Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/331 A kérdező kommentje:

"Nem tartozom neked beszámolni, mit tartok ragyogásnak, szelleminek, fény-telinek, sőt FÉNYNEK"

Nem tartozol nekem semmivel, de a kérdést én írtam ki. Ha Vidiripinek szánod küld el neki privátban.

2018. márc. 21. 13:41
 232/331 anonim ***** válasza:
Rendben.
2018. márc. 21. 14:36
 233/331 A kérdező kommentje:

"Ha úgy is meg van a saját válaszod akkor minek foglalkozol ezzel a témával? "

Nekem van saját válaszom de neked úgy látom nincs. Úgy tünik nem tudod miben hiszel.

"Nem! Te nem veszed figyelembe hogy a zsidók nem nyerték meg az összes csatájukat és azt sem hogy az ószövetségi idők után is voltak zsidó irtások, de nem halt ki a zsidóság ennek következtében!"

Hogy a zsidókat üldözték később, mi köze az általuk elkövetett népirtáshoz?

"Így van! Nem hiszem el! De zsidók intézték el hogy Jézust megöljék. Az is zsidó volt aki elárulta!"

Aki képes arra hogy eláruljon és meg akarjon ölni egy prófétát az a Bibliát is habozás nélkül átírja.

"Allah az ítélet napon mit fog csinálni azokkal a nőkkel és gyerekekkel akik nem hisznek benne? Mert ha megöli őket akkor te is egy ilyen istenben hiszel!"

Allah dönti el nem én. Ha viszont te ezen a világon legyilkolod őket akkor már esélyük sem lesz arra hogy helyes útra térjenek. Megpecsételed a sorsukat. Egyébként a gyerekek nem büntethetőek az iszlám szerint.

"Mi lesz a sorsuk azoknak akik nem hisznek Allah-ban? "

Allah dönti el és mindenkit egyénileg fog számonkérni. Annyi viszont biztos hogy nehéz dolguk lesz.

"Érdekes hogy ezek a népek ismerték a zsidókat és ismerték az Istenüket is."

Honnan tudod mennyire ismerték? Meg az nem ugynaz mintha célzottan érkezett volna hozzájuk próféta.

"Te igazságosnak tartod hogy a muszlimok között vannak olyan emberek akinek több házuk is van meg több autójuk és vannak olyanok is akiknek csak egy rozoga viskójuk van? Ez igazságos Allah-tól?"

Allah nem a pénzük alapján fogja megítélni az embereket.

"Ácsi én ezt nem tudom! Én csak azt tudhatom ha elolvasom hogy mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia! Na de olvasni meg te is tudsz! Olvasd el mit ír és ennyi!"

Azt állítod Mózes nem hallgatott Istenre és saját vágyaik miatt megtartották a szűz lányokat.A másik lehetőség az volt hogy őket is lemészárolják. Egyik rosszabb mint a másik.

"Látod ez a gond hogy Jézus nem küldetett el hozzájuk! Mivel még nem született meg a Földre így nehéz is lett volna."

Akkor miért nem az emberiség kezdetekor jött Jézus?

"Az embert bizony tanítani kell másképp nem megy!"

Ez így öngól, ugye tudod? Pont hogy a keresztény vallás szerint Isten nem tanította az embereket, az iszlám vallás szerint viszont igen.

"Jézus Krisztus hol tanítja ezt? Mert ugye keresztényekről beszélsz. Keresztény = Krisztus követője!"

Hiába írod ezt le századszor. Ha az Ószövetség Isten szava és Jézus Isten, akkor Jézustól származnak azok a népirtásra felszólító versek.

"Ha ez igaz akkor a keresztényeknek miért kell adót fizetnie a muszlimoknak?"

Miért ne kellene? Magyarországon is mindenki fizet adót. Keresztényeknek mentességet kellett volna kapniuk az adófizetés alól? :) Jó vicc.

