Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaznak gondolják a...

Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?

Figyelt kérdés

Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.

Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.

2017. okt. 13. 13:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/153 anonim ***** válasza:

"Máténál Betlehemből menekültek és Egyiptomból mentek Názáretbe"

Máté 2:12 És mivel álomban meginttettek, hogy Heródeshez vissza ne menjenek, más úton térének vissza hazájukba.

Máté 2:13 Mikor pedig azok visszatérnek vala, íme megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Egyiptomba, és maradj ott, amíg én mondom neked; mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket.

Hol irja hogy Betlehembe voltak itt?

Máté nem emliti a körülmetélkedést, Lukács nem emlití az egyiptomba való menekülést

Máténáll el telt egy kis idő nem ültek kb két évet Betlehembe mivel Heródes,Ekkor Heródes látván, hogy a bölcsek megcsúfolták őt, szerfölött felháborodék, és kiküldvén, megölete Bethlehemben és annak egész környékén minden gyermeket, két esztendőstől és azon alól, az idő szerint, amelyet szorgalmasan tudakolt a bölcsektől.

Kb 2 év telt el eben de ha nem is kettő anyí volt hogy körülmetéljék Jézust a szertartás szerint.

Itt az a megtévesztő a számodra hogy ki marad jocskán egy kis idő kronológiailag, és azt feltételezed hogy rögtön indultak a születés után egyiptomba, de ez idő alat járhattak fel Betlehemböl Jeruzaálembe oda-vissza. A másik meg az hogy Heródes nem azonnal tudta meg a Jézus születését.

2017. okt. 13. 16:42
 32/153 anonim ***** válasza:

"Neked ez miért fáj, de komolyan? Te meg az alaptalan mesékben hiszel, na és? Foglalkozok én vele? Nem."

Ateista és szkeptikus vagyok, pont hogy nem hiszek el semmit ha nincs ami alapot adna neki. De köszönöm a gyanúsítgatást, igazán keresztényhez méltó a viselkedésed!

2017. okt. 13. 16:43
 33/153 anonim ***** válasza:

"Mit mondtok? Azt, hogy az áldozatot Egyiptom után mutatták be."

Ez lehetetlen Egyiptom előtt.

2017. okt. 13. 16:44
 34/153 anonim ***** válasza:

"Belihun, a kérdező Istent tartja a teremtőnek, az egy igaz Istent, ki fiát küldte, hogy megváltást szerezzen az embernek, hogy Jézus bocsánatára bűnök töröltessenek el, hogy Isten teremtett mindent 6 nap alatt, és ő a világ ura. Úgyhogy ebből az arcoskodó, bunkó ateisták vagytok jelmondatból próbálj kibújni, és meglátni az igazságot. Én vagyok a kötekedő? Tettem fel egy kérdést, ami a Bibliában van, két különálló történet, és csak akkor tudjátok feloldani, ha nem veszitek szó szerint. ??? Mi van?"

Na jólvan mostmár hírtelen keresztény is lettél. Jajj... na jó figyelj, nem kell elfogadnod a válaszomat, ha nem akarod, semmit nem erőltettem szerintem, próbálod úgy csűrni csavarni a dolgokat, hogy én mennyire hülye vagyok, direkte félre érted a dolgokat. Kérdeztél, Válaszoltam, nem tetszett, mert nem értetted, leírtam újra miútán kellemesen láthattam, hogy mennyire hülye volt a válaszom, és maga én is, leírtam mégegyszerűbben, az se tetszett. Gondolkozz kicsit, akkor minek is tetted fel a kérdést? :D Te megmondtad, nekem hogy ez nem válasz ez a válasz... Most akkor én minek is írtam, Te minek is tetted fel a kérdésed? :) Nem tetszik válasz nem kell elfogadni, de ha te magad tudod rá a megfelelő választ akkor válaszold meg magadnak, ahogyan ezt tetted is az imént. :) Az hogy én mennyire vagyok bunkó, hát... evvan. :D Meg kellett volna már szokni, az élet ilyen. Nem kérek egy helyes állításért elnézést, ne is várd el. :) Csak a heringek nem tehetnek róla, ti meg direkt vagytok ilyenek. Tehát akkor, minek a kérdésed, ha tudod a választ és már megválaszoltad? :)

2017. okt. 13. 16:48
 35/153 anonim ***** válasza:
Aki aztnem mondja hogy Egyiptom után volt az áldozat az tévedésben van és nem érti az egyszerü Bibliát.
2017. okt. 13. 16:48
 36/153 A kérdező kommentje:
Genezis, Betlehem és Jeruzsálem központja között 3 kilométer a távolság. Heródes két év után csapott a homlokára, hogy a három idegen átverte... Te sem gondolod komolyan. Két nap után világos volt számára...
2017. okt. 13. 16:49
 37/153 anonim ***** válasza:

"Mit mondtok? Azt, hogy az áldozatot Egyiptom után mutatták be."

Nem.

"Azt mondjátok, hogy Jeruzsálem után visszamentek Betlehembe, de a történet szerint fehéren feketén az van odaírva, hogy Jeruzsálemből Názáretbe mentek."

Na muti akkor, hol van ez feketén-fehéren: "Jeruzsálemből Názáretbe", mintha úgy rémlene, az van ott, hogy "mikor mindent elvégeztek".

Csak Lukácsból ki van hagyva az Egyiptomos szál.

2017. okt. 13. 16:51
 38/153 A kérdező kommentje:
Egyiptom után nem lehetett, de gondolom nem tiszta Mózes törvénye
2017. okt. 13. 16:51
 39/153 A kérdező kommentje:
Még egyszer beli, nem válaszoltál, csak úgy, hogy átírtad a Bibliát. Neked biztos elfogadható így, nekem nem.
2017. okt. 13. 16:52
 40/153 anonim ***** válasza:

"Ateista és szkeptikus vagyok, pont hogy nem hiszek el semmit ha nincs ami alapot adna neki. De köszönöm a gyanúsítgatást, igazán keresztényhez méltó a viselkedésed!"

Ténymegállapítást tettem. Az alap nélkült nyugodtan veheted téves, hamis alapnak.

2017. okt. 13. 16:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!