Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
"Szeretet ugyanúgy része az iszlám vallásnak is. A megbocsátás szintén."
Nem mindegy azért, hogy hol vannak a hangsúlyok.
"Az emberiség ma sem tudott jobbat kitalálni a törvényeknél. Szekuláris államok is vaskos törvénykönyvekben látják a megoldást és az oktatásban."
Ez végül is igaz. Az iszlám roppant gyakorlatias. Nem sok köze van a misztikához, a szúfi irányzatot kivéve. Tényleg, te hogy viszonyulsz a szúfikhoz?
Csak hát számomra ez a gyakorlatiasság, a misztika, sőt a mitológia hiánya pont hogy inkább emberi eredetet sugall. Isten az ember számára elsősorban misztérium, nem pedig törvényadó. Lehet, hogy az is, de még akkor is, ez egy nagyon kis szelete az egésznek. A szúfik ezt világosan felismerték.
Vidiripi
"Jézus alapüzenete is az volt hogy az Egyetlen Istent imádjuk."
Máté 3:2 Keresztelő János üzenet!
Máté 4:12 Jézus felszólítása! Miért kell ezt tenni?
"Ha egy olyan próféta vezetése alatt ilyet tesznek mint Mózes, nagyon is szükség az egyistenhitre való emlékeztetés."
Mennyi idő telt el Mózes és Jézus között?
"Az Evangélium, (Koránban Indzsil) Isteni kinyilatkoztatás a zsidó néphez."
A megtérés azt jelenti hogy a gondolkodás mód megváltoztatása! De mit jelent az evangélium kifejezés? Tehát mi a szó szerinti jelentése és mi a tartalmi jelentése?
"Akkoriban a zsidók arámi nyelvet beszélték. Csak a papok tudták a héber nyelvet. Minden bizonnyal Jézus arámi nyelven szót az emberekhez. Ezen a nyelven pedig Isten Elah vagyis Allah."
Minden bizonnyal? Tehát nem tudod csak találgatsz? Akkor most hol a hitelesség? De a kérdés az hogy akkor miért így került a Bibliába. Te mit mondasz? Miért Abbá?
Az viszont egyértelmű tévedés hogy a héber nyelvet csak és kizárólag a papok ismerték.
"Szó szerint mondja Jézus hogy ha lennének követői harcolnának a zsidók ellen."
Mivel így írtad azt kell mondanom hogy ez hazugság! Határozottan NEM! Nem ezt mondja Jézus!
Érdekes az értelmezési képességed és enyhén fogalmaztam!
Ezt hogyan értelmezheted ennyire félre? "Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak."
Nem e világból! Ha nem ebből akkor melyikből? (költői kérdés)
Ugyan akkor hol van a felhívás a harcra a szembeszállásra az elnyomó Római birodalommal szemben? Azt hol olvasod? Mert állandóan azt szajkózod hogy Jézus hatalomra akar szert tenni de ez is egy hazugság és a lehető legtávolabb áll az igazságtól!
"Persze, de ha az életére törnek, joga van megvédeni magát."
Ok és okozat. Logika amit sokszor hangsúlyozol. Ha megvédi magát akkor hogyan teljesedik be a prófécia?
"Nézd, sajnos az a helyzet hogy nagyrészt nem hallgatott Jézusra a népe. A Korán szerint a zsidók volt hogy meggyilkolták a hozzájuk érkező prófétákat."
A muszlimoknál ilyen biztosan nem fordult elő!
"661. január 24-én a kúfai mecsetben koránolvasás közben meggyilkolták." Ha Allah az igazságos akkor miért kellet megölni a kalifát? Hiszen ő nem volt bűnöző.
"Sokkal korábbra kell visszamenni."
És miért nem azt tetted már korábban? Megtiltotta valaki?
"Egészen Mohamed prófétáig. Ugyanis ő követet küldött a bizánciakhoz akik megölték a muszlim követet. Ez indította el a háborút, pedig a muszlimok barátságosan közeledtek. A levél még ma is látható egy múzeumban."
Mikor küldött követeket a bizánciakhoz? Melyik múzeum és mi áll a levélben?
"Az sem igaz hogy Jeruzsálemet lerohanták a muszlimok."
Újabb hazugság! Ilyet én nem írtam. Tanulj meg olvasni! Olvass vissza!
"Az arabok később valóban hódítottak de nem azért hogy legyilkolják vagy erőszakkal áttérítsék a keresztényeket. És mit tettek a keresztesek mikor elfoglalták Jeruzsálemet? Legyilkolták a teljes muszlim és zsidó lakosságot. Nőket gyerekeket mindenkit. Nem kis különbség van a kettő között."
