Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
Vidiripi
"Korábban azt írtad Jézus Isten..."
De hol írtam? Mert nem emlékszem rá!
"...de akkor most azt mondod nem Isten."
Tényleg állítottam volna ilyesmit? Csak mert erre sem emlékszem. Áruld már el hogy te most velem beszélgetsz vagy saját magaddal?
"Oké, tehát szerinted Jézus ember, próféta ahogy az iszlám vallás szerint is?"
Jézus emberként született a Földre. A kereszténységben Jézus Krisztusra nem prófétaként hivatkoznak! A Biblia szerint ő a Messiás!
"Keresztények szerint az Ószövetség Isten szava. Ezt megtagadod vagy sem?"
Ismétlés a tudás anyja! "Akkor újfent mondom hogy a keresztény vallás alapja az Újszövetségben található és nem az Ószövetségben!"
Miért, rajtad kívül ez kinek nem világos? "...ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr..."
Ezt írja a Biblia sőt te magad idézted ezt az igét. Nem is értem hogy ezzel neked mi a gondod hiszen én nem írtam ezzel ellentéteset!
"Tehát azt mondod nem Jézustól származnak azok a népirtásra felszólító versek hanem Istentől."
Ismétlés a tudás anyja! Olvasd el újra hogy mit ír a Biblia! "...ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr..."
"Attól az Istentől akiben hiszel. Jól értem?"
יהוה
"De hol írtam? Mert nem emlékszem rá!"
"Tényleg állítottam volna ilyesmit? Csak mert erre sem emlékszem. Áruld már el hogy te most velem beszélgetsz vagy saját magaddal?"
Tehát nem állítottad hogy Jézus Isten, és azt sem hogy nem Isten :) Azt hiszem komoly zűr van a fejedben. Szerintem, te magad sem tudod hogy miben hiszel.
"Ismétlés a tudás anyja! "Akkor újfent mondom hogy a keresztény vallás alapja az Újszövetségben található és nem az Ószövetségben!"
Megint mellébeszélsz. Inkább írd azt hogy nem akarsz válaszolni. Tehát a kérdés. Az Ószövetség Isten szava vagy sem?
A másik kérdés pedig: Azok a népirtásra felszólító versek Istentől származnak akiben te hiszel?
Vidiripi
"Tehát nem állítottad hogy Jézus Isten, és azt sem hogy nem Isten"
Na ha egyiket sem állítottam akkor miért írod azt hogy ilyesmit írtam?
"Azt hiszem komoly zűr van a fejedben. Szerintem, te magad sem tudod hogy miben hiszel."
Nincs komoly zűr. Mindössze arról van szó hogy nem emlékszem arra amiről te írsz. És mivel nem is hivatkozol egyik korábbi kommentemre sem így kétséges részemről a dolog.
"Megint mellébeszélsz."
Hülyeséget kérdezel! "...ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr..."
Áruld már el nekem hogy ebben mi nem világos és tiszta? Mit nem értesz benne?
"Tehát a kérdés. Az Ószövetség Isten szava vagy sem?"
Akkor megint ismétlés következik! Miért, rajtad kívül ez kinek nem világos? Én elvagyok az óvodásokkal is. Türelmes vagyok és a gyerkőcöket is szoktam hagyni hogy maguktól jöjjenek rá a megoldásra. Szerintem neked is menni fog. Mivel annyira világos a dolog mint a nap. Nem baj hogy ennyire elnyúlik a dolog mert legalább amikor eljutsz a felismerésre akkor sokkal maradandóbb élmény lesz!
"A másik kérdés pedig: Azok a népirtásra felszólító versek Istentől származnak akiben te hiszel?"
A Bibliában ezt olvashatod! "...ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr..."
Még is mi van odaírva? Tényleg nem világos számodra? Pedig én azt hittem hogy ez félreérthetetlen dolog.
Oké akkor beszéljünk róla. Miért érted félre ezt a kicsi kis szöveget? Mi zavar össze , mi nem egyértelmű benne számodra? Fejtsd ki, szeretném megérteni hogy miért gondolod másképpen ennek a szövegnek a jelentését!
"Na ha egyiket sem állítottam akkor miért írod azt hogy ilyesmit írtam?"
Mert nem válaszolsz egyenes hanem kérdéssel felelsz vagy mellébeszélsz. Nem derül ki abból amit írsz.
"Nincs komoly zűr. Mindössze arról van szó hogy nem emlékszem arra amiről te írsz. És mivel nem is hivatkozol egyik korábbi kommentemre sem így kétséges részemről a dolog."
Akkor nézd vissza a korábbi a válaszaidat. Elegendő lenne egy igen vagy nem arra a kérdésre hogy Jézus Isten szerinted.
"Mivel annyira világos a dolog mint a nap. Nem baj hogy ennyire elnyúlik a dolog mert legalább amikor eljutsz a felismerésre akkor sokkal maradandóbb élmény lesz! "
Ez is csak mellébeszélés. Azzal hogy nm adsz egyenes választ csak arra tudok gondolni kerülöd a válaszadást vagy zür van a fejedben és nem tudod miben hiszel.
