Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
"Keresztény vallás esetében milyen szankciók vannak?"
A katolikus egyházban például létezik a kiközösítés (excommunicatio) intézménye. Ezek szerint az iszlámban nincs ilyen, vagy ehhez hasonló dolog, ami erőteljesebb annál, hogy "felhívják a figyelmet"?
"Az ilyen szervezetek felszámolása az állam feladata."
De az iszlám esetében a vallás és az állam nem választható szét, vagy legalábbis az lenne a cél, hogy ne kelljen szétválasztani, vagy nem jól tudom? A jelenlegi helyzetben, amikor az iszlám országok többnyire szekuláris államként működnek, tényszerűen igaz, hogy ez állami feladat, de kicsit mégis a felelősség alóli kibújást érzem a válaszodban...
Azért erőltetem ezt a kérdést, mert szerintem az egyik legnagyobb becsületsértés, ha az általam képviselt eszme, értékrend nevében olyan dolgokat követnek el, ami nem egyeztethető össze az adott értékrenddel, és ezzel mások szemében lejáratják az általam képviselt értékrendet. Én ezt legalábbis személyes sértésként élném ezt meg, és mindent megtennék, hogy megszüntessem az ilyen állapotot, akár erőszak útján is. Lehet, hogy rosszul látom, de az iszlámban nem látom ezt a hozzáállást.
"Kihagytad a Wikipédiás részt. "
Mert értelmetlen és összefüggéstelen volt a kérdésed. Pontosítsd kérlek.
Nos igen csak azért írtál te ilyeneket is!
"Igen Allahban kell hinni, de a Korán Allah szava." "Minden muszlim ugyanabban a Koránban hisz."
Mert igy is van. Nem értem megint mi a gondod?
"Az nem része a Koránnak és az nem is Allah szava! Tehát akkor kijelenthető hogy a Korán amelyet Allah-k szavának tartanak egyetlen olyan kinyilatkoztatást sem tartalmaz amely Allah-tól hangzik el közvetlenül!"
Ez jó kérdés. Ebben nem vagyok teljesen biztos. A Korán verseit Gabriel angyal közvetítésével nyilatkozta ki Allah, de ahogy írtam korábban hadisz szerint viszont Mohamed prófétát Allah magához emelte aztán vissza az emberekhez.
"Igen így van! De nem tartalmaz keresztény tanításokat!"
Amit ma kereszténységnek nevezel igazából egy zsidó irányzat. Jézus zsidó volt és a zsidókhoz érkezett mint próféta.
"Elvileg? Nem hogy elvileg, de gyakorlatilag teszek különbséget! Csak egyetlen példa. Nem fogok állat áldozatot bemutatni!"
Hol mondja Jézus hogy az Ószövetségi versek már nem érvényesek rád?
" A válaszok - Filippi 2:6-8 "
Akkor ezek szerint azt vallod hogy Jézus egyenlő Istennel, hiszen ez szerepel a versben és hogy aztán emberként eljött a földre. Ez miben más mint a szentháromság?
" [link]
A cikk vége felé fogod megtalálni, zárójeles részben."
Ilyen oldalak helyett inkább javaslom a magyar muszlim egyház oldalát ha az iszlám vallásról szeretnél infot.
"A lányra én is emlékszem. A képeket még az előtt tette fel hogy muszlim lett volna belőle. Érdekes hogy utána már nem meztelen képeket tett fel magáról hanem olyat amiben hidzsábot vagy csadort visel. Már nem emlékszem pontosan!"
Azt nem tudom mikori a kép, de elég nehezen hihető hogy ilyen ember hirtelen muszlim lesz.
Egyébként az általad forrásként megjelölt oldal is beszél a franciaországi merénylőről. Nem ártott volna elolvasnod mert nekem ad igazat.
Idézem:
"Már 2010-ben ült börtönben lopás és drogokkal való üzletelés miatt, épp az egyik pénteki merénylővel, aki gyerekkora óta jó barátja volt."