Igen és ez a hódításból keletkezett birodalom szét is esett! Igen tudom a muszlimok soha nem ölnének nőket gyerekeket és nem is erőszakoskodnának és ölni is csak katonákat öltek!
Persze! Én meg békésen végig sétálhatnék Mekka városán keresztül, Bibliával a és keresztel a kezemben!
"Nem vallási alapon hódítottak."
És a hódítások során nem öltek meg ártatlan embereket és nem erőszakoskodtak? Hát persze!
"Ezt pont a keresztények tették muszlimokkal. Spanyolország vagy 700 évig volt a muszlimoké"
Igen! De hogyan is lett az övéké? Miért nem maradtak a saját területükön a katonáikkal?
"Nézd meg az Agora című filmet. Miután keresztények hatalomra kerültek, nem tűrtek meg más vallásokat. Nem csak muszlimok ellen indítottak keresztes hadjáratokat hanem Európában is, például az albigensek ellen vagy a bogumilok ellen, akiket eretneknek tartottak."
Ha így ugrálunk az időben akkor én is ugrálok! (és a részletek ugye nem fontosak akkor ennek fényében íme itt egy film)
https://www.youtube.com/watch?v=WkOnnr4tq7s
"Egy német hittérítő, a 46 éves Tilman Geske és két török társa, az evangélikus hitre áttért Ugur Yüksel és Necati Aydin a törökországi Malatyában található keresztény kiadó alkalmazottja volt. 2007 április 18-án érte őket a gyilkos támadás: a tettesek megkötözték és rettenetesen megkínozták a három áldozatot, majd átvágták torkukat. "
"Miközben ez az eset töltötte be a címlapokat a legnagyobb török újságoknál, Susanne Tilman megbocsátását fejezte ki egy televíziós interjúban: „nem akarok bosszút” - mondta a riporternek. „ó, Istenem, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” - mondta szívből egyetértve Krisztus kereszten elhangzott szavaival! (Lukács 23,34)"
"Korán szerint Jézust nem végezték ki. Isten nem hagyta hogy megöljék és magához emelte. Mást feszítettek keresztre helyette. Nem tudjuk pontosan de valószínűleg az áruló Júdást."
Jézust megfeszítették a Biblia szerint úgy ahogyan az a próféciákban megvolt írva és be is teljesedett az összes kivétel nélkül.
"És neked? Mit kell tenned ha támadás éri a hazádat?"
Imádkoznom útmutatásért! Mennyei Atyám majd elmondja mit kell tennem ha a hazámat éri támadás!
"A hadiszok Mohamed próféta tanításai, tettei amit kortársai jegyeztek fel vagy adtak tovább szájhagyomány útján. Ezt összességében szunnának nevezzük. Mondhatjuk úgy is hogy a Korán a gyakorlatban. Tehát nincs más könyv a Koránon kívül."
A hadisz benne van a Koránban?
"Igazából a kérdés arra vonatkozott hogy miért hitelesebb neked a keresztény vallás szerinti Jézus, mint a Koránban szereplő."
Akkora szeretet van benne hogy az életét is feláldozta értünk s mind ezt önként. Ilyet csak az tesz akiben igazi szeretet van! Ahogyan bánik az emberekkel a tanítása és cselekedetei!
"Azt írtad hal volt a keresztények jelképe."
Igen ezt írtam!
"Ez alapján akkor próféta is lehet. Kicsit megint úgy tűnik kerülöd a válaszadást. Megtennéd hogy egyértelműen tisztázod szerinted ki Jézus?"
Már nem egyszer leírtam. Nem tudom hogy mi mást írhatnék neked. Tényleg elképzelésem sincs! Szóval azt tudom javasolni hogy olvasd vissza az összes erre vonatkozó részt! Talán akkor majd összeáll benned a kép.
"Bennem nem merül fel kétség Mózes prófétaságát illetően mert másik ember védelmében cselekedet és nem az volt a célja hogy végezzen a támadóval."
Haragjában cselekedett. De nem volt ura a cselekedetének. Hát ez sem jobb. De enyhítő körülmény még lehet!
"Sem az aki saját lányait ejti teherbe."
Te sem különb mint a többi. Azt a részt miért nem veszik figyelembe hogy leitatták és a lányai tették azt amit tettek. Tudod a terroristák is muszlimnak vallják magukat! A többi nem érdekes ugye?
"Nem így van. Nézd:
Ezékiel 18-20 A fiú ne viselje az apa vétkét, se az apa ne viselje a fiú vétkét; az igazon legyen az õ igazsága, és a gonoszon az õ gonoszsága."
5Mózes 5:9 ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened féltőn szerető Isten vagyok. Megbüntetem az atyák vétkét a fiakban harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem.
