Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/331 Mansour ***** válasza:

# 120:

Feleslegesen fáradsz, muszlim barátunknak semmi érzéke a misztériumhoz...

2018. febr. 13. 10:05
 122/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mit nem akartam leírni?"

Hogy igen vagy nem! azt nem akartad leírni!

"És mit jelent számodra hogy nincs benne? Mi következik ebből? :) Sajnos nem tudom követni a gondolatmenetedet. Előtte meg a Koránon kívüli két könyvről beszéltél. Javaslom olvass utána az iszlám vallásnak mert nem vagy képben."

Igen azt vettem észre hogy nem tudod követni a gondolatmenetemet! Igen a Hadiszról és Szíráról. Amelyek nem részei a Koránnak de még is szent szövegként tekintenek rájuk.

Hadísz: "Az iszlám legtöbb irányzatában az isteni kinyilatkoztatás hiteles forrásának tartják, a Koránt követően, másodikként."

Olvastam egy érdekes megállapítást az iszlámról! Az iszlám 20% Allah és 80% Mohamed!

"Pontosan az ilyen ködösítésről beszéltem. Előtte oldalakat írtál most meg csak pár szót arra a kérdésre ki Jézus. Ez mit jelenet?"

Neked kell tudnod! Te jobban ismered a Bibliát. A gazdag ifjú történetében is helyreigazítottál hogy nem jól értelmezem. Nos akkor bizonyára itt is van látásod hogy hogyan is kell értelmezni ezt a szöveget. Hát értelmezd! De más az evangéliumokból idézett részeknél is helyreigazítottál hogy nem jól értelmezem mert nem azt jelenti. Oké legyen úgy ahogy állítod. Akkor majd értelmezed a saját látásod szerint! Igen így van oldalakat írtam. És tudnék is tovább írni de nem teszem.

2018. febr. 13. 10:13
 123/331 anonim ***** válasza:
re121 Akinek van füle a hallásra, az hallja.
2018. febr. 13. 10:22
 124/331 A kérdező kommentje:

# 121

"Feleslegesen fáradsz, muszlim barátunknak semmi érzéke a misztériumhoz..."

Ebben igazad van. Én úgy látom hogy ha Isten üzen az emberiségnek akkor ezt úgy teszi hogy a legegyszerűbb ember is megértse legalább az alapüzenetet. Ilyen például a Tízparancsolat, vagy az iszlám alapüzenete. És szerintem csak azt fogja kinyilatkoztatni magáról amit megérthetünk emberi ésszel. Ezért sem hihető számomra a szentháromság meg hasonló "szent titkok"

"Nem véletlen az sem, hogy Muḥammad ibn ʿAbd Allāh ibn ʿAbd al-Muṭṭalib ibn Hāšim ibn ʿAbd Manāf al-Qurašī a Könyv lényegének tartotta a HANGZÓ EREDETI recitálást - azon nyelven, ahogy Ő leírta."

Valóban a Korán eredeti arab nyelven kell recitálni. Nem tudom hogy hallgattál-e Korán recitálást de ajánlom. Megérinti az ember szívét. Viszont ugyanolyan fontos hogy meg is értsük Isten szavát.

2018. febr. 13. 11:32
 125/331 A kérdező kommentje:

"Hogy igen vagy nem! azt nem akartad leírni!"

Pedig leírtam. Arról nem tehetek hogy nem tudod értelmezni.

"Igen azt vettem észre hogy nem tudod követni a gondolatmenetemet! Igen a Hadiszról és Szíráról."

Mondtam már hogy nincs olyan hogy Szira. Nem árultad el honnan vetted ezt. Szerintem olyan szektát követsz ami a hitgyülihez hasonlóan hazugságokat terjeszt az iszlámról.

"Amelyek nem részei a Koránnak de még is szent szövegként tekintenek rájuk."

A hadisz nem könyv. Több tízezer hadisz fennmaradt. A szira meg nem tudom mi, sem hogy honnan vetted.

"Hadísz: "Az iszlám legtöbb irányzatában az isteni kinyilatkoztatás hiteles forrásának tartják, a Koránt követően, másodikként."

Ez igy biztos hogy nem igaz. A hadiszokat megvizsgálták és csak az fogadható el hitelesnek ami nem ellentétes a Koránnal.

"Olvastam egy érdekes megállapítást az iszlámról! Az iszlám 20% Allah és 80% Mohamed! "

Ez a szektád megállapítása lehet.

"Neked kell tudnod! Te jobban ismered a Bibliát."

Nem azt kérdeztem hogy a Biblia szerint ki Jézus, hanem hogy szerinted ki. Nem akarod leírni?

2018. febr. 13. 11:40
 126/331 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

"Pedig leírtam. Arról nem tehetek hogy nem tudod értelmezni."

Egy "IGENT" vagy "NEMET" kértem. Ilyesmit nem írtál! De a válasz az megvan szóval ezt ne értsd félre. (Bár te sok mindent félre értesz.) Nem az lényeg hogy én ismerem e a választ a lényeg az lett volna hogy te írj egyetlen szót de azt nem tetted meg!

