Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?
Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.
Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.
"bármekkora képtelenség"
Én ugyan igy vagyok a fajok eredetével, kapcsolatban.
A Biblia számomra igazolta saját magát, szeretetben, emberek lelki átalakulásában, próféciákban,stb...
Meg tapasztaltam Isten munkásságát bennem és és a körülményekben is.
Azt hogy sötéteknek nevezed azokat akik a Bibliát elfogadják úgy ahogy van mert nem egyezik a Darvini és a mai tudomány szellemiségével nem is csodálkozom, sőt Jézus ezelőtt "2000 évvel" már megvigasztalt:
Máté 5:11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Félreértettél:
"A kronológia, amit írtam teljesen jó. Gondold végig."
Én arra értettem hogy böven belefért a születéstől az Egyiptomba való indulásig
"futva kellett menekülni"
Azért kiváncsi vagyok hogy sprint futásra gondolsz?
"A Biblia számomra igazolta saját magát, szeretetben, emberek lelki átalakulásában, próféciákban,stb... "
Mint ahogy ugyanezt elmondhatják magukról más vallások és felekezetek is. Ezek szerint azok is igazoltak számodra?
"mert nem egyezik a Darvini és a mai tudomány szellemiségével"
A való világgal nem egyeztethető össze, semmilyen valaha tett megfigyeléssel. Ami elég súlyos cáfolat, ha egyszer abból indulunk ki hogy ezt a világot terwmtette Isten, akkor ez a világ azzal, hogy olyan, amilyen, ellentmond annak amit ez az Isten leíratott.
"sőt Jézus ezelőtt "2000 évvel" már megvigasztalt"
Fordított logika. Ha el is fogadjuk hogy aki az igazságot hirdeti, annak sem hisznek, mert Jézus ezt megjövendölte, az nem azt jelenti, hogy akinek nem hisznek, annak igaza van.
BAAAAAlinhun, A-val, nem E-vel, hanem A-val!
Elmondom, hogy hogyan látom a beszélgetésünket:
- Mennyi 2+3?
- 6!
- Hogy lehetne 6, amikor a 6 páros szám, és egy páratlan és egy páros összeadásakor páratlan számot kell, hogy kapjunk.
- Jajj, már matematikus is vagy... Ezt utálom, amikor megkérdez valaki egy matek példát, és nem fogadja el a választ, pedig válaszoltam.
- De nem vagyok matematikus, de nagyon szeretem a matematikát, és nem kötekedek, csak nem kaptam választ. Szerintem a válaszod nem helyes. Attól, hogy válaszolsz, még nem lesz igaz.
- Nehogy már ne fogadd el a válaszom. Te kérdeztél, én válaszoltam, azért mert az ostobák nem ismerik a matematikát, az nem az én bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!