Jeremiás 32:18
"Tehát nem igaz hogy az ember születésétől fogva bűnös. Ez egyébként is igazságtalan lenne Isten pedig nem igazságtalan. Miért lennék én felelős más bűnéért? Nincs ilyen feltétel sem hogy Isten csak akkor bocsájt meg ha Jézus vére megtisztít."
Az hogy az ember mit tart igazságosnak és mit nem az Istent nem befolyásolja. Ő a leghatalmasabb mindenek felett áll!
"CSak éppen nincs erre semmi bizonyíték."
János 18:11, Márk 14:36
"A torinói leplet Jézusnak tulajdonították, de kiderült hogy középkori hamisítás. Az előkerült keresztfa szintén nem Jézus korabeli."
S ezeket hogyan kapcsolod a Bibliához? Jön majd a könnyező Madonna is meg a többi? Ha baromságokról akarsz beszélgetni akkor gyorsan rövidre zárom a dolgot. Ilyesmikre nem fogok reagálni!
"Nem teremtmény és nem is Isten? Ez így nem lehetséges. A Bibliából az derül ki hogy ember."
A Bibliából az derül ki hogy emberként született a földre!
"Legtöbb keresztény szerint ez Jézus második eljövetele. És ez nem válaszolja meg azt a kérdést hogy Jézus miért mondja el a Biblia szerint hogyan kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól."
A legtöbb? Felejtsd már el a közhelyeket! Akkor én is kezdjem megítélni a muszlimokat a terroristák cselekedetei alapján? Pedig a válasz logikus! Azért kell megkülönböztetni őket mert lesznek hamis próféták is.
Vidiripi
"Nem hallottam erről. Van róla forrás, mert elolvasnám?"
"Hiba vagy hamisítás egyre megy. Nem hiteles."
Nekem ettől még az!
"Királyi többesről nem hallottál még? Ez egy gramatikai eszköz és Isten hatalmasságára utal. Most komolyan ezt hibának gondoltad?"
Allah esetében nem. Persze ha emberek szerint gondolod.
"Tehát megint csak úgy ahogy ma muszlimok fohászkodnak."
Lukács 9:29 Imádkozás közben arca elváltozott, és ruhája ragyogó fehér lett.
Ha Jézus úgy imádkozott ahogy a muszlimok szerint kell akkor honnét lehet tudni hogy az arca elváltozott? Én is imádkoztam már térdelve nem is egyszer! De nem válaszoltál a kérdésre. S mi derül ki a Bibliából hogy Jézus mit tanított mit kell imádkozni vagy hogyan kell imádkozni?
"Lehet ezt sem tudtad de Jézus is úgy köszönt a Biblia szerint, ahogy ma a muszlimok:"
De igen tudtam. Viszont azt kihagyod a történetből hogy Jézus a feltámadása után köszönt így! S te tudtad ezt?
"Keresztények nem köszönnek így."
Valóban nem elterjedt de én szoktam. Említettem már hogy van két muszlim is a köreimben? Megjegyzem a zsidók is hasonlóan köszönnek! :)
"Ha a cselekedet számít felesleges Jézus megváltó halála."
Ha nincs cselekedet akkor miben nyilvánul meg a hit? Jézus halála pedig szükséges a kapcsolat helyre állításához is Isten és ember között!
"Az a baj a keresztény vallással, hogy az Újszövetségből hiányoznak a konkrét parancsok."
Ha te így látod akkor ez neked probléma. De miért gond ez egy muszlimnak aki nem a Bibliát tartja vallása alapjának?
"Én szerintem kivették ezeket. Így viszont mindenki, maga dönti el, ezért van ezer meg ezer keresztény iarnyzat."
Dehogy vették ki! Csak olvasni kell ott van. Hogy te nem látod annak is megvan az oka bizonyára!
Te nem Krisztusra építed az életedet! Így természetes hogy nem látod azt ami kellene! Ezért nem érted azt sem hogy önmagában miért nem elég az hogy elfogadd a kegyelmi ajándékot!
"De mondom ha a tevés verset is figyelembe vesszük akkor minden kereszténynek szét kell osztania a vagyonát ami nagyon problémás."
Nem kell minden kereszténynek szétosztania a vagyonát! És ez parancs értsd meg ezt én parancsolom mint keresztény neked! Hogy értsd meg ez a parancs!
"Nem voltam ott de tudom hogy a növények nem élnek meg - 200 fokon korom sötétben. Isten pedig miért teremtené úgy a világot hogy az ellentétes annak szabályaival? Ez egy ellentmondás."
Ja hogy ez egy ellenmondás! Akkor az mekkora ellenmondás hogy a kb 1400 éve halott Mohamed feltámad. Akkor az sem lehetséges hiszen ellentmondás az egész! A teste már réges-régen elporladt!
