Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy a Biblia...

Mit jelent az, hogy a Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
Keresztényektől gyakran hallani, de mit jelent? Úgy tapasztaltam hogy ők is eltérően vélekednek erről. Van aki szerint minden egyes szó a Bibliában Isten szava, mások szerint csak részben, amihez az írók hozzátették saját elképzeléseiket.

2018. jan. 24. 09:18
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/331 Mansour ***** válasza:

"Ha elfogadjuk azt hogy Isten teremtette az embert, akkor egyértelmű hogy Isten ismeri legjobban az embert és tudja milyen szabályok szerint élhetnek a legjobban. Nem látom okát miért hagyná magára az emberiséget, így szerintem logikus hogy közli a törvényeit."

Annak ellenére, hogy logikusnak hangzik, én ebben nem tudok hinni. De elfogadom, hogy valaki ebben hisz, ezért nem akarom minden áron vitatni.

Mindenesetre úgy gondolom, hogy ha az emberek tiszta szívvel és törekvéssel a vallási törvényeket (bármely vallás törvényeit) követnék, akkor sokkal jobb lenne a világ.

2018. febr. 12. 09:49
 112/331 A kérdező kommentje:

Vidiripi

"Te tényleg nem érted. Mert én nem kérdeztem hogy mi a hadisz! A kérdés azt volt hogy: Benne van e a Koránban?

Igen vagy nem? És ennél egyszerűbb kérdés szerintem nincs."

Az a baj hogy értelmetlen a kérdésed. Leírtam saját szavaimmal mi a hadisz és kerestem fogalmi meghatározást is. Egyszer megkérdezed az oké, de hogy ezek után újra és újra megkérdezed abbol az jön le hogy nem érted a magyar nyelvet. Vagy akkor írd le mit értesz az alatt hogy benne van-e.

Ja és nem ártana ha leírnád szerinted ki Jézus mert erre még sem sikerült válaszolnod csak ködösítesz.

2018. febr. 12. 10:10
 113/331 anonim ***** válasza:

NINCSENEK BENNE A SZENT KORÁNBAN A HADISZOK

A Hadísz(الحديث nemzetközi átírás: al-ḥadīth, angol nyelven: Hadith) Mohamed próféta életéről, személyéről és tanításairól, illetve más korabeli muzulmánok tetteiről és szavairól összegyűjtött szájhagyomány útján terjesztett közlések gyűjteménye. Az iszlám legtöbb irányzatában az isteni kinyilatkoztatás hiteles forrásának tartják, a Koránt követően, másodikként (de például a koraniták csak az utóbbit). A hadíszokat a Mohamed halálát követő két évszázadban gyűjtötték össze és a szunnával ellentétben, amely a régi muszlim közösség szokásait foglalja össze, a hadísz kizárólag szájhagyomány útján terjesztett közlés volt, mielőtt lejegyezték és kodifikálták volna azokat.

2018. febr. 12. 12:07
 114/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Leírtam saját szavaimmal mi a hadisz és kerestem fogalmi meghatározást is."

Pont ez a probléma hogy én nem kérdeztem hogy mi a hadisz!

Sőt azt se kértem hogy keress fogalmi meghatározást!

Azt kértem hogy mond meg, igen nem válasszal hogy a Koránban benne van e a hadisz? Semmi mást ne írj csak IGEN vagy NEM választ! Ennyi ennél nincs egyszerűbb.

Ez kb. olyan mintha az lenne a kérdés hogy a muszlimok Allah-ban hisznek-e?

A válasz az hogy IGEN!

"Ja és nem ártana ha leírnád szerinted ki Jézus mert erre még sem sikerült válaszolnod csak ködösítesz."

Ne beszélj mellé írd azt hogy nincs kedved visszakeresni az írások között a választ!

Segítek!

58. kommentem! 63., 73. 97. stb. nem keresem ki az összeset hagyok neked is!

2018. febr. 12. 12:08
 115/331 A kérdező kommentje:

Vidiripi

68%-os válaszoló is tudja hogy a Koránban nincsenek hadiszok. Látom neked ez kicsit nehezebben esik le. Azt sem értem miért ragadtál le ezen. Ha nagyon érdekel vannak hadisz gyűjtemények.