"És ha nincs kényszer a vallásban akkor miért kell harcolniuk a muszlimoknak azokkal akik nem hisznek Allah-ban?"

Ez azokra a keresztényekre vonatkozik akikkel akkor háborúban álltak a muszlimok. Ez a Bizánci-Birodalom volt. Ahogy korábban is mondtam, megölték a muszlim követet.

"Ez nem igaz! A keresztény vallásban ez nem így van! Te nem ismered a Bibliát és Jézus tanítását azért nem tudod!

Máté 28:19 "

Jézus előtt csak a zsidókhoz érkezett próféta. Jézus után is csak nagyon lassan terjedt a kereszténység. Sok milliárd ember nem is hallhatott Jézusról. Vagyis a keresztény vallás szerint Isten nem törődött az emberiség nagyrészével.

"Azt én sem tudom, de elméletem az van! Viszont ami tény, hogy a világ minden részén fellelhető az özönvíz története! "

Sehogy. Lehetetlenség hogy figyelmeztette a világ máik felén élő embereket. Ugye nem gondolod komolyan hogy az egész világot elöntötte az özönvíz?

"Elhiszem hogy Allah-k ilyesmire nem lenne képes. De egy mindenható Isten amilyen az én Istenem ő előidézte hogy így legyen!"

Először is Allah=Isten. Igy amit mondtál azal Istent sértegeted. Egyébként sem azt állítottam hogy Isten ne lenne képes erre, hanem hogy nincs erre semmi tudományos bizonyíték.

"Zsidóktól érdeklődtél Jézust illetően? Jó én meg majd megkérdezem a zsidókat a muszlimokról!"

Játszod a hülyét? Azt kérdeztem zsidóktól hogy az Ószövetség szerint hogy van az áldozatbemutatás bűnök miatt.

"Mindennek meg volt a meghatározása hogy mivel mit kell tenni. Nem össze-vissza csináltak semmit!"

Ettől még a népirtás az népirtás. És azt állítod Mózes nem is hallgatott Istenre.

"Én azt mondom hogy nem tartom lehetetlennek Mózes tetteit!"

Akkor szerinted Mózes tömeggyilkos volt de ha személyes érdeke úgy kívánta ellentmondott Istennek és megtartotta szexrabszolgának a szűzieket. Ez így még rosszabb.

"Egyetértek! Annyi kiegészítéssel hogy az iszlám ott kullog a vallásos kereszténység mögött de már kezdi behozni a lemaradását!"

Az iszlám a békés együttélésre tanít más vallásokkal. Nincs a Koránban egyetlen vers sem ami ártatlanok lemészárlására adna parancsot.

"Egységes Bibliát használnak a katolikusok és a protestánsok is! A Biblia pedig Isteni eredetű!"

Ne hazudj. Eltérő a könyvek száma a katolikus és a protestáns Bibliákban.

2018. márc. 21. 21:10
 234/331 A kérdező kommentje:

"Sok apokrif irat van. Ezért csak egy példát hozok!"

Nem is állítok hogy a Jézust megrágalmazó apokrifok igazak, de bizonyítják hogy vannak hamis Evangéliumok.

"Nem idézed a teljes mondatot! Elrejted a végét? Érdekes hogy nem ugyan azt a magyar fordítást használják az eredeti nyelvet nem beszélő muszlimok!"

Ki rejti el? Az online elérhető Korán fordításból hoztam ( [link] Nem ezt tartom a legjobb magyar értelmezésnek de ez érhető el a neten. A vége nem változtat a lényegen. Az írja eltitkolták, ami egyértelműen hamisítás és általánosságban mondja a keresztényeknek.

"És ebben hol melyik is az a rész ahol maga az Írás van meghamisítva? Ez nem azt jelenti hogy az írás van meghamisítva hanem aki beszél az Írásról az nem azt mondja ami írva van! Nagyon nem ugyan az a kettő!"

