Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/331 A kérdező kommentje:

# 136

"Ha a muszlimok nem tartják őket igaz muszlimnak, miért nem kommunikálják ezt határozottabban a világ felé?"

Miből gondolod hogy nem kommunikálják? Mert nem kerül bele a magyar állami tv híreibe? Ha figyeled például a Magyar Iszlám Közösség oldalát, minden esetben elítélik a terrortámadásokat és számtalan közleményt tettek ki oldalukra miszerint a terroristák tettei ellentétesek az iszlámmal.

"És miért nem alkalmaznak szankciókat? Nem létezik az iszlámban valamiféle kiátkozás, kiközösítés? Ha igen, miért nem alkalmazzák?"

Az iszlámban nincs olyan egyház mint a kereszténységben. Egyébként ha megnézed az ISIS terrorszervezetet muszlim államok számolták fel.

"Hasonló (bár némileg enyhébb) a helyzet a vahabitákkal. Írtad korábban, hogy nem tartod őket hiteles muszlimnak. A muszlimok többsége is így gondolja ezt? Ha igen, miért nincs szankció?"

A vahabita szaudiaknak sok pénzük van és ott van mögöttük az USA. Megállapodtak hogy a szaudiak dollárért eladják az olajat, az USA pedig mindenben támogatja őket. Egyáltalán nem tartom hiteles muszlimnak a szaudiakat. Már rég nem az iszlámot képviselik (már ha egyáltalán valaha is képviselték az iszlámot). Sajnos sok a pénzük, a szegényebb muszlim államoknak nincs ekkora befolyásuk.

2018. febr. 18. 19:05
 142/331 A kérdező kommentje:

# 137

"Nem ígérem, hogy rászánom az időm, de kíváncsi vagyok mivel győzködöd magad a nyilvánvaló tényekkel szemben"

Sokat beszélgettem szentháromsághívőkkel. Nem hiszem hogy tudnál újat mondani, vagy akár a videó.

"14. És ada néki hatalmat, dicsőséget és országot, és minden nép, nemzet és nyelv néki szolgála; az ő hatalma örökkévaló hatalom, a mely el nem múlik, és az ő országa meg nem rontatik."

És ez hol igaz Jézusra? Minden nép és nyelv mikor szolgált Jézusnak?

"Az Ó szövetségben számos helyen egyértelműen feltűnik a fogalmazásból, hogy Isten egyszerre több személyben van"

Biztos hogy nem, mert a zsidók határozottan elutasítják a szentháromságot. A zsidó istenkép megegyezik az iszlám vallás szerinti istenképpel. Egyetlen Mindenható Isten aki nem szült és nem is született. Mindig létezett és létezni fog.

"Ezek a személyek viszont mind magukban hordozzák Isten lényegét, ezért nem különböznek tőle, hanem egyek vele. Ez nem politeizmus."

Jézus kijelenti a Bibliában hogy az Atya nagyobb nála. A szentlélek pedig nem képes magától szólni csak amit mondanak neki. Tehát nem egyenlőek. Háromból kettő nem rendelkezik a Isten tulajdonságával. Tehát van az Atya és még két alisten akik csökkentet képességekkel rendelkeznek. Ez így bizonyára neked is ismerős lehet az ókori görög és római pogány vallásokból. Ugye van egy főisten, és sok alisten. Aztán félistenek akiknek hol van hatalmuk, hol nincs. Néha eljönnek a földre emberi alakban hogy segítsenek az embereknek pont mint Jézus. Egyértelmű hogy ez a szentháromság egy hamis pogány elem, amit később kevertek bele Jézus tanításába.

János 14:28 elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall,

Ez a "Te mondád" jelentheti azt is hogy nem, csak te állítod. Ha Jézus tényleg Isten, akkor ezt vagy százszor ki kellett volna jelentenie egyértelműn, de egy ilyen vers sincs az egész Bibliában. Továbbá azok az emberek akik személyesen találkoztak Jézussal, nem nézték Istennek. Sőt, igazából kevés követője volt, a zsidók pedig meg akarták ölni. Világos hogy nem lehet Isten hiszen akkor minden ember követné aki látja. Igazából nagyon könnyen belátható hogy Jézus nem Isten.

