Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
 291/331 A kérdező kommentje:

# 287

"Én nem hiszek az összeesküvéselméletekben, vagy a háttérhatalomban olyan formában, hogy egy bizonyos csoport a háttérből közvetlenül irányít minden folyamatot. Teljesen nem zárom ki ezt sem, de nem tartom valószínűnek."

Azt én sem tartom valószínűnek hogy egy csoport irányít minden folyamatot. Legalább is jelenleg még nem. Ha ekkora hatalmuk lenne, előjönnének és nem a háttérben bújnának meg. Az viszont tény hogy világszinten a jövedelem, vagyon egyre inkább egy kis réteg kezében koncentrálódik. Olvastam például hogy megvizsgálták a legnagyobb transznacionális cégeket világszinten és az lett az eredménye hogy a tulajdonosi kör egy szűk csoport.

"Hogy aztán az egésznek a hátterében mégis mennyire vannak ott az általad 2. csoportba sorolt erők, és milyen mértékben tervezett akciójuk ez, azt nem tudom. Lehet, hogy csak kihasználják az egyébként nem általuk előidézett helyzetet. De az is lehet, hogy tényleg ők idézték elő."

Az USA közel-keleti háborúi mögött szerintem biztos hogy ők vannak. Sokan azt hiszik az olaj miatt történt, de igazából az USA-nak nincs szüksége külső olajforrásokra. Ez legfeljebb csak egy kis részcél. Bűnözök betelepítése Európába és az ISIS létrehozás szintén hozzájuk köthető. Nyilván a migránsok többsége tényleg háborús menekült vagy csak jobb életet akar, de ellenőrizetlenül jöttek, nem véletlenül. Közöttük bárki bejöhetett.

"Viszont a Földközi-tengeren érkező négerek nem igazán passzolnak bele a képbe, ha kizárólag iszlám elleni akcióként értelmezzük a migráció elősegítését. Itt más célt nem nagyon tudok feltételezni, minthogy Európát akarják gyengíteni."

Lényegtelen hogy az érkezőknek valójában milyen a vallása vagy bőrszíne. Propaganda szerint mind muszlimok. Migráns = muszlim, muszlim = terrorista. Ezt akarják most belevésni az emberek fejébe.

2018. ápr. 7. 23:13
 292/331 A kérdező kommentje:

"Akkor te minek foglalkozol ezzel már harmadjára? De akkor újfent hogy jobban rögzüljön benned mert úgy látom hogy az eddigiek nem voltak elegendőek!"

Ezek szerint nem fogadod azt sem hogy a többi keresztény irányzat Istene az amelyikben te hiszel. Tehát csak a te irányzatod Istene az igaz?

"Meggyilkolták!"

Tehát akkor Jézus megváltó halála nem volt tudatos. Csak a véletlen műve? Úgy volt tervezve hogy eljön a földre, prédikál, megöregszik és meghal?

"Ezért a keresztények nem is áldoznak fel embereket!"

A keresztény vallás alapja az emberáldozat.

"De miért nem kérdeztek meg előtte hogy én vállalom-e ezt a próbatételt? Ez nem logikus! És nincs is kapcsolata a valósággal! "

Megkérdezték, csak éppen nem emlékszel rá. Ha emlékeznél nem lenne próbatatél. Pont hogy a keresztény változatnak nincs kapcsolata a valósággal, mert az azt mondja hogy akaratunkon kívül születtünk meg emberként. Tehát senki nem kérdezett meg hogy meg akarsz e születni emberként, de ha rossz döntéseket hozol, örökre elkárhozol. Ja és ehhez sok ember nulla segítséget kapott.

"Ha bűntelenül születik meg valaki akkor miért ne érdemelné meg? Ez így nem igazságos! Hiszen ha egy tökéletes világba születne meg akkor nem követne el semmi bűnt! Még kicsiket sem!"

A szabad akarat velejárója. Te döntésed ha a rosszat követed. Az egyetemre id önként jelentkezel de nem mindenki tudja elvégezni csak azok akik szorgalmasak és kitartóak.

"Ha bűn nélkül születsz meg akkor később leszel bűnös és sehonnét máshonnét nem jöhet a bűn csak a környezetedből."

Az iszlám nem mondja hogy a világ bűn nélküli. Azt mondja az ember születik bűn nélkül. Ez egyáltalán nem ugyanaz.

"A kereszténységet! A legfinomabb eszközökkel."

Igazán? :) Ha megnézed a médiát akkor azt mondják hogy keresztény migránsok akarják elfoglalni Európát, legyilkolni a helyieket, megerőszakolni a nőket. Nem akarnak beilleszkedni, dolgoz, stb stb? Mondtam hogy nem kell mártírkodni. A keresztény vallással már rég végeztek.

"Logikusabb? Mi vagyok én egy vulkáni a Star Trek-ből? Én azt írtam hogy Istenkeresők és nem azt hogy logika keresők. És ez nálam is így van! Áruld már el nekem hogy miért logikus hinni Istenben és a feltámadásban? "

Ja hogy neked ez neked nem számít a józan ész? Akkor mi alapján döntöttél úgy hogy az az irányzat igaz amit most követsz? Ha nem az eszedre hallgattál akkor mire? Isten is logikus és a feltámadás is és Isten vallása is logikus kell hogy legyen. Ez pedig az iszlám. A keresztény vallás leír egy Jézus képet, az iszlám szintén leírja ki Jézus. Az iszlám szerinti sokkal logikusabb. Ezért azt tartom igaznak.

"A kérdés az volt hogy vannak e a Koránban csodák: Feltámadás, gyógyítás stb. De ne fáradj vele írta ki egy kérdést ezt illetően!"

Ha csak ennyi a kérdés, akkor a válasz igen, vannak. De miért nem olvasod el magad?

"És olyan van benne ami az embereket szolgálta és nem saját magát vagy a rokonát? Mert ez így nagyon emberi és persze logikus!"