Nem. Ez egy másfajta hamisítás. Azt írja hozzátettek a valláshoz olyasmit ami nem rész. Hamisítás ha átírják, elvesznek belőle, vagy hozzátesznek valamit.

"Nekem is van Korán fordításom! Szóval ne akarj mást állítani mint ami le van írva a Koránban!"

Nem kell ez a színészkedés. Ha van Korán fordításod talán el kellett volna olvasnod mielőtt az iszlámmal kapcsolatban nyilatkozol butaságokat.

"Azt írja hogy a nyelvükkel ferdítik el az Írást! És az nem ugyan az mint magát az írott szöveget meghamisítani!"

Ez a vers arra utal hogy szóban de ez is hamisítás.

"Na ez a rész pont azt juttatja eszembe hogy anno az egyház tiltotta hogy magán emberek birtokolhassanak Bibliát."

Te magad is elismerd az egyház bűnösségét. Akkor egyértelműen arra is képesek hogy meghamisítsák a Bibliát.

"Itt sem arról van szó amiről te beszélsz! "Súlyos dolog az a szó, ami a szájukon kijön, és nem mondanak mást..."

Szájukon kijön - a gyengébbek kedvéért emelném ki!"

Dehogynem. Azt mondják Jézus Isten. Vannak ilyen versek a Bibliában, te is idézgeted. Ebből az következik hogy ezek a versek hamisítások a Bibliában.

"Itt is azt írja hogy eltitkolják az igazat! Nem azt hogy a könyv vagy az Írás a hamis!"

Ez vonatkozhat az írott szövegre is. Itt nem zárhatod ki.

És van még erre vonatkozó vers:

2/79 Ám jaj azoknak, akik sajátkezükkel írják az írást, s aztán azt mondják: "Ez Allahtól származik",

"Miben hoztam rossz döntést?"

Soroljam? Olyan istenségben hiszel aki parancsot adott ártatlanok tömeges lemészárlására amit te helyeselsz. Aztán ha Jézust Istennek tartod az politeizmus. Ha teremtménynek és hozzá imádkozol, bálványimádás.

"Ez nem feltételezés!"

Helyesled?

"Még is képesek muszlimokat rávenni arra hogy tömegmészárlásokat kövessenek el."

Egyes emberek tetteinek mi köze a valláshoz? A keresztény papok egész életüket elvileg Isten szolgálatára fordítják, mégis 5%-uk gyerekeket zaklat és ront meg.

"Mondjuk az kérdés hogy ez az "ártatlan ember" kifejezés csak a muszlimokra vonatkozik vagy a hitetlenekre is! Kikre vonatkozik?"

Minden emberre vonatkozik, nem csak muszlimokra.

[link]

Ezzel mit kezdjek?

"Oké és ki most a keresztények prófétája? (mert nekem halvány lila elképzelésem sincs hogy ki lehet most Isten prófétája aki majd közli velünk ezt a dolgot)"

Mohamed próféta volt az utolsó. Nem lesz több próféta. Mindenkire a Koránban írottak vonatkoznak.

"És mit mond hogy kiket kell kiirtani és mindenkit vagy csak a férfiakat? És mit kell tenni az állataikkal és a vagyontárgyaikkal?"

Nyugodj le, nem kell senkit kiirtani az iszlám szerint.

"De nem abban vannak a keresztény alap tanítások! Ezt miért nem vagy képes megérteni? Mi olyan bonyolult ebben?"

Hiába jössz ezzel folyton. Az Ószövetség Isten szava vagy sem?

"Igen így van Isten erre adott parancsot! És téged ez miért zavar?"

Ez téged kellene hogy zavarjon. Ha ez számodra rendben van te dolgod. Majd ha Isten előtt állsz, meglátod. Mondjuk nem lennék a helyedben.

"Az ősmagyarok a szellemekben is hittek. (dzsinn)"

A dzsinnek nem szellemek. Korán alapján Isten tűzből teremtette őket. Vannak köztük hívők és vannak akik nem. Egyesek közülük a Sátánt követték, őket nevezi a keresztény vallás ördögöknek vagy démonoknak.

