Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/331 A kérdező kommentje:

"Persze ha szerinted az evangéliumok is hamisítások, akkor lehetséges hogy Jézus mégis beszélt az Írások hamisításáról, de ennek nagyon kicsi az esélye, ugyanis semmi erre utaló forrás nincs, tudtommal az apokrif irodalomban sem. "

Kicsi az esélye? Levezettem hogy ha Jézus Isten és az Ószövetség Isten szava akkor Jézus adott parancsot népirtásra. Továbbá sok durva parancs is van még az Ószövetségben mint a házasságtörő nők megkövezése, vagy képtelen történetek. Sok keresztény éppen ezért nem is tartja hitelesnek az Ószövetséget. Például az Ószövetség szerint a házasságtörő nőt halálra kell kövezni. Az Újszövetség szerint viszont nincs semmi szankció. Ebben nincs semmi következetesség. Nyilvánvaló hogy valahol történt hamisítás. Ezer ilyen példát lehetne hozni. Az iszlám szerint mindkettőben történt hamisítás.

"Azzal azért szerintem minden jóérzésű, gondolkodó ember tisztában van, hogy az ilyen eskü a képmutatás egyik csúcsa és mintapéldája."

Persze hogy képmutatás, ahogy az ISIS esetében is az, csak éppen Vidiripi az utóbbi esetben nem tartja annak. Ezt hívják kettős mércének.

"Nem, ez mindig is probléma volt, főként a másod-harmadgenerációs bevándorlók körében. Persze nem csak a muszlimok körében."

Lehet voltak problémák de Európában nem voltak a 2000-es évek előtt muszlimokhoz köthető terrortámadások. Az USA közel-keleti háborúinak a következménye.

"Azért az alapvetően más helyzet. A balkáni háború elől menekülők egy közép-/dél-európai kultúrkörből érkező, hozzánk kinézetben és mentalitásban is sokkal közelebb álló emberek voltak. Ezek a dolgok sokkal többet számítanak, mint a vallás."

Számítanak más dolgok is, egyértelmű, de a propaganda szerint az iszlám vallás a probléma forrása amit például Vidiripi-vel egy az egyben meg is etettek. Pedig sok bevándorló fekete afrikai keresztény és szírek között is vannak keresztények vagy más vallásúak.

2018. márc. 28. 11:50
 252/331 Mansour ***** válasza:

"Ebben nincs semmi következetesség. Nyilvánvaló hogy valahol történt hamisítás."

Máshogy közelítjük meg a dolgokat. Én ezt azért nem nevezem hamisításnak, mert nem hiszek abban, hogy volt egy eredeti tiszta üzenet, amit szándékosan meghamisítottak, vagy akár nem szándékosan eltorzult. Számomra az Ószövetség a zsidók vallási hagyományainak és történelmi önigazolásának keveréke. Ha a vallási hagyomány isteni eredetű is, már eredtileg sem lehetett emberi tényezőtől mentes, mint korábban már kifejtettem. Én azt elfogadom, hogy te nem így gondolod, csak akkor tisztázzuk, hogy végül is mást értünk hamisítás alatt.

Az Újszövetség pedig szerintem szemtanúk leírása arról, amit igaznak gondoltak. Tehát nem az Igazságról, hanem arról, amit ők annak hittek. Ilyen szempontból megint csak nincs értelme hamisításról beszélni.

"Lehet voltak problémák de Európában nem voltak a 2000-es évek előtt muszlimokhoz köthető terrortámadások. Az USA közel-keleti háborúinak a következménye."

Ebben teljesen egyetértünk.

"a propaganda szerint az iszlám vallás a probléma forrása"

Szerintem is téves és túlzó ez a propaganda. Mondjuk, én mindig is bevándorlás-ellenes voltam, ezért a propagandával nem értek egyet, de a mögötte rejlő céllal igen. Egyébként meg sajnálom, hogy az iszlám ellen fordították a dolgot. Különböző vitafórumokon többször védtem már az iszlámot az alaptalan támadásokkal szemben.

2018. márc. 28. 13:23
 253/331 A kérdező kommentje:

"Én azt elfogadom, hogy te nem így gondolod, csak akkor tisztázzuk, hogy végül is mást értünk hamisítás alatt."

Mást értünk alatta, de akkor abban egyetértünk hogy az Ó-és Újszövetség esetében sem jutott el Isten üzenete változatlan formában napjainkig.

"Mondjuk, én mindig is bevándorlás-ellenes voltam, ezért a propagandával nem értek egyet, de a mögötte rejlő céllal igen. Egyébként meg sajnálom, hogy az iszlám ellen fordították a dolgot."

Mögötte rejlő céllal egyetértsz? Alapból az volt a cél hogy az iszlám ellen forduljon a dolog. Emögött egy szervezett támadás van az iszlám ellen. Én két csoportba sorolom azokat akik szervezetten támadják az iszlámot.

1, Nem ismerik az iszlám vallást és igazából nem is nagyon érdekli őket. Politikai céljaik elérése érdekében az iszlámot jelölik meg mint ellenség és veszélyforrás. Ez történik például Magyarországon a kormánypárt részéről és ide sorolhatóak a szélsőjobboldali pártok.

2, Pontosan ismerik az iszlám vallást. Tudják hogy az igaz vallás, tudják milyen értékeket képvisel és nem akarják hogy az emberek megismerjék ezért mindent megtesznek hogy másnak mutassák be mint valójában. Ha kell fegyverrel támadják mint a Közel-Keleten, közben meg a médiában hazug propagandát folytatnak. Féltik a hatalmukat amit csalással és hazugsággal, emberek megtévesztésével, rajtuk élősködve szereztek meg. Ide sorolnám a globális pénzügyi rendszer irányítóit, tulajdonosait, transznacionális cégcsoportok vezetőit és egyes keresztény egyházakat. Ma sajnos ők irányítják a világ nagyobbik részét.

2018. márc. 28. 21:42
 254/331 A kérdező kommentje:

"Miért nem add rá parancsot Isten? Mózes hogyan került Egyiptomba?"

Mert Isten igazságos. Azok a népek nem kaptak semmi segítséget vagy tanítókat, Isten mégis megparancsolta a kiirtásukat a Biblia szerint. Olyan mintha a tanár megbuktatna úgy hogy semmit nem tanított neked. Isten esetében ez lehetetlen.

"Akkor miért csak egyetlen helyen alakult ki az iszlám? Töredékes a bizonyíték (már ha azt nevezhetjük bizonyítéknak) arra hogy más népekhez is küldetett próféta."

Nem egy helyen alakult ki csak nem jutott el napjainkig. Sok vallásban nyomokban megtalálható. A Biblia szerint például Jézus úgy imádkozott, böjtölt és köszönt ahogy ma a muszlimok.

"Most meg azt írod hogy Jézus adta a parancsot! Kezdesz már összezavarodni. De hogy tiszta legyen a dolog az Ószövetségben az olvasható hogy Isten adja a parancsot."

Mivel még mindig nem tisztáztad hogy szerinted Jézus Isten vagy ember.

"Van olyan ország ahol az állampolgár a jövedelme után nem fizet adót!"

Ez ritka kivétel. Ezek kis népességű gazdag országok, de normál esetben az államok 99%-ában mindenkinek kötelezőadót fizetnie és régen is így volt.

"A testvéreim nem csak erről számolnak be bizonyos muszlim országokat illetően!"

Hogy egyes muszlim országokban mi van nem feltétlenül egyenlő az iszlámmal.

"Nem a hülyeség marad hanem a történelem. Egyiptom, Szíria, Jordánia, Irak ezek az országok megtámadták Izraelt, a Hatnapos háború!"

Ennek azért volt előzménye. A zsidók elüldözték, gyilkolták az arabokat. Erre volt válasz a támadás.

"Újszövetség, Jelenések könyve!"

Konkrétabban nem megy? Jó hogy nem a Bibliát jelölöd meg mint válasz.

"A bibliai történet hitelességét tűnnek alátámasztani azok az özönvíztörténetek, amelyek világszerte a legkülönbözőbb - még teljesen elszigetelt - kultúrákban is fellelhetők."

Ugye nem gondolod komolyan hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került? Nem kétlem hogy volt árvíz de az csak helyi árvíz volt a Közel-Keleten valahol. A Koránból ez következik.

"Mondom az illetékestől. Én nem vagyok az mert én nem mutatok be állat áldozatokat!"

Pedig te hivatkoztál a zsidókra és Ószövetségre. Már nem tudod?

