Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
 301/331 A kérdező kommentje:

"Nem! A Biblia az igaz! "

A kérdés az volt te ugyanabban az Istenben hiszel mint a többi keresztény irányzat?

"Öngyilkosságról akkor beszélhetünk hogy ha valaki önkezével teszi azt. Ha más teszi akkor az gyilkosság!"

De Jézusnak tudnia kellett miért jön a földre. Ha pedig tudta akkor ez öngyilkosság.

"Egyetlen TÖKÉLETES emberé."

Mindegy hány ember. Az emberáldozat akkor is egy barbár pogány szokás.

"Akkor mi a különbség? Ha nem emlékszem rá hogy mi a cél akkor nincs értelme az egésznek. Akkor minek kérdezik meg?"

Ha nem kérdeznék meg, nem lenne igazságos. Ha emlékeznél rá akkor meg nem lenne próbatétel. Segítséget viszont kaptál hozzá. Próféták sorát, kinyilatkoztatásokat, józan észt és lelkiismeretet.

"Szabad akaratomból eldöntöttem hogy nem a Koránt követem! Ez az én döntésem "

Te döntésed. Mondjuk előbb azért nem ártott volna elolvasni, de hát te dolgod. Ha Isten előtt állsz és kiderül hogy tévedtél mit felesz? Mit mondasz, miért nem olvastad el?

"Ebben mi a logika? Bűnös a kő a föld a növények? Akkor büntessük meg őket hogy tűnjön el a bűn a világból és így az ember sem fog bűnt elkövetni."

A Sátán viszi tévútra az embereket. Aki ráhallgat bűnt követ el.

"Dehogy végeztek! Most vannak az utolsó szakaszban de még nem fejezték be a munkát! De nagyot fognak majd csalódni."

A keresztény vallásnak ki kellene vetnie magából a pogány hamisításokat. Amig ez nm történik meg, csak rosszabb lesz.

"Miért ne számítana? Ésszerű választás volt a kereszténység!"

Ne viccelj már. Választani úgy lehet ha ismered azokat amik közük választasz. Te az iszlámról most is alig tudsz valamit. Korábban pedig még ennyit sem tudhattál. Szóval ez részedről nem választás volt, és főleg nem ésszerű.

"amikor nem sok választott el a haláltól de megmenekültem. Pedig akkor még semmit nem foglalkoztam Istennel. Szekuláris voltam mint a világ. Nem hittem Istenben!"

Ennyi? Ateisták is megmenekülnek a haláltól vagy muszlimok vagy bármilyen más vallásúak. Mindannyian gondolhatják azt hogy akkor az ő nézeteik az igazak, mert mondjuk legyőztek egy halálos betegséget. Beláthatod hogy ez nem lehet indok.

"Az iszlámban vallásban mi a bizonyíték arra hogy van feltámadás? Mert a Bibliában vannak ilyen történetek."

Ez pont egy olyan kérdés amit mindkét vallás ugyanúgy állít. Lesz feltámadás, tehát ez alapján nem lehet dönteni melyik vallás igaz.

"De a Korán ezt nem erősíti meg ott csak egy jövőbeli esemény. Az Írásokban viszont megtörtént nem is egyszer! Így logikus ezt a vallást elfogadni mint reménységet!"

Jézus egy halottat támasztott fel, nem az összes addig meghalt embert. Mert ugye a feltámadás napján minden egykor élt ember feltámad. Azért érzed gondolom érzed hogy van egy kis különbség. Ja és Jézus maga mondta hogy nem saját erőből tette ezt. Szóval a feltámadás a keresztény vallás szerint is egy jövőbeli esemény.

"Én meg nem! De ez eddig is tiszta volt. Te a muszlim logikára alapozol én meg a keresztényre."

A keresztény tanítás totál logikátlan. Tele ellentmondásokkal. Egy logikai bukfenc az egész.

"Az hogy Mohamed megtette azt a nagy távolságot egy nap alatt az kit szolgált? Mi volt az értelme?"

Hogy mi volt az értelme az hosszú történet de egy csoda volt. Egy éjszaka alatt eljuthat valaki Mekkából Jeruzsálembe és vissza? Nem. Vagyis bizonyíték. Mi értelme volt hogy Mózes kígyóvá változtatta a botját? Vagy hogy Jézus feltámasztotta a halottat? Szintén bizonyíték.

"Ja hát én így értelmezem. A bor tilos az iszlám szerint. Így az biztos hogy bor. Neked is van Biblia értelmezésed és hiába mondom hogy az nem jó."

Ez nem értelmezés kérdése. Honnan tudod hogy mi lesz pontosan a Paradicsomban. Egy másik vers azt írja tejjel folyó patakok lesznek. Ez szerinted ugyanaz a tej mint amit mi ismerünk ami patakokban folyik? Nem valószínű. Az ilyen versek arra utalnak hogy minden jó lesz bőséggel. A bor pedig valószínű nem az e világi bor amitől berugsz.

"A kegyelem! "

Bővebben?

"Neked sok minden köztudott! De én nem így vagyok ezzel ami a politikát illeti. Tedd már meg hogy megmutatod!"

Tessék. Azt mondják Magyarország élén keresztény kormány áll:

https://www.youtube.com/watch?v=LUpbB5zLMBg

"Akkor te se várd el hogy bevegyem hogy keresztény az ország kormánya mert a Viktor ezt nyilatkozta. Bocs de én nem ezt látom mert a döntéseik nem tükrözik a hitüket!

