Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaznak gondolják a...

Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?

Figyelt kérdés

Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.

Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.

2017. okt. 13. 13:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/153 A kérdező kommentje:

Ne hagyjuk, hiszen nemrég még számon kértél rajtam egy kérdésedre a választ, mikor meg megkérdezem, hogy mi volt a kérdés, játszod a sértődött kisgyereket.

Lukács szerint nyolcadik napon körülmetélték, persze, nem Jeruzsálemben, lehetett az akárhol is, hiszen Te mondtad, akkor biztos úgy is van, viszont nem hinném, hogy Máriától messze vitték volna a szoptatós csecsemőt. Mária Mózes törvénye értelmében nem mehetett el onnan, ahol szült (3Móz 12;4) a körülmetélés után 33 napig még, amit ki is hangsúlyoz Lukács. Aztán mehetett amerre látott, így felmentek Jeruzsálembe, ez babával együtt is csupán fél óra, bemutatták az elsőszülött fiú után az áldozatot, ezt írja is Lukács. Aztán azt írja Lukács, hogy miután ezzel megvoltak, elmentek Názáretbe. Ez idáig világos, igaz?

Máté azt írja, hogy Jézus megszületésekor jelentek meg Jeruzsálembe a bölcsek, akik azután Betlehembe indultak. Máté kihangsúlyozza, hogy Jézus születésekor történt ez: "AMIKOR PEDIG MEGSZÜLETIK VALA Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, íme napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe" A bölcsek fél óra alatt ott voltak a csecsemőnél, hiszen amikor Jézus megszületett, Betlehemben volt, és amikor megszületett Jézus, akkor jöttek a bölcsek. Mennyi idő alatt kellett volna visszatérniük a bölcseknek Heródeshez? Két év múlva? Szerintem már akár másnap, de semmi esetre sem két évre rá. Lehetett a bölcsek látogatása Mária tisztulásának 33. napján is, és együtt mehettek volna Jeruzsálembe, de a bölcsek álmot láttak, és nem Jeruzsálem felé mentek vissza.

Mikor kapta József az álmát? "Mikor pedig azok visszatérnek vala, íme megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda" Itt a visszatérnek vala az anakhóreó szó szerepel, melynek jelentése eltávozik. Csak egy példa: "Máté 14:13 És mikor ezt meghallotta Jézus, elméne (anakhóreó) onnét hajón egy puszta helyre egyedül."

Tehát valameddig ha maradtak is a bölcsek, nem maradtak évekig, vagy hónapokig, és Isten már pontosan tudta, hogy baj lesz. Nem jelenhettek meg a bölcsek, és nem jelenhettek volna meg Jeruzsálemben sem a csecsemővel, főleg nem úgy, hogy a templomban Simeon és Anna nem kis dolgot osztott ott meg a nagyérdeművel. Aztán Lukács szerint elindultak, pontosabban el is jutottak Názáretbe. Ekkor történt volna az álom Józsefnél? Szuper, Józsefék elindultak Jeruzsálemből Názáretbe, és fordulhattak is vissza, mert Jeruzsálemen keresztül visz az út Egyiptomba. Hát, ha ebben senki nem lát ellentmondást, azt én nem tudom megérteni.

2017. okt. 13. 19:43
 72/153 anonim ***** válasza:
Nem játszom, ember de most írjam le 4x ugyan azt? Madárnak nézel? :) Tehát, adott volt a kérdésed válaszoltam, nem érdekelt, jobban szólva nem tetszett ez neked, van értelme folytatni? :)
2017. okt. 13. 19:51
 73/153 A kérdező kommentje:
Hát, ilyen "keresztény" stílusban, ahogy Te előadod magad, nem. Amennyi ideig leírtad, hogy Te már négyszer feltetted a kérdésedet, annyi idő alatt feltehetted volna. Ezt hívják hisztinek. Duzzogj tovább, senki nem kérte, hogy ha úgy érzed, hogy válaszoltál már bizonygasd a nem létező igazadat. Szerintem a válaszod semmis, bibliátlan ás csak attól, mert válaszra nyitottad az ujjaidat, attól még nem lesz igaz. Vagy Te akkora arc vagy, hogy ha valami kesze-kusza választ adsz, az attól lesz igaz, mert én nem fogadom el? Nem válaszoltál, Lukács és Máté ezen története kronológiailag összeegyeztethetetlen Mózes törvényének ismerete mellett. Van jó válasz, de az nem ember általi ilyen irányú agymenés, amit itt összehordtok.
2017. okt. 13. 19:59
 74/153 Blaster123 ***** válasza:

