Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nemrég olvastam Bartus László:...

Nemrég olvastam Bartus László: Fesz van című könyvét. Szerintetek mennyire igazak benne a leírások arról az emberről, akiről a könyv nagyrészt szól?

Figyelt kérdés

2017. júl. 14. 16:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:

"Ezt hogy érted?

Ez a te véleményed?"

Igen,az én véleményem,bár biztos nem vagyok ezzel egyedül.Mások is látják azt,amit én.

Elég,ha megnézed a linkelt videót? Mert nekem már alapban az nagyon beszédes.

2017. júl. 15. 22:01
 12/104 A kérdező kommentje:
Igazad lehet.
2017. júl. 15. 22:22
 13/104 anonim ***** válasza:
67%

Mindenki abban hisz, amiben akar. Én a Bibliának hiszek, és a saját tapasztalataimnak. Először 1991 márciusában voltam a Hit Gyülekezetében, 1992 óta látogatom rendszeresen, bár voltak olyan időszakok, amikor nem jártam, de ehhez semmi köze a Gyülekezetnek, ez az én hibám volt. Az eltelt huszonöt év alatt meg sem tudom saccolni, hogy hányszáz prédikációt hallgattam végig, hány istentiszteleten voltam végig jelen. A Hit Gyülekezete egy normális polgári közösség, a hívők összetartanak és szeretik egymást, szívélyesek a látogatókkal, és soha nem láttam még olyan atrocitást, amit nem kívülállók kezdeményeztek volna. A családok láthatólag rendben vannak, legtöbb esetben nagycsaládok. Az embereknek helyreáll az élete, sokszor lecsúszott embereknek kerül sínre az életpályája. A bagósok, piások, drogosok megszabadulnak, a stricik és prostituáltak tisztes családapák és anyák lesznek, a zsebesek, naplopók, életművészek elmennek dolgozni, ahol megbecsült tagjaivá válnak a munkahelyüknek, és építik a társadalmat. Akinek ez nem érték, vagy ugyan nem tud ennél jobbat felmutatni, mégis köpköd a Gyülekezetre és a vezetőjére, annál valami baj van az embeleten, vagy a szívében, vagy mindkét helyen.

Amit fentebb a feketemágiáról olvastam, azon csak mosolyogni tudnék, ha nem jelentené ez a feltételezés a kitalálójának az erkölcsi csődjét, így nem igazán tudok rajta derülni. Nyilván van, aki semmiféle érvet nem képes komolyan venni, mivel már eldöntötte a kérdésről, hogy soha nem lesz hajlandó meggondolni magát, noha maga sem tudja, mi az igazság. Én azonban soha nem voltam híve sem a hazárdjátékoknak, sem a szerencsjátékoknak, ezért tájékozódok, mielőtt döntök. Van aki előbb dönt, aztán tájékozódik. Nem tartom túl bölcsnek, de csak a saját életével, és a követőiével játszik, az enyémmel ugyan nem. A rosszindulatú feltételezések helyett azt is tehetné, hogy elismeri, hogy fogalma sincs róla, hogy a dologgal kapcsolatban mi az igazság, arra azonban nincs igénye, hogy meggyőződjön a valóságról, ezért a véleménye nem több egy tippnél, aminek meg sem tudja becsülni, hogy van-e valóságtartalma, és ha igen, akkor százalékosan kifejezve ez mennyi, de soha nem is fogja megtudni, mivel lusta arra, hogy utánanézzen. Így is lehet véleményt formálni, csak nem túl hiteles. Persze, ha zsákot húzok a fejemre, és petrezselymet tömködök a fülembe, valamint mindazt elfelejtem, amit valaha is tapasztaltam, akkor valóban hihető a véleményetek, addig azonban komolytalanok, úgy a has-vélemények, mint a gazdáik. Ideje lenne megkomolyodni, elvégre nem vagyunk már gyerekek, már legalábbis, aki nem az. A gyerekségre azonban van mentség, amíg az ember kiskorú. De a felnőtt korú gyerekség komoly probléma, amire nincs is gyorsan ható gyógyszer, mivel az érés napfényt, meleget és időt igényel. Érett ember azonban nem úgy alkot véleményt, ahogyan ti.

2017. júl. 16. 11:04
 14/104 anonim ***** válasza:

"Mindenki abban hisz, amiben akar. Én a Bibliának hiszek, és a saját tapasztalataimnak."