Tehát nem keresztények csak képmutatók!"

Érdekes. Itt nem veszed be hogy ők keresztények pedig azt mondják. Szerinted tetteikben nem nyilvánul meg. Az ISIS esetében viszont meg vagy győződve arról hogy ők hithű muszlimok pedig a tetteikben nekik sem mutatkozik. Ez már hányadik kettős mérce? :)

"Miután a hadseregüket legyőzték! Mivel Isten a kezükbe adta az ellenséget és Isten elől nincs menekvés!"

Ez népirtás még mindig. Ha a hadsereget legyőzték, miért kellett a civileket is kiirtani?

"Van hogy mindent megteszel de hiába akkor sem jön össze. Aztán Istenhez fordulsz és ő megmutatja a megoldást!"

Akkor ha Istenhez fordulsz és teszel is érte. Ha csak bent ülsz az égő házban és kérded Istent hogy segítsen, valószínű bent égsz.

"A keresztényeknek van ebben tapasztalata. Szóval tudtok kitől ellesni néhány dolgot!"

Népirtásban?

"Akkor miért nyugtalanok a magyarországi helyzet miatt? Hiszen bárhogy is alakul nincs veszteni valójuk."

Örülnöm kellene talán?

"Hát ez az. A saját szülőföldjükről űzték el őket bűnözők! A muszlim országok meg nem tesznek semmit!"

A másik kérdésnél is ugyanezt a hülyeséget írtad. Meg is kaptad ott a választ.

"Már pedig az Ószövetség nem vonatkozik rám."

Jó akkor tisztázzuk. Nincs olyan hogy újszövetség meg ószövetség. A zsidóknak a Tóra és a Zsoltárok lettek kinyilatkoztatva. Ezeket ők meghamisították. Ezt követően jött Jézus az Evangéliummal hogy kijavítsa amit meghamisítottak. Tovább teljesen mindegy hogy szerinted az Ószövetség vonatkozik -e rád vagy sem. Te azt állítod ezekre a versekre Isten adott parancsot.

"A tanítást már nem az Írástudóktól várták hanem Jézustól. Máté 7:28 Amikor befejezte Jézus ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán, 29 mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók."

A sokaság mégsem követte Jézust. Tehát emiatt a zsidó papoknak nem volt félnivalójuk. Szerintem tudták hogy ő Isten prófétája és hogy leleplezi a hamisításokat ezért rágalmazták meg mindenfélével és meg akarták ölni.

"Én nem vagyok háromság hívő fogd már fel. És miért kellene hogy érdekeljen hogy az úgynevezett keresztények 99% az!"

Nem érted a kérdést. Ugyanabban az Istenben hiszel mint a többi keresztény vagy sem?

"Ne kavarjál már itt össze-vissza! Az ugyan abban az Istenben való hit és az azonos Istenkép az két külön dolog!"

Nem kavarok semmit. A zsidó vallás Istenképe és az iszlám vallás Istenképe megegyezik. Az iszlám vallás Istenképe és a keresztény Istenkép eltérő, de katolikusok elismerik hogy ugyanabban az Istenben hiszünk.

"Az USA elnöke nem a Bibliára tesz esküt hanem az USA alkotmányára!"

Bibliára tesz esküt. Nézd meg.

"Így is legyen amíg Mekkában nem épül egy keresztény épület!"

Vatikánban épülhet mecset? Szerintem nem. Nem is élnek ott keresztények így igény sincs rá. Mekkában sem élnek keresztények és nincs is miért. Magyarországon viszont 40 ezer muszlim él és tilos mecsetet építeni. Ha te ezzel egyetértesz csak azt bizonyítod mennyire nem a szeretet vallás a tiéd.

"És akkor mit is tesz pontosan?"

Védekezik, segítséget hiv,stb.

"Nem tekintem ebben hiszek! Hogy Jézus vére volt a megváltás eszköze!"

Hogy lehet egy ember vére a megváltás eszköze. Komolyan mondom durvább mint a sátánizmus. Ez a "bor Jézus vére" meg az "ostya Jézus teste" tanítás, amit megisznak, megesznek, hát kannibálok is megirigyelnék.

2018. ápr. 10. 23:33
 302/331 Mansour ***** válasza:

"Ez leginkább a befogadó társadalom hozzállásától függ, semmi köze az iszlámhoz."

Azt én sem állítom, hogy magához az iszlámhoz köze lenne. De az sem igaz, hogy kizárólag a befogadó társadalom hozzáállásától függ. Nyilván sokban függ attól is, de legalább ugyanannyit nyom a latba a bevándorlók mentalitása, hozzáállása. Tudom, nem divat manapság ezt kimondani, sőt bizonyos értelemben tabutéma, de az embercsoportok között nem csak kulturális és vallási különbségek vannak...

"Nem hiszem hogy valaki erre alapozná a politikai sikerét."

Az nem is állítottam, hogy bárki erre alapozna bármit is, de azért jól jönnek nekik azok a szavazatok. Ez is részcél.

"Tudsz mutatni olyan felmerést amiből az következik hogy az európai muszlimok az átlagnál nagyobb számban vesznek részt a választásokon?"

Nem azt mondtam, hogy nagyobb számban vesznek részt, a részvételi arányukról fogalmam sincs. Azt mondtam, hogy nagyobb arányban szavaznak baloldali pártokra. Erről már kb. 15-20 éve is hallottam. Konkrét felmérések után nincs időm vadászni, de ezt találtam:

[link]

"Mondjuk az is tény hogy a baloldallal még ennyire sem lennének fontosak ezek az értékek."

