Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt nem értem. Valaki?

Ezt nem értem. Valaki?

Figyelt kérdés
Ugye az unitáriusok nem fogadják el/nem hisznek a Szentháromságban. Mégis az apostoli hitvallásukban ezt mondják: "Hiszek egy Istenben, az élet teremtőjében, gondviselő Atyánkban. Hiszek Jézusban, Isten legjobb fiában, a mi igaz tanítómesterünkben. Hiszem a szentlelket. " Az Atya, Fiú, Szentlélek maga a Szentháromság.
2018. jan. 30. 20:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/107 anonim ***** válasza:
0%

30.Én ahogy már irtam,nem szeretném semmiért/senkiért a biblia tartalmát vita tárgyává tenni,még a legerőszakosabb embertársammal szembe sem.Hogy te,egy teror nyomozó maszkjába öltözve keresztényi tulajdonság nélkül,olyanokat kérdezel amivel te kellene gyere,ha igazad van,nem pedig valatsz egyeseket mint a gyerekeket.

Elsősorban te vagy a soron,hogy bebizonyisd azt amit állitasz de nincs a bibliában"a három istenséget,a Szentháromságot.

Én már idéztem neked a biblia szerit,ezt várom el töled is szószerint,nem pedig hsalunk,csusztatunk,mellé igazolunk.

2018. febr. 1. 16:30
 32/107 anonim ***** válasza:
0%

Szeretném megkérdezni 30-as válaszoló, hogy így kívülállóként mi a véleményed az intelligenciáról? :)

Ehhez már különleges képesség kell azért...

2018. febr. 1. 16:31
 33/107 anonim ***** válasza:

Az a véleményem, hogy neked nem sok adatott belőle.

Legjobb lesz, ha továbbiakban hanyagolom ezt a kérdést. Nem kell megmutatnod nekem a Bibliában a jehova nevet, amire mindeddig képtelen voltál. Helyette végezz kutatást a magad számára. Nálatok jehovásoknál úgy is nagy hangsúly van a "bibliakutatáson". Nézz utána régi iratokban, melyek elérhetőek a neten is, keresd benne a hamis nevet. Ha nem találod, kezdj el gyanakodni a szektádra. Ne fordításokat használj, azok lehetnek álságosan hamisak is, mint az új világ ferdítés. Keresgélj az eredeti tekercsekben.

2018. febr. 1. 16:36
 34/107 anonim ***** válasza:
0%

33.Mia baj?Te mostanig mind papirusz tekercseket olvastál?

Ott irja a három istenséget?

Vagy esetleg olvastál a 19-20 századi bibliát is?

Komoly ember vagy.Azért ne mondd senkinek.

A keresztényi hozzáállásodat nem irigylem.

Sajnálatra méltó vagy.

2018. febr. 1. 17:07
 35/107 anonim ***** válasza:
Bizonyítsd, hogy hazudok, annyiszor kértem már, te mindig kikerülted. :D
2018. febr. 1. 22:01
 36/107 anonim ***** válasza:

Az előző kommentem erre ment, csak ez lemaradt: "28.Te nem tudod miről beszélsz.Mert olyanról beszélsz ami nincs a bibliában.Egy misztikus mesében élsz amit nem ismersz, mert nincs a bibliában.

Amit ismersz,mert ügye a bibliában van, azt tagadod pld.a három istenséggel.Ez egy nemlétező álom amit valóra szeretnél váltani.

Az a baj még arra sem jöttél rá,hogy egy delériumban,vagy iluzioban élsz."

2018. febr. 1. 22:02
 37/107 anonim ***** válasza:
0%

36.Dehogy hazudsz a tantételed szerint.

De a biblia szerint annál inkább!

2018. febr. 1. 22:13
 38/107 szp72 ***** válasza:
83%

@ Nem velem vitatkozol, hanem Jézussal! Vajon milyen lett volna, ha ott, ahol ezt Jézus mondta, te elengedsz egy ilyen kritikát a felfogása ellen!!!

Én nem Jézussal vitatkozok, hanem a te módfelet buta értelmezéseddel. Jézus nem monhatta és nem is mondott olyat, hogy ő nem jó. Ez teljes képtelenség. Ő az Isten Fia, a Jó Pásztor, a szeplőtelen Bárány, akit senki se vádolhat bűnnel, s mindenben az Atya akarata szerint járt el. Ő ne lenne jó, aki egyébként más embereket is jónak nevezett? (Pl: Lk 6,45)

"Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten."

Természetesen Jézus úgy értette ezt, hogy végső soron egyedül Isten jó, s persze mindaz ami tőle van. Miért nevezel engem jónak, ha végső soron csak egyedül Isten jó kérdés pontosan azt jelenti, hogy akkor szerinted ki vagyok én? Mije vagyok én az Istennek, ha szerinted megérdemlem a jó minősítést?

Aki azt állítja, hogy az Isten Fia nem jó, az bizony súlyosan a Biblia ellen beszél. Aki ekkora értelmezési hibát elkövet, az könyen elkövet másikat is.

2018. febr. 2. 00:35
 39/107 anonim ***** válasza:
2018. febr. 2. 07:24
 40/107 anonim ***** válasza:
57%

Csak a rend kedvéért, van itt egy másik 22%-on lévő válaszoló is, az nem én vagyok.

"Jézus nem monhatta és nem is mondott olyat, hogy ő nem jó. Ez teljes képtelenség."

Látod, te gyakran éppen így forgatod ki azt, amit más ír, vagy a Biblia szövegét, ezért nem lehet egyről kettőre jutni veled. Jézus ugyanis SEHOL sem mondta, hogy nem jó!!! Én sem állítottam, hogy Jézus valami ilyesmit mondott volna. Ez nem igaz! Azt mondtam, hogy Ő az Atyját, JEHOVÁT tartotta a jóság forrásának, a mércének, a legjobbnak! Jézus szerény volt, nem magasztalta fel magát, de ami a legfontosabb, NEM TETTE MAGÁT ISTENNÉ egy háromságistenben.

"A jó ember jót hoz elő szívének jó kincséből, a gonosz pedig gonoszt hoz elő gonosz kincséből; mert a száj azt mondja, amivel csordultig van a szív."

Ugye azért elismered, hogy ez egy igen gyenge érv? Itt Jézus a általánosan használt "jóságot" állítja szembe a "gonoszsággal", ez csupán a tökéletlen emberi "jóság" lehet.

2018. febr. 2. 08:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!