Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/331 anonim ***** válasza:

"Melyik Jézusét? Csak mert a Koránban is szerepel Jézus, mint Isten által küldött próféta. "

Azért ez már orvosért kiált!

Melyik kérdező vagy? vagy szólíthatunk 'Kérdezők"-nek, téged/titeket, ó! bölcsek bölcse??

*

"Lényegi kérdések. Jézus Isten vagy ember? Teremtmény vagy sem? Próféta vagy ki? Nehéz kihúzni belőled valamiért."

Bizony az, Kérdezők, a kereszténység fundamentuma:

Jézus Krisztus teljesen ember És teljesen Isten.

Aki ezt nem hiszi, nem keresztény.

Ezt nem kell "kihúzni" ezt egy 9 éves gyerek rendszerint már tudja.

Ezen nyugszik a tanítás:

"Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen"

*

"A mai Biblia csak egy fordítás. Nincs meg az eredeti. És mivel emberek fordították lehetnek benne hibák. "

Ó, Kérdezők! Te/ti arabul olvasod/olvassátok a Szent Koránt! Meghajlok előttetek!

Akkor jogod van beleugatni, ki- mit olvas, és hogy imádkozik.

Egyébként nem.

2018. febr. 8. 09:43
 82/331 A kérdező kommentje:

68%-os, Jézus nem Isten, ez kiderül a Bibliából. Ez nem a kereszténység fundamentuma, legfeljebb a ma legelterjedtebb nézet, ami téves. Korai keresztények ezt elutasították, és vidiripi nevű válaszoló is aki szintén kereszténynek vallja magát.

Mi muszlimok nem a Kába követ imádjuk. Ez egy hazugság amit az iszlámról terjesztenek. Sok muszlim valóban nem tudja arabul elolvasni a Koránt, hanem saját nyelvén olvassa, de a lényeg itt az hogy bárki számára elérhető az eredeti arab szöveg, a Biblia esetében viszont nincs meg az eredeti.

Egyébként meg ha érvek helyett csak sértegetésre vagy képes, légyszíves szállj ki a beszélgetésből.

2018. febr. 8. 10:04
 83/331 A kérdező kommentje:

Vidiripi !

"Akkor hogyan mutatod ki a hitedet?"

Miért kell kimutatni, ha Jézus megvált minden bűnt? Az illető hisz Jézusban, aki cserébe megváltja és megy a mennyországba. Ez következik a tanításból.

"Jézus parancsol ilyesmit vagy egy feltett kérdésre válaszolt? Neked kell eldöntened!"

Szerintem bármelyik lehet. Nem egyértelmű ez a vers. Ha a tevés verset is figyelembe vesszük akkor inkább azt mondanám minden kereszténynek szét kell osztania a vagyonát. Azt ugye már kifejtettem hogy ezzel miért nem értek egyet.

"És mi ezzel a problémád?"

Azért mert az általunk ismert világban a növények nem élnek meg - 200 fokon korom sötétben. A tudomány mai állása szerint egyértelműen kijelenthető hogy a Nap mint égitest előbb alakult ki mint a Földön a növényzet. Tehát a Biblia szerinti teremtés ellentétes a valósággal. Ez a problémám.

"A Koránban mi áll, hogyan lett az ember?"

Isten teremtette. A Koránban szerepel Ádám is, van egy lényeges különbség. Keresztény tanítás szerint Ádám és Éva voltak az első emberpár. Az ő gyerekeik egymással házasodtak, így alakult ki az emberiség. Ez vérfertőző kapcsolat, amit amúgy a keresztény vallás is tilt. Ezzel szemben a Korán emberpárok teremtéséről számol be, és ezek közül lett kiválasztva Ádám, mint az emberiség első prófétája. Tehát itt szó nincs vérfertőző kapcsolatról. Ez is egy olyan példa ami miatt a Koránt tartom hitelesnek a Bibliával szemben.

"Vagy volt e Noé a Korán szerint meg az özönvíz?"

