Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
 281/331 A kérdező kommentje:

"Akkor a kérdés az hogy miért nem őket támadod és miért a keresztényeket? Ha te ezzel ennyire tisztában vagy."

Nem támadom a keresztényeket. A keresztény vallásban található ellentmondásokról beszélek objektíven.

"Ha ez ilyen fontos lenne akkor arra külön kitért volna Jézus amikor a tanítványai azt kérték tőle hogy tanítsa őket imádkozni."

Ha megnézed, mikor Jézus arccal a földre borulva imádkozott, szólt a tanítványainak hogy ők is imádkozzanak. Nyilván úgy ahogy ő tette.

"Hogy Jézus miért borult le? Azért mert olyan dolog várt rá amit még soha nem tapasztalt meg és ez nem a halál volt nem a haláltól félt!"

Azért borult le mert a haláltól félt? Ugyan már. Mi köze a kettőnek? Gyenge magyarázat.

"Amikor Jézus arcra borult akkor Atyának szólította az Istent. A muszlimok is Atyának szólítják az Istent amikor leborulnak?"

Attól függ mit értesz Atya alatt. Ahogy korábban mondtam a Koránban szerepel a Rab szó mint Isten megnevezése amit Úrnak lehetne fordítani.

"Isten előtt ki az aki nem védtelen? Isten akarata ellen ki védhetne meg bárkit is? "

Ez nem válasz csak mellébeszélés. Olyan istenségben hiszel aki védtelenek lemészárlására ad parancsot?

"Nem szépítek semmit! Saját tapasztalat. Hogy amit én igazságosnak ítéltem az Isten szerint nem igazságos. Sajna ez van! Az ember és az Isten nem ugyan azt érti igazság alatt!"

Tehát nők és gyerekek lemészárlása szerinted igazságos csak mi nem értjük. Igy gondolod? És mi van ha ezek az emberek ha nem mészárolják le őket idővel hívők lettek volna? Igy viszont esélyük sem volt.

"Vannak emberek akik nem hagynak békén és olyanok is mint te is vagy hogy kinevetnek a hitem miatt."

Én nem a hited miatt nevetlek ki hanem mert olyasmiket állítasz ami bizonyítottan nem igaz. Például hogy 4 ezer éve az egész világot elöntötte a víz. Tudományosan kizárható hogy ez megtörtént. Ha ilyesmit állítasz csak az ateisták malmára hajtod a vizet, sőt, hozzájárulsz ahhoz hogy más emberek is ateisták lesznek. Az ilyen hülyeségek miatt is terjed az ateizmus.

"Nem követek hamis vallást. Csak a te hited szerint hamis az én hitem. És nem a túlvilági életemet adnám fel hanem az örök életemet!"

Az eddigi beszélgetésünkből kiderült, nemcsak hogy hamis vallást követsz hanem az iszlámot sem ismered és gondolkodás nélkül elutasítod. A túlvilági életed pedig örökké fog tartani.

"Nem öngyilkosság történt hanem gyilkosság amit emberek követtek el!"

Jézus nem tudta hogy meg fog halni? Keresztények szerint tudta, így ez öngyilkosság.

"Hát nem is tudom kiírta azt hogy ha valaki a Bibliára teszi a kezét és arra esküszik akkor az már keresztény és én ez ellen hiába tiltakoztam."

De szerinted ha a Koránra hivatkozik az ISIS akkor ők hívő muszlimok. Erre mondtam hogy kettős mérce.

"Meg az ellen is hiába tiltakoztam hogy nincsenek keresztény terror szervezetek."

Már pedig vannak.

"Szóval biztos hogy kereszténynek vallják magukat akik ezt hangoztatják? Mert én nem vagyok benne biztos a tapasztalat mást is mutat. "

Egészbiztos. Ezen az oldalon is gyakran hivatkoznak keresztények a szeretetre. Szerintük erről szól a keresztény vallás és a többivel nem foglalkoznak. Azt mondják azok már nem vonatkoznak rájuk csak a szeretet törvénye.

"Így van ez a Koránnal is. Akik alapvetően nem muszlim országban élnek azok között sok ilyen van."

Átlag muszlim így is sokkal vallásosabb mint az átlag keresztény.

"Ezek azok akikről azt írod hogy papíron keresztényke?"

Nem. Azokról akik azt állítják ők hithű keresztények. Ami nem tetszik, arra kijelentik hogy ma már nem fontos, csak Jézus korában volt az, nem kötelező meg hasonló nevetséges érvek. Bocsi de te is ebbe a kategóriába tartozol. Szerinted nem fontos hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott. Szerinted rád nem vonatkozik a disznó és a vér tilalma, stb. Most volt a húsvéti böjt. Te hogy böjtölsz? Mert Jézus úgy böjtölt ahogy a muszlimok.

"És a szülők azok miért nem tettek feljelentést a rendőrségen? De mi a bizonyíték arra hogy ez megtörtént és hogy itt Magyarországon történt meg? "

Miért hazudna. Aki írta látszik hogy nem muszlim. Több részletet nem irt.

2018. ápr. 5. 12:41
 282/331 A kérdező kommentje:
2018. ápr. 5. 13:31
 283/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A keresztény vallásban található ellentmondásokról beszélek objektíven."

Hogy mit csinálsz te? Objektíven?

"Ha megnézed, mikor Jézus arccal a földre borulva imádkozott, szólt a tanítványainak hogy ők is imádkozzanak. Nyilván úgy ahogy ő tette."

Nyilván? Ami nyilvánvaló hogy Jézus nem maradt a közvetlen közelükben a tanítványoknak! Sőt azt is mondta nekik hogy üljenek le!

Máté 26:36 "...és azt mondta a tanítványoknak: Üljetek le itt, míg elmegyek, és amott imádkozom.

Márk 14:32 "... azt mondta a tanítványainak: Üljetek le itt, amíg imádkozom.

Lukács 22:41 Majd eltávozott tőlük egy kőhajításnyira, és térdre borulva így imádkozott

Nem a mutatjuk hogy mi mekkora hívők vagyunk féle rituálé a lényeg az imádkozásnál. Sőt képmutatóknak nevezi őket Jézus! Máté 6:5

"Azért borult le mert a haláltól félt? Ugyan már. Mi köze a kettőnek? Gyenge magyarázat."

Gyenge magyarázat, na de mire gyenge magyarázat? Azt tudod-e? Egyébként ha objektíven felhozol valamit akkor miért minősíted? Ha pártatlan vagy akkor nem minősítesz dolgokat! De te azt teszed! Nem vagy objektív!

"Attól függ mit értesz Atya alatt. Ahogy korábban mondtam a Koránban szerepel a Rab szó mint Isten megnevezése amit Úrnak lehetne fordítani."