"Te állítod hogy minden néphez érkeztek próféták. Ha ez így van akkor annak nyoma kell hogy legyen mert rengeteg nép van!"

És Jézus előtti időkből mennyi írásos emlék maradt meg? Nekem egy betűt nem tudsz mutatni az eredeti Bibliából, de azt várod hozzak Jézus előtt több ezer évvel korábbról írásos emléket.

"Ennyi? Egyistenhívők voltak és kész? Ennyi a bizonyíték?"

Nem csak ennyi. Tiltott a bálványimádás és Isten ábrázolása. Érdekesség: Hinduk szerint a sok istenség az egyetlen isten megjelenési formái. Ha megnézed nagy a hasonlóság a szentháromság tanítása és eközött. Keresztények is azt mondják egy Isten van, de három külön személyiséggel, más-más tulajdonságokkal. Szerintem ugyanaz történt a hindu vallással mint a kereszténységgel csak a keresztények megálltak 3 istenségnél. Általam hozott hindu versek egyértelműen azt írják, egy Isten van, csak hozzá szabad imádkozni, nem ábrázolható és tilos bálványok imádata. Az iszlám vallás is ezt tanítja, és ha megnézed a Biblia is. Mégis csak a muszlimok maradtak meg a tiszta egyistenhitnél (zsidók is, de náluk más problémák vannak), a keresztény és hindu vallás viszont nem nevezhető egyistenhivőnek, hanem politeista.

"Azért amiért Mohamed sem közvetlenül Ádám után!"

Ádám és Mohamed próféták ugyanazt az alapüzenetet továbbították az embereknek. Lehetett volna Mohamed az első, Ádám pedig az utolsó. Nem a személyük a lényeg hanem az üzenet. Az iszlám vallás nem Mohamed prófétáról szól. Minden muszlim szereti és tiszteli de nem a személye a lényeg. A Korán szem Mohamed prófétáról szól. Összesen néhány versben olvasható név szerint. Tehát a kérdés továbbra is az, Jézus miért nem az emberiség elején érkezett?"

"Vegyük a görögöket! Náluk egy csomó mindennek volt istene. Hozzájuk képest a zsidók azok angyalok. Állításod szerint minden néphez küldetett próféta. Hát a görögök az egyistenhitet azt tényleg nagyon "átalakították"

A mai keresztény vallás nincs messze az ókori görög vallástól. Sőt nagyon is hasonlít. Görögöknél volt Zeusz a főisten, keresztényeknél az Atya. Zeusznak voltak fiai, Herkules az egyik, akinek anyja ember volt. Atyának is, Jézus akinek az anyja szintén ember volt. Aztán a görög vallásban volt sok alisten. Keresztényeknél pedig ezek megfelelője az ilyen olyan szent aki egy területért volt felelős. Ezért mondom hogy a keresztény vallás tele van pogány elemekkel.

"Te miért nem vagy képes eldönteni a Filippi 2:6-9 alapján?"

Ezt nem Jézus mondja, és ha megnézed azt jelenti hogy a keresztény vallás többistenhitvő.

2018. márc. 21. 22:41
 235/331 Mansour ***** válasza:

"Keresztények is azt mondják egy Isten van, de három külön személyiséggel, más-más tulajdonságokkal. Szerintem ugyanaz történt a hindu vallással mint a kereszténységgel csak a keresztények megálltak 3 istenségnél."

Kétségtelen, hogy van egyfajta hasonlóság ebben. De én ezt még nem nevezném politeizmusnak. A klasszikus politeizmus a görög, római, germán mitológia. Ez a koncepció, hogy az egy Isten több személyből áll, vagy különböző személyiségekként jelenik meg, azért elég messze van a klasszikus politeizmustól. Nem tudom, hogy van-e ennek a fogalomnak valamilyen elnevezése, de ha nincs, akkor is el kell különíteni a politeizmustól szerintem. Más kérdés, hogy a hinduizmusban a fenti koncepció mellett a tényleges politeizmus is bizonyos szinten jelen van.

