Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
"Szerintem az ellenség szeretetének kritériumai nagyjából ezek lehetnek: mi nem akarunk neki rosszat, támadás esetén arányosan védekezünk, ha felhagy a támadással, akkor nem akarunk bosszút állni rajta, és ha életveszélybe vagy nagyon súlyos szükséghelyzetbe kerül, akkor segítünk rajta. Szerintem ezek az iszlám alapelvekkel is egybevágnak, annak ellenére, hogy az iszlám nem beszél konkrétan az ellenség szeretetéről. "
Amiket itt felsoroltál konkrétan mind az iszlám vallás tanítása.
Vidiripi szerintem itt az érzésre gondol, legalább is a szavaiból ezt szűrtem le. Az Újszövetségből ez következik az alábbi vers miatt:
Máté 6:14-15 "Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok.
Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."
Ez alapján nem opcionális hanem kötelező megbocsátani az ellenünk vétkezőknek. Sőt, ha nem bocsátok meg akkor nekem sem lesznek megbocsátva a bűneim. Mit jelent ez a gyakorlatban? Valaki kirabol és meggyilkol engem, nekem kötelezően meg kell bocsátom ezt neki. Ha nem teszem előállhat az a teljesen abszurd helyzet hogy én vagyok egy súlyos bűncselekmény áldozata, mégis én kapok büntetést. Továbbviszem, a gyilkos megbocsát az ellene vétkezőknek, és megy a mennyországba, én áldozat vagyok, de mégis kárhozat vár rám. Ez nem igazságszolgáltatás így nem származhat Istentől.
Naiv elképzelés a keresztény felebaráti szeretetet érzelemmel azonosítani. Kapcsolódhat persze hozzá érzelem is, de nem az a lényege. A felebaráti szeretet, amit az újszövetségi görög az "agapé" szóval jelöl, az iszlámban inkább a könyörületesség fogalmának felel meg.
Viszont amit a megbocsátással kapcsolatban idézel, az nem kapcsolódik közvetlenül a szeretethez. Nyilván van valamilyen összefüggés a felebaráti szeretet és a megbocsátás között, de szerintem az külön tárgyalandó kérdés, hogy miért és mennyiben szükséges a megbocsátás. Szerintem (a dolog vallási oldalát félretéve, és pszichológiai szempontból nézve a kérdést) a megbocsátás éppen az áldozat szempontjából fontos, mert így tud végérvényesen túllépni az elszenvedett sérelmen, így tud megszabadulni a sérelemből adódó negatív, visszahúzó energiáktól. Nem könnyű folyamat ez egyébként, nem csak annyiból áll, hogy kimondom, hogy "megbocsátok". Másik fontos szerepe a megbocsátásnak a bosszúról való lemondás, így az rossz körforgásának leállítása.
"Továbbviszem, a gyilkos megbocsát az ellene vétkezőknek, és megy a mennyországba, én áldozat vagyok, de mégis kárhozat vár rám." - Ez így nem igaz, mert ugye az első és legfontosabb alapfeltétel, hogy a saját bűneit megbánja, ha ez nem történik meg, akkor nem megy a mennyországba, akárkinek is bocsát ő meg. Ha áldolzatként nem tudsz megbocsátani, az viszont nem feltétlenül gátja az üdvösségednek (bár részleteiben nem ismerem az erre vonatkozó tanítást, és az is lehet hogy a különböző keresztény felekezetek eltérően ítélik meg ezt a kérdést, de gondolom ha megbocsátani nem is tudsz, azért legalább valamilyen megbánást kell érezned amiatt, hogy még harag van a szívedben, és nem tudsz ettől megszabadulni).
Vidiripi
"Annyi viszont biztos hogy nehéz dolguk lesz."
Ez mit jelent? Ez is a valószínű kategóriába tartozik? Nem ad rá választ a Korán?
"Azt állítod Mózes nem hallgatott Istenre és saját vágyaik miatt megtartották a szűz lányokat.A másik lehetőség az volt hogy őket is lemészárolják. Egyik rosszabb mint a másik."
Én csak azt tudhatom ha elolvasom hogy mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia! Na de olvasni meg te is tudsz! Olvasd el mit ír és ennyi!
"Akkor miért nem az emberiség kezdetekor jött Jézus?"
Amiért Mohamed sem akkor jött!
"Pont hogy a keresztény vallás szerint Isten nem tanította az embereket, az iszlám vallás szerint viszont igen."
Aha! Akkor miért szerepelnek a próféták az Írásokban?
"Ha az Ószövetség Isten szava és Jézus Isten, akkor Jézustól származnak azok a népirtásra felszólító versek."
A Biblia nem ezt írja. Ezért én nem is hiszem ezt! És igen az Ószövetség Isten szava. De nem tartalmazza a keresztény tanításokat!
"Miért ne kellene? Magyarországon is mindenki fizet adót. Keresztényeknek mentességet kellett volna kapniuk az adófizetés alól?"
De nem vallási alapon fizetnek adót Magyarországon. És aki adót fizet annak ugyanolyan jogai vannak mint a többi adófizetőnek.
A jézusi tanításban nincs olyan hogy más vallásúaknak adót kellene fizetnie a keresztényeknek. A Koránban miért van ez benne? A Korán szerint miért kell adót fizetnie a más vallásúaknak? A muszlimok fizetik a dzsizját?
"Ez azokra a keresztényekre vonatkozik akikkel akkor háborúban álltak a muszlimok. Ez a Bizánci-Birodalom volt. Ahogy korábban is mondtam, megölték a muszlim követet."
A muszlimok azok mindig háborúban állnak valakivel. Ha nem más népekkel akkor a saját népükön belül harcolnak.
"Jézus előtt csak a zsidókhoz érkezett próféta. Jézus után is csak nagyon lassan terjedt a kereszténység. Sok milliárd ember nem is hallhatott Jézusról. Vagyis a keresztény vallás szerint Isten nem törődött az emberiség nagyrészével."
Ez még sem jelenti azt hogy akkor azoknak az embereknek nincs semmi esélyük megismerni Istent. Mert az Isten igazságos és nekik is ad lehetőséget a választásra! A mennyei Atya ő kegyelmes!
"Ugye nem gondolod komolyan hogy az egész világot elöntötte az özönvíz?"
Ugye ne gondolod komolyan hogy Isten aki az egész Univerzumot teremtette benne az élettel ő ne lenne rá képes ha ez az akarata?
"Először is Allah=Isten. Igy amit mondtál azal Istent sértegeted. Egyébként sem azt állítottam hogy Isten ne lenne képes erre, hanem hogy nincs erre semmi tudományos bizonyíték."
Isten = mennyei Atya (A keresztény tanítás ellentmond az iszlám tanításának akkor hogyan lehetne ugyan az az Isten?)
Mi a tudományos bizonyíték Allah létezésére?
"Azt kérdeztem zsidóktól hogy az Ószövetség szerint hogy van az áldozatbemutatás bűnök miatt."
De te nem ezt írtad! Én meg nem vagyok gondolat olvasó hogy kitaláljam mire is gondolsz. Megjegyzem majd egyszer azt is kérdezd meg az illetékestől hogy az Újszövetség szerint hogyan is van az áldozatbemutatás!
"Na én megérdeklődtem a zsidóktól hogy is van ez. Azt mondták hogy az áldozat csak a nem szándékos bűnöktől mentesít, a szándékosan elkövetett bűnöktől nem tehát Jézus állítólagos megváltó halála nem törli el a bűneidet."
Megfogalmazódott bennem az a kérdés hogy: Muszlimként hogyan hihettél egy zsidónak?
"Ettől még a népirtás az népirtás. És azt állítod Mózes nem is hallgatott Istenre."
Igen amit parancsba kaptak Istentől és meghatározott módon kellett véghezvinniük. Én nem állítottam ilyesmit! Olvasd el és megtudod te is!
"Akkor szerinted Mózes tömeggyilkos volt de ha személyes érdeke úgy kívánta ellentmondott Istennek és megtartotta szexrabszolgának a szűzieket. Ez így még rosszabb."
Nem tudom hogy Mózes tömeggyilkos volt e! Azt sem tudom hogy milyen személyes érdeke kívánta így vagy úgy. Csak azt tudom mondani olvasd el te magad is hogy mit ír és értelmezd.
"Az iszlám a békés együttélésre tanít más vallásokkal. Nincs a Koránban egyetlen vers sem ami ártatlanok lemészárlására adna parancsot."
És annyira békés hogy képes a muszlimokból olyan terroristákat fanatizálni akik egy egész muszlim országot megdöntöttek és vontak az uralmuk alá. De olyan van a Koránban ami arra buzdít hogy "Harcoljatok azokkal, akik nem hisznek Allahban..."
