Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
"lyen az általuk megvalósított úgynevezett "keresztelkedés" is. De ahogyan végrehajtják az nem bibliai gyakorlat!
Tehát újra kérdezem. Meg vagy keresztelkedve?"
Akkor le kellene írnod mit jelent szerinted a megkeresztelkedés.Egyébként én biztos hogy nem és nem is leszek.
"A tanítványainak még is ezt adja parancsba feltámadása után!"
Későbbi hamisítás. Ha életében azt mondta a tanítványainak hogy csak a zsidókhoz menjenek, mi változott utána? Semmi logika nincs benne.
"Hittel fordult Jézus felé és Jézus ezt nem hagyta figyelmen kívül sőt...!
Fordulj te is hittel Jézus felé! "
Én hiszek Jézusban, te nem. Te az egyháznak hiszel.
"A tanítványok a népekhez indultak Jézus parancsa szerint!"
Miért nem indultak az elején? Jézus miért csak a zsidókhoz szól életében?
"Féltették a hatalmukat mert Jézus egyre több embert vonzott! A főpapoknak így gyengült a befolyásuk."
Jézust alig követték életében. Ez kiderül a Bibliából. A zsidó papok bizonyára felismerték hogy Jézus Isten prófétája és igaz hogy félthettek a hatalmukat ezért meg akarták ölni.
"Az iszlámban nem keresztelnek meg, az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében. Ez is egy probléma az iszlám és a kereszténység között! "
Persze hogy nem, mert ez egy pogány szokás.
"Mohamed milyen csodákat tett?"
Többet is. Például egy éjszaka alatt eljutott Mekkából Jeruzsálembe és vissza. Vagy volt hogy vizet fakasztott.
"Ez nem változtat azon a tényen hogy elmenekültek a fiatal életerős férfiak a saját szülőföldjükről."
A Rákóczi szabadságharc után is menekültek a magyarok, 1849-ben szintén és 56-ban is menekültek.
"Ha nem került az egész ország a hatalmukba akkor miért nem azokra a részekre menekültek ahol nem volt hatalma az Iszlám államnak? Miért Európába jöttek? Maradhattak volna a szülőföldjük közelében is."
A menekültek többsége az országban maradt vagy a környező országokban. Ez 10 millió embert jelent. 1 millió az aki Európába jött.
"Na ez a kamu szöveg! Sőt egyenesen hazugság hogy a muszlimokat nem érdeklik a keresztény misszionáriusok! "
A hetek.hu egy iszlámellenes hazug szennylap amit a hit gyülekezete szerkeszt és mögöttük pedig a cionista Izrael áll. Sajnálatos hogy gondolkodás nélkül elhiszed.
"Erre gondolsz? "
Ezeken a videókon emberek törnek zúznak. A keresztények mindig betartják az adott ország törvényiét? Annyira gyengén érvelsz hogy az már szánalmas, de komolyan. Kicsit gondolkodj mielőtt leírsz valamit. Ha már beszélgetünk, egy szintet üssön már meg.
"Én nem vagyok zsidó és nem követem a judaizmust! Keresztény vagyok. Szóval mit akarsz ezzel? Ez Isten szava a kiválasztott népének. De ők nem voltak keresztények nem ismerték sem Jézust sem pedig azokat a tanításokat!"
Jézus megette a disznót? Nem ette meg. Akkor te miért eszed meg? Jézus egyébként a zsidókhoz szólt.
"ApCsel 21:25"
Akkor te nem ehetnél vért. Mégis megeszed. Hogy van ez?
"Nem hiszem!"
Nem hiszed? 2003-ban az USA megtámadta Irakot. Rövid idő alatt szétverte az iraki hadsereget. A maradékot pedig szétszórta. Az ISIS-t pedig elkezdte felfegyverezni.
Szíriában pedig az USA mindenféle csoportot, külföldi zsoldosokat és a kurdokat és persze az ISIS-t küldte a szír hadsereg ellen.
"Nem kettős mérce, mindössze arról van szó hogy az ISIS idéz a Koránból azt szajkózza folyton hogy "Allah akbar"!"
A USA elnöke ha a Bibliára tesz esküt akkor azt jelenti a Biblia szerint cselekszik. Tehát elvileg a Biblia alapján támadta meg a Közel-Keleti országokat is. Persze nem így van, de semmiben sem különbözik az ISIS-től.
"A keresztény vallást pedig nem használják fel. Nem is tehetik. Abban nincs olyan írva hogy harcolni kell a hitetlenek ellen."
Az van a Bibliában benne hogy ki kell irtani a hitetleneket. A keresztény vallást pedig nagyon sokan nagyon sokszor kihasználták.
"Az emberek világiak lesznek egyre többen itt Európában. Szerinted mennyire érdekli őket a vallás és azon belül a kereszténység? "
Neked kellene elgondolkodnod hogy miért. Szerintem azért mert látják hogy a keresztény vallás logikátlan és ellentmondásos. Persze vannak erők akik erre rásegítenek.
"Ez hülyeség! Erdogán így számolt le az ellenzékkel. Az országon belül nincs neki olyan ellenfele aki tényleg az ellenfele is lehetne!"
Nincs szerencséd. Törökországot ismerem a legjobban az iszlám világból és figyelem az eseményeket. Ez hosszú történet de lényeg hogy Gülen szervezete mögött az USA áll.
"Minden mögött az USA áll!"
Mivel a világ vezető hatalma és Gülen is az USA-ban tartózkodik és nem akarják kiadni. Ebből mire következtetsz?
"Akkor muszlim öl muszlimot. Szaudiak a jemenieket!"
Keresztény is öl keresztényeket.
"De nem vallási alapon indult el és nem vallási törvénykét léptettek életbe."
Keresztény vallásháborúból is van egy rakás.
"Csak nem Isten hatalmas! - Kiáltások közepette tették amit tettek. Nem keresztényi tanítások alapján tették amit tettek."
Az ISIS sem muszlim tanítás alapján teszi amit tesz. Ha egy keresztény gyilkol mert valaki más vallást követ, az is vallási alapú terror.
"Terror szervezetek, de nem keresztény terror szervezetek!"
Hogy ne lennének már azok? Keresztény terrorszervezetek. Hiába tagadod.
"Ezek szervezetek mikor kiabálták Jézus nevét? Mert ha ilyet tesznek akkor elismerem hogy igen keresztény terroristák de így nem azok!"
Szerinted akkor lesz csak keresztény egy terrorszevezet ha Jézus nevét kiabálva gyilkolnak?
"Ilyennek akarják hazudni az iszlámot? Azt várod hogy ezt el is higgyem neked?
Persze gondolom jössz azzal hogy ezek mögött is az USA áll."
Az USA és Izrael. Úgy akarják beállítani mintha ilyen lenne az iszlám. Nálad el is érték.
"Nem, nem! Te hoztad fel a keresztesháborút és a népirtást is! S innét indult el a dolog. Ez volt az amivel indítottál. "
Te jöttél az ISIS-el meg videókkal.
"Hé én nem csak a felvételekről beszélek hanem tapasztalatról és személyes elbeszélésekről. Szemtől-szembe!"
Voltál kint egy muszlim országban és meg akartak ölni mert keresztény vagy? :)
"Hanem az hogyha az iszlám szerint Allah-k előtt felel a tettéért akkor miért ölik meg a keresztényeket. Amúgy ha egy muszlimnak erős hite van akkor mehet hozzá 10 keresztény is egymásután akkor sem fog áttérni!"
Lehet más is van a háttérben amiről nem szól a cikk. Csak szólok hogy Törökországban többszáz keresztény templom működik.
"Azért azt áruld már el nekem hogy ezek a magyar menekültek vajon így kértek menedéket?"
Honnan tudod hogy ők mind muszlimok? Meg ez egy csoport. Arról nem is beszélve hogy a magyar hatóság szándékosan provokálta őket. Az volt a cél hogy balhézzanak.
"Ami nem vallási alapon hanem etnikai alapon zajlott. Ezért is nevezik etnikai tisztogatásnak!"
Nem. Horvátok, bosnyákok és szerbek is szlávok. Ezért hivják délszláv háborúnak. Különbség a vallásuk.
"Tudom hogy miért nem hisznek az emberek. S igen azt is tudom hogy az iszlámra térnek át sokan."
És szerinted miért?
"Azt írtad hogy itt az oldalon! Te tényleg ennyire idióta vagy?"
Értesz magyarul?Nem csak 4-5 emberről van szó. Nézd már meg. Keress rá.
"Ha nem bocsájtasz meg akkor hogyan lesz békesség? Ha nem is teszel semmit a lelkedben akkor is háború lesz."