"A Bibliában ezt olvashatod! "...ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr..."
Még is mi van odaírva? Tényleg nem világos számodra? Pedig én azt hittem hogy ez félreérthetetlen dolog. "
Tehát azt mondod Isten adott parancsot gyerekek és nők legyilkolására és szexrabszolgák tartására. Jól értem?
"Oké akkor beszéljünk róla. Miért érted félre ezt a kicsi kis szöveget? Mi zavar össze , mi nem egyértelmű benne számodra?"
Hát az, hogy az az Isten akiben én hiszek nem ad parancsot ártatlanok legyilkolására. Ezek szerint a keresztény vallásba ez belefér.
Vidiripi
"Elegendő lenne egy igen vagy nem arra a kérdésre hogy Jézus Isten szerinted."
Jézus nem állította magáról hogy Isten! De érdemes elolvasni a János 8:58 és a Filippi 2:5-6 is!
Viszont te elfelejted hogy én nem hiszek a háromságban. Te viszont folyton ide akarsz kilyukadni. De én így sem igent sem nemet nem tudok írni!
"Ez is csak mellébeszélés."
Ez a te problémád!
"Azzal hogy nm adsz egyenes választ csak arra tudok gondolni kerülöd a válaszadást vagy zür van a fejedben és nem tudod miben hiszel."
Az hogy egyértelmű szöveget nem tudsz megérteni azzal én nem tudok mit kezdeni! Én tudom hogy miben hiszek! Viszont nem abban hiszek amire te akarsz kilyukadni. Mert én nem hiszek a háromságban.
"Tehát azt mondod Isten adott parancsot gyerekek és nők legyilkolására és szexrabszolgák tartására. Jól értem?"
Nem! Én nem ezt mondom. Én azt mondom hogy ami oda van írva azt kell értelmezni. De mivel te azt írtad hogy én rosszul értelmezem a bibliai igéket így igyekszem nem írni olyasmit amire azt mondhatnád hogy rosszul értelmezem a Bibliában olvasottakat! Te hogyan értelmezed az adott részt? És nem úgy kezd a mondatot hogy: "Tehát azt mondod"
Írd meg hogy te hogy érted, te hogyan értelmezed. Nehogy megint az legyen hogy én nem tudom jól értelmezni.
"Hát az, hogy az az Isten akiben én hiszek nem ad parancsot ártatlanok legyilkolására."
Ha ez zavar akkor baj van. Mert a Koránt olvasod és a Biblia Istenére gondolsz. Amikor a Bibliát olvasod akkor meg arra gondolsz aki a Koránban szerepel. Így persze hogy nem látsz tisztán.
De ki dönti el hogy ki az ártatlan és ki nem az? Emberek vagy az Isten?
Mert ha Isten, akkor ő dönti el hogy ki az ártatlan és ki nem az és nem az emberek.
"Ezek szerint a keresztény vallásba ez belefér."
A kérdés az hogy te hogyan vagy képes összekapcsolni a keresztény tanítást a népirtással? Azok akik parancsba kapták az említett esemény végrehajtását azokat mikor tanította Jézus Krisztus?
Mert ez a kulcsa a dolognak. Keresztény az aki Jézus Krisztust követi. De az ő tanításai az Újszövetségben szerepelnek. Akkor az Ószövetségben szereplő személyek hogyan ismerhették volna meg Jézus Krisztus általi tanítást? És ha nem ismerik a tanítást hogyan lehetnének keresztények?
Én is állíthatom azt hogy mindent tudok az iszlámról. De ez attól még nem lesz igaz! Úgy nem lehetsz valaki követője hogy nem ismered sem a személyt sem azt amit tanít, ez logikus!
"Viszont te elfelejted hogy én nem hiszek a háromságban. Te viszont folyton ide akarsz kilyukadni."
Mondtad már hogy nem hiszel a szentháromságban és tudomásul vettem. Nem ide akarok kilyukadni. De ha Jézust Istennek tarod az már két Istent jelent és egyenlő a politeizmussal.
"De én így sem igent sem nemet nem tudok írni!"
Akkor az van hogy nem tudod miben hiszel. Először magadban kellene tisztáznod. Azt állítod a te vallásod az igaz, de azt sem tudod miben hiszel.
"Te hogyan értelmezed az adott részt? És nem úgy kezd a mondatot hogy: "Tehát azt mondod"
Írd meg hogy te hogy érted, te hogyan értelmezed. Nehogy megint az legyen hogy én nem tudom jól értelmezni."
Ezekben az Ószövetségi versekben Isten nők és gyerekek lemészárlására ad parancsot. Ahogy korábban is mondtam ezeket a vereseket emberi hamisításnak tartom. Zsidók hamisították oda, gondolom azért hogy legalizálják ezeket a tetteket. Nem származhat Istentől. Még az is ott van hogy a szűz lányokat ne öljék meg hanem tartsák meg maguknak szexrabszolgának. Remélem te sem gondolod hogy ilyesmi Istentől származik.
"Ha ez zavar akkor baj van. Mert a Koránt olvasod és a Biblia Istenére gondolsz. Amikor a Bibliát olvasod akkor meg arra gondolsz aki a Koránban szerepel. Így persze hogy nem látsz tisztán."