Igen, a Korán szerint volt özönvíz és Noé is név szerint meg van említve de lényeges különbségekkel. Keresztény változat szerint az egész világot elönti a víz és csak Noé családja menekül meg a hajón. Noé minden állatfajból egy párt visz a hajóra hogy túléljék. Korán szerint viszont szó nincs az egész világot elöntő özönvízről. Nem írja pontosan mekkora területet érint, de azt tudjuk hogy Noé csak a saját népéhez érkezett mint próféta, tehát csak helyi árvíz lehetett. Akik hallgattak Noéra beszálltak a hajóba és megmenekültek. A hajóba pedig bizonyára csak házi állatokat vittek, nem az összes állatfajt. Ez az esemény kb 4 ezer éve történhetett, de semmiféle tudományos bizonyíték nincs arra hogy az egész világ víz alá került volna, továbbá itt is felmerül a vérfertőzés problémája mivel csak Noé családja élte túl. Tehát a Biblia szerinti özönvíz totálisan ellentétes a valósággal, ellenben a Korán szerinti tudományosan nem kifogásolható.

"Miért? Mert azt hitted ha beszélünk róla akkor vállalnod is kell. Nem kell vállalnod. Azt kellen megértened hogy nem minden ember egyforma. Van aki képes vállalni egy bizonyos dolgot van aki nem képes ugyan azt a dolgot vállalni. De a lényeg az hogy minden embernek meg van a maga helye Isten által."

De van egy olyan fogalom hogy objektív igazság, és ismerjük Isten tulajdonságait is, plusz a józan eszünk is azért van hogy használjuk. Ezeket figyelembe kell venni mikor a Bibliát olvassuk. Ezek alapján mondtam hogy vállalhatatlan mert ellentétes ezekkel. Persze lehet hogy ezek ellenére valaki vállalja az ilyen verseket, de akkor figyelmen kívül kell hagynia ezt a három tényezőt ami szerintem semmi jóra nem vezet.

2018. febr. 8. 10:33
 84/331 anonim ***** válasza:

"Jézus nem Isten, ez kiderül a Bibliából. Ez nem a kereszténység fundamentuma, legfeljebb a ma legelterjedtebb nézet, ami téves."

Szerinted! - oka az,hogy ti nem vagy keresztény NEM TÉVES, EZ A LEGFONTOSABB a keresztényeknek (vannak olyan szekták, akik nem hiszik és keresztényenk mondják magukat pl a Jt-k ) - nem keresztény ebbe nem ugathat bele. Vegyétek tudomásul.

(Ez csak "kereszténység" alapja. A "jó keresztény" pedig: aki követi Krisztust.)

" ha érvek helyett csak sértegetésre vagy képes, légyszíves szállj ki a beszélgetésből."

Nem szállok, nem sértegetlek - noha gátlástalanságod kriminális és orvosi eset, ahogy beszélsz a megtestesült Logoszról

gyűlölöm azokat a muszlimokat, akik a keresztényellenesek, meghazudtolják a dogmáit, és aláássák nemcsak a vallást, hanem az azon nyugvó kétezer éves európai kultúrát!!!!

Nem fogjuk hagyni. Bocs.

Vannak nagyszerű, bölcs muszlimok - ismerek ilyeneket, olvasom is írásaikat - láss csodát mivel szellemileg magas fokon állnak: nem szólnak a keresztények ellen.

És eleve nem azért lettek muszlimok, mert "csalódtak a kereszténységben" - mint azt sok aljas magyar tette itt, abban az országban, ahol Szent László király felajánlotta Istenszülőnek az országot. Ez visszavonhatatlan - nem fogja néhány szekta, vagy keresztényből átvedlett muszlim ezt megváltoztatni. Ahogy a gaz kommunistáknak sem sikerült.

"Mi muszlimok nem a Kába követ imádjuk. " Ezt egy szóval nem mondta senki.

"Sok muszlim valóban nem tudja arabul elolvasni a Koránt, hanem saját nyelvén olvassa, de a lényeg itt az hogy bárki számára elérhető az eredeti arab szöveg, a Biblia esetében viszont nincs meg az eredeti."

Állj. Kit néztek Ti hülyének??? Ha nem olvasod arabul NEM TARTOD be az eredeti törvényt: a Szent Koránt csak arabul lehet olvasni!