"Azt állítod hogy meghamisították az Ószövetség írásait!"

Igen, de nem mondtam hogy az egész Ószövetség hamis. Ráadásul az állításod a jelenlegi Ószövetségnek sem felel meg. A zsidók csak a nem szándékosan elkövetett bűnökért mutattak be állat áldozatot, tehát a szándékos bűnökért amiből nyilván több van, nem. Igy Jézus állítólagos megváltó kereszthalálának nincs Ószövetségi alapja.

"Azt is elhiszem hogy Amerika atombombát dobott Japánra!"

Hogy jön ez ide?

"De egy egész ország elfoglalásához rengeteg ember kell. Az imámok tanítják az embereket és mégis sikerül ilyesmit elérniük idegen országoknak! Ez csak akkor lehetséges ha gyengeség van amit kihasználnak."

Először is tévesek az információid. Az ISIS nem foglalt el egy országot sem csak egyes területeket Irakban és Szíriában. Ehhez persze kellett hogy az USA szétverje az iraki és szíriai hadseregeket és rendőrséget.

"Ami azt jelenti hogy az imámok elbuktak és az iszlám az gyenge mert bűnözők képesek voltak magukhoz ragadni a hatalmat egy muszlim országban és még a saját népüket is irtották!"

Ez egy bűnbanda amit az USA és Izrael pénzelnek és fegyvereznek fel és semmi közük az iszlámhoz, csak mögé bújnak. Egy olyan országban ahol évek óta háború van nem nehéz embereket találni akik jópénzért csatlakoznak.

"Az iszlám megerősödése után elindultak hódítani a muszlim uralkodók. Miért is mentek el hadsereggel egészen Spanyolországig és foglalták el még azt is? A törökök itt voltak 150 évig. És mégsem lett mindenki muszlim!"

Meg is válaszoltad. Hódítottak de nem azért hogy erőszakkal az iszlámra kényszerítsék az embereket.

"Akkor az iszlámban is vannak hamisítások!"

Megbeszéltük hogy a hadiszok nem egyenlőek a Koránnal. Koránból egy van, Bibliából sok.

"Nem is kerültek bele a Bibliába! Pl. Tamás evangéliuma aki Jézust olyannak festi le ami nem csak a Bibliával ellentétes de a Koránnal is!"

Nem is mondtam hogy hiteles de bizonyítja hogy Jézus tanítását megpróbálták meghamisítani.

"A Bibliában sem mondja Jézus hogy ő Isten azt viszont igen hogy ő a Messiás és azt is hogy Isten fia!"

Milyen értelemben Isten fia?

"A Korán nem szólítja fel a híveket hogy imádkozzanak azért hogy meglegyen Isten akarata sem azért hogy eljöjjön az ő országa. Hamisítások a Koránban vannak!"

Miért kellene azért imádkozni hogy meglegyen Isten akarata? Ha nem imádkozol ezért akkor nem lesz meg? Vagy hogy jöjjön el az ő országa? Ezért nem kell imádkoznod, mert ezek így vannak mindenképpen.

Például ez a leggyakrabban mondott ima a Koránból:

Allah, a Könyörületes és az Irgalmas Nevében. Hála Allahnak, a teremtmények Urának, a Könyörületesnek és az Irgalmasnak, aki az Ítélet Napját uralja! Téged szolgálunk és hozzád fordulunk segítségért. Vezess minket az egyenes úton, azoknak az útjára, akik iránt kegyesnek mutatkoztál, s ne azokén, akiket haragvásod sújt, sem a tévelygőkén!

"De ezt te csak hiszed mert bizonyíték nincs rá. Az nem bizonyíték hogy a Korán mást ír. Hiszen az sem Bizonyíték a Korán ellen hogy a Biblia mást ír! Ez egy patt helyzet!"

Nem patt helyzet mert a Biblia esetében sok minden utal még arra hogy meghamisították.

"Bár az tény és való hogy Mohamed egész élete folyamán nem kérdőjelezte meg az Írásokat!"

Dehogynem. Az eredeti Tórát és Evangéliumot nem kérdőjelezte meg, de már akkor is a jelenlegi hamisított volt elterjedve.

"A keresztények miért akartak volna meghalni egy hamis dolog miatt! Az apostolok is erőszakos halált haltak."

Nem gondolom hogy az apostolok hamisítottak, de amit ma nekik tulajdonítunk, valójában nem ők írták hanem jóval később és akkor hamisítottak.

"Hogy tenne-e? Mond csak az Utolsó napon a Korán szerint mi lesz az engedetlenekkel?"

De a Korán szerint minden néphez érkezett próféta így volt esélyük azt megismerni, Biblia szerint nem. Csak hogy értsd, az iszlám szerint a tanár leadta az anyagot és úgy buktat, a keresztény változat szerint viszont a tanár nem tanított semmit és úgy buktat. Na melyik igazságos?

"Szerinted melyik az elfogadhatóbb halál, ha kardal ölnek vagy ha tűzzel? "

Az iszlám szerint Isten nem ad parancsot védtelenek legyilkolására. Nem embereknek adja parancsba hogy kaszabolják le a nőket és gyerekeket.

"Neked nem mindegy hogy miben hiszel. Ha mindegy akkor legyél keresztény hiszen úgy sem számít!"

Nem érted? Az mindegy hogy ezek a terroristák mire hivatkoznak. Nem változtat azon hogy vallási, etnikai vagy más ideológia mögé bújnak. Ugyanúgy terror.

"Vagy tévedek? Mi változna akkor ha nem muszlim lennél hanem keresztény? Változna egyáltalán valami? "

Hogyne változna. Mindkettő nem lehet igaz. Vannak azonos tanitások de csak az iszlám maradt meg tiszta egyistenhitnek. Jó, a zsidó vallás is, de ott más komoly gondok vannak.

"Mert akkor miért menekült el az a millió ember? Annyi ember menekült el hogy egy fél ország kijönne belőlük!"

Nem várható el hogy mindenki harcoljon. 56-ban sem harcolt minden magyar és más is kell ahhoz.

Origós cikkeket ne is linkel mert nem érdekel. Egyrészt ez az oldal a kormány propaganda szócsöve, ráadásul egyes esetekről van szó. Még mindig egyes emberek tetteiből indulsz ki? Ilyeneket én is tudok keresni, csak keresztény elkövetőkkel.

"Kár hogy ezek nem ismerik a Koránt! Vagy ha ismerik akkor hogy nem tartják meg!"

Ilyen egy keresztény család? Kár hogy ezek nem ismerik a Bibliát! Vagy ha ismerik akkor hogy nem tartják meg!"

[link]

"A Korán nem írja azt hogy Jézus tanítását el kellene vetni. Így rám nem vonatkozik a Korán én továbbra is Jézusnak hiszek és ez így is marad! Rám nem vonatkozik és nem is fog! Mert én Jézus tanításában hiszek. Nem tartom igaz vallásnak az iszlámot!"

Ha Jézusnak hiszel akkor jelenleg a Korán szerint kellene élned. Mohamed próféta után mindenkire a Koránban leírtak vonatkozik. Miért nem tartod igaznak? Eddig egy érved sem volt. Ha nem fogadod el akkor Isten szavát tagadod meg, csak szólok hogy tudd. És persze Jézus tanítását is megtagadod.

"Neked az istened vagy a hited benne nem ad nyugalmat? Magyarországon?"

A te vallásod követőiben nem bízom. 70 éve zsidók százezreit deportálták a nagy semmiért, pusztán gyűlöletből és most ez látszik megismétlődni.

"Akkor miért nem támadtak meg muszlimokat Magyarországon?"

Folyamatosan kapnak fenyegetéseket a hazai mecsetek és szóban értek támadások muszlimokat. Igy folytatódik erőszakos cselekmények is lesznek, mert folyamatos az uszítás.

"Pont olyan mint hogy a migránsok mit csinálnak Európa szerte. Mert ugye azok a hírek sem igaziak csak kitaláltak és manipuláltak?"

Muszlim országokban nem uszítanak és gyűlölködnek keresztények ellen állam szinten.

"Szerinted ki gerjeszti ezt a dolgot? A kisemberek akik a hétköznapi gondjaikkal vannak elfoglalva? "

Ez egy szervezett iszlám elleni támadás# 253-ban leírtam kik vannak emögött.