Tehát egy köztörvényes bűnözők. Egy muszlim tudja hogy tilos lopni és főleg nem üzletel drogokkal.
"Akkor nézd meg újra a filmecskét! "Lefejező muszlim: "a Korán kényszerít bennünket erre" (London, 2013)" De te magad is keresgélhetsz! "
Megnéztem a filmet. Szerinted ez a férfi vallásszakértő? Attól hogy a Koránra hivatkozik igaza van? Bárki hivatkozhat a Koránra vagy a Bibliára. A keresztény inkvizíció emberei is Bibliával a kezükben égettek élve embereket. Az USA elnöke a Bibliára tesz esküt. Aztán, az illető azt mondja ezt bússzunak szánja, mert a brit katonák civileket gyilkolnak a Közel-Keleten. Azt nem lehet tudni hogy az áldozat valóban gyilkolt-e vagy csak egy találomra kiválasztott katona. Mindenesetre amit tesz az helytelen mert még ha bűnös is volt az illető, ez így önbíráskodás. Szóval amit tett ellentétes az iszlámmal. Abban viszont igaza van hogy brit és amerikai katonák ártatlan muszlimok százezreinek a haláláért felelősek a Közel-Kelet. Senki nem hívta oda őket. Előttük nem is voltak ott terrorszervezetek sem. Javaslom ne csak az érme egyik oldalát nézd. Kiakadsz az ilyen merényleteken amikben kb 2-300 ember vesztette életét Európában, de nem érdekel hogy a Közel-Keleten muszlimok milliói haltak meg egy olyan háborúban amit a Nyugat vitt oda.
"Melyek azok a próféciák? És vannak benne olyan próféciák amelyek még nem teljesedtek be? "
A Koránban én egyről tudok ami be is teljesedett. Arra vonatkozóan is van hogyan fog megsemmisülni a világ, amit aztán Allah újra teremet és mindenkit életre kell az Itélet napján. Hadiszokban több van. Például hogy mi fog történni mikor közeleg az Itélet napja.
"Jézus-hívő zsidó vagyok”
Olyan nincs hogy Jézus hívő zsidó :) Őket úgy hívják hogy keresztény. A zsidók csalónak tartják Jézust.
"Egyet hoztál fel eddig! Ami valóban hiba! De ha neked úgy jobban tetszik akkor legyen hamisítás. "
Nem egyet hoztam hanem többet, de ha már egy is van benne akkor nem lehet Isten szava.
"Én nem hiszem hogy olyan dolog lenne benne szándékosan amely alapjaiban változtatná meg a mondani valóját vagy a benne lévő tanítást!"
Van olyan evangélium, ami a Koránban szereplő Jézust igazolja (Barnabás evangéliuma), de az egyház nem fogadta azt el.
# 151
"A katolikus egyházban például létezik a kiközösítés (excommunicatio) intézménye. Ezek szerint az iszlámban nincs ilyen, vagy ehhez hasonló dolog, ami erőteljesebb annál, hogy "felhívják a figyelmet"
És a kiközösítés számít? Volt vagy van számos keresztény terrorszervezet ennek ellenére is. Mondjuk pont azzal vádolják a katolikus egyházat hogy nem tud vagy nem is akar tenni a pedofil papok esetében, annak ellenére hogy szervezett egyházzal rendelkeznek miközben az iszlámban nincs ilyen.
"A jelenlegi helyzetben, amikor az iszlám országok többnyire szekuláris államként működnek, tényszerűen igaz, hogy ez állami feladat, de kicsit mégis a felelősség alóli kibújást érzem a válaszodban... "
Sajnos továbbra sem értem mit hiányolsz. Arra gondolsz hogy az átlag polgár mit tud tenni? Ha te úgy gondolod a szomszédod egy szélsőséges náci aki romákra vadászik, mit teszel? Berontasz hozzá és lefegyverzed? Ez önbíráskodás és nyilván nem ezt teszed hanem értesíted a hatóságokat. Ennyit tehet egy átlag polgár.