Hát ez az. Nekem ez elég indok arra, hogy ne a baloldalra szavazzak. Ha az általam preferált értékrendet képmutató módon képviselő és egy azt támadó, de amúgy őszinte és becsületes erő között kellene választani, akkor erősen meggondolnám és még hajlanék is az őszinte felé a képmutató ellenében. De a magyar baloldal a saját értékei tekintetében is ugyanolyan képmutató, így nincs miről beszélni.

"Vallások közötti együttműködésnek lenne értelme ilyen téren, de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, keresztények még csak azt sem látják ki az igazi ellenségük."

Ez sajnos így van. Még rosszabb, hogy nem csak a keresztényekre jellemző ez, hanem gyakran a vallással nem foglalkozó, vagy a kimondottan keresztényellenes jobboldaliakra is.

"Sokuk meg van győződve arról hogy muszlimok erőszakkal iszlamizálni akarják a keresztényeket."

Nos, az számomra egyértelmű, hogy erőszakos iszlamizációtól nem kell félni. Viszont, mint korábban is írtam, sosem voltam bevándorláspárti. Van egy manapság szintén nem egészen szalonképes fogalom, ami segít megvilágítani a helyzetet. Ez az "élettér". Azzal, hogy más kulturájú, vérmérsékletű, mentalitású embereket engedünk be magunk közé, azzal az életterünk egy részét adjuk fel és engedjük át nekik, és ezért cserébe nem várunk el semmit. És még ha a befogadottak többsége nem is, de egy kis részük visszaél ezzel, az érthető módon komoly frusztrációt okoz a befogadóknak, akiknek nagy része (Nyugaton) ezt még magának sem meri bevallani. Mi magyarok viszont a másik végletbe estünk bele, még okunk sincs ilyen frusztráció-érzésre, de máris túl akarjuk kompenzálni azt. Ez mondjuk jó olyan szempontból, hogy így legalább megelőzhetjük a problémákat, de rossz olyan szempontból, hogy sajnos a kormány az egyszerűbb, hatásosabb de hazug utat választotta. Egyszerűen nem bíztak a választók értelmi képességeiben (és erre sajnos azt kell hogy mondjam, nagy részben joggal). Így eljátszották a vallások közötti együttműködés lehetőségét, amiben pedig volt realitás. 2015 elején még egy budapesti óriásmecset építéséről volt szó. Jó lett volna ebbe az irányba indulni, csak beb.szott a migránsválság és meglátták benne a nagy lehetőséget...

2018. ápr. 11. 11:18
 303/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A kérdés az volt te ugyanabban az Istenben hiszel mint a többi keresztény irányzat?"

Ha a bibliai Istenről van szó akkor lehetséges!

"De Jézusnak tudnia kellett miért jön a földre. Ha pedig tudta akkor ez öngyilkosság."

Jézus egy hős! Az életét adta!

"Mindegy hány ember. Az emberáldozat akkor is egy barbár pogány szokás."

De azok közül egy sem volt tökéletes a hangsúly pedig a tökéletesen van, különben nem ér semmit. Mohamed teljesen alkalmatlan volt ilyesmire!

"Ha nem kérdeznék meg, nem lenne igazságos. Ha emlékeznél rá akkor meg nem lenne próbatétel."

Tehát nem logikus megkérdezni. Nincs értelme teljesen felesleges. Nem normális a dolog!

"Te döntésed. Mondjuk előbb azért nem ártott volna elolvasni, de hát te dolgod. Ha Isten előtt állsz és kiderül hogy tévedtél mit felesz? Mit mondasz, miért nem olvastad el?"

Köszi de nem szükséges elolvasnom. Annyi pont elég volt amennyit te felhoztál belőle. Jézust hitelesebbek tartottam mint Mohamedet! Ezért Jézus tanításait követtem!

"A Sátán viszi tévútra az embereket. Aki ráhallgat bűnt követ el."

Ezt írtad: "Az iszlám nem mondja hogy a világ bűn nélküli." Most meg már a Sátán! Még a végén eljutunk az ember bűnösen születik felismeréshez!

"A keresztény vallásnak ki kellene vetnie magából a pogány hamisításokat. Amig ez nm történik meg, csak rosszabb lesz."

Egyetértünk! Van változás csak nagyon lassú!

"Választani úgy lehet ha ismered azokat amik közük választasz. Te az iszlámról most is alig tudsz valamit."

Annyit pont tudok róla hogy ne azt válasszam!

"Korábban pedig még ennyit sem tudhattál. Szóval ez részedről nem választás volt, és főleg nem ésszerű."

Most visszatekintve már igen is annak látszik!

"Ennyi? Ateisták is megmenekülnek a haláltól vagy muszlimok vagy bármilyen más vallásúak. Mindannyian gondolhatják azt hogy akkor az ő nézeteik az igazak, mert mondjuk legyőztek egy halálos betegséget. Beláthatod hogy ez nem lehet indok."

Még jó hogy írtam azt hogy a MEGTAPASZTALÁSAIMON keresztül! De ha még ezt sem veszed észre akkor az azt jelenti hogy nem figyelsz! Mi a francnak is koptatom én a billentyűzetet teljesen felesleges!