"De azt tudom javasolni hogy imádkozz az istenedhez. Vagy az iszlámba nem lehet saját szavakkal imádkozni? Mert így van akkor tényleg gondban vagy! "

Az iszlám megkülönböztet imát és fohászt. Az ima kötött. Úgy kell elvégezni ahogy a próféták tanították. Ezért imádkozott Jézus is arccal a földre borulva. A fohász történhet saját szavainkkal amikor akarjuk, bármikor fordulhatunk Istenhez. Ez alapján te sosem imádkoztál. Amit tettél az legfeljebb csak fohász volt. Nem tudod hogy kell imádkozni.

"Az iszlámban!2

Az iszlámban hogyne lennének próféták.

"Csak a te fejedben de nem az Írások szerint. Mert ott az van írva hogy Isten adta parancsba!"

Akkor egy olyan istenségben hiszel aki védtelenek lemészárlására ad parancsot.

"Azt is elhiszem hogy Amerika atombombát dobott Japánra! (pedig azt sem láttam)"

nem kell hogy lásd. Elég ha tudod és ismered Isten tulajdonságait. Egy igazságos Isten megparancsolná a népírtást? Ráadásul úgy hogy nem tanította az embereket.

"Hoztam egy helyes döntést hívő lettem!"

Hívő lettél de vajon amiben hiszel az helyes-e vagy tévút? Kizártál minden más lehetőséget? Azt mondtad van Koránod, de el sem olvastad. Azt mondod Jézust követed de szinte semmit nem tudsz az iszlámról. Honnan tudod hogy ne az iszlám szerinti Jézus a valós?

"Igen ezt állítom! Már írtam neked még akkor amikor elkezdtünk beszélgetni."

Az nem bizonyíték.

"Mohamed miért nem az emberiség elején érkezett?"

Irtam már. Ádám érkezett az emberiség elején és ugyanaz volt az alapüzenet. Lehetett volna Mohamed az első és Ádám az utolsó. Nem a személy a lényeg hanem az üzenet és a tanításuk a gyakorlatban.

Ezt a két verset hogy értelmezed? Hogy lehetne már Jézus egyenlő Istennel? Hogy lehet Isten formájában?

Filippi 2:6 mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel,

Filippi 2:7 hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;

2018. márc. 28. 23:36
 255/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mert Isten igazságos. Azok a népek nem kaptak semmi segítséget vagy tanítókat, Isten mégis megparancsolta a kiirtásukat a Biblia szerint. Olyan mintha a tanár megbuktatna úgy hogy semmit nem tanított neked. Isten esetében ez lehetetlen."

Pont hogy a te hited szerint ez nem igaz mert kaptak tanítókat! S így teljesen jogos volt a büntetés amit kaptak!

"Nem egy helyen alakult ki csak nem jutott el napjainkig. Sok vallásban nyomokban megtalálható. A Biblia szerint például Jézus úgy imádkozott, böjtölt és köszönt ahogy ma a muszlimok."

De igen csak egy helyen alakult ki! Akkor ezzel az erővel Mohamed nem azt követte amit Jézus tanított és új vallást alapított. Mert nem akarta követni Jézust!

A muszlimok nem imádkoznak azért hogy szenteltessék meg Isten neve. Hogy jöjjön el Isten országa hogy bocsássa meg nekik a vétkeiket, hogy szabadítsa meg őket a gonosztól. Pedig Jézus azt tanította hogy ezekért is kell imádkozni.

A muszlimok betanult imát mormolnak vagy a saját szavaikkal imádkoznak?

"Mivel még mindig nem tisztáztad hogy szerinted Jézus Isten vagy ember."

Jézus a megváltó! Tisztázni meg neked kell saját magadban hogy minek fogadod el Jézust! Nekem megvan a saját hitem. Neked is ki kell alakítani a sajátodat! Ha még azt sem hiszed el hogy Jézust megölték akkor miről beszélünk?

"Hogy egyes muszlim országokban mi van nem feltétlenül egyenlő az iszlámmal."

Dehogynem!

[link]

Mert a tanítók olyanná teszik az iszlámot és teljesen mindegy hogy mit ír a Korán. Az emberek nem abban hisznek így az iszlám olyan lesz amilyennek az emberek bemutatják. Te ezt állandóan az orrom alá dörgölöd a kereszténységet illetően. Csak hogy a muszlimok sem jobban sőt. Amennyiben hozzávesszük a terroristákat akkor még rosszabbak is.

"Ennek azért volt előzménye. A zsidók elüldözték, gyilkolták az arabokat. Erre volt válasz a támadás."

Na, már nincs is hülyeség hanem előzmény lett belőle! Micsoda változás! Persze mert az arabok egy zsidót se öltek meg, ugyan hagyjuk már! Ez a ki kezdte dolog teljesen felesleges, mert sehova sem vezet. A zsidók és az arabok között nem lesz béke sohasem ebben a világban!

Próbálkozások vannak, de sajnos komoly eredmények nem lesznek!

"Konkrétabban nem megy? Jó hogy nem a Bibliát jelölöd meg mint válasz."

Csak kíváncsi voltam hogy tényleg érdekel e! Jelenések 20:6 Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban. Ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és vele uralkodnak ezer esztendeig.

"Ugye nem gondolod komolyan hogy 4 ezer éve az egész világ víz alá került? Nem kétlem hogy volt árvíz de az csak helyi árvíz volt a Közel-Keleten valahol. A Koránból ez következik."

Akkor újfent! Azt elhiszem hogy a te istened nem képes ilyesmire de az én Istenem igen!

És IGEN elhiszem hogy volt olyan özönvíz ami az egész világot elborította! Viszont vedd hozzá hogy az özönvíz előtti világ az nem úgy nézett ki mint ahogyan azt ma láthatjuk!

"Pedig te hivatkoztál a zsidókra és Ószövetségre. Már nem tudod?"

Akkor újfent! Az Újszövetség írásai a kereszténység írásai! Az Ószövetségre te hivatkozol folyamatosan! És te vagy az aki nem tudod!

Olvasd csak hogy én mit írtam: "Megjegyzem majd egyszer azt is kérdezd meg az illetékestől hogy az Újszövetség szerint hogyan is van az áldozatbemutatás!"

"Igen, de nem mondtam hogy az egész Ószövetség hamis. Ráadásul az állításod a jelenlegi Ószövetségnek sem felel meg. A zsidók csak a nem szándékosan elkövetett bűnökért mutattak be állat áldozatot, tehát a szándékos bűnökért amiből nyilván több van, nem. Igy Jézus állítólagos megváltó kereszthalálának nincs Ószövetségi alapja."

Az a baj hogy nincs útmutató hogy na ez hamis ez meg már igaz!

"Hogy jön ez ide?"

Úgy jön ide hogy ezt az eseményt sem láttam a saját szememmel de attól még elhiszem hogy így volt!

"Ez egy bűnbanda amit az USA és Izrael pénzelnek és fegyvereznek fel és semmi közük az iszlámhoz, csak mögé bújnak. Egy olyan országban ahol évek óta háború van nem nehéz embereket találni akik jópénzért csatlakoznak."

Ja hogy semmi közük az iszlámhoz. Akkor hogy is van ez? Keresztény terroristák azok vannak és nekik rengeteg közük van a kereszténységhez de iszlám terroristák nincsenek mert nekik semmi közük nincs az iszlámhoz? (Szeretném felhívni a figyelmedet hogy a mondatok végén kérdőjel van. Hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni írásjeleket!)

"Meg is válaszoltad. Hódítottak de nem azért hogy erőszakkal az iszlámra kényszerítsék az embereket."

Hát persze! A spanyolok sem azért mentek elsősorban az Új világba! De azért csak dolgoztak ott az egyház emberei is, erőszakkal!

"Megbeszéltük hogy a hadiszok nem egyenlőek a Koránnal. Koránból egy van, Bibliából sok."

Van egy katolikus és van egy protestáns. Ezt semmilyen körülmények között nem nevezném soknak.

"Nem is mondtam hogy hiteles de bizonyítja hogy Jézus tanítását megpróbálták meghamisítani."

Ez a megállapítás akár a Koránra is igaz lehet!

"Milyen értelemben Isten fia?"

Mint apa és gyermeke!

"Miért kellene azért imádkozni hogy meglegyen Isten akarata? Ha nem imádkozol ezért akkor nem lesz meg? Vagy hogy jöjjön el az ő országa? Ezért nem kell imádkoznod, mert ezek így vannak mindenképpen."