Hogyan? Jézus ezzel szerinted saját magát szolgálta? A próféták azért jöttek hogy az embereket tanítsák és segítsék.

"Korán 5:90

Aztán meg ezt lehet olvasni! Korán 47:15, 83:22-25 "

Kettő nem ugyanaz. Honnan tudod hogy a paradicsomban lévő bor ugyanaz mint itt a földön? Egyébként is vannak olyan fordítások amik szőlőből készült italnak írják.

"Nem írja a Biblia hogy a bor amit Jézus által lett az a bor megrészegítette volna őket! Nem tudhatod hogy milyen bor volt!"

Lehet hogy nem, de ez akkor sem illik egy prófétához. Nem tartom valószínűnek. Lehet nem bor volt hanem egyszerű szőlőlé csak idővel bornak mondták az emberek.

"De ennek a csodának van egy szellemi jelentősége is."

És mi volna az?

"Tehát a kérdés az hogy miniszterelnökként is kijelenti ezt? "

Az egyik videóban már miniszterelnök és tele van a net ilyenekkel.

"És még valami azt írtam hogy "Akik az országot irányítják..." (268. komment)

Tehát többesszám! Szóval mi van a többiekkel?"

Azt várod hogy a háromszázvalahány képviselőnek meg minisztereknek egyenként nézzek utána?

"Na ne röhögtess! Orbánék nélkül a parlamentbe sem kerültek volna be!"

De ott vannak és kereszténynek vallják magukat.

"Melyik az én Bibliám, mert több is van!"

Akkor már szerinted is több van? :)

"A muszlim világból érkező ember csinálják azt hogy fegyvertelen embereket mészárolnak le."

A te vallásod hívei is csinálják. Továbbá a Koránban nem szerepel ilyen, A Bibliában viszont benne van.

"De úgy értettem hogy Isten ad megoldást arra a helyzetre, nehézségre amibe belekerülhet egy hívő ember! Tehát Isten szabadít meg!"

Ha te is teszel érte, mint mondtam. Ha benn ülsz az égő házba hiába mondogatod hogy Isten majd megvéd. Jó persze lehetnek csodával határos dolgok, de alapvetően tenned kell érte.

"Amúgy meg mi a tapasztalatod, titokban kell gyakorolnod a vallásodat mert ha nem így teszel akkor lecsuknak?"

Még nem tartunk ott de ebbe az irányba mennek a dolgok.

"Ha nem hiszel a feltámadásban akkor logikus a nyugtalanságod és félelmed. Van a Koránban olyan hogy Allah minden muszlimot megvéd? Csak mert ilyesmi nincs a Bibliában."

Muszlimok nem a haláltól félnek hanem hogy megfeleltek-e Istennek. Az ítélet napján emelt fővel tudunk-e majd Isten előtt állni vagy szégyenkezni kell.

"Mindenkit? Akkor miért Európába özönlenek most már lassan milliók? Miért nem a testvéreikhez mennek?"

Ők önként döntöttek úgy hogy Európába mentek ahol jobbak a körülmények. Tudod nem könnyű 10-15 millió menekültről gondoskodni. Van aki továbbáll.

"Én nem azt a vallást követem amiről te beszélsz. Az én vallásom Írásaiban semmi olyan nincs ami engem erre szólítana fel!"

Pedig ezt követed. Azzal nem jössz ki a dologból hogy azt mondod az Ószövetség nem vonatkozik rád. Ugyanaz az isten adott rá parancsot akit követsz. A Bibliából ez következik.

"Nem hamisításról van szó hanem hatalom féltésről. Ha hamisításról van szó akkor azokat a részeket miért nem hamisították meg amelyekben Jézus helyre teszi pont azt a társadalmi réteget akik később kivégeztették."

Ha a zsidók nem hamisítottak, miért feltétek a hatalmukat? Jézus milyen veszélyt jelentett a hatalmukra?

"Mert ha nem az, akkor hogyan lehetne ugyan az az Isten?"

Akkor ezek szerint a keresztények 99,9%-a sem abban az Istenben hisz mint te, mert ők szentháromság hívők.

"Hogy a katolikusok pápája mondott ilyet azt talán még elhiszem. De ez is kétséges. Viszont hogy a zsidók elismerik azt nem hiszem. Hol ismerik el?"

A katolikusok valamelyik zsinaton jelentették ki. A zsidó vallás Istenképe és a muszlim vallás Istenképe megegyezik. Kérdezz meg egy vallásos zsidót aki ért hozzá vagy írd ki külön kérdésben.

"A hírek szerint muszlim országokban keresztényeket öltek. Szerinted ezek jó dolgok?"

A hírek szerint az USA a Bibliára tesz esküt és a sokadik muszlim országot támadta meg. A hírek szerint keresztény terorszevezetek muszlimokat gyilkolnak. Szerinted ezek jó dolgok?

"Együtt érzésből a béke jeleként építhetnének egyet a keresztények általi adományokból!"

Szinte mindegyik muszlim országban ahol van rá igény templom is van. Ez Magyarországról nem mondható el mert tilos mecsetet építeni.

"Igen az utcán, de volt olyan is hogy a saját házában. A hírek szerint!"

Ugyanazt kell tenni mint amikor egy keresztény támadja meg, vagy ateista, vagy más vallású.

"A keresztény vallás a megváltásra épül! Ennek nyoma sincs a Koránban! Akkor hogy is van ez?"

Amit te megváltásnak nevezel valójában emberáldozat és egy barbár pogány hamisítás. TE ezt tekinted a keresztény vallás alapjának?

"Oké akkor átfogalmazom. Abban a hitben vannak hogy teljes mértékben végeztek a keresztény vallással. De ez nem így van!"

A keresztény vallást nem tekintik már akadálynak. Ez azt jelenti hogy már végeztek.

