Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?
"Ezzel viszont az a gond, hogy itt összemosod azokat, akik a betelepítést támogatják és szervezik, azokkal akik ezt ellenzik, csak a propaganda hatására az iszlámban látják mindennek az okát."
Nem mostam össze. Azokat osztottam két csoportra aki szervezetten támadják az iszlámot.
"A migráció támogatói és ellenzői egymással harcolnak, miközben tudtukon kívül egy közös célért küzdenek... ez elég grotesz és tragikomikus."
Akik támogatják a betelepítést, ugyanúgy iszlámellenesek. Gyurcsány Ferenc szeretetből vitt haza saját otthonába migránsokat? Korábban meg úgy nyilatkozott valamelyik arab fociválogatotról hogy terroristák. Azt nézik mivel árthatnának a legjobban a muszlimoknak. Egyik oldalról támogatják mindenféle bűnöző betelepítését, másik oldalról pedig ezekkel a bűnözőkkel mossák össze a muszlimokat.
"és ennek alapján úgy gondolom, hogy a fő cél a népesség összekeverése és ezáltal olyan globalizált, gyökértelen, hagyományaitól elszakított tömegek létrehozása, akikből így könnyen befolyásolható fogyasztók és szavazók lesznek."
Egyetértek, ezt akarják, de ezt nem úgy akarják elérni hogy összekeverik a népességet. Ez önmagában nem eredményezné ezt. Ha megnézed a történelmet, ott van az Oszmán-Birodalom. Muszlimok, zsidók és keresztények sokszáz éven keresztül megfértek egymás mellett békében és megőrizték vallásukat, kultúrájukat. Talán 40-50 etnikum is lehetett. Vallás nélküli társadalmat akarnak, vagy esetleg egy új vallást ami megfelel nekik. Az a sormorú hog
"Ennek eléréséhez le kell számolni a vallásokkal és hagyományos értékrendekkel, valamint a nemzeti kötődésekkel is. Az oszd meg és uralkodj elve alapján ezek között konfliktusokat szítanak,"
Sajnos így van. Az a szomorú hogy keresztények ezt még most sem ismerték fel. Elhitették velük hogy muszlimok akarják eltüntetni a kereszténységet.
Vidiripi
"Sajnos így van. Az a szomorú hogy keresztények ezt még most sem ismerték fel. Elhitették velük hogy muszlimok akarják eltüntetni a kereszténységet."
A muszlimokkal meg azt hitették el hogy ez lehetséges. Már hogy a muszlimok képesek eltüntetni a kereszténységet!
De nem, nem képesek, senki sem képes erre! A Római császár is megpróbálta maga a Vatikán is megpróbálta, Hitler, Sztálin nekik sem jött össze mint ahogyan az Isten által kiválasztott népet sem tudta senki eltüntetni!
Mindkét oldalt igyekszenek becsapni hogy egymásnak ugorjanak. De a hívő keresztények tudják hogy kiben kell bízniuk! És azt is tudják hogy kinek kell hinniük!
Egyébként is Európa nagy része szekuláris és nem keresztény! És a szekuláris Európa nem fogja engedni hosszú távon sem a keresztényeknek sem a muszlimoknak hogy a vallás legyen az uralkodó! Mert ha engedte volna akkor egyáltalán nem itt tartana Európa ahol most tart! De így lesz ez a muszlimokkal is idővel!
"Pont hogy a te hited szerint ez nem igaz mert kaptak tanítókat! S így teljesen jogos volt a büntetés amit kaptak!"
Ne keverd ide az iszlámot. Most arról beszélünk mi van a Bibliában. Az alapján nem kaptak tanítókat, de kaptak büntetést. Ez így igazságtalan.
"De igen csak egy helyen alakult ki! Akkor ezzel az erővel Mohamed nem azt követte amit Jézus tanított és új vallást alapított. Mert nem akarta követni Jézust!"
Mondtam már. A Koránban szereplő Jézus sokkal hihetőbb és logikusabb. Te egy olyan Jézusban hiszel aki sosem létezett.
"A muszlimok nem imádkoznak azért hogy szenteltessék meg Isten neve. Hogy jöjjön el Isten országa hogy bocsássa meg nekik a vétkeiket, hogy szabadítsa meg őket a gonosztól."
Isten neve szent az iszlám vallás szerint is. Miért kellene azért imádkozni hogy jöjjön el Isten országa? Ez tény. El fog jönni. Vétkek megbocsátásának kérés hogyne lenne az iszlámban? Megint nem tudsz valamit és úgy nyilatkozol. A gonosztól való megszabadítás szintén benne van.
"A muszlimok betanult imát mormolnak vagy a saját szavaikkal imádkoznak?"
Ahogy mondtam az iszlám vallás megkülönböztet imát és fohászt. Az ima kötött, úgy kell elvégezni ahogy Mohamed és Jézus próféták tanították. A fohász történhet saját szavainkkal.
"Neked is ki kell alakítani a sajátodat! Ha még azt sem hiszed el hogy Jézust megölték akkor miről beszélünk?"
Nem azt kérdeztem hogy Jézust megölték vagy sem. Nem tudom hogy tarthatod igaznak a hited mikor arra se vagy képes hogy tisztázd, szerinted ki Jézus.
"Te ezt állandóan az orrom alá dörgölöd a kereszténységet illetően. Csak hogy a muszlimok sem jobban sőt. Amennyiben hozzávesszük a terroristákat akkor még rosszabbak is."
TE folyamatosan egy terrorszervezetről beszélsz és az alapján általánosítasz. Olyan mintha én azt mondanám az átlag keresztény egyenlő a pedofil papokkal és a ku klux klánnal.
"Na, már nincs is hülyeség hanem előzmény lett belőle! Micsoda változás! Persze mert az arabok egy zsidót se öltek meg, ugyan hagyjuk már!"