Amit Jézus is ért alatta a Bibliában! Még is mi mást értenék alatta. Erre logikusan te magad is rájöhettél volna hiszen olvastad a Bibliát és ismersz nem is egy keresztényt!

"És mi van ha ezek az emberek ha nem mészárolják le őket idővel hívők lettek volna? Igy viszont esélyük sem volt."

De van esélyük. Újfent írom hogy Isten nem feledkezik meg róluk és lehetséges a "pótoktatás"! Írtam már neked ezt egyszer, veled rengeteget kell ismételni!

"Én nem a hited miatt nevetlek ki hanem mert olyasmiket állítasz ami bizonyítottan nem igaz."

De én olyanban hiszek amiről te azt állítod hogy nem igaz. Viszont én hiszem hogy igaz és kinevetsz. Tehát a hitem miatt nevetsz ki! Hogy neked nincs bizonyítva az egy dolog. Attól én még az erre vonatkozó bizonyítékokat hitelesnek fogadom el és így hiszek benne. Hol van már megint az objektivitásod?

Az nem objektív ha a saját elképzelésedet tartod igaznak.

"Tudományosan kizárható hogy ez megtörtént."

Tudományosan a feltámadás is kizárható! Ezt majd közöld az imámmal is hogy ő is tudja! Sőt tudományosan magát Istent is kizárhatod! Szóval egyáltalán miért is vagy te muszlim? Neked ateistának kellene lenni hiszen a tudományban hiszel az meg nem Istennek tulajdonítja a dolgokat! Szóval Allah-k is mehet a süllyesztőbe tudományosan!

"Ha ilyesmit állítasz csak az ateisták malmára hajtod a vizet, sőt, hozzájárulsz ahhoz hogy más emberek is ateisták lesznek. Az ilyen hülyeségek miatt is terjed az ateizmus."

Bizonyíts be tudományosan hogy létezik Isten!

"Az eddigi beszélgetésünkből kiderült, nemcsak hogy hamis vallást követsz hanem az iszlámot sem ismered és gondolkodás nélkül elutasítod. A túlvilági életed pedig örökké fog tartani."

Elutasítom az iszlámot de nem gondolkodás nélkül. Azt veszem észre hogy neked nagyon nehéz egy ici-pici alázatot mutatni. Pedig egy hívőnek alázatosnak kell lennie de neked ez nem megy. Azt nem tudom hogy ez az iszlámból fakad e vagy neked ilyen a jellemed. Mert ha ilyen a jellemed azon még lehet változtatni, de ha az iszlámból ered akkor gond van! Aztán ott van még hogy aggódsz a magyarországi helyzet miatt sőt az az érzésem hogy még pánik is kerülget téged ez miatt. Hát köszi de mit kezdjek egy olyan istennel aki nem tud nyugalmat adni az övéinek? Nincs akkora hited hogy bízz az istenedben hogy megszabadít vagy a nehézség idején ott van veled és támogat! Tudod hányszor van írva a Bibliában az hogy: "Ne félj!" Több mint 100-szor!

A hívő kereszténynek nem kell rettegnie vagy félnie a haláltól.

"Aki meghal is él!"

"Jézus nem tudta hogy meg fog halni? Keresztények szerint tudta, így ez öngyilkosság."

Igen tudta! Én sem állítottam hogy nem tudta! Sőt Jézus nem egyszer mondta is hogy meg kell halnia! Öngyilkosság! A nevében is benne van hogy "ön" de itt nem önkezével vetett véget életének. És Jézus azt is tudta hogy a próféciákban mi van megírva és azokat be kellett teljesíteni!

"De szerinted ha a Koránra hivatkozik az ISIS akkor ők hívő muszlimok. Erre mondtam hogy kettős mérce."

Nem kettős mérce! Azt a részt valahogy mindig kihagyod hogy a ISIS idéz a Koránból. Az USA elnöke nem idéz a Bibliából amikor leteszi az esküt! És nem is mondja hogy Isten hatalmas! Ellenben az ISIS embereivel!

"Egészbiztos. Ezen az oldalon is gyakran hivatkoznak keresztények a szeretetre. Szerintük erről szól a keresztény vallás és a többivel nem foglalkoznak. Azt mondják azok már nem vonatkoznak rájuk csak a szeretet törvénye."

Na majd ha egyszer összefutsz egy ilyennel akkor tedd már meg hogy megmutatod azt amit írt! Ne másold be, mutasd meg! Majd én elolvasom. Mert te nem érted a dolgokat nagyon sokszor!

"Átlag muszlim így is sokkal vallásosabb mint az átlag keresztény."

Allah meg az átlag muszlimokat jutalmazza meg a legbőkezűbben, ugye?

"Miért hazudna. Aki írta látszik hogy nem muszlim. Több részletet nem irt."

Te meg elhitted? Ennyi elég volt ahhoz hogy elhidd? Akkor téged is könnyű megvezetni csak egy kis muszlim beütés kell és már lehet is szórakozni veled. Mert egyből rámarsz mint kutya a csontra!

2018. ápr. 5. 16:58
 284/331 A kérdező kommentje:

# 278

66%-os válaszoló, nagy vonalakban egyetértünk. Jó látni hogy nem mindenki dől be az agymosásnak és vannak még akik tudnak gondolkodni. Viszont úgy látom a jelenlegi migránscirkusz kimondottan a muszlimok ellen irányuló akció, ahogy azt korábban kifejtettem. Ma az Eu-ban letelepedni nehéz egy nem EU-s állampolgár számára. Szigorúak a szabályok. Csak nehezen adják meg a letelepedési engedélyt és állampolgárságot. Hosszú éveknek kell eltelnie és sok szabálynak kell megfelelni. Tehát kicsit sem nevezhető migrációpártinak az EU. Az USA-ban pedig még szigorúbb. Törökország gyakorlatilag egy európai ország, de még a vízummentességet sem kapta meg, nemhogy az EU tagságot. Lehet még évtizedek múlva sem lesz Eu tag, pedig fejeltségben nem marad el a Kelet-Európai EU-s országoktól, mégsem veszik be. Ha tényleg a társadalom keverése lenne a fő cél akkor nem lenne ilyen nehéz letelepedni az EU-ban és Törökország már régen EU tag lenne szabad munkavállalással.

"ugyanis a migrációs hátterű szavazók pont a magukat baloldalinak/liberálisnak hirdető, de a globalista elitet kiszolgáló pártokat szokták támogatni."