Nem fogom visszakeresni a válaszaidat mert korábban olvastam és csak ködösítettél. Eddig oldalakat írtál de nem tudom most néhány mondatban összefoglalni szerinted ki Jézus?

2018. febr. 12. 12:48
 116/331 A kérdező kommentje:
Elírtam. Nem tudod összefoglalni ki Jézus?
2018. febr. 12. 12:49
 117/331 anonim ***** válasza:

nem Jézus, abból van egy pár a latin országokban, ahol keresztnévként választható, hanem JÉZUS KRISZTUS: az inkarnálódott LOGOSZ.

Az Ige testté lett, és köztünk lakott, és mi láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttének dicsőségét, aki telve volt kegyelemmel és igazsággal.

Καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας·

2018. febr. 12. 12:59
 118/331 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"NINCSENEK BENNE A SZENT KORÁNBAN A HADISZOK"

Köszönöm szépen a leírást 113. kommentelő! Muszlim barátom képtelen volt leírni egy ilyen egyszerű mondatot!

- Hidd el hogy nem véletlenül kérdeztem!

- És hidd el hogy ő is nem véletlenül nem akarta leírni! Ennek a dolognak előzménye van!

És külön köszönöm hogy leírtad hogy kicsoda az Úr Jézus Krisztus! Igen, el ismerem hogy nem értettem, hogy muszlim barátom mit nem ért az eddigi meghatározásokon.

- De leírom én is nehogy az legyen hogy ködösítek.

Jézus Krisztus a testé lett Ige!

2018. febr. 12. 23:26
 119/331 A kérdező kommentje:

"- Hidd el hogy nem véletlenül kérdeztem!

- És hidd el hogy ő is nem véletlenül nem akarta leírni! Ennek a dolognak előzménye van!"

Mit nem akartam leírni? És mit jelent számodra hogy nincs benne? Mi következik ebből? :) Sajnos nem tudom követni a gondolatmenetedet. Előtte meg a Koránon kívüli két könyvről beszéltél. Javaslom olvass utána az iszlám vallásnak mert nem vagy képben.

"Jézus Krisztus a testé lett Ige!"

Pontosan az ilyen ködösítésről beszéltem. Előtte oldalakat írtál most meg csak pár szót arra a kérdésre ki Jézus. Ez mit jelenet? Szentháromsághívők is ezt hangoztatják amúgy.

2018. febr. 13. 08:59
 120/331 anonim ***** válasza:

Jézus Krisztus a testté lett Ige.

Az úgynevezett "ködösítés" Szent Jánostól származik, aki a szeretett tanítványa Jézus Krisztusnak. Mivel ő értette meg legjobban mi is történt 2000 éve és mivel ez akkora impulzus volt, hogy mai napig kevesen értik, ő írta le.

"Ez mit jelenet? Szentháromsághívők is ezt hangoztatják amúgy."

Aki ezt megérti, közelebb kerül az Abszolútumhoz.

(Brahman, Buddha-tudat, Tao, Isten, Allah)

Szólények vagyunk, a világ Szóval teremtetett - minden világvallás szerint.

Nem véletlen az sem, hogy Muḥammad ibn ʿAbd Allāh ibn ʿAbd al-Muṭṭalib ibn Hāšim ibn ʿAbd Manāf al-Qurašī a Könyv lényegének tartotta a HANGZÓ EREDETI recitálást - azon nyelven, ahogy Ő leírta.

A Logosz, a Szó megtestesült, inkarnálódott, köztünk lakozott.

És lakozik azóta is bennünk, köztünk.

Valójában mindig átéljük ezt, ahogy a Logoszból (a formanélküliből) - szó lesz (forma).

Csak mintegy átalusszuk ezt a keletkezést.

Ilyen szempontból már a gondolat is forma. Mikor volt új gondolatod?

Akkor lehet intuitíve megérteni ezt a keletkezést.

Egy érzékletes példa: ha énekelek - az ének, a dallam "ott van bennem" tökéletes mivoltában. Éneklem az egyik hangot - a következő hangot képeznem kell, és noha az nem nyilvánul még meg sehogy sem (formanélküli), de formát ölt a hangképző szervek és akaratom révén - és nem próbálgatással, ha már kiénekeltem késő lenne korrigálni.

-----------

- Mielőtt kimondják mi a szó?

- Mielőtt kérdezték, feleltem.

2018. febr. 13. 09:50
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!