Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
"Tehát ha jól értem, az iszlám tanítása szerint végül is minden (vagy a legtöbb) vallás isteni eredetű, és ugyanazt az alapüzenetet közvetíti, csak ez az üzenet az idők során kisebb-nagyobb mértékben eltorzult?"
Nem egészen. Van olyan amit konkrétan megnevez a Korán, mint a zsidó és keresztény vallások. Ezekről biztosan tudjuk hogy Isteni eredetűek. És azt is tudjuk hogy a Korán szerint minden néphez érkeztek próféták. A többi ma is létező vallás vagy akár már nem létező, lehetséges hogy Isteni eredetű volt eredetileg. Biztosan nem tudhatjuk mert konkrétan nem említi a Korán, mint például a hindu vallás esetében, de felfedezhetőek erre utaló tanítások mint amiket fentebb beszéltünk. Vannak viszont egyértelműen emberek által kreált vallások, tehát semmiképen sem mondhatjuk hogy az iszlám vallás tanítása szerint minden vallás Isteni eredetű.
Vidiripi
"Megint ez a mellébeszélés."
Ha úgy is meg van a saját válaszod akkor minek foglalkozol ezzel a témával? Ha meg kétségeid vannak akkor legyen számodra mérvadó és hiteles a Biblia!
"Akkor félre érted."
Nem! Te nem veszed figyelembe hogy a zsidók nem nyerték meg az összes csatájukat és azt sem hogy az ószövetségi idők után is voltak zsidó irtások, de nem halt ki a zsidóság ennek következtében!
"Tisztában vagy azzal hogy a zsidók képesek lettek volna megölni Jézust, de nem hiszed el hogy átírták az Ószövetséget?"
Így van! Nem hiszem el! De zsidók intézték el hogy Jézust megöljék. Az is zsidó volt aki elárulta!
"Tehát te olyan istenben hiszel aki nők és gyerekek lemészárlására ad parancsot csak mert másban hisznek?"
Allah az ítélet napon mit fog csinálni azokkal a nőkkel és gyerekekkel akik nem hisznek benne? Mert ha megöli őket akkor te is egy ilyen istenben hiszel!
Mi lesz a sorsuk azoknak akik nem hisznek Allah-ban?
"Ja és ezek a népek nem kaptak prófétát tehát nm volt senki aki tanítsa. Érdekes vallásban hiszel. Nagyon igazságos...."
Érdekes hogy ezek a népek ismerték a zsidókat és ismerték az Istenüket is. Sőt arról is tudtak hogy mit tett a zsidók Istene. Akkor is terjedtek a hírek még ha nem is olyan gyorsan mint manapság! Te igazságosnak tartod hogy a muszlimok között vannak olyan emberek akinek több házuk is van meg több autójuk és vannak olyanok is akiknek csak egy rozoga viskójuk van? Ez igazságos Allah-tól?
"Ja hogy szerinted a szűz lányokat is le kellett volna gyilkolni?"
Ácsi én ezt nem tudom! Én csak azt tudhatom ha elolvasom hogy mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia! Na de olvasni meg te is tudsz! Olvasd el mit ír és ennyi!
"Hogy is mondjátok? Keresztény vallás a szeretet vallása?"
Látod ez a gond hogy Jézus nem küldetett el hozzájuk! Mivel még nem született meg a Földre így nehéz is lett volna. De az a baj hogy nem vagy képes ezt az összefüggést meglátni! Az ember csak ember és az ember nem fogja tudni a dolgokat csak úgy magától. Az embert bizony tanítani kell másképp nem megy!
"Nem inkább a gyilkolás vallása?"
Jézus Krisztus hol tanítja ezt? Mert ugye keresztényekről beszélsz. Keresztény = Krisztus követője! Márpedig követni csak azt lehet akit ismerünk. a zsidók nem ismerték így nem is követték. Teljesen logikus!
"Lehet hogy ilyet tettek de akkor talán tanítókat kellett volna küldeni, ahogy az iszlám szerint. Ezek szerint te olyan istenben hiszel aki nem törődik az emberekkel, de előszeretettel gyilkoltatja le őket."