Az nincs oda írva hogy ennek a harcnak mikor van vége! Viszont a kereszténység Írásaiban ott van az hogy szeresd ellenségedet! Ilyet a muszlimok nem tesznek!
"Ne hazudj. Eltérő a könyvek száma a katolikus és a protestáns Bibliákban."
Hahó! mit írtam?
"Egységes Bibliát használnak a katolikusok és a protestánsok is!" Értelmezd már amit írtam. Nem hazugság!
"Nem is állítok hogy a Jézust megrágalmazó apokrifok igazak, de bizonyítják hogy vannak hamis Evangéliumok."
Melyik bizonyítja és mivel?
"Az írja eltitkolták, ami egyértelműen hamisítás és általánosságban mondja a keresztényeknek."
Az eltitkol és meghamisít az két külön fogalom!
"Nem. Ez egy másfajta hamisítás. Azt írja hozzátettek a valláshoz olyasmit ami nem rész. Hamisítás ha átírják, elvesznek belőle, vagy hozzátesznek valamit."
Akkor is azt írja hogy: "...amit eltitkoltatok a Könyvből, elnézve sok mindent."
Tehát nem az írás van meghamisítva hanem az amit mondanak róla. Na ezért kell mindenkinek saját maga olvasni. Mit gondolsz miért volt a reformáció a kereszténységben? Pontosan ezért, mert a papok nem azt mondták ami a könyvben le volt írva. De miután az embereknek le lett fordítva és olvasták így már nem tudták őket becsapni!
A lényeg az hogy a nyelv az hazug lehet de az írás csak akkor hamisítható ha átírják. De ilyesmiről szó sincsen a Koránban!
"Nem kell ez a színészkedés. Ha van Korán fordításod talán el kellett volna olvasnod mielőtt az iszlámmal kapcsolatban nyilatkozol butaságokat."
Te is hozol fel butaságokat. Szóval 1-1 az állás!
"Ez a vers arra utal hogy szóban de ez is hamisítás."
Na ne mond, komolyan? De akkor sem az írott szöveget hamisította meg!
"Te magad is elismerd az egyház bűnösségét. Akkor egyértelműen arra is képesek hogy meghamisítsák a Bibliát."
Akkor a világ legbénább hamisítóival van dolgunk. Pl. a papi nőtlenség 3 helyen is egyértelműen írja hogy az egyház tisztséget viselő férfiak nős emberek legyenek.
Egyetlen árva ige nem szól arról hogy pápa áll az egyház élén és ő Krisztus földi helytartója.
Ez már nagyon unalmas számomra mert milliószor találkoztam vele a többi ellenvetést keresd meg te ha akarod. (de úgy sem érdekel tudom jól)
"Azt mondják Jézus Isten. Vannak ilyen versek a Bibliában, te is idézgeted. Ebből az következik hogy ezek a versek hamisítások a Bibliában."
Miért lenne hamisítás. Amúgy meg azt írja abban az igében hogy Isten formájában!
"Ez vonatkozhat az írott szövegre is. Itt nem zárhatod ki."
Ja igen megint a valószínű!
"Ám jaj azoknak, akik sajátkezükkel írják az írást, s aztán azt mondják: "Ez Allahtól származik","
Nem írja hogy hamisítanak! Valószínűleg utal rá!
"Soroljam? Olyan istenségben hiszel aki parancsot adott ártatlanok tömeges lemészárlására amit te helyeselsz. Aztán ha Jézust Istennek tartod az politeizmus. Ha teremtménynek és hozzá imádkozol, bálványimádás."
Lehet hogy a muszlim vallásban van olyan hogy az ember mondja meg Allahnak hogy mi a helyes és mi nem az. De az én vallásomban ilyesmi nincs. Én nem írtam hogy helyeslem és teljesen mindegy hogy mi az álláspontom ezt illetően mert nem is éltem akkor. És ha bármiben megtudnám akadályozni Istent akkor ő már nem is lenne Isten!
Hogy Isten parancsot adott erre mert ítéletet hozott a felett a nép felett hát ő az Isten. Joga van hozzá! Vagy te úgy gondolod hogy nincs joga Istennek? Jézust Megváltónak tartom és nem szoktam Jézushoz imádkozni! A mennyei Atyához imádkozom! Fogd már fel!
"Helyesled?"
Megtörtént!
"Egyes emberek tetteinek mi köze a valláshoz? A keresztény papok egész életüket elvileg Isten szolgálatára fordítják, mégis 5%-uk gyerekeket zaklat és ront meg."
De nem a keresztény Írások kiforgatásával veszik rá erre a papokat!
"Minden emberre vonatkozik, nem csak muszlimokra."
Alátudod támasztani a Koránnal?
"Ezzel mit kezdjek?"
Nem tudod mit kezdj vele? Anyám borogass! Én mondjam meg hogy mit csinálj? Hány éves vagy te?
"Mohamed próféta volt az utolsó. Nem lesz több próféta. Mindenkire a Koránban írottak vonatkoznak."
Ami azt jelenti hogy az Ószövetséget felváltotta az Újszövetség! Tehát nincsenek próféták akik megmondhatnák hogy mi legyen így Jézus Krisztus tanítása a mérvadó a keresztények életében!
"Nyugodj le, nem kell senkit kiirtani az iszlám szerint."
Ideges maximum te lehetsz hiszen neked a nagy félelmed ez. Mivel folyton ezzel jössz. De Krisztusban ilyen nincs. És nincsenek próféták sem már ezt te magad is elismerted. Szóval te nyugodj meg mert a félelmed alaptalan és a poén az hogy te magad adtad meg a választ hogy miért nem lehetséges az amit szajkózol!
"Az Ószövetség Isten szava vagy sem?"
Isten szava igen. De nincsenek próféták mint akkor voltak! És a keresztényeknél Jézus Krisztus volt az utolsó! Ő pedig Újszövetséget kötött!
"Ez téged kellene hogy zavarjon. Ha ez számodra rendben van te dolgod. Majd ha Isten előtt állsz, meglátod. Mondjuk nem lennék a helyedben."
Nem vagy a helyemben! Fura is lenne! Hiszen akkor kereszténynek kellene lenned. :D
Nem zavar a dolog, a döntést nem én hoztam és nem is lett volna semmiféle beleszólásom. De olyat meg nem állítottam hogy rendben van a dolog! Amikor Isten előtt fogok állni nagyon sok dolgot meg fogok látni! Feltételezem ez veled is így lesz!
"És Jézus előtti időkből mennyi írásos emlék maradt meg? Nekem egy betűt nem tudsz mutatni az eredeti Bibliából, de azt várod hozzak Jézus előtt több ezer évvel korábbról írásos emléket."
Igen mert te állítod hogy ez így történt és nem én!
"Hinduk szerint a sok istenség az egyetlen isten megjelenési formái. Ha megnézed nagy a hasonlóság a szentháromság tanítása és eközött."
Van hasonlóság a kereszténység és az iszlám között is! Na és akkor mi van? Attól még nem ugyan az a kettő! Még az Istenük sem ugyan az!
"Jézus miért nem az emberiség elején érkezett?"
Azért mert Isten így látta jónak!
"Ezért mondom hogy a keresztény vallás tele van pogány elemekkel."
A keresztény egyházak vannak tele pogány elemekkel. Így már eltudom fogadni sőt egyet is értek!
"Ezt nem Jézus mondja, és ha megnézed azt jelenti hogy a keresztény vallás többistenhitvő."
Hát én meg keresztényként azt mondom hogy ez az igerész semmi ilyesmit nem mond. A 9. vers alapján!
Vidiripi
"Például Mózes a Biblia szerint 3000 zsidót gyilkoltatott meg bálványimádásért. Nem lehetett volna nekik inkább elmagyarázni hogy a bálványimádás nagy bűn? Biztosan lett volna olyan aki észhez tér. Egyből le kellett őket gyilkolni?"
Mond csak a muszlimoknál a gyerekeket tanítják a szüleik a vallásra?
"Ezért mondom hogy egy brutális gyilkos vallást követsz."
Én nem követen a judaizmust! De pl. eszek disznóhúst is. Nem szoktam állatáldozatot bemutatni Istennek! Stb.
"A zsidó Bibliára értem. Azt a zsidók hamisították meg. Az újszövetséget pedig a keresztény egyház."
Jézus pedig nem vette észre hogy a zsidók meghamisították az Írásokat? A Vatikán pedig nem hamisította meg az Újszövetséget. De ha még is megpróbálkoztak volna ilyesmivel akkor a világ legbénább hamisítói! Amúgy meg minek kellett volna meghamisítaniuk amikor nem is engedték hogy az emberek kezébe kerüljön. Luther Mártonig ez sikerült is nekik mert csak egy szűk réteg férhetett hozzá. A reformáció még is bekövetkezett. Ha minden úgy van ahogy az egyház mondja és hozzá igazította az Újszövetséget is akkor......