Nem nagyon tehetnek mást. A jobboldali pártok általában iszlám és bevándorlóellenesek. Te sem szavaznál egy olyan pártra ami éjjel nappal a magyarokat szapulja. Annyian amúgy nincsenek hogy eldönthetnének egy választást. A 83 milliós Németországba érkezett 1 millió migráns. Ebből mennyi marad az országban és kapja meg a német állampolgárságot hogy szavazhasson? Meg ugye mikor? 15-20 év múlva? Az igaz hogy akik emögött vannak hosszú távra terveznek de hogy ebből legyen valami az 500 milliós EU-ba hány migránst kellene telepíteni? Ezért mondom hogy ez a migránscirkusz elsősorban nem erre irányul.

2018. ápr. 5. 23:04
 285/331 A kérdező kommentje:

"Ő....de hát te már leírtad! "Ha lefröcskölnek vízzel..."

Te mondtad hogy nem ezt jelenti a megkeresztelkedés. Hát mit?

"De azért nekem úgy kellene imádkoznom mint a muszlimoknak!"

Mivel Jézus úgy imádkozott ahogy mi. TE pedig azt mondod Jézus követője vagy.

"Pedig azt állítottad hogy olvastad a Bibliát és sok keresztényt ismersz! Hát milyen keresztényeket ismersz te hogy még ennyit sem tudtak neked elmondani?"

Akkor mond el te. Abban mi a logika hogy Jézus életében azt mondta csak a zsidókhoz érkezett és a tanítványait is erre utasította majd halála után azt mondja menjetek mindenkihez? Miért nem ment Jézus mindenkihez életében?

"Ha az egyháznak hiszek akkor miért nem fogadom el a pápát a háromságot a csecsemőkeresztelést? És még folytathatnám!"

Van amit elfogadsz van amit nem. Te is válogatsz vagy az az egyház amit követsz. Nem valami Jehova Tanúja klón egyház véletlenül?

"Jézus nem csak a zsidókhoz szólt életében! Igen főleg csak a zsidókhoz szólt. De ez is teljesen logikus. Hiszen a zsidók voltak a kiválasztott nép."

Nincs olyan hogy választott nép. Ez nem lenne igazságos Istentől. És de, Jézus csak a zsidókhoz szólt.

"Szerinted miért nevezik őket tanítványoknak? Nem-e talán azért mert akkor még a tanulás időszaka volt?"

Jézus azt mondta nekik a zsidókhoz menjetek. Ha a tanulás időszaka volt hogy mehettek a zsidókhoz?

"Ha Jézus nem 3,5 évig végzi a szolgálatát hanem mondjuk 35 évig akkor hány követője lett volna életében?"

Nem lehet tudni. Biblia szerint több prófétát alig követtek. Például Noét.

"Ha éveken keresztül emberekkel foglalkozol akkor megtanulod kiismerni őket. Beszélj az imámoddal és kérdezd csak meg őt erről. Fiatal vagy még azért nem vagy képben ezt illetően!"

Munkámból kifolyólag egész nap emberekkel foglalkozom.

"Pogány szokás az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében megkeresztelni valakit?"

A szentháromság biztosan. Ha elmondod mit érteszt megkeresztelkedés alatt akkor elmondom hogy szerintem pogány szokás vagy sem.

"És ezt hol írja a Korán? Mert én nem találtam meg!"

Az utazásról ír a Korán, a vízfakasztás hadiszban szerepel.

"Bűnözők elől akik a saját népükből kerültek ki és muszlimnak vallják magukat!"

Mindegy ki elől. Nem tud mindenki harcolni. És ha az USA és Izrael nem támogatja az ISIS-t, esélyük sem lett volna.

"Neked nem jó az Origó a Hetek! Akkor áruld már el hogy melyik a hiteles számodra?"

Vicc kategória. 50 országban életveszélyes kereszténynek lenni? :) Persze. Szokásos állkeresztény mártírkodás. Észak-Korában lehet igaz, de ott minden vallást üldöznek. A háborús országokat szintén kihúzhatod mert ott mindenki életveszélyben van. A többi pedig nagyrészt kamu mártírkodás. Az orientalista talán igazat ír, de Uganda is egy háborús ország.

"A menekültek akik a háború elől menekülnek azok miért csinálnak háborús állapotokat?

Keresztény menekültek mikor viselkedtek így?"

Honnan tudod hogy akik így viselkedtek mind muszlimok voltak? Rájuk van írva? Honnan tudod hogy nincs keresztény közöttük? Egyébként meg a magyar hatóság szándékosan provokálta a menekülteket.

"Jézus megkeresztelkedett? Igen megkeresztelkedett! Te miért nem keresztelkedsz meg? "

Ez nem válasz arra hogy te miért eszel vér és disznót.

"Oké Jézus a zsidókhoz szólt akkor a zsidók miért várják még mindig a Messiást?"

Mert belemerültek a saját hazugságaikba. Nem akarták elhinni az igazságot. Beleszülettek a hazugságba és nem érdekli őket semmi más. Te is folyamatosan úgy beszélsz az iszlámról hogy nem ismered azt.

"Említem már neked hogy az egyik családtagom hülyének néz a hitem miatt? Szerinted az hogy nem eszem meg a vért az beletartozik e ebbe a dologba?"

Akkor ez azt jelenti hogy nem eszed meg a vért?

"És a Szír hadsereg fejvesztve menekült? Ezt nem hiszem el! Nem hiszem el hogy egy kiképzett hadsereg meghátrál egy bűnözői csoporttal szemben csak azért mert fel vannak fegyverezve."

Te tényleg nem tudod mi történik Szíriában. Az USA felfegyverzett mindenféle csoportot, a kurdokat és külföldi zsoldost. Ezek közül az egyik az ISIS. A szír hadsereg nem bírt el minddel. Ekkor jött Irán és Oroszország aztán Törökország és szétverték az ISIS-t nagyrészt. Ez ennél jóval bonyolultabb de hosszú lenne most leírni.

"Érdekes hogy az USA a kurdokat támogatja, Mert közben meg a törökök és a kurdok között erős villongások vannak. És mindeközben a törökök is szövetségesei az USA-nak."

Az USA célja Szíria feldarabolása. Az ISIS terültét nagyrészt a kurdok szerezték meg. Törököknek nem érdekük Szíria feldarabolása + a PYD-t terrorszervezetnek tartják és az is.

"Ha az USA elnöke parancsot ad egy katonai akcióra akkor nem a Bibliára hivatkozik. Az ISIS emberei viszont a Koránra hivatkoznak!"

Ha a Bibliára teszi le az esküt, azt jelenti aszerint kell cselekednie. Az van hogy nem tartja be a Bibliában leírtakat és ezzel megszegi az esküjét vagy a Biblia megengedi ezeket a tetteket.

"Nem a Biblia alapján támadott. Hiszen egyetlen alkalommal sem hivatkozik a Bibliára az USA elnöke. De az ISIS hivatkozik a Koránra sőt mi több még olvas is fel belőle."

