Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?
Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.
Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.
# 59/ Kérdező
Nem fognak kritikus szemmel vizsgálni általuk hitt szent könyvüket, pedig épp ha valamilyen világképed van, jólenne ha azt kritikus gondolkodással megvizsgáltad volna.
Úgy látszik náluk előbb van meg a válasz, és mindenféle kérdést köréfonnak amire csak az az igaz válasz, ennek fordítva kéne történnie: felteszel 1 kérdést vagy ismeretlen dologgal állsz szembe és elkezdesz vizsgálodás, több alternativa útján válaszokat keresni.
Legtöbben pont ebben az ismeretlenek istenképébe hisznek, ókorba időjárási jelenségek ismeretlen terep akkor isten, aztán megmagyaráztuk mi az okuk, később fajok létrejötte vagy Napfogyatkozás ismeretlen terep, ezt is bizonyitottuk Isten léte nélkül, manapság is vannak ismeretlen területek, és rámondják könnyyelműen Isten.
"A való világgal nem egyeztethető össze, semmilyen valaha tett megfigyeléssel."
A való világ? Akkor most belebujok az ateisták börébe és azt állitom hogy nincs Isten- de feltérképezem tényszerüen a való világot!
Jelenleg több mint 7 háboru zajlik a földünkön, éhségek mindenfele, afrikai közzelmulti néprtások, töbségében eladosodott országok, naponta a gyilkosságok száma több mint 1000, génmanipulált élelmiszerek, acsarkodások, veszekedések, szeretetnélküliség, a szomszéd nem ismeri a somszédját, hazugsággal telt médiák.stb sorolhatnánk közzel a végtelenségig!
Ugye te nem éltél a komunizmusban? Nem tudod milyen az hogy nem eszel kenyeret mert nincs, nem tudod hogy milyen az hogy mit fogsz enni másnap? Nem tudod hogy milyen az mikor hallod hogy süvitenek melletted a golyók?
Fogd meg a láthatatlan törzsfejlödésedet és hisesd el az emberekkel a csoró országokban hátha jobban fogják szeretni egymást, hátha jobban fognak segíteni egymáson, a lelki űrt az emberek szívében tölsd be a törzsfejldéseddel hátha örök életet ad nekik és sorolhatnám a végtelenség felé.
"Ami elég súlyos cáfolat, ha egyszer abból indulunk ki hogy ezt a világot terwmtette Isten,"
Azért kellet anyi meghamisitott igazságot beleszöni hogy sujosan cáfolható legyen az örökkélet igazsága és Jézus megváltása a bünböl, hogy nehogy már az Isten mondjon igazat,- most megint eszembe jutott(csakugyan azt monda Isten) ördög cselvetés, igazság ténymorzsákra épitett félrevezetés a "tumomány" köntösébe felölteztetet zürzavar.
Meg azért van anyi meghamisitott hasraütésképpen meghatározott rajz, elmélet, foszilia, mérések hogy alátámasszák a dülöngöző halott elméletet.
Azt viszon olyan könnyű kimondani és hazudni hogy a tudomány bebizonyította, erre harapnak a hiszékeny Istentagadó magukat istenitő egyének.
"akkor ez a világ azzal, hogy olyan, amilyen, ellentmond annak amit ez az Isten leíratott."
Azzal mond ellent amit Darwin leiratott és bukásra jósolt.
Ezzel a világgal nem mond ellent, amire csak egy érv létezik hogy akik nem igy vélik: fanatikusok, valláskárosultak, sötétek, tudatlanok gondolkozni, stb...
Az igazság meg a visszája, nem a Darwin könyvét veszük alapul ami a tudományt és a vallást is megfertőzte, hanem a Szent könyvet a Bibliát.
""""sőt Jézus ezelőtt "2000 évvel" már megvigasztalt"
Fordított logika. Ha el is fogadjuk hogy aki az igazságot hirdeti, annak sem hisznek, mert Jézus ezt megjövendölte, az nem azt jelenti, hogy akinek nem hisznek, annak igaza van.""""