Az iszlám szerint egyetlen Isten van és az eredeti Biblia is Istentől származik. Persze nem a mai Biblia, mert ez egy hamisított változat.
"De ki dönti el hogy ki az ártatlan és ki nem az? Emberek vagy az Isten?2
Nyilván Isten, de itt nem erről van szó. Ha ezek az emberek bűnösök is, Isten miért embereket biz meg azzal hogy mészárolják le őket? Itt nem egy természeti csapást küld hanem emberekkel végezteti el a mészárlást. Ezeknek az embereknek mi a bűnük? Mikor volt tárgyalás? Ez egyszerűen barbár népírtás. Ha valaki ezt Istennek tulajdonítja az Istent rágalmazza.
Az iszlám vallás szerint Isten fog ítélkezni az Itélet napján. Mindenki szembesítenek a tetteivel ahol elmondhatja mit miért tett. Ezt követően lesz megítélve.
"A kérdés az hogy te hogyan vagy képes összekapcsolni a keresztény tanítást a népirtással?"
Úgy hogy a keresztények szent könyvében népirtásra ad parancsot Isten illetve a keresztény történelem tele van keresztények által elkövetett népirtásokkal.
"Azok akik parancsba kapták az említett esemény végrehajtását azokat mikor tanította Jézus Krisztus?"
Ha Jézus Isten, akkor ő adott parancsot nekik a népirtásra.
"Akkor az Ószövetségben szereplő személyek hogyan ismerhették volna meg Jézus Krisztus általi tanítást?"
Jó hogy írod mert ez a keresztény vallás újabb nagy ellentmondása. Mi a helyzet a Jézus előtt élt több milliárd emberrel? Ők nem tudhattak Jézus tanításáról. Jézus előtt csak a zsidókhoz érkeztek próféták. A többi néphez senki. Tehát keresztlény tanítás szerint Isten nem foglalkozott a az emberiség 99%-ával. Ezzel szemben az iszlám vallás szerint Isten minden néphez küldött prófétákat. Ezért is hiteles számomra az iszlám vallás, a keresztény pedig nem.
"Én is állíthatom azt hogy mindent tudok az iszlámról. De ez attól még nem lesz igaz! Úgy nem lehetsz valaki követője hogy nem ismered sem a személyt sem azt amit tanít, ez logikus!"
Nem tudom hogy nevezed magad Jézus követőjének mikor még azt sem tudod leírni ki Jézus.
Vidiripi
"De ha Jézust Istennek tarod az már két Istent jelent és egyenlő a politeizmussal."
Jézus Isten fiának mondta magát, ezért én is így gondolok rá és így is hiszek benne! És azt is elhiszem amit a mennyei Atyáról tanított! Én ezt így hiszem és így fogadom el!
"Akkor az van hogy nem tudod miben hiszel. Először magadban kellene tisztáznod. Azt állítod a te vallásod az igaz, de azt sem tudod miben hiszel."
De igen tudom hogy miben hiszek és miben nem. És a háromságban én nem hiszek. Erre értettem azt amit írtam!
"Ezekben az Ószövetségi versekben Isten nők és gyerekek lemészárlására ad parancsot."
A férfiak azok nincsenek benne?
"Ahogy korábban is mondtam ezeket a vereseket emberi hamisításnak tartom. Zsidók hamisították oda, gondolom azért hogy legalizálják ezeket a tetteket."
Legyen neked a hited szerint. De számomra azért érdekes hogy nagyon sokan akarták elpusztítani a zsidókat! Hitlertől kezdve vissza az ószövetségi időkig, és mind elbuktak!
És még azt is megemlíteném hogy az Ószövetségben olvasható eseményeket sok esetben régészeti bizonyítékok is alátámasztják. És ha te azt állítod hogy ezeket odahamisították. Akkor ennek a tudásnak a birtokában hogyan állíthatod hogy belefér a kereszténységbe a népirtás? Ezzel akkor nem Jézust hazudtolod meg? Hiszen ő nem tanított ilyesmit!
És az is érdekes hogy az összes olyan nép amelyre Isten azt mondta hogy ki kell irtani az mind azért volt mert bálványimádó népek voltak és sok esetben rávették az izraelitákat is a bálványimádásra. Jól tudom hogy a bálványimádás az iszlámban is bűn? Halálos bűn a bálványimádás?
És az is érdes hogy kihagysz egy tényt! Még pedig azt hogy Isten azt is parancsba adta hogy irtsák ki a bálványimádókat az izraeliták közül. Tehát a nép a sajátjait mészárolta le bálványimádás miatt!
"Nem származhat Istentől. Még az is ott van hogy a szűz lányokat ne öljék meg hanem tartsák meg maguknak szexrabszolgának. Remélem te sem gondolod hogy ilyesmi Istentől származik."
Hát nekem úgy tűnik hogy eredetileg senkit nem kellett volna életben hagyniuk. Mózes mondja nekik hogy a szüzeket tartsák meg! Szóval úgy tűnik helyes a következtetésed ez nem Istentől származik!
