Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Többek között ezért nem hiszek a Biblia isteni eredetében a keresztény elképzelés szerinti formában."

És milyen formában képzeled el vagy hiszed?

2018. márc. 8. 15:36
 192/331 Mansour ***** válasza:
Ezt leírtam a 26, 28, 31, 34 és 37-es válaszban, és ide kapcsolódik még a 38, 40 és 44-es is.
2018. márc. 8. 19:20
 193/331 A kérdező kommentje:
Vidiripi inkább arra válaszolj hogy azok a versek Jézustól származnak vagy sem.
2018. márc. 9. 09:55
 194/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Vidiripi inkább arra válaszolj hogy azok a versek Jézustól származnak vagy sem."

Kérdező! Te már nem egyszer megállapítottad hogy én nem jól értelmezem a bibliai igéket. Neked van egy látásod és nekem is van egy látásom. De nem értünk egyet!

Tehát miért is válaszoljak?

Azt is elismerted hogy rossz véleménnyel vagy a keresztényekről. Többször leírtad azt is hogy az én szavam az nem releváns. Akkor áruld már el nekem hogy még is mit akarsz tőlem?

Mert én nem látom az értelmét!

Hiszen teljesen mindegy hogy mit írok. Pedig én elismertem a tévedésemet is. Te nem ismerted el a saját tévedésedet!

Jössz a logikával. De ebben már nincs semmi logika részedről. Eleve előítéletes vagy a keresztényekkel szemben.

Hol van ebben a logika?

2018. márc. 9. 16:53
 195/331 A kérdező kommentje:
Feltettem egy égszerű kérdést. Mi ebben az előítélet részemről? Azt állítod a Biblia Istentől van és azt hogy Jézus Isten. Akkor azok a versek Jézustól származnak? Egyszerű logika alapján a válasz igen. Mi erre a magyarázatod?
2018. márc. 9. 16:59
 196/331 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy nincs értelmesebb tennivalótok, mint egymás vallásában beleszólni, görgetitek ezt a témát, mint a Nagy ganajtúró bogár a ganajt, nekik fő táplálékuk nagyobb emlősök ganaja, ill. rothadó szerves anyagok. Elülső lábukkal hátrafelé haladnak és hátsó lábaikkal tolják a trágyagolyót.

[link]

2018. márc. 9. 17:04
 197/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Látszik, hogy nincs értelmesebb tennivalótok..."

Meglehet, de az is látszik hogy neked sincs ha van időd nyomon követni a történéseket és még reagálsz is. :)

"Nagy ganajtúró bogár"

Na de milyen hasznos ez a bogár! Pl. nagyban hozzájárul a metán kibocsájtás csökkentéséhez!

Kérdező!

"Feltettem egy égszerű kérdést. Mi ebben az előítélet részemről?"

Nem a kérdés az előítéletes!

"Azt állítod a Biblia Istentől van és azt hogy Jézus Isten."

Igen a Biblia istentől ihletett! Én nem állítottam azt hogy Jézus Isten. Sőt a Bibliában nem találsz olyan igét amikor Jézus azt állítja magáról hogy Isten lenne!

"Akkor azok a versek Jézustól származnak?"

Igen az Újszövetségben található tanítások Jézustól származnak, az Újszövetség a kereszténység alapja! Mivel abban találhatóak a keresztény tanítások!

"Egyszerű logika alapján a válasz igen."

A logikát azt inkább ne erőltesd!

"Mi erre a magyarázatod?"

A magyarázatom egyenlőre csak annyi hogy nem vagyok gondolat olvasó!

2018. márc. 12. 23:27
 198/331 A kérdező kommentje:

"Én nem állítottam azt hogy Jézus Isten. Sőt a Bibliában nem találsz olyan igét amikor Jézus azt állítja magáról hogy Isten lenne!"

Vidiripi össze-vissza beszélsz. Fentebb még azt írtad Jézus Isten most meg hogy nem. Nem egészen vannak rendben a dolgok nálad úgy látom.

"Igen az Újszövetségben található tanítások Jézustól származnak, az Újszövetség a kereszténység alapja! Mivel abban találhatóak a keresztény tanítások! "

Megint mellébeszélsz. Nem az Újszövetséget kérdeztem hanem az Ószövetséget. Azon belül is a népirtásra felszólító verseket. Azok Jézustól származnak vagy sem?

2018. márc. 13. 10:22
 199/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Fentebb még azt írtad Jézus Isten most meg hogy nem. Nem egészen vannak rendben a dolgok nálad úgy látom."

Hol fentebb?

"Nem az Újszövetséget kérdeztem hanem az Ószövetséget. Azon belül is a népirtásra felszólító verseket. Azok Jézustól származnak vagy sem?"

Akkor újfent mondom hogy a keresztény vallás alapja az Újszövetségben található és nem az Ószövetségben! Én pedig nem vagyok zsidó sem zsidó vallású.

Többször hivatkoztál a logikára. Nos a kérdésedre ott a válasz abban az ószövetségi igében amelyet felhoztál. Szóval nem logikus hogy engem kérdezel. Ugyan is én miért mondanék mást? Hiszen világosan leírja! "...ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr..."

- Azt írja hogy Isten parancsolta. Akkor én is azt mondom hogy Istentől volt ez a parancs!

De ha a zsidók érdekelnek akkor egy rabbit kérdezz inkább, ők sokkal jobban tisztában vannak a zsidó dolgokkal!

2018. márc. 13. 10:42
 200/331 A kérdező kommentje:

Korábban azt írtad Jézus Isten, de akkor most azt mondod nem Isten. Oké, tehát szerinted Jézus ember, próféta ahogy az iszlám vallás szerint is?

"Akkor újfent mondom hogy a keresztény vallás alapja az Újszövetségben található és nem az Ószövetségben!"

Keresztények szerint az Ószövetség Isten szava. Ezt megtagadod vagy sem?

"Azt írja hogy Isten parancsolta. Akkor én is azt mondom hogy Istentől volt ez a parancs!"

Tehát azt mondod nem Jézustól származnak azok a népirtásra felszólító versek hanem Istentől. Attól az Istentől akiben hiszel. Jól értem?

2018. márc. 13. 11:04
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!