- Szerintem a legcélszerűbb az lenne ha keresnél egy olyan muszlimot aki az iszlámról áttért a kereszténységre!

"Ez pont egy olyan kérdés amit mindkét vallás ugyanúgy állít. Lesz feltámadás, tehát ez alapján nem lehet dönteni melyik vallás igaz."

Ó dehogy nem! A Biblia nem csak azt állítja hogy lesz feltámadás. A Biblia azt is állítja hogy volt már feltámadás csak nem az örök életre. Tehát a feltámadás az nem csak egy jövőbeli esemény hanem tény a valláson belül!

"Jézus egy halottat támasztott fel, nem az összes addig meghalt embert."

Többet is feltámasztott!

"Ja és Jézus maga mondta hogy nem saját erőből tette ezt."

Ezt hányszor írod még le? Én meg hányszor írjam még le a válaszomat hogy TUDOM! Sőt senki nem is vitatja ezt.

"A keresztény tanítás totál logikátlan. Tele ellentmondásokkal. Egy logikai bukfenc az egész."

Csak mert nem érted. De Mennyei Atyánk megadja a válaszokat azoknak akik őszintén és hittel keresik a válaszokat! Nekem is megadta és megismertette a dolgokat és ez a jövőben is így lesz. Ez egy tanulási folyamat és nem 2 perc alatt van meg!

"Hogy mi volt az értelme az hosszú történet de egy csoda volt."

Aha!

"Egy éjszaka alatt eljuthat valaki Mekkából Jeruzsálembe és vissza? Nem. Vagyis bizonyíték. Mi értelme volt hogy Mózes kígyóvá változtatta a botját? Vagy hogy Jézus feltámasztotta a halottat? Szintén bizonyíték."

Na ácsi van! Nem Mózes változtatta kígyóvá azt a botot! És ezeknek a csodáknak volt célja. Mi volt a célja annak ami Mohameddel történt?

"Ez nem értelmezés kérdése. Honnan tudod hogy mi lesz pontosan a Paradicsomban."..." A bor pedig valószínű nem az e világi bor amitől berugsz."

De igen értelmezés kérdése! Te is értelmezel és nem fogadod el más véleményét. Dehogy nem, az a bor amitől berúgsz! Higgy nekem én jobban tudom!

"Bővebben?"

Jézus megváltó halála hogy aki hisz benne az el ne vesszen, hanem örök élete legyen!

"Tessék. Azt mondják Magyarország élén keresztény kormány áll:"

Ha ez így van, akkor miért ismerik el az azonos neműek házasságát?

"Az ISIS esetében viszont meg vagy győződve arról hogy ők hithű muszlimok pedig a tetteikben nekik sem mutatkozik. Ez már hányadik kettős mérce?"

Te jöttél Amerikával amihez semmi közünk és megszívatták a magyarokat is nem is egyszer!

Szóval szerinted elég az ha a Bibliára teszi a kezét. Na az ISIS nem csak a Koránt szorongatja hanem még idéz is belőle! Akkor ez még több is mint kijelentés mert hivatkozik is rá! Sőt a Korán alapján törvénykezik.

"Ez népirtás még mindig. Ha a hadsereget legyőzték, miért kellett a civileket is kiirtani?"

A BGB nevű felhasználó leírja az alábbi kérdésnél.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

"Akkor ha Istenhez fordulsz és teszel is érte. Ha csak bent ülsz az égő házban és kérded Istent hogy segítsen, valószínű bent égsz."

Te elmentél szavazni?

"Népirtásban?"

Nem abban az ISIS-hez kell fordulnotok ők a mesterek! De nagyon jól tudod hogy nem erről volt szó.

"Örülnöm kellene talán?"

Nem tudom! Hogy érzed? Amúgy ha bent ülsz az égő házban és nem csinálsz semmit, az mivel jobb? Ha csak ennyi jut eszedbe hogy örülnöd kellene akkor örülj! Mert ez még mindig több mint a semmi!

"A másik kérdésnél is ugyanezt a hülyeséget írtad. Meg is kaptad ott a választ."

Te is felhoztad ugyanazokat a dolgokat a másik kérdésnél. Sport nyelven szólva 1-1! :D

"Jó akkor tisztázzuk. Nincs olyan hogy újszövetség meg ószövetség. Tovább teljesen mindegy hogy szerinted az Ószövetség vonatkozik -e rád vagy sem. Te azt állítod ezekre a versekre Isten adott parancsot."

De igen van, mivel Jézus kijelenti. És az ő szavával szemben a tied még csak a "futottak még kategóriában" sem fog megjelenni! Én keresztényként így azt állítom hogy van Újszövetség és ennyi! Ezen nincs vita!

"A sokaság mégsem követte Jézust."

És? Hány tagja van az ISIS-nek? Mind hithűen követik a Koránt?

"Tehát emiatt a zsidó papoknak nem volt félnivalójuk."

Igen volt, mert Jézust egyre többen hallgatták és ő nem úgy tanított mint az Írástudók! És ezzel tisztában voltak a zsidó papok is!

"Ugyanabban az Istenben hiszel mint a többi keresztény vagy sem?"

Jahve-ban hiszek aki a mennyei Atyánk!

"Az iszlám vallás Istenképe és a keresztény Istenkép eltérő, de katolikusok elismerik hogy ugyanabban az Istenben hiszünk."

Nagyszerű! Akkor a te Istenetek is parancsot adott a népirtásra!