Attól még hogy nem jelenti ki, támadhatott a Biblia alapján. Arra tette le az esküt. Ott asok népirtásra felszólító vers.

"Tévedésben vagy! A BÁLVÁNYIMÁDÓKAT kell kiirtani. Te magad idézted az adott részt most meg nem hogy a Bibliának de a saját kommentednek is ellentmondasz!"

Teljesen mindegy. Keresztények szerint a muszlimok nem hívők.

"A muszlimok pedig nem bálványimádók! De javíts ki ha tévedek!"

Korábban még te mondtad hogy azt a követ imádjuk :) Akkor most mégsem? :)

"Nem kell róla gondolkodnom. Mert én tudom hogy így van és azt is tudom hogy miért van így. Te tényleg azt hiszed hogy pont erről soha senki nem szokott beszélni? "

Oké, ezek szerint tudod. És mi lenne az az ok szerinted?

"Vannak azok az emberek akik a tudományt fogadják el. De azok nem csak a kereszténységet de az iszlámot is elutasítják."

Aki tudománnyal foglalkozik minimum elvárás hogy ismerje a keresztény és iszlám vallást + a tudomány nem zárja ki Istent. Sőt egyértelmű a tudatos teremtés. Ez látható.

"Mert az Univerzum keletkezéséhez nincs szükség Istenre, Allah-ra senkire!"

Nem igaz.

"Van még de elég lesz ennyi is. Az amit te felhoztál az a sor legvégén kullog hiszen ahhoz foglalkozni kell vele részleteiben hogy tényleges következtetéseket tudjon levonni."

Az tény hogy a világ jelenlegi vezetői mindent megtesznek hogy távol tartsák az embereket Istentől de én úgy látom sokan keresztény hátterű családból származnak de otthagyják a keresztény vallást.

"Na mire is gondolsz?"

30 éves háború, vagy nem is olyan rég Észak-Írország

"De attól még a Koránra hivatkozik! ÉS azt kiabálja hogy - Isten hatalmas! "

Az USA elnöke meg a Bibliára esküszik. Ugyanaz.

"Sőt kalifátust hoztak létre amiben vallási törvények az uralkodó törvények."

Azok a saját törvényeik és senki nem ismerte el kalifának azt a barbár terroristát. Az USA bábja.

"Csak akkor ha a keresztény tanításokra hivatkoznak ami alapján a tettüket elkövették."

Ez például kimondottan keresztény terrorszervezet. Közép-afrikai Köztársaság teljes muszlim lakosságát legyilkolták vagy elüldözték. 300 mecsetet romboltak le.

[link]

"A Koránra hivatkozik és az Istenét élteti. De amiről te beszélsz ott nincs ilyesmi sem a Bibliára nem hivatkoznak sem Jézusra sem a mennyei Atyára!"

Kifejezetten kereszténynek vallják magukat. Ehhez nem kell hogy gyilkolás közben Jézust emlegessék.

"Én miért is fogadjam el hitelesnek ezt az oldalt? Hiszen te sem fogadsz el egyet sem amit én linkeltem.

Vagy akkor neked is el kell fogadnod igaznak ezeket. Ugyan az az oldal!"

Már a BBC is leadta hogy az USA áll az ISIS mögött.

[link]

"Hát azért annyira nehéz dolguk nincsen!"

Persze, mert te azt szeretnéd hogy ilyen legyen. Sok keresztény azért terjeszt hazugságokat az iszlámról mert látják a saját keresztény vallásuk ellentmondásait.

"Megtettem és aztán ezzel kezdtél el piszkálni. Szerinted ez tisztességes dolog? Hiszen te akartad hogy bemásolja a linket!"

A linkelt videó teljesen más kategória. Az illető bosszúból gyilkolt célzottan egy katonát. Az ISIS-nek nem számít kit gyilkol. Véletlenszerűen ölnek és több esetben sok muszlim is volt az áldozatok között. Szóval mégcsak nem is olyasmit linkeltél amiről beszéltél.

"Az iráni férfi azt mondta hogy ő nem akar fényképezkedni mert ha kiderül róla hogy ő keresztény akkor megölik és még a családja is veszélybe kerül."

Hülyeség. Az illető hazudott. Iránban élnek keresztények és még nagy zsidó közösség is.

"Van némi tapasztalat az ilyen dolgokat illetően. Szóval még ha túlzás is némely híradás az viszont egyáltalán nem túlzás hogy vannak olyan helyek a keresztények számára ahol fokozottan veszélyben vannak"

Igen, háborús országok de ilyen helyen mindenki veszélyben van. Iránban pont nem.

"És tömegesen térnek át a török muszlimok a keresztény hitre?"

Miért tennék? Egyáltalán van olyan hely a világon ahol tömegesen térnek át keresztény hitre? Inkább tömegesen hagyják ott a keresztény vallást.

"És miért balhéztak? Miért engedtek a provokációnak? Az volt a gond hogy nem engedték be őket az országba. Ez volt a provokáció?"

Nemcsak ott. Magyar újságírók menekültnek adták ki magukat hogy lássák hogyan bánnak velük a hatóság emberi. Azt tapasztalták hogy teljesen indokolatlanul bántak velük durván. A jelenlegi határnál meg ahol elbírálják az érkezőket, konkrétan koncentrációs táborra emlékeztet. Nem adnak enni a gyerekeknek, terhes nők nem kapnak orvosi ellátást, vagy ha mégis bilincsben viszik el meg hasonlók.

"Na ne viccelj már, az országunk egy másik ország állampolgárának nem mondhatja meg hogy beengedi vagy nem engedi be?"

Magyarországon csak átutazni akartak nem bentmaradni. Az az eset a határnál előre tervezett volt a kormány részéről. Érdekes módon utána mégis beengedték mindet.

"Ezért volt etnikai tisztogatás! Ezért hívták annak!"

Nem. Ez népirtás volt vallási alapon. Hágai bíróság ítélete szerint is.

2018. ápr. 6. 00:36
 286/331 A kérdező kommentje:

"És mi van akkor ha nem tudod hogy ki volt az illető? És így persze nem kapja meg a büntetését. Vagy tudod hogy ki volt csak nem tudod bizonyítani és akkor sem kapja meg a büntetését!"

Akkor nem érted. Isten tudja ki mit követett el. Akkor is megkapja a büntetését ha én nem tudom ki volt. Az ítélet napján kiderül. Például ha valaki ellopja a tárcád, és nem tudod ki volt, akkor is kiderül majd az ítélet napján. Szembesíteni fogják veled. Elmondhatja miért tette, te pedig nyilatkozhatsz hogy megbocsátasz neki vagy sem.