"Az iszlám szerint egyetlen Isten van és az eredeti Biblia is Istentől származik."
A Biblia szerint is egyetlen Isten van!
"Persze nem a mai Biblia, mert ez egy hamisított változat."
Nem hamisították meg a Bibliát! A kéziratokból ez egyértelmű!
"Nyilván Isten, de itt nem erről van szó. Ha ezek az emberek bűnösök is, Isten miért embereket biz meg azzal hogy mészárolják le őket?"
Az iszlám országokban miért tartanak nyilvános kivégzéseket amelyeket emberek hajtanak végre?
"Itt nem egy természeti csapást küld hanem emberekkel végezteti el a mészárlást. Ezeknek az embereknek mi a bűnük? Mikor volt tárgyalás?"
Hogy mi a bűnük? Hát olvasd el te magad, le van írva! Tárgyalás meg majd akkor lesz amikor az ítéletet hozó jónak látja!
"Ez egyszerűen barbár népírtás. Ha valaki ezt Istennek tulajdonítja az Istent rágalmazza."
Újfent kérdezem az iszlámban bűn e a bálványimádás? És ha az milyen büntetés jár érte?
"Az iszlám vallás szerint Isten fog ítélkezni az Itélet napján. Mindenki szembesítenek a tetteivel ahol elmondhatja mit miért tett. Ezt követően lesz megítélve."
Akkor az iszlám országokban miért vannak nyilvános kivégzések? Ez nem egy barbár tett?
"Úgy hogy a keresztények szent könyvében népirtásra ad parancsot Isten illetve a keresztény történelem tele van keresztények által elkövetett népirtásokkal."
De abban pontosan le van írva az is hogy mely népeket kell kiirtani! Sőt az is le van írva hogy miért kell kiirtani őket! De azok az állítólagos keresztények milyen isteni paranccsal tudják alátámasztani tetteiket amikor pontosan le van írva hogy mely népeket kell kiirtani?
És ha a kereszténység Jézus követéséről szól, akkor Jézus Krisztus a nagy tanító és próféta miért nem irtott ki népeket? Vagy legalább miért nem tanította ezt? Egyetlen olyan tanítását sem olvasható amely alátámasztaná azt hogy isteni parancsra cselekedtek azok az emberek akik kereszténynek vallották magukat!
"Ha Jézus Isten, akkor ő adott parancsot nekik a népirtásra."
Akkor újra megkérdezem! Azokat az embereket mikor tanította Jézus Krisztus? Mert ha nem tanította őket senki Jézus követésére akkor hogyan lehetnének keresztények!
Hogyan lehet muszlim az aki nem ismeri hogy mi van a Koránban?
"Jó hogy írod mert ez a keresztény vallás újabb nagy ellentmondása. Mi a helyzet a Jézus előtt élt több milliárd emberrel?"
Mi lenne a helyzet? Az asszony is szabad a házasság kötelékétől ha a férje meghal és újra házasodhat!
Az igazságosan ítélő majd azok szerint a dolgok szerint bírálja el amik akkor számítottak!
A muszlim vallás ellentmondása is. Mert Mohamed előtt is éltek emberek és mielőtt a kinyilatkoztatásokat megkapta az előtt is haltak meg az emberek.
Sőt mi van azzal aki nem érte meg hogy az összes kinyilatkoztatást megkapja Mohamed?
"Ők nem tudhattak Jézus tanításáról. Jézus előtt csak a zsidókhoz érkeztek próféták."
Elvileg Mohamed előtt nem is létezett az igaz vallás a muszlimok szerint. Akkor mi van azokkal az emberekkel? Öngól?
"Ezzel szemben az iszlám vallás szerint Isten minden néphez küldött prófétákat. Ezért is hiteles számomra az iszlám vallás, a keresztény pedig nem."
Kit küldött az eszkimókhoz az indián törzsekhez és még sorolhatnám?
ApCsel 1:8 De erőt kaptok, amikor a Szentlélek eljön rátok, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában és a föld legvégső határáig.
- Olvasható a Bibliában! De akikhez nem is jutna el a tanítás azok sem lesznek elfelejtve. Mert Isten pontosan azért Isten mert ő semmit nem felejt el és mindent a hatalmában tart.
"Nem tudom hogy nevezed magad Jézus követőjének mikor még azt sem tudod leírni ki Jézus."
Jézus a Messiás! Ennyi nem bonyolult! Csak neked az. Messiás = Megváltó
De ott van a 145. komment is! Hogy te ezekkel nem tudsz mit kezdeni azon én nem tudok segíteni!
"Jézus Isten fiának mondta magát, ezért én is így gondolok rá és így is hiszek benne!"
Milyen értelemben Isten fia? Mint ember vagy mint Isten?
"De igen tudom hogy miben hiszek és miben nem. És a háromságban én nem hiszek. Erre értettem azt amit írtam!"
Ezt már mondtad. Nem vagy szentháromsághívő de akkor miben hiszel? Jézus Isten vagy ember?
"A férfiak azok nincsenek benne?"
Mindenkit le kellett mészárolni. Úgy szól a vers. Vagyis totális népírtásra adott parancsot.