Nem!
"Egyértelműen hamisítás. A Korán szerint nincs kényszer a vallásban. Mindenki abban hisz amit igaznak gondol, aztán majd Isten elszámoltat mindenkit. Persze úgy hogy megvolt az esélye arra hogy értesüljön Isten vallásáról."
Ha ez igaz akkor a keresztényeknek miért kell adót fizetnie a muszlimoknak? (értelemszerűen ahol a keresztények kisebbségben vannak)
Korán 9:29
És ha nincs kényszer a vallásban akkor miért kell harcolniuk a muszlimoknak azokkal akik nem hisznek Allah-ban?
Korán 9:29
"Keresztény vallás szerint csak zsidókhoz érkeztek próféták. Mindenki mással Isten nem törődött."
Ez nem igaz! A keresztény vallásban ez nem így van! Te nem ismered a Bibliát és Jézus tanítását azért nem tudod!
Máté 28:19
"Ugye a Biblia szerint azért kellett elpusztulnia az egész emberiségnek mert nem hallgattak Noéra."
Nem azért mert Noéra nem hallgattak! De tény és való hogy ő beszélt hozzájuk. Nem hittek a szavának! Pedig Isten üzenetét közvetítette feléjük. De a gonoszságuk miatt kellett meghalniuk!
"Mondjuk nem tudom Noé hogyan figyelmeztette a világ máik felén élő embereket."
Azt én sem tudom, de elméletem az van! Viszont ami tény, hogy a világ minden részén fellelhető az özönvíz története!
"A világot elöntő özönvíz pedig még egy mesében is hihetetlen lenne."
Elhiszem hogy Allah-k ilyesmire nem lenne képes. De egy mindenható Isten amilyen az én Istenem ő előidézte hogy így legyen!
"Tehát nem hallgatnak Noéra és meg is akarják ölni a hívőket."
Nem jártak sikerrel! :D
"Na én megérdeklődtem a zsidóktól hogy is van ez. Azt mondták hogy az áldozat csak a nem szándékos bűnöktől mentesít, a szándékosan elkövetett bűnöktől nem tehát Jézus állítólagos megváltó halála nem törli el a bűneidet."
Zsidóktól érdeklődtél Jézust illetően? Jó én meg majd megkérdezem a zsidókat a muszlimokról!
"Azt írtad azért kellett meghalniuk mert bálványimádók voltak. Az a helyzet hogy akkor mindenki bálványimádó volt hiszen csak a zsidókhoz érkeztek próféták. Volt még más kritérium is?"
Igen volt! Az hogy Isten a prófétán keresztül hirdette ki akaratát és azt is elmondta részletesen hogy ez az akarat kikre vonatkozik és hogy mit kell csinálni. Mert nem csak az emberekről volt szó hanem állatokról és mindenféle tárgyakról is! Azok sem maradtak ki a felsorolásból. Mindennek meg volt a meghatározása hogy mivel mit kell tenni. Nem össze-vissza csináltak semmit!
"Tehát helyesled emberek tömeges lemészárlását csak mert másban hisznek?"
Nem ezt írtam! Mózesről volt szó! Én azt mondom hogy nem tartom lehetetlennek Mózes tetteit!
"Ezzel azt állítod Mózes nem hallgatott Istenre, és még azt is hogy jobb lett volna mindenkit legyilkolni."
Nem! Én az állítom hogy Isten mondott valamit és Mózes nem teljesen úgy cselekedett ahogyan azt Isten mondta neki. Ez olvasható a Bibliában!
"Én arra jutottam a veled való beszélgetésünk alatt hogy a sátánistáknak felesleges volt külön vallást alapítaniuk, mert a jelenlegi keresztény vallás brutálisabb mint a sátánizmus."
Egyetértek! Annyi kiegészítéssel hogy az iszlám ott kullog a vallásos kereszténység mögött de már kezdi behozni a lemaradását!
"Kár hogy nincs egységes Biblia."
Egységes Bibliát használnak a katolikusok és a protestánsok is! A Biblia pedig Isteni eredetű!