"Okos enged szamár szenved. Erre most még is mit írjak. Az első mondatomat talán még érted de a többit úgy sem értenéd. Neked nem logikus. "

A kötelező megbocsátás sehogy sem logikus. Az meg vicc kategória hogy én vagyok az áldozat és még én kapok büntetést ha nem akarok megbocsátani.

"De a feltámadás sem logikus. A feltámadás hol kapcsolódik a valósághoz? A megbocsájtás hol kapcsolódik a valósághoz?"

Mindkettő kapcsolódik a valósághoz ha azt vesszük hogy Isten teremtette a világot. Ha Isten teremtett az embert újra meg tudja tenni. Ez logikus. A megbocsátás szintén logikus ha az áldozat is meg lesz kérdezve ahogy az iszlám szerint.

"Jézus azt mondja hogy ő már emberként való megszületése előtt is létezett. Azt nem mondja hogy akkor mi volt!"

Meg tudom mondani hogy mi volt. Az iszlám szerint Isten először az emberek lelkét teremtette meg. Tehát Jézus és minden ember lelke már meg volt teremtve mielőtt az első ember megszületett volna.

"Jézus csodákat tett! Leprást gyógyított, halottat támasztott fel, igazságtalanul elítélték és megölték! "

Más próféták is tettek csodát és volt hogy őket is megölték igazságtalanul.

"Van! "

Mi a bizonyíték arra hogy Jézust keresztre feszítették?

"A Korán szerint lesz feltámadás de akkor a Korán hazudik és természetesen maga Mohamed is?"

Ez egy jövőbeli esemény, még nem történt meg. Jézus állítólagos feltámadása megtörtént. Mi a bizonyíték? Egyébként a 4 evangéliumban 4 eltérő történetet olvashatunk erről.

"Te írtad! 262. kommentben írtad! "Te egy olyan Jézusban hiszel aki sosem létezett."

Nem azt mondtam hogy Jézus nem létezett, hanem azt hogy az a Jézus nem, akiben te hiszel és a többi keresztény.

"A teljes testbemerítést Keresztelő János így merítette be Jézust!"

Akkor leszel keresztény ha a víz alá nyomnak?

"Hogy Jézus Isten vagy ember az mindenkinek legyen a saját hite szerint. Kettő dologban kell a keresztényeknek egységben lenniük."

Nem tudod megmondani? Ez azért eléggé fontos információ nem gondolod? Nem tudod vagy nem akard megválaszolni.

"Testben megjelent Krisztus!"

Ha ember akkor teljesen normális hogy testben jelenik meg :). Ha Isten, akkor meg többistenhvő vagy.

"Én meg azt írtam hogy nem lesz! Ez a jövőre vonatkozik és nem a múltra. "

Ha a cionista zsidókon múlik tényleg nem lesz.

"Kérdezd meg azokat a keresztényeket akiket ismersz!"

Ők többnyire katolikusok vagy csak papírion keresztények.

"Akkor minek a többi azokat sem fogod elfogadni. De te magad is rákereshetsz a neten. Írd a keresőbe a kulcsszavakat és böngészd át a találatokat! "

Nem emlékszem hogy írtál volna bizonyítékot. Leírnád újból?

"A hittestvéreim nem nevetnek ki. Azért mert ők azt az Istent ismerik amelyiket én is és tudják ők is jól hogy ez az Isten képes volt megtenni amit leírtak!"

Szándékosan mellébeszélsz. Isten ha akarja megteheti, képes erre, nem ezt vitatom, hanem azt hogy tényleg megtörtént-e. A hittestvéreid is gondolkodás nélkül elhiszik és ők is hozzájárulnak ezzel az ateizmus terjedéséhez.

"Az hogy évezredekkel ezelőtt élt embereket is fel lehet támasztani? Te komolyan hiszel ebben? Mert ha igen akkor nevetséges vagy, erre gondoltál már? hiszen ez nem a valóság!"

Miért ne lehetne? Sokezer éve megfagyott élőlények feltámasztásával is próbálkoznak már. Ha emberek ezt megtudják tenni akkor Isten miért ne tudná? Teljesen logikus és lehetséges ez. A világot 4 ezer éve elöntő özönvíz viszont légből kapott mese.

"Az egyetlen dolog amit ezzel kapcsolatban linkeltem azzal kapcsolatban sem kérdéseket tettél fel."

Akkor kérlek linkeld be újból. Megnézem.

"Igen de csak akkor ha azt a Római Birodalom katonája teszi a helytartó parancsára. Semmilyen más esetben nem elfogadható a kereszténységen belül!"

Ez nem igaz. Istennek tudnia kellett és Jézusnak is tehát előre el volt tervezve hogy Jézust megfeszítik. Keresztények szerint eleve ezért jött Jézus. Ez akkor tervezett emberáldozat ami pogány szokás.

"Te beszéltél valami zsidó rabbival vagy zsidó emberrel nem én. Ezt neked kell tudni. Én nem vagyok zsidó!"

Te hivatkoztál az Ószövetségre. Akkor elismered hogy Jézus megváltó halálának nincs Ószövetségi alapja?

"De az Újszövetség tartalmazza a keresztény tanításokat! Ez miért zárja ki hogy nem hiteles a többi? Én hitelesnek tartom, hogy más nem tartja annak az az ő dolga! "

Az Ószövetségben viszont népirtásra felszólító versek vannak. Meg a paráznák megkövezése. Akkor ezeket is hitelesnek tartod?

"Ha egyes emberek tetteiből indulnák ki akkor a muszlimokat vallás elhagyó és italozó embereknek kellene tartanom. Emlékszel még hogy említettem hogy van muszlim munkatársam és hogy együtt ittunk? "

Egy ember alapján akarsz megítélni 1,8 milliárd muszlimot? Egyre jobb.

"Az is fanatizmus részedről hogy a keresztényeknek népet kell irtani mert az Ószövetségben ez van leírva. "

Nem azt mondtam hogy most a keresztényeknek népet kell irtani hanem hogy korábban kellett. Ez nem fanatizmus. Le van írva egyértelműen.

"Akkor a zsidók miér várják még mindig a Messiást és a muszlimok miért nem várják?"

A zsidók kitaláltak maguknak egy saját mesét. Hiába várják, nem fog jönni senki.

"Hát ez érdekes! Allah is kiválasztott magának egy népet?"

Azt írtam mindenkire vonatkozik.

"Már megint ez a köztudott dolog! (miért köztudott, és kinek az, honnét ez a tudás?)De oké akkor ismételjünk. Biztos eszedbe fog jutni hogy ezt már egyszer csináltuk! "

Tehát szerinted az egyház nem tüntetett el iratokat? A VAtikán archivumába sok iratot nem lehet megtekinteni. Ez mire utal?