(a Biblia-olvasókhoz meg nem szólhatsz, hiteltelen vagy tok)

Persze ebből engedtek a vezetők, mert az expanzív, agresszív, militáns terjeszkedés fontosabb a szent tanoknál. (látom az itteni sötét vezetőnek sem sikerült ezt elmondani a hívőknek - csak "haramot"m vagyis az ország ellenére való tevékenykedést hirdetni)

*

A Korán arab nyelven jutott el Mohamedhez, s mind tartalma, mind szavai szentnek számítanak, így hagyományosan tilos volt más nyelvre lefordítani.

A muszlimok szerte a világon máig is arabul recitálják a Korán szúráit, még ha nem értik is egyébként az arab nyelvet. Készültek ugyan fordítások, ezeket azonban csak értelmezéseknek tekintik, amelyek segítenek az eredeti szöveg megértésében.

2018. febr. 8. 10:48
 85/331 A kérdező kommentje:

68%-os,

"(vannak olyan szekták, akik nem hiszik és keresztényenk mondják magukat pl a Jt-k ) - nem keresztény ebbe nem ugathat bele. Vegyétek tudomásul."

Hogy te mit hiszel az a te dolgod. Abba viszont beleszólhatok hogy a Bibliából mi következik. Nem tilthatod meg. Egyébként is keresztény tanítás szerint a Biblia minden emberhez szól, szóval nem tudom kinek képzeled magad. Elárulod melyik keresztény irányzatot követed? Jézus szóval sem mondta a Bibliában hogy Isten. A szentháromságot egy pogány tanításnak tekintem aminek semmi köze Jézushoz.

"Nem szállok, nem sértegetlek - noha gátlástalanságod kriminális és orvosi eset, ahogy beszélsz a megtestesült Logoszról"

De igen, ezt teszed, érveket pedig sehol nem látok tőled. Én tisztelettel beszélek Jézusról, mivel az iszlám szerint Isten által küldött próféta.

"gyűlölöm azokat a muszlimokat, akik a keresztényellenesek, meghazudtolják a dogmáit,"

Mivel ez a dogma egy pogány hazugság, nem tehetek mást. Ez a gyűlölködés pedig ellentétes Jézus tanításával, így kétséges hogy te valóban Jézust követed. Én nem vagyok keresztényellenes. Tudod ha valaki nem ért egyet a keresztény tanítással az nem egyenlő azzal hogy keresztényellenes. Azt hiszem túl sok kormánypropagandát hallgattál mostanában.

"Nem fogjuk hagyni. Bocs."

Ez fenyegetés? :) :)

"És eleve nem azért lettek muszlimok, mert "csalódtak a kereszténységben" - mint azt sok aljas magyar tette itt, abban az országban, ahol Szent László király felajánlotta Istenszülőnek az országot. "

Szerinted azok a magyarok akik muszlimok lettek aljas emberek? Hát nálad komolyok problémák vannak. Jól prezentálod egyes keresztények torz gondolkodását ami egyre inkább jellemző. Az megvan hogy a magyar emberek fele nem vallásos, ateista, vagy nem keresztény vallást követ. Aki pedig kereszténynek vallja magát, nagyrészt finoman szólva is csak papíron az.

"nem fogja néhány szekta, vagy keresztényből átvedlett muszlim ezt megváltoztatni."

Kicsit le vagy maradva. Magyarország szekuláris állam, nem keresztény. Remélem most nem romboltam le a világképedet :)

"Állj. Kit néztek Ti hülyének??? Ha nem olvasod arabul NEM TARTOD be az eredeti törvényt: a Szent Koránt csak arabul lehet olvasni!"

Ezt ki mondta neked? Nagyjából a világ minden nagyobb nyelvére le van fordítva a Korán. Persze az eredeti Korán arab nyelvű, minden más csak értelmezés, de szó nincs arról hogy ne lehetne elolvasni más nyelven.