Úgy lesz békesség hogy az illető megkapja a büntetését. Persze nem azt mondom hogy semmiért senkinek nem bocsátanék meg. Attól függ. Például az illető megpróbálja-e jóvátenni stb. Az viszont vicc kategória hogy én vagyok az áldozat és még én kerülök pokolra ha nem bocsátok meg.
"Allah is megbocsájt! Akkor neked nem kell? Annál is inkább meg kell mert te nem ítélkezhetsz felette!"
Nem kell, hanem lehet. Az illető döntése. Nem én ítélkezek de eldönthetem hogy megbocsátok vagy sem. Persze a bűnösnek Isten megbocsátását is kell kérnie, nem csak az áldozatét, mert megszegte Isten parancsát.
"Ez a válasz! Jézus a Messiás! Ő emberként született a Földre!"
És mielőtt emberként megszületett mi volt?
"Azt írtad hogy Korán szerint is van Megváltó. Az mit jelent pontosan?"
Nem írtam ilyet. Iszlám vallásban nincs olyan hogy valaki halálával lenullázódik az összes bűnöd. Kizárt.
"Akik támogatják a betelepítést, ugyanúgy iszlámellenesek. ... Azt nézik mivel árthatnának a legjobban a muszlimoknak."
Érthető, hogy muszlimként így látod. De szerintem itt Magyarországon egyik oldalt sem érdekli az iszlám (most itt a politikusokról beszélek), csak felhasználják a céljaikra. Nem hiszem, hogy itt bárki eredetileg az iszlám ellen tervezett volna valamit, vagy direkt a muszlimoknak akart volna ártani. Csak megragadták a kínálkozó lehetségeket a politikai céljaik eléréséhez. Azt viszont én is úgy gondolom, hogy vannak olyan globális erők, amelyek a vallások felszámolásán dolgoznak, és érthető módon a fő ellenségük a legéletképesebb és legnagyobb társadalmi hatóerővel bíró vallás, ami pedig jelenleg egyértelműen az iszlám. Mondjuk Amerikában meg a kereszténység a fő ellenség, mivel ott annak van még viszonylag jelentős társadalmi súlya, az iszlám pedig nincs nagy arányban jelen.
Az USA külpolitikája pedig, bár többnyire egybe esik a globalista elit céljaival, azért nem lehet egyenlőségjelet tenni a kettő közé. Az azért mégis elsősorban egy abszolút világhatalmi szerepre törő ország politikája, aminek olyan konkrét céljai vannak, mint pl. az arab országok felemelkedésének és összefogásának megakadályozása, egy erős síita tengely kialakulásának megakadályozása, illetve Európa teljes kiszorítása a világhatalmi játszmák területéről. Valamint a bizonytalanság, a rendezetlen viszonyok fenntartása a "problémás" területeken, hogy ilyen címen bármikor be lehessen avatkozni.
"Egyetértek, ezt akarják, de ezt nem úgy akarják elérni hogy összekeverik a népességet. Ez önmagában nem eredményezné ezt."
Persze, önmagában ez még nem elég, de ez az első lépés. Ez elsősorban a nemzeti kötődések felszámolására irányul. Mégpedig sikeresen, mivel látható, hogy a globalizált nagyvárosi közegben kialakul egy "világpolgár" öntudat, és a saját nemzethez való kötődés egyre inkább elveszti jelentőségét, sőt bizonyos tekintetben negatív, elítélendő dolognak számít.
Második lépésként pedig elindították a "vallások egymással szembe fordítása" című akciót, úgy tűnik, ezt is sikeresen.
"Érthető, hogy muszlimként így látod. De szerintem itt Magyarországon egyik oldalt sem érdekli az iszlám (most itt a politikusokról beszélek), csak felhasználják a céljaikra. Nem hiszem, hogy itt bárki eredetileg az iszlám ellen tervezett volna valamit, vagy direkt a muszlimoknak akart volna ártani."
A jelenlegi kormánypárt esetében valóban arról van szó hogy szavazatszerzés céljából támadják az iszlámot. Azért is soroltam az egyes csoportba őket. Baloldali pártok esetében viszont én látok olyanokat akinél most úgy tűnhet támogatják a migrációt de valójában a leginkább iszlamofóbok és sokkal inkább a második csoportba sorolhatóak. Mondhatjuk úgy is hogy egy az egyben a globális elit érdekeit képviselik.
"Az USA külpolitikája pedig, bár többnyire egybe esik a globalista elit céljaival, azért nem lehet egyenlőségjelet tenni a kettő közé."
USA esetében azért több erő is van, tehát igazából több USA-ról beszélhetünk, de a leginkább mérvadó az általadd globális elitnek nevezett csoport. Amiket felsoroltál csak részcélok. Szerintem ők nem országokban gondolkodnak. Olyan társadalmat akarnak létrehozni globálisan amiben az egyéneknek nincs nemzet tudatuk, nem számítanak a vallások és azok az értékek amiket képviselnek. Énközpontú felfogást hirdetik és azt hogy az élvezet az egyetlen dolog, ami jó az embereknek. Persze arra megy ki a játék hogy az emberek minél inkább irányíthatóak legyenek és megszűnjön az egyén kapcsolata a társadalom többi tagjával. Az iszlám nem csupán egy hagyományos vallás. Az élet minden területére kihat és teljesen ellentétes a jelenlegi világ vezetőinek elképzeléseivel, ezért támadják ennyire.
"Persze, önmagában ez még nem elég, de ez az első lépés. Ez elsősorban a nemzeti kötődések felszámolására irányul."
Nemzeti kötődések felszámolása sokkal korábban elkezdődött és nem elsősorban a népesség keverésével akarják elérni. Például Magyarország nem nevezhető bevándorló célállomásnak és a népesség minimum 90%-a magyar, mégis megfigyelhető a nemzeti kötődés háttérbe szorulása nem is kicsit. Az egész migránscirkusz szerintem kimondottan az iszlám elleni támadás része. Bűnözőket telepítenek be akiket még ösztönöznek is arra hogy balhézzanak. A merénylők szinte mind drogos bűnöző alakok akiket valahogy rávettek ezekre a tettekre. Közben a médián keresztül folyamatosan a muszlimokkal teszik egyenlővé az elkövetőket és az iszlám vallást teszik felelőssé.
Vidiripi
"Akkor le kellene írnod mit jelent szerinted a megkeresztelkedés."
Ő....de hát te már leírtad! "Ha lefröcskölnek vízzel..."
"Egyébként én biztos hogy nem és nem is leszek."
De azért nekem úgy kellene imádkoznom mint a muszlimoknak! :D :D :D
"Későbbi hamisítás. Ha életében azt mondta a tanítványainak hogy csak a zsidókhoz menjenek, mi változott utána? Semmi logika nincs benne."
Pedig azt állítottad hogy olvastad a Bibliát és sok keresztényt ismersz! Hát milyen keresztényeket ismersz te hogy még ennyit sem tudtak neked elmondani?
"Én hiszek Jézusban, te nem. Te az egyháznak hiszel."
Ha az egyháznak hiszek akkor miért nem fogadom el a pápát a háromságot a csecsemőkeresztelést? És még folytathatnám!
"Miért nem indultak az elején? Jézus miért csak a zsidókhoz szól életében?"
Na ilyenkor tényleg fárasztó vagy! Hát nem logikus? Szerinted miért nevezik őket tanítványoknak? Nem-e talán azért mert akkor még a tanulás időszaka volt?
Vagy úgy is mondhatnám hogy, még nem álltak egészen készen!
Jézus nem csak a zsidókhoz szólt életében! Igen főleg csak a zsidókhoz szólt. De ez is teljesen logikus. Hiszen a zsidók voltak a kiválasztott nép. Attól hogy Jézus a Földre jött ez a dolog nem lett eltörölve.
"Jézust alig követték életében."
Ha Jézus nem 3,5 évig végzi a szolgálatát hanem mondjuk 35 évig akkor hány követője lett volna életében? Nem voltak hülyék a Szanhedrin tagjai látták és hallották Jézus képességeit. Ha éveken keresztül emberekkel foglalkozol akkor megtanulod kiismerni őket. Beszélj az imámoddal és kérdezd csak meg őt erről. Fiatal vagy még azért nem vagy képben ezt illetően!
"Persze hogy nem, mert ez egy pogány szokás."
Pogány szokás az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében megkeresztelni valakit?
"Többet is. Például egy éjszaka alatt eljutott Mekkából Jeruzsálembe és vissza. Vagy volt hogy vizet fakasztott."
És ezt hol írja a Korán? Mert én nem találtam meg!
"A Rákóczi szabadságharc után is menekültek a magyarok, 1849-ben szintén és 56-ban is menekültek."
Bűnözők elől akik a saját népükből kerültek ki és muszlimnak vallják magukat!
Aha hát persze!