Balinhun, Genezis

Univerzum 14 milliárd éves, bolygónk kb 4,3 milliárd éves, élet a bolygón kb 800 millié éve és kb 250ezer éve van fajunk a bolygón. Ezidőalatt, első két százezer évben, nem beszélve a legutolsó jégkorszakról mindenféle természeti katasztrófa, belharcok, éhínségek, betegségek stb érte fajunkat.

Megint harcolnak egymásal a törzsek, megmérgezi az egyik a másik kútját, megerőszakolják másikat, kihal egyik törzs Távol-Keleten majd másik Dél Afrikában, mindegy, csak nézzük őket.

Aztán hirtelen beavatkozik 2ezer éve. Meg kell váltani őket büneiktől!

Személyesnek kell lennie a megváltásnak, ezért válasszuk ki az adott kor egyik visszamaradott helyszínét ahol kúltúrák keverednek harcolnak. Nehogy már Kínába jelenjen meg Jézus ahol már korban modern társadalom élt. Legyen csak a Föld egy pontja, és többi kontinensen pl Amerika, ne is kapjanak tudomást erről (megkapják igét majd támadó konkvisztádoroltól).

Legyen egy nép és csak annak a körzetébe történjenek csodák, de enélkül nem tudnánk mi a jó és rossz.

Megváltás pedig legyen egy emberáldozat. Mert anélkül nem tudna egy mindenható lény megbocsátani akármit is.

De ez az egész egy olyan isten terve aki szeret minket, ahogy szeretett fajunk első 2százezer évében vagy ahogy többi élőlényt elmult 800 mill évben. Bolygón eddig élt fajok 99,99%-a kihalt, ez is terv része volt?

Az is terv része lesz, hogy Napunk egyszer kihuny, galaxisunk ütközik szomszédos galaxissal, vagy, hogy sok milliárd év múlva klasztergalaxisokon belül is úgy eltávolodnak egymástól a galaxisok, hogy akkor élő civilizáció csak saját galaxisát fogja látni.

Nem kell mást keresni, hogy annak legyen felelőssége célt adni életednek, magadnak kell célt állítani.

2017. okt. 13. 20:07
 75/153 anonim ***** válasza:

"Hát, ilyen "keresztény" stílusban, ahogy Te előadod magad, nem. Amennyi ideig leírtad, hogy Te már négyszer feltetted a kérdésedet, annyi idő alatt feltehetted volna. Ezt hívják hisztinek. Duzzogj tovább, senki nem kérte, hogy ha úgy érzed, hogy válaszoltál már bizonygasd a nem létező igazadat. Szerintem a válaszod semmis, bibliátlan ás csak attól, mert válaszra nyitottad az ujjaidat, attól még nem lesz igaz. Vagy Te akkora arc vagy, hogy ha valami kesze-kusza választ adsz, az attól lesz igaz, mert én nem fogadom el? Nem válaszoltál, Lukács és Máté ezen története kronológiailag összeegyeztethetetlen Mózes törvényének ismerete mellett. Van jó válasz, de az nem ember általi ilyen irányú agymenés, amit itt összehordtok."

Semmi kesze-kuszaság nincs abban, ha te nem akarod elfogadni a választ. :) Mondtam, ha te tudod a választ nincs értelme feltenni a kérdést. De nyílván ezt eddig nem láttad, pedig ez az 4.-5., hogy leírom neked. :)

2017. okt. 13. 20:09
 76/153 anonim ***** válasza:

"Univerzum 14 milliárd éves, bolygónk kb 4,3 milliárd éves, élet a bolygón kb 800 millié éve és kb 250ezer éve van fajunk a bolygón."