2018. ápr. 8. 00:20
 293/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Tehát csak a te irányzatod Istene az igaz?"

Nem! A Biblia az igaz!

"Tehát akkor Jézus megváltó halála nem volt tudatos. Csak a véletlen műve? Úgy volt tervezve hogy eljön a földre, prédikál, megöregszik és meghal?"

Öngyilkosságról akkor beszélhetünk hogy ha valaki önkezével teszi azt. Ha más teszi akkor az gyilkosság! De nem magyarázom tovább ezt én lezárom mert úgysem érted meg!

"A keresztény vallás alapja az emberáldozat."

Egyetlen TÖKÉLETES emberé.

"Megkérdezték, csak éppen nem emlékszel rá."

Akkor mi a különbség? Ha nem emlékszem rá hogy mi a cél akkor nincs értelme az egésznek. Akkor minek kérdezik meg? Nem logikus!

"A szabad akarat velejárója. Te döntésed ha a rosszat követed."

Szabad akaratomból eldöntöttem hogy nem a Koránt követem! Ez az én döntésem.

"Az iszlám nem mondja hogy a világ bűn nélküli. Azt mondja az ember születik bűn nélkül. Ez egyáltalán nem ugyanaz."

Ebben mi a logika? Bűnös a kő a föld a növények? Akkor büntessük meg őket hogy tűnjön el a bűn a világból és így az ember sem fog bűnt elkövetni.

"A keresztény vallással már rég végeztek."

Dehogy végeztek! Most vannak az utolsó szakaszban de még nem fejezték be a munkát! De nagyot fognak majd csalódni.

"Ja hogy neked ez neked nem számít a józan ész?"

Miért ne számítana? Ésszerű választás volt a kereszténység!

"Akkor mi alapján döntöttél úgy hogy az az irányzat igaz amit most követsz?"

A megtapasztalásaimon keresztül. De te ezeket lehet hogy elintéznéd azzal hogy véletlenek voltak. Ezt nem tudom. volt olyan pl. amikor nem sok választott el a haláltól de megmenekültem. Pedig akkor még semmit nem foglalkoztam Istennel. Szekuláris voltam mint a világ. Nem hittem Istenben!

"Isten is logikus és a feltámadás is és Isten vallása is logikus kell hogy legyen. Ez pedig az iszlám."

Az iszlámban vallásban mi a bizonyíték arra hogy van feltámadás? Mert a Bibliában vannak ilyen történetek. Tehát akkor sokkal logikusabb a kereszténység mert a szent Írásaikban írnak arról hogy volt akit feltámasztott! Tehát tényleg lehetséges a feltámadás. De a Korán ezt nem erősíti meg ott csak egy jövőbeli esemény. Az Írásokban viszont megtörtént nem is egyszer! Így logikus ezt a vallást elfogadni mint reménységet!

"A keresztény vallás leír egy Jézus képet, az iszlám szintén leírja ki Jézus. Az iszlám szerinti sokkal logikusabb. Ezért azt tartom igaznak."

Én meg nem! De ez eddig is tiszta volt. Te a muszlim logikára alapozol én meg a keresztényre.

"Ha csak ennyi a kérdés, akkor a válasz igen, vannak. De miért nem olvasod el magad?"

Már írtam ki kérdést szóval ez tárgytalan. És aszem inkább kérdéseket fogok kiírni hogy válaszaim legyenek!

"Hogyan? Jézus ezzel szerinted saját magát szolgálta? A próféták azért jöttek hogy az embereket tanítsák és segítsék."

Az hogy Mohamed megtette azt a nagy távolságot egy nap alatt az kit szolgált? Mi volt az értelme?

"Kettő nem ugyanaz. Honnan tudod hogy a paradicsomban lévő bor ugyanaz mint itt a földön? Egyébként is vannak olyan fordítások amik szőlőből készült italnak írják."

Ja hát én így értelmezem. A bor tilos az iszlám szerint. Így az biztos hogy bor. Neked is van Biblia értelmezésed és hiába mondom hogy az nem jó. Akkor majd nekem is lesz Korán értelmezésem és nem te mondod meg hogy hogyan értelmezzem. Akkor sem ha csak annyit olvasok el a Koránból. Te sem fogadod el amit én mondok akkor én sem teszem és egálban leszünk. Na ezt feltudod oldani?

"És mi volna az?"

A kegyelem!

"Az egyik videóban már miniszterelnök és tele van a net ilyenekkel."

Neked sok minden köztudott! De én nem így vagyok ezzel ami a politikát illeti. Tedd már meg hogy megmutatod!

"Azt várod hogy a háromszázvalahány képviselőnek meg minisztereknek egyenként nézzek utána?"

Akkor te se várd el hogy bevegyem hogy keresztény az ország kormánya mert a Viktor ezt nyilatkozta. Bocs de én nem ezt látom mert a döntéseik nem tükrözik a hitüket!

Tehát nem keresztények csak képmutatók! És valójában szekulárisak akik a hatalmukhoz ragaszkodnak és mindent megtesznek azért hogy azt meg is tartsák!

"De ott vannak és kereszténynek vallják magukat."

Ez olyan mintha te vallanád magadat kereszténynek! Muszlim humor! :D

"Akkor már szerinted is több van? :)"

Azt írtad hogy: "A te Bibliád szerint..." Így írod! Szóval mire gondoljak?

"Továbbá a Koránban nem szerepel ilyen, A Bibliában viszont benne van."

Miután a hadseregüket legyőzték! Mivel Isten a kezükbe adta az ellenséget és Isten elől nincs menekvés!

"Ha te is teszel érte, mint mondtam. Ha benn ülsz az égő házba hiába mondogatod hogy Isten majd megvéd. Jó persze lehetnek csodával határos dolgok, de alapvetően tenned kell érte."

Van hogy mindent megteszel de hiába akkor sem jön össze. Aztán Istenhez fordulsz és ő megmutatja a megoldást!