"Nem neked mondtam hanem általánosságban. Ha magadra veszed te dolgod. Amúgy a te vallásodból indulok ki mert az ad parancsot gyilkolásra."
Ja hogy nem emlékszel hogy mit is írtál. A te korodban ez bizony nagyon nagy gáz! De idézem neked! "Ha viszont te ezen a világon legyilkolod őket..."
Általánosságban? Ez neked az általánosság? Az hogy konkrétan azt írod a mondatba hogy, kiemelem: "TE" "LEGYILKOLOD ŐKET"
"Én nem mondtam magamról semmit."
Ó dehogy nem mondtál! :)
"Honnan tudod hogy később lettem az?"
Ja hogy nem tudod. Hm...ez jó. Nem árulom el! :D
"Nyugat-Európa nem keresztény hanem szekuláris. Az emberek többsége ateista, nem vallásos vagy csak névleg keresztény."
A vallás most teljesen lényegtelen. A szülőföldjük itt van és nem kell elmenekülniük. A muszlimoknak viszont igen! Hatalmas embertömeg kénytelen menekülni a béke vallása országaiból. Nincs béke a saját szülőföldjükön és nem is voltak képesek megteremteni! Kénytelenek ide menekülni! Mert semmi mást nincs amit tehetnének!
"Én azt mondtam hogy a Biblia szerint le kellett gyilkolni a bálványimádókat, így esélyük sem volt arra hogy az igaz útra térjenek."
Hol is írod ezt?
"Egyébként keresztény tanítás hogy a gyerek pokolra kerül ha úgy hal meg hogy nincs megkeresztelve."
Tényleg? Ezt nem tudtam! Hol írja a Biblia mert nekem ilyet még nem tanítottak. De ad meg az igehelyet és megkérdezem a gyülekezetemben hogy mit szólnak hozzá!
"Az USA-t és Izraelt kellene megkérdezned mivel ők hozták létre az ISIS-t."
Tehát amerikai és zsidó emberek az ISIS katonái?
"Az ellentét nem vallás kérdésben volt hanem a vezető megválasztásában. Keresztény vallás esetében viszont a vallás alapkérdéseiben nem értenek egyet és nem két pártra szakadtak hanem ezerre. Egyébkén a muszlimok 90%-a szunnita."
Teljesen mindegy hogy mi volt az ellentét oka. Muszlimok és mindkét fél a Korán elismeri még is gyilkolják egymást!
"Köszönhetően a keresztény világnak."
Nem! Nyugat-Európa nem keresztény hanem szekuláris. Az emberek többsége ateista, nem vallásos vagy csak névleg keresztény. Te magad írod!
"Azért nem kell túlozni. A legtöbb muszlim országban béke van. Ott van háború ahová az USA betette a lábát."
Nem túlzok. Rengeteg a menekült! Az USA Szaúd-Arábiába is betette a lábát de Törökország, Jemen, Pakisztán is így van ezzel. Meg biztos van még ha kutakodik az ember! Nincs mindenütt háború.
"Ez sem igaz. A legtöbb muszlim országban békében élnek a szunniták és a síiták."
A legtöbb?
"Hol volt legutóbb öngyilkos merénylet Európában? A világon kb minden országban élnek muszlimok. Mégis csak néhány európai országban voltak merényletek. Azok is csak a 2000-re évek után. Szóval ez részedről egy hazugság."
Európai országok, USA, Oroszország, Egyiptom, Törökország, Izrael, Szíria, Irak, Afganisztán, Pakisztán stb. Rengeteg van!
"Mi az hogy ennyien? Ez egy terrorszervezet, amit amúgy már szinte teljesen felszámoltak. És muszlimok számolták fel."
Muszlimok? Hát akkor még is csak egymást ölik a muszlimok? Ráadásul tömegével? Csak egy baj van, az hogy nem azokat a tanítókat vonják felelősségre akik a radikalizmust hirdetik! Akik saját maguk helyett másokat küldenek a halálba és úgy hogy az öngyilkos merénylők ártatlan embereket ölnek meg. És ha jól emlékszem pont te voltál az aki írta hogy a Nizzában elkövettet merényletben szinte csak muszlimok haltak meg!
Szóval ideje lenne már tényleg rendet rakni a muszlim világba!
"Ezt csak te szeretnéd hogy így legyen."
Akkor várom a Korán idézeteket! "Lehetséges hogy azért mert az iszlámban nem lehet közelkerülni Allah-hoz? Ő egy távoli valaki akivel nem lehetséges közeli, szoros vagy bensőséges kapcsolatot kialakítani!"
"Az iszlámban nem számít a bőrszín vagy a nemzetiség és az is ugyanolyan muszlim aki később tért át."
Az jó! És mi a helyzet a a muszlim vallást elhagyókkal?
„Nem megengedett egy muszlim vérének kiontása (megölése), csak három esetben [és pedig]: a házas ember, aki házasságtörést követ el, életet az életért, és a vallását elhagyó, aki a közösségtől elkülönül.” (al-Bukhári, Muszlim)
Na ezt kellett volna kezdenek a lexikonnal amit linkeltem neked! (olvasni)
"Ha valaki meg akar engem ölni, miért kellene szeretnem ezért? Az iszlám azt tanítja ne ártsunk másoknak, segítsünk a rászorulóknak, vallásuktól függetlenül jól és igazságosan bánjunk velük. Viszont ha ártani akar akkor jogot ad az önvédelemhez."
Nem azért kell szeretned mert meg akar ölni! Persze azt tanítja. Csak valahogy ez a tanítás nem akar sok muszlim esetében megjelenni! Idejönnek elmenekülnek a háború elől. Menedéket kapnak, segélyt lakást, ellátást és még is sokan erőszakosak közülük.
Amikor volt a balkáni háború és onnét menekültek az emberek akkor a menekültek feleannyit sem kaptak mint most és még sem kellett kivezényelni a rendőröket!
"Hagyjuk már ezt jó :) Jelenleg keresztény még a keresztény szomszédját is utálja, nemhogy az ellenségét. Még az ateisták is emberségesebbek a keresztényeknél sok esetben."
Szerintem is hagyjuk! "Nyugat-Európa nem keresztény hanem szekuláris. Az emberek többsége ateista, nem vallásos vagy csak névleg keresztény."
Szóval kikről is beszélsz?
"De akkor megkérdezem újra. Ha valaki meg akarna téged gyilkolni vagy a gyerekeidet akarná megerőszakolni akkor is szeretnéd az illetőt?"
Képesnek kellene lennem megbocsájtani. Azt hogy megtudnám e tenni csak akkor derülne ki hogyha ilyen helyzetbe kerülnék. Volt már hogy bántottak de képes voltam megbocsájtani.
"Azért mert hülyeség. Papíron lehet jól hangzik de a valóságban nem működik."
Mert te nem tapasztaltad meg! De ez nem csak papíron van így. De az tény és való hogy nem is mindenki esetében működik ez vitán felül áll!
"Neked melyik istennel van kapcsolatod a kettő közül? Nem csak eggyel van de az igazi Istennel."
Jahve az én Istenem!
"Ez így nem igaz, mert ugye az első és legfontosabb alapfeltétel, hogy a saját bűneit megbánja, ha ez nem történik meg, akkor nem megy a mennyországba, akárkinek is bocsát ő meg."
Tegyük fel hogy megbánta bűnét az elkövető. Akkor sem elfogadható számomra a kötelező megbocsátás. Persze nem azt mondom hogy semmiképen sem lehet megbocsátani, de ezt nem lehet kötelezővé tenni. Az iszlám szerint a bűnösnek meg kell bánnia tettét, Isten megbocsátását kell kérnie és lehetőleg távol kell maradnia attól hogy újra elkövesse. Vannak olyan bűnük amiket másik ember ellen követnek el. Ilyen esetben az elkövetőnek a sértet megbocsátását is kell kérnie még lehetőleg ezen a világon. A sértett dönthet úgy hogy megbocsát. Vagy kérheti hogy tegye jóvá, például ha lopásnál szolgáltassa vissza amit eltulajdonított. De az is lehet hogy olyan sérelem érte hogy nem bocsát meg. Ez esetben az Ítélet napján Isten előtt szembesítik a tettével és ha valószínű hogy megkapja ezért a büntetését. Nekem ez így sokkal inkább elfogadható mint a kötelező megbocsátás.
"Ha áldolzatként nem tudsz megbocsátani, az viszont nem feltétlenül gátja az üdvösségednek (bár részleteiben nem ismerem az erre vonatkozó tanítást, és az is lehet hogy a különböző keresztény felekezetek eltérően ítélik meg ezt a kérdést,"
Szerintem a vers egyértelmű. Ha én nem bocsátok meg, nekem sem lesz megbocsátva. Ha pedig nem lesz megbocsátva üdvösség sincs. Hogy lehet másképp értelmezni? Tovább súlyosbítja a dolgot hogy a bűnelkövető játszhat arra hogy az áldozatnak kötelezően meg kell neki bocsátania, ami bűnelkövetésre ösztönöz.