És mindezt honnan tudod? Honnan méred a 14 milliárdot, ott voltál e akkor, 4,3 milliárd éve pontosan tudjuk, hogy ennyi, de honnan az nem. :) Ekkora számokat én is tudok mondani, és meg is tudom magyarázni, hogy mért. Lehet valaki elhiszi valaki nem. De még mindig hihetőbb az én "sztorim" mint a tied, azzal, hogy én ott voltam 6 ezer éve, mint hogy te 14 milliárd évvel ezelőtt. :) Felsem fogjátok, hogy mit beszéltek, tudod mennyire régen volt? Honnan tudod, hogy így van, honnan tudod ennyire pontosan, hogy ez így történt betüre pontosan? :) Feltételezésitek vannak, de pontos dolgotok nincs olyannyira, mint nekünk sincs. :)

2017. okt. 13. 20:14
 77/153 anonim ***** válasza:
55%

"És mindezt honnan tudod? Honnan méred a 14 milliárdot, ott voltál e akkor, 4,3 milliárd éve pontosan tudjuk, hogy ennyi, de honnan az nem. :)"

Kedves Balinnhun hadjad. Ha egy kicsit tanulmányozod a Napot ezt az állítást 1 lépésből mattolja. Viccesebben elégeti az evolució elméletét.

2017. okt. 13. 21:20
 78/153 anonim ***** válasza:
100%

Na, visszanéztem ide és mit látok:

"A futás a sietséget jelentheti, de volt ideje felépülni, volt rá 40 napja. Aztán azt mondja Lukács, hogy elmentek Názáretbe. Máté azt mondja, hogy mikor megszületett Jézus a názáreti Betlehembe, bölcsek jöttek... Ez a rész üti egymást."

A fatal logic error méterem kezd kiakadni.

De legyen, teszek még egy próbát. :)

Máté nem mondja azt, hogy akkor érkeztek meg a bölcsek, mikor Jézus épp megszületett.

Íme:

2,7 Ekkor Heródes titkon hivatván a bölcseket, szorgalmatosan megtudakolá tőlük a csillag megjelenésének idejét.

2,16 Ekkor Heródes látván, hogy a bölcsek megcsúfolták őt, szerfölött felháborodék, és kiküldvén, megölete Bethlehemben és annak egész környékén minden gyermeket, két esztendőstől és azon alól, az idő szerint, a melyet szorgalmasan tudakolt a bölcsektől.

Hoppá, hoppá. Lássuk csak, megkérdezte a csillag megjelenésének idejét és ennek tudatában a 2 éveseket és fiatalabbakat kezdte üldöztetni. Hűha! Vajon miért?

Kérdező, szerinted miért üldözteti a két éveseket, ha Jézus állítólag épp megszületett?

Azt már meg se kérdezem, milyen názáreti Betlehem...

Na még:

2,11 És bemenvén a házba, ott találák a gyermeket anyjával, Máriával;

Lukácsnál:

2,7 És szülé az ő elsőszülött fiát; és bepólyálá őt, és helyhezteté őt a jászolba, mivelhogy nem vala nékik helyök a vendégfogadó háznál.

2,16 Elmenének azért sietséggel, és megtalálák Máriát és Józsefet, és a kis gyermeket, ki a jászolban fekszik vala.

Hm, nem is tudom, mintha már házról lenne szó és a gyerek se lenne annyi kicsi? Nem, kérdező?

Na, várom a felismerést/ellenkezést, 52-53%-os kérdező. :)

2017. okt. 13. 21:35
 79/153 anonim ***** válasza:
100%
És kérdező, kérdés neked. Azt mondod keresztény vagy. Megtudhatnám, akkor mégis mit akarsz ezzel az ellentmondással elérni? Mert ezzel csak a saját hitedet bombázod, de rendesen.
2017. okt. 13. 21:39
 80/153 A kérdező kommentje:

"Máté nem mondja azt, hogy akkor érkeztek meg a bölcsek, mikor Jézus épp megszületett"

Miért nem?

" A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe"

Mikor? Amikor megszületik vala Jézus

2017. okt. 13. 21:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!