"Bibliára tesz esküt."

Nem arra tesz esküt hanem az alkotmányra!

"Vatikánban épülhet mecset?"

Kérdezd a pápát!

"Magyarországon viszont 40 ezer muszlim él és tilos mecsetet építeni. Ha te ezzel egyetértesz csak azt bizonyítod mennyire nem a szeretet vallás a tiéd."

Teljesen mindegy hogy én mit gondolok. Jó akkor te mint muszlim ezt gondolod. Tudomásul vettem és kész!

"Védekezik, segítséget hiv,stb."

Már ha épp van kit segítségül hívnia. Nekem nem mindig volt!

"Hogy lehet egy ember vére a megváltás eszköze. Komolyan mondom durvább mint a sátánizmus."

Ezt te nem is fogod érteni! Ahhoz nem vagy elég lelki ember, mert te túl sokat építesz a logikára. De a szeretet az nem logikára épül!

"Ez a "bor Jézus vére" meg az "ostya Jézus teste" tanítás, amit megisznak, megesznek, hát kannibálok is megirigyelnék."

Az hogy szellemi dolgokat nem értesz az még oké. Na de hogy már a logikát sem tudod alkalmazni az meglep. Logikus hogy az a bor és kenyér (nem pedig ostya az csak a katolikusoknál van) ezek jelképek és nem szó szerint kell értelmezni.

Illetve bocsánat ez egy logikusan gondolkodó embernek logikus!

Most amikor tényleg logikusan kellene gondolkodni pont most nem teszed.

Egyébként Jézus teste a keresztény gyülekezeteket jelképezi.

2018. ápr. 11. 23:05
 304/331 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 12. 09:49
 305/331 A kérdező kommentje:

"De az sem igaz, hogy kizárólag a befogadó társadalom hozzáállásától függ. Nyilván sokban függ attól is, de legalább ugyanannyit nyom a latba a bevándorlók mentalitása, hozzáállása."

Nagyobb mértékben a befogadó társadalmon múlik. Németországban például lényegesen kevesebb a probléma ahol segítik a bevándorlókat, ellenben Franciaországban ahol nagyobb a diszkrimináció sok a probléma és nem véletlenül történt ott a legtöbb merénylet.

"Tudom, nem divat manapság ezt kimondani, sőt bizonyos értelemben tabutéma, de az embercsoportok között nem csak kulturális és vallási különbségek vannak..."

Ha arra gondolsz hogy a fehér ember alapból intelligensebb mint a többi, tévedsz. Ez a téveszme a keresztény fehér ember betegsége és könnyű megcáfolni. Az első települések a Közel-Keleten jöttek létre aztán olyan területeken alakultak ki jelentősebb államok mint Egyiptom, India, Kína. Európában a 15. századig az emberek konkrétan a saját ürülékükben fetrengtek, miközben az arabok és törökök mindenhová fürdőket építettek.

Sajnos a keresztény fehér ember túl sokáig gondolta hogy felsőbbrendű másoknál. Ennek a legszélsőségesebb változata a náci Németország. Mindenki tudja a történteket. És ez nem csak a nácikra volt jellemző. Kisebb vagy nagyobb mértékben de általános volt a Nyugati világban.

Javaslom olvasásra az alábbi cikket. Tanulságos és jól mutatja hova vezet az ilyen torz gondolkodás. Utolsó képen amin egy fehér ember banánt ad a fekete gyereknek Belgiumban készült 1958-ban. Hitetlen de még akkor is állatkertekben mutogatták a feketéket. Gyakorlatilag állatként kezelték őket. Nem csoda hogy ők pedig ezek után nem úgy viselkednek ahogy a többségi társadalom elvárja.

[link]

"Azt mondtam, hogy nagyobb arányban szavaznak baloldali pártokra. Erről már kb. 15-20 éve is hallottam."

Írtam mi ennek az oka. Jobboldali pártokra jellemző a bevándorló-és iszlámellenesség. Muszlimok nem azért szavaznak baloldali pártokra mert egyetértenek a nézeteikkel. Ha választani kell inkább szavaznak egy olyan párt akinek nem értenek egyet az értékrendjével mint egy olyanra ami nyíltan uszít és gyűlölködik ellenük. Te sem szavaznál egy magyarellenes pártra gondolom. Vagy például hány felvidéki magyar szavazott a magyargyülölő Szlovák Nemzeti Pártra? Nyilván nem sokan.

"Ha az általam preferált értékrendet képmutató módon képviselő és egy azt támadó, de amúgy őszinte és becsületes erő között kellene választani, akkor erősen meggondolnám és még hajlanék is az őszinte felé a képmutató ellenében."

Hát Magyarországon nem létezik őszinte és becsületes politikai párt, ez biztos :) Egyébként a migránscirkusz előtt a hazai muszlimok inkább jobboldali pártokra szavaztak. A kormányzópártban és a másik jobboldali pártban még muszlimok is voltak. Sajnos a migrációt kihasználva ezek a pártok inkább választották a hazug gyűlölködő uszító politikát szavazatszerzés reményében és építették le a hazai muszlimokkal való párbeszédet.

2018. ápr. 13. 00:10
 306/331 A kérdező kommentje:

"De szerintem te ceremoniálisan imádkozol és pedig a szellemi kapcsolatra helyezem a hangsúlyt a lelki oldalra!"