"Ez mit jelent? Ez is a valószínű kategóriába tartozik? Nem ad rá választ a Korán?"
Ilyen kérdésben nem mondhatom hogy biztos így lesz vagy úgy. TE ki mernéd jelenteni hogy ki hova jut? Isten dönti el mindenki esetében egyénenként. Annyi viszont biztos hogy a poklot kockáztatja az illető.
"Én csak azt tudhatom ha elolvasom hogy mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia! Na de olvasni meg te is tudsz!"
Én is elolvastam. Mindkét lehetőség barbár tett, amire Isten nem ad parancsot, Mózes pedig nem tenne ilyet. Ergo, hazug rágalom.
"Aha! Akkor miért szerepelnek a próféták az Írásokban?"
Csak a zsidók esetében. És mi van az emberiség maradék 99%-ával? Ők nem számítanak?
"A Biblia nem ezt írja. Ezért én nem is hiszem ezt! És igen az Ószövetség Isten szava. De nem tartalmazza a keresztény tanításokat!"
De a Biblia ezt írja. Ha az Ószövetség Isten szava és Jézus Isten akkor azok az erőszakos versek Jézustól származnak.
"A Koránban miért van ez benne? A Korán szerint miért kell adót fizetnie a más vallásúaknak? A muszlimok fizetik a dzsizját?"
Azért mert mindenkinek kell fizetnie adót hogy a közösség fennmaradjon. A muszlimoknak olyan adót kell fizetniük amit a keresztényeknek nem. Egyébként a dzsizját sem minden kereszténytől szedték be. Nőktől, gyerekektől, idősektől, szegényektől nem. Fiatal férfiaktól és számított az illető anyagi helyzete.
"De nem vallási alapon fizetnek adót Magyarországon. És aki adót fizet annak ugyanolyan jogai vannak mint a többi adófizetőnek."
Magyarországon nemzetiség alapján tartják nyilván az embereket. Az iszlám szerint vallási hovatartozás alapján. A nem muszlimoknak az iszlám belső autonómiát ad. Élhetnek saját vallásuk szerint és egymás között az volt a mérvadó tehát keresztények esetében a Biblia szerint.
"A muszlimok azok mindig háborúban állnak valakivel. Ha nem más népekkel akkor a saját népükön belül harcolnak."
Ha nincsenek érvek akkor marad a hülyeség? Milyen háború volta közel-keleten 2003-ban mielőtt az USA megtámadta Irakot? Semmilyen. Keresztények azok akik folyton háborúznak.
"Ez még sem jelenti azt hogy akkor azoknak az embereknek nincs semmi esélyük megismerni Istent. Mert az Isten igazságos és nekik is ad lehetőséget a választásra!"
Hogy? Milyen lehetőséget kapnak?
"Ugye ne gondolod komolyan hogy Isten aki az egész Univerzumot teremtette benne az élettel ő ne lenne rá képes ha ez az akarata?"
Megintcsk nem értest magyarul. Ha Isten akarja nyilván képes rá, de hol a bizonyíték hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került.
"Isten = mennyei Atya (A keresztény tanítás ellentmond az iszlám tanításának akkor hogyan lehetne ugyan az az Isten?)"
Jézus egy Istenben hitt. Ez kiderül a Bibliából és Elah-nak szólította. A hamis keresztény tanítás valóban ellentmond az iszlámnak.
"Mi a tudományos bizonyíték Allah létezésére?"
A körülötted lévő világ és te magad.
"Megjegyzem majd egyszer azt is kérdezd meg az illetékestől hogy az Újszövetség szerint hogyan is van az áldozatbemutatás!"
Na hogy is van?
"Megfogalmazódott bennem az a kérdés hogy: Muszlimként hogyan hihettél egy zsidónak?"
Miért ne hinnék neki? Feltettem egy kérdést a vallásával kapcsolatban ő meg válaszolt. Feltételezzem azt hogy a zsidók hazudnak?
"Igen amit parancsba kaptak Istentől és meghatározott módon kellett véghezvinniük."
Ez népirtás. Hogy meghatározott módon tették nem változtat semmit.
"Nem tudom hogy Mózes tömeggyilkos volt e! Azt sem tudom hogy milyen személyes érdeke kívánta így vagy úgy. Csak azt tudom mondani olvasd el te magad is hogy mit ír és értelmezd."
Nem tudod, nem érted de gondolkodás nélkül elhiszed.
"És annyira békés hogy képes a muszlimokból olyan terroristákat fanatizálni akik egy egész muszlim országot megdöntöttek és vontak az uralmuk alá."
Azt azért tedd hozzá hogy az USA és Izrael segítségével. De amint látod muszlimok nagyrészt felszámolták ezt a terrorszevrvezettet.
"De olyan van a Koránban ami arra buzdít hogy "Harcoljatok azokkal, akik nem hisznek Allahban..."
Igen van, és az is ott van hogy ugyanezek megtámadták a muszlimokat. Amúgy ha igaz lenne az állításod ma Magyarországon mindenki muszlim lenne.
"Az nincs oda írva hogy ennek a harcnak mikor van vége! Viszont a kereszténység Írásaiban ott van az hogy szeresd ellenségedet! Ilyet a muszlimok nem tesznek!"
Már megint olyasmit állítasz amiről fogalmad sincs. Ott van hogy be kell fejezni a harcot ha az ellenség befejezi.
2/190 Harcoljatok hát Allah Útján azok ellen akik veletek harcba szálltak. Ám ne lépjétek át a megszabott határokat!
2/193 Ám ha abbahagyják akkor ne legyen ellenségeskedés.
"Értelmezd már amit írtam. Nem hazugság!"
Két Biblia = a Bibliát meghamisították
"Melyik bizonyítja és mivel?"
Hány evangélium van? kb 30. Ez mit jelent? Hogy sokan megpróbálták meghamisítani.
"Miért lenne hamisítás. Amúgy meg azt írja abban az igében hogy Isten formájában!"
A Koránban Jézus saját maga mondja hogy ő nem Isten:
Allah azt mondta: „Jézus, Mária fia! Mondtad-e vajon te az embereknek azt, hogy: ‘Vegyetek engem és anyámat Allah mellé két istennek?’” [Jézus pedig] azt mondta: „Magasztaltassál! Hogy jönnék én ahhoz, hogy olyasmit mondjak, amihez nincsen jogom. Ha én [valóban] ezt mondtam volna, akkor Te tudnád azt. Te tudod azt, amit én [elrejtek] magamban, de én nem tudom, mit [tartasz] Te magadban. Bizony, [egyedül] Te vagy az, aki tudván tudod a rejtett dolgokat. Csak azt mondtam nékik, amit Te parancsoltál nekem, hogy: ‘Szolgáljátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!’ És tanú voltam velük szemben, ameddig közöttük tartózkodtam. Miután pedig magadhoz szólítottál engem, Te lettél aki figyeli őket. Te vagy minden dolog tanúja. Ha megbünteted őket [megteheted], hiszen a Te szolgáid ők. Ha pedig megbocsátasz nékik [megteheted], hiszen Te vagy a hatalmas és a bölcs.” (Az asztal 5:116-118)
A Bibliában vannak versek amikben mások Jézust Istennek nevezik vagy egyenlővé teszik Istennel. A Korán és Jézus szerint aki ilyet mond az hazudik, tehát a Bibliában hazugságok vannak, így meghamisították.
"Nem írja hogy hamisítanak! Valószínűleg utal rá!"
Nem csak utal rá.
Az összes ilyen versre ráfogod hogy csak szóban hamisítottak meg hogy csak valószínű :) Pedig egyértelműen kiderül, a zsidók é keresztények megváltoztatták a Bibliát.
"Hogy Isten parancsot adott erre mert ítéletet hozott a felett a nép felett hát ő az Isten. Joga van hozzá!"
De vajon tenne-e ilyet Isten? Nem küld hozzájuk tanítókat, de ha bűnt követnek el kiirtatja őket. Ez igazságos szerinted?
"Jézust Megváltónak tartom és nem szoktam Jézushoz imádkozni! A mennyei Atyához imádkozom! Fogd már fel!"
Akkor Jézust nem tartod Istennek?
"Megtörtént! "
Nem válasz.
"De nem a keresztény Írások kiforgatásával veszik rá erre a papokat!"
És? Változtat valamit? Ha egy elmebeteg pap kitalálja hogy ezt Jézus nevében teszi mi változik?
"Alátudod támasztani a Koránnal?"