"Még nem tartunk ott de ebbe az irányba mennek a dolgok."

A keresztényeknek van ebben tapasztalata. Szóval tudtok kitől ellesni néhány dolgot!

"Muszlimok nem a haláltól félnek hanem hogy megfeleltek-e Istennek. Az ítélet napján emelt fővel tudunk-e majd Isten előtt állni vagy szégyenkezni kell."

Akkor miért nyugtalanok a magyarországi helyzet miatt? Hiszen bárhogy is alakul nincs veszteni valójuk.

"Ők önként döntöttek úgy hogy Európába mentek ahol jobbak a körülmények. Tudod nem könnyű 10-15 millió menekültről gondoskodni. Van aki továbbáll."

Hát ez az. A saját szülőföldjükről űzték el őket bűnözők! A muszlim országok meg nem tesznek semmit!

"Pedig ezt követed. Azzal nem jössz ki a dologból hogy azt mondod az Ószövetség nem vonatkozik rád. Ugyanaz az isten adott rá parancsot akit követsz. A Bibliából ez következik."

Aszem elnevezlek papagáj muszlimnak, mert állandóan ezt ismételgeted. Már pedig az Ószövetség nem vonatkozik rám. Én pl. nem fogok bemutatni állatáldozatot, Jézus Urunk nem ezt tanította! S ugyan ez az Isten miután elküldte a Fiát azt is mondta hogy: Máté 5:43 Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. 44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,

Maga Jézus mondja hogy a régieknek. De én nem a régiekhez tartozom, ha nem az Újszövetséghez!

"Ha a zsidók nem hamisítottak, miért feltétek a hatalmukat? Jézus milyen veszélyt jelentett a hatalmukra?"

A tanítást már nem az Írástudóktól várták hanem Jézustól. Máté 7:28 Amikor befejezte Jézus ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán, 29 mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.

"Akkor ezek szerint a keresztények 99,9%-a sem abban az Istenben hisz mint te, mert ők szentháromság hívők."

Ezt írod te! "... hanem hogy megfeleltek-e Istennek. Az ítélet napján emelt fővel tudunk-e majd Isten előtt állni vagy szégyenkezni kell."

Meg azt is írtad nekem hogy mit problémázok. De már megint itt tartunk és megint problémáznom kell. Én nem vagyok háromság hívő fogd már fel. És miért kellene hogy érdekeljen hogy az úgynevezett keresztények 99% az! Isten mikor jelenti ki magát háromságként a Bibliában? Jézus vagy az apostolok mikor tanítanak róla? Én a Bibliát veszem alapul felejtsd már el az egyházakat és az embereket! Ez a te rögeszméd ami be van tokosodva teljesen ez a te bajod! És a te hibád hogy ezt nem dobod ki!

"A zsidó vallás Istenképe és a muszlim vallás Istenképe megegyezik."

Ne kavarjál már itt össze-vissza! Az ugyan abban az Istenben való hit és az azonos Istenkép az két külön dolog!

"Azt mondom a katolikusok is elismerik hogy ők egy Istenben hisznek a muszlimokkal."

Ezt írtad. Szívatod saját magadat! Még mindig baj van a visszaemlékezéssel? Akkor olvasd már vissza a saját írásodat mielőtt válaszolsz!

"A hírek szerint az USA a Bibliára tesz esküt és a sokadik muszlim országot támadta meg. A hírek szerint keresztény terorszevezetek muszlimokat gyilkolnak. Szerinted ezek jó dolgok?"

Az USA elnöke nem a Bibliára tesz esküt hanem az USA alkotmányára! A hírek szerint muszlim országokban keresztényeket öltek. Szerinted ezek jó dolgok?

"Szinte mindegyik muszlim országban ahol van rá igény templom is van. Ez Magyarországról nem mondható el mert tilos mecsetet építeni."

Így is legyen amíg Mekkában nem épül egy keresztény épület!

"Ugyanazt kell tenni mint amikor egy keresztény támadja meg, vagy ateista, vagy más vallású."

És akkor mit is tesz pontosan?

"Amit te megváltásnak nevezel valójában emberáldozat és egy barbár pogány hamisítás. TE ezt tekinted a keresztény vallás alapjának?"

Nem tekintem ebben hiszek! Hogy Jézus vére volt a megváltás eszköze!

"A keresztény vallást nem tekintik már akadálynak. Ez azt jelenti hogy már végeztek."

Annál jobb, mert addig nem velünk foglalkoznak és újra megerősödhetünk lélekszámban!

2018. ápr. 8. 09:53
 294/331 A kérdező kommentje:

"Igyekszem az lenni. Ezért is kezdem úgy az imámat hogy: Mennyei Atyám! "

De nem úgy imádkozol ahogy Jézus tanította.

"Kik várták a Messiást?"

Keresztény vallás szerint Jézus mindenkihez szól. Mégis csak a zsidókhoz ment.

"Pont te jössz ezzel aki azt állítod hogy mind az Ószövetség mind az Újszövetség meg van hamisítva! Ez mekkora poén már!"

Meg van hamisítva de nem minden hamis. Azt hiszem ezt már többször mondtam.

"Na de jó legyen! Akkor győzz meg a Biblia lapján hogy jogos hogy van pápa, háromság és csecsemő keresztelés! Ha a Biblia alapján nem tudsz meggyőzni akkor nem válogatok hanem a Biblikusan látom ezeket a dolgokat."

Miért kellene meggyőznöm erről téged? Ezek olyan dolgok amik nincsenek benne, emberi hamisítás amit beletettek a keresztény vallásba. Ettől függetlenül te válogatsz a Biblia versei között.

"Szerintem majd nézz meg néhány kérdést amiben Jehova tanúi szerepelnek és keresd meg a kommentjeimet!

Majd rájössz!"