Tudok hozni neked még sok verset a Bibliából is ami kizárja Jézus Istenségét.

2018. febr. 18. 19:26
 143/331 anonim ***** válasza:
100%

"Tudok hozni neked még sok verset a Bibliából is ami kizárja Jézus Istenségét."

Nekem inkább egy kuglófot hozzál, mert nagyon éhes vagyok.

2018. febr. 18. 20:06
 144/331 anonim ***** válasza:
100%

persze kalács is jó, de az igazi az kuglóf lenne, sok kicsi gyümölcsdarabkával, ilyesmi:

[link]

2018. febr. 18. 20:47
 145/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Erre már válaszoltam. A Korán Allah szava."

Hát ez gond! Ugyan is én nem ezt kérdeztem! Nem tudod vagy nem akarod leírni hogy hiszel vagy nem hiszel Allah-ban!

"Volt hogy szólt, de a Korán esetében Gabriel angyalon keresztül történt a kinyilatkoztatás."

Tehát a Korán Allah szava és ő mégsem szólt egyszer sem annak kinyilatkoztatásakor?

"Hát ez az. Van aki annak tartja, más irányzatok nm. TEhát sokféle Biblia van forgalombab."

Két változat van forgalomban a katolikus és a protestáns változat! De a protestáns változat az jobban el van terjedve. S az is egy lényeges szempont hogy az Újszövetséget alkotó írások között viszont nincs eltérés. Tehát ami a kereszténység alapjait adja - Jézus Krisztus tanítása - az mindkét változatban ugyan az! Nincs különbség!

"Igen, így van."

Akkor megint felmerül a kérdés hogy ki dönti el hogy melyik a hiteles és melyik a hiteltelen hadisz!

Melyik hadisz van érvényben és melyik nem?

"Azt már vagy ötször leírtad hogy ő a személyes megváltód. És ezen kívül? Ennyi Jézus meghatározása?"

Megváltó, Üdvözítő, Krisztus, Isten Fia, Isten báránya, próféta, tanító, Úr, Mester, Messiás, Názáreti Jézus, Emberfia! Ennél jobban hová határozzam meg Jézus mivoltát? Ő a Megváltó Ő az aki által bűnbocsánata van az embernek. Nem tudom hogy mit akarsz tőlem, tényleg fogalmam sincs!

Próféta ugye a muszlimok ezt hiszik róla. Neked sincs ennél jobb meghatározásod. Akkor tőlem még is mit vársz?

"Én azt kértem írd le ki Jézus szerinted. Erre nem adtál egyenes választ."

Ő a Megváltó! Ennél egyenesebb válasz nem létezik! Áruld már el hogy mi a bajod ezzel? De komolyan mire gondolsz?

"Ez a szíra vagy mi, ennek az muszlimgyülölő hobbitörténésznek a kitalációja te pedig erre hivatkoztál."

Csakhogy én nem írtam semmilyen hobbi történészről őt te hoztad fel! Ha én erre hivatkoztam akkor tedd meg kérlek hogy idézed azt a kommentemet vagy add meg a számát az is elég. Biztos menni fog. :)

"Ha csak egy wikipédia oldalt megnézel, már akkor világos kellett volna hogy legyen, nincs másik két szent könyv."

Wikipédia! Nézzük mit is találtam ott!

"A hagyomány szerint a saḥābah, azaz a kortárs tanítványok Mohamed halála után azonnal elkezdték a Korán írásba foglalását. Miután az arab törzsek közötti háborúban, az al-yamamai csatában (633) több mint 700 olyan muszlim halt meg, aki betéve tudta a Korán bizonyos passzusait, így félő volt, hogy emlékezők híján a szöveg egyes részletei végérvényesen elvesznek. `Umar ibn al-Khattāb (Omár), a második kalifa így megbízta Zajd ibn Tábitot, az egyik ṣaḥābiyy-t, azaz Mohamed társát, hogy gyűjtse össze a Próféta tanításait. A következő évtizedek alatt a terjeszkedő iszlám kalifátus sok nem arab nyelvű népet is meghódított, így a Korán kezdett egyre többféle változatban forogni."