Amúgy, ha a hinduizmusra hivatkozunk, akkor azt azért tudni kell, hogy az tulajdonképpen nem egy vallás, hanem egy gyűjtőfogalom. Sok különféle vallási irányzat tartozik bele, amikben vannak bizonyos közös alapok, de emellett nagy különbségek is vannak. Tehát ha egy hindu szövegből hozol idézetet, az csak annyit jelent, hogy az idézett gondolat jelen van a hinduizmusban, de hogy mennyire elterjedt, mennyire meghatározó, arról még semmit sem tudunk.

2018. márc. 22. 09:01
 236/331 A kérdező kommentje:

"Ez a koncepció, hogy az egy Isten több személyből áll, vagy különböző személyiségekként jelenik meg, azért elég messze van a klasszikus politeizmustól. Más kérdés, hogy a hinduizmusban a fenti koncepció mellett a tényleges politeizmus is bizonyos szinten jelen van."

Még a szentháromság is egyezik a keresztény és hindu vallásban kis eltéréssel. Hinduk szerint Brahma Siva és Visnu Isten megnyilvánulásának hármassága. Keresztény vallásban Atya, Fiú, Szentlélek. Mindkét esetben eltérő tulajdonjogokkal rendelkeznek, és a keresztény hármasság tagjainál még alá-fölé rendeltségi viszony is van. Az igaz hogy valamennyire eltér az ókori görög, római stb vallástól, de mindkettő kimeríti a politeizmus fogalmát.

Erősen jelen van a keresztény vallásban az antropomorfizmus ami azt jelenti Istent emberekhez hasonlítja, emberi tulajdonságokkal ruházza fel. Ez egyértelműen az ókori többistenhitvő vallások jellemzője. Például Jézus Isten de megjelenik emberként. Az Atya ábrázolása emberként. Isten a teremtés utolsó napján megpihen, mintha elfáradt volna stb.

Az iszlám szerint Isten nem ábrázolható, nem hasonlítható teremtményekhez.

2018. márc. 22. 09:30
 237/331 Mansour ***** válasza:

"Erősen jelen van a keresztény vallásban az antropomorfizmus ami azt jelenti Istent emberekhez hasonlítja"

Ez igaz, az Ószövetségben megjelenik egy bizonyos fokú antropomorfizmus. Valamint a késő középkori és reneszánsz művészetben burjánzottak az antropomorf Isten-ábrázolások, ez szerintem nagy hatással volt az emberek istenképére.

Jézus egy kicsit más téma. Ha igaz, hogy Isten és ember egy személyben, akkor nem antropomorfizmus az emberként való megjelenítése, hiszen az emberi természete is ugyanúgy sajátja, mint az isteni, és nyilván csak az emberit tudjuk megragadni, ábrázolni. Ebben az esetben maga Isten az, aki antropomorfizál. :)

2018. márc. 22. 09:46
 238/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Úgy tünik nem tudod miben hiszel."

Miattam azért ne legyenek álmatlan éjszakáid! :)

"Hogy a zsidókat üldözték később, mi köze az általuk elkövetett népirtáshoz?"

Annyi hogy a zsidók volt hogy a saját népük közül irtották ki azokat akiket ki kellett Isten parancsára! De ott is meg volt határozva hogy mit kell tenniük.

"Aki képes arra hogy eláruljon és meg akarjon ölni egy prófétát az a Bibliát is habozás nélkül átírja."

A zsidók nem írhatták át a Bibliát! Akkor még nem is létezett! Szóval ez egy hatalmas nagy hülyeség!

"Allah dönti el nem én. Ha viszont te ezen a világon legyilkolod őket akkor már esélyük sem lesz arra hogy helyes útra térjenek. Megpecsételed a sorsukat. Egyébként a gyerekek nem büntethetőek az iszlám szerint."