"Nem azt mondtam hogy Isten nem képes így teremteni hanem azt hogy ez ellentétes a mi világunk törvényeivel. Nagy különbség."
Ez nem sértés akar lenni de Allah-ot befolyásolják a földi törvények? Akkor milyen isten ő?
Hiszed te egyáltalán hogy Isten mindenható? Mert bennem kezdenek kétségek felmerülni.
"Ha most tilos akkor is tilos kellett hogy legyen. Tehát fennáll a probléma."
Oké akkor mond meg Istennek hogy hibázott!
"Semmiféle bizonyíték nincs arra hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került volna. Nincs egyetlen épp elméjű tudós aki ezt aláírná."
Ezt úgy veszem hogy NEM vizsgáltad meg!
"A feltámadás és mennyország általunk nem ismert. Senki nem járt ott."
Na akkor elárulok egy hatalmas nagy titkot. Képzeld el hogy a keresztények sem jártak a mennyországban!
"Hogy nem kell hozzá Isten, csak a buta ateisták mondják, akiknek talán még érettségiük sincs."
Hogy te mekkora tévedésben vagy! Teljesen lényegtelen az iskolai végzettség ezt illetően. Sőt inkább a tudósok közül állítják sokan hogy nem kell Isten az Univerzum létezéséhez!
"Sőt az iszlám szerint a józan ész szükséges a hithez is."
Igen ez így van a Biblia szerint is. Csak ott úgy van írva hogy vizsgáljuk meg a dolgokat!
"Azért hiszem hogy a Korán az igazság mert a józan eszemet használva jutottam erre a következtetésre."
Én a Bibliáról gondolom ugyan ezt. De azért a hit is kell hozzá. Mert pl. a feltámadásban csak hinni tudok. De ha ezt arra alapozom amit ténylegesen megtudok vizsgálni és megtapasztaltam akkor a józan ész szerint is van feltámadás nem csak a hitből fakadóan! Azért mert így logikus!
"Azt csak keresztények mondják hogy a vallás csak hit kérdése, mert a keresztény vallásban sok az ellentmondás."
És megint jössz a köztudottal! Akkor én is. Köztudott hogy a terroristák muszlimok. Hogy a részletek miben térnek el az már nem is lényeges ugye? Vagy hogy mit mondanak a valóban hívő emberek. Tőled azért fogadom ennyire nehezen ezeket a dolgokat mert a te vallásoddal szemben nagyon sok az előítélet. Még is állandóan olyan dolgokat hozol fel ami csak félig igaz vagy egyáltalán nem.
Nem csak hit kérdése a keresztény vallás de igen hit is kell hozzá ez egyértelmű. Te úgy gondolod hogy ellentmondás, de nem gondolod hogy azért van mert nem értesz mindent?
"Szerinted Isten megteremti ezt a világot, adott nekünk józan észt és szerinted ezt a kettőt nem lehet összekapcsolni? Szerinted Isten azt várja hogy ész nélkül higgy benne?"
Kérlek emlékeztess rá ahol én habzószájjal ezt akarom minden áron bebizonyítani neked!
"Elárulod melyik irányzatot követed? Nem tudtam belőni, de kíváncsi vagyok rá."
Nem árulom el! Azt viszont igen hogy nem vagyok katolikus sem Jehova tanúja meg Hit gyülekezetes sem vagyok. Tudom hogy van olyan hogy keresztényből lett muszlim de olyan is van hogy muszlimból lett keresztény! És ha esetleg te keresztény leszel akkor ne befolyásoljon az hogy én melyik egyház tagjának mondom magamat! Mert nem az egyház fog megmenteni hanem az Úr Jézus Krisztus!
Érdekes ez a Kába-kő féle dolog!
# 101
"Nem mindegy azért, hogy hol vannak a hangsúlyok."
Máté 19:18 Monda néki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy; Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat.
A "Szeresd felebarátodat" parancs egy a sok közül. Keresztények ezt hangsúlyozzák ki, gondolom mert jól hangzik, és a többit nehezebb is betartani. Nem bántásból mondom, de én így látom.
"Ez végül is igaz. Az iszlám roppant gyakorlatias. Nem sok köze van a misztikához, a szúfi irányzatot kivéve. Tényleg, te hogy viszonyulsz a szúfikhoz?"
A szúfik úgy gondolják hogy zenje és tánc hatására transzba esve közelebb kerülhetnek Istenhez. Ők ebben hisznek, én nem. Szerintem jó cselekedetekkel lehet közelebb kerül Istenhez és imával.
"Csak hát számomra ez a gyakorlatiasság, a misztika, sőt a mitológia hiánya pont hogy inkább emberi eredetet sugall. Isten az ember számára elsősorban misztérium, nem pedig törvényadó."