Az arabok visszaengedték a zsidókat Jeruzsálembe ahonnan a keresztények üldözték el őket. Megjegyzem muszlimok fennhatósága alatt jelentős keresztény népesség élt Jeruzsálemben. Ahogy a zsidóké lett, a keresztény népesség is eltűnt, így érdekes hogy Izraelt véded.
"A zsidók és az arabok között nem lesz béke sohasem ebben a világban! "
Amig muszlimok irányítottak béke volt. A cionista zsidók képtelenek a békére. Palesztina és Jeruzsálem legbékésebb időszaka a muszlim korszak volt. Ez tény.
"Csak kíváncsi voltam hogy tényleg érdekel e! Jelenések 20:6 Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban."
Keresztény vallás szerint két feltámadás lesz? Mi célból?
"Akkor újfent! Azt elhiszem hogy a te istened nem képes ilyesmire de az én Istenem igen!"
Nem értesz magyarul? Nem azt mondtam hogy nem képes rá hanem hogy van-e rá bizonyíték.
"És IGEN elhiszem hogy volt olyan özönvíz ami az egész világot elborította! Viszont vedd hozzá hogy az özönvíz előtti világ az nem úgy nézett ki mint ahogyan azt ma láthatjuk!"
Ne haragudj de ezzel csak nevetségessé teszed magad és a vallásod. Egyetlen apró bizonyíték sincs arra hogy 4 ezer éve elöntötte volna az egész világot a víz. Teljesen abszurd. A Korán helyi árvízről ír ami hihető.
"Olvasd csak hogy én mit írtam: "Megjegyzem majd egyszer azt is kérdezd meg az illetékestől hogy az Újszövetség szerint hogyan is van az áldozatbemutatás!""
Na akkor még egyszer. Az Ószövetség szerint hogy volt az áldozatbemutatás szerinted?
"Az a baj hogy nincs útmutató hogy na ez hamis ez meg már igaz!"
Ez meg mit jelent?
"Ja hogy semmi közük az iszlámhoz. Akkor hogy is van ez? Keresztény terroristák azok vannak és nekik rengeteg közük van a kereszténységhez de iszlám terroristák nincsenek mert nekik semmi közük nincs az iszlámhoz?"
Azok is csak a keresztény vallást használják fel ahogy az ISIS is az iszlámot. Én ezzel tisztában vagyok de te nem.
"Hát persze! A spanyolok sem azért mentek elsősorban az Új világba! De azért csak dolgoztak ott az egyház emberei is, erőszakkal! "
Akkor mutass kérlek egy népet Európában akit erőszakkal térítettek az iszlámra. Segítek, nincs ilyen, de csak rajta.
"Van egy katolikus és van egy protestáns. Ezt semmilyen körülmények között nem nevezném soknak."
Több van:
"Ez a megállapítás akár a Koránra is igaz lehet!"
Koránból csak egy van.
"Mint apa és gyermeke!"
Ha szó szerint veszed biológiai értelemben, akkor Jézus számodra Isten.
"Szép és tartalmas ima! Na ezt tényleg értékelem!"
Ez a kezdő szúra a Koránban. Ha ez új neked, akkor azt jelenti mégcsak ki sem nyitottad a Koránt pedig azt mondtad van neked.
"Ha így nézzük akkor a Koránt hamisították meg szinte mindenben. Mert alig-alig van benne olyan ami Jézus tanítását adja vissza!"
Nem olvastad a Koránt így nem tudhatod. Igy marad az hogy csak feltételezed, és akarod hogy így legyen. Először is nézzük az alapokat. Jézus egy Istenről beszél és azt mondja csak Istent imádjuk. Ez egyezik a Koránnal. Aztán Jézus azt mondja a hit és tettek számítanak, ahogy az iszlám szerint is. Aztán a szülők tisztelete, bűnöktől való távol maradás, szegények segítése szintén egyezőség. Aztán Jézus úgy imádkozott, böjtölt és köszönt ahogy muszlimok. Nem evett disznót és vért sem. Még mindig fenntartod hogy alig adja vissza Jézus tanítását?
"Ha nem kérdőjelezte meg akkor te miért állítod hogy hamis? Hiszen maga Mohamed sem tett ilyesmit!"
Az eredeti Tórát és Evangéliumot én sem kérdőjelezem meg. A jelenlegiek viszont meg lettek hamisítva. Ez kiderül a Koránból.
"Akkor miért üldözték őket évszázadokon keresztül? És hogyan volt képes az egyház az összes kéziratot meghamisítani? "
Sok mindenkit üldöztek a vallása miatt. Ez nem jelent semmit. Köztudott hogy az egyház sok iratot megsemmisített.
"Miből gondolod hogy nem lesz pótoktatás?"
És hogy lesz? Miért nem volt elsőre?
"Ábrahámnak mégsem hagyta hogy feláldozza a gyermekét. Pedig megtette volna!"
Igy van, nem hagyta. Pont azt bizonyítja hogy azok a versek hamisak és Jézus állítólagos feláldozása.
"Az általad keresztény terroristáknak nevezett szervezetek nem bújtak vallási köntös mögé. Még is igyekeztél őket úgy beállítani mintha vallási okból tennék amit tesznek."
Dehogynem. Mindegyiknél megjelenik valamilyen formában.
"Ugyanakkor egy csomó dologban viszont eltér a Krisztusi tanítástól! "
Igen, azok a hamis tanítások például a szentháromság és Jézus megváltó halála.
"Ezt már nem elsőre írod nekem. Mik azok a komoly gondok?"
