Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaznak gondolják a...

Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?

Figyelt kérdés

Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.

Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.

2017. okt. 13. 13:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/153 anonim ***** válasza:
100%

"Elég csak megnézni a teremtés leírását vagy Noé történetét, vannak akik annyira lemaradtak valahol a sötét középkor szintjén, hogy ezeket is képesek szó szerinti történelmi leírásként komolyan venni."

Neked ez miért fáj, de komolyan? Te meg az alaptalan mesékben hiszel, na és? Foglalkozok én vele? Nem.

2017. okt. 13. 16:20
 22/153 A kérdező kommentje:

"Máté írja le, hogy elősszőr egyiptomban vannak heródes miatt, majd később vissza mentek Názáretbe. Ott gondolom letelepedtek és elmentek JEruzsálembe, ahol felajánlották az Úrnak az elsőszülött fiút, Jézust. "

Ezzel nem tartották volna meg Mózes törvényét. Ezért nem valós. Ráadásul beletoldasz olyat, hogy csak na. Olvasd el figyelmesen kérlek!

"Mikor pedig betöltek [Mária] tisztulásának napjai a Mózes törvénye szerint, felvivék őt Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak."

Mikor? Mikor betelének Mária tisztulásának napjai. Te azt mondod, hogy azután, hogy visszamentek Egyiptomból. Ráadásul először Jeruzsálembe sem mertek menni... Beletoldás. Tudod az a baj, hogy ha nem tudtok válaszolni, arrogánsak lesztek, és támadjátok azt aki kérdez. Fogalmatok sincs erről a történetről, és nem tudtok mit kezdeni vele, csak bibliátlan törvénytelen beletoldásokat tudtok hozzáfűzni, hogy igazzá tegyétek, de ezzel csak az látszik, hogy fogalmatok sincs az egészről.

Az egyik történet szerint Jézus születése után el kellett menekülnie a családnak Egyiptomba. Ez nem két nap volt sem az oda, sem a visszaút. A másik történet leírójának fogalma sincs erről a történetről, egyszerűen Jeruzsálem után Názáretbe viszi a kicsit. Ez nem megértés vagy nem megértés kérdése, mivel eddig az indokaitok szöges ellentétben álltak vagy az ószövetségi törvényekkel, de Lukácsnál azt olvashattuk, hogy a törvényt betartva mutattak áldozatot, illetve körülmetélést, aminek meghatározott ideje van, vagy az újszövetségi szövegből vesztek ki fél mondatokat vagy toldotok bele, hogy igazzá tegyétek az egyikkel a másikat vagy fordítva.

De persze az összes ateista hülye, az összes kérdező kötekedő, az összes gyanakvó gonosz.

2017. okt. 13. 16:21
 23/153 anonim ***** válasza:
55%

"Hiába próbálsz, ha a válaszod nem valós, nem egyezteted össze a két történetet. Az nem válasz, hogy a két evangélista más nézőponttal közelítette meg a történetet, mert a kettő üti egymást. Az egyik azt állítja, hogy a néhány napos Jézus Betlehemből menekült Egyiptomba, a másik az, hogy Betlehemből Jeruzsálembe, majd Názáretbe ment. Ez nem két különböző nézőpont, hanem két különböző történet. Ha Isten ihletettsége van, akkor nem lehet egymásnak két ellentétes történet."

Mondom, hogy csak te tudod választ, csak azt nem értem, akkor mért teszed ki kérdésnek? :D Ti ateisták, provokáltok (PERSZE NEM MIND VAGYTOK ILYENEKE), aztán még nektek áll fejjebb, hogy mit keresünk az abortusz témánál, mit keresünk ott, ahol éppen a keresztényeket teszitek nevetség tárgyává, mit keresünk ott, ahol TŐLÜNK kérdeztek és TŐLÜNK várjátok a választ is, de ti az is jobban tudjátok hírtelen, hogy Isten mért van, hogyan él mit eszik, mit iszik, egyszóval mindent, és akkor jön az, hogy hülyék vagytok nézzétek meg milyen hülyék. Ember nem esik le, hogy magad alatt vágod a fát? :D Kérdezel, TŐLÜNK, KERESZTÉNYEKTŐL, de ateistáktól várod a választ, vagy magad is tudod a választ, vagy nem is akarod elfogadni, de akkor megint nem értem minek a kérdésed? Hogy provokálj? Jobb dolgod nincs kedves Kérdező? :)

2017. okt. 13. 16:23
 24/153 A kérdező kommentje:

„"Az egyik azt állítja, hogy a néhány napos Jézus Betlehemből menekült Egyiptomba,"

Ezt nem állitja sehol a Biblia csak a te fejed. „

Genezis!