"Én ezt legalábbis személyes sértésként élném ezt meg, és mindent megtennék, hogy megszüntessem az ilyen állapotot, akár erőszak útján is. Lehet, hogy rosszul látom, de az iszlámban nem látom ezt a hozzáállást."
Ezzel egyetértek kivéve hogy erőszak útján, mert az önbíráskodás és pont a terrorszervezetek eszköze. Szerintem az a gond hogy hozzád az iszlámmal kapcsolatos negatív hírek jutnak el csak sok esetben szándékosan felnagyítva és úgy tálalva ami kimeríti a gyűlöletkeltés fogalmát. Az már nem kerül be a hírekbe hogy a hazai muszlimok elítélik a szélsőségeket, felszólítják a muszlimokat hogy maradjanak távol ezektől mert semmi közük az iszlámhoz és azt sem adja le az esti híradó hogy a muszlim egyház szegény magyar családoknak segített.
Vidiripi
"Amit ma kereszténységnek nevezel igazából egy zsidó irányzat. Jézus zsidó volt és a zsidókhoz érkezett mint próféta."
Ismered a történet folytatását is!
"Hol mondja Jézus hogy az Ószövetségi versek már nem érvényesek rád?"
Máté 5:33-35 például!
"Akkor ezek szerint azt vallod hogy Jézus egyenlő Istennel, hiszen ez szerepel a versben és hogy aztán emberként eljött a földre. Ez miben más mint a szentháromság?"
A Filippi 2:6-8 hol van a harmadik személy?
"Ilyen oldalak helyett inkább javaslom a magyar muszlim egyház oldalát ha az iszlám vallásról szeretnél infot."
Rendben!
"Azt nem tudom mikori a kép, de elég nehezen hihető hogy ilyen ember hirtelen muszlim lesz."
Hát találkoztam én olyan emberrel aki a fél életét börtönben töltötte el és olyan is volt hogy a rendőrök úgy megverték hogy vért vizelt! De ez sem érdekelte folytatta ott ahol abbahagyta.
Aztán pedig megtért és keresztény lett! Azóta felesége lett és meg is született az első gyermekük. Nem sokára ismét találkozom vele! Akit Isten megszólít és hallgat is rá az képes az élete gyökeres megváltoztatására. És nem ő az egyetlen ilyen személy akit ismerek. Igaz ők keresztények. De igaz, itt a muszlim vallásról van szó!
"Egyébként az általad forrásként megjelölt oldal is beszél a franciaországi merénylőről. Nem ártott volna elolvasnod mert nekem ad igazat."
Te nagyon tágan értelmezed a dolgokat! Miben ad neked igazat?
"Legtöbbjük kábítószerfüggő vagy alkoholista." - Ezt írtad te!
A helyzet viszont az hogy a cikk nem arról szól hogy Abdelhamid Abaaoud drogos lenne.
Idézem pont azt amit te is idéztél. "Már 2010-ben ült börtönben lopás és drogokkal való üzletelés miatt, épp az egyik pénteki merénylővel, aki gyerekkora óta jó barátja volt."
- és kiemelném hogy azt írja "drogokkal való üzletelés miatt" ez nem jelenti azt hogy drogos is volt. Sőt ő volt az aki megszervezte a dolgokat! Hát egy drogos nem igazán képes szervezkedni főleg nem egy ilyen akciót. Egy drogosnak azon jár az agya hogy meglegyen a napi adagja és persze hogy pénze legyen ami megtudja venni!
"Tehát egy köztörvényes bűnözők. Egy muszlim tudja hogy tilos lopni és főleg nem üzletel drogokkal."
Ó bocsánat ezt nem tudtam. De sajnos nem fogadhatom el ezt magyarázatként. Te sem fogadtad el a magyarázatot hogy a keresztények nem gyilkolásznak halomra embereket! Ha szükséges akkor megkeresem azt a részt ahol ez szóba kerül.