" De számomra azért érdekes hogy nagyon sokan akarták elpusztítani a zsidókat! Hitlertől kezdve vissza az ószövetségi időkig, és mind elbuktak!"
Ennek mi köze a kérdéses versekhez?
"És még azt is megemlíteném hogy az Ószövetségben olvasható eseményeket sok esetben régészeti bizonyítékok is alátámasztják. És ha te azt állítod hogy ezeket odahamisították "
Nem érted vagy csak játszod az ostobát? Nem azt írtam hogy az egész Ószövetség hamisítás hanem a népirtásra felszólító versekre.
"És az is érdekes hogy az összes olyan nép amelyre Isten azt mondta hogy ki kell irtani az mind azért volt mert bálványimádó népek voltak és sok esetben rávették az izraelitákat is a bálványimádásra. Jól tudom hogy a bálványimádás az iszlámban is bűn? Halálos bűn a bálványimádás?"
A bálványimádás az iszlám szerint is bűn de ennek büntetését Isten határozza meg az ítélet napján, nem emberek. Teljességgel kizárt hogy muszlimok lemészároljanak népeket csak mert bálványimádók. India mint tudod hinu vallású tehát bálványimádó. Kb 500 évig volt muszlim irányítás alatt és nem bántották a hindukat. Ma is kb 80%-uk hindu.
Vagy te mit tennél. Ha tehetnéd ugyanígy lemészárolnád a bálványimádókat?
"És az is érdes hogy kihagysz egy tényt! Még pedig azt hogy Isten azt is parancsba adta hogy irtsák ki a bálványimádókat az izraeliták közül. Tehát a nép a sajátjait mészárolta le bálványimádás miatt!"
Ezt is tudom. Mózes 3000 zsidó legyilkolására adott parancsot. Én ezt is hamisításnak tartom. Mózes szerepel a Koránban több helyen de sehol nincs említés erről. Teljességgel kizárt hogy Isten prófétája ilyen vérfürdőt rendezne.
"Hát nekem úgy tűnik hogy eredetileg senkit nem kellett volna életben hagyniuk. Mózes mondja nekik hogy a szüzeket tartsák meg! Szóval úgy tűnik helyes a következtetésed ez nem Istentől származik!"
De Mózes próféta aki Istentől kapja a parancsokat. Nehogymár úgy akard beállítani mintha ez jótett lett volna Mózestől. Biztos a szűz lányok örültek hogy halál helyett szexrabszolgák lehettek. Ugye nem gondolod komolyan?
"Nem hamisították meg a Bibliát! A kéziratokból ez egyértelmű!"
Előről akarod kezdeni? Nincs semmiféle bizonyíték Jézus korából. A legkorábbi teljes Biblia Jézus után 500 évvel későbbi.
"Az iszlám országokban miért tartanak nyilvános kivégzéseket amelyeket emberek hajtanak végre?"
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az iszlám vallás szerint adható halálbüntetés szándékos emberöléért. Ezt bírósági tárgyalás előzi meg. Amiről viszont a Bibliában szó van, válogatás nélküli népírtás csak azért mert ők másban hisznek.
"Hogy mi a bűnük? Hát olvasd el te magad, le van írva! Tárgyalás meg majd akkor lesz amikor az ítéletet hozó jónak látja! "
Tehát akkor te helyesled ezt a népirtást?
"Újfent kérdezem az iszlámban bűn e a bálványimádás? És ha az milyen büntetés jár érte?"
Ahogy írtam bűn, de Isten dönti el majd milyen büntetés jár érte.
"Akkor az iszlám országokban miért vannak nyilvános kivégzések? Ez nem egy barbár tett? "
Azon lehet vitatkozni hogy mennyire helyes a nyilvános kivégzés. Egyébként ez csak 1-2 országban van így szóval nem kell általánosítani. Azt meg írtam hogy szándékos emberölésért adható halálbüntetés.
"És ha a kereszténység Jézus követéséről szól, akkor Jézus Krisztus a nagy tanító és próféta miért nem irtott ki népeket? Vagy legalább miért nem tanította ezt?"
Nem írthatott ki népeket mert Jézus Isten prófétája. Ahogy Mózes is az. Ahogy írtam azok a versek hazugságok. Isten prófétái nem gyilkolnak halomra ártatlanokat.
"Egyetlen olyan tanítását sem olvasható amely alátámasztaná azt hogy isteni parancsra cselekedtek azok az emberek akik kereszténynek vallották magukat!"
Az Ószövetség is a keresztény Biblia része. Azzal nem jösz ki a dologból hogy azt mondod az Újszövetégben nincsenek ilyen versek.
"Akkor újra megkérdezem! Azokat az embereket mikor tanította Jézus Krisztus? Mert ha nem tanította őket senki Jézus követésére akkor hogyan lehetnének keresztények!"
Ha Jézus Isten akkor ő adott parancsot népírtásra. Ezt kellene már tisztáznod.
"A muszlim vallás ellentmondása is. Mert Mohamed előtt is éltek emberek és mielőtt a kinyilatkoztatásokat megkapta az előtt is haltak meg az emberek.
