Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem hagyjátok! Ennek a vitának így már nincs értelme, ugyanazt ismételgetitek!
Viszont kérdeznék valamit:
Ha mindenki muszlim lenne, és mindenki be is tartaná a Koránban leírt törvényeket, akkor megszűnnének az emberek közötti konfliktusok? Tökéletes társadalom jönne létre?
"Ha mindenki muszlim lenne, és mindenki be is tartaná a Koránban leírt törvényeket, akkor megszűnnének az emberek közötti konfliktusok? Tökéletes társadalom jönne létre?"
Igen, szerintem egyértelműen.
Úgy kérdezted hogy ha mindenki muszlim lenne, és mindenki be is tartaná a Koránban leírt törvényeket. Az iszlám pont arra tanít hogy ne legyünk önzőek és ne rosszindulattal közeledjünk másokhoz, hanem toleranciára és együttműködésre ösztönöz. Ez egyfajta küzdelem, amit dzsihádnak nevezünk, hogy az ember megtisztítása magát az önzőségtől és jobb ember legyen. Nem könnyű de nem is lehetetlen. Személy szerint sok muszlimot és sok keresztényt ismerek. Azt tudom mondani hogy muszlimok ehhez közelebb állnak mint a keresztények. Egy átlag muszlim jobb embere mint egy átlag keresztény.
Továbbra sem tudok azzal egyetérteni hogy az ember eredendően bűnös. Hajlamos a bűnre, de ez nem azt jelenti hogy el is követi. Gyerekeken végzett kísérletek bizonyítják hogy a környezet, külső tényezők nagy befolyással vannak az emberre. Lejátszottak egy videót nekik amiben azt látták hogy emberek megölelnek egy bábut. Aztán bevitték őket egy szobába és a gyerekek megölelték a bábut. Más gyerekeknek olyan videót játszottak le amiben ütlegelik a bábut. Őket is bevitték a szobába és mit tettek? Ütlegelték a bábút.
Ahogy mondtam a keresztény vallásból hiányoznak a törvények tehát meg sem próbálja jobbá tenni a társadalmat, ami visszalépés az Ószövetséghez képest is. A szeretetet kiemelték de ez nem más mint egy üres szlogen, ha nincs mögötte tartalom és nincs meghatározva a gyakorlati alkalmazása ami a törvényekben nyilvánulna meg.
Vidiripi
"Hozzám képest zseni lennél?"
Egyszer azt írod hogy: "Ettől még nem kellene össze-vissza keverni mindent"
Aztán meg azt írod hogy: "Ezért mondtam hogy kettős mércét alkalmazol."
- Így nem nehéz zseninek lenni! A két dolog amit írsz az nem ugyan az.
"Ja és továbbra sem írtad le szerinted ki Jézus."
145. komment!
"Továbbra sem tudok azzal egyetérteni hogy az ember eredendően bűnös. Hajlamos a bűnre, de ez nem azt jelenti hogy el is követi."
Hát akkor ebben nem értünk egyet, de azt kívánom, bár neked lenne igazad.
A környezet hatását én sem tagadom, ez nyilvánvaló dolog. Lehet javítani a dolgokon neveléssel, a környezet átformálásával. De teljesen megjavítani az embert nem lehet, nekem ez a meggyőződésem. Szóval szerintem a jelenleginél lehet jobb társadalmat létrehozni, de tökéleteset nem.
"A Korán eleve nem magyarázza meg hogy miért van annyi szenvedés a világban. Sőt állítólag Allah megbocsájtott az embereknek. Ha ez így van miért nem mehettek vissza a Paradicsomba?"
Megintcsak rosszul tudod. Ez a világ egy próbatétel is. Allah megbocsát de ennek feltételei vannak. Akkor mehetsz a Paradicsomba ha kiérdemled.
"Igen! az Istenibb! Mert te magad is elismered hogy nem logikus azzal jót tenni aki bántott minket! Isten még is ezt teszi. Ez is azt jelzi hogy az ő gondolatai nem emberi gondolatok."
Nem, ez azt jelenti hogy emberi butaság és hamisítás. Az iszlám szerint a sértett eldöntheti hogy megbocsát-e a bűnelkövetőnek vagy sem. Keresztény vallás szerint kötelező megbocsátani. Sőt, ha te nem bocsátasz meg annak aki neked ártott még te jársz rosszul. Hát ez minden csak nem Isteni.
"Oké emberek átírták. Hol és mit írtak át?"
Sokmindent. Például a kötelező megbocsátás is emberi hamisítás.
"Én ilyesmit nem állítottam! Azt állítottam hogy a keresztény tanítás alapján nem gyilkoltak! Ez pedig nem ugyan az!"
Mert a Koránban hol van az hogy gyilkolj a vallás nevében?