"A hetek.hu egy iszlámellenes hazug szennylap amit a hit gyülekezete szerkeszt és mögöttük pedig a cionista Izrael áll. Sajnálatos hogy gondolkodás nélkül elhiszed."
Neked nem jó az Origó a Hetek! Akkor áruld már el hogy melyik a hiteles számodra?
"A keresztények mindig betartják az adott ország törvényiét? Annyira gyengén érvelsz hogy az már szánalmas, de komolyan. Kicsit gondolkodj mielőtt leírsz valamit. Ha már beszélgetünk, egy szintet üssön már meg."
A menekültek akik a háború elől menekülnek azok miért csinálnak háborús állapotokat?
Keresztény menekültek mikor viselkedtek így? Sőt egyáltalán olyan személyek akik az európai kultúrában nőttek fel és háború elől kellett menekülniük azok mikor csináltak ilyet? Egyébként meg nem kell beszélgetnünk. Nehogy azt hidd már hogy kötelező velem beszélgetnek! Köszönj el és nyugodtan fejezd be a beszélgetést. Most szólok hogy nem vagy ám rákényszerítve erre!
"Jézus megette a disznót? Nem ette meg. Akkor te miért eszed meg? Jézus egyébként a zsidókhoz szólt."
Jézus megkeresztelkedett? Igen megkeresztelkedett! Te miért nem keresztelkedsz meg?
Oké Jézus a zsidókhoz szólt akkor a zsidók miért várják még mindig a Messiást?
A Zsidóknál a zsinagógákban miért nem olvassák fel az éves felolvasás alkalmával (haftara) az Ézsaiás 53:3-t??? A rabbik elismerik hogy ez a rész a Messiásról szól!
"Akkor te nem ehetnél vért. Mégis megeszed. Hogy van ez?"
Említem már neked hogy az egyik családtagom hülyének néz a hitem miatt? Szerinted az hogy nem eszem meg a vért az beletartozik e ebbe a dologba?
"Nem hiszed? 2003-ban az USA megtámadta Irakot. Rövid idő alatt szétverte az iraki hadsereget. A maradékot pedig szétszórta. Az ISIS-t pedig elkezdte felfegyverezni."
És a Szír hadsereg fejvesztve menekült? Ezt nem hiszem el! Nem hiszem el hogy egy kiképzett hadsereg meghátrál egy bűnözői csoporttal szemben csak azért mert fel vannak fegyverezve.
"Szíriában pedig az USA mindenféle csoportot, külföldi zsoldosokat és a kurdokat és persze az ISIS-t küldte a szír hadsereg ellen."
Érdekes hogy az USA a kurdokat támogatja, Mert közben meg a törökök és a kurdok között erős villongások vannak. És mindeközben a törökök is szövetségesei az USA-nak.
Szép kis hármas!
"A USA elnöke ha a Bibliára tesz esküt akkor azt jelenti a Biblia szerint cselekszik."
Ha az USA elnöke parancsot ad egy katonai akcióra akkor nem a Bibliára hivatkozik. Az ISIS emberei viszont a Koránra hivatkoznak!
"Tehát elvileg a Biblia alapján támadta meg a Közel-Keleti országokat is. Persze nem így van, de semmiben sem különbözik az ISIS-től."
Nem a Biblia alapján támadott. Hiszen egyetlen alkalommal sem hivatkozik a Bibliára az USA elnöke. De az ISIS hivatkozik a Koránra sőt mi több még olvas is fel belőle.
"Az van a Bibliában benne hogy ki kell irtani a hitetleneket."
Tévedésben vagy! A BÁLVÁNYIMÁDÓKAT kell kiirtani. Te magad idézted az adott részt most meg nem hogy a Bibliának de a saját kommentednek is ellentmondasz!
- A muszlimok pedig nem bálványimádók! De javíts ki ha tévedek!
"Neked kellene elgondolkodnod hogy miért."
Nem kell róla gondolkodnom. Mert én tudom hogy így van és azt is tudom hogy miért van így. Te tényleg azt hiszed hogy pont erről soha senki nem szokott beszélni?
"Szerintem azért mert látják hogy a keresztény vallás logikátlan és ellentmondásos."
Lehet hogy ilyenek is vannak. De azon nevetnem kell ha azt hiszed hogy a többség ez miatt nem lesz keresztény.
Ó te! Amivel nem is foglalkoznak komolyabban sőt még felszínesen se arról hogy látnának meg bármit is?
- Vannak azok az emberek akik a tudományt fogadják el. De azok nem csak a kereszténységet de az iszlámot is elutasítják. Mert az Univerzum keletkezéséhez nincs szükség Istenre, Allah-ra senkire!
- Aztán vannak azok akik nem akarnak lemondani arról hogy kielégítsék a vágyaikat.
Hogy pasizhassanak hogy csajozhassanak. De sorold ide a leszbikusokat és a melegeket is! De ez ugyan úgy az iszlám felé is meg van. Hiszen ott sem elfogadott ez a fajta életmód.
- Aztán vannak azok akiknek teljesen mindegy hogy milyen vallás alapból elutasítják mert ők nem hisznek semmi ilyesmiben.
Van még de elég lesz ennyi is. Az amit te felhoztál az a sor legvégén kullog hiszen ahhoz foglalkozni kell vele részleteiben hogy tényleges következtetéseket tudjon levonni.
"Keresztény vallásháborúból is van egy rakás."
Na mire is gondolsz?
"Az ISIS sem muszlim tanítás alapján teszi amit tesz."
De attól még a Koránra hivatkozik! ÉS azt kiabálja hogy - Isten hatalmas!
Sőt kalifátust hoztak létre amiben vallási törvények az uralkodó törvények. Európában és az USA-ban ez nem így van. Csak egyet említek. Számos országban engedélyezik a melegházasságot!
"Hogy ne lennének már azok? Keresztény terrorszervezetek. Hiába tagadod."
Csak akkor ha a keresztény tanításokra hivatkoznak ami alapján a tettüket elkövették. Persze játszik még az is hogy Jézus hatalmas és az ő nevében cselekedtek és ezt video üzenetben tárják a világ elé. Nem tagadom, hanem kijelentem tehát tényként közlöm hogy ilyen nincs. És ez tény!
"Szerinted akkor lesz csak keresztény egy terrorszevezet ha Jézus nevét kiabálva gyilkolnak?"
Az ISIS sem lenne muszlim terror szervezet ha nem hivatkozna a Koránra és kiabálná amit szokott! Nem csak akkor hanem két esetben ami az iszlám terroristáknál meg is valósul.
A Koránra hivatkozik és az Istenét élteti. De amiről te beszélsz ott nincs ilyesmi sem a Bibliára nem hivatkoznak sem Jézusra sem a mennyei Atyára!
" [link]
Én miért is fogadjam el hitelesnek ezt az oldalt? Hiszen te sem fogadsz el egyet sem amit én linkeltem.
Vagy akkor neked is el kell fogadnod igaznak ezeket. Ugyan az az oldal! :)
"Az USA és Izrael. Úgy akarják beállítani mintha ilyen lenne az iszlám. Nálad el is érték."
Hát azért annyira nehéz dolguk nincsen!
"Te jöttél az ISIS-el meg videókkal."
Az első filmet én nem is akartam belinkelni. De te meg erősködtél hogy tegyem meg. És még oda is írtam hogy nem a gyűlölet keltés a célom. A vita azon ment hogy drogos vagy nem drogos.
Az írás megmarad visszakereshető és amennyiben szükséges úgy vissza is keresem. De te akartad hogy mutassa meg azt a felvételt! Megtettem és aztán ezzel kezdtél el piszkálni. Szerinted ez tisztességes dolog? Hiszen te akartad hogy bemásolja a linket!
"Voltál kint egy muszlim országban és meg akartak ölni mert keresztény vagy?"
Volt egy külföldi konferencia ahol Iránból érkezett keresztények is részt vettek. S készültek fényképek. Az iráni férfi azt mondta hogy ő nem akar fényképezkedni mert ha kiderül róla hogy ő keresztény akkor megölik és még a családja is veszélybe kerül. Aztán végül is készült fénykép de csak és kizárólag magán célra és nem a nyilvánosságnak.
S igen keresztények is számoltak be arról hogy életveszélyes helyzetbe kerültek muszlim országban. Na meg olyan keresztények is akiket megöltek a muszlimok. Izraelben a keresztényeket szállító busz ment egy darabig aztán a sofőrt helyet cserél egy arab sofőrrel biztonsági okokból. Hogy azt lássák hogy egy arab vezeti azt a buszt! Van némi tapasztalat az ilyen dolgokat illetően. Szóval még ha túlzás is némely híradás az viszont egyáltalán nem túlzás hogy vannak olyan helyek a keresztények számára ahol fokozottan veszélyben vannak vagy egyenesen életveszélyben vannak. És olyan helyek is ahol meg is ölték őket. És ezek tények!