Azért hogy az imádkozót emlékeztesse arra hogy mik a fontos dolgok, mert hajlamosak lehetünk elfelejteni! Meglehet hogy az apró-cseprő hétköznapi dolgok annyira lefoglalnak hogy megfeledkezünk az igazán fontosakról.

"Allah, a Könyörületes és az Irgalmas Nevében. Hála Allahnak, a teremtmények Urának, a Könyörületesnek és az Irgalmasnak, aki az Ítélet Napját uralja! Téged szolgálunk és hozzád fordulunk segítségért. Vezess minket az egyenes úton, azoknak az útjára, akik iránt kegyesnek mutatkoztál, s ne azokén, akiket haragvásod sújt, sem a tévelygőkén!"

Szép és tartalmas ima! Na ezt tényleg értékelem!

"Nem patt helyzet mert a Biblia esetében sok minden utal még arra hogy meghamisították."

Ha így nézzük akkor a Koránt hamisították meg szinte mindenben. Mert alig-alig van benne olyan ami Jézus tanítását adja vissza!

"Az eredeti Tórát és Evangéliumot nem kérdőjelezte meg, de már akkor is a jelenlegi hamisított volt elterjedve."

Ha nem kérdőjelezte meg akkor te miért állítod hogy hamis? Hiszen maga Mohamed sem tett ilyesmit!

"Nem gondolom hogy az apostolok hamisítottak, de amit ma nekik tulajdonítunk, valójában nem ők írták hanem jóval később és akkor hamisítottak."

Akkor miért üldözték őket évszázadokon keresztül? És hogyan volt képes az egyház az összes kéziratot meghamisítani? Ennek a dolognak annyi kérdése van hogy egyszerűen nem életszerű és nem is megvalósítható az amiről azt hiszed hogy megtörtént! Na meg persze ezt az egészet Isten nem hagyta volna. És az Írásokat nem is hamisították meg.

"De a Korán szerint minden néphez érkezett próféta így volt esélyük azt megismerni, Biblia szerint nem. Csak hogy értsd, az iszlám szerint a tanár leadta az anyagot és úgy buktat, a keresztény változat szerint viszont a tanár nem tanított semmit és úgy buktat. Na melyik igazságos?"

Miből gondolod hogy nem lesz pótoktatás?

"Az iszlám szerint Isten nem ad parancsot védtelenek legyilkolására. Nem embereknek adja parancsba hogy kaszabolják le a nőket és gyerekeket."

Ábrahámnak mégsem hagyta hogy feláldozza a gyermekét. Pedig megtette volna!

"Az mindegy hogy ezek a terroristák mire hivatkoznak. Nem változtat azon hogy vallási, etnikai vagy más ideológia mögé bújnak. Ugyanúgy terror."

Az általad keresztény terroristáknak nevezett szervezetek nem bújtak vallási köntös mögé. Még is igyekeztél őket úgy beállítani mintha vallási okból tennék amit tesznek.

De igen így van a terror az terror!

"Hogyne változna. Mindkettő nem lehet igaz. Vannak azonos tanitások de csak az iszlám maradt meg tiszta egyistenhitnek."

Ugyanakkor egy csomó dologban viszont eltér a Krisztusi tanítástól!

"Jó, a zsidó vallás is, de ott más komoly gondok vannak."

Ezt már nem elsőre írod nekem. Mik azok a komoly gondok?

"Még mindig egyes emberek tetteiből indulsz ki? Ilyeneket én is tudok keresni, csak keresztény elkövetőkkel."

Ja hogy már nem is emlékszel rá hogy ezt korábban megtetted. :D :D :D

"Egyrészt ez az oldal a kormány propaganda szócsöve, ráadásul egyes esetekről van szó. Még mindig egyes emberek tetteiből indulsz ki?"

Te meg az Amerikai elnökre hivatkozol miközben Európában élünk! Te is egyetlen ember tetteiből indulsz ki és ez alapján vonsz le következtetést a keresztényekről. Mert hogy a Bibiára esküszik. És azt is teszi amit Jézus tanított? Te kezdet el felhozni ezeket a dolgokat most meg nem tetszik hogy van egy másik oldal is? Mind két oldalon vannak kegyetlenségek.

"Ilyen egy keresztény család? Kár hogy ezek nem ismerik a Bibliát! Vagy ha ismerik akkor hogy nem tartják meg!"

Tudnék én is még egy csomó cikket mutatni "gondos" muszlim szülők is vannak köztük.

"Ha Jézusnak hiszel akkor jelenleg a Korán szerint kellene élned."

Neked is az Újszövetség szerint kellene élned!

"Mohamed próféta után mindenkire a Koránban leírtak vonatkozik. Miért nem tartod igaznak? Eddig egy érved sem volt. Ha nem fogadod el akkor Isten szavát tagadod meg, csak szólok hogy tudd. És persze Jézus tanítását is megtagadod."

Nem fogadom el a Koránt! Szóltál, tudomásul vettem! Jézus tanítását pedig nem tagadom meg abban hiszek azt fogadom el!

Ádám vétkezett! És ezt a vétket csak Jézus volt képes eltörölni a vérével. A Korán ezzel szemben áll.

Az emberi gyarlóság önmagában nem magyarázat arra a mérhetetlen gyűlöletre és szándékos gonoszságra ami az emberiség történelmét kíséri és napjainkban fokozottan megfigyelhető!

Ezek mögött a borzalmak mögött egy mélyebb és bosszúszomjasabb ellenség húzódik meg! Ez a háború egy spirituális háború ezt a háborút a Sátán vívja az emberiség ellen és ő a "lelkek ellensége"!

Sátánnak az a célja hogy elpusztítsa az emberiséget és hogy hiteltelenítse Istent! De Jézus Urunk legyőzte a Sátánt és dicsőséget hozott Istennek. Jézus legyőzte a halált és így lehetőséget adott az embereknek az örök életre.

"A te vallásod követőiben nem bízom. 70 éve zsidók százezreit deportálták a nagy semmiért, pusztán gyűlöletből és most ez látszik megismétlődni."

Tehát nincs hited abban hogy istened megszabadíthat ebből a nyomorúságból.

Az én vallásom követőiben nem bízol? Csak egy baj van barátom. Hogy akik az országot irányítják ők nem az én vallásom követői.

De oké. Akkor bizonyítsd be hogy az én vallásomat követik. És ismétlem követik. Mert azt hogy mit mondanak az egy dolog de mi a bizonyíték arra hogy követik az "én vallásomat"?

"Folyamatosan kapnak fenyegetéseket a hazai mecsetek és szóban értek támadások muszlimokat."

Ja hát én is kaptam fenyegetéseket hogy meg leszek verve. Akkor mi van?

Tudod a fenyegetés és a támadás nem ugyan az a fogalom. Ez két külön fogalom és nem egy! Engem is értek szóban támadások a hitem miatt!

Szóval egyáltalán nincsenek egyedi helyzetbe az országban élő muszlimok, az országban élő keresztényekhez képest. Sőt ilyen téren semmi különbség nincsen!

"Igy folytatódik erőszakos cselekmények is lesznek, mert folyamatos az uszítás."

Mondom el lehet menni szavazni ha magyar állampolgár vagy. És lehet változtatni a dolgokon. De akár imádkozhatsz is az istenedhez! Mit szoktál imádkozni az Istenedhez?

"Muszlim országokban nem uszítanak és gyűlölködnek keresztények ellen állam szinten."

Nincs is rá szükség mert a valláson keresztül ez mindenkinek egyértelmű. A Korán leírja hogyan kell viselkedni a keresztényekkel szemben!

És a muszlimok szemében a keresztények is hitetlenek. A hitetleneket pedig Allah a tűzbe veti. Ezt minden muszlim tudja. Akik nem hisznek az iszlámban "ők a legrosszabb teremtmények" ahogyan a Korán írja (98:5-6)

A Korán azt írja 48:29 "...szigorúak a hitetlenekkel szemben..."

Ugyan menj már egyszer ki egy forgalmas utcára ahol élsz és kérdezd meg az embereket hogy mit tudnának elmondani a Bibliáról. Aztán ugyan ezt csináld meg a muszlimokkal is!

Szerinted mi lesz az eredmény? Szerinted kell propaganda a muszlim országokban? Nincs rá szükség mert tisztábban vannak a muszlimok ezekkel a dolgokkal. Az imámok elmondják nekik!

Korán 9:29

"Ez egy szervezett iszlám elleni támadás# 253-ban leírtam kik vannak emögött."