"(a Biblia-olvasókhoz meg nem szólhatsz, hiteltelen vagy tok) "

Engedélyt kell kérnem? :)

"Persze ebből engedtek a vezetők, mert az expanzív, agresszív, militáns terjeszkedés fontosabb a szent tanoknál. (látom az itteni sötét vezetőnek sem sikerült ezt elmondani a hívőknek - csak "haramot"m vagyis az ország ellenére való tevékenykedést hirdetni)"

Most már biztosan látom hogy agyadra ment az iszlámellenes kormánypropaganda. Jól látszik milyen hatással van a csekély értelmi képességű eberekre.

Légyszíves szállj ki a beszélgetésből. Azt még elárulhatod melyik irányzatot követed, de ezen kívül nem vagyok kíváncsi sem a szektás hülyeségeidre és a fenyegetéseidre sem.

2018. febr. 8. 12:09
 86/331 anonim ***** válasza:

Aranybogár, a legalapvetőbb, hogy a Szent Korán csak arab nyelven és recitálva az, aminek te hiszed.

A hitemről meg ne kíváncsiskodj, mert hamar megöregszel, össze is fosnád magad rémületedben, ha megtudnád, hogy buddhista vagyok. Nem lenne kinek mondani a jó bevált, de egyébként ócska adut:

há' milyen keresztény vagy te? :D:D.

És milyen kormánypropagandáról beszélsz? én nem foglalkozom ilyesmivel a te magad által bölcsnek hitt írásaiddal foglalkoztam. Amelyek természetesen csak önigazolások, miért lettél áruló a kereszténységhez.

De folytasd - nélkülem, törlöm a töménytelen butaságot, amit itt összehordasz, ne szennyezzen- szidd a keresztényeket, hangoztasd a téveszméidet - nyilván rohadtul ráérsz, eltartanak a keresztények. Allah növessze hosszúra szakálladat!

Minden jót az utadon.

2018. febr. 8. 12:37
 87/331 A kérdező kommentje:
Buddhista, persze :) Szerintem hitgyülis vagy. Vagy valami hasonló agresszív gyűlölködő szekta tagja. Többet nem fogok reagálni az írásaidra.
2018. febr. 8. 12:52
 88/331 Mansour ***** válasza:

"Akkor úgy kérdezem mitől látod hitelesebbnek a keresztény vallást?"

Az hogy hitelesebbnek látom, még nem jelenti azt, hogy isteni eredetűnek tartom, legalábbis nem olyan értelemben, ahogyan te az "isteni eredet" fogalmát használod.

Kifejtettem már, de lehet, hogy nem voltam elég világos. Szóval most próbálok teljesen egyértelműen fogalmazni: nem hiszem, hogy bármely vallás közvetlenül isteni eredetű lenne, olyan értelemben, hogy a szó szoros értelmében vett isteni kinyilatkoztatás alapján jött volna létre. Ha Jézus személyét magát isteni kinyilatkoztatásként értelmezzük, akkor a kereszténység igen, de számomra nem feltétlenül ez az egyetlen releváns Jézus-értelmezés. Számomra a vallások elsősorban az emberek transzcendens tapasztalatain alapuló hagyományrendszerek. Én ezeket a hagyományrendszereket nagyon tisztelem, és az emberi kultúra legfontosabb értékeinek tartom. Ebből következik (és talán érzékelted is), hogy én az iszlám felé is alapvetően nyitottan fordulok, és látok benne értékeket, de mivel a közvetlen isteni eredetében nem hiszek, ezért objektíven próbálom más vallásokkal összevetni. És ilyen értelemben találom pl. a jézusi etikát magasabb rendűnek az iszlám etikájánál. De ezt ne úgy vedd, hogy ezzel bírálom az iszlámot. Az iszlám etikája nagyon jó kis etika, sokkal jobb pl. a mai nyugati liberális-humanista etikánál, de tudok találni olyan etikát is, ami szerintem magasabb rendű. De hangsúlyozom: "szerintem". Tehát nyitott vagyok az ellenérvekre, adott esetben meggyőzhető vagyok.

2018. febr. 8. 14:10
 89/331 anonim ***** válasza:
100%

87-es hsz-ed nagyon jellemző a korlátolt, előregyártott panelekből építkező, kisstílű tudatállapotodra. Nem értetted meg egyik hsz-met sem. Nem olvaslak többet, maradok a kedvenc szufiknál.