Nekem annak tűnik. Van a neten elérhető oldala az egyházadnak?

"Nem!"

Pedig ezt maga Jézus mondta.

"Kisebb munkákat már rábíznak az inasokra is! Márk 6:30"

Kisebb munkákat? Az egész világgal kellett hogy közöljék Jézus tanítását.

"Hát akkor nagyon szomorú hogy még sem tanulsz semmit! Mert a munkatapasztalatodat nem tudtad összekötni ezzel a dologgal. Vagy nem látod az összefüggést vagy hiába dolgozol te emberekkel nem ismered fel azt ha valaki tehetséges valamiben!

Egyébként mi a munkád? "

Na várjunk. Te vagy az aki tehetséges? Ne haragudj de nagyon rosszul érvelsz. Ügyfélszolgálaton dolgozom sok éve.

"Tudod mit? Nem érdekel!"

Felhoztál valamit, aztán nem válaszolsz? :)

"Tehát Mohamed nem gyógyított vagy tett olyan csodát amely az emberekért lett volna! Úgy mint Jézus aki megvendégelt 5000 embert, gyógyított, halottat támasztott fel a halálból!"

Akkor nem érted a csodák lényegét. Jézus nem azért jött hogy meggyógyítsa a földön akkor élt összes beteg emberét vagy hogy minden halottat feltámasszon. Meggyógyított néhány embert, feltámasztott egy halottat, azért hogy az emberek higgyenek neki. A próféták így bizonyították hogy Isten küldte őket. Minden próféta más-más csodákat tett. Mózes kígyóvá változtatta a botját, Jónás túlélte a hal gyomrában stb stb.

"Hogyan?"

Saját szememmel láttam a Keletin PU-nál. Feltartóztatták a menekülteket de még egy szemeteskonténert sem tettek ki sem mobil WC-ket és ez sokáig így volt. Aztán a hírekben leadták hogy a migránsok szemetelnek, odapiszkítanak stb. Magyar újságírók számoltak be arról hogy verik a menekülteket, és indokolatlanul durván bánnak velük.

"Még egyszer sem kérdezted meg hogy miért járok piros biciklivel!"

Azt mondod Jézust követed. Jézus nem evett vért és disznót te viszont megeszed.

"Azért vannak akik "felébredtek" és hinni kezdtek Jézus Krisztusban."

Igen, ők lesznek muszlimok.

"Hogyan is gondolhatsz ilyesmit? Nem ez azt jelenti hogy lilára festem a hajamat!"

Most akkor eszel vért vagy sem?

"Igen, az van, hogy nem tartja be! Mert nem a Bibliában leírtakra esküszik! "

Az eskü szövege mindegy. Bibliára tesz esküt.

"Szóval még is csak imádjátok azt a követ! (nem javítottál ki)"

Többször is válaszoltam erre. Ha játszod a hülyét, csak egymás idejét pocsékoljuk.

"És milyen vallási követeléseik voltak az Észak-Írországban élő katolikus és protestáns íreknek?"

Nem kell hogy kimondottan vallási követelései legyenek.

"Nem a Bibliára esküszik. Az USA alkotmányára esküszi fel a mindenkori amerikai elnök."

Nézz meg egy ilyen beiktatást. Ott van a Biblia.

"Az iszlám szerint vezettek be törvényeket! "

Azt sem tudod mit ír a Korán akkor honnan veszed hogy az iszlám szerint vezettek be törvényeket? Megint az a kategória hogy fogalmad sincs,csak szeretnéd hogy így legyen.

"Nem csak egy oka van! De írtam már a 274. kommentben! Vagy hallgasd meg ezt!"

Te magad is hozzájárulsz az ateizmus terjedéséhez és csak fokozod hogy keresztények otthagyják a vallást. Ilyeneket állítasz hogy 4 ezer éve az egész világot elöntötte a víz meg hasonlók.

2018. ápr. 9. 00:12
 295/331 Mansour ***** válasza:
100%

"Nem nagyon tehetnek mást. A jobboldali pártok általában iszlám és bevándorlóellenesek."

Ez sem teljesen így van, a nyugati centrista és jobbközép pártok többnyire nem ilyenek. A baloldali és liberális pártok többsége által képviselt értékrend viszont bizonyos kérdésekben szöges ellentétben áll az iszlám értékrendjével. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy ezen pártok értékrendje összeférhetetlen az iszlámmal. A legvalószínűbb magyarázat tehát csak az lehet, hogy ezek a pártok több szociális juttatást ígérnek és adnak.

2018. ápr. 9. 09:38
 296/331 Mansour ***** válasza:
100%

"Sokan azt hiszik az olaj miatt történt, de igazából az USA-nak nincs szüksége külső olajforrásokra. Ez legfeljebb csak egy kis részcél."

Igen, több részcél van, ne feledkezzünk el például a fegyveripar céljairól sem, ezek valószínűleg fontosabbak, mint az olaj. Szerintem megegyezhetünk abban, hogy az iszlám lejáratása is egy részcél, legalábbis az USA részéről. Mivel ugye abban is megegyeztünk, hogy az USA mint állam nem azonos azokkal, akik kezében a globális vagyon és gazdasági hatalom összpontosul, bár az érdekeik sok ponton megegyeznek.

"Propaganda szerint mind muszlimok. Migráns = muszlim, muszlim = terrorista. Ezt akarják most belevésni az emberek fejébe."

Én a választási eredmények ismeretében abban bízok, hogy ez a retorika most már háttérbe fog szorulni a kormány részéről. Mivel számukra ez csak egy eszköz volt, és nem cél. Lassan változik a nyugati hozzáállás is a bevándorláshoz, a szigorítás irányába. Igaz a Brüsszellel vívott kvótaharcok még hátravannak, de ha az valahogyan lezárul, akkor nem lesz értelme tovább ezt a propagandát fenntartani. Az igaz, hogy addigra viszont az emberek fejébe annyira bevésődik, hogy még évtizedekig meghatározó lehet. Hacsak valamilyen más irányú propaganda vagy társadalmi mozgalom nem változtat ezen. Én például híve lennék minden olyan kezdeményezésnek, ami a tradicionális értékrendet képviselők összefogására irányul, vallástól függetlenül.

