Nemrég olvastam Bartus László: Fesz van című könyvét. Szerintetek mennyire igazak benne a leírások arról az emberről, akiről a könyv nagyrészt szól?
Asperrimus
Most aztán jól megmondtad! :D
20/23
" Nem vagyok vakbuzgó"..Ülj le Fiam egyes, de a jó hír, hogy lehet pótvizsgázni.
Majd a tömeg eldönti az írásaid alapján, hogy az vagy e vagy nem. Teljesen mindegy, hogy az ember mit mond magáról, ha ennek pontosan az ellenkeője tükrözödik az írásából. ez olyan, mint, amikor a karizmatikus megvallja: Nem vagyok itt, nem vagyok itt......de bizony ott van. Valahogy így vagy te is szerelmetes atyámfia. Nem vagyok vakbuzgó, nem vagyok vakbuzgó, nem vagyok vakbuzgó......de az vagy...sajnos.
Az óvodában ez elmegy, de avaló világban ez nem így működik. Ülj le fiam egyes. A legnagyobb kincs a hiten túl az önismeret, amiből szemmel láthatólag te híjján vagy, de nem baj. lehet pótvisgázni. De egyeseknek évet is kell ismételni. Te döntesz nem-vagyok-vakbuzgó-barátom
No köszönöm, hogy válaszoltál kedves Fiam...ha már apu...vagyok. Szinte biztosra vettem, hogy válaszolni fogsz, mert az ember személyiségének része, így a tiéd is az egója. Már elbúcsúztál tőlünk valami NOSPA-s förmedvénnyel, de vissza tértél. Hiába...ilyen az ego. Az ego az kedves Fiam....ha már apu vagyok...ami felülről mindenkit és mindent megítél. Így van ez a te esetedben is...no de nem vagy vakbuzgó. Az egóra jellemző a másik ember véleményének lekicsinylése, semmibe vevése, destruktív élményelemnek való titulálása. Az önismeret nagyon nagy úr. Megmutatja, hogy ki is vagy valójában: Te ki vagy? Habzó szájú katona, akit kiküldtek a csatatérre védeni a vezért és helyetteseit, vagy kész vagy érdemi vitára??? De a választ úgy is tudom. Nem, nem vagy képes. Még csak nem is azzal van a baj, hogy véded a szervezeted, hanem azzal, ahogyan...de hát a stílus maga ez ember....mutatja is az írásod. Sokkal többet ártasz az önelégült, habzó szájjal írt véleményeiddel a Hit Gyülinek, mintha befognád a szádat és csendben elismernéd, hogy hát igen, itt is vannak hibák. Mond, ki az, aki kárhoztat? Kicsoda vádol? Nézd végig az Írásokat és utána gyere vissza beszélgetni miután lecsillapodtál és vérnyomásod, szívverésed rendben lesz. Nem tudom mikor kértél utoljára bocsánatot, de valószínű te sem, mert az ego nagy úr és nem engedi. Hogy kitől kellene bocsánatot kérned? Mindenkitől, akit megbélyegzel csupán azért mert más a véleményed. Ne erőlködj már kérlek, Istent nem kell megvédened.
Mondom: semmi különbség közted és Jehova Tanúi estében, kik ugyanolyan vehemenciával védik a gyülekezetüket. De te nem vagy vakbuzgó...szerencsére. Képzeld ha az lennél. Nem nagyon értem/értjük, hogy egy gyülekezet esetében miért nem lehet elismerni a gyengeségeket és azokat a dolgokat, amiken változtatni kellene, de hát az ego nagy úr. Drága Fiam, nem kell ide személyiségteszt, a stílus maga az ember.
A H.Gy. tagjai nem olvassák el a könyvet (vagy csak páran), mondván a könyv "gonosz". Tartózkodni kell tőle.
Ez már szerintem a babonaságot súrolja erősen.
Mert mi lesz ha elolvassák?
Megnyílik a föld alattuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!