Zsidók szerint csak ők méltók arra hogy Istent szolgálják. Minden más ember csak úgy van. Ez a kiválsztott nép dolog már-már rasszizmusba ment át. Mindenki mást lenéznek. Aztán gyilkos, parázna prófétákról ír az Ószövetség. Korán szerint ugyanaezek az emberek erkölcsös példamutató próféták. Stb sTb.
"Ja hogy már nem is emlékszel rá hogy ezt korábban megtetted."
Megtehetem most is ha szeretnéd.
"Tudnék én is még egy csomó cikket mutatni "gondos" muszlim szülők is vannak köztük."
Te kezdet el felhozni ezeket a dolgokat most meg nem tetszik hogy van egy másik oldal is? Ismerős? :)
"Neked is az Újszövetség szerint kellene élned!"
Nekem nem, mert nem vagyok zsidó és nem Jézus korában éltem. Jelenleg minden emberre a Korán vonatkozik.
"Ádám vétkezett! És ezt a vétket csak Jézus volt képes eltörölni a vérével."
Ha Ádám vétkezett nekem és neked mi közünk ehhez? Más bűnért nekünk kell bűnhődni? NEM ! Az iszlám szerint minden ember bűn nélkül születik. Jézus állítólagos feláldozása pedig egy barbár pogány elem. Isten nem kéri emberek feláldozását.
"Sátánnak az a célja hogy elpusztítsa az emberiséget és hogy hiteltelenítse Istent! De Jézus Urunk legyőzte a Sátánt és dicsőséget hozott Istennek. Jézus legyőzte a halált és így lehetőséget adott az embereknek az örök életre."
A Sátán az emberiség bukását akarja. Gyűlöli az embereket és mindent megtesz hogy távol tartsa az embereket az igaz vallástól. Jézus azért jött hogy tanítsa és figyelmeztesse az emberereket ahogy Isten parancsolta. A Sátán az ítélet napjáig kapott haladékot. Ekkor őt is számonkéri Isten. Továbbra sem hallottam érveket tőled. Miért nem tartod igaznak a Koránt?
"Tehát nincs hited abban hogy istened megszabadíthat ebből a nyomorúságból."
Én emberekről beszélek, akik itt élnek és kereszténynek vallják magukat. Bennük nem bízzon.
"Az én vallásom követőiben nem bízol? Csak egy baj van barátom. Hogy akik az országot irányítják ők nem az én vallásom követői."
Kereszténynek vallják magukat. Szerinted nem azok?
"De oké. Akkor bizonyítsd be hogy az én vallásomat követik. És ismétlem követik. Mert azt hogy mit mondanak az egy dolog de mi a bizonyíték arra hogy követik az "én vallásomat"?"
Érdekes. Az ISIS-nél meg voltál győződve arról hogy ők hithű muszlimok. Ismét kettős mérce részedről.
"Tudod a fenyegetés és a támadás nem ugyan az a fogalom. Ez két külön fogalom és nem egy! Engem is értek szóban támadások a hitem miatt!"
70 éve is így kezdődött. Tudjuk mi lett a vége. 20 éve szintén keresztény követtek el népirtást Európában.
"Szóval egyáltalán nincsenek egyedi helyzetbe az országban élő muszlimok, az országban élő keresztényekhez képest. Sőt ilyen téren semmi különbség nincsen!"
Hagyjuk már ezt a mártírkodást. Jelenleg iszlámellenes nyülöletkampány megy államszinten. Pont arra hivatkoznak hogy Magyarország keresztény és meg kell védeni.
"De akár imádkozhatsz is az istenedhez! Mit szoktál imádkozni az Istenedhez?"
Azzal hogy megkülönbözteted Istent gyakorlatilag megtagadod azt az Istent akiben Jézus is hitt. Ezek szerint te nem Jézus Istenében hiszel. Egyébként még a katolikusok is elismerik hogy ők egy Istenben hisznek a muszlimokkal. Hogy mit szoktam imádkozni megtalálod a Koránban.
"Nincs is rá szükség mert a valláson keresztül ez mindenkinek egyértelmű. A Korán leírja hogyan kell viselkedni a keresztényekkel szemben!"
A Korán ezt írja:
68/8 Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat.
"Akik nem hisznek az iszlámban "ők a legrosszabb teremtmények" ahogyan a Korán írja (98:5-6)"
A vers szerint Isten ad büntetést a hitetleneknek, nem az emberek dolga ez.
"A Korán azt írja 48:29 "...szigorúak a hitetlenekkel szemben..."
Mivel akkoriban a hitetlenek meg akarták ölni az összes muszlimot. A szigorú egyébkét sem rossz dolog.
"Szerinted mi lesz az eredmény? Szerinted kell propaganda a muszlim országokban? Nincs rá szükség mert tisztábban vannak a muszlimok ezekkel a dolgokkal. Az imámok elmondják nekik!"
Jelenleg Magyarországon az emberek 99%-a szinte semmit nem tud az iszlámról vagy amit tud azt is rosszul. Továbbá iszlámellenes gyülületkapány megy ezerrel.
"Korán 9:29 "
Már elmondtam hogy ez azokra vonatkozik akik megtámadták a muszlimokat. Ha ez általános parancs lenne te most muszlim lennél vagy nem is léteznél. Törökök 150 évig voltak itt de nem erőltették senkire az iszlámot erőszakkal.
"Ez a támadás ugyan úgy megvan a kereszténység ellen is. Pl. a családok szétbomlasztása. A meleg házasságok engedélyezése, stb. Az alapvető társadalom és annak legkisebb egysége a család szétzilálása. Nézz meg egy valóság show-t ilyen dolgok mennek az életben is. Nincs összetartás és egység!"
Sajnálom hogy ezt mondom de a keresztény vallással már végeztek. Téged is megtévesztettek. Ti még azt sem látjátok ki az igazi ellenség. A legtöbb keresztény most azt hiszi hogy muszlimok akarják megsemmisített a keresztény vallást. De segítek egy kicsit. Azok akarják megsemmisített a keresztény vallást akik most a muszlimok ellen uszítanak.