[link]

"Ez nem így van. Aki ismeri és olvasta a Koránt, tudja hogy ártatlanok gyilkolása bűn."

Tudják ezt a terroristák is akik a Koránra meg Allah-ra hivatkoznak? Ez nem bántás akar lenni. Csak van egy köztudott dolog meg vannak a tények és az én tapasztalatom az hogy vannak eltérések!

"Inkább mondanám drogos, vagy alkoholfüggő fiataloknak az elkövetőket."

Ezzel kit akarsz becsapni? Magadat vagy másokat? Mert ez egy hatalmas nagy baromság! Alkohol függő meg drogos? Szerintem te életedben nem találkoztál drogossal de valószínűleg alkoholistával sem! Most keressek olyan filmeket ahol látszik a merényletet elkövető terrorista? Mert van néhány! Azokat megnézve egyáltalán nem azt látod hogy egy drogost vagy alkoholistát látsz!

"Én nem látok a szívűkbe, de az biztos hogy amit tettek az ellentétes az iszlámmal és nagy bűn. Az iszlám szerint ezek a terroristák súlyos büntetésre számíthatnak."

Hát a próféta szóljon belőled!

"Minden nép és nyelv mikor szolgált Jézusnak?"

Ez egy olyan prófécia ami majd befog teljesülni. A Bibliában sok prófécia van amelyek mind beteljesültek. Ugyan ez a Koránról nem mondható el! Nincsenek benne próféciák!

2018. febr. 18. 21:23
 146/331 Mansour ***** válasza:

Én nem vagyok iszlám-ellenes. Ennél a kérdésnél például ( https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. én írtam a 6. választ, amiben gyakorlatilag védelmembe vettem az iszlámot a kérdező alaptalan támadásával szemben.

De azért a problémák felett sem akarok elsiklani, te viszont úgy néz ki, ezt teszed a terrorizmus kapcsán. Nem jól fogalmaztam, mert úgy gondolom, hogy maga a kommunikáció tettek nélkül nagyon kevés. Azt tudom, hogy vannak a terrorizmust elítélő nyilatkozatok a tekintélyes iszlám vallási vezetők részéről. De ezek csak szavak. Ezért kérdeztem rá a lehetséges szankciókra, erre viszont nem válaszoltál, ezért mondom, hogy úgy tűnik, elsiklasz a probléma felett. Az amerikaiak is mindig mélyen elítélik az erőszakot az iskolai lövöldözések kapcsán, de nem változik semmi a fegyvertartás szigorítása terén. Én kívülről ezt látom az iszlám és a terrorizmus kapcsán is, de ha te belülről másként látod, és többet tudsz arról, hogy konkrétan mit tesznek a terrorizmus ellen, akkor légy szíves fejtsd ki! Én itt nem az Iszlám Állam elleni fellépésre gondolok, mert az állami szinten történik, én kifejezetten a dolog vallási oldalára lennék kíváncsi. Szóval léteznek (vallási) szankciók a terroristák, illetve az iszlám elveit bármilyen értelemben súlyosan megsértők ellen?

2018. febr. 19. 10:26
 147/331 A kérdező kommentje:

Vidiripi

"Hát ez gond! Ugyan is én nem ezt kérdeztem! Nem tudod vagy nem akarod leírni hogy hiszel vagy nem hiszel Allah-ban! "

Mondtam már hogy Allahban hiszek, a Korán pedig Allah szava. Ezen mit nem értesz? Mi ebben a gond?

"Tehát a Korán Allah szava és ő mégsem szólt egyszer sem annak kinyilatkoztatásakor?"

