Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nemrég olvastam Bartus László:...

Nemrég olvastam Bartus László: Fesz van című könyvét. Szerintetek mennyire igazak benne a leírások arról az emberről, akiről a könyv nagyrészt szól?

Figyelt kérdés

2017. júl. 14. 16:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/104 anonim ***** válasza:
No-Spa.
2017. júl. 17. 05:58
 22/104 A kérdező kommentje:

Asperrimus

Most aztán jól megmondtad! :D

2017. júl. 17. 11:02
 23/104 anonim ***** válasza:
Igen,hát ez a nospás példa mindent visz:D
2017. júl. 17. 16:04
 24/104 anonim ***** válasza:
24%

20/23

" Nem vagyok vakbuzgó"..Ülj le Fiam egyes, de a jó hír, hogy lehet pótvizsgázni.

Majd a tömeg eldönti az írásaid alapján, hogy az vagy e vagy nem. Teljesen mindegy, hogy az ember mit mond magáról, ha ennek pontosan az ellenkeője tükrözödik az írásából. ez olyan, mint, amikor a karizmatikus megvallja: Nem vagyok itt, nem vagyok itt......de bizony ott van. Valahogy így vagy te is szerelmetes atyámfia. Nem vagyok vakbuzgó, nem vagyok vakbuzgó, nem vagyok vakbuzgó......de az vagy...sajnos.

Az óvodában ez elmegy, de avaló világban ez nem így működik. Ülj le fiam egyes. A legnagyobb kincs a hiten túl az önismeret, amiből szemmel láthatólag te híjján vagy, de nem baj. lehet pótvisgázni. De egyeseknek évet is kell ismételni. Te döntesz nem-vagyok-vakbuzgó-barátom

2017. júl. 17. 20:54
 25/104 anonim ***** válasza:
69%
Köszi, Apu, e megszívlelendő, intő beszédet. Kérlek, bocsásd meg önismereti hiányosságaimat, de vedd figyelembe, hogy nem lehet mindenki a magyar helyesírás ismeretének híján! Felhívom továbbá a figyelmedet, hogy ez nem egy virtuális színház, ahol a nagyérdemű publikum lenne a kompetens, különösen nem egy égből pottyant rögtönítélő bíró, aki persze láthatólag nagyszerű ember. Talán új dolgot mondok neked, de az emberi szív és lélek sokkal bonyolultabb annál, mint amit pár mondat segítségével ki lehetne elemezni. Én nem hiszek a személyiségtesztek hitelességében, de egy komolyabb teszt többszáz kérdésből áll, amelyek az adott személy lelkét ízekre igyekeznek szedni. Még egy ilyen teszt sem nyújt valódi képet egy emberről, ugyanis kis intelligenciával be lehet csapni egy személyiségtesztet, még akkor is, ha többszörös visszacsatolás van a kérdések között. Te azt állítod, pár sor alapján, hogy ismersz engem, nem az vagyok, akinek gondolom magam, hiszen az általad vélt önismeretem ellentmondani látszik a te diagnózisodnak. Remélem azért, a végén nem állítasz ki számlát a szakvéleményedért! Volt már dolgom a neten hozzád hasonló figurákkal, úgyhogy eddigi tapasztalataim alapján az az én szakvéleményem, hogy jobban tennéd, mielőtt másokat próbálnál elemezgetni, előtte belenéznél a tükörbe, és megkérdeznéd magadtól: "Vajon a személyes meggyőződésemen kívül alátámasztja valami a véleményemet?" Én belenéztem a tükörbe, és tudok érvelni a véleményem mellett, mivel tevőlegesen hozzájárultam a véleményem kialakításában, nem pedig csak a legyek hordták össze. Ráadásul nem csupán a gondolataimat és mások gondolatait vettem figyelembe, hanem a személyes tapasztalataimat is. Vagyis nem elefántcsontból és pillecukorból építkezem, mint valami szobatudós, hanem rendszeresen azon a terepen vagyok, amiről a véleményemet kifejtettem. Ráadásul nemcsak szubjektív szempontokat vettem figyelembe, hanem azt is néztem, hogy mások hogyan élik meg azt, amit én. De nem vettem figyelembe azok véleményét, akik soha, vagy csak párszor voltak jelen, akik eleve ellenszenvvel közelítenek a kérdéshez, vagy érdekükben áll rossz véleményt mondani. Nem vagyok híve Palpatine gondolatának, miszerint a teljes képhez a valóság átfogó ismeretére van szükség, a jóra is, és a gonoszra is. Nekem nincs szükségem a gonosz véleményének az ismeretére ahhoz, hogy valamit értékeljek. Bartus könyve pedig gonosz, ahogy az is, aki a tények valódi ismerete nélkül, az ő szavára fegyvert ránt.
2017. júl. 18. 10:14
 26/104 anonim ***** válasza:
24%