"A teljes Biblia pedig Jézus után 500 évvel későbbi. Végül is csak 500 évvel nem tudsz elszámolni."
Wikipédia! Nem 500 év az!
"A kánon szó a bibliai iratokra alkalmazva a hit szabályát tartalmazó, az Istentől ihletett iratok együttesét, gyűjteményét jelenti. Már a 2. századtól fogva találkozunk a keresztény irodalomban olyan kifejezésekkel, mint az egyház kánona, az igazság kánona, a hit kánona. A kifejezést először és egyértelműen Nagy Szent Atanáz püspök alkalmazta a Bibliára Kr. u. 350 körül."
"Meg ott van egy rakás apokrif ami szintén bizonyíték a Bibliahamisításra."
Sok apokrif irat van. Ezért csak egy példát hozok!
Tamás evangéliumában ilyeneket írnak Jézusról.
"Rossz, hirtelen haragú és könyörtelen gyermeknek állítja be Jézust, aki arra használja természetfölötti erejét, hogy bosszút álljon a tanárain, a szomszédjain és a gyerekeken. Megvakítja, megbénítja, vagy akár meg is öli őket."
Ezt a Korán is megcáfolja nem csak a kanonikus Biblia!
Egyes becslések szerint 600 000 hadisz létezik. Még is ebből csak valamivel több mint 7 ezret tartanak hitelesnek! A többit miért nem tartják annak?
"5/15 Ti írás birtokosai! Eljött immár hozzátok a mi küldöttünk, hogy világosan elmagyarázzon nektek sok mindent, amit elrejtettetek az írásból,"
Nem idézed a teljes mondatot! Elrejted a végét? Érdekes hogy nem ugyan azt a magyar fordítást használják az eredeti nyelvet nem beszélő muszlimok!
"5/15. Ti Könyv Népe! Bizony, eljött hozzátok a Küldöttünk, nyilvánvalóvá téve nektek sokat abból, amit eltitkoltatok a Könyvből, elnézve sok mindent."
- Így olvasva a fordítást nem az jön le hogy meghamisították hanem hogy a teljes jelentését nem fedték fel!
"3/78 Akadnak közöttük olyanok, akik elferdítik nyelvükkel az Írás szövegét, hogy azt az Írás részének véljétek; a valóságban azonban nem az Írás része. Azt mondják, hogy az Allahtól származik, ám az nem származik Allahtól. Ezzel hazugságot mondanak Allahhal szemben és ők ezt tudják."
És ebben hol melyik is az a rész ahol maga az Írás van meghamisítva? Ez nem azt jelenti hogy az írás van meghamisítva hanem aki beszél az Írásról az nem azt mondja ami írva van! Nagyon nem ugyan az a kettő!
Nekem is van Korán fordításom! Szóval ne akarj mást állítani mint ami le van írva a Koránban! Azt írja hogy a nyelvükkel ferdítik el az Írást! És az nem ugyan az mint magát az írott szöveget meghamisítani! Sőt még tudják is hogy hazugságot mondanak. De csak ők tudják mert nem az Írást hamisították meg hanem nem azt mondják ami írva van!
Te pontosan ezt csináltad azzal a cikkel is. Nem azt mondtad ami abban le volt írva és most magából a Koránból idézel olyat ami ehhez kísértetiesen hasonlít.
- Hát ez elképesztő, nem gondoltam volna hogy majd egyszer a Koránra fogok tudni hivatkozni. De most már igen!
"Korán 9/34"
Na ez a rész pont azt juttatja eszembe hogy anno az egyház tiltotta hogy magán emberek birtokolhassanak Bibliát. Ha lebukott ilyen ember akkor azért büntetés járhatott akár máglyahalál is. Amikor elkezdték nemzeti nyelvekre lefordítani a Bibliát akkor az egyház mindent megtett annak érdekében hogy ezt a munkát akadályozza. Az elkészült példányokat meg elégettette! Persze teljesen megakadályozni nem tudták csak lassítani. És nem véletlenül hiszen nagyon jól tudták hogy miket műveltek és ha az emberek olvasni kezdenek akkor kiderülnek ezek a dolgok és nekik végük. Idővel így is lett!