Mohamed próféta egy éjszaka alatt eljutott Mekkából Jeruzsálembe és innen történt a felemelkedése majd pedig vissza. Hadiszok szerint Allah szólt hozzá és egyes parancsok innentől lettek kinyilatkoztatva. Általában viszont Gabriel angyalon keresztül történt a Korán verseinek ismertetése.

"S az is egy lényeges szempont hogy az Újszövetséget alkotó írások között viszont nincs eltérés. Tehát ami a kereszténység alapjait adja - Jézus Krisztus tanítása - az mindkét változatban ugyan az! Nincs különbség!"

Az Ószövetség is a keresztény Biblia része. Tehát elvileg nem tehetnél különbséget az Ó és Újszövetség között.

"Akkor megint felmerül a kérdés hogy ki dönti el hogy melyik a hiteles és melyik a hiteltelen hadisz!

Melyik hadisz van érvényben és melyik nem?"

Vallástudósok foglalkoznak ezzel. Lényegében az alapján hogy az adott hadisz a Korán szempontjából elfogadható vagy sem. Továbbá megnézik a hadisz keletkezésének körülményeit és hogy kik hagymányozták.

"Nem tudom hogy mit akarsz tőlem, tényleg fogalmam sincs!

Próféta ugye a muszlimok ezt hiszik róla. Neked sincs ennél jobb meghatározásod. Akkor tőlem még is mit vársz?"

Azt várom hogy tisztázd?

1, Ember vagy Isten

2, Egyenlő Istennel vagy Isten teremtménye

"Csakhogy én nem írtam semmilyen hobbi történészről őt te hoztad fel! Ha én erre hivatkoztam akkor tedd meg kérlek hogy idézed azt a kommentemet vagy add meg a számát az is elég. Biztos menni fog. :) "

Akkor nem tudod mit beszéltél. 122-es válaszod:

"Igen azt vettem észre hogy nem tudod követni a gondolatmenetemet! Igen a Hadiszról és Szíráról. Amelyek nem részei a Koránnak de még is szent szövegként tekintenek rájuk. "

"Ezzel kit akarsz becsapni? Magadat vagy másokat? Mert ez egy hatalmas nagy baromság! Alkohol függő meg drogos? Szerintem te életedben nem találkoztál drogossal de valószínűleg alkoholistával sem! Most keressek olyan filmeket ahol látszik a merényletet elkövető terrorista? Mert van néhány! Azokat megnézve egyáltalán nem azt látod hogy egy drogost vagy alkoholistát látsz! "

Hoolywood-i filmekre gondolsz? :) Hát ha ezeket tekinted forrásnak nincs miről beszélnünk. Én azokról az elkövetőkről beszélek akik például Franciaországban követtek el merényleteket. Legtöbbjük kábítószerfüggő vagy alkoholista. Ketten közülük egy kocsmát üzemeltettek. A női elkövető meztelen képeket tett fel magáról a neter. Szerinted ilyen egy vallásos muszlim? A hozzátartozóik és ismerőseik is úgy nyilatkoztak hogy nem éltek vallásos életet.

"Tudják ezt a terroristák is akik a Koránra meg Allah-ra hivatkoznak? Ez nem bántás akar lenni. Csak van egy köztudott dolog meg vannak a tények és az én tapasztalatom az hogy vannak eltérések!"

Kizártnak tartom hogy valaha is olvasták volna a Koránt.

"Ez egy olyan prófécia ami majd befog teljesülni. A Bibliában sok prófécia van amelyek mind beteljesültek. Ugyan ez a Koránról nem mondható el! Nincsenek benne próféciák! "

Mert te olvastad ugye a Koránt? :) Tudom hogy nem, ezért nem kellene ilyen kijelentéseket tenned. Mert van a Koránban prófécia ami beteljesedett.

A Jézusra vonatkozó próféciák a zsidók szerint téves fordítások. Ez az oldal leírja miért nem fogadják el Jézust Messiásnak:

[link]

Egyébként a biblia tele van hibákkal és ellentmondásokkal. Biztos hogy emberek belehamisítottak.