"Csak szólok hogy Törökországban többszáz keresztény templom működik."
És tömegesen térnek át a török muszlimok a keresztény hitre?
"Honnan tudod hogy ők mind muszlimok? Meg ez egy csoport. Arról nem is beszélve hogy a magyar hatóság szándékosan provokálta őket. Az volt a cél hogy balhézzanak."
És miért balhéztak? Miért engedtek a provokációnak? Az volt a gond hogy nem engedték be őket az országba. Ez volt a provokáció? Na ne viccelj már, az országunk egy másik ország állampolgárának nem mondhatja meg hogy beengedi vagy nem engedi be? És ha nem engedi be akkor az provokációnak veszi? Akkor a muszlim országoknak miért van határőrségük és egyáltalán miért vannak határaik, határátkelőik és vámvizsgálat meg útlevélvizsgálat, stb.?
"Horvátok, bosnyákok és szerbek is szlávok. Ezért hivják délszláv háborúnak. Különbség a vallásuk."
Etnikum jelentése=Népesség, népcsoport
Ezért volt etnikai tisztogatás! Ezért hívták annak!
"És szerinted miért?"
Korábban már érintettem a témát ott elolvashatod.
Vidiripi
"Nem csak 4-5 emberről van szó. Nézd már meg. Keress rá."
Azt írtad hogy itt az oldalon! Ha nem így érted akkor ne azt írd. Azt ír ahogyan érted!
De te azt írtad hogy itt az oldalon!
"Nézd meg ezen az oldalon. Ha kiirnak egy iszlámmal kapcsolatos kérdést..."
Ezt írtad!
"Úgy lesz békesség hogy az illető megkapja a büntetését. Persze nem azt mondom hogy semmiért senkinek nem bocsátanék meg. Attól függ. Például az illető megpróbálja-e jóvátenni stb."
És mi van akkor ha nem tudod hogy ki volt az illető? És így persze nem kapja meg a büntetését. Vagy tudod hogy ki volt csak nem tudod bizonyítani és akkor sem kapja meg a büntetését!
"Az viszont vicc kategória hogy én vagyok az áldozat és még én kerülök pokolra ha nem bocsátok meg."
Okos enged szamár szenved. Erre most még is mit írjak. Az első mondatomat talán még érted de a többit úgy sem értenéd. Neked nem logikus. De a feltámadás sem logikus. A feltámadás hol kapcsolódik a valósághoz? A megbocsájtás hol kapcsolódik a valósághoz?
"És mielőtt emberként megszületett mi volt?"
Jézus azt mondja hogy ő már emberként való megszületése előtt is létezett. Azt nem mondja hogy akkor mi volt!
"A koránban szereplő Jézusra nincs bizonyíték ellenben a Bibliában szereplő Jézussal!"
De hisz te mondtad hogy szerinted Jézus emberként volt a földön. A Korán szerint Jézus ember. Akkor mi a különbség? Hogy szerinted Jézust keresztre feszítették? Arra van bizonyítékod ? Ne viccelj már. Nulla bizonyítékod van erre. És arra hogy feltámadt? Szintén nulla. Hogy ebben hiszel nem bizonyíték.
"Én egy olyan Jézusban hiszek aki létezett! Még a történészek is elismerik Jézus létezését!"
Ki mondta hogy Jézus nem létezett? Én hol mondtam ilyet?
"Tehát nem úgy imádkoznak a muszlimok ahogyan azt Jézus tette! A muszlimok megkeresztelkednek úgy ahogyan azt Jézus is tette?"
Nem tudom hogy mit értesz megkeresztelkedés alatt. De bizonyára nem és nem is tervezem.
"Hitem szerint Jézus a Messiás! Hiába akarsz mást nem fogok mást írni mert ez a hitem!"
Akkor ezek szerint nem tudod hogy Jézus ember vagy Isten. Nem tudod ki Jézus de bizonygatod hogy neked van igazad.
"Nem szervezetről beszélek. Én terroristákról írtam neked többször is!"
Aki egy terrorszervezethez tartoznak.
"Minek védeném megtudja az magát védeni! A zsidók és az arabok között nem lesz béke sohasem ebben a világban! Próbálkozások vannak, de sajnos komoly eredmények nem lesznek!"
Ha a cionista zsidókon múlik tényleg nem. Ők abban hisznek hogy az ő vezetésükkel jön majd egy jobb világ. Ez a gyakorlatban azt jelenti minden más népet az uralmuk alá akarnak hajtani.
"A zsidók és az arabok között nem lesz béke sohasem ebben a világban!"
Mondtam hogy volt. Muszlim irányítás alatt.
"Igen kettő feltámadás lesz! De az a gond hogy ez neked nem lesz logikus és felesleges is leírnom mert nem fogod megérteni."
Azért próbáld meg.
"Bizonyíték van rá. Egyet már másoltam is neked de nem fogadtad el. Akkor minek a többi azokat sem fogod elfogadni. De te magad is rákereshetsz a neten."
Milyen bizonyíték? Nem írtál semmit.
"Azért is kinevetnek hogy hiszek Istenben. Szerinted mennyiben változik a dolog ha nem ezért a hitbéli dologért nevetnek ki? Nevetséges a vallásom. Te még is annyit foglalkozol vele hogy az már inkább téged tesz nevetségessé! Nekem az is hihető hogy az egész Földet elborította a víz!"
Ha valaki azért nevet ki mert hiszel Istenben akkor az illető egy primitív előember, de jogosan nevetnek ki ha azt hiszed hogy az egész Földet elborította a víz.
Most komolyan. Ezzel tényleg csak lejáratod a keresztény vallást. Hol látsz te bizonyítékot arra hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került? Gondolkodás nélkül elhiszed. Ennek mi értelme?
"Az özönvízre még fizikai bizonyítékokat is lehet találni. Persze hogy ki mit fogad el az egy másik kérdés. De a feltámadásra nincs semmi bizonyíték csak az Írások."
A feltámadás egy jövöbeli esemény lesz. Teljesen más kérdés. Mi a bizonyíték a világot elöntő özönvízre.
"De újfent felhívnám a figyelmedet arra hogy a keresztények nem mutatnak be állatáldozatot."
Állatáldozat nem fér bele de emberáldozat igen? TE hivatkoztál az Ószövetségre hogy náluk is volt állatáldozat a bűnök megváltásra és ezt váltotta ki Jézus feláldozása. Erre mondtam hogy nem így van a zsidóknál.
"De ha népet akarsz akkor itt vannak a magyarok. Na nem az iszlámra hanem a Vatikán általi tanításokra kényszerítették őket az államhatalom szoros közreműködésével."
A kérés az volt mutass egy népet Európában akit erőszakkal térítettek az iszlámra.
"Újszövetségből is csak egy van, és az a kereszténység tanításait tartalmazza!"
Keresztény Biblia nem csak az Újszövetségből áll. A többi nem hiteles számodra?
"Amúgy meg igen van Koránom, de azt nem állítottam egyszer sem hogy papír alapú lenne! Digitális van és az nem kinyitható hanem megnyitható!"
Akkor nem nyitottad meg. Ugyanaz.
"De azt látom hogy mit tesznek és mit nem tesznek a muszlimok na meg te is írtál már egy csomó dolgot azt se feled."
TE egyes emberek tetteiből indulsz ki? Ráadásul egy kis bűnöző csoport tetteiből. Akkor én is induljak ki a pedofil papokból és a keresztény terrorszervezetekből? Még azt sem tudod tisztázni ki Jézus. Ezekből induljak ki, ne a Bibliából?
"Határozottan igen! Fenntartom!"
Ez már fanatizmus. Nem tudsz objektíven ítélni.
"Számomra meg az derül ki belőle hogy Mohamed nem volt képes elfogadni a jézusi tanítást és így kitalált egy sajátot!"
Ha kitalálta volna akkor alapít egy sokadik keresztény irányzatot. Jézus tanítása ugyanaz volt mint Mohamed próféta tanítása.
"Mert ha az eredetiek nem lettek meghamisítva akkor minek kellet hogy az angyal aki ismertette vele isten szavát!"
Egyrészt azért mert akkor már nem maradt meg az eredeti Biblia. Továbbá az csak a zsidókra vonatkozott a Korán viszont mindenkire.
"És pont te jöttél az apokrif iratokkal! Hát nem azokkal kellett volna kezdeni hiszen ellentmondanak a kanonikus Bibliának. Akkor nem azokat kellet volna elsősorban megsemmisíteni?"
Hát nem. Ha valaki hamisít akkor előbb az eredetit tünteti el. Ahogy mondtam, köztudott hogy az egyház sok iratot égetett el.