Miért gyilkolnám le őket? Ilyenkor magadból indulsz ki vagy a vallásodból? Te nem voltál mindig muszlim, később lettél az! Ha tényleg ilyen népirtónak tartod a keresztényeket akkor hogyan lehetséges az hogy 10 000-rek özönlenek Európába és nem irtják őket?

Egyébként ha nincs esélyük akkor Allah nem egy igazságos Isten. Hogyan lehetne az ha esélyt sem ad? És ne mond nekem azt hogy a muszlimoknál soha nem vetélnek el a nők vagy balesetben nem halnak meg gyerekek. Akkor nekik annyi? De ez nem logikus és nem is igazságos! Hol a kegyesség a kegyelem?

Hogyan juthatott hatalomra egy muszlim országban egy olyan szervezet mint az Iszlám állam? A béke vallása de már Mohamed után két pártra szakadt az iszlám és megkezdődtek a hatalmi harcok is! Jézus közvetlen tanítványai között ilyen nem volt Jézus halála után!

A muszlim világ romokban van!

A muszlimoknak menekülniük kell a saját országukból a saját szülőföldjükről. És nem csak egy ilyen ország van a muszlim világon belül. Állandó az erőszak. Miért? Miért kell menekülniük a szülőföldjükről? Hogyan juthattak ekkora hatalomhoz a terroristák hogy az emberek kénytelenek voltak elmenekülni mert nem tudtak és nem is akartak már úgy élni ahogyan kellett nekik?

Ahol nem a terroristák törik meg a békét az iszlámon belül ott a szunniták és a síiták közötti ellentét az oka. Pedig mindkettő elfogadja a Koránt és nincs belőle két változat! Még is gyilkolják egymást és nem tudnak békét kötni.

Az iszlám és a béke. Érdekes mert egyre több a radikális és nagyon könnyű olyan muszlimokat találni akiket öngyilkos merénylőként tudnak felhasználni. És nem a tanítóik lesznek öngyilkos merénylők hanem másokat küldenek a halálba maguk helyett! Hogyan képesek rávenni erre embereket? Igen a persze a Korán értelmezésének a kifacsarásával. De hogyan hihetnek ebben ennyien? Miért ennyire könnyű őket becsapni?

Lehetséges hogy azért mert az iszlámban nem lehet közelkerülni Allah-hoz? Ő egy távoli valaki akivel nem lehetséges közeli, szoros vagy bensőséges kapcsolatot kialakítani!

A kérdezés lehetősége nélkül, a muszlimok azok csak szolgái Allah-nak és nem Atyafiak!

Ha te mint magyar muszlim Mekkába mennél ugyan úgy bánnának veled mint egy született mekkai muszlimmal? Egy muszlim nem lenne képes az ellenségét szeretni és jót tenni vele! Ezt csak igaz keresztény hívők képesek megtenni! Ezt nem értik a muszlimok, sőt van olyan muszlim akit ez egyenesen sokkol! Egyszerűen nem képes feldolgozni hogy ez hogyan és miért lehetséges!

Mert nem ismeri az Istent nincs személyes kapcsolata vele!

2018. márc. 22. 19:07
 239/331 A kérdező kommentje:

"Annyi hogy a zsidók volt hogy a saját népük közül irtották ki azokat akiket ki kellett Isten parancsára! De ott is meg volt határozva hogy mit kell tenniük."

Például Mózes a Biblia szerint 3000 zsidót gyilkoltatott meg bálványimádásért. Nem lehetett volna nekik inkább elmagyarázni hogy a bálványimádás nagy bűn? Biztosan lett volna olyan aki észhez tér. Egyből le kellett őket gyilkolni? Ezért mondom hogy egy brutális gyilkos vallást követsz.

"A zsidók nem írhatták át a Bibliát! Akkor még nem is létezett! Szóval ez egy hatalmas nagy hülyeség!"