Akkor higgyél annak.Mi nem tartjuk hitelesnek.Ha neked van igazad,akkor úgyis az igazság győz.Tudnék még linkelni neked forrásokat,hogy nem teljesen oké a gyülekezet,küldjek? Gondolom úgyis rosszindulatú kitalációnak titulálnád őket.

"Amit fentebb a feketemágiáról olvastam, azon csak mosolyogni tudnék, ha nem jelentené ez a feltételezés a kitalálójának az erkölcsi csődjét, így nem igazán tudok rajta derülni."

Igen,igazad van.A kijelentésem egyenes arányban van az erkölcsi csőddel.Logikus.

2017. júl. 16. 13:44
 15/104 A kérdező kommentje:

Hiába, Asperrimus-nak mindig igaza van...

Vagy nem.

2017. júl. 16. 15:13
 16/104 anonim ***** válasza:
72%

Számomra mindig elgondolkodtató, hogy mi a különbség például, amikor Jehova Tanúi védik a szervezetüket és a "bölcs" vezetőket és amikor egy hivő ugyanazzal a vak buzgósággal védi a saját közösségét és a felkent vezetőjét, jelen esetben Németh Sándort. Nem nagyon értem, hogy miért kellene védeni bármitől is. Ha megvédem, akkor hátba veregetem magam, hogy: Húúú de igaz ember vagyok és biztos igazat ad nekem Isten. Vagy ha nem védem meg, akkor azt gondolom, hogy: kárhozatra méltó vagyok és Isten gyülöl engem.

Egy közösséget nem arról kell lemérni, hogy a vezetője milyen.Egy emberen kersztül müködhetnek démonok, Szent Szellem és saját lelke is, így van ez Németh Sándorral is. A nagykorúságot pont azt mutatja meg, hogy a bennem lévő Szent Szellem bizomyságot tesz e az elhangzotakkal vagy nem.Ha nem, akkor el kell felejteni. Ilyen például az a sok politikai blaty blaty, amiket mond. Meg kelle végre érteni, hogy 1000 elmondot mondatból van úgy hogy 400 egy eget verő ostobaság. És akkor mi van?? Próbáljatok Németh Sándor után Ti is egyházat alapítani, de ne csak több tíz ezres létszámot kialakítani, hanem minidg és mindenkor Isten Szelleme által felkent mondatokat mondani. Értsétek meg, hogy ez lehetetlen. Németh Sándor is egy ember, tele hibákkal, kétségekkel, problémákkal. De nem magát hirdeti, hanme Krisztust. És ha vannak necces dolgai ( apropó nektek nincs???? ), akkor is ki a búbánaos ménkű vagyok, hogy megítéljem Őt????

2017. júl. 16. 20:50
 17/104 A kérdező kommentje:

De akkor meg ne állítsa be magát úgy, mintha ő tévedhetetlen és tökéletes volna és hogy bármit mond, az biztosan úgy is van.

És főleg ne ordibálva adja elő, ezzel pszichikai nyomást gyakorolva

a hallgatóságra.

2017. júl. 16. 21:05
 18/104 anonim ***** válasza:

"De akkor meg ne állítsa be magát úgy, mintha ő tévedhetetlen és tökéletes volna és hogy bármit mond, az biztosan úgy is van. "

Fenti mondatodat nem teljesen értem. Egy kérdés feléd:

Mondjuk, ha te kiállnál a hallgatóságod elé, akkor olyan dolgokat mondanál, amiről meg vagy győzödve? És hinnél abban, amit mondasz?

2017. júl. 16. 21:15
 19/104 A kérdező kommentje:
Én szerintem ő sokkal többnek mutatja magát, mint aki valójában.
2017. júl. 16. 21:49
 20/104 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok vakbuzgó, mivel szemben veletek, testközelből tapasztalom azt, amiről csak fogalmaitok vannak. Ráadásul Bartus könyve tizenkilenc éve lett kiadva. Akkor sem volt igaz, de azóta Bartusnak sincsenek fogalmai, amiket továbbferdíthetne. Nem tudom, ti magatok mit szólnátok, ha két pattanásos kamaszfiú értekezésének a fültanúi lennétek arról, hogy vajon indokolt-e a Nos-Pa szedése menstruációs görcsök esetén, de a ti kompetenciátok HGY ügyben nem haladja meg az övékét. További jó értekezést.
2017. júl. 17. 05:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!