"Szerintem olyan szektát követsz ami a hitgyülihez hasonlóan hazugságokat terjeszt az iszlámról."

Halványlila elképzelésem sincs hogy a Hitgyüli mit terjeszt az iszlámról de nem is érdekel.

https://www.youtube.com/watch?v=l9RNIqHdU78

Itt minden meg van ezzel kapcsolatban amit tudni kell. És hogy távol tartsa magát az ember ettől!

"Mondtam már hogy nincs olyan hogy Szira. Nem árultad el honnan vetted ezt."

Teljesen mindegy hogy honnét vettem még a Hadiszal kapcsolatban sem voltál képes a világ legegyszerűbb válaszát leírva. Így nincs jelentősége és nem is foglalkozz vele. Értem amit írtál felejtsük is el!

"A hadisz nem könyv. Több tízezer hadisz fennmaradt."

Ebben tévedtem, nem könyv. De írás és a tényen nem változtat hogy hasonlóan a Koránhoz, szent kinyilatkoztatásként tekintenek rájuk!

"Ez igy biztos hogy nem igaz. A hadiszokat megvizsgálták és csak az fogadható el hitelesnek ami nem ellentétes a Koránnal."

Ó valóban? Ez érdekes! Akkor te miért is nem fogadod el hogy van a katolikus Biblia és van a protestáns Biblia?

"Ez a szektád megállapítása lehet."

Említettem már neked hogy van egy algériai és egy egyiptomi barátom? És azt hogy együtt ittam az algériai barátommal? Csak úgy mértékkel!

"Nem azt kérdeztem hogy a Biblia szerint ki Jézus, hanem hogy szerinted ki. Nem akarod leírni?"

"Ő a Messiás akit a mennyei Atya küldött!" (ahogy korábban írtam) Jézus Krisztus az én személyes megváltóm!

2018. febr. 13. 12:10
 127/331 A kérdező kommentje:

"Nem az lényeg hogy én ismerem e a választ a lényeg az lett volna hogy te írj egyetlen szót de azt nem tetted meg!"

Aki kicsit is ismeri az iszlámot az tudja hogy a Koránban nincsenek hadiszok,és nincs más könyv sem az iszlámban ami Isteni kinyilatkoztatás lenne. Nem értettem hogy miért lovagolsz ezen, és igazából most sem.

Ez a RevealHiddenReality állította hogy az iszlám vallást a katolikus egyház hozta létre, azért hogy kiirtsa az igazi keresztényeket :) Remek forrás. :)

Kicsit utána néztem mi a szira amire hivatkozol. Egy Bill Warner nevű kamu tudos agyszüleménye aki amúgy feltehetőleg zsidó és mindenféle hazugságot összehord az iszlámról.

Nemrég járt itt Magyarországon, és kicsit sem meglepő módon a hitgyüli meghívására érkezett.

Az Origó és úgy ír róla hogy gyűlölködő hobbitörténész. Egy nem hozzáértő számára is világos hogy hülyeségeket állít.

Idézek a beszédéből:

"Az elmúlt évszázadokban százmilliókat koncoltak fel az iszlám nevében, civilizációkat és vallási irányzatokat irtottak ki - emelte a tétet Bill Warner, aztán bedobta az all int: ez vár a nyugati világra is, ha összefogás helyett politikailag korrekt beszéddel és a tények elhallgatásával áltatjuk magunkat."

[link]

Ez nem más mint hazugság és nyílt gyűlölködés amit a magyar törvények is tiltanak. Úgy tűnik te ezt az embert tekinted hiteles forrásnak az iszlámmal kapcsolatban. Gratulálok.

[link]

"De írás és a tényen nem változtat hogy hasonlóan a Koránhoz, szent kinyilatkoztatásként tekintenek rájuk!"

Nem. Rengeteg hadisz későbbi fabrikáció, nem hiteles. semmiképpen sem tekinthetők a Koránnal egynek.

"Ó valóban? Ez érdekes! Akkor te miért is nem fogadod el hogy van a katolikus Biblia és van a protestáns Biblia?"

Azért mert a Korán Isten szava, ahogy a Biblia is az kellene hogy legyen, de nyilván nem lehet belőle több változat a Bibliából viszont van. Egy hadisz szemtanuk leírása, még ha hiteles is.

"Említettem már neked hogy van egy algériai és egy egyiptomi barátom? És azt hogy együtt ittam az algériai barátommal? Csak úgy mértékkel!"

És ezt tőle hallottad? Kétlem. Inkább Bill Warner barátod agyszülemény.

"Ő a Messiás akit a mennyei Atya küldött!" (ahogy korábban írtam) Jézus Krisztus az én személyes megváltóm!"

Még mindig nem akarsz egyenes választ adni. Jézus ember Isten, vagy más teremtmény? Isten de emberként jött a földre? Vagy próféta? stb

2018. febr. 13. 13:10
 128/331 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Ez a RevealHiddenReality állította hogy az iszlám vallást a katolikus egyház hozta létre, azért hogy kiirtsa az igazi keresztényeket :) Remek forrás. :)"

Mutasd! Kíváncsi lennék rá!

