Amikor Jézus imádkozott, akkor az Isten önmagával beszélgetett?
Jézus határozottan idézte, és kijelentette, hogy Isten E G Y, és nincs több, nem hárman alkotnak egy Istent, hanem, egyetlen személy a kizárólagos szuverén. Jézus hivatkozott a Mózesi törvényre, és a prófétákra, akik nagyon is jól tudták, mint jelent ez. Isten kizárólagos imádatot, odaadást várt el, és vár el, ebben sennkivel nem osztozkodik. Ez végig vonul a Héber iratokban is, és nem engedi ezt senkinek át. Hogy a fiút egy időre felemelte királyi rangra, nem lett egyenrangú Isten személy azzal akitől ezt a rangot kapta, és majd vissza is kell adnia ezt a hatalmat. A szellem, vagy lélek, emlitésre sem méltatik ebben.
Ezt akkor lehet megérteni, ha valaki tudatositja magában, hogy Isten szelleme, akkor tevékeny, amikor Isten használja. HA a szellem személy volna, elég megalázó szerep Istenkét, hogy csak használatra méltó, de diséretet dicsőséget nem kap, még annyira sem, mint a Fiú.
Nem. Olvasd el Filippi 2:6-8at!
Amikor Jézus mint ember köztünk járt, pont a saját isteni mivoltát hagyta maga mögött.
Ha van egy ember és születik egy fia, akkor az alantasabb rangú és rendű lesz, mint az apa? Kérdező, te alantasabb rendű vagy mint az apád? Ha igen, az sajnálatos, de egy egészségesen működő családban nem így van, s Jézus és az Atya relációjában sem. Jézus, mint Isten egyszülöttje, tisztelettel tartozik az Atyának, de semmivel sem alantasabb nála.
Ha van egy király, akkor egyszülött fia (vagy első, ha több gyermeke is van) örökli az országát, minden hatalmát, s fia fogj apja helyett uralkodni. Jézus és az Atya is öröktől fogva örökké léteznek, így nem fogják lecserélni egymást, de az Atya mindenét megosztotta a Fiúval, aki a jobbján ül, s együtt uralkodnak a mindenségen, ahogy a Szentírásban is olvasható.
Valószínűleg jobban ismerem nálad a teljes Újszövetséget, s az alapján írtam.
De ha nem alantasabb rangú, akkor csak azonos rangon állhat vele, legalább ezt kezded elismerni.
"Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, 7hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. 8Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. 9Ezért Isten felmagasztalta, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek, 10hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, 11s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr."
Ha Isten lett volna, egyenrangú lett volna Istennel. Viszont az evangélium szerint Jézus és Isten viszonya nem egyenrangú volt, hanem pont olyan, mint bármelyikünkké.
De ami a legfontosabb, ő sosem állította, hogy Isten lenne. A követői, tanítványai, stb. hittek ebben, de ő ilyet nem mondott. Én pedig hadd higgyjek Jézusnak inkább. Én neked is ezt javaslom.
Rendben, akkor keresd meg, amit Jézus magáról írt, én ilyet még nem találtam, így pedig kénytelen leszek apostolainak és tanítványainak hinni, akik ismerték Őt és lejegyeztek róla mindent.
Arra kíváncsi lennék, hogy miként tudod megkülönböztetni, mikor hazudik szerinted az apostol és mikor ír igazat, de gondolom te a magad módján "hiszel" és a szerint válogatsz, ami neked tetszik igaz, ami nem illik bele istenképedbe az hamis.
"Ha Jézust akarod megismerni, megérteni, követni, akkor rá kell figyelni elsősorban, és nem azokra, akik őt magyarázzák."
Te is őt magyarázod. Teljes joggal nem hallgat rád senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!