"Ha így történt tényleg akkor az a logikus és az az IGAZSÁGOS is hogy ezek az emberek megismerjék a tiszta tanítást!"
Valamilyen szinten mindenkihez eljutott. A zsidók meghamisították és el lett küldve hozzájuk Jézus. Volt aki hitt neki, sokan nem, de hallották. Akihez nem jutott el a tanítása akkor az alapján lesz megítélve mennyire tartotta be az előző tanítást. Nem lett minden meghamisítva és magától is rájöhetett hogy hamis tanokat kevertek a vallásba. Te is felismerted hogy a szentháromság hazugság.
"Hamis akkor lenne, ha a történetben meghal a gyermek az apja keze által. Mert Isten azt ígérte hogy megsokasítja Ábrahám utódait! Ha meghal a fia akkor hogyan sokasodik meg?"
Például úgy hogy lesz még egy fia. De nem ez a lényeg. Nem hagyta hogy feláldozza a fiát.
"Anyám borogass! Hányszor hozod még fel a háromságot? AZ hamis!Krisztus megváltó halála viszont nem az!"
Mindkettő hamis. Ugynaúgy értelmetlen logikátlan és felesleges. Mindkettő pogány hamisítás.
"Én fedezek fel hasonlóságokat!"
Nincs semmi hasonlóság. Szigorúság nem egyenlő a rasszizmussal és tömeggyilkossággal. Ráadásul ott van a Korán vers ami szerint jól és igazságosan kell bánni a más vallásuakkal.
"Na most ha ez igaz lenne a keresztényekre is akkor az rengeteg menekült adót kellene hogy fizessen ha Európai földön akar élni. De nem így van! Sőt szociális juttatásokat kapnak."
Mondtam már. Az iszlám szerint a jómódú fiatal férfiaknak kell adót fizetni ha nem muszlim. A menekült attól menekült hogy elvesztette mindenét. Ha viszont elkezd dolgozni neki is adót kell fizetnie. Ha vásárol valamit a boltban, szintén adót kell fizetni.
"Te még mindig nem ismerted el hogy abban a cikkben nem szerepelt az hogy a terrorista drogos volt. "
Még mindig itt tartasz? Bünöző drogkereskedő volt. Simán lehetett drogfogyasztó is. A legutóbbi merénylő szintén büntetett előéletű volt.
"Én nem a Korán szerint élek! De ez nem újdonság! Ja igen és nem vagyok egyedül!"
Ezzel megtagadod Isten szavát és még Istent is. Majd Isten előtt kell számot adnod ezekről.
"1. Nem emberek lettek feláldozva hanem csak egy személy Jézus Krisztus!"
TE mondtad hogy Jézus emberként volt itt a földön, tehát emberáldozatról van szó?
"2. Más nem is felelt volna meg ennek!"
Nincs minek megfelelni. Isten nem kér emberáldozatot.
"3. Ha minden ember bűn nélkül születik az iszlám szerint akkor miért kell egy bűnös világban élniük?"
Ez egy próbatétel. Te döntésed hogy a sátánt követed vagy Isten vallását. Az iszlám szerint te önként vállaltad hogy emberként részt veszel ezen a próbatételen.
"Miért nem a kertbe születnek meg?"
Majd akkor kerülsz a kertbe ha megérdemled.
"Állításod szerint Allah megbocsájtott! Akkor ez nem logikus!"
Mi nem logikus? Mi nem vagyunk tökéletesek és bűn nélküliek. Követünk el kisebb nagyobb bűnöket de ezeket Allah megbocsáthatja. Korábban leírtam mik a feltételei.
"Istentől akarja távol tartani az embereket!"
Istennek pedig egy igaz vallása van. Ha ettől távolt tart akkor Istentől tart távol. Melyik vallást támadják a legjobban?
"De Isten vonzza az embereket magához. Van aki figyel erre a vonzásra de van aki nem foglalkozik vele. Aki figyelnek ők az Istenkeresők!"
Ezt nem mondhatom igaznak rád. Leragadtál egy vallásnál és tudomást sem veszel semmi másról. Akkor sem ha az sokkal logikusabb mint amiben te hiszel.
"Van történet a Koránban arról hogy valaki feltámadt, meggyógyult, bármilyen csoda, vagy közvetlen isteni megnyilvánulás "
Ere megint azt tudom mondani hogy nem olvastad a Koránt. Mert akkor tudnád hogy nagyjából ugyanazok a próféták szerepelnek benne mint a Bibliában, igaz másképpen. Sokkal hihetőbben. Például a Korán szerint Jézus első csodája az volt hogy születése után néhány naposan beszélt az emberekhez. Megvédte édesanyját mert az emberek megvádolták, mert ugye nem volt házas és kérdőre vonták hogy lett gyereke:
[A gyermek] azt mondta: „Allah szolgája vagyok! Odaadta nékem az írást és prófétává tett. És áldottá tett engem, legyek bárhol is, és elrendelte nekem az imádkozást és az alamizsnálkodást ameddig csak élek, és hogy az anyám iránt jámbor [legyek]. És nem tett engem hatalmaskodóvá és szerencsétlenné. És békesség legyen velem azon a napon, amikor megszülettem, és azon a napon, amikor meghalok, és azon a napon, amikor [új] életre támadok föl.” (Mária 19:27-33)
A Biblia szerint ha jól tudom Jézus első csodája az volt hogy egy esküvőn a vizet borrá változtatta. Ez nem igazán illik Jézushoz. Rész venne emberek alkoholizálásában? inkább az hogy megvédi édesanyját úgy hogy néhány naposan beszél.
"Tehát nincs hited abban hogy istened megszabadíthat ebből a nyomorúságból?"
Hogyne lenne. De ez nem úgy megy hogy nem teszek semmit. Ha ég a házad és te csak benn ölsz és mondogatod hogy Isten megvéd, bent fogsz égni.
"Akik az országot irányítják ők nem az én vallásom követői. Kérlek idézd nekem azt amikor kereszténynek vallják magukat!"
Viccelsz? Orbán Viktor számtalanszor nyilatkozott erről. Nem hiszem hogy ne hallottad volna. Hithű kereszténynek vallja magát.
https://www.youtube.com/watch?v=RnMKDof5zlE
https://www.youtube.com/watch?v=LUpbB5zLMBg
https://www.youtube.com/watch?v=3_8Hgf1NL6c
Plusz még a KDNP = Kereszténydemokrata Néppárt. Benne van a nevében.
"Mondja ezt egy olyan muszlim ember aki fegyvertelen embereket ölt meg!"
A te Bibliád szerint Isten fegyvertelen emberek legyilkolásár adott parancsot, ami szerinted nem gond. De ha egy elmebeteg gyilkol civileket és az iszlámra hivatkozik bármi alap nélkül azt az iszlám rovására írod. Vicc kategória amit művelsz. A te Bibliádban szerepel az amit az ISIS művel.
"Tehát egy olyan istenben hiszel akiben nincs bizodalmad hogy a nehézség idején megadja a menekülés útját így vagy úgy."
De nem szeretnék menekülni azért mert én másban hiszek. Elvileg ebben az országban az alkotmány része a vallásszabadság, nem? Meg ez egyébként sem így működik. Az első keresztlények nem bíztak Istenben? Bizonyára bíztak, mégis gyilkolták őket.
"Az én vallásomban akár élek akár halok az Istené vagyok és ő nem feledkezik meg rólam."
Ennek mi köze ehhez? Ha tudom hogy meg akarnak ölni, akkor nyilván nem maradok itt.
"ha hithű vagy akkor a hithű testvéreid majd befogadnak!"
A muszlimok mindenkit befogadnak aki menedéket kér. Ezt előírja a Korán.
"Én akkor is megtalálom a lelki békémet megadatik nekem!"
Egy olyan vallást követsz ami ártatlanok tömeggyilkolására ad parancsot és helyesli az emberáldozatot. Ez hogy adhat neked lelki békét?
"Még is mit vársz egy szekuláris társadalomtól és kormánytól?"
Egy szekuláris társadalomtól pont azt várom hogy biztosítsa a vallásszabadságot és büntesse a gyűlölködést, uszítást.
"Pont azt magyaráztam neked hogy Jézust nem azért ölték meg mert leleplezett bármilyen hamisítást. Ugyan! Azért ölték meg mert féltették a hatalmukat és mindent aljasságot megtettek azért hogy megtartsák."
Jézus nyilván leleplezte őket, különben nem féltették volna a hatalmukat. Az is nyilvánvaló hogy nem apróságokról van szó hanem nagy hamisításról.