Az iszlám szerint Istent csak tulajdonságai alapján ismertetjük meg jelenleg. Sem fizikailag sem pedig szellemileg nem tudnánk megérteni. Később ez bizonyára nem így lesz.
Ha elfogadjuk azt hogy Isten teremtette az embert, akkor egyértelmű hogy Isten ismeri legjobban az embert és tudja milyen szabályok szerint élhetnek a legjobban. Nem látom okát miért hagyná magára az emberiséget, így szerintem logikus hogy közli a törvényeit.
Vidiripi
Máté 3:2 Keresztelő János üzenet!
Máté 4:12 Jézus felszólítása! Miért kell ezt tenni?
Azért mert az evilági életünk alapján leszünk megítélve. János és Jézus arra figyelmeztetett hogy ez a nap közeleg. Igazuk is van hiszen Mohamed próféta az utolsó.
"Mennyi idő telt el Mózes és Jézus között?"
kb 1500 év. Azóta a zsidók csak rontottak saját helyzetükön és eltértek attól amit Isten parancsolt. Ezt Jézus is mondta nekik. Például mikor kizavarta az üzletelő zsidókat a templomból.
"A megtérés azt jelenti hogy a gondolkodás mód megváltoztatása! De mit jelent az evangélium kifejezés? Tehát mi a szó szerinti jelentése és mi a tartalmi jelentése?"
A megtérés azt jelenti hogy alávetjük magunkat Isten akaratának. Nyilán a gondolkodásmód is változik. A többit nem hogy jön ide.
"Minden bizonnyal? Tehát nem tudod csak találgatsz? Akkor most hol a hitelesség?"
Ne haragudj de em vet rád jó fényt hogy Jézus követőjének mondod magad de azt sem tudod milyen nyelven beszélt de engem vonsz kérdőre. Olvasd el a cikket. Kiderül belőle hogy a köznép arámiul beszélt, és csak az írástudók beszélték a hébert.
"Az viszont egyértelmű tévedés hogy a héber nyelvet csak és kizárólag a papok ismerték."
A cikk szerint: "Sebastian Brock, az Oxfordi Egyetem BBC-nek nyilatkozó kutatója is egyetért abban, hogy a hétköznapi nyelv az arámi volt, a hébert pedig az írástudók használták," Tehát jól mondtam.
"Ezt hogyan értelmezheted ennyire félre? "Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak."
Én teljesen jól értelmezem. Azt mondja Jézus hogy ha lettek volna követő, akkor megvédik a zsidóktól akik az életére törtek.
"Nem e világból! Ha nem ebből akkor melyikből? (költői kérdés)"
Ez azt jelenti hogy az a világ amiben akkor éltek, nagyon eltért a Jézus által tanított, tehát attól amit Isten parancsolt.
"Mert állandóan azt szajkózod hogy Jézus hatalomra akar szert tenni de ez is egy hazugság és a lehető legtávolabb áll az igazságtól!"
Valóban? A Biblia számos prófétája mint Mózes, Salamon, Dávid, egyben katonai és állami vezető is volt. Jézus miért ne lehetett volna az? Persze ha lett volna sok követője. Nyilván őt választják meg. Vagy te talán mást választanál meg mikor ott van Jézus is?
"Ok és okozat. Logika amit sokszor hangsúlyozol. Ha megvédi magát akkor hogyan teljesedik be a prófécia?"
Melyik prófécia?
"661. január 24-én a kúfai mecsetben koránolvasás közben meggyilkolták." Ha Allah az igazságos akkor miért kellet megölni a kalifát? Hiszen ő nem volt bűnöző. "
Egy kalifa nem próféta. Őt emberek választják, a prófétákat pedig Isten küldte. Ráadásul keresztények többsége szerint Jézus egyenlő Istennel, az emberek ezt mégsem látták, különben nem akarták volna megölni.
"Mikor küldött követeket a bizánciakhoz? Melyik múzeum és mi áll a levélben?"
Egy jordániai múzeumban látható:
Mohamed próféta a környező államok vezetőinek levelet küldött amiben üdvözölte őket. Elmondta hogy ő Isten prófétája és az iszlámra hívta őket. A bizánci császárnak is küldött levelet és a bizánci helytartóknak. Az egyik követet viszont megölték. 628 körül történ.
"Igen és ez a hódításból keletkezett birodalom szét is esett! Igen tudom a muszlimok soha nem ölnének nőket gyerekeket és nem is erőszakoskodnának és ölni is csak katonákat öltek!"
Ha történt is ilyen, muszlimok esetében ritkán, ellenben keresztényeknél gyakran előfordult, mint Jeruzsálem esetében.