No köszönöm, hogy válaszoltál kedves Fiam...ha már apu...vagyok. Szinte biztosra vettem, hogy válaszolni fogsz, mert az ember személyiségének része, így a tiéd is az egója. Már elbúcsúztál tőlünk valami NOSPA-s förmedvénnyel, de vissza tértél. Hiába...ilyen az ego. Az ego az kedves Fiam....ha már apu vagyok...ami felülről mindenkit és mindent megítél. Így van ez a te esetedben is...no de nem vagy vakbuzgó. Az egóra jellemző a másik ember véleményének lekicsinylése, semmibe vevése, destruktív élményelemnek való titulálása. Az önismeret nagyon nagy úr. Megmutatja, hogy ki is vagy valójában: Te ki vagy? Habzó szájú katona, akit kiküldtek a csatatérre védeni a vezért és helyetteseit, vagy kész vagy érdemi vitára??? De a választ úgy is tudom. Nem, nem vagy képes. Még csak nem is azzal van a baj, hogy véded a szervezeted, hanem azzal, ahogyan...de hát a stílus maga ez ember....mutatja is az írásod. Sokkal többet ártasz az önelégült, habzó szájjal írt véleményeiddel a Hit Gyülinek, mintha befognád a szádat és csendben elismernéd, hogy hát igen, itt is vannak hibák. Mond, ki az, aki kárhoztat? Kicsoda vádol? Nézd végig az Írásokat és utána gyere vissza beszélgetni miután lecsillapodtál és vérnyomásod, szívverésed rendben lesz. Nem tudom mikor kértél utoljára bocsánatot, de valószínű te sem, mert az ego nagy úr és nem engedi. Hogy kitől kellene bocsánatot kérned? Mindenkitől, akit megbélyegzel csupán azért mert más a véleményed. Ne erőlködj már kérlek, Istent nem kell megvédened.

Mondom: semmi különbség közted és Jehova Tanúi estében, kik ugyanolyan vehemenciával védik a gyülekezetüket. De te nem vagy vakbuzgó...szerencsére. Képzeld ha az lennél. Nem nagyon értem/értjük, hogy egy gyülekezet esetében miért nem lehet elismerni a gyengeségeket és azokat a dolgokat, amiken változtatni kellene, de hát az ego nagy úr. Drága Fiam, nem kell ide személyiségteszt, a stílus maga az ember.

2017. júl. 18. 10:36
 27/104 anonim ***** válasza:
72%
No még valami. Az égvilágon nem értem, hogy mi a bajod a 16-os válasszal. Teljesen objektív, mivel tudom, hogy miről beszélek.
2017. júl. 18. 10:42
 28/104 anonim ***** válasza:
81%
A stílus nemcsak engem, de téged is minősít. Nem én szerkesztettem a magam számára talapzatot, és nem én tekintek rád lekezelően, bár az egó csak engem kerülget, számodra ismeretlen, azt mindannyian látjuk. A Bartus könyv amúgy nem hibákat tár fel, hanem mikroszkópikus, valamint erősen szubjektív nüanszokat nagyít bálna nagyságúakra, és azokat fűzi össze. Ahogyan az óriásplakátok kitakarják a képet, ugyanígy tesznek ezek a felnagyított parányok: a valóságot takarják el. Mintha valaki egyenlőségjelet tenne a gyerek, és a pelenkája tartalma közé. Mindenkire rábízom, hova sorolja azt, aki így tesz. Úgyhogy ebben a topikban még véletlenül sem hibákról beszélünk, ahogy soha nem szaladt ki olyan mondat az ujjaim közül, amit nekem tulajdonítasz, miszerint én hibátlannak gondolom a Hit Gyülekezetét, vagy a vezetőjét. Ettől azonban még határozott különbséget látok a kritikusok erősen elnagyolt és túlzó gúnyrajzai és a valóság között. A múltban már többen vádoltak meg azzal, hogy nekem valaki fizet a véleményemért. Most is csak azt tudom ismételni, amit már többször írtam, hogy amennyiben bárki hajlandó fizetni az írásaimért, szívesen megadom a számlaszámot, ahova a pénzt küldeni kellene, de senkinek a szócsöve nem leszek a pénzéért.
2017. júl. 18. 12:40
 29/104 anonim ***** válasza:
Abban igazad van, hogy a kérdés a Bartus-könyvről szólt. Én nem minősítettem a könyvet. De én nem álltam a Bartus-mellé egyetlen kommentemben sem. És nem is fogok. Épp ezért nem értem a habzó szájú kirohanást a 16-s kommentemre. De hagyjuk is meg egymást is.
2017. júl. 18. 13:03
 30/104 A kérdező kommentje:

A H.Gy. tagjai nem olvassák el a könyvet (vagy csak páran), mondván a könyv "gonosz". Tartózkodni kell tőle.

Ez már szerintem a babonaságot súrolja erősen.

Mert mi lesz ha elolvassák?

Megnyílik a föld alattuk?

2017. júl. 18. 13:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!