"Szerinted az állami tisztviselőket a keresztényi tanítások vezérlik? Mert ha ezt hiszed akkor te vagy az ország legnaivabb muszlimja aki semmit sem tud a világról és hogy mi hogyan működik. És akkor te egyszerűen vak vagy, ez nem a vallásról szól. Ez a hatalom megtartásáról szól és bármit képesek ezért bevetni! Érted? Bármit!"
Akkor nem olvastad el mit írtam. Két csoportba soroltam azokat akik szervezetten támadják az iszlámot. A kormánypártot az egyes csoportba soroltam. Ők politikai célok miatt támadják a muszlimokat és az iszlámot. Ellenségnek állítják be akiktől meg kell védeni az országot szavazatokért cserébe.
"Csak a te vallásod szerint!"
Te szerintem kreáltál valami saját egyszemélyes vallást. Vagy valami szekta lehet ami azt hirdeti hogy mindenki más hamis isteneket imád csak ti imádkoztok az igazi Istenhez. Eltaláltam?
"Akkor legyél katolikus én nem leszek az. Bocs! Nem fogadom el a pápát hogy csak egy dolgot említsek!"
NEm mondtam hogy fogadd el a pápát. Azt mondom a katolikusok is elismerik hogy ők egy Istenben hisznek a muszlimokkal. A zsidók is elismerik hogy egy Istenben hisznek a muszlimokkal.
"A Korán azt is írja hogy, Korán 98:5-6 "
Ezt Isten fogja megítélni.
"Magyarországon nem támadtak meg muszlimokat. Csak szigorúan bánnak velük! Az meg nem rossz dolog!"
Akkor nem vagy tisztában a fogalom jelentésével. Magyarországon iszlámellenes gyűlölködés folyik és uszítás, diszkrimináció, kirekesztés stb. És a hírek szerint meg is támadtak muszlimokat. Ezek szerinted jó dolgok? Szigorúság például ha a tanár odafigyel a gyerekekre, betartatja a szabályokat stb.
"Rómában van muszlim mecset! Mekkában mikor lesz templom vagy olyan épület ami egy hatalmas és jól látható kereszt van? "
Minek épüljön Mekkában keresztény templom ha nincs rá igény? nem élnek ott keresztények. Ha már itt tartunk Európában bontják a templomokat mert nincs rá igény. Olyan muszlim országokban ahol élnek keresztények, ott templom is van.
"Mi a teendő akkor amikor muszlimok támadnak meg nem muszlimokat?"
Ez hogy jön ide? Hol támadják meg? Az utcán?
"Hát ezen csak nevetni tudok. Mert nem hiszem el! Sajnálod? Nem! Ezt nem hiszem!"
Hiszed vagy nem, sajnálom. Ahogy mondtam eredetileg a keresztény vallás Istentől származik. Sok minden meg lett hamisítva de tartalmaz értékeket így is.
"Amúgy lehet hogy ők azt hiszik hogy végeztek a keresztény vallással. De ez nem így van. Az jó ha ebbe a hitbe ringatják magukat!"
Te vagy az aki ebben a hitben ringatod magad. Ha nem végeztek volna a keresztény vallással akkor most nem az iszlámot támadnák hanem a keresztény vallást.
"Baloldali pártok esetében viszont én látok olyanokat akinél most úgy tűnhet támogatják a migrációt de valójában a leginkább iszlamofóbok és sokkal inkább a második csoportba sorolhatóak. Mondhatjuk úgy is hogy egy az egyben a globális elit érdekeit képviselik."
Hát igen, ez minden valószínűség szerint így van. A rendszerváltás utáni magyar baloldal mindig is az idegen érdekek kiszolgálásáról volt híres.
"USA esetében azért több erő is van, tehát igazából több USA-ról beszélhetünk, de a leginkább mérvadó az általadd globális elitnek nevezett csoport. Amiket felsoroltál csak részcélok."
Ezt nem vitatom. Egyre inkább úgy néz ki, hogy tényleg az a fő irányvonal, amit írsz.
"Nemzeti kötődések felszámolása sokkal korábban elkezdődött és nem elsősorban a népesség keverésével akarják elérni."
Ez is igaz, de ez egy összetett kérdés. Valóban régen folyik már a nemzeti eszmék elleni harc, miközben maga a nacionalizmus is a hagyományos rend elleni küzdelem terméke, úgy is felfoghatjuk akár, hogy egy állomása. Csak a nacionalizmus elszabadult, súlyos konfliktusok és embertelen eszmék forrása lett. Ma viszont a nacionalizmus szélsőségeit rávetítik a normális, egészséges nemzeti kötődésre is, amit így szintén meghaladandónak, felszámolandónak tudnak beállítani. Ugyanakkor támadnak minden hagyományos értéket és intézményt (pl. házasság, család) és valami erőltetett egyenlőségeszmény nevében az emberek közötti kulturális, mentalitásbeli és vérmérsékletbeli különbségeket is próbálják eltagadni, és rasszizmusnak beállítani azt, ha valaki egyáltalán ilyen különbségek létezéséről beszél. Szóval nem csak a nemzeti, hanem minden hagyományos közösséghez és értékhez való kötődést próbálnak felszámolni a gyökértelen és így könnyen befolyásolható fogyasztó és szavazó létrehozása érdekében. Ebbe a folyamatba illeszkedik bele a migráció támogatása, aminek valószínűleg az elsődleges közvetlen célja a szavazótábor növelése, ugyanis a migrációs hátterű szavazók pont a magukat baloldalinak/liberálisnak hirdető, de a globalista elitet kiszolgáló pártokat szokták támogatni. A távlati cél pedig a társadalomformáló hatás, ami a multikulturalizmuson keresztül gyakorlatilag a kulturális különbségek összemosásához és végső soron felszámolásához vezet. De ez tényleg csak távlati, mert ez egy hosszabb folyamat. Közvetlenebb cél lehet viszont az iszlám lejáratása és a vallások közötti konfliktus szítása. Szóval alapvetően igazat kell hogy adjak neked, a végső cél nyilván egy iszlám nélküli globalizáció.
Vidiripi
"Akkor mi a különbség?"
Jézus csodákat tett! Leprást gyógyított, halottat támasztott fel, igazságtalanul elítélték és megölték!
"Hogy szerinted Jézust keresztre feszítették? Arra van bizonyítékod?"
Van!
"És arra hogy feltámadt? Szintén nulla. Hogy ebben hiszel nem bizonyíték."
A Korán szerint lesz feltámadás de akkor a Korán hazudik és természetesen maga Mohamed is?
Mert ebben te is csak hinni tudsz! A feltámadás nem kapcsolódik a valósághoz semmilyen formában. A feltámadásban csak hinni tudsz nincs semmi más!
"Ki mondta hogy Jézus nem létezett? Én hol mondtam ilyet?"
Te írtad! 262. kommentben írtad! "Te egy olyan Jézusban hiszel aki sosem létezett."
"Nem tudom hogy mit értesz megkeresztelkedés alatt. De bizonyára nem és nem is tervezem."
Hát nem a mosakodást, és nem is a vízzel való leförcskölést!
A teljes testbemerítést Keresztelő János így merítette be Jézust!
"Akkor ezek szerint nem tudod hogy Jézus ember vagy Isten. Nem tudod ki Jézus de bizonygatod hogy neked van igazad."
Hogy Jézus Isten vagy ember az mindenkinek legyen a saját hite szerint. Kettő dologban kell a keresztényeknek egységben lenniük.
1. Jézus Krisztus a Messiás!
2. Testben megjelent Krisztus!
De tudom hogy ki Jézus hiszen nem egyszer leírtam neked hogy ő a Messiás! Miben lenne nekem igazam? Azt kérdezed hogy Jézus Isten vagy ember? Ebben hogyan lehetne igazam? És hol is bizonygatom én ebben a kérdésben az igazamat? Meg mikor vitatkozunk mi azon hogy Jézus ember vagy Isten?
"Mondtam hogy volt. Muszlim irányítás alatt."
Én meg azt írtam hogy nem lesz! Ez a jövőre vonatkozik és nem a múltra.
"Azért próbáld meg."
Kérdezd meg azokat a keresztényeket akiket ismersz!
"Milyen bizonyíték? Nem írtál semmit."
Épp erről beszélek hogy nem fogadtad el annak. Pedig egyet már másoltam is neked. Akkor minek a többi azokat sem fogod elfogadni. De te magad is rákereshetsz a neten. Írd a keresőbe a kulcsszavakat és böngészd át a találatokat!
"Ha valaki azért nevet ki mert hiszel Istenben akkor az illető egy primitív előember, de jogosan nevetnek ki ha azt hiszed hogy az egész Földet elborította a víz.2
A hittestvéreim nem nevetnek ki. Azért mert ők azt az Istent ismerik amelyiket én is és tudják ők is jól hogy ez az Isten képes volt megtenni amit leírtak!