Amúgy meg akkor keress magadnak más forrást a Hit gyülekezetéről. De a lényeg az hogy a Hit gyülekezetét én kerülendőnek tartom. Talán még jobban mint az Őrtorony szervezetet!

"Nem. Rengeteg hadisz későbbi fabrikáció, nem hiteles. semmiképpen sem tekinthetők a Koránnal egynek."

Azt írtam hogy a Koránhoz hasonló, nem pedig azt hogy egyenlő a Koránnal!

"Azért mert a Korán Isten szava, ahogy a Biblia is az kellene hogy legyen, de nyilván nem lehet belőle több változat a Bibliából viszont van. Egy hadisz szemtanuk leírása, még ha hiteles is."

A Korán és a hadíszok együtt képezik az iszlám vallás alapjait! Van ugye a hadísz és van olyan hogy szunna!

- Szunna: A szunna az iszlám szunnita ágában Mohamed próféta és társai cselekedeteinek, tanításainak összességét jelenti. A síita irányzatban a szunna kibővül az imámok tanításaival és cselekedeteivel is.

Ez olyan mint a kereszténységen belül a katolikus és protestáns irányzat! Hogy mennyi hasonlóságot lehet találni. Hát nem elképesztő? :)

Csak kiegészítik azt a Koránt is úgy ahogy a Biblia egyik verziója is ki van egészítve! De a kiegészítés nem változtat az alapüzeneten.

"Még mindig nem akarsz egyenes választ adni."

De igen adtam neked egyenes választ! Azt kérdezted hogy szerinte kicsoda Jézus!

Hát leírtam neked hogy Jézus Krisztus számomra a személyes megváltóm!

"Jézus ember Isten, vagy más teremtmény? Isten de emberként jött a földre? Vagy próféta? stb"

Ezekre a kérdésekre ott a válasz a Bibliában! Nekem a Biblia az hiteles forrás!

Filippi 2:6-8 Máté 16:14

2018. febr. 13. 23:51
 129/331 A kérdező kommentje:

"Mutasd! Kíváncsi lennék rá!"

https://www.youtube.com/watch?v=Q6h-vfwdVek

Vicc kategória az egész. Szerintük az iszlám vallást a katolikus egyház hozta létre, azért hogy kiirtsa az igazi keresztényeket :)

"Ez olyan mint a kereszténységen belül a katolikus és protestáns irányzat! Hogy mennyi hasonlóságot lehet találni. Hát nem elképesztő? :)"

Egyáltalán nem olyan. Minden muszlim ugyanabban a Koránban hisz. Nincs sokféle változat. Bibliából pedig ki tudja hány van és ráadásul ez csak fordítás. Nincs meg az eredeti. Meg akkor ezek szerint te úgy látod a Biblia egyenlő szemtanuk leírása, ha párhuzamot vonsz a hadiszokkal.

"Csak kiegészítik azt a Koránt is úgy ahogy a Biblia egyik verziója is ki van egészítve!"

Olyan nincs hogy kiegészítik a Bibliát. Vagy Isteni kinyilatkoztatás valami, vagy nem.

"Ezekre a kérdésekre ott a válasz a Bibliában! Nekem a Biblia az hiteles forrás!"

Érdekes hogy Jézus követőjének vallod magad, de nem tudod vagy nem akarod leírni szerinted ki Jézus.

2018. febr. 14. 21:06
 130/331 anonim ***** válasza:

itt: Filippi 2:6-8 Máté 16:14 - gyönyörűen leírta Vidiripi, ki neki Jézus Krisztus - nézz utána, mérhetetlen időt tölt, hogy világosabb legyél, de nem megy- MIÉRT??? és őt is engem is le hitgyülvészeztél - ez valami mánia?? leárnyékolja a kendő a felfogó képességedet?

Most már többször ne írd, hogy "nincs meg az eredeti", unalmas, és érdektelen

ha hiszed, ha nem, Szent Jeromos volt olyan nagy tudású, hogy lefordítsa héberből és koinéből latinra a Szentírást.

és most hegyezd füled: ha kiderülne, hogy nincs Biblia, mi több az égre kiíródna, csak kitalált könyv a Biblia ( a zseniális tudomány már mindenre képes:)

1) akkor is tudom, mi a lényeg: a #120-ban (te jó ég, 120...) leírtam, miként lehet eleven tapasztalást nyerni arról, amit az ókori egyházatyák le is írtak:

"Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen."

Miként keletkezik a formanélküliből a forma?

2) akkor is tudom, hogy megmondatott:

"Én vagyok az út az Igazság az élet" - tessék megérteni

Ἐν ἀρχῇ kezdetében, eredetében (nem időhatározó)

A teremtés szakadatlanul zajlik

A Golgota keresztje szakadatlanul áll. A feltámadás szakadatlanul zajlik.

Csak átalusszuk a keletkezést.

Legyetek éberek!

2018. febr. 14. 21:34
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!