"Persze! Én meg békésen végig sétálhatnék Mekka városán keresztül, Bibliával a és keresztel a kezemben!"
Miért akarnál keresztel a kezedben Mekkába menni? Én sem megyek a Vatikánba imádkozni? Amúgy Mekkába valószínű beengednének de a Kába területére már nem.
"És a hódítások során nem öltek meg ártatlan embereket és nem erőszakoskodtak? Hát persze!"
Ha megadták magukat akkor biztos hogy nem. És ahogy mondtam ez sokkal inkább a keresztényekre volt jellemző.
"Igen! De hogyan is lett az övéké? Miért nem maradtak a saját területükön a katonáikkal?"
Ezt érdekes egy kereszténytől hallani. Pont hogy a keresztény vallást terjesztették karddal. A muszlimok nem írtották ki a keresztény lakosságot a keresztények viszont igen.
"Malatyában található keresztény kiadó alkalmazottja volt. 2007 április 18-án érte őket a gyilkos támadás: a tettesek megkötözték és rettenetesen megkínozták a három áldozatot, majd átvágták torkukat. " "
Én országokról beszélek te pedig egyes esetekről. Nem veszed észre hogy más kategória a kettő? Ebből az egy estből milyen következtetést tudsz levonni? Hogy Törökországban üldözik a keresztényeket? :)
"Jézust megfeszítették a Biblia szerint úgy ahogyan az a próféciákban megvolt írva és be is teljesedett az összes kivétel nélkül."
Milyen prófécia? Semmi bizonyíték nincs arra hogy Jézust keresztre feszítették.
"Imádkoznom útmutatásért! Mennyei Atyám majd elmondja mit kell tennem ha a hazámat éri támadás!"
Úgy érted személyesen neked? Szól hozzád és elmondja mit kell tenned?
"A hadisz benne van a Koránban?"
Akkor nem érted. Megpróbálom egyszerűbben. Mondjuk xy látta és hallotta hogy Mohamed próféta ezt és ezt mondta, tette. Ez egy hadisz. Mondhatjuk úgy is hogy szemtanúk leírása.
"Akkora szeretet van benne hogy az életét is feláldozta értünk s mind ezt önként. Ilyet csak az tesz akiben igazi szeretet van! Ahogyan bánik az emberekkel a tanítása és cselekedetei!"
Mostanra már kiderült számomra hogy nem igazán ismered az iszlám vallást és hogy mit ír a Korán Jézusról, így ahhoz hogy összehasonlítsd el kellene olvasnod a Koránt. Egyébként meg ez a "Jézus feláldozta magát az emberiségért" szépen hangzik, de ha jobban belegondolsz nem más mint egy pogány elem a keresztény vallásban. Pogányoknál szokás embereket áldozni. Isten nem engedte hogy Ábrahám feláldozza fiát. Egy kost küldött helyette.
Vidiripi
Akkor taníts!
"A hadisz benne van a Koránban?"
Igen vagy nem? Ennél nincs egyszerűbb! (aztán jöhet a többi)
" Nem tudom hogy mi mást írhatnék neked. Tényleg elképzelésem sincs! Szóval azt tudom javasolni hogy olvasd vissza az összes erre vonatkozó részt! Talán akkor majd összeáll benned a kép."
Sajnos nem mert kerülöd a válaszadást. Az iszlám vallás szerint Jézus ember, akit Isten küldött az emberekhez mint prófétát. Ennyit nem tudsz leírni Jézusról hogy a saját vallásod szerint ki Jézus?
"Haragjában cselekedett. De nem volt ura a cselekedetének. Hát ez sem jobb. De enyhítő körülmény még lehet!"
Másik ember védelmében cselekedett. A mai magyar törvények szerint ha valaki bizonyíthatóan az életedre tör és te önvédelemből végzel vele, nem vagy büntethető.
"Azt a részt miért nem veszik figyelembe hogy leitatták és a lányai tették azt amit tettek."
Tudom de így sem jobb a helyzet. Egy próféta hogy hagyhatja hogy leitassák? És hogy nevelhet ilyen lányokat egy próféta? Hát sehogy. Ez a történet nem igaz.
"Tudod a terroristák is muszlimnak vallják magukat!"
Bárki vallhatja magát muszlimnak, ahogy kereszténynek is. Tudtommal a pedofil papok is keresztények nem?
"5Mózes 5:9 ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened féltőn szerető Isten vagyok. Megbüntetem az atyák vétkét a fiakban harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem."
De ez teljesen más. Nem örökké szól és azokra vonatkozik akik gyűlölik Istent. Az eredendő bűn viszont minden emberre vonatkozik a tanítás szerint, de ellentétes a Bibliával.