Nagyon messze jársz az Igazságtól, és ha nem változtatsz magadon egyre messzebb leszel. de "it is not my business", mondaná az angol.

*

előzőnek: ajánlom az Emberek és Istenek c. filmet - sok mindenre rá lehet ébredni muszlimok és keresztények együtt élnek, békében, majd értelmetlen ellenségeskedésekbe kezdenek - és a végén együtt vonulnak a halálba.

Az ok, az egymás ellen fordító ördögi erő mindvégig sötétben marad..

2018. febr. 8. 15:50
 90/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ebben mi mosolyogtat meg? Hogy egy Istenben kell hinni? Keresztények 99%-ának jelenleg már ez sem jön össze. Szentháromság ugye."

Persze az mosolyogtat meg hogy egy Istenben kell hinni!

- Ne legyél már ennyire szűk látókörű! Ugyan is nem csak ennyit írtam, hallottál már arról a kifejezésről hogy szövegkörnyezet? Ez azt jelenti hogy a teljes szöveget figyelembe kell venni annak érdekében hogy megértsed a lényeget belőle. Sajna nem jött össze de talán majd most!

Tehát az mosolyogtatott meg hogy hivatkozol Jézusra és Mózesre. De Jézus alapüzenet nem ez volt! Jézus a zsidókhoz lett küldve elsősorban, és pont a zsidók ne tudták volna hogy csak egy Isten van? Ugyan már! muszlimként ezt neked sokkal jobban kellene tudnod! Ez a keresztényi alapüzenet! Márk 1:15 Ezt mondta: Betelt az idő, elközelített az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!

"Ezt csak annyit jelent hogy közel van az ítélet napja. Figyelmeztetés az embereknek hogy kövessék Isten parancsait."

Csak épp a legutolsó lényeges részt hagyod ki! Jézus próféta volt és a prófétai üzenetében azt mondja hogy: "Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!"

Mit jelent a megtérés? Miből kell megtérni? Mi az evangélium és miért kell benne hinni?

"Jézus nem magyarul beszélt hanem arámi nyelven. Ezen a nyelven Isten nem mennyei Atyának, hanem Elah. Héber nyelven pedig Eloah. Jahve Isten tulajdonágára utal. Azt jelenti "Aki van" de nem csak a jelenre utal hanem a múltra és a jövőre is. Lényegében azt jelenti hogy Isten mindig is volt és mindig lesz."

János 3:16

Galata 4:6 Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldte Fiának Lelkét a szívünkbe, aki ezt kiáltja: Abbá, Atya! Az Ószövetségben nem fordul elő az hogy: Abbá!

- Az Újszövetség Írásait görög nyelven írták. Még is előfordulnak benne héber kifejezések és mondatok! Ez nem véletlen! Ahol ennyire átüt a héber kifejezés vagy mondat hogy még a görögben is megmaradt ott olyan mély gondolat van elrejtve, aminek jelentőségét így hangsúlyozza. S Bizony az "Abbá" egy héber szó és nem Isten nevére utal!

Lásd meg Istenben az Atyát! A mennyei Atyát!

"Ez a vers pont azt bizonyítja amit én mondtam. Jézus arra panaszkodik hogy nincs aki megakadályozná elfogatását. Tehát alig volt követője. Ha az a célja hogy kereszthalált haljon, miért vetné ezt az emberek szemére? Látható hogy azt kérné segítsenek neki szembeszállni a zsidókkal, de nincs aki támogatná."

Neked ez a rész azt bizonyítja hogy Jézus panaszkodik? Hát azt kell hogy mondjam akkor hatalmas tévedésben vagy! Mivel ebben a történetben Jézust kérdezi Pilátus!

De oké akkor egy kicsit bővebben.

János 18:35 Pilátus azt felelte: Tán zsidó vagyok én? A te néped és a főpapok adtak át téged az én kezembe. Mit cselekedtél? 36 Jézus így válaszolt: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való. 37 Ekkor azt mondta neki Pilátus: Tehát valóban király vagy? Jézus azt válaszolta: Te mondod, hogy én király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szavamra.