Sőt mi van azzal aki nem érte meg hogy az összes kinyilatkoztatást megkapja Mohamed?"
Ebből is látszik hogy nem ismered az iszlám vallást. Tudod az a helyzet hogy az iszlám nem Mohamed prófétával kezdődött hanem Ádámmal. Ahogy írtam minden néphez érkeztek próféták. Mohamed az utolsó próféta, tehát nincs ellentmondás csak a keresztény tanításban.
"Elvileg Mohamed előtt nem is létezett az igaz vallás a muszlimok szerint. Akkor mi van azokkal az emberekkel? Öngól?"
Az iszlám szerint Jézus is muszlim, Mózes is, Ábrahám is és ég sokan. Tehát minden néphez eljutott Isten üzenete. Keresztény vallás szerint viszont Isten nem törődött az emberiség 99%-ával, csak a zsidókkal.
"Kit küldött az eszkimókhoz az indián törzsekhez és még sorolhatnám?"
A Korán név szerint említ 25-30 prófétát, és azt írja minden néphez érkeztek. Hadiszból pedig tudjuk hogy 124000 próféta érkezett, tehát az eszkimók és az indiánok is kaptak prófétát.
"Olvasható a Bibliában! De akikhez nem is jutna el a tanítás azok sem lesznek elfelejtve. Mert Isten pontosan azért Isten mert ő semmit nem felejt el és mindent a hatalmában tart."
Biblia szerint Isten a zsidókhoz számos prófétát küldött. Akkor a többi néphez miért ne küldött volna? Értelmetlen.
"Jézus a Messiás! Ennyi nem bonyolult! Csak neked az. Messiás = Megváltó
De ott van a 145. komment is! Hogy te ezekkel nem tudsz mit kezdeni azon én nem tudok segíteni! "
A kérdés továbbra is az hogy Jézus Isten vagy ember szerinted?
Vidiripi
"Milyen értelemben Isten fia? Mint ember vagy mint Isten?"
Ha értelmes gondolkodású ember vagy akkor te magad is el tudod dönteni!
Filippi 2:6-9
"Nem vagy szentháromsághívő de akkor miben hiszel? Jézus Isten vagy ember?"
Számomra Messiás! Nekem a megváltóm! De ezt is írtam már, amit nem értesz. Nem is fogod mert nem tartod logikusnak hogy az ember bűnös. Ez így egy patt helyzet! De segítségedre lehet a Filippi 2:6-9
"Mindenkit le kellett mészárolni. Úgy szól a vers. Vagyis totális népírtásra adott parancsot."
Még is csak a nőket és a gyerekeket említetted. Igen csak szelektíven olvasol, vagy írsz, vagy mindkettő!
"Ennek mi köze a kérdéses versekhez?"
Te állítottad azt hogy azok a versek hamisítások! Szerintem meg nem azok. És Isten nem hagyja hogy teljesen elpusztítsák a választott népet. De nincs is teljes nyugalmuk, békességük. Elfordultak Istentől és megölték az Ő Fiát! Ha tényleg hamisításról beszélünk ezt a tettüket mivel legalizálták?
"Nem azt írtam hogy az egész Ószövetség hamisítás hanem a népirtásra felszólító versekre."
A népirtást parancsba adó versek sem hamisítások. Érdekes hogy a zsidók nem hajtották végre maradéktalanul. A fiatal szűzlányok megtartották maguknak. De azt már Mózes szavára és nem Isten szavára. A saját kívánságainak engedtek, de ennek később meg is lesz a következménye!
Ja igen és voltak olyan népek is akik Moloknak áldoztak csecsemőket, volt hogy a saját gyerekeiket. És nem is akár hogyan élve égették el őket. Hogy ilyen bálványimádónépet elpusztít Isten szerintem ez annyira nem meglepő!
De a többi nép is bálványimádás miatt kellett pusztuljon. És olyan is volt hogy a saját népük tagjai közül kellett a bálványimádókat kiirtani. Szerinted ez is hamisítás?
"A bálványimádás az iszlám szerint is bűn de ennek büntetését Isten határozza meg az ítélet napján, nem emberek."
Amikor ezek az események történtek akkor hol volt az iszlám? Isten a prófétákon keresztül hirdette ki akaratát és az ítéletét is! Özönvíz! Miért kellett ha az ítélet napján lesz majd elrendezve minden? Az ítélet napján nem az lesz megítélve hogy kinek lesz örök élete és kinek nem?
"Teljességgel kizárt hogy muszlimok lemészároljanak népeket csak mert bálványimádók. India mint tudod hinu vallású tehát bálványimádó. Kb 500 évig volt muszlim irányítás alatt és nem bántották a hindukat. Ma is kb 80%-uk hindu.
Vagy te mit tennél. Ha tehetnéd ugyanígy lemészárolnád a bálványimádókat?"