"Az hogy az ember mit tart igazságosnak és mit nem az Istent nem befolyásolja. Ő a leghatalmasabb mindenek felett áll!"
Nincs olyan ember aki az eredendő bűnt igazságosnak találná, ha objektíven vizsgálja. Mit szólnál ha téged börtönbe zárnának valaki más által elkövetett bűncselekmény miatt? Ez szerinted igazságos lenne? Ezzel Istent sértegeted.
"János 18:11, Márk 14:36"
Ezekben mi a bizonyíték?
"S ezeket hogyan kapcsolod a Bibliához? Jön majd a könnyező Madonna is meg a többi? Ha baromságokról akarsz beszélgetni akkor gyorsan rövidre zárom a dolgot. Ilyesmikre nem fogok reagálni!"
Nem, csak azt mondom hogy semmi bizonyíték nincs arra hogy Jézust keresztre feszítették.
"A Bibliából az derül ki hogy emberként született a földre!"
Előtte és utána Isten volt?
"A legtöbb? Felejtsd már el a közhelyeket! Akkor én is kezdjem megítélni a muszlimokat a terroristák cselekedetei alapján?"
Nem értesz magyarul vagy mi van? Keresztények maguk mondják hogy Jézus el fog jönni újra nem én. Az iszlám=terrorizmust nem muszlimok állítják hanem mások, sok esetben keresztények terjesztik az iszlámról, például hitgyülisek.
"Pedig a válasz logikus! Azért kell megkülönböztetni őket mert lesznek hamis próféták is."
Nem érted. Ha nem lesz Jézus után több próféta akkor Jézus ezt így mondta volna. Felesleges magyarázni hogyan kell megkülönböztetni hiszen az emberek tudták volna hogy nem lesz több és aki jön az csak hamis próféta lehet. Jézus viszont elmagyarázta ami egyértelműen arra utal hogy után jön még egy próféta.
Ebből nem derül ki pontosan mikor és az sem hogy mi áll benne?
"Nekem ettől még az!"
Egy hibás szöveg hogy származhat Istentől? Ez kizárt. Akkor marad az hogy emberi hiba vagy hamisítás. Ez pedig azt jelenti hogy több is lehet benne.
"Allah esetében nem. Persze ha emberek szerint gondolod."
Miért ne lehetne? Nem értem.
"Ha Jézus úgy imádkozott ahogy a muszlimok szerint kell akkor honnét lehet tudni hogy az arca elváltozott? Én is imádkoztam már térdelve nem is egyszer!"
Te nem vagy próféta és nem jelentek meg más próféták sem neked. Meg a versből nem derül ki hogy mindig elváltozott Jézus arca imádkozás közben.
"S mi derül ki a Bibliából hogy Jézus mit tanított mit kell imádkozni vagy hogyan kell imádkozni?"
Akkor nem érted a lényeget. Azt mondom hogy a Bibliában vannak egyes versek amiből kiderül Jézus muszlim. Jézus arccal a földre borult és úgy imádkozott. Ez derül ki a Bibliából. Keresztények ma nem imádkoznak így de muszlimok igen.
"De igen tudtam. Viszont azt kihagyod a történetből hogy Jézus a feltámadása után köszönt így! S te tudtad ezt? "
Szerintem nem csak akkor, de teljesen mindegy. Keresztények ma nem köszönnek így de muszlimok igen.
"Megjegyzem a zsidók is hasonlóan köszönnek! :)"
Lehetséges. Ebben nincs semmi meglepő.
"Ha nincs cselekedet akkor miben nyilvánul meg a hit? Jézus halála pedig szükséges a kapcsolat helyre állításához is Isten és ember között!"
A keresztény tanítás szerint miért kell hogy megnyilvánuljon? Elfogadja hogy Jézus a megváltó és ennyi. Ha mást is kell tenni akkor az feleslegessé teszi Jézus megváltó halálát.
"Ha te így látod akkor ez neked probléma. De miért gond ez egy muszlimnak aki nem a Bibliát tartja vallása alapjának?"
Mivel az eredeti Biblia Isteni kinyilatkoztatás. Problémát viszont neked jelent, nem nekem mert te követsz egy emberek által átírt könyvet.
"Te nem Krisztusra építed az életedet! Így természetes hogy nem látod azt ami kellene! Ezért nem érted azt sem hogy önmagában miért nem elég az hogy elfogadd a kegyelmi ajándékot!"
Én Jézust követem és a többi prófétát. Te viszont az egyház által kitalált Jézust.
"Nem kell minden kereszténynek szétosztania a vagyonát! És ez parancs értsd meg ezt én parancsolom mint keresztény neked! Hogy értsd meg ez a parancs!"