Hogyne:
5/32 Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná.
68/8 Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat.
"Nem tudod mit kezdj vele? Anyám borogass! Én mondjam meg hogy mit csinálj? Hány éves vagy te?"
Minek linkelted be? Mivel kapcsolatban? Mit akarsz mondani?
"Ami azt jelenti hogy az Ószövetséget felváltotta az Újszövetség! Tehát nincsenek próféták akik megmondhatnák hogy mi legyen így Jézus Krisztus tanítása a mérvadó a keresztények életében!"
Jézus azért is jött hogy kijavítsa a zsidók hamisításait az Ószövetségben. Mohamed próféta érkezéséig Jézus tanítása volt érvényben a zsidóknak, utána viszont mindenki a Korán vonatkozik. Rád is.
"Ideges maximum te lehetsz hiszen neked a nagy félelmed ez. Mivel folyton ezzel jössz."
Abban igazad van hogy nem vagyok nyugodt. Magyarországon iszlámellenes gyülöletkeltés folyik államszinten. Már-már a náci időket idézi. Csupán 70 éve ebben az országban magyarok 600 ezer zsidót küldtek haláltáborokba. Félő hogy ezt megismétlik csak most muszlimokkal.
"És nincsenek próféták sem már ezt te magad is elismerted. Szóval te nyugodj meg mert a félelmed alaptalan és a poén az hogy te magad adtad meg a választ"
Megint valamit félreértettél :) Hol nincsenek próféták?
"Isten szava igen. De nincsenek próféták mint akkor voltak! És a keresztényeknél Jézus Krisztus volt az utolsó! Ő pedig Újszövetséget kötött!"
Oké Jézus vezetésével nem volt népírtás, de ha az Ószövetség Isten szava és Jézus Isten akkor Jézus adta parancsba a népirtást.
"De olyat meg nem állítottam hogy rendben van a dolog!"
Nem értesz vele egyet mégis hiszed hogy igaz? Hiszed hogy Isten népirtásra adott parancsot?
"Amikor Isten előtt fogok állni nagyon sok dolgot meg fogok látni! Feltételezem ez veled is így lesz!"
CSak ott már nem tudsz változtatni. Ebben az életben kell helyes döntéseket hoznod.
"Igen mert te állítod hogy ez így történt és nem én!"
TE azt állítod hiteles a Biblia és változatlan. Hogy bizonyítod be?
"Van hasonlóság a kereszténység és az iszlám között is! Na és akkor mi van? Attól még nem ugyan az a kettő! Még az Istenük sem ugyan az!"
A szentháromság egyenlő többistenhit. Úgy tűnik ugyanaz történt a hindu vallással mint a kereszténnyel. Egyistenhívő volt de idővel megváltoztatták.
"Azért mert Isten így látta jónak!"
Ez szerinted válasz? Keresztényektől akkor kapok ilyen választ mikor nem tudnak értelmes választ adni.
"Hát én meg keresztényként azt mondom hogy ez az igerész semmi ilyesmit nem mond. A 9. vers alapján!"
Te hogyan értelmezed ezeket a verseket?
Vidiripi
"Én is elolvastam. Mindkét lehetőség barbár tett, amire Isten nem ad parancsot, Mózes pedig nem tenne ilyet. Ergo, hazug rágalom."
Miért nem add rá parancsot Isten? Mózes hogyan került Egyiptomba?
"Csak a zsidók esetében. És mi van az emberiség maradék 99%-ával? Ők nem számítanak?"
A Korán szerint minden néphez küldetett próféta! Akkor miért csak egyetlen helyen alakult ki az iszlám? Töredékes a bizonyíték (már ha azt nevezhetjük bizonyítéknak) arra hogy más népekhez is küldetett próféta.
"De a Biblia ezt írja. Ha az Ószövetség Isten szava és Jézus Isten akkor azok az erőszakos versek Jézustól származnak."
Korábban azt írtad hogy: "...amire Isten nem ad parancsot..."
Most meg azt írod hogy Jézus adta a parancsot! Kezdesz már összezavarodni. De hogy tiszta legyen a dolog az Ószövetségben az olvasható hogy Isten adja a parancsot.
"Azért mert mindenkinek kell fizetnie adót hogy a közösség fennmaradjon."
Van olyan ország ahol az állampolgár a jövedelme után nem fizet adót!
"Az iszlám szerint vallási hovatartozás alapján. A nem muszlimoknak az iszlám belső autonómiát ad. Élhetnek saját vallásuk szerint és egymás között az volt a mérvadó tehát keresztények esetében a Biblia szerint."
A testvéreim nem csak erről számolnak be bizonyos muszlim országokat illetően!
"Ha nincsenek érvek akkor marad a hülyeség? Milyen háború volta közel-keleten 2003-ban mielőtt az USA megtámadta Irakot? Semmilyen. Keresztények azok akik folyton háborúznak."
Nem a hülyeség marad hanem a történelem. Egyiptom, Szíria, Jordánia, Irak ezek az országok megtámadták Izraelt, a Hatnapos háború!
De van itt más is!
"Hogy? Milyen lehetőséget kapnak?"
Újszövetség, Jelenések könyve!
"Ha Isten akarja nyilván képes rá, de hol a bizonyíték hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került."
A vízözön-történetek mindmáig legteljesebb gyűjteményét: James Frazer: Folklore in the Old Testament, I.Kötetében találhatod meg. A bibliai történet hitelességét tűnnek alátámasztani azok az özönvíztörténetek, amelyek világszerte a legkülönbözőbb - még teljesen elszigetelt - kultúrákban is fellelhetők. A termékeny félhold területén általánosan ismert volt a Biblia leírásával több ponton is hasonlóságot mutató özönvíztörténet, a sumér, babilóniai, asszír mítoszok. Ugyanez az alapmotívum része volt az egyiptomi, görög, hindu, kínai, hawaii, mexikói, eszkimó, lapp, finn, szibériai, kelta, szudáni, hottentotta, újzélandi maori, ausztráliai bennszülött, tűzföldi és 58 amerikai indián törzs hitvilágának.
"Jézus egy Istenben hitt. Ez kiderül a Bibliából és Elah-nak szólította. A hamis keresztény tanítás valóban ellentmond az iszlámnak."
Ha a vatikáni egyház tanítását veszed alapul akkor az persze hogy téves és ellentmondásos. Ezzel én is egyetértek!
"Na hogy is van?"
Mondom az illetékestől. Én nem vagyok az mert én nem mutatok be állat áldozatokat!
"Feltételezzem azt hogy a zsidók hazudnak?"
Azt állítod hogy meghamisították az Ószövetség írásait!
"Nem tudod, nem érted de gondolkodás nélkül elhiszed."
Azt is elhiszem hogy Amerika atombombát dobott Japánra!
"Azt azért tedd hozzá hogy az USA és Izrael segítségével. De amint látod muszlimok nagyrészt felszámolták ezt a terrorszevrvezettet."
De egy egész ország elfoglalásához rengeteg ember kell. Az imámok tanítják az embereket és mégis sikerül ilyesmit elérniük idegen országoknak! Ez csak akkor lehetséges ha gyengeség van amit kihasználnak. Ez nem egy sima bűnbanda. Itt tömegekről van szó és tömegeket csak két dologgal lehet megnyerni ideológiával és vallással.
Ami azt jelenti hogy az imámok elbuktak és az iszlám az gyenge mert bűnözők képesek voltak magukhoz ragadni a hatalmat egy muszlim országban és még a saját népüket is irtották!
"Igen van, és az is ott van hogy ugyanezek megtámadták a muszlimokat. Amúgy ha igaz lenne az állításod ma Magyarországon mindenki muszlim lenne."
Az iszlám megerősödése után elindultak hódítani a muszlim uralkodók. Miért is mentek el hadsereggel egészen Spanyolországig és foglalták el még azt is? A törökök itt voltak 150 évig. És mégsem lett mindenki muszlim!
"Két Biblia = a Bibliát meghamisították"
Akkor az iszlámban is vannak hamisítások!
"Szunna: A szunna az iszlám szunnita ágában Mohamed próféta és társai cselekedeteinek, tanításainak összességét jelenti. A síita irányzatban a szunna kibővül az imámok tanításaival és cselekedeteivel is."
"Hány evangélium van? kb 30. Ez mit jelent? Hogy sokan megpróbálták meghamisítani."
Nem is kerültek bele a Bibliába! Pl. Tamás evangéliuma aki Jézust olyannak festi le ami nem csak a Bibliával ellentétes de a Koránnal is!
"A Koránban Jézus saját maga mondja hogy ő nem Isten"
A Bibliában sem mondja Jézus hogy ő Isten azt viszont igen hogy ő a Messiás és azt is hogy Isten fia!