"Most komolyan. Ezzel tényleg csak lejáratod a keresztény vallást. Hol látsz te bizonyítékot arra hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került? Gondolkodás nélkül elhiszed. Ennek mi értelme?"
Hát nem nevetséges a feltámadás? Az hogy évezredekkel ezelőtt élt embereket is fel lehet támasztani? Te komolyan hiszel ebben? Mert ha igen akkor nevetséges vagy, erre gondoltál már? hiszen ez nem a valóság!
S igen el hiszen hogy víz alá került! És azt te állítod hogy gondolkodás nélkül és bizonyíték nélkül elhiszem! Az egyetlen dolog amit ezzel kapcsolatban linkeltem azzal kapcsolatban sem kérdéseket tettél fel. Így értelem szerűen nem is érdekelnek a válaszok. Amúgy ha tényleg érdekelnének akkor már rég kutatnál ezek után a neten! De nem ezt teszed!
"Mi a bizonyíték a világot elöntő özönvízre."
Hogy neked mi a bizonyíték? Halvány lila elképzelésem sincs róla! És nem is akarlak meggyőzni!
"Állatáldozat nem fér bele de emberáldozat igen?"
Igen de csak akkor ha azt a Római Birodalom katonája teszi a helytartó parancsára. Semmilyen más esetben nem elfogadható a kereszténységen belül! Nagyon fontos hogy csak római katona hajthatja vége az uralkodó törvények értelmében!
"TE hivatkoztál az Ószövetségre hogy náluk is volt állatáldozat a bűnök megváltásra és ezt váltotta ki Jézus feláldozása."
Te beszéltél valami zsidó rabbival vagy zsidó emberrel nem én. Ezt neked kell tudni. Én nem vagyok zsidó!
"Keresztény Biblia nem csak az Újszövetségből áll. A többi nem hiteles számodra?"
De az Újszövetség tartalmazza a keresztény tanításokat! Ez miért zárja ki hogy nem hiteles a többi? Én hitelesnek tartom, hogy más nem tartja annak az az ő dolga!
"TE egyes emberek tetteiből indulsz ki? Ráadásul egy kis bűnöző csoport tetteiből. Akkor én is induljak ki a pedofil papokból és a keresztény terrorszervezetekből? Még azt sem tudod tisztázni ki Jézus. Ezekből induljak ki, ne a Bibliából?"
Ha egyes emberek tetteiből indulnák ki akkor a muszlimokat vallás elhagyó és italozó embereknek kellene tartanom. Emlékszel még hogy említettem hogy van muszlim munkatársam és hogy együtt ittunk?
"Ez már fanatizmus. Nem tudsz objektíven ítélni."
Az is fanatizmus részedről hogy a keresztényeknek népet kell irtani mert az Ószövetségben ez van leírva. Te sem vagy képes ezt elfogadni és elismerni. Pedig az Újszövetségben vannak a kereszténytanítások.
"Ha kitalálta volna akkor alapít egy sokadik keresztény irányzatot. Jézus tanítása ugyanaz volt mint Mohamed próféta tanítása."
Akkor a zsidók miér várják még mindig a Messiást és a muszlimok miért nem várják?
"Egyrészt azért mert akkor már nem maradt meg az eredeti Biblia. Továbbá az csak a zsidókra vonatkozott a Korán viszont mindenkire."
Hát ez érdekes! Allah is kiválasztott magának egy népet?
"Hát nem. Ha valaki hamisít akkor előbb az eredetit tünteti el. Ahogy mondtam, köztudott hogy az egyház sok iratot égetett el."
Már megint ez a köztudott dolog! (miért köztudott, és kinek az, honnét ez a tudás?)De oké akkor ismételjünk. Biztos eszedbe fog jutni hogy ezt már egyszer csináltuk!
2. kör: Köztudott hogy a terroristák azok muszlimok!
Jól mondom? Javíts ki ha tévednék. Mert elképzelhető hogy mégsem olyan köztudott!
"Valamilyen szinten mindenkihez eljutott."
Aha! És amikor számonkérés lesz akkor az ilyen valamilyen szinten eljutott emberekkel mi lesz? Erről mit ír a Korán?
"Te is felismerted hogy a szentháromság hazugság."
Ó ezt alig akarom elhinni! Már hogy azt hogy ez eljutott a tudatodig! Remélhetem azt hogy nem vatikáni módon közelíted meg a kereszténységet? Vagy ez csak ilyen hirtelen fellángolás és már ki is aludt?
"Nem hagyta hogy feláldozza a fiát."
Ki hagyta? A Korán szerint feláldozta? Akkor még sincs itt akkora hasonlóság és azt mondanám így nyíltan hogy a Koránban akkor hazugság van!
"Nincs semmi hasonlóság. Szigorúság nem egyenlő a rasszizmussal és tömeggyilkossággal. Ráadásul ott van a Korán vers ami szerint jól és igazságosan kell bánni a más vallásuakkal."
És szigorúan is kell bánni a hitetlenekkel. És aki nem muszlim az hitetlen. Na ezért viselkednek úgy a migránsok ahogyan viselkednek! Ez így már érthető dolog!
Egyébként ez hajszál híján olyan mint a zsidó vallás azok is szigorúan bánnak a hitetlenekkel!
Vidiripi
"Mondtam már. Az iszlám szerint a jómódú fiatal férfiaknak kell adót fizetni ha nem muszlim."
Nem, ezt eddig nem mondtad!
"Még mindig itt tartasz? Bünöző drogkereskedő volt. Simán lehetett drogfogyasztó is. A legutóbbi merénylő szintén büntetett előéletű volt."
Ebben követlek téged. Hiszen te is még csak itt tartasz hogy nem ismered el! Pedig az írásod az ott van. Írtad amit írtál és nem ismered el azóta sem!
"Ezzel megtagadod Isten szavát és még Istent is. Majd Isten előtt kell számot adnod ezekről."
Akkor te minek foglalkozol ezzel már harmadjára? De akkor újfent hogy jobban rögzüljön benned mert úgy látom hogy az eddigiek nem voltak elegendőek!
Én nem a Korán szerint élek! És ezzel nem vagyok egyedül!
"TE mondtad hogy Jézus emberként volt itt a földön, tehát emberáldozatról van szó?"
Meggyilkolták!
"Nincs minek megfelelni. Isten nem kér emberáldozatot."
Ezért a keresztények nem is áldoznak fel embereket!
"Ez egy próbatétel. Te döntésed hogy a sátánt követed vagy Isten vallását. Az iszlám szerint te önként vállaltad hogy emberként részt veszel ezen a próbatételen."
De miért nem kérdeztek meg előtte hogy én vállalom-e ezt a próbatételt? Ez nem logikus! És nincs is kapcsolata a valósággal!
"Majd akkor kerülsz a kertbe ha megérdemled."
Ha bűntelenül születik meg valaki akkor miért ne érdemelné meg? Ez így nem igazságos! Hiszen ha egy tökéletes világba születne meg akkor nem követne el semmi bűnt! Még kicsiket sem!
"Mi nem logikus? Mi nem vagyunk tökéletesek és bűn nélküliek. Követünk el kisebb nagyobb bűnöket de ezeket Allah megbocsáthatja. Korábban leírtam mik a feltételei."
Azért nem logikus mert: "Az iszlám szerint minden ember bűn nélkül születik."
Ha bűn nélkül születsz meg akkor később leszel bűnös és sehonnét máshonnét nem jöhet a bűn csak a környezetedből. De ha egy bűn nélküli világa születsz akkor nem is leszel bűnös. Ez így logikus!
"Istennek pedig egy igaz vallása van. Ha ettől távolt tart akkor Istentől tart távol. Melyik vallást támadják a legjobban?"
A kereszténységet! A legfinomabb eszközökkel. Először is szétverik a családi egységet! A válások nagyon könnyen mennek. Sőt már alig házasodnak a világ támogatja az élettársi kapcsolatot.
Aztán támogatják a melegházasságokat is és mindenütt az van hogy vállald fel önmagadat ha a saját nemedhez vonzódsz akkor azt is. Család férj, feleség gyerekek. Aztán az egyik fél egyszer csak elhagyja a párját és a saját neméhez kezd el vonzódni! Stb. nem sorolom tovább!
"Ezt nem mondhatom igaznak rád. Leragadtál egy vallásnál és tudomást sem veszel semmi másról. Akkor sem ha az sokkal logikusabb mint amiben te hiszel."
Akkor nem mondod rám igaznak! Ettől nem fog bennem összedőlni a világ, mondtak már rám ennél sokkal cifrábbat is! Logikusabb? Mi vagyok én egy vulkáni a Star Trek-ből? Én azt írtam hogy Istenkeresők és nem azt hogy logika keresők. És ez nálam is így van! Áruld már el nekem hogy miért logikus hinni Istenben és a feltámadásban?