"Ez miatt te ne aggódj! Vicces is lenne a dolog. Az én szent Írásaim alapján igen is imádkozni szoktam!"
Te csak azt hiszed. Szerinted ha nem lenne fontos Jézus miért arccal a földre borulva imádkozott?
"Korábban azt írtad hogy Mohamed volt az utolsó!"
Igen, de előtte volt sok más próféta.
"Isten előtt ki az aki nem védtelen? Isten akarata ellen ki védhetne meg bárkit is? "
Akkor egy olyan istenségben hiszel aki védtelenek lemészárlására ad parancsot.
"Annyit azért már megtanultam hívőként hogy az ember és Isten gondolatai nagyon messze állhatnak egymástól és ez pont az igazságosság tekintetében a legszembetűnőbb!"
Ártatlanok lemészárlása úgy hogy semmiféle segítséget nem kaptak Istentől sehogy sem lehet igazságos. Ebben hol van az igazság? Hiába próbálod szépíteni.
"Te egyből megtámadtad a kereszténységet és még csak nem is a tantételeket hanem az egyház tetteivel kezdted. Amennyiben tényleg az iszlám a helyes út akkor nem ezekkel kellett volna előhozakodni. Most is még mindig ott tartunk hogy az erőszakról írsz."
Én nem támadtam meg senkit. Erőszakról pedig te írsz, én azokra reagálok.
"Azért legyek muszlim hogy féljek. Adjam fel a békességemet és nyugalmamat a hitemmel együtt hogy félelemben éljek? Te erre akarsz rávenni! Hát kösz nem!"
Inkább követsz egy hamis vallást csak hogy békén hagyjanak emberek ezen a világon és feladod a túlvilági életed?
"Onnét tudom hogy nem az iszlám szerinti Jézus a valós hogy Jézus feláldozta magát az emberekért. Ilyet csak az tesz akiben szeretet van! És amikor megpróbálták lebeszélni arról hogy odamenjen ahol elfogják ő elutasította a menekülés lehetőségét. Pedig megtehette volna. De ő maradt és feláldozta az életét!"
Ez az egyik legnagyobb hazugság a keresztény vallásban. Elsőre lehet szépen hangzik hogy feláldozta magát az emberiségért, de csak elsőre. Kicsit átgondolod, gyorsan kiderül hogy egy pogány hamisítás. Először is, ha Isten meg akar bocsátani ehhez nem kell emberként megjelennie és öngyilkosságot elkövetnie. Aztán Isten nem kér emberáldozatot. Ez barbár pogány vallásoknál szokás. Iszlám szerint a hitet és tetteid számítanak. Jézus ezt tanította a Korán és a Biblia szerint is.
"A muszlimokkal meg azt hitették el hogy ez lehetséges. Már hogy a muszlimok képesek eltüntetni a kereszténységet!
De nem, nem képesek, senki sem képes erre!"
Muszlimok nem akarják és korábban sem akarták eltüntetni a kereszténységet. Ezt is csak elhitették veled. Megtévesztettek. Nem látod ki a valódi ellenséged. A törökök itt voltak 150 évig mégsem erőszakolták senkire sem az iszlámot. Az araboké volt Spanyolország 800 évig, se ott sem volt erőszakos vallás terjesztés. A Közel-Keleten 10-15 millió őslakos kopt keresztény él.
Azt sem veszed észre hogy ma már az emberek többsége csak papíron keresztény. Legalább is a Nyugati világban. Teljesen jól érzik magukat ebben az önző hedonista társadalomban. Hiába mondják hogy Jézust követik meg a szeretet a legfontosabb az életükben. Ezek csak üres szavak. Soha nem olvasták a Bibliát. Szerinted keresztények hány százaléka olvasta a Bibliát? Akik olvasták és járnak templomba azok is válogatnak a Biblia versei között. Ami nem tetszik, arra kijelentik hogy ma már nem fontos, csak Jézus korában volt az, nem kötelező meg hasonló nevetséges érvek. De annál inkább ellenségesek más vallásokkal. Ha megnézed leginkább keresztények migránsoznak és legszívesebben indítanák a következő keresztes hadjáratot muszlimok ellen.
"Tudod a fenyegetés és a támadás nem ugyan az a fogalom. Ez két külön fogalom és nem egy! Engem is értek szóban támadások a hitem miatt!"
És már nem is csak fenyegetés. Ezt most olvastam:
"A sulimban van, azaz volt egy muszlim csajszi, aki soha életében nem tett semmi rosszat, de folyton cikizték, meg bántották.
Egy pár srác a sulimból beszólt neki, és a lány visszaszólt hogy "hagyjatok békén", hogy megvédje magát, erre a négy srác nekirontott, lehúzták a hijabját, és utánna jól megverték.
A négy srác megúszott mindent, a lánynak meg ki kellett iratkoznia, és elköltöztek."
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Vidiripi
"A Koránban szereplő Jézus sokkal hihetőbb és logikusabb. Te egy olyan Jézusban hiszel aki sosem létezett."
A koránban szereplő Jézusra nincs bizonyíték ellenben a Bibliában szereplő Jézussal!
https://www.youtube.com/watch?v=Nilt0G--vqQ
Én egy olyan Jézusban hiszek aki létezett! Még a történészek is elismerik Jézus létezését!
"Ahogy mondtam az iszlám vallás megkülönböztet imát és fohászt. Az ima kötött, úgy kell elvégezni ahogy Mohamed és Jézus próféták tanították. A fohász történhet saját szavainkkal."
Tehát nem úgy imádkoznak a muszlimok ahogyan azt Jézus tette! A muszlimok megkeresztelkednek úgy ahogyan azt Jézus is tette?