"A Bibliában vannak versek amikben mások Jézust Istennek nevezik vagy egyenlővé teszik Istennel. A Korán és Jézus szerint aki ilyet mond az hazudik, tehát a Bibliában hazugságok vannak, így meghamisították."
A Korán nem szólítja fel a híveket hogy imádkozzanak azért hogy meglegyen Isten akarata sem azért hogy eljöjjön az ő országa. Hamisítások a Koránban vannak!
"Az összes ilyen versre ráfogod hogy csak szóban hamisítottak meg hogy csak valószínű :) Pedig egyértelműen kiderül, a zsidók é keresztények megváltoztatták a Bibliát."
De ezt te csak hiszed mert bizonyíték nincs rá. Az nem bizonyíték hogy a Korán mást ír. Hiszen az sem Bizonyíték a Korán ellen hogy a Biblia mást ír! Ez egy patt helyzet!
Bár az tény és való hogy Mohamed egész élete folyamán nem kérdőjelezte meg az Írásokat!
És az is tény hogy a Római-birodalom üldözte a keresztényeket. A keresztények miért akartak volna meghalni egy hamis dolog miatt! Az apostolok is erőszakos halált haltak.
"De vajon tenne-e ilyet Isten? Nem küld hozzájuk tanítókat, de ha bűnt követnek el kiirtatja őket. Ez igazságos szerinted?"
Hogy tenne-e? Mond csak az Utolsó napon a Korán szerint mi lesz az engedetlenekkel? És vajon az engedetlenek az csak néhány ember lesz vagy tömegekről lehet beszélni? És ha tömegek lesznek akkor az tömeggyilkosság lesz vagy sem? Szerinted melyik az elfogadhatóbb halál, ha kardal ölnek vagy ha tűzzel?
"Akkor Jézust nem tartod Istennek?"
Ő soha nem mondta magáról hogy Isten lenne! Azt mondta magáról hogy ő Isten Fia!
"Nem válasz."
De akkor is megtörtént!
"És? Változtat valamit? Ha egy elmebeteg pap kitalálja hogy ezt Jézus nevében teszi mi változik?"
Neked nem mindegy hogy miben hiszel. Ha mindegy akkor legyél keresztény hiszen úgy sem számít! Vagy tévedek? Mi változna akkor ha nem muszlim lennél hanem keresztény? Változna egyáltalán valami? Egyébként elárulom neked hogy nem a papok molesztálják a legtöbb gyereket. A gyerekmolesztálások legnagyobb számban családon belül történik rokon vagy közeli ismerős, barát az elkövető. A második helyen pedig az állami gondozott gyermekek állnak. És ezek sajnos tények ez a szörnyű valóság!
"Korán 5/32"
Ilyen tanítás mellett hogyan voltak képesek még is átvenni a hatalmat bűnözök egy iszlám ország felett? És ne mond nekem azt hogy külföldi segítséggel. Mert akkor miért menekült el az a millió ember? Annyi ember menekült el hogy egy fél ország kijönne belőlük!
"Korán 68/8"
Kár hogy ezek nem ismerik a Koránt! Vagy ha ismerik akkor hogy nem tartják meg!
"Jézus azért is jött hogy kijavítsa a zsidók hamisításait az Ószövetségben. Mohamed próféta érkezéséig Jézus tanítása volt érvényben a zsidóknak, utána viszont mindenki a Korán vonatkozik. Rád is."
A Korán nem írja azt hogy Jézus tanítását el kellene vetni. Így rám nem vonatkozik a Korán én továbbra is Jézusnak hiszek és ez így is marad! Rám nem vonatkozik és nem is fog! Mert én Jézus tanításában hiszek. Nem tartom igaz vallásnak az iszlámot!
"Abban igazad van hogy nem vagyok nyugodt. Magyarországon iszlámellenes gyülöletkeltés folyik államszinten. Már-már a náci időket idézi. Csupán 70 éve ebben az országban magyarok 600 ezer zsidót küldtek haláltáborokba. Félő hogy ezt megismétlik csak most muszlimokkal."
Neked az istened vagy a hited benne nem ad nyugalmat? Magyarországon? Akkor miért nem támadtak meg muszlimokat Magyarországon? Ugyan már ez csak felfújt dolog. Pont olyan mint hogy a migránsok mit csinálnak Európa szerte. Mert ugye azok a hírek sem igaziak csak kitaláltak és manipuláltak?
Egyébként meg mivel magyar állampolgár vagy így jogod van szavazni! Menj el szavazni, én is azt teszem! Váltsuk le a jelenlegi kormányt!
És ne hisztizz, keresztényeket is küldtek haláltáborokba a nácik meg rengeteg olyan embert is aki nem csak hívő nem volt de még vallásos sem. A hatalmon lévők mindig manipulálják az embereket!
Szerinted ki gerjeszti ezt a dolgot? A kisemberek akik a hétköznapi gondjaikkal vannak elfoglalva? Vagy még is mit hiszel?
De azt tudom javasolni hogy imádkozz az istenedhez. Vagy az iszlámba nem lehet saját szavakkal imádkozni? Mert így van akkor tényleg gondban vagy!
"Megint valamit félreértettél :) Hol nincsenek próféták?"
Az iszlámban!
"Oké Jézus vezetésével nem volt népírtás, de ha az Ószövetség Isten szava és Jézus Isten akkor Jézus adta parancsba a népirtást."
Csak a te fejedben de nem az Írások szerint. Mert ott az van írva hogy Isten adta parancsba!
"Nem értesz vele egyet mégis hiszed hogy igaz? Hiszed hogy Isten népirtásra adott parancsot?"
Azt is elhiszem hogy Amerika atombombát dobott Japánra! (pedig azt sem láttam)
"CSak ott már nem tudsz változtatni. Ebben az életben kell helyes döntéseket hoznod."
Hoztam egy helyes döntést hívő lettem!
"TE azt állítod hiteles a Biblia és változatlan. Hogy bizonyítod be?"
Igen ezt állítom! Már írtam neked még akkor amikor elkezdtünk beszélgetni.
"A szentháromság egyenlő többistenhit. Úgy tűnik ugyanaz történt a hindu vallással mint a kereszténnyel. Egyistenhívő volt de idővel megváltoztatták."
Igen ebben egyetértek. De én nem hiszek a háromságban pont azért mert a Biblia nem támasztja alá. Nem a Bibliát változtatták meg hanem azt amit mondanak róla a tanítást és ezt még a Korán is igazolja és ebben teljesen igaza van!
"Ez szerinted válasz? Keresztényektől akkor kapok ilyen választ mikor nem tudnak értelmes választ adni."
Mohamed miért nem az emberiség elején érkezett?
"Te hogyan értelmezed ezeket a verseket?"
Filippi 2:11 és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
Jézus Krisztus az Úr az a megváltottak ura mert megvásárolta őket a saját vérén. Ő a Messiás! Az Atya Isten dicsőségére! Isten emelte fel Jézust azért mert az cselekedte az ő akaratát úgy ahogy azt Isten meghagyta neki!
"Mond csak a muszlimoknál a gyerekeket tanítják a szüleik a vallásra?"
Ez hogy jön ide? Egyébként általában igen, ha vallásos családról van szó.
"Én nem követen a judaizmust! De pl. eszek disznóhúst is. Nem szoktam állatáldozatot bemutatni Istennek!"
Akkor Jézust sem követed mert ő a zsidókhoz érkezett és biztosan nem evett disznót.
"Jézus pedig nem vette észre hogy a zsidók meghamisították az Írásokat?"
Dehogynem. Ezért is akarták megölni a zsidók.
"A Vatikán pedig nem hamisította meg az Újszövetséget. De ha még is megpróbálkoztak volna ilyesmivel akkor a világ legbénább hamisítói!"
Nincs egységes Biblia. Az egyház válogatta ki a könyveket stb stb. Megbeszéltük.
"Amúgy meg minek kellett volna meghamisítaniuk amikor nem is engedték hogy az emberek kezébe kerüljön."
Azért voltak akik el tudták olvasni.
"A vallás most teljesen lényegtelen. A szülőföldjük itt van és nem kell elmenekülniük. A muszlimoknak viszont igen! Hatalmas embertömeg kénytelen menekülni a béke vallása országaiból. Nincs béke a saját szülőföldjükön és nem is voltak képesek megteremteni!"
A te vallásod képviselői odamennek, lerombolják a muszlim országokat, gyilkolják az embereket, neked meg van képed azt mondani hogy muszlimok nem tudták megteremteni a békét saját földjükön. Jó hát egy kereszténytől ennyi várható.
"Tényleg? Ezt nem tudtam! Hol írja a Biblia mert nekem ilyet még nem tanítottak. De ad meg az igehelyet és megkérdezem a gyülekezetemben hogy mit szólnak hozzá!"
Az sincs leírva a Bibliába hogy ehetsz disznót, mégis megeszed.