"Mert akkor tudnád hogy nagyjából ugyanazok a próféták szerepelnek benne mint a Bibliában, igaz másképpen."
A kérdés az volt hogy vannak e a Koránban csodák: Feltámadás, gyógyítás stb. De ne fáradj vele írta ki egy kérdést ezt illetően!
"Például a Korán szerint Jézus első csodája az volt hogy születése után néhány naposan beszélt az emberekhez. Megvédte édesanyját mert az emberek megvádolták, mert ugye nem volt házas és kérdőre vonták hogy lett gyereke"
És olyan van benne ami az embereket szolgálta és nem saját magát vagy a rokonát? Mert ez így nagyon emberi és persze logikus!
"A Biblia szerint ha jól tudom Jézus első csodája az volt hogy egy esküvőn a vizet borrá változtatta. Ez nem igazán illik Jézushoz. Rész venne emberek alkoholizálásában?"
Korán 5:90
Aztán meg ezt lehet olvasni! Korán 47:15, 83:22-25
Nem írja a Biblia hogy a bor amit Jézus által lett az a bor megrészegítette volna őket! Nem tudhatod hogy milyen bor volt! De ennek a csodának van egy szellemi jelentősége is. Ezt is kérdezd meg a keresztényektől akiket személyesen ismersz!
"Hogyne lenne. De ez nem úgy megy hogy nem teszek semmit."
Te kezdtél nyugtalankodni. Mondtam én hogy ne tegyél semmit? 2 dolgot is írtam neked. 1. Menj el szavazni! 2. Imádkozz! Ha neked ez semmit tevés.
"Viccelsz? Orbán Viktor számtalanszor nyilatkozott erről. Nem hiszem hogy ne hallottad volna. Hithű kereszténynek vallja magát."
Na ebből is láthatod hogy én nem politizálok! Már nem érdekel a politika! De nem tudtam hogy Orbán annak vallja magát.
Viszont megjegyezném hogy amikor ezt mondta akkor még nem volt miniszterelnök. Tehát a kérdés az hogy miniszterelnökként is kijelenti ezt? Mert tudod nekem van egy olyan tapasztalatom hogy hívő keresztények is lesznek valláselhagyók.
És még valami azt írtam hogy "Akik az országot irányítják..." (268. komment)
Tehát többesszám! Szóval mi van a többiekkel?
"Plusz még a KDNP = Kereszténydemokrata Néppárt. Benne van a nevében."
Na ne röhögtess! Orbánék nélkül a parlamentbe sem kerültek volna be!
"A te Bibliád szerint Isten fegyvertelen emberek legyilkolásár adott parancsot, ami szerinted nem gond."
Melyik az én Bibliám, mert több is van!
"A te Bibliádban szerepel az amit az ISIS művel."
A muszlim világból érkező ember csinálják azt hogy fegyvertelen embereket mészárolnak le.
"De nem szeretnék menekülni azért mert én másban hiszek."
:D Jaj! Félre értettél. Persze igen a fizikai menekülés is egy út. De mivel nem vagy keresztény ezt azért értetted félre. A "menekülés útja" nem az jelenti hogy elmenekülsz a lakhelyedről. Persze az is lehet egy opció. De úgy értettem hogy Isten ad megoldást arra a helyzetre, nehézségre amibe belekerülhet egy hívő ember! Tehát Isten szabadít meg!
"Elvileg ebben az országban az alkotmány része a vallásszabadság, nem?"
Ezt tőlem kérdezed? Miért tőlem kérdezed? Amúgy meg mi a tapasztalatod, titokban kell gyakorolnod a vallásodat mert ha nem így teszel akkor lecsuknak?
"Meg ez egyébként sem így működik. Az első keresztlények nem bíztak Istenben? Bizonyára bíztak, mégis gyilkolták őket."
Ha nem hiszel a feltámadásban akkor logikus a nyugtalanságod és félelmed. Van a Koránban olyan hogy Allah minden muszlimot megvéd? Csak mert ilyesmi nincs a Bibliában.
"Ha tudom hogy meg akarnak ölni, akkor nyilván nem maradok itt."
Ez ésszerű!
"A muszlimok mindenkit befogadnak aki menedéket kér. Ezt előírja a Korán."
Mindenkit? Akkor miért Európába özönlenek most már lassan milliók? Miért nem a testvéreikhez mennek?
"Egy olyan vallást követsz ami ártatlanok tömeggyilkolására ad parancsot és helyesli az emberáldozatot. Ez hogy adhat neked lelki békét?"
Úgy adhat nekem lelki békét hogy olyan vallást követek amiben nem ezek a dolgok vannak. Nem pedig azt amiről te beszélsz! Nekem a vallásom nem ad parancsot tömeggyilkolásra és emberáldozatra sem. Én nem azt a vallást követem amiről te beszélsz. Az én vallásom Írásaiban semmi olyan nincs ami engem erre szólítana fel!
"Egy szekuláris társadalomtól pont azt várom hogy biztosítsa a vallásszabadságot és büntesse a gyűlölködést, uszítást."
Hát akkor miért a keresztényekkel foglalkozol? Csak mert a keresztények egyre kisebb arányt képviselnek a társadalmon belül. Így azokkal kellene foglalkoznod és beszélned velük akik a társadalmon belül a többség! De ez csak egy javaslat nem kell vele élned, de a lények ha akarod megteheted!
"Jézus nyilván leleplezte őket, különben nem féltették volna a hatalmukat. Az is nyilvánvaló hogy nem apróságokról van szó hanem nagy hamisításról."
Nem hamisításról van szó hanem hatalom féltésről. Ha hamisításról van szó akkor azokat a részeket miért nem hamisították meg amelyekben Jézus helyre teszi pont azt a társadalmi réteget akik később kivégeztették. Hiszen a hamisítást a bizonyítékok eltüntetésével kell kezdeni! Ez teljesen logikus! Mert ha az infó a nép kezébe kerül akkor már nem tudják őket becsapni. Így járt a Vatikán is, történelmi példa. A Biblia le lett fordítva nemzeti nyelvekre az emberek olvasták és elindult a reformáció!
"Te szerintem kreáltál valami saját egyszemélyes vallást. Vagy valami szekta lehet ami azt hirdeti hogy mindenki más hamis isteneket imád csak ti imádkoztok az igazi Istenhez. Eltaláltam?"
Nem! De te nem fogadod el a Jézus által tanított dolgokat így nem lehet ugyan az az Isten hiszen a muszlimok nem keresztelkednek meg! Illetve Jézust nem tartják megváltónak és Isten fiának sem tartják. Allahja Jézus Krisztus Atyja? Mert ha nem az, akkor hogyan lehetne ugyan az az Isten?
"Azt mondom a katolikusok is elismerik hogy ők egy Istenben hisznek a muszlimokkal. A zsidók is elismerik hogy egy Istenben hisznek a muszlimokkal."
Hogy a katolikusok pápája mondott ilyet azt talán még elhiszem. De ez is kétséges. Viszont hogy a zsidók elismerik azt nem hiszem. Hol ismerik el?
"Magyarországon iszlámellenes gyűlölködés folyik és uszítás, diszkrimináció, kirekesztés stb."
Írtam neked korábban hogy menj el szavazni. Most meg másodjára leírom neked hogy akkor a többségi társadalommal kezdj el kommunikálni és ne egy szűk csoporttal! A többségi társadalmat kell meggyőznöd első körben! Vagy a hatalmon lévő kormányt!
"És a hírek szerint meg is támadtak muszlimokat. Ezek szerinted jó dolgok?"
A hírek szerint muszlim országokban keresztényeket öltek. Szerinted ezek jó dolgok?
"Minek épüljön Mekkában keresztény templom ha nincs rá igény? nem élnek ott keresztények. Ha már itt tartunk Európában bontják a templomokat mert nincs rá igény. Olyan muszlim országokban ahol élnek keresztények, ott templom is van."
Együtt érzésből a béke jeleként építhetnének egyet a keresztények általi adományokból!
"Ez hogy jön ide? Hol támadják meg? Az utcán?"
Igen az utcán, de volt olyan is hogy a saját házában. A hírek szerint!
"Ahogy mondtam eredetileg a keresztény vallás Istentől származik."
A keresztény vallás a megváltásra épül! Ennek nyoma sincs a Koránban! Akkor hogy is van ez?
"Te vagy az aki ebben a hitben ringatod magad. Ha nem végeztek volna a keresztény vallással akkor most nem az iszlámot támadnák hanem a keresztény vallást."
Oké akkor átfogalmazom. Abban a hitben vannak hogy teljes mértékben végeztek a keresztény vallással. De ez nem így van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!