Nemrég olvastam Bartus László: Fesz van című könyvét. Szerintetek mennyire igazak benne a leírások arról az emberről, akiről a könyv nagyrészt szól?
Mindenkit megillet a tévedéshez való jog. De én úgy gondolom, hogy őt bepalizták. Így viszont nem kéne közönség előtt megmondani a tutit, (amit mások mondanak neki). És mint mondtam, madarat tolláról, embert barátjáról. Ebben a videóban van, hogy a hunwaldgyuri a mazsihiszes zoltaihoz ment segítségért, hogy sikálják el az ingatlanügyeit.
Tehát a zsidóknak játszotta át az ingatlanokat, különben nem hozzá fordult volna. N.S. pedig zoltai barátja. Zoltai lánya meg nyakunkra hozná a migránsokat. Érdekes.... https://www.youtube.com/watch?v=gcitZBjY_rU Az ember belülről nem lát tisztán, mert nem gondolna ilyet. Én is azt gondoltam, hogy ááá, Sándor bácsi nem lehet rossz ember.
Nem palizta őt be senki. Bár ez már inkább politika, mint sem vallás, de mindig is az izraeli jobboldal (ott is van egy radikális jobb és egy teljesen normális "baloldal") nézetei szerint formálta saját véleményét.
Amikor Soros számukra elfogadható volt, addig számára is, most már nem. Néhány éve látható a nagy összeborulás a fidesszel is, azóta az atv is sokkal kevésbé kormánykritikus (Kálmán Olga sem véletlenül távozott). Vagy említhetném az Orbán-Netanjahu találkozót, itthonról is folyamatosan Trumpot támogatták, meg sok apróság.
Szóval ez tényleg politika, elnézést az off-ért.
Én is Trumpot támogattam, már akkor, amikor a Gyülekezetben erről egyrészt szó sem volt, másrészt próbáltam tanácsot kérni a dologgal kapcsolatban, és nem tudtak adni. Hasonlóan a Brexittel kapcsolatban, azt is támogatom, az EU-ra pedig egyrészt nem szavaztam, másrészt sem akkor, sem ma nem támogatom. Egy antikrisztusi rendszer, csak jelenleg a sokfejűsége miatt döntésképtelen és hatástalan, mondanám, hogy impotens, ahogy a magyar bal-közép is az. A Fideszt egyáltalán nem azért támogatom, mert nem lopnak, nem is azért, mert igen, hanem azért, mert ha bárki más lenne - egyrészt azok is lopnának, ezen a szinten nincs különbség -, ha a Viktor nem merne szembeszállni az EU-val, akkor itt azt csinálnának, amit akarnak: a nyugati országokba bebocsátásra váró migránsok ellepnék Magyarországot, annak minden hátulütőjével, a homokos házasságot törvénnyé tennék, a gender őrület idegenderedne, az iskolák tantervét átírná és valószínűleg további nemkívánatos dolgok történnének. A bal-liberális oldal kifejezte már, hogy amennyiben hatalomra kerülnének, ezek lennének az irányvonalak. Ezt én soha nem fogom támogatni, amíg jobb belátásra nem térnek, amire jelenleg nem látok esélyt, ez ugyanis szellemi áramlat, az antikrisztus szellemének a mozgása. Akkor pedig már inkább a Fidesz, ugyanis jelenleg nincs jobb. Ha semmi más pozitívum nem írható a Fidesz-KDNP kormány javára, minthogy belevették az alkotmányba azt, hogy a házasság egy férfi és egy nő önkéntes életközössége, és kiállnak a hagyományos család védelméért, valamint hogy a migránsok nem csinálnak olyan felfordulásokat, mint más, liberálisabb országokban, már akkor is inkább ők, mint bárki más a felhozatalból. Ha lesz náluk jobb, akkor azt fogom támogatni, vagy ha ők fognak félrecsúszni, akkor őket sem fogom tovább támogatni. Ez nem olyan, mint egy futballcsapatnak való szurkolás. A politika politika, és a természeténél fogva mindig helyezkedik. Ha oda talál helyezkedni, amit elfogadhatónak ítélek, akkor támogatom, bármelyik legyen, ha az ellenkezőjét teszi, akkor leveszem a kezemet róla. A Jobbik elfelejtett elhatárolódni a szélsőjobboldali zsidózó, cigányozó, árpádsávos-horogkeresztes irányvonaltól, pedig mindaddig egészen biztos, hogy nem fogom támogatni, amíg ezt meg nem teszi, méghozzá úgy, hogy hitelesnek találjam. Ha megteszi, akkor akár vállalhatóvá is válhat. Mi ezzel a probléma? Ti lecövekeltek egy zászló alatt, és bármerre fújja a szél, ti arra mentek? Együtt úszni a döglött halakkal? Szerintem sokkal gerincesebb, ha az ember marad az eredeti irányelveinél akkor is, ha politikai pártok, kormányok jönnek és mennek. Az Egyház nem politikai erő. Ezért ha támogat egy politikai erőt, azt azért teszi, mert hite szerint Jézus Krisztus ügyének az használ leginkább. Jézus Krisztus ügye az evangélium terjedése, illetve az élet védelme. Mivel a Fidesz számára nem ciki az evangéliumot hirdető közösségekkel való kapcsolat, illetve támogatják a bibliai családmodellt, a többi politikai erő számára pedig egyrészt ciki az Egyház, másrészt a Bibliától elrugaszkodott családmodelt, illetve házaság nélküli együttélést egyenrangúnak, vagy jobbnak tekinti a házasságnák, egy Bibliában hívő, Jézus irányelveit képviselő ember számára az előbbi a hibái mellett is inkább vállalható, mint az utóbbi, ami mellesleg nem is tisztább, vagy jobb más szempontból sem. Persze aki a felhozatal többi résztvevőjét hitelesnek tartja, támogassa, csak ne vitassa már el tőlem, illetve a hasonlóan gondolkodóktól a jogot, hogy a belátása szerint döntsön, mielőtt behúzza azt a bizonyos ikszet (x).
Jut eszembe, Trump számára sem ciki az evangéliumi keresztények társasága. Billy Graham-ről tudható, hogy jó kapcsolatban volt az amerikai elnökökkel - többségében -, de neki a hátsó ajtón kellett bemenni, ugyanis az elnökök számára, kissé zsenánt volt nyiltan mutatkozni vele. Trump nem a hátsó ajtón fogadta az evangéliumi keresztény vezetőket. Egy hívő ember számára ez szívmelengető, akkor is, ha nem tért meg - még.
Ha ez számodra elfogadható, akkor elég részrehajó vagy, aki kettős mércét alkalmaz.
Mert számtalanszor éri az Egyházat kritika a pápaság intézménye miatt, vagy mert a jezsuiták királyok tanácsosai voltak. Pedig azok a korok jelentősen eltérőek voltak, így még sokkal érthetőbb is lenne. Jelenleg egy szekularizált világban élünk, még is azt látni a neoprotestáns gyülekezetektől, hogy sokkal jobban belefolynak a politikába. Ez usa-ban nagyon erősen látszik, de nálunk is látható.
Például napokban is téma volt, hogy Veres András püspök szót emelt a lombikprogram erősítése ellen, Beer Miklós püspök rendszeresen bírálja a kormányt a cigány és migránskérdés miatt. Németh Sándor meg szépen besorakozott Orbán mögé, amióta megkapta az áhított egyházi státuszt, a migránstéma óta, lehet képet is tett ki róla szobája falára. Akkor elvekről, vagy pénzről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!