A zsidó Bibliára értem. Azt a zsidók hamisították meg. Az újszövetséget pedig a keresztény egyház.

"Miért gyilkolnám le őket? Ilyenkor magadból indulsz ki vagy a vallásodból?"

Nem neked mondtam hanem általánosságban. Ha magadra veszed te dolgod. Amúgy a te vallásodból indulok ki mert az ad parancsot gyilkolásra.

"Te nem voltál mindig muszlim, később lettél az! Ha tényleg ilyen népirtónak tartod a keresztényeket akkor hogyan lehetséges az hogy 10 000-rek özönlenek Európába és nem irtják őket?"

Én nem mondtam magamról semmit. Honnan tudod hogy később lettem az? Nyugat-Európa nem keresztény hanem szekuláris. Az emberek többsége ateista, nem vallásos vagy csak névleg keresztény.

"Egyébként ha nincs esélyük akkor Allah nem egy igazságos Isten. Hogyan lehetne az ha esélyt sem ad? És ne mond nekem azt hogy a muszlimoknál soha nem vetélnek el a nők vagy balesetben nem halnak meg gyerekek. Akkor nekik annyi? De ez nem logikus és nem is igazságos!"

Hogy mi van? TE tényleg nem értesz magyarul. Én azt mondtam hogy a Biblia szerint le kellett gyilkolni a bálványimádókat, így esélyük sem volt arra hogy az igaz útra térjenek. Hogy jön ide nők vetélése? :) Egyébként keresztény tanítás hogy a gyerek pokolra kerül ha úgy hal meg hogy nincs megkeresztelve.

"Hogyan juthatott hatalomra egy muszlim országban egy olyan szervezet mint az Iszlám állam? "

Az USA-t és Izraelt kellene megkérdezned mivel ők hozták létre az ISIS-t.

"A béke vallása de már Mohamed után két pártra szakadt az iszlám és megkezdődtek a hatalmi harcok is!"

Az ellentét nem vallás kérdésben volt hanem a vezető megválasztásában. Keresztény vallás esetében viszont a vallás alapkérdéseiben nem értenek egyet és nem két pártra szakadtak hanem ezerre. Egyébkén a muszlimok 90%-a szunnita.

"A muszlim világ romokban van!"

Köszönhetően a keresztény világnak.

"A muszlimoknak menekülniük kell a saját országukból a saját szülőföldjükről. És nem csak egy ilyen ország van a muszlim világon belül. Állandó az erőszak."

Azért nem kell túlozni. A legtöbb muszlim országban béke van. Ott van háború ahová az USA betette a lábát.

"Ahol nem a terroristák törik meg a békét az iszlámon belül ott a szunniták és a síiták közötti ellentét az oka."

Ez sem igaz. A legtöbb muszlim országban békében élnek a szunniták és a síiták.

"Érdekes mert egyre több a radikális és nagyon könnyű olyan muszlimokat találni akiket öngyilkos merénylőként tudnak felhasználni."

Hol volt legutóbb öngyilkos merénylet Európában? A világon kb minden országban élnek muszlimok. Mégis csak néhány európai országban voltak merényletek. Azok is csak a 2000-re évek után. Szóval ez részedről egy hazugság.

"Igen a persze a Korán értelmezésének a kifacsarásával. De hogyan hihetnek ebben ennyien? Miért ennyire könnyű őket becsapni?"

Mi az hogy ennyien? Ez egy terrorszervezet, amit amúgy már szinte teljesen felszámoltak. És muszlimok számolták fel.

"Lehetséges hogy azért mert az iszlámban nem lehet közelkerülni Allah-hoz? Ő egy távoli valaki akivel nem lehetséges közeli, szoros vagy bensőséges kapcsolatot kialakítani!"

Ezt csak te szeretnéd hogy így legyen.

"Ha te mint magyar muszlim Mekkába mennél ugyan úgy bánnának veled mint egy született mekkai muszlimmal?"