Ez a támadás ugyan úgy megvan a kereszténység ellen is. Pl. a családok szétbomlasztása. A meleg házasságok engedélyezése, stb. Az alapvető társadalom és annak legkisebb egysége a család szétzilálása. Nézz meg egy valóság show-t ilyen dolgok mennek az életben is. Nincs összetartás és egység!

"Úgy kell elvégezni ahogy a próféták tanították. Ezért imádkozott Jézus is arccal a földre borulva. A fohász történhet saját szavainkkal amikor akarjuk, bármikor fordulhatunk Istenhez. Ez alapján te sosem imádkoztál. Amit tettél az legfeljebb csak fohász volt. Nem tudod hogy kell imádkozni."

Ez miatt te ne aggódj! Vicces is lenne a dolog. Az én szent Írásaim alapján igen is imádkozni szoktam!

"Az iszlámban hogyne lennének próféták."

Korábban azt írtad hogy Mohamed volt az utolsó!

"Akkor egy olyan istenségben hiszel aki védtelenek lemészárlására ad parancsot."

Isten előtt ki az aki nem védtelen? Isten akarata ellen ki védhetne meg bárkit is?

"Elég ha tudod és ismered Isten tulajdonságait. Egy igazságos Isten megparancsolná a népírtást? Ráadásul úgy hogy nem tanította az embereket."

Annyit azért már megtanultam hívőként hogy az ember és Isten gondolatai nagyon messze állhatnak egymástól és ez pont az igazságosság tekintetében a legszembetűnőbb!

"Hívő lettél de vajon amiben hiszel az helyes-e vagy tévút? Kizártál minden más lehetőséget? Azt mondtad van Koránod, de el sem olvastad. Azt mondod Jézust követed de szinte semmit nem tudsz az iszlámról. Honnan tudod hogy ne az iszlám szerinti Jézus a valós?"

Ahogyan már korábban is írtam. Te egyből megtámadtad a kereszténységet és még csak nem is a tantételeket hanem az egyház tetteivel kezdted. Amennyiben tényleg az iszlám a helyes út akkor nem ezekkel kellett volna előhozakodni. Most is még mindig ott tartunk hogy az erőszakról írsz. Na meg arról hogy milyen félelmeid vannak hogy Magyarországról deportálják a muszlimokat! Azért legyek muszlim hogy féljek. Adjam fel a békességemet és nyugalmamat a hitemmel együtt hogy félelemben éljek? Te erre akarsz rávenni! Hát kösz nem!

Onnét tudom hogy nem az iszlám szerinti Jézus a valós hogy Jézus feláldozta magát az emberekért. Ilyet csak az tesz akiben szeretet van! És amikor megpróbálták lebeszélni arról hogy odamenjen ahol elfogják ő elutasította a menekülés lehetőségét. Pedig megtehette volna. De ő maradt és feláldozta az életét!

"Az nem bizonyíték."

Akkor ez a téma lezárva!

2018. márc. 29. 12:27
 256/331 Mansour ***** válasza:

"Alapból az volt a cél hogy az iszlám ellen forduljon a dolog. Emögött egy szervezett támadás van az iszlám ellen."

Én ezt nem így gondolom. Szerintem a cél elsősorban az, hogy az országunkba ne települjenek be nagyobb számban idegenek, és ezzel a céllal teljes mértékben egyetértek. Nem vagyok egyébként idegengyűlölő, sőt tisztelem a különböző kultúrákat, és egy bizonyos szintű bevándorlást még jónak és hasznosnak is tartok. De minden az arányokon múlik, vannak olyan kis mértékben hasznos dolgok, amik nagy mértékben viszont károsak.

Amit az első pontban írsz, azzal egyetértek, és ezt elítélendőnek tartom. Rossz eszköznek, egy jó cél érdekében, már amennyiben tényleg a fenti célt szolgálja.

Amit a második pontban írsz, abban is van valami. Muszlim szemszögből nyilván így néz ki a dolog. Én viszont inkább úgy látom, hogy minden olyan hagyományos értékrend ellen küzdenek, ami szemben áll a globalista érdekcsoportok céljaival. Ebbe beletartozik a kereszténység is. A keresztények jó része meg azon sír, hogy a kereszténységet támadják és akarják felszámolni. És végül is nekik is igazuk van. Csak ott tévednek el sokan, hogy ebben a folyamatban a iszlámot látják fő ellenségnek, és erre sajnos nálunk nagyon ráerősített az a tényező, amiről az első pontban írsz. Pedig valójában egy oldalon kellene hogy álljunk a globalizmus gazdasági és a "haladás" szellemi erőivel szemben. Pont ezért akarják a kereszténységet és az iszlámot szembefordítani!

2018. márc. 29. 12:52
 257/331 A kérdező kommentje:

"Én ezt nem így gondolom. Szerintem a cél elsősorban az, hogy az országunkba ne települjenek be nagyobb számban idegenek, és ezzel a céllal teljes mértékben egyetértek."

Az iszlám vallásnak mi köze a migrációhoz? Bevándorlók között mindenféle vallású ember van mégis az iszlámmal teszik egyenlővé az összeset. Nem is akar betelepülni ide senki. Néhány éve fél millióan vonultak át az országon és senki nem akart itt maradni. Magyarországon ez nem lehet probléma. Sokáig ment a vita azon nehogymár be kelljen fogadni kötelezően 1200 menekültet mert robbantgatnak meg erőszakolnak. Aztán kiderült mégis be lettek fogadva csak nem tűnt fel senkinek :) A soros terv abban a formájában ahogy a kormány kommunikálja vicc kategória. Ahhoz százmilliókat kellene betelíteni az 500 milliós Európába hogy egyáltalán kiegyenlítődjön a számuk. Viszont valóban létezik soros terv csak másképp. Azok állnak mögötte akiket a 2-es csoportba soroltam. Mindenféle bűnözőt telepítenek be Európába és támogatnak szélsőséges csoportokat, majd a médián keresztül úgy állítják be hogy ők muszlimok és az iszlám vallás az oka mindennek. Rengeteg ilyen oldal van csak Magyarországon. Hazudoznak mindenfélét az iszlámról, nyíltan gyűlölködnek és uszítanak muszlimok ellen. Például a dzsihádfigyelő nevezetű szennylap. A hit gyülekezetéhez köthető, akiket Izrael támogat, Izrael mögött pedig azok akiket a 2-esbe soroltam.

"Én viszont inkább úgy látom, hogy minden olyan hagyományos értékrend ellen küzdenek, ami szemben áll a globalista érdekcsoportok céljaival. Ebbe beletartozik a kereszténység is."

Igy van, bele tartozik a kereszténység is, de azzal már végeztek. Legalább is a Nyugati világban. Az emberek többsége jobb esetben is csak papíron keresztény. Egy átlag keresztény ma már nem azt az értékrendet vallja amit a Bibliában olvas hanem amit a világ vezetői szeretnének. Egy átlag keresztésztény mégha sír is, megfelel neki az énközpontú hedonista életvitel. Az iszlám világban viszont továbbra is a család a társadalom alapja, nem véletlenül hiszen az ember egyedül könnyeben manipulálható, könnyebb ráijeszteni és befolyásolni, de a család védelmet ad ezektől. Az iszlám vallás egyik alapcélja a társadalmi egyenlőség. Azt elismerem hogy ez egyre kevésbé látható az iszlám világban is sajnos, és ez világszinten csak romlik. A világ vagyonának nagyrészét a népesség 1%-a birtokolja. Aztán ha csak a kamattilalmat nézzük amit az iszlám szigorúan előír, már elég ahhoz hogy támadják az iszlám vallást. A mai gazdasági, pénzügyi rendszer alapja a kamat. Ma a bankok úgy működnek hogy szinte ingyen kapják a pénzt az államtól amit magas kamatra kihiteleznek és jóval többet mint amennyi a saját pénzük. Ez okozta a legutóbbi világválságot 2008-ban. Ugyanezek milliárdokkal pénzelik a szélsőséges vahabita szaudiakat akik már rég nem az iszlámot képviselik. Még sokáig lehetne sorolni.

2018. márc. 29. 22:47
 258/331 A kérdező kommentje:

"Téged megkereszteltek? Mert ha nem akkor te sem követed Jézust!"

Ha lefröcskölnek vízzel akkor már keresztény lesz az illető?

Jézus a zsidókhoz érkezett mint próféta. Ő maga mondja a Biblia szerint:

Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.

Máté 10:5 Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be

Máté 10:6 inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.