"Nem azt kérdeztem hogy Jézust megölték vagy sem. Nem tudom hogy tarthatod igaznak a hited mikor arra se vagy képes hogy tisztázd, szerinted ki Jézus."
Hitem szerint Jézus a Messiás! Hiába akarsz mást nem fogok mást írni mert ez a hitem!
"TE folyamatosan egy terrorszervezetről beszélsz és az alapján általánosítasz."
Nem szervezetről beszélek. Én terroristákról írtam neked többször is!
"Az arabok visszaengedték a zsidókat Jeruzsálembe ahonnan a keresztények üldözték el őket. Megjegyzem muszlimok fennhatósága alatt jelentős keresztény népesség élt Jeruzsálemben. Ahogy a zsidóké lett, a keresztény népesség is eltűnt, így érdekes hogy Izraelt véded."
Minek védeném megtudja az magát védeni! A zsidók és az arabok között nem lesz béke sohasem ebben a világban! Próbálkozások vannak, de sajnos komoly eredmények nem lesznek!
"Amig muszlimok irányítottak béke volt. A cionista zsidók képtelenek a békére. Palesztina és Jeruzsálem legbékésebb időszaka a muszlim korszak volt. Ez tény."
A zsidók és az arabok között nem lesz béke sohasem ebben a világban!
"Keresztény vallás szerint két feltámadás lesz? Mi célból?"
Igen kettő feltámadás lesz! De az a gond hogy ez neked nem lesz logikus és felesleges is leírnom mert nem fogod megérteni.
"Nem azt mondtam hogy nem képes rá hanem hogy van-e rá bizonyíték."
Bizonyíték van rá. Egyet már másoltam is neked de nem fogadtad el. Akkor minek a többi azokat sem fogod elfogadni. De te magad is rákereshetsz a neten.
Segítek! Írd a keresőbe a kulcsszavakat és böngészd át a találatokat!
"Ne haragudj de ezzel csak nevetségessé teszed magad és a vallásod. Egyetlen apró bizonyíték sincs arra hogy 4 ezer éve elöntötte volna az egész világot a víz. Teljesen abszurd. A Korán helyi árvízről ír ami hihető."
Azért is kinevetnek hogy hiszek Istenben. Szerinted mennyiben változik a dolog ha nem ezért a hitbéli dologért nevetnek ki? Nevetséges a vallásom. Te még is annyit foglalkozol vele hogy az már inkább téged tesz nevetségessé! Nekem az is hihető hogy az egész Földet elborította a víz!
Ha az embert képes visszahozni a halálból akkor egy ilyen özönvíz semmiség a számára! A feltámadás egyáltalán nem hihető és nincs benne semmi logika ismerve az anyagi világot! Ez csak színtiszta hit kérdése. Az özönvízre még fizikai bizonyítékokat is lehet találni. Persze hogy ki mit fogad el az egy másik kérdés. De a feltámadásra nincs semmi bizonyíték csak az Írások.
"Az Ószövetség szerint hogy volt az áldozatbemutatás szerinted?"
Nem tudom és nem is érdekel jelenleg. Amúgy meg azt írtad hogy beszéltél egy zsidóval ezt illetően. Na ebben a kérdésben akkor tényleg az illetékessel beszéltél. De újfent felhívnám a figyelmedet arra hogy a keresztények nem mutatnak be állatáldozatot.
"Ez meg mit jelent?"
Azt hogy ha lenne egy gyűjtemény ami jelzi az Írásokról hogy na eddig igaz és aztán ez a rész már nem igaz. Majd innentől kezdve megint igaz! Tehát egy útmutató ami részletesen foglalkozik a témával!
"Akkor mutass kérlek egy népet Európában akit erőszakkal térítettek az iszlámra. Segítek, nincs ilyen, de csak rajta."
De ha népet akarsz akkor itt vannak a magyarok. Na nem az iszlámra hanem a Vatikán általi tanításokra kényszerítették őket az államhatalom szoros közreműködésével.
"Koránból csak egy van."
Újszövetségből is csak egy van, és az a kereszténység tanításait tartalmazza!
"Ha szó szerint veszed biológiai értelemben, akkor Jézus számodra Isten."
Úgy veszed ahogyan neked tetszik! Legyen neked a hited szerint! Nekem Jézus Messiás és Isten fia ahogyan azt állítja magáról.
"Ez a kezdő szúra a Koránban. Ha ez új neked, akkor azt jelenti mégcsak ki sem nyitottad a Koránt pedig azt mondtad van neked."
Aha! Tehát ha egy dolgot nem tudok belőle akkor az azt jelenti hogy semmit sem tudok belőle. Oké akkor ez igaz rád is. Te sem tudsz semmit a Bibliáról e szerint a logika szerint!
Amúgy meg igen van Koránom, de azt nem állítottam egyszer sem hogy papír alapú lenne! Digitális van és az nem kinyitható hanem megnyitható!
"Nem olvastad a Koránt így nem tudhatod."
Nem olvastam az egész Koránt! Ez azért nem ugyan az! De azt látom hogy mit tesznek és mit nem tesznek a muszlimok na meg te is írtál már egy csomó dolgot azt se feled. Szóval igen is tudom és azért tudom mert te magad leírtad! Csak ezt nem vetted számításba barátom!
"Először is nézzük az alapokat. Jézus egy Istenről beszél és azt mondja csak Istent imádjuk. Ez egyezik a Koránnal. Aztán Jézus azt mondja a hit és tettek számítanak, ahogy az iszlám szerint is. Aztán a szülők tisztelete, bűnöktől való távol maradás, szegények segítése szintén egyezőség. Aztán Jézus úgy imádkozott, böjtölt és köszönt ahogy muszlimok. Nem evett disznót és vért sem. Még mindig fenntartod hogy alig adja vissza Jézus tanítását?"