Az iszlámban nem számít a bőrszín vagy a nemzetiség és az is ugyanolyan muszlim aki később tért át.

Mohamed próféta szavai:

"Nem felsőbbrendű egy arab ember a nem arabnál, és a nem arab sem felsőbbrendű az arabnál.Nem jobb a fehér ember a feketénél, és a fekete sem a fehérnél, kivéve, ha vallásossága és jó cselekedetei jobbá teszik.Tudjátok meg, hogy minden muszlim testvére az összes többi muszlimnak, és hogy a muszlimok egy testvériséget alkotnak."

"Egy muszlim nem lenne képes az ellenségét szeretni és jót tenni vele!"

Ha valaki meg akar engem ölni, miért kellene szeretnem ezért? Az iszlám azt tanítja ne ártsunk másoknak, segítsünk a rászorulóknak, vallásuktól függetlenül jól és igazságosan bánjunk velük. Viszont ha ártani akar akkor jogot ad az önvédelemhez.

"Ezt csak igaz keresztény hívők képesek megtenni! Ezt nem értik a muszlimok, sőt van olyan muszlim akit ez egyenesen sokkol!"

Hagyjuk már ezt jó :) Jelenleg keresztény még a keresztény szomszédját is utálja, nemhogy az ellenségét. Még az ateisták is emberségesebbek a keresztényeknél sok esetben.

De akkor megkérdezem újra. Ha valaki meg akarna téged gyilkolni vagy a gyerekeidet akarná megerőszakolni akkor is szeretnéd az illetőt?

"Egyszerűen nem képes feldolgozni hogy ez hogyan és miért lehetséges!"

Azért mert hülyeség. Papíron lehet jól hangzik de a valóságban nem működik.

"Mert nem ismeri az Istent nincs személyes kapcsolata vele!"

Neked melyik istennel van kapcsolatod a kettő közül? Nem csak eggyel van de az igazi Istennel.

2018. márc. 22. 22:25
 240/331 Mansour ***** válasza:

"Ha valaki meg akarna téged gyilkolni vagy a gyerekeidet akarná megerőszakolni akkor is szeretnéd az illetőt?"

Az ellenség szeretete egy általánosan félreértett dolog a mai világban (és bizonyos mértékig régebben is). Van is alapja a félreértésnek, mert az Újszövetségben nincs elég egyértelműen meghatározva a dolog. A keresztények döntő többsége abból indul ki, hogy a szeretet ebben az összefüggésben nem egy érzést jelent (ebben az esetben tényleg lehetetlen lenne az ellenséget szeretni), hanem cselekvő odafordulást a másik ember felé. Az viszont nincs kellőképpen tisztázva, hogy ennek mi a helyes gyakorlati módja. Mit tegyünk, hogy szeressük az ellenségünket? Elég nehéz kérdés, hiszen sokszor még az sem egyértelmű, hogy a közeli embertársainkat hogy szeressük megfelelően. Szerintem az ellenség szeretetének kritériumai nagyjából ezek lehetnek: mi nem akarunk neki rosszat, támadás esetén arányosan védekezünk, ha felhagy a támadással, akkor nem akarunk bosszút állni rajta, és ha életveszélybe vagy nagyon súlyos szükséghelyzetbe kerül, akkor segítünk rajta. Szerintem ezek az iszlám alapelvekkel is egybevágnak, annak ellenére, hogy az iszlám nem beszél konkrétan az ellenség szeretetéről.

A konkrét kérdésedre válaszolva, én természetesen védekeznék, ha másként nem megy, akkor akár a támadó megölésével is. Ha sikerül ártalmatlanítani, akkor arra törekednék, hogy a törvényes igazságszolgáltatás elé kerüljön, önbíráskodásba nem mennék bele. Azt mondjuk nem garantálom, hogy a harc hevében nem adnék neki egy pár ütést és rúgást a feltétlenül szükségesen felül is.

2018. márc. 23. 10:01
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!