Ez van az mikor látod a majom és közted való közös őst és hiszed a "mérges kigyok fajzatjainak" a papolását amit szerintök bebizonyitottak!
Hogy félre értés ne essék ezt a vallás és nem a valláskritika rovatában írtam.
Elöre nem látható okok miatt ha átkerül a valláskritikába.
Nem tudok jobban válaszolni ennél: "Tehát, Két Apostol ír ugyan arról az esetről, de mind kettőnek van egy nézőpontja. Máté néző pontja az volt és számára az volt a fontos, hogy Jézus születése után egyből azt írja le, hogy az Úr angyala szólt Józsefnek, hogy menjenek el, mert jön Heródes és megakarj ölni Jézust. Felkerekedtek és elmentek egyiptomba, ahol akkor béke volt. Lehet hogy Jézust ott metélték körül, és ott vártak 33 napig, Mivel a Biblia azt írja, hogy 8 nap múlva körül metélték a születése után (így értettem csak rosszúl fogalmaztam, az én hibám elnézést), és aztán vártak 33 napig míg a tisztulás napjai letelnek. Majd után elvitték Jeruzsálembe, azt nem írja a Biblia hol voltak ekkor, Máté írja le, hogy elősszőr egyiptomban vannak heródes miatt, majd később vissza mentek Názáretbe. Ott gondolom letelepedtek és elmentek JEruzsálembe, ahol felajánlották az Úrnak az elsőszülött fiút, Jézust."
Mit kérdeztél? "Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?"
Mit válaszoltam? "Tehát, Két Apostol ír ugyan arról az esetről, de mind kettőnek van egy nézőpontja. Máté néző pontja az volt és számára az volt a fontos, hogy Jézus születése után egyből azt írja le, hogy az Úr angyala szólt Józsefnek, hogy menjenek el, mert jön Heródes és megakarj ölni Jézust. Felkerekedtek és elmentek egyiptomba, ahol akkor béke volt. Lehet hogy Jézust ott metélték körül, és ott vártak 33 napig, Mivel a Biblia azt írja, hogy 8 nap múlva körül metélték a születése után (így értettem csak rosszúl fogalmaztam, az én hibám elnézést), és aztán vártak 33 napig míg a tisztulás napjai letelnek. Majd után elvitték Jeruzsálembe, azt nem írja a Biblia hol voltak ekkor, Máté írja le, hogy elősszőr egyiptomban vannak heródes miatt, majd később vissza mentek Názáretbe. Ott gondolom letelepedtek és elmentek JEruzsálembe, ahol felajánlották az Úrnak az elsőszülött fiút, Jézust."
Te mit állítottál? "Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.
Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.
Mit állítottam? "Két Apostol ír ugyan arról az esetről, de mind kettőnek van egy nézőpontja."
Tehát, kedves Kérdező mi is volt az ami annyira eltért volna a kérdésedtől? :) Hogy nem egyenlő azzal amit hallni szerettél volna, vagy más a fog fájásodnak az oka?
"Aztán azt mondja Lukács, hogy elmentek Názáretbe"
Ha egyszer Józsefnek meg Máriának ott volt a háza és nem Betlehemben. Csak ott érte el a szülés Máriát. Eszméletlen hogy mekkora gondolkozo képességetek van!
"Lehet hogy Jézust ott metélték körül, és ott vártak 33 napig,"
Balinnhun nem lehet, biztos hogy Jeruzsálembe metélték körül.
"Balinnhun nem lehet, biztos hogy Jeruzsálembe metélték körül."
Én is ezt mondom. Ennyire rosszúl és hibásan írok? :D
"Mire válaszoljak? Nem értem. Mi volt a kérdésed? Az, hogy válaszoljak a saját kérdésemre?"
Hagyjuk. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!