"Megnéztem a filmet. Szerinted ez a férfi vallásszakértő?"
Van neki jelentősége? A lényeg nem az volt hogy mennyire ismerője a vallásának! Abban viszont igaza van hogy brit és amerikai katonák ártatlan muszlimok százezreinek a haláláért felelősek a Közel-Kelet. Senki nem hívta oda őket."
Ó de igen! Megmondom én hogy "ki" illetve hogy mi "hívta" oda őket! Az olaj! De a helyzet az hogy ha brit és amerikai katonákkal van bajuk akkor ugyan ezen nemzetek kormányainál kell panaszt tenniük. Szerinted a világban nincsenek tisztában azzal hogy miért is mentek oda a katonák? Dehogynem! Csak akik a döntéseket hozzák azoknak nem érdeke véget vetni ennek mert a háború az milliárdos üzlet! Gondolom nagyon sok új dolgot írtam! (ironizálok)
"Javaslom ne csak az érme egyik oldalát nézd. Kiakadsz az ilyen merényleteken amikben kb 2-300 ember vesztette életét Európában, de nem érdekel hogy a Közel-Keleten muszlimok milliói haltak meg egy olyan háborúban amit a Nyugat vitt oda."
Én meg azt kérem hogy ne nézz hülyének! A lényeg az volt hogy olvasták a Koránt vagy nem olvasták a Koránt a merénylők! És nem az hogy hány muszlim halt meg!
Viszont egy dologban biztos lehetsz. Hogy azok a katonák nem fogják azt kiabálni miközben halomra gyilkolják a muszlimokat hogy: Isten hatalmas!
Ugyan is ilyesmi nincs a kereszténységben! A kereszténységben nem úgy lesz hatalmas hogy a nevében embereket gyilkolnak és közben a Bibliát szorongatják a kezükben jó magasra felemelve! Sőt olyan sem lesz hogy úgy halnak mártír halált hogy minél több embert vigyenek magukkal a halálba. Röviden! Egy olyan embert aki kereszténynek vallja magát a vallásával nem fogsz tudni rávenni arra hogy fegyvertelen embereket gyilkoljon halomra Isten nevében! Mivel ilyesmi nincs a kereszténységben. Ezért is van az hogy teljesen más módon veszik rá ezeket a katonákat arra hogy elmenjenek oda és ott harcoljanak. De nem a vallásuk miatt mennek!
Nem a merényleten akadtam ki. Vedd már észre a fától az erdőt! Azon akadtam ki hogy a merénylőket drogosnak meg alkoholistának akarod beállítani. De ez egy baromság! Az ilyen merényletek kiterveléséhez de a végrehajtásához is olyan emberek szükségesek akik tudják hogy mit csinálnak és nem egy függőség rabjai.
A másik dolog meg az hogy 2-300 ember vesztette életét a terror támadásokban! És ezekből az emberekből hány volt katona vagy olyan döntéshozó akinek ténylegesen köze volt ahhoz hogy a Nyugat oda vitte a háborút! Ugyan is azt se felejtsd el hogy szinte az össze amerikai elnökjelölt kampányában benne van hogy haza hozza a külföldön lévő katonákat! Aztán valamennyi haza is jön van egy kis nyugi aztán meg visszaküldik minimum ugyan azt a létszámot de inkább többet! Persze választási ígéretek azok vannak. De aztán valahogy mégsem úgy alakulnak a dolgok hogy a katonákat ki lehessen vonni! És kiket gyilkolnak? civileket és olyanokat akinek nincs testőrségük akik megvédik őket! De a döntéseket azt nem ők hozzák. És mi a szlogen? Terroristákkal nem tárgyalunk. Na persze ez így könnyű hiszen a döntéshozók védve vannak! Lásd Merkel, őt is szépen kimenekítették abból a stadionból. Na de mind1! Ez úgy sem fog változni ebben a világban és ha te azt hiszed hogy fog akkor tévedsz!