Egy probléma van a felvetéseddel. Az Ószövetségben nem voltak keresztények. Ha lettek volna akkor nem mutatnak be állatáldozatot! A keresztényeknek nem kell állatáldozatot bemutatniuk a bűneikért! Jézus Krisztus nem tanította ilyen gyakorlatot! Sőt Jézus nem irtott ki népeket és nem is tanította hogy ilyesmit kell tenni! És aki keresztény=Krisztus követő az nem is tesz ilyet mert különben nem keresztény. Hiszen nem ez van tanítva a keresztényeknek. És azt se feledd hogy az is meg volt pontosan határozva hogy mely népeket kell kiirtani. Amikor isten ilyenre adott parancsot akkor azt pontosan meghatározta és nem összevissza bárkit akivel találkoztak. Pontosan meg volt határozva sőt még az is hogy utána mit kellett csinálniuk miután végeztek. Tehát pontos és részletes utasításokat kaptak a prófétáktól minden egyes esetben!
"Ezt is tudom. Mózes 3000 zsidó legyilkolására adott parancsot. Én ezt is hamisításnak tartom. Mózes szerepel a Koránban több helyen de sehol nincs említés erről. Teljességgel kizárt hogy Isten prófétája ilyen vérfürdőt rendezne."
Én nem tartom annak!
"De Mózes próféta aki Istentől kapja a parancsokat. Nehogymár úgy akard beállítani mintha ez jótett lett volna Mózestől."
Hogy jó vagy rossz azt döntsd el te. Én csak azt állítottam hogy Mózes ezt mondta. És ez már nem Isten adta parancsba. Ő azt parancsolta hogy mindenkit meg kell ölni!
"Biztos a szűz lányok örültek hogy halál helyett szexrabszolgák lehettek. Ugye nem gondolod komolyan?"
Nem tudom hogy örültek e! Én ilyesmiről nem gondolkodtam. Ez neked jutott eszedbe. Leírhatod hogy te mire jutottál a gondolkodásban. De aszem nem fogom különösebben kommentálni!
"Előről akarod kezdeni? Nincs semmiféle bizonyíték Jézus korából. A legkorábbi teljes Biblia Jézus után 500 évvel későbbi."
Nem hamisították meg a Bibliát! A kéziratokból ez egyértelmű! A teljes Biblia! :)
Az a szó hogy Biblia azt jelenti: "tekercsek, könyvek"
Ez egy gyűjtő szó de én kéziratokról beszélek. A fent maradtak alapján pedig teljes mértékben megállapítható hogy nincs hamisítás! Ha lenne hamisítás akkor az Mohamed is felhozná hiszen az angyal biztosan kijelentette volna neki. De Mohamed egyszer sem nyilatkozik így.
Ez fura is hogy az angyal nem jelenti ki neki hogy a könyv népe hamisított. Már pedig ha nem jelentette ki neki, akkor miért is kellett új kinyilatkoztatás? Nincs benne logika!
"Az iszlám vallás szerint adható halálbüntetés szándékos emberöléért. Ezt bírósági tárgyalás előzi meg. Amiről viszont a Bibliában szó van, válogatás nélküli népírtás csak azért mert ők másban hisznek."
Ha csak Isten hozhat ítéletet akkor miért végzik ki a gyilkosokat? Hiszen akkor azt ember nem tehetné meg csak is Isten! A népirtás meg mi köze van a keresztény tanításokhoz? Az egy parancs volt Istentől. Nem pedig tanítás és főleg nem keresztény tanítás. Nem is lehetett volna ilyesmi hiszen Jézus akkor még nem született meg a Földre!
"Tehát akkor te helyesled ezt a népirtást?"
Isten szerint én bűnös vagyok és kegyelem nélkül csak a halál várna rám. Szerinted én ezt szeretném? Nem! még is van választásom? Én hozom a döntést ebben a kérdésben? Én hoztam a döntést ABBAN a kérdésben? Hogy jó vagy rossz azt döntsd el te magad! Isten parancsba adta és nekik meg kellett tenniük. Ennyi! Nem kell tovább bonyolítani. Isten így látta jónak és erre meg volt az oka.
"Azon lehet vitatkozni hogy mennyire helyes a nyilvános kivégzés. Egyébként ez csak 1-2 országban van így szóval nem kell általánosítani. Azt meg írtam hogy szándékos emberölésért adható halálbüntetés."
Nem csak gyilkosságért adható halálbüntetés. De pl. kábítószer kereskedelemért is adható halálbüntetés. S ezen nem is csodálkozok hogy így van.
Azért nem 1-2 ország. A Wikipédia szerint a 6 legtöbb halálos ítéletet végrehajtó ország közül 4 iszlám ország.
"A Koránra épülő iszlám jog, a saría, gyilkosság, házasságtörés, istenkáromlás és hitehagyás esetén teszi lehetővé halálbüntetés végrehajtását."
"Nem írthatott ki népeket mert Jézus Isten prófétája. Ahogy Mózes is az. Ahogy írtam azok a versek hazugságok. Isten prófétái nem gyilkolnak halomra ártatlanokat."
De te azt állítod hogy a keresztényeknek van jogalapjuk a népirtásra mert hogy az Ószövetségben vannak ilyen versek. Ezt magyarázom már én is mióta hogy Jézus nem tanított ilyesmit akkor hogyan moshatod össze a két dolgot?
"Az Ószövetség is a keresztény Biblia része."