2018. febr. 19. 12:08
 148/331 A kérdező kommentje:

# 146

"Én itt nem az Iszlám Állam elleni fellépésre gondolok, mert az állami szinten történik, én kifejezetten a dolog vallási oldalára lennék kíváncsi. Szóval léteznek (vallási) szankciók a terroristák, illetve az iszlám elveit bármilyen értelemben súlyosan megsértők ellen?"

Sajnos nem egészen értem milyen vallási szankciókra gondolsz? Keresztény vallás esetében milyen szankciók vannak? Ott vannak a keresztény terrorszervezetek mint például a ku klux klán. Az egyház kiátkozza őket, de ettől még ugyanúgy fennáll a probléma. Az iszlám esetében vallási szempontból annyit lehet tenni hogy az imámok felhívják az emberek figyelmét hogy ezeknek a terrorszervezeteknek semmi közük az iszlámhoz és hogy maradjanak távol tőlük. Ez legtöbb országban meg is történik. Az ilyen szervezetek felszámolása az állam feladata.

2018. febr. 19. 12:15
 149/331 anonim ***** válasza:
100%

"Azt várom hogy tisztázd?

1, Ember vagy Isten

2, Egyenlő Istennel vagy Isten teremtménye "

Milyen jól érzed, mi a kereszténység lényege.

Ez ugyanis.

Ember ÉS Isten

Mindegy ki, mit ír a világon, bármikor, megszülettem és meghalok akárki akármit tart igaznak, akármit ír ezerszer a gyakorin.

Viszont az nem mindegy: én hogy juthatok el az Abszolútumhoz????

És ez a tanítás a kereszténység lényege (a többi vallásé is, de itt János - a szeretett tanítvány- tanúsága segítő)

Ember vagyok - hogy juthatok Istenhez/Allahhoz?

Isten emberré lett, hogy az ember Istennél lehessen.

Ez a megváltás.

Ez a kinyilatkoztatás.

"Az egyetlen mű: a megváltás"

2018. febr. 19. 12:28
 150/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kihagytad a Wikipédiás részt.

"Mondtam már hogy Allahban hiszek, a Korán pedig Allah szava. Ezen mit nem értesz? Mi ebben a gond?"

Nos igen csak azért írtál te ilyeneket is!

"Igen Allahban kell hinni, de a Korán Allah szava." "Minden muszlim ugyanabban a Koránban hisz."

"Hadiszok szerint Allah szólt hozzá és egyes parancsok innentől lettek kinyilatkoztatva."

Az nem része a Koránnak és az nem is Allah szava! Tehát akkor kijelenthető hogy a Korán amelyet Allah-k szavának tartanak egyetlen olyan kinyilatkoztatást sem tartalmaz amely Allah-tól hangzik el közvetlenül!

"Az Ószövetség is a keresztény Biblia része."

Igen így van! De nem tartalmaz keresztény tanításokat!

"Tehát elvileg nem tehetnél különbséget az Ó és Újszövetség között."

Elvileg? Nem hogy elvileg, de gyakorlatilag teszek különbséget! Csak egyetlen példa. Nem fogok állat áldozatot bemutatni!

"Vallástudósok foglalkoznak ezzel. Lényegében az alapján hogy az adott hadisz a Korán szempontjából elfogadható vagy sem. Továbbá megnézik a hadisz keletkezésének körülményeit és hogy kik hagymányozták."

Ó...értem! Ezt megjegyzem nagyon!

"Azt várom hogy tisztázd?"

Akkor itt a gond! Te úgy gondolod hogy nem tisztáztam, én viszont úgy gondolom hogy tisztáztam!

Ezt hívják úgy hogy Patt-helyzet!

- Nem tudok mást írni az eddigieken kívül!

"Ember vagy Isten"

Ja hogy erre vagy kíváncsi! Így már értem! Bár még sem értem egészen, hiszen már írtam korábban ezzel kapcsolatban!