Te parancsolod? És akkor úgy is v van? :)
"Ja hogy ez egy ellenmondás! Akkor az mekkora ellenmondás hogy a kb 1400 éve halott Mohamed feltámad. Akkor az sem lehetséges hiszen ellentmondás az egész! A teste már réges-régen elporladt!"
Nem csak ő, hanem minden ember. És Isten fogja feltámasztani. A földi törvényeket szintén Isten határozta meg, amik ellentétesek a Bibliával. Ez itt a gond.
"z nem sértés akar lenni de Allah-ot befolyásolják a földi törvények? Akkor milyen isten ő?
Hiszed te egyáltalán hogy Isten mindenható? Mert bennem kezdenek kétségek felmerülni. "
Bennem meg olyan kétségek kezdenek felmerülni hogy érted e a magyar nyelvet. Allah határozta meg a földi törvényeket. Miért teremtette volna meg a világot ezekkel ellentétes módon?
"Oké akkor mond meg Istennek hogy hibázott!"
Isten nem hibázik. Emberek hibáznak. Azok az emberek is akik átírták a Bibliát és ilyen hibákat vétettek.
"Ezt úgy veszem hogy NEM vizsgáltad meg!2
Akkor bizonyítsd be hogy 4 ezer éve az egész föld többezer méteres vízoszlop alá került. Te ezt komolyan elhiszed?
"Hogy te mekkora tévedésben vagy! Teljesen lényegtelen az iskolai végzettség ezt illetően. Sőt inkább a tudósok közül állítják sokan hogy nem kell Isten az Univerzum létezéséhez! "
Sok tudós meg azt állítja hogy kell.
"Igen ez így van a Biblia szerint is. Csak ott úgy van írva hogy vizsgáljuk meg a dolgokat! "
Akkor te ezt nem tartottad be mert mint kiderült nem ismered az iszlám vallást, de mégis azt állítod nem igaz.
"Nem csak hit kérdése a keresztény vallás de igen hit is kell hozzá ez egyértelmű. Te úgy gondolod hogy ellentmondás, de nem gondolod hogy azért van mert nem értesz mindent?"
Nem, mert Isten nem nyilatkozna ki olyasmit magáról amit nem érthetünk. Ezt is gyakran mondták keresztények nekem, hogy én nem értem, igaz szentháromság hívők. Aztán kiderült ők sem értik, csak hisznek benne.
"Nem árulom el! Azt viszont igen hogy nem vagyok katolikus sem Jehova tanúja meg Hit gyülekezetes sem vagyok."
Nem értem mi ez a titkolózás. A másik válaszoló sem akarta elárulni. Ha én meg vagyok győződve arról hogy az én vallásom az igaz, akkor megosztom másokkal ha kérdezik.
"És ha esetleg te keresztény leszel akkor ne befolyásoljon az hogy én melyik egyház tagjának mondom magamat!"
Amiatt nem kell aggódnod. Láthatod hogy jól ismerem a keresztény vallást
"A hadisz benne van a Koránban?
Igen vagy nem? Ennél nincs egyszerűbb! (aztán jöhet a többi)"
Sajnos nem értem a kérdést. Fentebb leírtam mi a hadisz.
De itt van egy fogalmi meghatározás:
A hadísz az iszlám teológiai hagyományának egy műfaja: a Próféta (és kisebb részt a kortársainak) mondásai és cselekedetei. Ezek a mondások és cselekedetek a Korán mellett példát mutatnak arra, hogy milyen vallási és egyéb kötelezettségei vannak egy muszlimnak, illetve a Korán mellett az iszlám jog forrásai is. Ebben azonban fokozati különbség van: míg a Korán szövege szent és az egész vallásgyakorlat elsődleges forrása, addig a hadíszok már a kezdetektől fogva a szövegkritika és a válogatás tárgyai.
Vidiripi
"Sajnos nem értem a kérdést. Fentebb leírtam mi a hadisz."
Te tényleg nem érted. Mert én nem kérdeztem hogy mi a hadisz! A kérdés azt volt hogy: Benne van e a Koránban?
Igen vagy nem? És ennél egyszerűbb kérdés szerintem nincs. Te egy egy ilyen egyszerű kérdést nem értesz! Ezek után akkor van értelme folytatni? (biztos ezt sem fogod érteni)
Szerintem nem sok ha még arra sem vagy képes válaszolni hogy mi a Korán része és mi nem az! Tudod az az ember akiről írtam neked, az muszlim. Ő valamilyen oknál fogva megérti amit mondok neki. Te meg nem. Pedig ő nem ide született Magyarországra hanem fiatal felnőttként érkezett és még is jobban megérti amit mondok neki mint te!
Neked probléma leírni egyetlen szót? Igen vagy nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!