"Nem ezért akarták megölni a zsidók! Hanem azért mert féltették a hatalmukat!"

Azért is.

"Az Újszövetség egységes és az a kereszténység alapja ezt is megbeszéltük! Tehát nincs probléma a keresztény Írásokat illetően."

De, nagyonsok probléma van. Korábban felsoroltam.

"Mohamed tett csodákat vagy gyógyított, támasztott fel halottat? "

Tett csodákat. Azt ne felejtsd el hogy Jézus sem saját erejéből tette ahogy egyik próféta sem.

"Igen ez így van! Nem voltak képesek megteremteni a békét a saját szülőföldjükön,"

Ez most olyan mintha mondjuk tetőtől talpig felfegyverzett emberek betörnének hozzád, legyilkolnák a családodat, összetörnének mindent és kirabolnának, majd azt mondanám neked, milyen lúzer vagy hogy nem tudod megteremteni a békét a saját otthonodban.

"sőt nem hogy erre nem voltak képesek hanem egy egész ország bűnözök kezébe került. Teljesen mindegy hogy külső segítséggel. Inkább elmenekültek az emberek összefogás helyett! "

Nem került egy ország sem a kezükre, és mostanra nem is marad semmi terület a kezükben. És muszlimok vették vissza tőlük.

"Amúgy meg nem az én vallásom képviselői. Mert ha azok mennének oda akkor őket megölnék. Ugyan is ők Bibliákat vinnének és keresztény missziókat hajtanának végre! "

Nem kell megint ez a kamu szöveg. Szinte minden muszlim országban élnek keresztények vagy milliószám mennek turistaként. Annyi Bibliát vihetsz magaddal amennyit csak akarsz. Muszlimokat nem érdeklik a keresztény misszionáriusok. Igazság szerint keresztényeket sem érdeklik.

"Mit ír a Korán ha egy muszlim idegen országban van akkor hogyan viselkedjen ott?"

Akkor az ottani törvények érvényesek. Mondjuk a világi törvények és a sharia kb nagy vonalakban megegyezik. Szerintem nincs nagy különbség.

"Az sincs leírva a Bibliában hogy ehetek csokit! ApCsel 10:15 "

Ésaiás próféta könyve 66:17 Elpusztulnak mindazok, akik megszentelik és megtisztítják magukat, de csak azért, hogy kertekben áldozzanak egy középen álló körül, és akik disznóhúst, undok állatot és egeret esznek - így szól az ÚR

Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 17:14 Mert minden test lelke a vére a lélekkel együtt. Ezért mondtam Izráel fiainak: Semmiféle testnek a vérét ne egyétek meg, mert minden testnek a lelke a vére. Ki kell irtani mindenkit, aki megeszi.

Itt még azt is írja hogy aki vért eszik azt meg kell ölni.

"A muszlimok meg hagyták hogy ezek a bűnözők hatalomra jussanak. Volt ott rendes hadserege az országnak. Elmenekültek!"

Nem jutottak hatalomra, hadseregük pedig nem volt mert az USA megsemmisített vagy feloszlatta.

"Irak, Líbia, Szíria!"

Irakban és Szíriában van jelen az ISIS. Líbiában nincs vallásháború.

"Hogy nem vagy képes megkülönböztetni egy politikust egy hívő embertől?"

Ez jó :) Ebben az esetben tisztában vagy azzal hogy csak szinéskedés és képmutatás az egész és csak felhasználják a keresztény vallást, de az ISIS esetében azt próbálod bizonygatni hogy ők hívő muszlimok. Szép ki kettős mérce.

"Nincs mindenütt háború ahová az USA beteszi a lábát."

Háború nincs de ha bent van akkor biztos lehetsz benne hogy az USA valamilyen formában beavatkozik az adott ország belügyeibe. Ez Magyarországon is így van. Törökországban például az USA áll a pucakísérlet mögött.

"Milyen emberek vannak a szaudi hadseregben és Jemennek milyen lakossága van?"

Szaudiak mögött az USA van és Izrael. Ők úszították Jemenre a szaudiakat.

"Persze tudom Amerika. De ahhoz hogy ez sikerüljön neki ahhoz kellettek a belső emberek és nem is kevés mert itt egy egész országról van szó nem egy kis faluról. "

Ez az emberek hibája. Keresztények rézéről az egész történelem erről szól. CSak 70 éve volt a 2.vh.

"Te állítottad hogy csak néhány európai országban voltak merényletek. De ez hazugság. Merényletekről volt szó és merényletek a világ szinte minden részén voltak."

Ennyi erővel akkor keresztény merénylők is voltak a világ szinte minden részén.

"Én sem tudtalak meggyőzni arról hogy nincsenek keresztény terror szervezetek"

Nincsenek keresztény terrorszervezet? Ezek mik:

[link]

[link]

[link]

"Még is a Koránra hivatkoznak! Miért? "

azért mert nem tudja mi áll a Koránban, akik pedig irányítják az ilyen terrorszervezeteket, iszlámellenesek. Ilyennek akarják hazudni az iszlámot.

"Szaúd-Arábia és az USA puszipajtások! Törökország és az USA szintén."

Szaúdiakkal azok, törökökkel nem.

"Na végre már valami pozitív is az iszlámból, mert eddig csak az erőszakról tudtál beszélni semmi másról. "

Te jöttél mindig az erőszakkal. Én azokra válaszoltam.

"Kereszténnyé lett valamikori muszlimok vallottak arról hogy meg akarták őket ölni. Azért mert keresztények lettek."

Az ilyen videók valóságtartalmát kétlem. De ha igaz is, nem ez az általános és ellentétes az iszlámmal.

"De igen sajnos simán megölik a vallás elhagyókat! De egy muszlim országba életveszélyes Bibliát is vinni."

Aha, persze :) Az ISIS legfeljebb aki az USA parancsára teszik.

"törökországi Malatyában található keresztény kiadó alkalmazottja volt. 2007 április 18-án érte őket a gyilkos támadás"

10 éve történt :) Törökországba sok keresztény él és sok millió érkezik évente turistaként. Ez arra utal hogy ott üldözik a keresztényeket? :)

"Biztos meglehetne ezt tenni muszlim országokban is ahol a határ őrök nem lövöldöznék le az illegális határátkelőket!"

Akkor nm ismered a magyar történelmet. Mindkét szabadságharc után a magyarok a törökökhöz menekültek. 1949-ben 15 ezren. Nemcsak hogy nem lőtték le őket hanem megtagadták a kiadatásukat a habsburgoknak akik kivégezték volna őket. Hogy lehet amúgy hogy a keresztény habsburgok gyilkolták a keresztény magyarokat?

"Az megvan neked hogy apám őrizte ezeket az embereket és alig volt köztük muszlim. Maga apám mesélte el ő szemtanúja volt a dolgoknak."

Akkor nem ismerte fel a muszlimokat vagy ő nem muszlimokat őrzőtt. A legtöbb menekült muszlim volt és legtöbb áldozat is. Az elkövetők pedig keresztények. A hágai bíróság népírtásnak nyilvánította.

"Nehogy már engem akarj meggyőzni arról hogy mennyi keresztény van. Elmondom neked hogy lassan több lesz az ateista mint a keresztény. Illetve vannak még a vasárnapi keresztények. Elmegy templomba és kész ennyivel le is van tudva a dolog."

Ezen neked kellene elgondolkoznod miért hagyják ott a keresztény vallást az emberek. Ezzel szemben az iszlámra térnek át a legtöbben.

"Mit nézzek meg itt az oldalon? Van néhány hangadó és kész. De ha összegyűjtenénk őket akkor lennének vagy 5-n és ennyi!"

Mi van? Bármilyen iszlámmal kapcsolatos hírt vagy videót megnézel a neten, tele van gyűlölködő, fenyegető hozzászólásokkal.

"A harag az olyan méreg amit te veszel be és azt várod hogy a másiknak ártson. Jogod van hozzá hogy ne bocsáss meg! De könnyen lehet hogy te fogsz rosszabbul járni mert az életed is rámehet lassan!"

Szóval szerinte az rendben van hogy ellenem követnek el bűncselekményt és ha nem bocsátok meg az elkövetőnek még én kerülök pokolra. De ha az elkövető megbánja és ő megbocsát másoknak, mennybe megy. Érdekes vallás.

"Jézus a Messiás a Megváltó!"

Ezt már sokszor írtad. Miért írod válaszolsz arra hogy Jézus Isten vagy sem? Nem tudod vagy kerülöd a válaszadást?