Aha! "És amikor számonkérés lesz akkor az ilyen valamilyen szinten eljutott emberekkel mi lesz? Erről mit ír a Korán?"

Az alapján lesznek megítélve ami eljutott hozzájuk. Nyilván a Mohamed próféta idején élt angliai emberekhez nem jutott el akkor a tanítása. Ők az előző kinyilatkoztatás alapján lesznek számon kérve ami a keresztény vallás. Nálad viszont ilyenről szó nincs mert te tudsz az iszlámról.

"Ó ezt alig akarom elhinni! Már hogy azt hogy ez eljutott a tudatodig!"

Már elsőre is megértettem. Nem tudom mit problémázol.

"Ki hagyta? A Korán szerint feláldozta? Akkor még sincs itt akkora hasonlóság és azt mondanám így nyíltan hogy a Koránban akkor hazugság van!"

A Korán szerint sem hagyta. Vagyis Isten nem kér emberáldozatot.

"És szigorúan is kell bánni a hitetlenekkel. És aki nem muszlim az hitetlen. Na ezért viselkednek úgy a migránsok ahogyan viselkednek! Ez így már érthető dolog!"

Nem. Szándékosan félre akarod érteni. A szigorúság nem egyenlő a bűnözéssel. Továbbá a szigorúság azokra vonatkozik akik meg akarták ölni a muszlimokat. Normál esetben jól és igazságosan kell bánni a más vallásuakkal. Ezt írja a Korán.

"Egyébként ez hajszál híján olyan mint a zsidó vallás azok is szigorúan bánnak a hitetlenekkel!"

Nem. A zsidó vallás rasszista. Szerintük csak a zsidók méltók arra hogy Istent szolgálják, a többi ember nem. Nem is örülnek ha valaki fel akarja venni a zsidó vallást. Sőt egyes zsidó vallástudósok odáig vitték a dolgot hogy szerintük a nem zsidókat büntetlenül meg lehet ölni és csak arra valók hogy szolgálják a zsidókat.

2018. ápr. 6. 12:23
 287/331 Mansour ***** válasza:

"Ma az Eu-ban letelepedni nehéz egy nem EU-s állampolgár számára. Szigorúak a szabályok. Csak nehezen adják meg a letelepedési engedélyt és állampolgárságot."

Ez igaz, és így tényleg összeáll a kép, logikusnak tűnik, amit mondasz, hogy a fő cél az iszlám lejáratása.

Annyiban vannak csak kételyeim, hogy a konkrét politikai cselekvéseket mennyiben tudják meghatározni a háttérben működő erők. Én nem hiszek az összeesküvéselméletekben, vagy a háttérhatalomban olyan formában, hogy egy bizonyos csoport a háttérből közvetlenül irányít minden folyamatot. Teljesen nem zárom ki ezt sem, de nem tartom valószínűnek.

Az viszont világos, hogy hogy van egy olyan elit, amelyik igyekszik minél jobban kiterjeszteni a hatalmát és befolyását, és ennek az útját a globalizációban látja, valamint a társadalom "progresszív" átformálásában. A víziójukat egyre erőteljesebben próbálják ráerőltetni a társadalomra, és különféle módokon hatni is tudnak a folyamatok alakulására. De az aktuálpolitikai döntéseket nem ők hozzák, a politikai elit nem áll a közvetlen irányításuk alatt. Az aktuálpolitikai döntéseket sokkal inkább a gazdasági szereplők pillanatnyi érdekeinek és a választóknak való megfelelés kényszere alakítja. A jelenlegi migrációs helyzet is inkább rossz aktuálpolitikai döntések miatt alakulhatott ki, valamint a felmerülő problémák kezelésének képtelensége miatt.

Hogy aztán az egésznek a hátterében mégis mennyire vannak ott az általad 2. csoportba sorolt erők, és milyen mértékben tervezett akciójuk ez, azt nem tudom. Lehet, hogy csak kihasználják az egyébként nem általuk előidézett helyzetet. De az is lehet, hogy tényleg ők idézték elő.

2018. ápr. 6. 16:33
 288/331 Mansour ***** válasza:
Viszont a Földközi-tengeren érkező négerek nem igazán passzolnak bele a képbe, ha kizárólag iszlám elleni akcióként értelmezzük a migráció elősegítését. Itt más célt nem nagyon tudok feltételezni, minthogy Európát akarják gyengíteni.
2018. ápr. 7. 10:50
 289/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mivel Jézus úgy imádkozott ahogy mi. TE pedig azt mondod Jézus követője vagy."

Igyekszem az lenni. Ezért is kezdem úgy az imámat hogy: Mennyei Atyám!

"Miért nem ment Jézus mindenkihez életében?"

Kik várták a Messiást?

"Van amit elfogadsz van amit nem. Te is válogatsz vagy az az egyház amit követsz."

Pont te jössz ezzel aki azt állítod hogy mind az Ószövetség mind az Újszövetség meg van hamisítva! Ez mekkora poén már! :D :D :D :D

Na de jó legyen! Akkor győzz meg a Biblia lapján hogy jogos hogy van pápa, háromság és csecsemő keresztelés! Ha a Biblia alapján nem tudsz meggyőzni akkor nem válogatok hanem a Biblikusan látom ezeket a dolgokat.

"Nem valami Jehova Tanúja klón egyház véletlenül?"

Szerintem majd nézz meg néhány kérdést amiben Jehova tanúi szerepelnek és keresd meg a kommentjeimet!

Majd rájössz!

"És de, Jézus csak a zsidókhoz szólt."

Nem!

"Jézus azt mondta nekik a zsidókhoz menjetek. Ha a tanulás időszaka volt hogy mehettek a zsidókhoz?"

Kisebb munkákat már rábíznak az inasokra is! Márk 6:30

"Munkámból kifolyólag egész nap emberekkel foglalkozom."

Hát akkor nagyon szomorú hogy még sem tanulsz semmit! Mert a munkatapasztalatodat nem tudtad összekötni ezzel a dologgal. Vagy nem látod az összefüggést vagy hiába dolgozol te emberekkel nem ismered fel azt ha valaki tehetséges valamiben!

Egyébként mi a munkád?

"A szentháromság biztosan. Ha elmondod mit érteszt megkeresztelkedés alatt akkor elmondom hogy szerintem pogány szokás vagy sem."

Tudod mit? Nem érdekel!

"Az utazásról ír a Korán, a vízfakasztás hadiszban szerepel."

Tehát Mohamed nem gyógyított vagy tett olyan csodát amely az emberekért lett volna! Úgy mint Jézus aki megvendégelt 5000 embert, gyógyított, halottat támasztott fel a halálból!