"Korán 18:4-5"
Itt sem arról van szó amiről te beszélsz! "Súlyos dolog az a szó, ami a szájukon kijön, és nem mondanak mást..."
Szájukon kijön - a gyengébbek kedvéért emelném ki!
"Korán 3/71"
Itt is azt írja hogy eltitkolják az igazat! Nem azt hogy a könyv vagy az Írás a hamis!
"Az iszlám vallás evilágra vonatkozóan is sok parancsot tartalmaz. Ezeket hívjuk törvényeknek. Isten az Ítélet napján fog mindenkit számonkérni."
Jézus is adott parancsolatokat a követőinek!
Vidiripi
"Miért a keresztény tanítás nem Istentől van? Jézusnak nincs köze Istenhez?"
De igen van! De amíg Jézus nem kezdte el a szolgálatát itt a Földön addig nem volt kereszténység!
És ahhoz hogy lehessen kereszténység és keresztény tanítás Jézusnak meg kellett születnie. Azért kellett megszületnie hogy minden prófécia beteljesedjen ami meg van írva!
"Egyértelműen rossz döntést hoztál."
Miben hoztam rossz döntést?
"Te azt feltételezed hogy Isten megparancsolta egy népnek hogy irtson ki más népeket, gyerekeket, nőket mindenkit."
Ez nem feltételezés!
"Az iszlám szerint aki megöl egy ártatlan embert az olyan mintha az egész emberiséget ölte volna meg."
Még is képesek muszlimokat rávenni arra hogy tömegmészárlásokat kövessenek el. Nőket, gyerekeket, férfiakat, idős, fiatal, indegy csak minél több legyen. A terroristák állítása szerint Allah nevében cselekszenek. De mivel lehet őket erre rávenni ha az iszlám szerint ez olyan mintha az egész emberiséget megölné?
Mondjuk az kérdés hogy ez az "ártatlan ember" kifejezés csak a muszlimokra vonatkozik vagy a hitetlenekre is! Kikre vonatkozik?
"Ez nem az iszlám szerinti ítélkezés hanem egyes országok saját törvényei. Házasságtöréséért az iszlám vallás szerint biztosan nem jár halálbüntetés. A hitehagyásért sem."
"Úgy hogy keresztények szerint az Ószövetség Isten szava + Jézust Istennek gondolod."
Oké és ki most a keresztények prófétája? (mert nekem halvány lila elképzelésem sincs hogy ki lehet most Isten prófétája aki majd közli velünk ezt a dolgot) És mit mond hogy kiket kell kiirtani és mindenkit vagy csak a férfiakat? És mit kell tenni az állataikkal és a vagyontárgyaikkal?
"Az Ószövetség keresztények szerint Isten szava."
De nem abban vannak a keresztény alap tanítások! Ezt miért nem vagy képes megérteni? Mi olyan bonyolult ebben?
"Oké, akkor egy gyilkos istenben hiszel aki tömeggyilkolásra adott parancsot + bálványimádó vagy mert Jézust Istennek képzeled."
Igen így van Isten erre adott parancsot! És téged ez miért zavar? Nem a te Istened! Ha pedig tényleg bálványimádó vagyok akkor majd az én istenem elszámol velem. Amihez megint csak semmi közöd. Mert az én Istenem és az én életem! És nem a tied egyik sem!
"Sok vallásban fellelhetők nyomokban. Akár a zsidó, keresztény vallásban, de még a hindu vallásban is. A magyarok is egy Istenben hittek mielőtt keresztények lettek."
Az ősmagyarok a szellemekben is hittek. (dzsinn) És mik azok a nyomok?
"Vicces hogy Jézus korából nem tudsz felmutatni egyetlen írásos emléket sem de számonkéred hogy Jézus előtt többezer évvel korábbról miért nincs írásos emlék"
Te állítod hogy minden néphez érkeztek próféták. Ha ez így van akkor annak nyoma kell hogy legyen mert rengeteg nép van! 2500 és 7000 közé teszik a beszélt nyelvek számát és persze vannak olyan nyelvek is amelyeket már nem beszélnek így értelemszerűen kihalt népek is vannak. A legrégebbi eddig előkerül írásos emléket azt i.e. 6200-ra teszik! Kínából került elő! Szóval ha minden néphez küldetett próféta, akkor lennie kell erre bizonyítéknak!
