Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaznak gondolják a...

Akik igaznak gondolják a Biblia minden szavát, hogy lehet, hogy Máténál és Lukácsnál eltérő egy történet?

Figyelt kérdés

Máténál Betlehemben megszületett a kis Jézus, majd bölcsek jöttek, de el kellett onnan menekülnie József családjának Egyiptomba.

Lukácsnál Jézus születése után nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.

2017. okt. 13. 13:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/153 anonim ***** válasza:

"Ténymegállapítást tettem. Az alap nélkült nyugodtan veheted téves, hamis alapnak."

Igen, hibás "tényt". Ezt hívják vádaskodásnak.

Legközelebb majd gondolkodj, mielőtt megszólalsz, pláne ha még fel is hívják a figyelmed rá hogy valótlanságokat irkálsz!

2017. okt. 13. 16:56
 42/153 anonim ***** válasza:
Minek kötsz bele az evangéliumokba, ha nem vagy ateista, ha meg nem értetted, és válaszolnak rá a Biblia alapján, de te helyesebbnek ítéled a magad álláspontját, akkor még így se értem az egészet. 1, Én keresztény vagyok (aki megjegyzem az értetlenkedés miatt kicsit összezavarodott)aki vallja, hogy Krisztus azaz a mennyei Atya emberi testben meghalt mindenki összes bűnéért. De nem is kötök bele egyik evangéliumba se. :D Nekem megvan a válaszom rá, ezért nem is teszem fel kérdésként sem. Tehát ugyan ott vagyok ahol te, és még is Keresztényként vagyok jelen. Ezért nem értem hogy most minek ez az egész maszlag, amit ide "írtál" (más szavam is van arra, amit itt művelsz, de nem helyénvaló), mert egyszerűen állításod szerint keresztény vagy, de belekötsz az evangéliumba, ami Istentől ihletett ugyan úgy, mint a Biblia bármely része, választ is vársz a feltett kérdésedre, amelyet megválaszolnak, és megmondod a válaszodat, amely szerinted a helyes. Most akkor minek már megint, meg tényleg ahogy te is kérdezted... MI VAN???
2017. okt. 13. 16:57
 43/153 anonim ***** válasza:
87%

#34 Nem tudja a választ, épp ezért tette fel a kérdést. Te viszont ami választ írtál, az nem oldja fel a kérdező által említett ellentmondást, tehát nem volt releváns a válaszod, hiszen a megoldáshoz nem vitte közelebb a kérdezőt.

Ezért teszi fel a kérdést újra, mert egyelőre nem kapott kielégítő választ a kérdésére. És nem azért nem fogadja el a válaszokat, mert ő tudja a választ, hiszen ő sem tudja, ezért kérdez. De a problémát az eddig írt válaszok nem oldják meg, az továbbra is fennáll, ezért nem fogadja el az eddigi válaszokat.

Mindenesetre ez a probléma engem is érdekel, követem a kérdést.

2017. okt. 13. 17:01
 44/153 anonim ***** válasza:
100%
És a NICKnevem az nem: Beli meg Belihun, meg egyebek, hanem: BAAAAAlinhun, A-val, nem E-vel, hanem A-val Balinhun. ez csak megjegyezve írnám le, már te vagy a 20. aki nem bírja rendesen leírni a nevemet, pedig nem egy nehéz név úgy hiszem. :D
2017. okt. 13. 17:02
 45/153 anonim ***** válasza:

"Igen, hibás "tényt". Ezt hívják vádaskodásnak."

Na most meg mi van? A megállapításom ugyanolyan véleménynyilvánítás, mint a tiéd, azt mondtad, csak szebben, hogy hülye, aki megtörtént dolgoknak hiszi Mózes könyvében leírtakat, én meg a te ateista szkepticizmusoddal nem tudok egyet érteni. De a lényeg az, hogy én nem bírálom a szemléleted a semmiből egy hozzászólással, te se tedd.

"Legközelebb majd gondolkodj, mielőtt megszólalsz, pláne ha még fel is hívják a figyelmed rá hogy valótlanságokat irkálsz!" Valótlanságokat? Neked! :)

2017. okt. 13. 17:03
 46/153 anonim ***** válasza:
100%

"Genezis, Betlehem és Jeruzsálem központja között 3 kilométer a távolság. Heródes két év után csapott a homlokára, hogy a három idegen átverte... Te sem gondolod komolyan. Két nap után világos volt számára..."

Máté 2:12 És mivel álomban meginttettek, hogy Heródeshez vissza ne menjenek, más úton térének vissza hazájukba.

Máté 2:13 Mikor pedig azok visszatérnek vala, íme megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Egyiptomba, és maradj ott, amíg én mondom neked; mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket.

A Bölcsek bem tértek vissza Heródeshez hanem a hazájukba tértek vissza ami keleten volt.

Tehát a Bölcsektöl nem tudott meg semmit Heródes, az angyal pedig csak akkor jelent meg Józsefnek mikor a Bölcsek már a hazájukban voltak,

Itt azért kellett el teljen egy kis idő nem egy két nap.

Heródesnek fogalma sem volt hogy hol van Jézus de végül is megtudakolta a Bölcsektöl de akkor már a Bölcsek hazájukban voltak mire kideritette Herodes a biztosat ekkorra már eltelhettett kb 2 év.

Ezért hozta a rendeletet hogy minden 2 év aluli gyermeket öljenek meg Betlehembe.

De nem sikerült neki mert az Angyal figyelmeztette Józsefet idöben ez akkor volt mikor a Bölcsek már a hazájukba voltak.

2017. okt. 13. 17:04
 47/153 anonim ***** válasza:

"Na most meg mi van? A megállapításom ugyanolyan véleménynyilvánítás, mint a tiéd, azt mondtad, csak szebben, hogy hülye, aki megtörtént dolgoknak hiszi Mózes könyvében leírtakat, én meg a te ateista szkepticizmusoddal nem tudok egyet érteni"

És te úgy gondolod hogy bármiféle párhuzam is felállítható aközött, hogy

- bármit elhiszek csak mert le van írva egy könyvben amiben szeretnék hinni, bármekkora képtelenség is

- semmit nem fogadok el addig amíg az nincs alátámasztva?

Ott tényleg komoly bajok vannak...

2017. okt. 13. 17:13
 48/153 anonim ***** válasza:

Ha Herodes tisztán látta volna a dolgokat, de nem látta át a helyzetet, hiába volt pár km-re, mert akkor nem ölette volna meg az összes kisgyereket 2éven alol.

Ezért volt ideges és érezte ugy hogy a Bölcsek megtévesztették.

2017. okt. 13. 17:14
 49/153 anonim ***** válasza:

"Ott tényleg komoly bajok vannak..."

A lényeg! A lényeg! Ne hagyd figyelmen kívül a lényeget! Épp azt fújom neked, hogy ne bírálgassuk egymás nézetét, erre tessék! :D

Bocsi, de ehhez most nincs kedvem.

2017. okt. 13. 17:15
 50/153 anonim ***** válasza:

"Kb 2 év telt el eben de ha nem is kettő anyí volt hogy körülmetéljék Jézust a szertartás szerint."

Ezt írom neked is: Ez azért nem lehet, mert a törvény szerint 8napos korában kell körülmetélni:

1Móz. 17,12. Nyolcznapos korában körűlmetéltessék nálatok minden férfigyermek nemzedékeiteknél;

A kronológia, amit írtam teljesen jó. Gondold végig.

2017. okt. 13. 17:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!