Határozottan igen! Fenntartom!
"Az eredeti Tórát és Evangéliumot én sem kérdőjelezem meg. A jelenlegiek viszont meg lettek hamisítva. Ez kiderül a Koránból."
Számomra meg az derül ki belőle hogy Mohamed nem volt képes elfogadni a jézusi tanítást és így kitalált egy sajátot! Mert ha az eredetiek nem lettek meghamisítva akkor minek kellet hogy az angyal aki ismertette vele isten szavát!
Akkor csak annyit kellett volna tennie hogy megmondja Mohamednek hogy készíttessen saját példányt az Írásokból és tanítsa az embereket! De nem ez történt!
"Sok mindenkit üldöztek a vallása miatt. Ez nem jelent semmit. Köztudott hogy az egyház sok iratot megsemmisített."
És pont te jöttél az apokrif iratokkal! Hát nem azokkal kellett volna kezdeni hiszen ellentmondanak a kanonikus Bibliának. Akkor nem azokat kellet volna elsősorban megsemmisíteni?
Nem logikus az amit írsz sőt illogikus!
"És hogy lesz? Miért nem volt elsőre?"
Akik Mohamed előtt éltek azokkal mi lesz? Tényleg mindenki a megfelelő tananyagból kapott oktatást? Hiszen te magad írod hogy a világban mindenütt voltak próféták csak meghamisított az üzenetüket! Ha így történt tényleg akkor az a logikus és az az IGAZSÁGOS is hogy ezek az emberek megismerjék a tiszta tanítást!
"Igy van, nem hagyta. Pont azt bizonyítja hogy azok a versek hamisak és Jézus állítólagos feláldozása."
Hamis akkor lenne, ha a történetben meghal a gyermek az apja keze által. Mert Isten azt ígérte hogy megsokasítja Ábrahám utódait! Ha meghal a fia akkor hogyan sokasodik meg?
"Igen, azok a hamis tanítások például a szentháromság és Jézus megváltó halála."
Anyám borogass! Hányszor hozod még fel a háromságot? AZ hamis!
Krisztus megváltó halála viszont nem az! Mohamed milyen csodákat is hajtott végre Isten ereje által?
"Zsidók szerint csak ők méltók arra hogy Istent szolgálják. Minden más ember csak úgy van. Ez a kiválsztott nép dolog már-már rasszizmusba ment át. Mindenki mást lenéznek. Aztán gyilkos, parázna prófétákról ír az Ószövetség. Korán szerint ugyanaezek az emberek erkölcsös példamutató próféták."
A Korán szerint az iszlám az igaz vallás!
A Korán azt írja 48:29 "...szigorúak a hitetlenekkel szemben..."
- Én fedezek fel hasonlóságokat! Na most ha ez igaz lenne a keresztényekre is akkor az rengeteg menekült adót kellene hogy fizessen ha Európai földön akar élni. De nem így van! Sőt szociális juttatásokat kapnak.
"Megtehetem most is ha szeretnéd."
Megtehetem én is ha szeretnéd.
"Te kezdet el felhozni ezeket a dolgokat most meg nem tetszik hogy van egy másik oldal is? Ismerős?"
Igen ezt én kezdtem el felhozni és én el is ismerem nem úgy mint te. Te még mindig nem ismerted el hogy abban a cikkben nem szerepelt az hogy a terrorista drogos volt.
Azt pedig hogy van másik oldal is nagyon jól tudom. Szerinted miért vagyok képben a gyermekmolesztálásokat illetően? azért mert találkoztam olyanokkal akiket molesztáltak. Tudod a szolgálat nem csak abból áll hogy felolvas az ember a Bibliából. Én nagyon is jól tudom hogy van másik oldal. Azt is tudom milyenek lehetnek a túlbuzgó és az elvakult vallásos szülők.
Nem azért mert az én családom vallásos lenne. Nem azok, sőt van aki hülyének néz a hitem miatt!
Nekem akarod bemutatni azt amiben van személyes tapasztalatom? Nem átéltem hanem személyes tapasztalatom van mivel találkoztam olyanokkal akik éltek át ilyen dolgokat! Szemtől-szembe!
"Nekem nem, mert nem vagyok zsidó és nem Jézus korában éltem. Jelenleg minden emberre a Korán vonatkozik."
Soha nem jöttem volna rá hogy nem vagy zsidó! :D
Én nem a Korán szerint élek! De ez nem újdonság! Ja igen és nem vagyok egyedül!
"Ha Ádám vétkezett nekem és neked mi közünk ehhez? Más bűnért nekünk kell bűnhődni? NEM ! Az iszlám szerint minden ember bűn nélkül születik. Jézus állítólagos feláldozása pedig egy barbár pogány elem. Isten nem kéri emberek feláldozását."
1. Nem emberek lettek feláldozva hanem csak egy személy Jézus Krisztus!
2. Más nem is felelt volna meg ennek!
3. Ha minden ember bűn nélkül születik az iszlám szerint akkor miért kell egy bűnös világban élniük? Miért nem a kertbe születnek meg? Állításod szerint Allah megbocsájtott! Akkor ez nem logikus!
"A Sátán az emberiség bukását akarja. Gyűlöli az embereket és mindent megtesz hogy távol tartsa az embereket az igaz vallástól."
Istentől akarja távol tartani az embereket! De Isten vonzza az embereket magához. Van aki figyel erre a vonzásra de van aki nem foglalkozik vele. Aki figyelnek ők az Istenkeresők!
"Továbbra sem hallottam érveket tőled. Miért nem tartod igaznak a Koránt?"