"Egyébként meg a magyar hatóság szándékosan provokálta a menekülteket."

Hogyan?

"Ez nem válasz arra hogy te miért eszel vér és disznót."

Még egyszer sem kérdezted meg hogy miért járok piros biciklivel!

"Mert belemerültek a saját hazugságaikba. Nem akarták elhinni az igazságot. Beleszülettek a hazugságba és nem érdekli őket semmi más."

Azért vannak akik "felébredtek" és hinni kezdtek Jézus Krisztusban.

"Te is folyamatosan úgy beszélsz az iszlámról hogy nem ismered azt."

Hát az iszlám megismertetése helyett a keresztes háborúkról jött fel a téma. Azért kevés ismeretet már szereztem általad. Igaz hogy veled nagyon lassan megy, de azért van némi haladás!

"Akkor ez azt jelenti hogy nem eszed meg a vért?"

Hogyan is gondolhatsz ilyesmit? Nem ez azt jelenti hogy lilára festem a hajamat!

"Az van hogy nem tartja be a Bibliában leírtakat és ezzel megszegi az esküjét vagy a Biblia megengedi ezeket a tetteket."

Igen, az van, hogy nem tartja be! Mert nem a Bibliában leírtakra esküszik!

Az eskü szövege: „Ünnepélyesen esküszöm, hogy az Egyesült Államok elnökének tisztét híven gyakorolom, és legjobb képességeim szerint fenntartom, óvom és megvédem az Egyesült Államok alkotmányát”.

És volt olyan amerikai elnök aki nem a Bibliára tette a kezét! És olyan is aki semmiféle könyvre nem tette a kezét amikor felesküdött. Pl. Theodore Roosevelt

Nézz utána!

"Ott asok népirtásra felszólító vers."

Amit Isten ad parancsa! De azt is megmondja hogy kiket kell kiirtani. Melyik nép van a Bibliában akiket ki kell irtani napjainkban? És ki a próféta. Mert ilyen parancsot Isten csak is a prófétákon keresztül adott és a prófétát ismerte a nép is! Sőt a próféta kente fel a királyokat így volt törvényes!

"Keresztények szerint a muszlimok nem hívők."

Igazuk is van! Nem keresztény hívők a muszlimok.

"Korábban még te mondtad hogy azt a követ imádjuk"

Szóval még is csak imádjátok azt a követ! (nem javítottál ki)

"Oké, ezek szerint tudod. És mi lenne az az ok szerinted?"

Nem csak egy oka van! De írtam már a 274. kommentben! Vagy hallgasd meg ezt!

[link]

"Aki tudománnyal foglalkozik minimum elvárás hogy ismerje a keresztény és iszlám vallást + a tudomány nem zárja ki Istent. Sőt egyértelmű a tudatos teremtés. Ez látható."

Ezt nem nekem kell magyaráznod!

"Nem igaz."

Én tudom!

"Az tény hogy a világ jelenlegi vezetői mindent megtesznek hogy távol tartsák az embereket Istentől de én úgy látom sokan keresztény hátterű családból származnak de otthagyják a keresztény vallást."

Nem csak ott hagyják! Sokan nem is lesznek azok! A muszlim munkatársam is csak akkor lesz muszlim amikor hazautazik. Amikor itt van akkor jöhet a sör, nem számít!

Mindenütt vannak ilyen emberek, nincs ebben semmi rendkívüli.

"30 éves háború, vagy nem is olyan rég Észak-Írország"

Wikipédia "Bár az összecsapásokat sokan vallásháborúként, a katolikusok és protestánsok ellentéteként határoztak meg, a háború fő törésvonalai a Német-római Birodalmon belül a megerősödésre törekvő császári hatalom és az abszolutizmussal szembeszálló választófejedelmek között húzódtak, míg az európai hegemóniáért a Habsburgok és a Bourbon-dinasztia vetélkedtek."

És milyen vallási követeléseik voltak az Észak-Írországban élő katolikus és protestáns íreknek?

"Az USA elnöke meg a Bibliára esküszik. Ugyanaz."

Nem a Bibliára esküszik. Az USA alkotmányára esküszi fel a mindenkori amerikai elnök.

"Azok a saját törvényeik és senki nem ismerte el kalifának azt a barbár terroristát. Az USA bábja."

Az iszlám szerint vezettek be törvényeket! Az USA-ban engedélyezik a melegházasságot! A Biblia szerint Isten ezt nem nézi jó szemmel.

"Ez például kimondottan keresztény terrorszervezet. Közép-afrikai Köztársaság teljes muszlim lakosságát legyilkolták vagy elüldözték. 300 mecsetet romboltak le."

Azért a muszlimok lettek a fő célpont mert a társadalom többi rétegéhez képest ők gazdagoknak és jómódúaknak számítottak. A vagyonuk miatt kellett meghalniuk.

A Boko-Haram behozta a muszlim oldalt!

2018. ápr. 7. 17:06
 290/331 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Sok keresztény azért terjeszt hazugságokat az iszlámról mert látják a saját keresztény vallásuk ellentmondásait."

Azok nem ellentmondások csak a muszlimok nem értik. De igen az tény hogy rengeteg ember nincs tisztában az iszlámmal!

Tartanak felvilágosító kampányokat a muszlimok?

"A linkelt videó teljesen más kategória. Az illető bosszúból gyilkolt célzottan egy katonát. Az ISIS-nek nem számít kit gyilkol. Véletlenszerűen ölnek és több esetben sok muszlim is volt az áldozatok között. Szóval mégcsak nem is olyasmit linkeltél amiről beszéltél."

A film linkelésének az volt a célja hogy bebizonyítsa azt hogy nem drogosok a terror támadásokat elkövető személyek. De az írásom még mindig ott van megkeresem azt a kommentet és ott is elolvashatod! Tudod amit azóta sem ismertél hogy hogy nem írta a cikkben hogy drogos volt az elkövető csak azt írta hogy droggal üzletelt.

"Az illető hazudott. Iránban élnek keresztények és még nagy zsidó közösség is. "

És miből gondolod hogy ő egy átlagos keresztény aki Iránban él?

"Miért tennék? Egyáltalán van olyan hely a világon ahol tömegesen térnek át keresztény hitre?"

Az a kérdés csak vicc volt. Amúgy én nem tudok tömeges áttérésekről. De ez nem jelenti azt hogy nem is lehetséges!

"Nem adnak enni a gyerekeknek, terhes nők nem kapnak orvosi ellátást, vagy ha mégis bilincsben viszik el meg hasonlók."

Vannak muszlim segélyszervezetek?

"Magyarországon csak átutazni akartak nem bentmaradni. Az az eset a határnál előre tervezett volt a kormány részéről. Érdekes módon utána mégis beengedték mindet."

