Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt nem értem. Valaki?

Ezt nem értem. Valaki?

Figyelt kérdés
Ugye az unitáriusok nem fogadják el/nem hisznek a Szentháromságban. Mégis az apostoli hitvallásukban ezt mondják: "Hiszek egy Istenben, az élet teremtőjében, gondviselő Atyánkban. Hiszek Jézusban, Isten legjobb fiában, a mi igaz tanítómesterünkben. Hiszem a szentlelket. " Az Atya, Fiú, Szentlélek maga a Szentháromság.
2018. jan. 30. 20:17
 61/107 anonim ***** válasza:

Bár nem sok köze van a filmnek a valósághoz, de mi köze van mindennek a jehova szóhoz?

Arról kértem immár sokadjára linket. Furcsa mód, csak azok a linkjeid nem jók. Talán nem tudod bizonyítani ezt a kitalált jehova nevet?

2018. febr. 2. 22:58
 62/107 anonim ***** válasza:
46%
Frisitsd az oldalt és a készüléket.
2018. febr. 2. 23:03
 63/107 anonim ***** válasza:
Hmmm... kedves 22%-os ebben mind hazudok? :)
2018. febr. 2. 23:35
 64/107 anonim ***** válasza:

Várj kedves Balinhun, előbb nekem küldjön működő linket, utána rá lehet térni a másik témára :)

Haladjunk szépen sorba, mert szegény pára már így is elveszett.

2018. febr. 2. 23:40
 65/107 anonim ***** válasza:
Igaz, elnézst a beleszólásomért! :)
2018. febr. 2. 23:43
 66/107 anonim ***** válasza:

Küldök olyat amit könnyen kinyitasz egy játékszerrel is.

De mivel azt mondtátok,hogy a Szentháromság az Ószövetségből ered, én is kérek ugyanolyan bizonyítékot,az Izraelitákrol ahol három istenséget. imádták a Szentháromságban.

[link]

[link]

[link]

2018. febr. 3. 07:44
 67/107 szp72 ***** válasza:
100%

@ Jézus ugyanis SEHOL sem mondta, hogy nem jó!!! Én sem állítottam, hogy Jézus valami ilyesmit mondott volna.

Jól van, akkor nincs vita.

Isten egyedül jó tehát nem jelenti, hogy Jézus nem jó.

Isten egyedül szabadító tehát nem jelenti, hogy Jézus nem szabadító.

Logikusan az egyedüli Isten sem jelenti, hogy Jézus nem Isten.

Az "egyedül" szó csak annyit jelent, hogy eredendően egyedül. A Szentháromság nem tagadja, hogy eredendően egyedül az Atya az Isten, mert egyáltalán nem tagadjuk, hogy a Fiú az Atyától született, s hogy Atya a Fiú Istene is.

Viszont állítjuk, hogy a Fiú született, de nem teremtmény, s az Atyával egylényegű, vagyis minden amit az Atya birtokol az a Fiúé is. Az Atya mindent a Fiának adott, ő csak annyiban nagyobb, hogy ő az Atya, ő a szülő, ő az egyedüli forrás, aki ad.

Nem tudom mit vitatkoznak veled annyit a Jehova szón. Ez valószínűleg egy téves kiejtése a JHVH-nak, de hát a kiejtés a legkevesebb, mindenki úgy ejt mindent ahogy akar.

2018. febr. 3. 08:01
 68/107 anonim ***** válasza:

Haladunk, 3 linkből 2 már működik!

A két video remekül megmutatta, hogy az Ószövetségben benne van a JHVH, amit én sosem tagadtam. Én a jehova nevet tagadom, mivel arra továbbra sem láttam példát. Minden bemutatott régi tekercs csak a JHVH-t tartalmazza, sehol nem mutatott példát a jehova szóra.

Van még egy nagy problémám, hogy valami hamisság útján az új világ ferdítés újszövetségi részébe bekerült a jehova szó. Egyetlen egy olyan ókori tekercs nem létezik, amiben szerepelne. Pedig az ominózus, általatok sokat mantrázott 325 előttről is maradt ránk sok tekercs, illetve töredék. Azokban sem szerepel. De magad is ellenőrizheted, mind a 3 nagy újszövetségi kódex olvasható a neten, ahogy számtalan más töredék a 2. és 3. századból.

2018. febr. 3. 09:28
 69/107 anonim ***** válasza:
51%

68 "kódex olvasható"A kódex továbbítását meg kell vizsgálni,hogy ki,honnan és hova továbbította és a kódex védjele rajta van-e?

Ugyanis a háromságos forditok és az Istentől való félelem"Isten nevét hiába fel ne vedd"parancsolat alatt,kivették azt a nevet, amit most tagadsz is.

Mivel az Újszövetség sokkal több forditáson ment keresztül,igy könyen megtisztították Isten nevétől,a saját kárukra.Ezért a biblia értelme egy eredetileg eltérő értelmét kapott.

De Jézus éber volt erre is ,mert a mintaimában megmaradt az,hogy"mi Atyánk szenteltessék meg a te neved".Mert Ő jóelőre tudta,hogy Sátán első lépése a nevét eltörölni,és akkor,ha nincs név személy sincs.

2018. febr. 3. 10:47
 70/107 anonim ***** válasza:
Értem. Erre van a szavadon vagy más találgatásain kívül bármi írásos, tárgyi bizonyíték? Ha nincs, akkor megmarad egy ócska összeesküvéses elméletnek, amikből Dunát lehet rekeszteni. Sokak szerint kitörölték az Újszöv-ből, hogy Jézus pártus volt, hogy Jézus nem halt meg, hogy Jézusnak gyerekei voltak és házas lett. A te elméleted is ilyen szintű tárgyi bizonyítékok nélkül.
2018. febr. 3. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!