"A Koránban én egyről tudok ami be is teljesedett. Arra vonatkozóan is van hogyan fog megsemmisülni a világ, amit aztán Allah újra teremet és mindenkit életre kell az Itélet napján. Hadiszokban több van. Például hogy mi fog történni mikor közeleg az Itélet napja."
Ez érdekes! A Korán amely Allah szava abban csak egy van! De a hadiszok amely nem Allah szava azokban meg több van!
"Olyan nincs hogy Jézus hívő zsidó :) Őket úgy hívják hogy keresztény. A zsidók csalónak tartják Jézust."
Oké akkor olyan zsidó aki kereszténynek vallja magát! És nem az összes zsidó gondolkodik így!
"Nem egyet hoztam hanem többet, de ha már egy is van benne akkor nem lehet Isten szava."
De igen lehet! Mivel folyamatosan másolják és másolás közben keletkezhetnek hibák.
"Van olyan evangélium, ami a Koránban szereplő Jézust igazolja (Barnabás evangéliuma), de az egyház nem fogadta azt el."
Nincs benne a kanonizált Bibliában és ennek jó oka van!
154 "Jézus hívő zsidó" - de van, van egy csoport, amely így határozza meg magát:
"Máté 5:33-35 például!"
Szó nincs ezekben a versekben arról hogy az Ószövetségi törvények érvénytelenek lennének. Sőt Jézus maga mondta hogy nem azért jött hogy eltörölje a törvényeket.
"A Filippi 2:6-8 hol van a harmadik személy?"
Ja, hogy akkor te nem három istenben hiszel, csak kettőben. Ez politeizmus ugye tudod?
"És nem ő az egyetlen ilyen személy akit ismerek. Igaz ők keresztények. De igaz, itt a muszlim vallásról van szó!"
Csak hogy itt a nő tömeggyilkosságban vett részt szóval, nem nem tért meg igazán. Aki kicsit is tisztában van az iszlámmal az nem tesz ilyesmit.
"A helyzet viszont az hogy a cikk nem arról szól hogy Abdelhamid Abaaoud drogos lenne. "
Nem írja de nem is zárja ki. Vagy szerinted egy hithű muszlim jellemzője hogy tolvaj és drogkereskedő?
"Egy drogosnak azon jár az agya hogy meglegyen a napi adagja és persze hogy pénze legyen ami megtudja venni!"
Pont ezért lehet könnyen befolyásolni és elhitetni velük hogy ez helyes. Igazából az az alapvető probléma hogy úgy akarod beállítani mintha ezek az emberek hithű muszlimok lennének, miközben a vak is látja hogy az életvitelük alapján nem azok.
"Van neki jelentősége? A lényeg nem az volt hogy mennyire ismerője a vallásának!"
Hát mi? Bárki hivatkozhat a Koránra vagy a Bibliára is. Ettől még nem lesz igaza.
"Én meg azt kérem hogy ne nézz hülyének! A lényeg az volt hogy olvasták a Koránt vagy nem olvasták a Koránt a merénylők! "
Már bocsánat de honnan tudod hogy olvasták-e vagy sem? Látnok vagy?
"Viszont egy dologban biztos lehetsz. Hogy azok a katonák nem fogják azt kiabálni miközben halomra gyilkolják a muszlimokat hogy: Isten hatalmas! "
És ettől már fel vannak mentve? Mi a különbség aközött hogy valaki vallási, etnikai, politikai, vagy esetleg haszonszerzés céljából tömeggyilkol?