"Nem az Ószövetségen alapul a keresztény tanítás. Persze ezt tagadhatod de attól még nem lesz igaz! A kereszténység az Jézus Krisztus tanításán alapul És az a tanítás az Újszövetségben található! "
Na akkor jól figyelj. Keresztény vallás szerint az Ószövetség is Isten szava. Továbbá keresztények szerint Jézus Isten. Ebből az következik hogy azok a népírtásra felszólító versek Jézustól származnak. Letagadod akkor a az Ószövetség hitelességét? Vagy azt mondod ezeket tényleg Jézus parancsolta?
"Ezt tudnod kellene hiszen állítólag olvastad a Bibliát és ismered is! Ha ez igaz akkor miért kérdezed?"
Mint mondtam ezt a kötelező szeretetet és kötelező megbocsátást nem tartom Isten parancsának csak emberi hamisításnak.
"Nyilvánvalóan nem!"
TE mondtad hogy a keresztény vallás szerint szeretni kell mindenkit. Akkor most hogy van ez? Te mégsem szereted?
"Oké! Elmagyarázom! Egy személy rosszat tesz veled. Eldugja a telefonodat szándékosan, szórakozásból. Pedig neked nagy szükséged lenne rá. Ezt az állam hogyan fogja megtorolni? Nem lopta el az illető csak eldugta olyan helyre ahol nem találod pedig nincs messze tőled."
Ha ebből neked bizonyíthatóan károd keletkezett akkor az államnak el kell járnia. Ha te állsz bosszút az önbíráskodás. Hol írja az Újszövetség hogy mi a teendő a Bűnözőkkel?
"Pedig érdekes hogy ilyen még a muszlimoknál is van. De akkor az is képmutatás?"
Mi van a muszlimoknál? Sajnos nem értem.
"Hol a bizonyíték arra hogy kiragadnak részletek a Bibliából és azok alapján cselekszenek a keresztény terror szervezetek?"
Már írtam. Szerinted csak az számítana vallási alapú terrornak ha valaki gyilkolás közben a Biblia verseit kántálja? Ott vannak a példák. Keresztesháborúk, inkvizíció, vallásháborúk, IRA, Srebrenica, az USA elnöke stb.
"Jézus mikor állítja ezt magáról?"
Jézus nem állítja ezt magáról, de akkor te sem? Most megint változtattál?
"Akkor miért kellett Újszövetséget kötni?"
Nincs semmiféle megkötött szövetség. Jézus a zsidókhoz érkezett mint próféta. Közölte az emberekkel Isten parancsait és kijavitotta azokat a törvényeket amiket a zsidók meghamisítottak. A zsidóknak ez nem tetszett ezért meg akarták ölni.
Arra válaszolj hogy azok a népírtásra felszólító versek Jézustól származnak vagy sem?
"Ellentétben a muszlim terroristákkal! Őket egyfelől a Koránban megígért Kertel veszik rá a saját és mások életét kioltó cselekedetekre."
A keresztes háborúkat maga a pápa hirdette ki és bűnmegbocsátást igért azoknak aki részt vesznek benne. Az USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt amit néhányszor már elmondtam.
"Ez érdekes! Csak mert ha ez így van akkor hogyan lehetséges hogy a kereszténység elterjedésével nem terjedt el a szexrabszolgatartás?"
Hogyne terjedt volna el? Az USA-ban csak a 19 század végén törölték el a rabszolgaságot.
"A muszlim kultúrában viszont a mai napig engedélyezettek a gyerekekkel kötött házasságok."
Keresztény országokban is jelen van a gyerekházasság vagy másutt. Az iszlám vallás fizikai és szellemi érettséghez köti ami koronként változó.
"Miért vált ki felháborodást ez a dolog itt Európában?"
Európában annyira becsülik a nőket hogy többmillió nemi erőszak történik évente. Vöröslámpás negyedekben árulják a nőket úgy hogy a hatóság engedi.
"Szóval szerintem a jelenleginél lehet jobb társadalmat létrehozni, de tökéleteset nem."
A Korán nem is állítja hogy az itteni életünkben tökéletes lesz minden, de leírja hogyan lehetne ahhoz az állapothoz közelíteni.
"A Korán nem is állítja hogy az itteni életünkben tökéletes lesz minden, de leírja hogyan lehetne ahhoz az állapothoz közelíteni."
Ezt így már el tudom fogadni, de úgy gondolom, nagyjából minden vallás ezt teszi. A módszereken és a hatékonyságon persze lehet vitatkozni.
"Keresztény vallás szerint az Ószövetség is Isten szava. Továbbá keresztények szerint Jézus Isten. Ebből az következik hogy azok a népírtásra felszólító versek Jézustól származnak."
Ez jó érv, kicsit övön aluli, de tetszik! Logikailag teljesen helytálló. Többek között ezért nem hiszek a Biblia isteni eredetében a keresztény elképzelés szerinti formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!