Te úgy imádkozol ahogy ahogy kedved tartja, én pedig úgy ahogy Jézus tanította. És ahogy korábban kifejtettem amit te teszel az igazából nem ima hanem csak fohász.

"Igen de a zsidók nem fogadták el pedig megkapták a lehetőséget a kiváltságot. Nem éltek vele! Nem gond, Isten másnak adta!"

Nem érted. Jézus mindenkihez szól, mondod te, de csak zsidókhoz beszélt.

"Akkor is nagy poén! :D :D"

Mi ebben a poén? Már az elején mondtam hogy a Biblia meg lett hamisítva de tartalmaz igazságot.

"De tudod ha ez így van jó legyen. Azt állítod hogy a katolikusok elismerik hogy ugyan abban az Istenben hisznek ők is mint a muszlimok. Akkor viszont te is egy olyan Istenben hiszel aki parancsot adott a népirtásra!"

Nem. Ez két különböző dolog. Attól még nem értünk egyet mindenben.

"Hehe! Ez is poén! Melyik egyháznak nincs a neten oldala? Gondolkozz már egy picikét!"

A kérés az volt hogy mutasd meg. Nem tudom melyik oldal az a sok keresztény egyház közül.

"Azt mondta hogy a zsidókhoz küldetett és nem azt hogy csak hozzájuk szólhat! És nem csak zsidókhoz szólt!"

A zsidókhoz küldetett azt jelenti hogy zsidókhoz szólt.

"És hogy érték volna el az összes embert egyszerre? Gondolkozz már!"

Állítólag Jézus Isten nem? Akkor el kellett volna érnie minden embert.

"Én ezt már jóval korábban levágtam hogy neked nem a megismerés a cél."

Már jól ismerem amint látod. Tőled sem hallatom semmi újat. Nem fogadod el a szentháromságot se azon kívül ugyanazt ismételgeted mint a többi keresztény irányzat.

"És erre én hogy nem jöttem rá? Amikor csak 9 feltámadásról van leírás a Bibliában!

Te nem érted hogy én miért kérdezem!"

Továbbra sem érted a csodák célját.

"És mit tett Mohamed?"

Erre is válaszoltam, és láttam hogy kiírtad külön. Ott is kaptál választ.

"A határról volt szó és nem arról ami az országon belül történt. Kapisi?"

A határon történt eset is előre el volt tervezve. Ha megnézed először beengedik őket, utána jön a rendőrroham.

"És te ezt így kijelented pedig nem is ismersz! Honnét tudod hogy én mit eszem és mit nem?"

Mivel eddig egy szóval sem mondtad hogy nem eszed meg.

"Korábban meg ezt írod: "Jézus nem evett vért és disznót te viszont megeszed."

Egyszer kijelented egyszer kérdezed! Most mit kellene hogy gondoljak?"

Mert gyakran van az hogy nem válaszolsz csak mellébeszélsz.

"És kivagy akadva amikor minden muszlimot terroristának néznek. De te ugyan ezt csinálod. Téged sem érdekel az igazság."

Én tisztában vagyok azzal hogy az USA elnökének esküje a Bibliára csak színjáték és képmutatás ahogy az ISIS esetében az hogy az iszlámra hivatkoznak. Te ezt nem akarod elfogadni. Ezért mondtam hogy kettős mércét alkalmazol.

"Nem tudsz válaszolni ha tudnál akkor azt úgy is az orrom alá dörgölnéd. Tehát szekuláris követelései voltak és nem vallási. Nem is lehetett hiszen ez az egész politikai indíttatásból indult és hatalmi játszma lett belőle!"

Az általam felsorolt terrorszervezetek tagjai keresztények és célzottan nem keresztényeket gyilkolnak vagy más keresztény irányzathoz tartozókat. Nem attól lesz keresztény terrorszerveztet hogy gyilkolás közben Jézusra hivatkoznak.

"Akkor hozzájárulok. Mégsem az ateistákkal foglalkozol és őket próbálod rávezetni dolgokra. Szóval nincs ennek akkor jelentősége mint amennyire be akarod állítani. Én így látom a dolgot!"

Ateistákkal is elbeszélgettem már többször ezen az oldalon. Nagyon is van jelentősége. Ha ilyet állítász azt gondolják az ateisták hogy a vallásosak tudományellenes buta emberek.

2018. ápr. 14. 22:46
 307/331 Mansour ***** válasza:

"Nagyobb mértékben a befogadó társadalmon múlik. Németországban például lényegesen kevesebb a probléma ahol segítik a bevándorlókat, ellenben Franciaországban ahol nagyobb a diszkrimináció sok a probléma és nem véletlenül történt ott a legtöbb merénylet."

Svédországnál viszont sehol sem segítik jobban a bevándorlókat és sehol sem kisebb a diszkrimináció. Mégis voltak ott merényletek, és egyre nőnek a problémák.

De nem igazán érdemes azon vitatkozni, hogy kin múlik nagyobb mértékben. A lényeg az, hogy kettőn áll a vásár, mindként félnek van benne felelőssége és feladata.

"Ha arra gondolsz hogy a fehér ember alapból intelligensebb mint a többi, tévedsz."