Igen de nem a keresztény tanításokat tartalmazza és pontosan meg volt határozva akkor is hogy mely népeket kell kiirtani, Isten parancsa szerint. Akkor miért lovagolsz még mindig ezen? Írtam már neked hogy Újszövetséggel támaszd alá az elképzelésedet! Azt viszont nem tudod megtenni! Mohamednek is van előélete. Vagy ő meg sem született hanem egyszer csak úgy lett a semmiből? Az Ószövetségben olvasható az ember teremtése bűnbeesés stb. Ahhoz hogy megértsük a dolgokat ahhoz ismernünk kell a múltat. AZ ember képes tanulni de ez csak úgy lehetséges ha képes emlékezni is. Ha nem emlékszik nem tanul semmit!
"Azzal nem jösz ki a dologból hogy azt mondod az Újszövetégben nincsenek ilyen versek."
Az Ószövetségben nincsenek keresztények! Az Újszövetségben Jézus Krisztusban parancsba adja hogy Máté 28:19
Halott ember nem lehet tanítvány egyértelműen. Tehát aki keresztény az tanítványokat keres akiket taníthat és nem gyilkolásra készül. Sokminden más miatt is de ezért is hívják ÚJszövetségnek! Érted? Újszövetség, Újszövetség és nem Ó!
2Korintusz 3:14 De eltompult az értelmük, mert amikor az Ószövetséget olvassák, ugyanaz a lepel mind e mai napig felfedetlenül rajtuk marad, mivel az csak Krisztusban tűnik el.
- Ha tényleg Krisztus követője lennél mint ahogyan állítod is akkor már rég lehullott volna a lepel a szemedről. De nem így van, te nem látsz!
"Ha Jézus Isten akkor ő adott parancsot népírtásra. Ezt kellene már tisztáznod."
De nem Jézus adott parancsot a népirtásra. Ezt kellene felfognod és ennyi. Nem bonyolult! Isten adott parancsot erre! A Teremtő mennyei Atya Jahve! Ha így sem tiszta neked akkor sajnálom! Ezt a témát hanyagolni fogom!
"Ebből is látszik hogy nem ismered az iszlám vallást."
Kik voltak a próféták az eszkimóknál? Hol lehet fellelni a nyomaikat? De ugyan ez a kérdés az az azték, maja és egyéb indián törzsek esetben is!
"Tudod az a helyzet hogy az iszlám nem Mohamed prófétával kezdődött hanem Ádámmal. Ahogy írtam minden néphez érkeztek próféták. Mohamed az utolsó próféta, tehát nincs ellentmondás csak a keresztény tanításban."
Akkor hol vannak az írásos emlékek Mohamed előttről a világ többi részéről? Logikus hogy kell ilyennek lennie hiszen máshol is volt írás tudás még akkor is ha meghamisították. A kínai kultúra amely az egyik legrégebbi kultúra. Milyen írásos emlékkel rendelkezik? Nyomaiban fel kellene vagy fel lehetne fedezni a hasonlóságokat az iszlámmal.
"Az iszlám szerint Jézus is muszlim, Mózes is, Ábrahám is és ég sokan. Tehát minden néphez eljutott Isten üzenete. Keresztény vallás szerint viszont Isten nem törődött az emberiség 99%-ával, csak a zsidókkal."
A zsidók nem voltak keresztények! Viszont Galata 3:28-29
"A Korán név szerint említ 25-30 prófétát, és azt írja minden néphez érkeztek. Hadiszból pedig tudjuk hogy 124000 próféta érkezett, tehát az eszkimók és az indiánok is kaptak prófétát."
Ebben az esetben akkor ők a hamisítások nagymesterei és sem a zsidók sem a keresztények a nyomukba sem érhetnek! Úgy el törpülnek a többi vallás mellet hogy az elképesztő. Sőt az indián kultúrkörben az állatokban és a természetben hisznek meg a szellemekben! Hol van ez a zsidóktól és a keresztényektől. Akkor a muszlimok és a keresztények azok testvérek ha így nézzük a dolgot és alig van különbség! A kínai és egyéb ázsiai vallásokról nem is beszélve. Nirvana meg a többi! Akkor ők a hamisítás mesterei!
"Biblia szerint Isten a zsidókhoz számos prófétát küldött. Akkor a többi néphez miért ne küldött volna? Értelmetlen."
Ha Allah megbocsájtott akkor miért köti feltételhez az örök életet?
"A kérdés továbbra is az hogy Jézus Isten vagy ember szerinted?"
Filippi 2:6-9
"Ebben az esetben akkor ők a hamisítások nagymesterei és sem a zsidók sem a keresztények a nyomukba sem érhetnek! Úgy el törpülnek a többi vallás mellet hogy az elképesztő."
Na ebben én is egyetértek!
Ha igaz lenne, hogy minden néphez érkeztek próféták, mégpedig azonos tanítással, akkor szükségszerűen lennie kellene legalább egy-két kisebb elszigeteltebb népnek, ahol nagyjából megőriztek volna egy iszlámhoz elég közel álló tanítást. De ilyesminek nyoma sincs.
Egyébként meg páholyból figyelem a vitát, bocsánat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!