"...a hindunak igen és egyértelmű bizonyítékok vannak hogy egykor egyistenhívők voltak..."
Ennyi? Egyistenhívők voltak és kész? Ennyi a bizonyíték?
"Krisna pedig lehetsége hogy valójában próféta volt, csak Jézushoz hasonlóan idővel elkezdték isteníteni."
Csak a tanítása alapján lehetséges ilyesmi!
"Én Jézust követem, de te biztosan nem. Egyre inkább úgy látom hogy te valami gyilkos vallást követsz ami csak felhasználja Jézus nevét."
Persze hogy így látod mert te az Ószövetséget akarod a keresztény tanítás alapjának. De nem az az alapja! Nem tudok mit tenni ha nem koncentrálsz az alapra az Újszövetségre amiben Jézus Krisztus tanítása van!
"Mindig ezzel jössz. Akkor Jézus miért nem az emberiség elején érkezett?"
Azért amiért Mohamed sem közvetlenül Ádám után!
"Nem értesz magyarul vagy mi? Ki lett nyilatkoztatva az igaz vallás de az emberek idővel megváltoztatták. amikről te beszélsz hamis vallások nem az iszlám. Jobb esetben nyomokban tartalmaznak igazságot mint a keresztény vallás."
Te nem értesz magyarul. Én azt írtam hogy akkor ők a hamisítás mesterei a zsidó és a keresztény valláshoz képest. Vegyük a görögöket! Náluk egy csomó mindennek volt istene. Hozzájuk képest a zsidók azok angyalok. Állításod szerint minden néphez küldetett próféta. Hát a görögök az egyistenhitet azt tényleg nagyon "átalakították"! Mesteri fokra vitték a "hamisítást" ahogyan te írod! Az Ázsiában lévő vallásokról nem is beszélve!
"Mellébeszélés. Jézus ember vagy isten?"
Te miért nem vagy képes eldönteni a Filippi 2:6-9 alapján?
ha a világ összes vallásának összes szentirata egy gyémánt, a Fil 2,6-9 annak a fényteli ragyogása
Vigyázzunk rá!
*
Mt7,6 "Ne adjátok oda a kutyáknak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok oda a disznók elé, nehogy lábukkal széttapossák azokat, majd megfordulva széttépjenek titeket."
"Értem. És mire mondanád például, hogy egyértelműen emberek által kreált vallás?"
Sok ezer vallás van jelenleg. Biztos te is tudsz olyat ami egyértelműen emberek által kreált. Például olyanokra gondolok mint a szcientológia egyház.
"ha a világ összes vallásának összes szentirata egy gyémánt, a Fil 2,6-9 annak a fényteli ragyogása
Vigyázzunk rá! "
Ezt még csak nem is Jézus mondja, és ha megnézed azt jelenti hogy a keresztény vallás többistenhitvő. Neked egy pogány hamisítás egyenlő a fényteli ragyogással?
"Például olyanokra gondolok mint a szcientológia egyház."
Hát az tuti, de az egy 20. századi kitalálmány. Hagyományos vallásokra egyikre se merném teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy ember által kreált.
"Ezt még csak nem is Jézus mondja"
Nem kéhlek alássan, ezt én mondom:
én, I.Nagy Zseniális Gyakorizó, és ráadásul a szegény Vidiripinek.
Nem tartozom neked beszámolni, mit tartok ragyogásnak, szelleminek, fény-telinek, sőt FÉNYNEK - talán valahol megegyeztünk már, hogy hülye-politeista-bálványimádónak tartasz, de ennek nincs semmi jelentősége az én életemben.
*
"Hát az tuti, de az egy 20. századi kitalálmány. Hagyományos vallásokra egyikre se merném teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy ember által kreált."
Én sem. Ezért nem is mondtam olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!