Nem kifejezetten az intelligenciára gondoltam, bár az is benne van a dologban ( [link] Inkább arra gondoltam, hogy az embercsoportok között vérmérsékleti, mentalitásbeli különbségek vannak, bár ezeket néha nehéz elválasztani a kulturális berögződésektől. Ezeket én próbálom tárgyilagosan kezelni, ami ma, a politikai korrektség világában nem könnyű, mert sokan már az ilyen különbségek létezésének megemlítésére is rasszistázni kezdenek. Úgy gondolom, hogy ez egy elég összetett kérdés, amit nem lehet olyan kiragadott jellemzőkre leszűkíteni, mint pl. a bőrszín vagy az intelligencia. A politikai korrektség szószólói viszont ezt teszik, azt sugallva, hogy a bőrszín a leglényegesebb eleme az emberek közötti különbségnek.

Számomra ahhoz, hogy eltérő jellegzetességekkel bíró embercsoportokról beszélünk, nem feltétlenül kapcsolódik értékítélet, vagy bármilyen alsóbb-/felsőbbrendűségi viszony feltételezése. Egyszerűen csak tudomásul kellene venni a különbségeket, mert különben az van, hogy "Ha minden ember egyenlő, akkor miért hőzöngenek egyesek, miért esnek egymásnak? Hisz nincs semmi különbség köztük csak a vallásuk! Tehát a vallás minden konfliktus forrása, csak akkor lesz béke a földön ha végleg eltűnnek a vallások."

"Az első települések a Közel-Keleten jöttek létre aztán olyan területeken alakultak ki jelentősebb államok mint Egyiptom, India, Kína."

Hát, nálam kevesen tisztelik jobban a régi civilizációkat és a hagyományos kultúrákat. :)

Minden tiszteletem és csodálatom az övék. De változnak az idők, kulturák felemelkednek és lehanyatlanak. Az, hogy valaha nagyok voltunk, még nem biztosít örökös VIP-helyet.

"Sajnos a keresztény fehér ember túl sokáig gondolta hogy felsőbbrendű másoknál."

Most akkor egy kicsit tényleg rasszista leszek :)

Szerintem ez elsősorba nem a keresztény fehér emberre jellemző, hanem a germán népekre. Igaz, hogy a keresztényekben is van egyfajta felsőbbrendűségi tudat, abból adódóan, hogy hitük szerint az övék az egyetlen igaz vallás, de ez mondjuk a muszlimokban is ugyanúgy benne van. Viszont az a fajta mélységes lenézése, emberszámba nem vétele a más embercsoportoknak, kultúráknak, az igazából csak a germán népekre volt jellemző. (Ide sorolom a franciákat is, mivel néppé, nemzetté válásukban meghatározó volt a germán elem.) Én úgy gondolom, hogy a világ jelenlegi problémáinak nagy részéért a germánok a felelősek.

A belinkelt cikk jól bemutatja, hogy milyen szélsőséges volt a feketék megítélése a nyugati világban. Viszont az egyik szélsőségből mostanra egy másikba estek át. Túlkompenzáltak, és megint csak egy torz gondolkodást hoztak létre, csak most nagyjából ellentétes előjellel. Aminek az a veszélye, hogy ez előbb-utóbb hasonlóan szélsőséges válaszreakciót fog generálni. A társadalmi haladás és politikai korrektség eszméjét már így is túltolták, de semmi jele annak, hogy itt megállnának. Úgy tűnik a végső cél minden hagyományos értékrend, vallás és szellemi érték túlhaladás, majd végső soron megszüntetése.

2018. ápr. 16. 13:50
 308/331 A kérdező kommentje:

"Svédországnál viszont sehol sem segítik jobban a bevándorlókat és sehol sem kisebb a diszkrimináció. Mégis voltak ott merényletek, és egyre nőnek a problémák."

Nemrég volt egy riport a M1-en. Olyan nőt faggattak aki kint élt Svédországban de visszajött, mondván fél a migránsoktól :). Propaganda volt az egész és szánalmas, kiderült a nőről hogy ő is menekültként menet oda, és hogy elítélt bűnöző de nem is ez a lényeg hanem hogy ő is azt mondta 2-3 éve kezdtek a migránsok balhézni, tehát az újonnan érkezők.

"Szerintem ez elsősorba nem a keresztény fehér emberre jellemző, hanem a germán népekre. Igaz, hogy a keresztényekben is van egyfajta felsőbbrendűségi tudat, abból adódóan, hogy hitük szerint az övék az egyetlen igaz vallás, de ez mondjuk a muszlimokban is ugyanúgy benne van."

Az igaz hogy a náci Németországban volt a legdurvább, de ez a felsőbbrendűség érzet a keresztény fehér emberre mindenhol jellemző kisebb nagyobb mértékben. Azt azért nem mondanám hogy ez a keresztény vallásból következik. A keresztény vallásba belekevertek mindenféle tanítás aminek ez lett az eredménye. Muszlimok estében sosem volt téma a bőrszín vagy etnikai alapú megkülönböztetés. Az arab és az oszmán birodalomban is vallási alapon tartották nyilván az embereket.

"Én úgy gondolom, hogy a világ jelenlegi problémáinak nagy részéért a germánok a felelősek."

Én nem kötném egyetlen etnikumhoz. Az a csoport akikről eddig beszéltünk szerintem már rég nem országokban vagy népcsoportokban gondolkodik. Globálisan nézik a folyamatokat. Ott van például Soros aki ugye magyar származású de fütyül rá hogy mi lesz a magyar emberekkel, és ő csak egy kis hal.

2018. ápr. 17. 21:47
 309/331 Mansour ***** válasza:

"Nemrég volt egy riport a M1-en."