"Tehát amerikai és zsidó emberek az ISIS katonái?"
Nem de ez a két ország hozta létre és pénzeli.
"Teljesen mindegy hogy mi volt az ellentét oka. Muszlimok és mindkét fél a Korán elismeri még is gyilkolják egymást!"
Hol gyilkolják egymást? Az ISIS-ről elmondtam kik. Azon kívül hol van vallásháború a síiták és szunniták között?
"Nem! Nyugat-Európa nem keresztény hanem szekuláris. Az emberek többsége ateista, nem vallásos vagy csak névleg keresztény. Te magad írod!"
Az USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt. Ez azt jelenti az alapján kell hogy cselekedjen.
"Nem túlzok. Rengeteg a menekült! Az USA Szaúd-Arábiába is betette a lábát de Törökország, Jemen, Pakisztán is így van ezzel. Meg biztos van még ha kutakodik az ember! Nincs mindenütt háború."
Törökországban nincs háború és Szaud-Arábiában sem. Jemenben is az USA miatt van.
"A legtöbb? "
Ott ahol az USA megjelenik nem mert mindenféle bünözőt felfegyvereznek és egymás ellen uszítanak mint Irakban és Szíriában.
"Európai országok, USA, Oroszország, Egyiptom, Törökország, Izrael, Szíria, Irak, Afganisztán, Pakisztán stb. Rengeteg van!"
Itt minden egy kalap alá veszel és kevered.
"Muszlimok? Hát akkor még is csak egymást ölik a muszlimok? Ráadásul tömegével? Csak egy baj van, az hogy nem azokat a tanítókat vonják felelősségre akik a radikalizmust hirdetik!"
Ez egy terrorszervezet akik a vallás mögé bújnak. Ezen mit nem értesz. Semmi közük az iszlámhoz.
"És ha jól emlékszem pont te voltál az aki írta hogy a Nizzában elkövettet merényletben szinte csak muszlimok haltak meg!"
Igen. Pont ez bizonyítja hogy az elkövetőket nem érdekli kit ölnek meg. Nekik mindegy hogy muszlim vagy keresztény vagy ateista.
"Szóval ideje lenne már tényleg rendet rakni a muszlim világba!"
Mondjuk ha a Nyugat nem támadná meg a sokadik muszlim országot akkor rend lenne.
"Akkor várom a Korán idézeteket! "Lehetséges hogy azért mert az iszlámban nem lehet közelkerülni Allah-hoz? Ő egy távoli valaki akivel nem lehetséges közeli, szoros vagy bensőséges kapcsolatot kialakítani!"
Ezt nem tudom honnan vetted. Azt mondtad van Koránod. Miért nem olvasod el? Csak néhány vers és hadisz:
„Bizony, Allah szereti azokat, akik bűnbánattal fordulnak Hozzá, és szereti azokat, akik megtisztítják magukat.”
(Korán, 2:222)
„Mondd: Ó, szolgáim, akik túlléptétek a határt a vétkekben saját magatok ellen, ne mondjatok le Allah kegyelméről. Bizony, Allah megbocsát minden bűnt. Bizony, Ő a Megbocsátó, az Irgalmas.”
(Korán, 39:53)
„És aki rosszat tesz, vagy vétkezik saját maga ellen, de utána Allah bocsánatát kéri, az látni fogja, hogy Allah Megbocsátó, Irgalmas.”
(Korán, 4:110)
És nem közeledik egy szolgám sem Hozzám olyannal, ami kedvesebb lenne Számomra, mint az, amit előírtam neki (a kötelező cselekedetekkel). És a szolgám addig-addig közeledik Hozzám a szorgalmi cselekedetekkel (önkéntes istenszolgálatokkal), amíg megszerettem. És amikor megszeretem, akkor Én leszek a hallása, amellyel hall, és a látása, amellyel lát, és a keze, amellyel lecsap, és a lába, amellyel jár 1 . S ha kér Tőlem, bizony megadom azt neki, és ha menedéket kér Nálam, bizony megadom neki a menedéket.’” (al-Bukhári)
„Nem megengedett egy muszlim vérének kiontása (megölése), csak három esetben [és pedig]: a házas ember, aki házasságtörést követ el, életet az életért, és a vallását elhagyó, aki a közösségtől elkülönül.” (al-Bukhári, Muszlim)
Na ezt kellett volna kezdenek a lexikonnal amit linkeltem neked! (olvasni) "
Szerinted én ezekről nem tudok? Ezek hadiszokon alapulnak. Elmondtam azokkal mi a helyzet. Házassgtörésért nem jár halálbüntetés. Emberölésért járhat. Vallás elhagyásáért nem, kivétel ha például ezt úgy teszi hogy háború estén átáll az ellenséghez vagy eleve csak színlelte hogy muszlim hogy kárt okozzon. Ma az ilyeneket úgy hívják hogy kém, szabotőr és háború esetében kb mindenhol halállal büntetik. Szóval itt nem arról van szó hogy egy átlag ember keresztény lesz vagy ateista. Az a saját döntése, és Isten előtt felel.
"Menedéket kapnak, segélyt lakást, ellátást és még is sokan erőszakosak közülük. "
Túl sok állami propagandát hallgatsz. Eddig is sok muszlim volt Európában. De csak két-három éve erőszakosak? :)
"Amikor volt a balkáni háború és onnét menekültek az emberek akkor a menekültek feleannyit sem kaptak mint most és még sem kellett kivezényelni a rendőröket!"
Az megvan hogy a legtöbb menekült akkor is muszlim volt? Csak akkor nem volt gyülöletkeltő iszlámellenes állami propaganda.
"Szóval kikről is beszélsz?"
Azért vannak még keresztények és nem jó emberek. Persze nem mind de sokan. Sok a képmutató álszent gyűlölködő keresztény. Nézd meg ezen az oldalon. Ha kiirnak egy iszlámmal kapcsolatos kérdést egyből megjelennek a keresztények és mindenféle hazugságot írnak az iszlámról.
"Képesnek kellene lennem megbocsájtani. "
Kötelező megbocsátani? Mi történik ha nem akarok megbocsátani?
"Jahve az én Istenem!"
Akkor Jézus nem Isten?
""Jézus pedig nem vette észre hogy a zsidók meghamisították az Írásokat?"
Dehogynem. Ezért is akarták megölni a zsidók."
Nem, ilyesmire semmi sem utal. Jézus többször is hivatkozik az Írásokra és sehol sem tesz utalást hamisításra. Csak azért ostorozza a zsidókat (elsősorban a farizeusokat) mert a Törvényt hirdetik és követelik meg másoktól, maguk viszont nem tartják be, illetve azért, mert betű szerint értik, és próbálnak annak megfelelni, nem pedig a törvény szelleme szerint.
Persze ha szerinted az evangéliumok is hamisítások, akkor lehetséges hogy Jézus mégis beszélt az Írások hamisításáról, de ennek nagyon kicsi az esélye, ugyanis semmi erre utaló forrás nincs, tudtommal az apokrif irodalomban sem.
"Az USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt."
Azzal azért szerintem minden jóérzésű, gondolkodó ember tisztában van, hogy az ilyen eskü a képmutatás egyik csúcsa és mintapéldája.
"Eddig is sok muszlim volt Európában. De csak két-három éve erőszakosak? :)"
Nem, ez mindig is probléma volt, főként a másod-harmadgenerációs bevándorlók körében. Persze nem csak a muszlimok körében. Mondjuk a keresztény fekete afrikaiak is ugyanolyan balhésak, sőt. A mostani helyzet annyiban más, hogy egyszerre többen jönnek, mint korábban, ráadásul nagy részben embercsempészek segítségével, ami már eleve szervezett bűnözés kategória, nyilván kapcsolatok vannak kiépítve a befogadó országban működő bűnözői csoportokkal, és sokan esetleg azért kényszerülnek bele a bűnözésbe, hogy az embercsempészeknek ki tudják fizetni a tartozásukat.
"Az megvan hogy a legtöbb menekült akkor is muszlim volt? Csak akkor nem volt gyülöletkeltő iszlámellenes állami propaganda."
Azért az alapvetően más helyzet. A balkáni háború elől menekülők egy közép-/dél-európai kultúrkörből érkező, hozzánk kinézetben és mentalitásban is sokkal közelebb álló emberek voltak. Ezek a dolgok sokkal többet számítanak, mint a vallás.
Vidiripi
"Akkor Jézust sem követed mert ő a zsidókhoz érkezett és biztosan nem evett disznót."
Máté 28:19 Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,
Téged megkereszteltek? Mert ha nem akkor te sem követed Jézust!
"Dehogynem. Ezért is akarták megölni a zsidók."
Nem ezért akarták megölni a zsidók! Hanem azért mert féltették a hatalmukat!