2018. ápr. 9. 10:09
 297/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De nem úgy imádkozol ahogy Jézus tanította."

Mit tanít Jézus az imádkozásról?

De szerintem te ceremoniálisan imádkozol és pedig a szellemi kapcsolatra helyezem a hangsúlyt a lelki oldalra!

"Keresztény vallás szerint Jézus mindenkihez szól. Mégis csak a zsidókhoz ment."

Igen de a zsidók nem fogadták el pedig megkapták a lehetőséget a kiváltságot. Nem éltek vele! Nem gond, Isten másnak adta!

"Meg van hamisítva de nem minden hamis. Azt hiszem ezt már többször mondtam."

Akkor is nagy poén! :D :D

"Miért kellene meggyőznöm erről téged?"

Azért mert te szajkózod én meg hiába mondom hogy nem úgy van. Pedig nem egyszer írtam már neked azt is hogy lépj már ezeken túl.

De tudod ha ez így van jó legyen. Azt állítod hogy a katolikusok elismerik hogy ugyan abban az Istenben hisznek ők is mint a muszlimok. Akkor viszont te is egy olyan Istenben hiszel aki parancsot adott a népirtásra!

"Nekem annak tűnik. Van a neten elérhető oldala az egyházadnak?"

Hehe! Ez is poén! Melyik egyháznak nincs a neten oldala? Gondolkozz már egy picikét!

"Pedig ezt maga Jézus mondta."

Azt mondta hogy a zsidókhoz küldetett és nem azt hogy csak hozzájuk szólhat! És nem csak zsidókhoz szólt!

"Az egész világgal kellett hogy közöljék Jézus tanítását."

És hogy érték volna el az összes embert egyszerre? Gondolkozz már! És még te állítod hogy emberekkel dolgozol. Milyen emberek ezek? Magatehetetlenek?

"Na várjunk. Te vagy az aki tehetséges? Ne haragudj de nagyon rosszul érvelsz. Ügyfélszolgálaton dolgozom sok éve."

Még mindig nem esett le hogy én már rég nem meggyőzni akarlak tégedet? Nekem már jóval korábban leesett hogy te semmi mást nem akarsz a Bibliával és a kereszténységgel mint hogy bebizonyítani hogy ők rossz úton járnak és hogy az iszlám - ahogy te fogalmazol - a logikusabb!

Én ezt már jóval korábban levágtam hogy neked nem a megismerés a cél. Engem csak a reakcióid érdekelnek a válaszaid! Teljesen mindegy hogy mik az érveim mert nem a meggyőzésedre irányulnak már régen. Az elején még igen de aztán mikor rájöttem a dolgokra megváltoztattam az irányt!

"Felhoztál valamit, aztán nem válaszolsz?"

Igen így van! Majd megoldom másképp! Nincs gond!

"Akkor nem érted a csodák lényegét. Jézus nem azért jött hogy meggyógyítsa a földön akkor élt összes beteg emberét vagy hogy minden halottat feltámasszon.

És erre én hogy nem jöttem rá? Amikor csak 9 feltámadásról van leírás a Bibliában!

Te nem érted hogy én miért kérdezem!

"A próféták így bizonyították hogy Isten küldte őket. Minden próféta más-más csodákat tett. Mózes kígyóvá változtatta a botját, Jónás túlélte a hal gyomrában stb stb."

És mit tett Mohamed?

"Saját szememmel láttam a Keletin PU-nál."

Ki beszélt itt a Keletiről? Ember ennyire elvesztetted a fonalat? Ügyfélszolgálatosként ez gáz. A határról volt szó és nem arról ami az országon belül történt. Kapisi?

https://www.youtube.com/watch?v=WguQc24t1EE

"Jézus nem evett vért és disznót te viszont megeszed."

És te ezt így kijelented pedig nem is ismersz! Honnét tudod hogy én mit eszem és mit nem?

Igaz én sem tudom. De így már biztos vagyok benne hogy te meg borozni szoktál jól beiszol aztán meg nekiállsz táncolni. Nem ismerlek. Csak ha te így megmondasz dolgokat akkor én is tehetek ilyesmit nem lesz belőle semmi gond hiszen ez így korrekt!

"Igen, ők lesznek muszlimok."

Ők lesznek a Messiás hívők! Amúgy muszlimok is lesznek Messiás hívők.

"Most akkor eszel vért vagy sem?"

Korábban meg ezt írod: "Jézus nem evett vért és disznót te viszont megeszed."

Egyszer kijelented egyszer kérdezed! Most mit kellene hogy gondoljak?

"Az eskü szövege mindegy. Bibliára tesz esküt."

Tehát nem lényeg hogy mi az igazság!

És kivagy akadva amikor minden muszlimot terroristának néznek. De te ugyan ezt csinálod. Téged sem érdekel az igazság. És ha ez így van akkor ne is számíts arra hogy változik a helyzet. Ahogyan te írtad. Ebben az esetben te ülsz bent az égő házban!

"Többször is válaszoltam erre. Ha játszod a hülyét, csak egymás idejét pocsékoljuk."

Maximum te pocsékolod a sajátodat. A te döntésed, senki nem kényszerít rá én a legkevésbé! Én nem pocsékolom az időmet! :) :) :) :)

"Nem kell hogy kimondottan vallási követelései legyenek."

Nem tudsz válaszolni ha tudnál akkor azt úgy is az orrom alá dörgölnéd. Tehát szekuláris követelései voltak és nem vallási. Nem is lehetett hiszen ez az egész politikai indíttatásból indult és hatalmi játszma lett belőle!