Akkor meg minek kellett balhézni ha úgy is beengedték őket? Nincs benne logika a menekültek részéről!

"Hágai bíróság ítélete szerint is."

A hágai bíróság mindegyik népcsoportból ítélt el embereket. Akkor íme az első bizonyított népirtás muszlim részről.

"A legmagasabb rangú vádlott Szlobodan Milosevics, volt szerb és jugoszláv elnök..."

A szerbek közül tömegesen tértek át az iszlámra! A szerben tömegesen öltek bosnyákokat és horvátokat is. És ezek között a népek között is sok a muszlim! Ők is áttértek a kereszténységről az iszlámra! A szerbek ugyan úgy áttértek az iszlámra!

[link]

Ez itt lentebb egy cikk és nincs benne említve sem muszlim sem iszlám sem keresztény!

[link]

"A kötelező megbocsátás sehogy sem logikus. Az meg vicc kategória hogy én vagyok az áldozat és még én kapok büntetést ha nem akarok megbocsátani."

A feltámadás sem logikus. A feltámadás hol kapcsolódik a valósághoz? A megbocsájtás hol kapcsolódik a valósághoz? Okos enged szamár szenved.

"Más próféták is tettek csodát és volt hogy őket is megölték igazságtalanul."

Mohamed nem tett csodát!

"Mi a bizonyíték arra hogy Jézust keresztre feszítették?"

Az hogy a muszlimokat zavarja a kereszt. Ha nem zavarná őket akkor nem lenne igaz!

"Mi a bizonyíték?"

Neked semmi! Te nem vagy keresztény!

"Nem azt mondtam hogy Jézus nem létezett, hanem azt hogy az a Jézus nem, akiben te hiszel és a többi keresztény."

Ja hogy számodra nem létezik. Akkor leszögezhetjük hogy az a Jézus és az a Mária akikről a Korán ír nem ugyan azok akikről a Biblia ír!

"Akkor leszel keresztény ha a víz alá nyomnak?"

Hol írtam én azt hogy nyomnak? Nyomni a gombot szokták pl. a liftnél!

"Nem tudod megmondani? Ez azért eléggé fontos információ nem gondolod? Nem tudod vagy nem akard megválaszolni."

Már megválaszoltam! Igen, fontos információ! Már megválaszoltam!

"Ők többnyire katolikusok vagy csak papírion keresztények."

Gratulálok, ügyes vagy! Nyereményed egy távolbalátási kupon amit bármikor beválthatsz!

"Nem emlékszem hogy írtál volna bizonyítékot. Leírnád újból?"

Szerintem teljesen felesleges mert igazából te is rátudnál keresni a neten. Vagy keresd meg a kommentjeim között! Tudod megmarad az írás ezen az oldalon. :) Vagy! Ugye tudod használni a böngésződ kereső funkcióját? Mert ha igen akkor menni fog!

"A hittestvéreid is gondolkodás nélkül elhiszik és ők is hozzájárulnak ezzel az ateizmus terjedéséhez."

Hát azért a muszlim ellenes kormánypropaganda klasszisokkal eredményesebb! Igazam van?

"Miért ne lehetne? Sokezer éve megfagyott élőlények feltámasztásával is próbálkoznak már."

Akkor miért lenne nevetséges hinni egy özönvízben?

"A világot 4 ezer éve elöntő özönvíz viszont légből kapott mese."

A muszlimoknak az!

"Istennek tudnia kellett és Jézusnak is tehát előre el volt tervezve hogy Jézust megfeszítik. Keresztények szerint eleve ezért jött Jézus. Ez akkor tervezett emberáldozat ami pogány szokás."

Azt írtam hogy a kereszténységen belül elfogadott! Ja igen egy dolgot kifelejtettem azt hogy csak és kizárólag tökéletes ember felel meg a kritériumoknak.

"Te hivatkoztál az Ószövetségre. Akkor elismered hogy Jézus megváltó halálának nincs Ószövetségi alapja?"

Szerintem ezt is kérdezd meg a zsidó barátodtól!

"Az Ószövetségben viszont népirtásra felszólító versek vannak. Meg a paráznák megkövezése. Akkor ezeket is hitelesnek tartod?"

[link]

[link]

[link]

Van ahol ez még ma is gyakorlat.

"Egy ember alapján akarsz megítélni 1,8 milliárd muszlimot? Egyre jobb."

Nézd ha te magad akarod a muszlimokat lejáratni akkor nagyon jól csinálod. Neked fizetnek ezért? Nem azt írtam hogy az alapján akarom. Hanem ha azt akarnám! Tudod mi az hogy feltételes mód?

"...a keresztényeknek népet kell irtani hanem hogy korábban kellett."

A keresztényeknek soha sem kellett népet irtaniuk!

"Ez nem fanatizmus. Le van írva egyértelműen."

De fanatizmus, mert nincs leírva egyértelműen hogy a keresztényeknek népet kell irtaniuk!

"Hiába várják, nem fog jönni senki."

De fog, csak az nem messiásként érkezik!

"Tehát szerinted az egyház nem tüntetett el iratokat? A VAtikán archivumába sok iratot nem lehet megtekinteni. Ez mire utal?"

Biztos tüntetett el iratokat! De ha hamisít akkor a hamisításnak ellentmondó iratokat kell eltüntetni. Pl. apokrif iratok. Hiszen azok leleplezik a hamisítást! De nem csak a Vatikánban vannak iratok.

"Az alapján lesznek megítélve ami eljutott hozzájuk."

Nagyszerű! Én is csak valamennyire ismerem az iszlámot! :)

"Ők az előző kinyilatkoztatás alapján lesznek számon kérve ami a keresztény vallás. Nálad viszont ilyenről szó nincs mert te tudsz az iszlámról."

Valamennyit!

"A Korán szerint sem hagyta. Vagyis Isten nem kér emberáldozatot."

Hát Jézust nem is tartotta sokáig fogva a halál!

"Szándékosan félre akarod érteni."

Te is szándékosan félre akarod érteni az Ószövetség és Jézus kapcsolatát!

"Normál esetben jól és igazságosan kell bánni a más vallásuakkal. Ezt írja a Korán."

Hát akkor a hívő muszlimok igazán szólhatnának nekik!

"Szerintük csak a zsidók méltók arra hogy Istent szolgálják, a többi ember nem."

A Korán szerint a muszlimok!

"Sőt egyes zsidó vallástudósok odáig vitték a dolgot hogy szerintük a nem zsidókat büntetlenül meg lehet ölni és csak arra valók hogy szolgálják a zsidókat."

Az iszlám szerint bűn megölni a hitetleneket?

2018. ápr. 7. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!