Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaznak gondolják a...

Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?

Figyelt kérdés

Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.

Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.

2017. okt. 13. 13:49
 101/153 anonim ***** válasza:
100%

Ha sokat tartozkodtak volna a Jeruzsálemi hazaérkezés után Názárethbe Józsefék elterjedett volna a híre és ott is lett volna gyilkolászás.

Azért volt csak Názárethbe mert csak onét kapot infót Heródes, a teljes valoságot nem tudta mert akkor pontos címre ment volna.

2017. okt. 14. 13:12
 102/153 anonim ***** válasza:

"Azért volt csak Názárethbe"

Helyesbités-

Azért volt csak Bethlehemben

2017. okt. 14. 13:14
 103/153 anonim ***** válasza:
100%

"Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?"

Úgy hogy nem idösorrendet irtak le és nem minden történetet irtak le.

Mind a négy Evangélium csak részletek Jézus földi életéböl.

Ján 21:25 De van sok egyéb is, amiket Jézus cselekedett vala, amelyek, ha egyenként megíratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket, amelyeket írnának. Ámen. 

Ján 20:31 Ezek pedig azért irattak meg, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy [ezt] hívén, életetek legyen az ő nevében.

Jézus Krisztus kegyelme legyen mindanyiótokkal.

2017. okt. 14. 13:34
 104/153 anonim ***** válasza:
Nos, kérdező?
2017. okt. 14. 13:59
 105/153 A kérdező kommentje:

Nos, kérdező????

„Betlehemböl menekültek?

Idéznéd a szöveget?Mivel Máté nem emliti a Jeruzsálemi szertartást, meg se történt?”

Már hányszor idézzem, és vezessem le?

Tudod mit, a gyengébbek kedvéért:

„ A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe”

„ És elküldvén őket Bethlehembe, monda nékik: Elmenvén, szorgalmatosan kérdezősködjetek a gyermek felől, mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek és tisztességet tegyek néki.”

Tehát Máténál tudjuk, hogy a bölcsek Betlehembe mentek, és ott találták meg Jézust. És azt is tudjuk, hogy ez akkor történt, amikor Jézus megszületett. Lukácsnál azt olvassuk, hogy születés után a tisztulás után 40 nap múlva a születést követően elmentek Jeruzsálembe, majd Názáretbe. A két történet még mindig szöges ellentétben van egymással.

„Vagy csupán kihagyja és evvel kihagy egy időintervalumot is és csak azután kezdi Jzsef álmával.

Hol hol voltak József és családja Máténál nem derül ki.”

Számodra mit jelent az a mondat, hogy „AMIKOR megszületik…”? És mit jelent az számodra, hogy József akkor kapta az álmot, amikor a bölcsek elmentek?

„Te honét veszed hogy a Bethlehemi gyilkolászáskor menekültek Józsefék?

A biblia szerint elötte.”

„Mikor pedig azok visszatérnek vala, ímé megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Égyiptomba, és maradj ott, a míg én mondom néked; mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket.”

Isten angyala nem volt teljesen komplett ezek szerint, hogy menekülni kellett azonnal, ha még bővel volt idejük.

Nem válaszoltatok semmire sem, csak olyan kesze-kuszaságokat hoztok fel újra, meg újra, amivel hatálytalanítani akarjátok Máté kijelentését, miszerint a bölcsek Jézus születésekor jöttek. De Máté kijelentette a bölcsek jövetelének idejét, és azt is, hogy akkor hol tartózkodott József családja.

2017. okt. 14. 15:03
 106/153 anonim ***** válasza:

"Máté kijelentette a bölcsek jövetelének idejét"

2,1 A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében

Abban az időben, nem írja, hogy pont abban az órában, de különben is plusz idő, míg megtalálják. Nem pont akkor érkeztek meg hozzájuk, mikor Jézus megszületett, de már ezt is részleteztem. Nem akarod beismerni, mert nem a felismerésre törekedsz.

"és azt is, hogy akkor hol tartózkodott József családja."

Épp ez az, hogy konkrétan nem írja:

2,8 És elküldvén őket Bethlehembe, monda nékik: Elmenvén, szorgalmatosan kérdezősködjetek a gyermek felől, mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek és tisztességet tegyek néki.

2,9 Ők pedig a király beszédét meghallván, elindulának. És ímé a csillag, a melyet napkeleten láttak, előttük megy vala mind addig, a míg odaérvén, megálla a hely fölött, a hol a gyermek vala.

Látod? Elküldi őket Betlehembe, mert a prófécia szerint ott születik, de az konkrétan nincs leírva, hol van az a hely, hol találták meg.

Feltételezhetően Betlehemben, de végül is az is jogos, hogy Názáretben lehettek.

"Nem válaszoltatok semmire sem"

Sejtettem, hogy ez lesz... Azért olvasd vissza és próbáld megérteni. Összeegyeztethető.

Ján 20:31 Ezek pedig azért irattak meg, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy hívén, életetek legyen az ő nevében.

Na, ha szerinted ennyire ellentmondásos, akkor mi alapján hiszel? Mit akarsz bizonyítani, kérdező?