"Nézz meg egy ilyen beiktatást. Ott van a Biblia."

És mi van azokkal az elnökökkel akik nem használtak Bibliát?

"Azt sem tudod mit ír a Korán akkor honnan veszed hogy az iszlám szerint vezettek be törvényeket? Megint az a kategória hogy fogalmad sincs,csak szeretnéd hogy így legyen."

Teljesen mindegy hiszen téged sem érdekel hogy nem a Bibliára tesz esküt hanem az amerikai alkotmányra. Akkor engem sem érdekel és azt mondom hogy az iszlám szerint vezettek be törvényeket. Mert nincs különbség és nem látom be hogy miért kellene az álláspontomon változtatni hiszen te sem teszed.

"Te magad is hozzájárulsz az ateizmus terjedéséhez és csak fokozod hogy keresztények otthagyják a vallást."

Akkor hozzájárulok. Mégsem az ateistákkal foglalkozol és őket próbálod rávezetni dolgokra. Szóval nincs ennek akkor jelentősége mint amennyire be akarod állítani. Én így látom a dolgot!

"Ilyeneket állítasz hogy 4 ezer éve az egész világot elöntötte a víz meg hasonlók."

Nem! Ezt te állítottad én soha nem írtam hogy mennyi ideje történt és csak és kizárólag te csináltad! Itt írásban megy a komminukáció. Keresd vissza nyugodtan! Azt csak te írtad és nem én!

2018. ápr. 9. 10:57
 298/331 A kérdező kommentje:

"A legvalószínűbb magyarázat tehát csak az lehet, hogy ezek a pártok több szociális juttatást ígérnek és adnak."

Ahogy korábban írtam, ahhoz hogy valaki megkapja az EU-s állampolgárságot szigorú feltételeknek kell megfelelni és sok idő. Tehát aki eljut idáig és megkapja, az biztosan dolgozik, és nem érdeklik a szociális juttatások. Ez a hazai kormánypropaganda hazugsága hogy Nyugat-Európai muszlimok nem dolgoznak és csak segély kell nekik. A most érkezők pedig nem EU-s állampolgárok, így nyilván nem szavazhatnak. Egyébként nem tartom valószínűnek hogy a Nyugat-Európai muszlimok nagy arányban mennének el szavazni. Én fent vagyok egy muszlim csoportban ahol a napokban ment a beszélgetés hogy ki melyik párta szavazna. A végkövetkeztetés az volt hogy muszlimok számra a rossz vagy nagyon rossz lehetőségek közül lehet választani. Én például nem is szavaztam.

"Szerintem megegyezhetünk abban, hogy az iszlám lejáratása is egy részcél, legalábbis az USA részéről. Mivel ugye abban is megegyeztünk, hogy az USA mint állam nem azonos azokkal, akik kezében a globális vagyon és gazdasági hatalom összpontosul, bár az érdekeik sok ponton megegyeznek."

Akik kezében a globális vagyon és gazdasági hatalom összpontosul, egy énközpontú társadalmat akarnak létrehozni globálisan, amiben a vallás lényegtelen ahogy a a tradicionális értékek, nemzettudat is. Könnyen manipulálható embereket akarnak akiket nem érdekel a család vagy a haza fogalma, csak saját magukkal törődnek lehetőleg azt is minél alacsonyabb szintem. Ha megnézed a választás eredményét ez sajnos szépen körvonalazódik. A kormánypárt szétlopkodott mindent. Látták hogy ez nem veri ki a biztosítékot az emberekben, ezért már nem is próbálják titkolni. Elég volt egy ígért arra hogy megvédik az embereket egy nemlétező ellenségtől. A szórakoztatás fontos elem ebben, ezért épül annyi stadion, az internet áfájának csökkentése is ezért volt. Persze elmaradhatatlan az étel -és utalványosztogatás. Szóval itt tart az ország. Legyen mit enni, és legyen szórakozás. Ez a gyűlölködő propaganda sajnos nagyon sokáig bennmarad az emberek tudatában és ami még rosszabb, sikerült vele megmérgezni a fiatal generációkat is, akiknek ez lesz a normális.

Globálisan azért ettől még messze vannak. Ahhoz hogy ezt elérjék világszinten jelenleg az iszlám vallás a legnagyobb akadály számukra.

2018. ápr. 9. 13:58
 299/331 Mansour ***** válasza:

"Ez a hazai kormánypropaganda hazugsága hogy Nyugat-Európai muszlimok nem dolgoznak és csak segély kell nekik."

Persze, ez így durva általánosítás, de azért közismert dolog, hogy a másod-harmadgenerációs bevándorlók körében nagyobb a munkanélküliség, nagyobb a bűnözés, és nagyobb arányban szorulnak rá a szociális juttatásokra. Ennek az okai összetettek, de ez most nem is lényeges. Az is köztudott, hogy a bevándorlók vagy bevándoló hátterűek nagy részben a baloldali pártokra szavaznak. És ez nem csak a muszlimokra vonatkozik, hanem minden bevándorlóra. Olvastam valahol, hogy a magyar-külföldi kettős állampolgárokra is az a jellemző, hogy külföldön, ahol állampolgárok, ott a baloldalra szavaznak, itthon meg a jobboldalra.

"A most érkezők pedig nem EU-s állampolgárok, így nyilván nem szavazhatnak."

De a hosszabb távú cél az integrációjuk és szavazóvá tételük, legalábbis a baloldal célja ez. És a népszaporulati adatok azt mutatják, hogy a baloldal egyre növekvő szavazótábort nyer velük.

"Én fent vagyok egy muszlim csoportban ahol a napokban ment a beszélgetés hogy ki melyik párta szavazna. A végkövetkeztetés az volt hogy muszlimok számra a rossz vagy nagyon rossz lehetőségek közül lehet választani."