A válaszok - Filippi 2:6-8

"Egyenlő Istennel vagy Isten teremtménye"

Filippi 2:6-8

1János 5:1 Jézus Krisztus nem teremtmény!

"Akkor nem tudod mit beszéltél. 122-es válaszod:"

De igen tudom hogy mit beszéltem illetve írtam!

Amit pedig ott idéztem az a Wikipédiáról származik. Nem pedig valamiféle hobbi történésztől.

[link]

"Az iszlám legtöbb irányzatában az isteni kinyilatkoztatás hiteles forrásának tartják, a Koránt követően, másodikként."

Mát pedig nem idéztem. Főleg nem egy hobbi történésztől! Már elismertem hogy hibáztam és a szíra az nem szent irat! De jó akkor bemásolom hogy honnét vettem.

[link]

A cikk vége felé fogod megtalálni, zárójeles részben.

"Hoolywood-i filmekre gondolsz? :) Hát ha ezeket tekinted forrásnak nincs miről beszélnünk."

Nem! Terroristákra gondolok akik muszlimnak vallják magukat és embereket ölnek! De jó akkor legyen.

De itt és most kijelentem hogy nem célom sem a gyűlölet keltés sem más egyéb ezzel kapcsolatos dolog. És nem is fogom a filmfelvétel közvetlen linkjét idemásolni! Csak a címét adom meg az alapján rákereshetsz a felvételre a You Tube-on!

"Lefejező muszlim: "a Korán kényszerít bennünket erre" (London, 2013)" A felvétel 1:55 hosszú!

"Én azokról az elkövetőkről beszélek akik például Franciaországban követtek el merényleteket. Legtöbbjük kábítószerfüggő vagy alkoholista. Ketten közülük egy kocsmát üzemeltettek. A női elkövető meztelen képeket tett fel magáról a neter. Szerinted ilyen egy vallásos muszlim? A hozzátartozóik és ismerőseik is úgy nyilatkoztak hogy nem éltek vallásos életet."

A lányra én is emlékszem. A képeket még az előtt tette fel hogy muszlim lett volna belőle. Érdekes hogy utána már nem meztelen képeket tett fel magáról hanem olyat amiben hidzsábot vagy csadort visel. Már nem emlékszem pontosan!

"Kizártnak tartom hogy valaha is olvasták volna a Koránt."

Akkor nézd meg újra a filmecskét! "Lefejező muszlim: "a Korán kényszerít bennünket erre" (London, 2013)" De te magad is keresgélhetsz!

"Mert te olvastad ugye a Koránt? :) Tudom hogy nem, ezért nem kellene ilyen kijelentéseket tenned. Mert van a Koránban prófécia ami beteljesedett."

Melyek azok a próféciák? És vannak benne olyan próféciák amelyek még nem teljesedtek be?

"A Jézusra vonatkozó próféciák a zsidók szerint téves fordítások. Ez az oldal leírja miért nem fogadják el Jézust Messiásnak"

[link]

„Jézus-hívő zsidó vagyok”

[link]

[link]

[link]

Nekem úgy tűnik hogy nem minden zsidó ért ezekkel egyet! De teljesen lényegtelen hogy a zsidók mit hisznek Jézus Krisztusról! Attól nekem még ő a személyes Megváltóm! Én ebben hiszek! Hogy az embernek van személyes megváltója és az nem más mint a Bibliában szereplő Jézus Krisztus!

"Egyébként a biblia tele van hibákkal és ellentmondásokkal. Biztos hogy emberek belehamisítottak."

Egyet hoztál fel eddig! Ami valóban hiba! De ha neked úgy jobban tetszik akkor legyen hamisítás. Számomra nem az! De te nyugodt lehetsz mert neked a Biblia nem szent Írás így téged nem érint se az ha belehamisítottak se az ha hiba van benne! Én nem hiszem hogy olyan dolog lenne benne szándékosan amely alapjaiban változtatná meg a mondani valóját vagy a benne lévő tanítást!

2018. febr. 19. 19:23
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!