Van történet a Koránban arról hogy valaki feltámadt, meggyógyult, bármilyen csoda, vagy közvetlen isteni megnyilvánulás (Máté 3:16-17)????
"Én emberekről beszélek, akik itt élnek és kereszténynek vallják magukat. Bennük nem bízzon."
De én nem ezt kérdeztem! Kit érdekel hogy nem bízol az emberekben. Mert szerinted én bízom az emberekben? Az emberek folyamatosan csalódást okoznak.
Tehát nincs hited abban hogy istened megszabadíthat ebből a nyomorúságból?
"Kereszténynek vallják magukat. Szerinted nem azok?"
Akik az országot irányítják ők nem az én vallásom követői. Kérlek idézd nekem azt amikor kereszténynek vallják magukat! Bizonyítsd be nekem hogy azok. Mert én nem hiszek ebben! Érvelj!!!!!
"Érdekes. Az ISIS-nél meg voltál győződve arról hogy ők hithű muszlimok. Ismét kettős mérce részedről."
Hát én a miniszter elnököt soha nem hallottam a Bibliáról beszélni sőt az esküt sem a Bibliára teszi le! Ellenben az ISIS-sel aki a Koránt szorongatja a kezében és azt kiabálja hogy Isten hatalmas! "a Korán kényszerít bennünket erre" - Mondja ezt egy olyan muszlim ember aki fegyvertelen embereket ölt meg!
De újfent kérem bizonyítsad már be nekem hogy az én vallásomat követik! Mikor hivatkoznak ezek az emberek a Bibliára? Én azt látom hogy a terroristák kezében ott a Korán és arra hivatkoznak. De olyat még soha nem láttam, hallottam az ország vezetőitől hogy a Bibliára hivatkoznának vagy esküt tennének a Bibliára!
"70 éve is így kezdődött. Tudjuk mi lett a vége. 20 éve szintén keresztény követtek el népirtást Európában."
Tehát egy olyan istenben hiszel akiben nincs bizodalmad hogy a nehézség idején megadja a menekülés útját így vagy úgy. Tehát te félsz és nincs reménységed! Az én vallásomban akár élek akár halok az Istené vagyok és ő nem feledkezik meg rólam.
Ha tudod mi lett a vége akkor készülj fel rá vagy menekülj el, ha hithű vagy akkor a hithű testvéreid majd befogadnak! Istenedben nem bízhatsz akkor csak két választásod van!
Vársz rettegve és félelemben élve vagy menekülsz. Nekem nem kell félnem én szabad vagyok. Akkor is szabad vagyok ha szóban fenyegetnek meg vagy kinevetnek úgy mint te is a hitem miatt vagy az egyik család tagom! Én akkor is megtalálom a lelki békémet megadatik nekem!
"Hagyjuk már ezt a mártírkodást. Jelenleg iszlámellenes nyülöletkampány megy államszinten. Pont arra hivatkoznak hogy Magyarország keresztény és meg kell védeni."
Még is mit vársz egy szekuláris társadalomtól és kormánytól? Ez engem nem mentesít az alól hogy kinevetnek a hitem miatt és hülyének néznek! Ez nem mártírkodás hanem tény! Pont azt magyaráztam neked hogy Jézust nem azért ölték meg mert leleplezett bármilyen hamisítást. Ugyan! Azért ölték meg mert féltették a hatalmukat és mindent aljasságot megtettek azért hogy megtartsák. Olvasd el Jézus bírósági perének a történetét. A döntéshozó mit csinál. Hoz egy politikai döntést aminek semmi köze az igazsághoz de a valláshoz sincs köze. Az csak az ürügy volt de a hatalomvágy mozgatta.
Szerinted az állami tisztviselőket a keresztényi tanítások vezérlik? Mert ha ezt hiszed akkor te vagy az ország legnaivabb muszlimja aki semmit sem tud a világról és hogy mi hogyan működik. És akkor te egyszerűen vak vagy, ez nem a vallásról szól. Ez a hatalom megtartásáról szól és bármit képesek ezért bevetni! Érted? Bármit!
"Azzal hogy megkülönbözteted Istent gyakorlatilag megtagadod azt az Istent akiben Jézus is hitt."
Csak a te vallásod szerint!
"Egyébként még a katolikusok is elismerik hogy ők egy Istenben hisznek a muszlimokkal."
Akkor legyél katolikus én nem leszek az. Bocs! Nem fogadom el a pápát hogy csak egy dolgot említsek!
"A Korán ezt írja:"
A Korán azt is írja hogy, Korán 98:5-6
"Mivel akkoriban a hitetlenek meg akarták ölni az összes muszlimot. A szigorú egyébkét sem rossz dolog."
Magyarországon nem támadtak meg muszlimokat. Csak szigorúan bánnak velük! Az meg nem rossz dolog!
"Jelenleg Magyarországon az emberek 99%-a szinte semmit nem tud az iszlámról vagy amit tud azt is rosszul. Továbbá iszlámellenes gyülületkapány megy ezerrel."
Rómában van muszlim mecset! Mekkában mikor lesz templom vagy olyan épület ami egy hatalmas és jól látható kereszt van?
"Már elmondtam hogy ez azokra vonatkozik akik megtámadták a muszlimokat. Ha ez általános parancs lenne te most muszlim lennél vagy nem is léteznél."
Mi a teendő akkor amikor muszlimok támadnak meg nem muszlimokat?
"Sajnálom hogy ezt mondom de a keresztény vallással már végeztek."
Hát ezen csak nevetni tudok. Mert nem hiszem el! Sajnálod? Nem! Ezt nem hiszem! Amúgy lehet hogy ők azt hiszik hogy végeztek a keresztény vallással. De ez nem így van. Az jó ha ebbe a hitbe ringatják magukat!