Elhiszem, hogy bizonyos körökben így vélekednek, és ennek örülök is. De a felmérések azt mutatják, hogy nem ez az általános.

"Akik kezében a globális vagyon és gazdasági hatalom összpontosul, egy énközpontú társadalmat akarnak létrehozni globálisan, amiben a vallás lényegtelen ahogy a a tradicionális értékek, nemzettudat is. Könnyen manipulálható embereket akarnak akiket nem érdekel a család vagy a haza fogalma, csak saját magukkal törődnek lehetőleg azt is minél alacsonyabb szintem."

Ezzel abszolút egyetértek. Azt viszont nem gondolom, hogy a jelenlegi kormánypártok lennének nálunk ennek az érdekkörnek a legnagyobb kiszolgálói és szálláscsinálói. Az nyilvánvaló, hogy a retorika és a gyakorlat nem egészen fedi egymást náluk, lehetne ezt jobban és őszintébben is csinálni, de még ez is jobb teljesítmény, mint amit a rendszerváltás óta eddig bárki nyújtani tudott vagy akart. Egy olyan politikai erő, amelyik tradicionális értékek alapján áll, a család és az egészséges nemzettudat eszméjét támogatja, emellet sikeres gazdaságpolitikát folytat, és mindezt önzetlenül és őszinte kommunikációval teszi, az szerintem erősen a rózsaszín utópia kategória. Józanul ilyenre várni nem lehet. Aki meg nagyon hiányolja, az kezdjen hozzá a megvalósításához...

"Ahhoz hogy ezt elérjék világszinten jelenleg az iszlám vallás a legnagyobb akadály számukra."

Ebben egyetértek, bár ilyen szempontból Kelet-Ázsia is egy érdekes terület. Látszólag könnyen belesimulnak a globalizációs folyamatokba, legalábbis amíg a gazdasági érdekük úgy kívánja, de a társadalmi-kulturális berögződéseikhez mereven ragaszkodnak.

Azt soha sem értettem, hogy a globalizáció ellenzői (még az iszlám-ellenes propaganda előtt) miért nem ismerték fel, hogy ebben az iszlám lehetne a legfontosabb partnerük.

2018. ápr. 9. 17:06
 300/331 A kérdező kommentje:

"Persze, ez így durva általánosítás, de azért közismert dolog, hogy a másod-harmadgenerációs bevándorlók körében nagyobb a munkanélküliség, nagyobb a bűnözés, és nagyobb arányban szorulnak rá a szociális juttatásokra. Ennek az okai összetettek, de ez most nem is lényeges."

Ez leginkább a befogadó társadalom hozzállásától függ, semmi köze az iszlámhoz. Magyarországon hasonló a helyzet a roma kisebbséggel, az USA-ban a feketékkel és latinokkal, stb.

"Az is köztudott, hogy a bevándorlók vagy bevándoló hátterűek nagy részben a baloldali pártokra szavaznak. És ez nem csak a muszlimokra vonatkozik, hanem minden bevándorlóra."

Ahogy mondtam nem nagyon tehetnek mást. Többnyire a jobboldali pártokra jellemző a nyilt bevándorló-és iszlámellenesség. Inkább szavaznak baloldalra mégha azok értékrendje ellentétes is az iszlámmal, mint a nyíltan iszlámellenes pártokra.

"De a hosszabb távú cél az integrációjuk és szavazóvá tételük, legalábbis a baloldal célja ez. És a népszaporulati adatok azt mutatják, hogy a baloldal egyre növekvő szavazótábort nyer velük."

Ahhoz még tízmilliókat kellene betelepíteni és állampolgárrá tenni hogy egyáltalán valamit is számítson. Nem hiszem hogy valaki erre alapozná a politikai sikerét. Továbbá az Európában élő muszlimok körében is csökken a gyerekvállalás.

"Elhiszem, hogy bizonyos körökben így vélekednek, és ennek örülök is. De a felmérések azt mutatják, hogy nem ez az általános."

Tudsz mutatni olyan felmerést amiből az következik hogy az európai muszlimok az átlagnál nagyobb számban vesznek részt a választásokon?

"Azt viszont nem gondolom, hogy a jelenlegi kormánypártok lennének nálunk ennek az érdekkörnek a legnagyobb kiszolgálói és szálláscsinálói"

A jelenlegi kormánypártot már az elején az első csoportba soroltam. Szavazatszerzés céljából támadják az iszlámot. Mondjuk náluk sem látom hogy tennének is valamit a tradícionális értékek védelmében. A populista kijelentéseknek nem szabad bedőlni, mert tettekben nem nyilvánul meg. Mondjuk az is tény hogy a baloldallal még ennyire sem lennének fontosak ezek az értékek.

"Azt soha sem értettem, hogy a globalizáció ellenzői (még az iszlám-ellenes propaganda előtt) miért nem ismerték fel, hogy ebben az iszlám lehetne a legfontosabb partnerük."

Az iszlámellenes propaganda nem mostanában kezdődött. Ha nem is ennyire intenzíven, de már évtizedek óta megy. Antiglobalizációs mozgalmak az 1990-es években jelentek meg először, de akkor már beindították az iszlámellenes propagandát. Vallások közötti együttműködésnek lenne értelme ilyen téren, de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, keresztények még csak azt sem látják ki az igazi ellenségük. Sokuk meg van győződve arról hogy muszlimok erőszakkal iszlamizálni akarják a keresztényeket. Hiába magyarázom nekik, és írom le ugyanezt, bevették hogy muszlimok hazudhatnak keresztényeknek :) ami hülyeség, de ők ezt hiszik. Vidiripi is nehéz eset amint látod. Így nehéz bármiféle együttműködés. Arról nem is beszélve hogy több keresztény irányzat konkrétan részt vesz az iszlámellenes hazugságok terjesztésében mint a hitgyüli.

2018. ápr. 10. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!