„A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe”

„Anyi az egész hogy Lukács kihagyja az egyiptomi történetet- ennyi az egész.”

Nem hagyja ki, fogalma sincs róla! Lukács azt állítja, hogy 40 napig Mária nem mozdult, Jeruzsálemben bemutatták az áldozatot, majd elmentek Názáretbe. Máténál Betlehemből menekültek és Egyiptomból mentek Názáretbe!

2017. okt. 13. 16:24
 25/153 anonim ***** válasza:

"De persze az összes ateista hülye, az összes kérdező kötekedő, az összes gyanakvó gonosz."

Erre meg csak annyit, hogy kérlek idézd, hol írtam le neked ilyet. :D Jajj, ez olyan átlátszó, direkt félre értitek a dolgokat, hozzá adtok a történetekhez, vagy ahhoz amit hallottatok, tiszta Jehova tanui, komolyan. Kapásból van 1 nagyon jó barátom, aki kő kemény fejű ateista, nagyon jól megvagyok vele, mert normális, nem provokál, nem direkt ért félre dolgokat, és elfogadta, hogy nekem ez az álláspontom neki pedig az, hogy evolúcióval fejlődünk. Én elmondtam neki én mit vallok és sokatokkal ellentétben, ő felfogta kérdezett és azt is felfogta. De fucsaaaaa, nem? Egy heringnek több esze van mint sokatoknak együtt. :)

2017. okt. 13. 16:31
 26/153 anonim ***** válasza:
Amúgy meg: "De persze az összes Keresztény hülye, az összes kérdező/válaszoló kötekedő, az összes gyanakvó gonosz Isten hívő." :)
2017. okt. 13. 16:33
 27/153 A kérdező kommentje:
Belihun, a kérdező Istent tartja a teremtőnek, az egy igaz Istent, ki fiát küldte, hogy megváltást szerezzen az embernek, hogy Jézus bocsánatára bűnök töröltessenek el, hogy Isten teremtett mindent 6 nap alatt, és ő a világ ura. Úgyhogy ebből az arcoskodó, bunkó ateisták vagytok jelmondatból próbálj kibújni, és meglátni az igazságot. Én vagyok a kötekedő? Tettem fel egy kérdést, ami a Bibliában van, két különálló történet, és csak akkor tudjátok feloldani, ha nem veszitek szó szerint. ??? Mi van?
2017. okt. 13. 16:34
 28/153 anonim ***** válasza:
100%

"Tudod az a baj, hogy ha nem tudtok válaszolni, arrogánsak lesztek, és támadjátok azt aki kérdez."

De kérdező, simán összeegyeztethető, itt magyarázzuk neked, de te nem tudod megérteni, pedig könnyen belátható, hogy nincs ellentmondás, csak te ragaszkodsz a fals bibliaellenes elképzeléseidhez.

Egyszóval: Szőrszálhasogatás!

2017. okt. 13. 16:34
 29/153 A kérdező kommentje:

"Egy heringnek több esze van mint sokatoknak együtt. :)"

Hiába teszel mosolyjelet, a bunkóság az bunkóság marad.

"Mt 5,22

Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: a ki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére."

Vigyázz, a gyehenna forró!

2017. okt. 13. 16:36
 30/153 A kérdező kommentje:

"De kérdező, simán összeegyeztethető, itt magyarázzuk neked, de te nem tudod megérteni, pedig könnyen belátható, hogy nincs ellentmondás, csak te ragaszkodsz a fals bibliaellenes elképzeléseidhez.

Egyszóval: Szőrszálhasogatás!"

Mit mondtok? Azt, hogy az áldozatot Egyiptom után mutatták be. Ezzel megsértették volna Mózes törvényét, de a történet szerint Mózes törvénye alapján cselekedtek. Azt mondjátok, hogy Jeruzsálem után visszamentek Betlehembe, de a történet szerint fehéren feketén az van odaírva, hogy Jeruzsálemből Názáretbe mentek. Melyik magyarázatot nem értem meg? Azt, hogy vállat vonva közlitek, hogy a Biblia igaz, tehát a két történet nincs ellentmondásban.

2017. okt. 13. 16:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!