2017. okt. 14. 16:45
 107/153 anonim ***** válasza:
Kérdező, meg társai, nem unjátok még? A Keresztény válaszolóknak annyit akarnék mondani, hogy úgy se akarja felfogni szóval teljesen felesleges az időnket pocsékolni rá, csak és kizárólag a Provokálás a lényeg az egész kérdésnek. Kérdező és barátai, nem vagytok kicsit parasztok? :D Kérdező, mivel azóta sem sikeredett a 10x legalább feltett kérdésemre, így újra felteszem: "Kérdezel, TŐLÜNK, KERESZTÉNYEKTŐL, de ateistáktól várod a választ, vagy magad is tudod a választ, vagy nem is akarod elfogadni, de akkor megint nem értem minek a kérdésed? Hogy provokálj? Jobb dolgod nincs kedves Kérdező? :)"
2017. okt. 14. 18:32
 108/153 A kérdező kommentje:
Názáretből miért kellett volna menekülniük, amikor Betlehemben történt a gyilkosság? És miért Egyiptomba, mert ha megnézed a térképet, Egyiptomba vezető út Galilea földjéről Jeruzsálemen keresztül vezet az út. Ez a názáretből menekülnek történet tökéletes mellélövés, főleg abban a ténynek az ismerete mellett, hogy Máté szerint AKKOR jöttek a bölcsek, amikor Jézus megszületett, és nem abban az időben. Te azt mondod, hogy nincs hitem, mert nem hiszem a Bibliát, mégis Ti vagytok azok, akik folyton beleszőnek olyan eseményeket, amik meg sem történtek, és Ti vagytok azok, akik figyelmen kívül hagyják a szöveget, csak azért, hogy szájatok íze szerint alakítsátok. Máté azt mondta, hogy akkor, az azt jelenti, hogy akkor. Én vagyok a hitetlen, mert hiszem a Bibliát, és ha Máté azt írta, akkor az úgy van. Viszont így nem stimmel Lukács evangéliumával, csak én nem kételkedek, és másítom meg a szöveget, ehelyett ti teszitek ezt, és énrám mutogattok. Nevetséges!
2017. okt. 14. 18:32
 109/153 A kérdező kommentje:

Az előzőhöz még az újabb fejleményekre válaszolnék:

"Kérdezel, TŐLÜNK, KERESZTÉNYEKTŐL, de ateistáktól várod a választ"

Idézd, hogy az ateistáktól várnám a választ és a keresztényektől kérdeztem. Én csak kérdeztem, ez a tény általában azt szokta zavarni, aki nem tudja a kérdésre a választ. csak még magának sem meri bevallani.

"vagy magad is tudod a választ",

A kérdés tekintetében ez irreleváns.

"vagy nem is akarod elfogadni, de akkor megint nem értem minek a kérdésed?"

Nincs mit elfogadni, megváltoztatjátok a Bibliában leírt történetet és hozzáfűztök, és még a szöveget is megváltoztatjátok, csak hogy idomuljon az elképzelésetekhez. Ezt nem is fogom elfogadni, bunkózhatsz nyugodtan, ha szerinted egy kérdés feltevője bunkó csak azért, mert nem fogadja el, hogy a 2+2=5, akkor legyek bunkó, hiába teszed hozzá az arcátlanságaid után a mosolyjelet.

"Hogy provokálj? Jobb dolgod nincs kedves Kérdező?"

Válasz az előzőekben. Kérdés feltevése, nem egyenlő a provokálással és a hamis válasz el nem fogadása szintén nem provokálás. Ha úgy gondolod, hogy már válaszoltál, és ahhoz a válaszhoz nem tudsz érdemben hozzátenni, mégsem fejezed be a kántálásodat akkor ne rám mondjad, hogy provokállak. A provokál jelentése, hogy erőszakos fellépésre késztetlek. Így gondolod, mert nem hajlok meg a bibliátlan magyarázataitok előtt?

Remélem kielégítettem a már sokszor feltett kérdésedre a kíváncsiságodat.

2017. okt. 14. 18:41
 110/153 anonim ***** válasza:
Kérdező, feltettél egy kérdést, nemde? Kérlek írj közbe, ha nem igaz eddig az állításom. Írok neked, hogy véleményem szerint ez lehet, leírom egyszer majd még egyszer, egyszerűbben, majd végül mégegysze nagyon egyszerüen, szinte szájba rágva. Neked nem felelt meg, mert nem tudtad felfogni, hogy 2+3-ra én is 5-öt mondok csak te 6nak érted, mert nincs értelmed a matematikához, hogy a te példáddal éljek. Pontosan ez a helyzet jelen pillantban is, hogy leírom a választ a biblia alapján (nem csak én mások is, ahogyan nézem) csak neked nincs értelmed a Bibliához és nem érted meg a válaszokat. :) Ezzel nincs is semmibaj, csak akkor ne már mi legyünk a sügérek mert álláspontodban mi keresztények, keresztény létedre hülyék vagyunk, de a kedves ateisták jól válaszolnak a nem létező válasszal is. :)
2017. okt. 14. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!