2018. márc. 29. 23:41
 259/331 Mansour ***** válasza:

"Viszont valóban létezik soros terv csak másképp. Azok állnak mögötte akiket a 2-es csoportba soroltam."

Ezt én is így gondolom.

"Mindenféle bűnözőt telepítenek be Európába és támogatnak szélsőséges csoportokat, majd a médián keresztül úgy állítják be hogy ők muszlimok és az iszlám vallás az oka mindennek. Rengeteg ilyen oldal van csak Magyarországon. Hazudoznak mindenfélét az iszlámról, nyíltan gyűlölködnek és uszítanak muszlimok ellen."

Ezzel viszont az a gond, hogy itt összemosod azokat, akik a betelepítést támogatják és szervezik, azokkal akik ezt ellenzik, csak a propaganda hatására az iszlámban látják mindennek az okát. Ha tényleg az a cél, hogy az iszlámot lejárassák, akkor mindkét oldal félre van vezetve, egyik sem látja át a valódi helyzetet. A migráció támogatói és ellenzői egymással harcolnak, miközben tudtukon kívül egy közös célért küzdenek... ez elég grotesz és tragikomikus.

Én úgy gondolom, hogy nem láthatunk teljes mértékben a dolgok mögé, és mindenkinek a maga sérelme fáj jobban, ezért hihetőbbnek tartja a saját verzióját. Én próbálom, ha lehet egyáltalán ilyet, kicsit kívülállóként szemlélni a dolgokat, és ennek alapján úgy gondolom, hogy a fő cél a népesség összekeverése és ezáltal olyan globalizált, gyökértelen, hagyományaitól elszakított tömegek létrehozása, akikből így könnyen befolyásolható fogyasztók és szavazók lesznek. Ennek eléréséhez le kell számolni a vallásokkal és hagyományos értékrendekkel, valamint a nemzeti kötődésekkel is. Az oszd meg és uralkodj elve alapján ezek között konfliktusokat szítanak, hogy mindkét oldalon a radikalizálódás irányába menjenek el, mivel a radikális eszmékkel könnyebben le tudnak számolni, majd ezt az eredeti értékrend ellen fordítani, bemutatva, hogy az emberek közötti ellenségeskedés forrásai kizárólag ezek a meghaladandó régi értékrendek.

"Igy van, bele tartozik a kereszténység is, de azzal már végeztek."

Amit ebben a bekezdésben írsz, azzal végül is teljes mértékben egyetértek.

2018. márc. 30. 09:49
 260/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha lefröcskölnek vízzel akkor már keresztény lesz az illető?"

Azt írtam hogy megkeresztelkedés és nem azt hogy mosakodás! Halvány lila elképzelésed sincsen róla hogy mi a különbség!

A gond az hogy te a Vatikán szerint meghatározott dolgokban gondolkodsz! De azokban a dolgokban alig van Biblikus dolog. Ilyen az általuk megvalósított úgynevezett "keresztelkedés" is. De ahogyan végrehajtják az nem bibliai gyakorlat!

Tehát újra kérdezem. Meg vagy keresztelkedve?

"Jézus a zsidókhoz érkezett mint próféta. Ő maga mondja a Biblia szerint:"

A tanítványainak még is ezt adja parancsba feltámadása után!

Máté 28:19-20

"Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz."

És még is hogyan folytatódik ez a történet?

Máté 15:28 Ekkor Jézus azt mondta neki: Asszony, nagy a te hited! Legyen neked a te akaratod szerint. És leánya meggyógyult attól a pillanattól fogva.

Hittel fordult Jézus felé és Jézus ezt nem hagyta figyelmen kívül sőt...!

Fordulj te is hittel Jézus felé!

"Máté 10:5-6"

Igen így van hiszen a zsidók a kiválasztott nép és a Megváltó is rajtuk keresztül jött el. De a zsidó nép nem élt ezzel a kiváltsággal. Isten tiszteletben tartja a szabad akaratot, hiszen ő maga adta az embernek. De az hogy a zsidók nem éltek ezzel a dolgokat nem akasztotta meg. A tanítványok a népekhez indultak Jézus parancsa szerint! Máté 28:19-20

"Azért is."

János 19:12 Féltették a hatalmukat mert Jézus egyre több embert vonzott! A főpapoknak így gyengült a befolyásuk.

"De, nagyonsok probléma van. Korábban felsoroltam."

Csak éa kizárólag az iszlám szemszögéből van probléma. Ami igazából egy kereszténynek nem probléma.

Pl. Az iszlámban nem keresztelnek meg, az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében. Ez is egy probléma az iszlám és a kereszténység között!

"Tett csodákat. Azt ne felejtsd el hogy Jézus sem saját erejéből tette ahogy egyik próféta sem."

Senki nem állította hogy Jézus saját erejéből tette a csodákat de ez ellent mondás is lenne, hiszen a tanítványai sem a saját erejükből tettek csodákat!

Mohamed milyen csodákat tett?

"Ez most olyan mintha mondjuk tetőtől talpig felfegyverzett emberek betörnének hozzád, legyilkolnák a családodat, összetörnének mindent és kirabolnának, majd azt mondanám neked, milyen lúzer vagy hogy nem tudod megteremteni a békét a saját otthonodban."

Akkor vegyük úgy hogy ezt mondtad! Ez nem változtat azon a tényen hogy elmenekültek a fiatal életerős férfiak a saját szülőföldjükről.

"Nem került egy ország sem a kezükre, és mostanra nem is marad semmi terület a kezükben. És muszlimok vették vissza tőlük."

Ha nem került az egész ország a hatalmukba akkor miért nem azokra a részekre menekültek ahol nem volt hatalma az Iszlám államnak? Miért Európába jöttek? Maradhattak volna a szülőföldjük közelében is.

"Nem kell megint ez a kamu szöveg. Szinte minden muszlim országban élnek keresztények vagy milliószám mennek turistaként. Annyi Bibliát vihetsz magaddal amennyit csak akarsz. Muszlimokat nem érdeklik a keresztény misszionáriusok."

Na ez a kamu szöveg! Sőt egyenesen hazugság hogy a muszlimokat nem érdeklik a keresztény misszionáriusok!

[link]

"Akkor az ottani törvények érvényesek. Mondjuk a világi törvények és a sharia kb nagy vonalakban megegyezik. Szerintem nincs nagy különbség."

Erre gondolsz?

https://www.youtube.com/watch?v=WguQc24t1EE

https://www.youtube.com/watch?v=SrgylYtwo58

https://www.youtube.com/watch?v=s44PijLhVAo

"Ésaiás próféta könyve 66:17 Elpusztulnak mindazok, akik megszentelik és megtisztítják magukat, de csak azért, hogy kertekben áldozzanak egy középen álló körül, és akik disznóhúst, undok állatot és egeret esznek - így szól az ÚR"

Én nem vagyok zsidó és nem követem a judaizmust! Keresztény vagyok. Szóval mit akarsz ezzel? Ez Isten szava a kiválasztott népének. De ők nem voltak keresztények nem ismerték sem Jézust sem pedig azokat a tanításokat! Ha ismerték volna akkor azt kellett volna követniük. De még nem jött el az idő!

"Itt még azt is írja hogy aki vért eszik azt meg kell ölni."

ApCsel 21:25

"Nem jutottak hatalomra, hadseregük pedig nem volt mert az USA megsemmisített vagy feloszlatta."

Nem hiszem!

"Ebben az esetben tisztában vagy azzal hogy csak szinéskedés és képmutatás az egész és csak felhasználják a keresztény vallást, de az ISIS esetében azt próbálod bizonygatni hogy ők hívő muszlimok. Szép ki kettős mérce."

Nem kettős mérce, mindössze arról van szó hogy az ISIS idéz a Koránból azt szajkózza folyton hogy "Allah akbar"!

A keresztény vallást pedig nem használják fel. Nem is tehetik. Abban nincs olyan írva hogy harcolni kell a hitetlenek ellen. Csak te ezt nem akarod belátni. De attól ez még így van! Nem a vallásra hivatkoznak sem az USA katonái sem a többi katona. Hanem a hazaszeretetre. Az Amerikaiak még arra is hogy megvédjék a szabadságot a demokráciát!

A Biblia hol ír hazaszeretetről? Nem a keresztény vallással veszik rá őket a harcra hanem azzal hogy ezt kötelező az adott ország törvényei szerint a katonai szolgálat! Szó nincs vallásról vagy Istenről. Itt élsz Magyarországon és jössz nekem a hülyeséggel.