Vidiripi
"Azok akarják megsemmisített a keresztény vallást akik most a muszlimok ellen uszítanak."
Akkor a kérdés az hogy miért nem őket támadod és miért a keresztényeket? Ha te ezzel ennyire tisztában vagy.
"Te csak azt hiszed. Szerinted ha nem lenne fontos Jézus miért arccal a földre borulva imádkozott?"
Ha ez ilyen fontos lenne akkor arra külön kitért volna Jézus amikor a tanítványai azt kérték tőle hogy tanítsa őket imádkozni. Hogy Jézus miért borult le? Azért mert olyan dolog várt rá amit még soha nem tapasztalt meg és ez nem a halál volt nem a haláltól félt!
Amikor Jézus arcra borult akkor Atyának szólította az Istent. A muszlimok is Atyának szólítják az Istent amikor leborulnak?
"Akkor egy olyan istenségben hiszel aki védtelenek lemészárlására ad parancsot."
Isten előtt ki az aki nem védtelen? Isten akarata ellen ki védhetne meg bárkit is?
"Ártatlanok lemészárlása úgy hogy semmiféle segítséget nem kaptak Istentől sehogy sem lehet igazságos. Ebben hol van az igazság? Hiába próbálod szépíteni."
Nem szépítek semmit! Saját tapasztalat. Hogy amit én igazságosnak ítéltem az Isten szerint nem igazságos. Sajna ez van! Az ember és az Isten nem ugyan azt érti igazság alatt!
"Inkább követsz egy hamis vallást csak hogy békén hagyjanak emberek ezen a világon és feladod a túlvilági életed?"
Akkor ismét leírom neked. Nem! Vannak emberek akik nem hagynak békén és olyanok is mint te is vagy hogy kinevetnek a hitem miatt. Az egyik családtagom hülyének néz a hitem miatt! Nem követek hamis vallást. Csak a te hited szerint hamis az én hitem. És nem a túlvilági életemet adnám fel hanem az örök életemet!
"Ez az egyik legnagyobb hazugság a keresztény vallásban. Elsőre lehet szépen hangzik hogy feláldozta magát az emberiségért, de csak elsőre. Kicsit átgondolod, gyorsan kiderül hogy egy pogány hamisítás. Először is, ha Isten meg akar bocsátani ehhez nem kell emberként megjelennie és öngyilkosságot elkövetnie."
Nem öngyilkosság történt hanem gyilkosság amit emberek követtek el!
Vidiripi
"Azt sem veszed észre hogy ma már az emberek többsége csak papíron keresztény."
Hát nem is tudom kiírta azt hogy ha valaki a Bibliára teszi a kezét és arra esküszik akkor az már keresztény és én ez ellen hiába tiltakoztam. Meg az ellen is hiába tiltakoztam hogy nincsenek keresztény terror szervezetek. Sőt írtam neked olyat is hogy "Ugyan menj már egyszer ki egy forgalmas utcára ahol élsz és kérdezd meg az embereket hogy mit tudnának elmondani a Bibliáról. Aztán ugyan ezt csináld meg a muszlimokkal is!" (255. komment)
Azzal meg már te magad jöttél hogy Európa egyre szekulárisabb amivel egyet értek. Én nagyon is jól tudom hogy mi a helyzet csak épp hiába próbáltam neked ezt leírni.
"Legalább is a Nyugati világban. Teljesen jól érzik magukat ebben az önző hedonista társadalomban."
Mit írtam én neked egy ici-picivel korábban?
"Ezzel szemben mi van a muszlimoknál. Az nem zavartatja magát akár a metróban is lerakja az imaszőnyegét és nekiáll imádkozni."
260. komment!
"Hiába mondják hogy Jézust követik meg a szeretet a legfontosabb az életükben."
Tudod azt a szöveg hogy a szeretet a legfontosabb az életükben az sok esetben meg van ám más irányzatoknál is. Pl. New Age, Buddhizmus, stb. Szóval biztos hogy kereszténynek vallják magukat akik ezt hangoztatják? Mert én nem vagyok benne biztos a tapasztalat mást is mutat.
"Ezek csak üres szavak. Soha nem olvasták a Bibliát. Szerinted keresztények hány százaléka olvasta a Bibliát?"
Fiatalember! Mit is írtam én önnek korábban?
"Ugyan menj már egyszer ki egy forgalmas utcára ahol élsz és kérdezd meg az embereket hogy mit tudnának elmondani a Bibliáról."
Szintén a 255. komment! Na mit gondolsz miért írtam? Vajon megvilágosodik benned erre a kérdésre a válasz?
"Akik olvasták és járnak templomba azok is válogatnak a Biblia versei között."
Így van ez a Koránnal is. Akik alapvetően nem muszlim országban élnek azok között sok ilyen van. Írtam neked a munkatársamról kettő is van már akik muszlim országból érkeztek. Na egyikük sem tartja a muszlim hitet. De a disznót azt nem eszik meg. Viszont az itallal nincs gond az jöhet. Volt hogy együtt ittunk.
"Ami nem tetszik, arra kijelentik hogy ma már nem fontos, csak Jézus korában volt az, nem kötelező meg hasonló nevetséges érvek. De annál inkább ellenségesek más vallásokkal."
Ezek azok akikről azt írod hogy papíron keresztényke?
"Ha megnézed leginkább keresztények migránsoznak és legszívesebben indítanák a következő keresztes hadjáratot muszlimok ellen."
Ezek azok akikről azt írod hogy papíron keresztényke?
"És már nem is csak fenyegetés. Ezt most olvastam A négy srác megúszott mindent, a lánynak meg ki kellett iratkoznia, és elköltöztek."
És a szülők azok miért nem tettek feljelentést a rendőrségen? De mi a bizonyíték arra hogy ez megtörtént és hogy itt Magyarországon történt meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!