Hol van itt a panasz? Egyébként tudod te hogy Jézust hogyan fogták el? Tisztában vagy azzal hogy Péter még kardot is ránt és használja is amikor Jézust el akarják fogni? S azt tudod e hogy maga Jézus szól rá Péterre hogy tegye el a fegyverét?

Nincs aki támogatná? Olvasd! Máté 26:53 Ha segítség kellett volna a zsidók legyőzésére akkor lett volna segítsége! De nem az volt a cél. Jézus nem harcolni jött hanem tanítani és beteljesíteni a próféciákat!

"Rendben. Nézzük meg Európában és a Közel-keleten hogyan éltek keresztények muszlim államok területén és fordítva, muszlimok keresztény államok területén. Igy megfelel?"

Felhoztad a keresztes hadjáratokat! Az első keresztes hadjárat 1095-ben kezdődött. De mi volt előtte?!

Az első keresztes hadjáratot 460 évvel az után hívták életre, hogy az első keresztény várost lerohanta egy muszlim sereg.

457 évvel azután, hogy Jeruzsálemet elfoglalták a muszlimok.

453 évvel az után, hogy bevették Egyiptomot.

443 évvel az után, hogy Olaszországot kifosztották.

427 évvel az után, hogy a muszlimok először megostromolták a keresztény Konstantinápolyt.

380 évvel az után, hogy a muszlimok elfoglalták Spanyolországot.

360 évvel az után, hogy Franciaországot először megtámadták.

249 évvel az után, hogy a kereszténység fővárosát, Rómát kifosztotta egy muszlim sereg.

Amikorra a keresztes hadjáratok elkezdődtek, a muszlim seregek már a keresztény világ kétharmadát elfoglalták.

- Miért foglalták el a keresztény világot? És miért hadsereggel tették ezt?

"Én történelmi tényekről beszélek, te viszont egy iszlámellenes hazugságról. Kettő kötött azért én látok egy kis különbséget. Tehát azt mondod a keresztény vallás miután államvallás lett békésen együtt élt a többi vallással?"

Ácsi, ácsi barátom.Azt írtad hogy "KÖZTUDOTT" Nem azt írtad hogy mi az igazság hanem azt hogy mi a köztudott. Nos ez a köztudott. Én meg nem történelmi tényekről beszélek hanem arról ami köztudott. A te elképzeléseid szerint köztudott hogy miután a keresztények hatalomra kerültek bosszút is álltak!

De kiken álltak bosszút 400 év után és főleg pontosan kik is álltak bosszút?

"Szerintem ezt már tisztáztuk. Jézusnak nem voltak követői, csak nagyon kevesen. Nem volt kit csatába vezetni."

Miért végezték ki Jézust? És ne feled hogy Jézus próféta volt a Korán szerint!

"Most sem látom hogy mi a teendő ha támadás ér egy keresztény államot."

Neked semmi, hiszen nem vagy keresztény!

"Tisztában vagyok vele hogy egyes emberek tettei nem egyenlőek Jézus tanításával."

Én meg tisztában vagyok vele hogy az iszlámban is vannak olyanok aki kiforgatják a Koránt! (még ha ez nem is köztudott)

"Az baj hogy ezt nem az egyénnek kellene eldöntenie mert alapvető dolog, de ezek szerint a keresztény vallás erre nem ad választ."

Akkor ismétlem! Ha érdekel ez a téma folytass kutatást! Ne egy ember véleménye vagy álláspontja alapján ítéld meg a dolgokat! Én sem Oszáma bin Láden tettei alapján ítélem meg az iszlámot!

"Szerintem azt jelenti hogy sok esetben az illető családtagjai fordulnak a hívő ellen ami viszályhoz, vagy akár háborúkhoz is vezethet."

Háborúkhoz? Nem! Viszályhoz? Határozottan igen!

"Két könyv a Koránon kívül?"

Hádisz és a Szíra. Vagy azok benne vannak a Koránban?

"Úgy látom azért én lényegesen többet tudok a keresztény vallásról mint te az iszlámról."

Kb. ezt mondtam én is! :D

"Melyik Jézusét? Csak mert a Koránban is szerepel Jézus, mint Isten által küldött próféta."