Szerinted az mennyire mutat keresztény hozzá állást hogy a párok évekig együtt élnek és akkor esetleg utána összeházasodnak? Vagy még akkor sem amikor már van vagy 3 gyerekük. Ez neked a vallás meg a kereszténység? Érdekes én nem látom azt hogy a szülők lelkiismeretesen hordják a gyereküket templomba vagy valamilyen Isten tiszteletre. Kevés kivételtől eltekintve.

Az emberek világiak lesznek egyre többen itt Európában. Szerinted mennyire érdekli őket a vallás és azon belül a kereszténység? Tudod mi terjedt el? A horoszkóp a jóslások, New Age, vagy valamilyen szórakozás, stb,

Jézus akkor jut eszükbe az embereknek amikor ünnep van. Karácsony, húsvét, de ezek az ünnepek sem arról szólnak amiről kellene. A karácsony az eszement vásárlásról szól és nem az emlékezésről. A húsvét sem az emlékezésről szól hanem az ivásról locsolkodásról - de már ez is olyan dolog amit a legtöbben utálnak és nyűgnek tartják és inkább elutaznak.

Ezzel szemben mi van a muszlimoknál. Az nem zavartatja magát akár a metróban is lerakja az imaszőnyegét és nekiáll imádkozni. Na erre vegyél rá tömegesen született Európai embereket hogy tartsák a vallás általi dolgokat. De az hogy elmegy templomba évente kétszer mert pont ünnep van attól nem lesz keresztény.

"Törökországban például az USA áll a pucakísérlet mögött."

Ez hülyeség! Erdogán így számolt le az ellenzékkel. Az országon belül nincs neki olyan ellenfele aki tényleg az ellenfele is lehetne!

"Szaudiak mögött az USA van és Izrael. Ők úszították Jemenre a szaudiakat."

Minden mögött az USA áll! Na majd ha Magyarországról el kezdik deportálni a muszlimokat akkor ne felejtsd el elmondni a többi muszlimnak hogy kit kell okolni.

Akkor muszlim öl muszlimot. Szaudiak a jemenieket! Korán 4: 93

"Ez az emberek hibája. Keresztények rézéről az egész történelem erről szól. CSak 70 éve volt a 2.vh."

De nem vallási alapon indult el és nem vallási törvénykét léptettek életbe. Sőt Hitler kifejezetten el akarta törölni a kereszténységet és Sztálin is pont ezt tette ő Hitlerhez képest igazi mester volt!

"Ennyi erővel akkor keresztény merénylők is voltak a világ szinte minden részén."

Csak nem Isten hatalmas! - Kiáltások közepette tették amit tettek. Nem keresztényi tanítások alapján tették amit tettek. Spirituális vonzata lehet hogy volt a dolognak de nem keresztényi indíttatása. Jézus Krisztus ezekben a dolgokban nem jelenik meg!

"Nincsenek keresztény terrorszervezet? Ezek mik"

Terror szervezetek, de nem keresztény terror szervezetek! És Európában nem is csináltak semmit. Ezek nem nemzetközi szervezetek!

Az IÁ: Európában, Afrikában, Ázsiában és Amerikában is követett el merényleteket. És minden esetben Allauh akbar kiáltoznak. Ezek szervezetek mikor kiabálták Jézus nevét? Mert ha ilyet tesznek akkor elismerem hogy igen keresztény terroristák de így nem azok!

"azért mert nem tudja mi áll a Koránban, akik pedig irányítják az ilyen terrorszervezeteket, iszlámellenesek. Ilyennek akarják hazudni az iszlámot."

Ilyennek akarják hazudni az iszlámot? Azt várod hogy ezt el is higgyem neked?

Persze gondolom jössz azzal hogy ezek mögött is az USA áll. De ezek iszlám ellenesek akkor még is mit akarnak?

"Szaúdiakkal azok, törökökkel nem."

Dehogynem!

"Te jöttél mindig az erőszakkal. Én azokra válaszoltam."

Nem, nem! Te hoztad fel a keresztesháborút és a népirtást is! S innét indult el a dolog. Ez volt az amivel indítottál.

"Az ilyen videók valóságtartalmát kétlem. De ha igaz is, nem ez az általános és ellentétes az iszlámmal."

Hé én nem csak a felvételekről beszélek hanem tapasztalatról és személyes elbeszélésekről. Szemtől-szembe!

"10 éve történt :) Törökországba sok keresztény él és sok millió érkezik évente turistaként. Ez arra utal hogy ott üldözik a keresztényeket?"

Most nem a fontos hogy hol és mikor történt! Hanem az hogyha az iszlám szerint Allah-k előtt felel a tettéért akkor miért ölik meg a keresztényeket. Amúgy ha egy muszlimnak erős hite van akkor mehet hozzá 10 keresztény is egymásután akkor sem fog áttérni!

"Akkor nm ismered a magyar történelmet. Mindkét szabadságharc után a magyarok a törökökhöz menekültek. 1949-ben 15 ezren. Nemcsak hogy nem lőtték le őket hanem megtagadták a kiadatásukat a habsburgoknak akik kivégezték volna őket."

Azért azt áruld már el nekem hogy ezek a magyar menekültek vajon így kértek menedéket?

https://www.youtube.com/watch?v=SrgylYtwo58

"Hogy lehet amúgy hogy a keresztény habsburgok gyilkolták a keresztény magyarokat?"

Úgy ahogyan a szaudiak és a jemeniek is ölik egymást!

"Akkor nem ismerte fel a muszlimokat vagy ő nem muszlimokat őrzőtt. A legtöbb menekült muszlim volt és legtöbb áldozat is. Az elkövetők pedig keresztények. A hágai bíróság népírtásnak nyilvánította."

Ami nem vallási alapon hanem etnikai alapon zajlott. Ezért is nevezik etnikai tisztogatásnak!

"Ezen neked kellene elgondolkoznod miért hagyják ott a keresztény vallást az emberek. Ezzel szemben az iszlámra térnek át a legtöbben."

Tudom hogy miért nem hisznek az emberek. S igen azt is tudom hogy az iszlámra térnek át sokan.

"Mi van? Bármilyen iszlámmal kapcsolatos hírt vagy videót megnézel a neten, tele van gyűlölködő, fenyegető hozzászólásokkal."

Azt írtad hogy itt az oldalon! Te tényleg ennyire idióta vagy?

"Nézd meg ezen az oldalon. Ha kiirnak egy iszlámmal kapcsolatos kérdést..."

Ezt írtad. Nem azt írtad hogy a neten hanem azt hogy ezen az oldalon. Az van hogy azzal sem vagy tisztában hogy mit írsz néha! De akkor legalább olvasnál vissza mert az írás megmaradt és itt írásban kommunikálunk!

"Szóval szerinte az rendben van hogy ellenem követnek el bűncselekményt és ha nem bocsátok meg az elkövetőnek még én kerülök pokolra."

Nem én döntöm el hogy ki kerül a pokolba! Az iszlám a béke vallása. Ha nem bocsájtasz meg akkor hogyan lesz békesség? Ha nem is teszel semmit a lelkedben akkor is háború lesz.

"De ha az elkövető megbánja és ő megbocsát másoknak, mennybe megy. Érdekes vallás."

Aki ítélkezik majd az emberek felett ő a vesék és szívek vizsgálója is. Ami azt jelenti hogy előtte nem marad titokban semmi sem. De a legérdekesebb ebben a vallásban az hogy mindig lehet erőt, bölcsességet és akár megbocsájtani tudást is. És a kegyelem ezekre is kiterjed. Kérj és adatik. Aki szívéből hisz az megbocsájtani is képes és ez a lényeg. Ha nem hiszel akkor nem is leszel képes megbocsájtani! Allah is megbocsájt! Akkor neked nem kell? Annál is inkább meg kell mert te nem ítélkezhetsz felette!

"Ezt már sokszor írtad. Miért írod válaszolsz arra hogy Jézus Isten vagy sem? Nem tudod vagy kerülöd a válaszadást?"

Ez a válasz! Jézus a Messiás! Ő emberként született a Földre! Te magad is írtad hogy azok a csodák amiket tett azokat nem önmaga tette hanem kapta az erőt amivel megtehette! Aztán megölté de harmadnapra fel is támadt, mert a halál nem tarthatta őt fogva! Azt írtad hogy Korán szerint is van Megváltó. Az mit jelent pontosan?

2018. márc. 30. 13:01
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!