Ezt a véleményemet nem az M1 riportja alapján alkottam meg :)

Értek norvégul, és olvasni svédül is tudok, néha belenézek a sajtójukba. A mainstream média mondjuk alapból elhallgatja a problémákat, de időnként lehet érdekes dolgokat olvasni, főleg a kommentekben.

"2-3 éve kezdtek a migránsok balhézni, tehát az újonnan érkezők."

Azért korábban sem volt teljesen felhőtlen a helyzet, de valóban, az igazán komoly problémák 2-3 éve kezdődtek.

"Én nem kötném egyetlen etnikumhoz. Az a csoport akikről eddig beszéltünk szerintem már rég nem országokban vagy népcsoportokban gondolkodik."

De én még igen! :)

Az elmúlt pár évszázad problémáinak nagy részét a germán népeknek sikerül összehalmozniuk. A gyarmatosítás, a modern kori rabszolgaság is nagy részben az ő saruk, nem is beszélve a világháborúkról. És ezeknek a következményeit nyögjük még ma is, mi magyarok is. Eddig főleg a világháborúkét, de most már a gyarmatosítás és a jelenlegi agresszív külpolitikájuk következményeit is a nyakunkba akarják varrni. Ráadásul elég frusztráló tud lenni, hogy akik miatt folyamatosan szívunk, még azok akarnak erkölcsileg kioktatni minket.

Én úgy gondolom egyébként, hogy népeknek, népcsoportoknak vannak olyan elég jól meghatározható jellemzőik, amik nem nagyon változnak az idők során. A germán agresszivitás még mindig működik, de most elsősorban a gazdaság területén.

"Globálisan nézik a folyamatokat."

A globalista törekvéseknek épp az a célja, hogy a nemzeti, népi kötődéseket megszüntesse, arra a naiv elképzelésre alapozva, hogy ezzel megszüntetik a legfőbb konfliktusforrást. Meggyőződésem, hogy ez nem fog sikerülni. Egyrészt a csoporttudat fontos az embernek, ha sikerülne is megszüntetni a nemzeti és népi identitásokat, folyamatosan formálódnának újabb csoportkötődések, amik ugyanolyan konfliktusforrások lehetnek. Másrészt, mint fentebb írtam, népcsoportoknak vannak jellemzőik, amik akkor is megmaradnak, ha az adott népcsoportot nem tartjuk elkülöníthető népcsoportnak.

"Muszlimok estében sosem volt téma a bőrszín vagy etnikai alapú megkülönböztetés. Az arab és az oszmán birodalomban is vallási alapon tartották nyilván az embereket."

Ez egy elméleti etikai alap volt, de azért a gyakorlat ott sem azt mutatta, hogy egyáltalán nem számít az etnikai származás. Pl. az egyaránt szunnita kurdok és arabok vagy kurdok és törökök között sosem volt felhőtlen a viszony. Nagyobb arányú keveredés sosem volt a különböző etnikumok között, ma sem jellemző például hogy arabok muszlim négerekkel házasodnának. Nincs is ezzel semmi gond, ez így természetes.

2018. ápr. 18. 11:24
 310/331 A kérdező kommentje:

"Azért korábban sem volt teljesen felhőtlen a helyzet, de valóban, az igazán komoly problémák 2-3 éve kezdődtek."

Nem véletlen hogy Európában nagyjából mindenhol 2-3 éve kezdődött. Az érkezőkkel bűnözők is bejutottak szervezetten, akiket még ösztönöznek is arra hogy balhézzanak. A hatóság nem lép fel ellenük úgy ahogy kellene mintha szándékosan visszafognák. Nem tudom észrevetted-e de például a merényleteknél többségénél gyanúra ad okot hogy az elkövetők kiléte mindig egyből kiderült mert "véletlenül" otthagyták az irataikat a tetthelyen. Az elkövetők menekültek, de mindent elkövettek hogy megtalálják őket. Már a wtc elleni támadás is totál nevetséges. Az amerikaiak többsége sem hiszi el a hivatalos mesét.

"Az elmúlt pár évszázad problémáinak nagy részét a germán népeknek sikerül összehalmozniuk. A gyarmatosítás, a modern kori rabszolgaság is nagy részben az ő saruk, nem is beszélve a világháborúkról."

Ha az angoloszászokat és franciákat is beleérted akkor egyetértek. Nevezhetjük Nyugati kultúrkörnek mert a nagyját lefedi.

"Ráadásul elég frusztráló tud lenni, hogy akik miatt folyamatosan szívunk, még azok akarnak erkölcsileg kioktatni minket."

Jól látod, jelenleg azok akarnak emberségből és demokráciából kioktatni mindenkit akik a legnagyobb aljasságokat követték el vagy követik el most is.

"A globalista törekvéseknek épp az a célja, hogy a nemzeti, népi kötődéseket megszüntesse, arra a naiv elképzelésre alapozva, hogy ezzel megszüntetik a legfőbb konfliktusforrást."

Csak arra hivatkoznak hogy ezzel meg fognak szűnni a társadalmi konfliktusok, de valójában ez nem érdekli őket. Könnyen manipulálható, énközpontú egyéneket akarnak akiknek lényegtelen a vallási, népi identitás. Például a vallásellenes mozgalmak is azt hangoztatják hogy a vallás csak konfliktusokat szült ami nem igaz, ráadásul ott van ellenpéldának a kommunizmus ami ugye vallásellenes és mégis hatalmas károkat okozott.

2018. ápr. 19. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!