Ne vedd zokon de miért adod az értetlent? Ha eddig nem tűnt volna fel nem két muszlim beszélget egymással!

"Én azt sem hiszem hogy Jézus azt kérte a halat használják mint jelkép."

Nem is értem miért kellene ezt hinned! Én sem hiszem!

"Egyszerűbb lenne ha végre leírnád szerinted ki Jézus."

Ő a Messiás akit a mennyei Atya küldött!

"Ha az Atya is ebben az értelemben Úr akkor a válasz igen."

Ebben az értelemben is és még abban az értelemben is ahogyan egy gyermek kapcsolatban van az édesapjával!

"De hogy történt? Nem akarta megölni az illetőt, és különben is egy másik ember védelmében cselekedett. Ez azért nem ugyanaz mint Dávid esete aki csellel megöleti saját katonáját."

A kérdés nem ez volt!

"Ez a vers nem magyarázat. Csak az áll benne hogy az emberek vétkeznek. Ha Isten akarja megbocsát és a mennyországba kerülsz."

Isten csak akkor bocsájt meg ha Jézus vére megtisztít. Mert az ember születésétől fogva bűnös örökölte Ádám bűnét és azt azóta is örökli! Ezért kellett a Megváltó vére, aki bűntelen és megtudja váltani a bűnt a vére által! Isten azt mondja mindenki bűnös!

"Keresztény tanítás szerint Jézus tudta hogy meg fogják ölni így ez öngyilkosság. Az iszlám szerint viszont Isten magához emelte Jézust és nem hagyta hogy megöljék. Valaki mást feszítettek keresztre. Nem szerepel konkrétan de lehet az áruló Judást."

Istennek ez volt az akarata és Jézus teljesítette Isten akaratát! A Bibliában pontosan le van írva hogy mi történt! Nem kell találgatni semmit!

"Jézus Isten vagy ember? Teremtmény vagy sem? Próféta vagy ki? Nehéz kihúzni belőled valamiért."

Jézus emberként van jelen a földön. Hiszen emberként született a földre és ennek így kellet lennie. Tisztáztuk hogy a hatalmát azt Isten tette lehetővé. Pl. hogy halott embert támaszon fel! Teremtmény? Nem! Ilyesmiről nem ír a Biblia! S igen próféta is volt!

"Ha nem volt Jézus után próféta akkor Jézus miért mondja el a Biblia szerint hogyan kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól?"

Azt írtam hogy nem volt. Azt nem írtam hogy nem is lesz! Márk 13:21-27

Mindennek meg van a maga ideje! Írja a Biblia!

"Ha nem lenne Jézus után több próféta akkor csak annyit mondana nem lesz és lezárja, de ő elmondja hogy kell megkülönböztetni. Ez azt jelenti Jézus után jön még próféta. Konkrétan meg is jövendöli Mohamed prófétát ami benne is van a Bibliában."

2Péter 2:1 De voltak hamis próféták is a nép között, ahogyan köztetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és megtagadva az Urat, aki megváltotta őket, magukra gyors pusztulást hoznak.

- Én nem tudok róla hogy a Biblia megjövendöli Mohamedet! Mohamed neve nem szerepel a Bibliában!

"Ez politikai nem vallási ok."

Hol kezdődik a politika és hol a vallás?

"Nem egészen"

De igen egészen! Van a katolikus Biblia és van a protestáns! Ennyi nincs 3.!

"Az a 7 könyv hiteles vagy sem? Ha igen akkor a protestánsok megtagadják Isten szavát. Ha nem hiteles, a katolikusok tettek hozzá olyasmit ami nem Isten szava. Tehát nincs egységes Biblia."

A síita imámok tanítása tévedhetetlen? Ők is elfogadják a Koránt!

"A mai Biblia csak egy fordítás. Nincs meg az eredeti. És mivel emberek fordították lehetnek benne hibák."

Igen lehetnek. De a Holt-tengeri tekercsek bizonyítják hogy voltak hibák de nem jelentősek és ki is lett javítva! S mit ad Isten pont egy beduin találta meg ezeket a tekercseket. Isteni gondviselés!

Isten hatalmas!

2018. febr. 8. 18:17
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!