"Ugyan is ilyesmi nincs a kereszténységben! A kereszténységben nem úgy lesz hatalmas hogy a nevében embereket gyilkolnak és közben a Bibliát szorongatják a kezükben jó magasra felemelve! Sőt olyan sem lesz hogy úgy halnak mártír halált hogy minél több embert vigyenek magukkal a halálba. Röviden! Egy olyan embert aki kereszténynek vallja magát a vallásával nem fogsz tudni rávenni arra hogy fegyvertelen embereket gyilkoljon halomra Isten nevében!"
ezt ugye nem gondolod komolyan :) :) Az egész keresztény történelem arról szól hogy keresztények a vallás nevében gyilkoltak másokat vagy egymást. Kezdve a korai pogányüldözésektől, keresztes-hadjáratokig. Aztán ott az inkvizició, gyarmatositás, erőszakos hitterjesztés. Azt sem tudod mondani hogy ez régen történt. 90-es években a katolikus és protestáns keresztények gyilkolták egymás. Aztán 1995 Srebrenica. Keresztény szerbek 8 ezer muszlimot zártak koncentrációs táborba és gyilkoltak meg. Aztán az USA háborúi. USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt tehát elvileg az alapján cselekszik. Továbbá számos támadás ér muszlimokat Európában és az USA-ban keresztények által. Szóval ez a te kijelentéseb annyira távol áll a valóságtól mint Makó Jeruzsálemtől.
"A másik dolog meg az hogy 2-300 ember vesztette életét a terror támadásokban! És ezekből az emberekből hány volt katona vagy olyan döntéshozó akinek ténylegesen köze volt ahhoz hogy a Nyugat oda vitte a háborút! "
Az áldozatok között muszlimok is voltak. Főleg a Nizzai esetnél sok muszlim áldozat. A merénylőket nem érdekli legtöbb esetben kiket gyilkol. Mondjuk ez a videó más mert célzottan katona volt a célpont.
"Ez érdekes! A Korán amely Allah szava abban csak egy van! De a hadiszok amely nem Allah szava azokban meg több van!"
A Biblia szerint milyen próféciák teljesültek?
"De igen lehet! Mivel folyamatosan másolják és másolás közben keletkezhetnek hibák."
Ha meglenne az eredeti akkor lenne mihez viszonyítani de ugye nincs meg. Továbbá sok hibáról van szó és logikai bukfencekről, ellentmondásokról.
"Nincs benne a kanonizált Bibliában és ennek jó oka van!"
Emberek döntötték el mi kerüljön a Bibliába és mi ne saját kedvük szerint. Ennyi erővel másik 4 evangéliumot is választhattak volna.
"154 "Jézus hívő zsidó" - de van, van egy csoport, amely így határozza meg magát:"
Hiába erőlteted ezt a zsidó kérdést. Zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerűen csalónak tartják, ami rágalom, de ők ezt mondják. Ráadásul a zsidó istenkép és keresztény istenkép eltér. Zsidók egy Istenben hisznek és elutasítják a szentháromságot. Ők egy ember messiást várnak. Keresztények viszont, ahogy te is, Istennek hiszik Jézust. Tehát nagyon nagy az eltérés.
"154 "Jézus hívő zsidó" - de van, van egy csoport, amely így határozza meg magát:" Hiába erőlteted ezt a zsidó kérdést.
-
Te barom, ha van egy csoport aki így határozza meg magát, hogy hiszi Jézus Krisztust - akkor miért mondasz ilyen szarságokat, hogy erőlteti vki, meg milyen az istenképe stb
Telesen elmebajosan viselkedsz, VEDD MÁR ÉSZRE MAGAD!
Milyen alapon bírálod felül más hitét????
Hát 1. te gyalázod állandóan az embereket!!!- beleugatsz KÍVÜLRŐL a hitükbe - milyen alapon? miért?? hogy veszed a bátorságot?
Azután 2. mondtam: nem vagyok keresztény, ezt az adut kidobhatod.
A pofátlanság csúcsra járatott ez ügyben. Ez a divat: Páros lábbal ugrálnak a keresztényeken és ha fel jajdulni kicsapják az aduászt:
Hát milyen keresztény vagy te???
Üzenem minden kereszténynek, védje meg magát az idióta, aljas támadásoktól: Az adekvát válasz: Ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!