"Nincs egységes Biblia. Az egyház válogatta ki a könyveket stb stb. Megbeszéltük."
Az Újszövetség egységes és az a kereszténység alapja ezt is megbeszéltük! Tehát nincs probléma a keresztény Írásokat illetően. Mohamed tett csodákat vagy gyógyított, támasztott fel halottat?
"Azért voltak akik el tudták olvasni."
Én ugyan ezt írtam de köszi hogy megerősíted!
"A te vallásod képviselői odamennek, lerombolják a muszlim országokat, gyilkolják az embereket, neked meg van képed azt mondani hogy muszlimok nem tudták megteremteni a békét saját földjükön. Jó hát egy kereszténytől ennyi várható."
Igen ez így van! Nem voltak képesek megteremteni a békét a saját szülőföldjükön, sőt nem hogy erre nem voltak képesek hanem egy egész ország bűnözök kezébe került. Teljesen mindegy hogy külső segítséggel. Inkább elmenekültek az emberek összefogás helyett!
Amúgy meg nem az én vallásom képviselői. Mert ha azok mennének oda akkor őket megölnék. Ugyan is ők Bibliákat vinnének és keresztény missziókat hajtanának végre! Máté 28:19
Ez a jézusi parancs! Máté 28:19
Mit ír a Korán ha egy muszlim idegen országban van akkor hogyan viselkedjen ott?
"Az sincs leírva a Bibliába hogy ehetsz disznót, mégis megeszed."
Az sincs leírva a Bibliában hogy ehetek csokit! ApCsel 10:15
"Nem de ez a két ország hozta létre és pénzeli."
A muszlimok meg hagyták hogy ezek a bűnözők hatalomra jussanak. Volt ott rendes hadserege az országnak. Elmenekültek!
"Hol gyilkolják egymást? Az ISIS-ről elmondtam kik. Azon kívül hol van vallásháború a síiták és szunniták között?"
Irak, Líbia, Szíria!
"Az USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt. Ez azt jelenti az alapján kell hogy cselekedjen."
Ennyire naiv vagy? Politikus aki ígérget és mindent meg tesz a hatalomért. Akkor az Amerikai elnök miért engedélyezte a melegházasságot hivatalosan? Tényleg az alapján cselekszik? Eutanázia, abortusz, stb. Te tényleg ennyire vak vagy? Hogy nem vagy képes megkülönböztetni egy politikust egy hívő embertől?
"Törökországban nincs háború és Szaud-Arábiában sem. Jemenben is az USA miatt van."
Ilyenkor elgondolkozok azon hogy nem vagy e figyelem zavaros!
Én ezt írtam! Idézem neked: "Az USA Szaúd-Arábiába is betette a lábát de Törökország, Jemen, Pakisztán is így van ezzel. Meg biztos van még ha kutakodik az ember! Nincs mindenütt háború."
Nincs mindenütt háború ahová az USA beteszi a lábát. Amúgy Jemen jelenleg senkit nem érdekel a nagyhatalmak közül. Szíria a "menő"! Jemenről még annyit hogy Támadta őket a szaudi hadsereg. Milyen emberek vannak a szaudi hadseregben és Jemennek milyen lakossága van?
"Ott ahol az USA megjelenik nem mert mindenféle bünözőt felfegyvereznek és egymás ellen uszítanak mint Irakban és Szíriában."
Na igen, muszlim nem öl muszlimot. Persze! Álom világ! A helyzet az hogy ha képesek a nagyhatalmak így beavatkozni egy ország életébe hogy ott bűnözők kerülhessenek hatalomra akkor nagy baj van! Mert itt muszlim harcol muszlim ellen. De ez csak úgy lehetséges ha valamivel ráveszik őket. Ha az iszlám a béke vallása és ha egy muszlim embert öl akkor az olyan mintha az egész emberiséget megölné akkor hogy lehet hogy egy egész muszlim országot sikerült káoszba taszítani? Persze tudom Amerika. De ahhoz hogy ez sikerüljön neki ahhoz kellettek a belső emberek és nem is kevés mert itt egy egész országról van szó nem egy kis faluról.
"Itt minden egy kalap alá veszel és kevered."
Te állítottad hogy csak néhány európai országban voltak merényletek. De ez hazugság. Merényletekről volt szó és merényletek a világ szinte minden részén voltak.
"Ez egy terrorszervezet akik a vallás mögé bújnak. Ezen mit nem értesz. Semmi közük az iszlámhoz."
Én sem tudtalak meggyőzni arról hogy nincsenek keresztény terror szervezetek. Akkor miből gondolod hogy te majd képes leszel erről meggyőzni engemet? Ha semmit nem ismersz el akkor ne is várd el hogy a másik bármit is elismerjen.
"Igen. Pont ez bizonyítja hogy az elkövetőket nem érdekli kit ölnek meg. Nekik mindegy hogy muszlim vagy keresztény vagy ateista."
Még is a Koránra hivatkoznak! Miért?
"Mondjuk ha a Nyugat nem támadná meg a sokadik muszlim országot akkor rend lenne."
Szaúd-Arábia és az USA puszipajtások! Törökország és az USA szintén. Meg biztosan van még. A nyugat alatt Amerikát kell érteni. Európa Irakban és Szíriában avatkozott be.
"Ezt nem tudom honnan vetted. Azt mondtad van Koránod. Miért nem olvasod el? Csak néhány vers és hadisz"
Na végre már valami pozitív is az iszlámból, mert eddig csak az erőszakról tudtál beszélni semmi másról.
"Szóval itt nem arról van szó hogy egy átlag ember keresztény lesz vagy ateista. Az a saját döntése, és Isten előtt felel."
Kereszténnyé lett valamikori muszlimok vallottak arról hogy meg akarták őket ölni. Azért mert keresztények lettek.
De igen sajnos simán megölik a vallás elhagyókat! De egy muszlim országba életveszélyes Bibliát is vinni.
https://www.youtube.com/watch?v=WkOnnr4tq7s
Vagy ez:
"Egy német hittérítő, a 46 éves Tilman Geske és két török társa, az evangélikus hitre áttért Ugur Yüksel és Necati Aydin a törökországi Malatyában található keresztény kiadó alkalmazottja volt. 2007 április 18-án érte őket a gyilkos támadás: a tettesek megkötözték és rettenetesen megkínozták a három áldozatot, majd átvágták torkukat. "
"Miközben ez az eset töltötte be a címlapokat a legnagyobb török újságoknál, Susanne Tilman megbocsátását fejezte ki egy televíziós interjúban: „nem akarok bosszút” - mondta a riporternek. „ó, Istenem, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” - mondta szívből egyetértve Krisztus kereszten elhangzott szavaival! (Luk.23,34)"
"Túl sok állami propagandát hallgatsz. Eddig is sok muszlim volt Európában. De csak két-három éve erőszakosak?"
Nem! Sok muszlim most van Európában és rengeteg úgy érkezett hogy még papírjaik sincsenek. Semmi. Egyszerűen illegálisan átlépték a határokat. Biztos meglehetne ezt tenni muszlim országokban is ahol a határ őrök nem lövöldöznék le az illegális határátkelőket!
"Az megvan hogy a legtöbb menekült akkor is muszlim volt? Csak akkor nem volt gyülöletkeltő iszlámellenes állami propaganda."
Az megvan neked hogy apám őrizte ezeket az embereket és alig volt köztük muszlim. Maga apám mesélte el ő szemtanúja volt a dolgoknak. És az megvan hogy nagyon sok magyar is volt a menekültek között. Volt olyan férfi aki az utcánkban lakó lányt vett el feleségül!
Ne gyere itt a propagandával.
"Azért vannak még keresztények és nem jó emberek. Persze nem mind de sokan. Sok a képmutató álszent gyűlölködő keresztény. Nézd meg ezen az oldalon. Ha kiirnak egy iszlámmal kapcsolatos kérdést egyből megjelennek a keresztények és mindenféle hazugságot írnak az iszlámról."
Nehogy már engem akarj meggyőzni arról hogy mennyi keresztény van. Elmondom neked hogy lassan több lesz az ateista mint a keresztény. Illetve vannak még a vasárnapi keresztények. Elmegy templomba és kész ennyivel le is van tudva a dolog.
Mit nézzek meg itt az oldalon? Van néhány hangadó és kész. De ha összegyűjtenénk őket akkor lennének vagy 5-n és ennyi!
"Kötelező megbocsátani? Mi történik ha nem akarok megbocsátani?"
A harag az olyan méreg amit te veszel be és azt várod hogy a másiknak ártson. Jogod van hozzá hogy ne bocsáss meg! De könnyen lehet hogy te fogsz rosszabbul járni mert az életed is rámehet lassan!
"Akkor Jézus nem Isten?"
Jézus a Messiás a Megváltó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!