Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kétféle evolúciós gyakorlati,...

Kétféle evolúciós gyakorlati, az életből vett példát tudtok mondani?

Figyelt kérdés
Amelyik az általános evolúció /1/ tárgykörébe tartozik, és amelyik a darwini evolúció /2/ tárgykörébe tartozik. Melyikről van szó a Bibliában?

2017. máj. 20. 18:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/163 Cerevisiae ***** válasza:
84%

@Kérdező

Ott van az aranysakál, a kutya, a farkas.

Mind a három esetén előfordul, hogy egymással párosodva termékeny utód születik.

Mi a franc van itt azzal a téziseddel, hogy a "lónak az utódja csak ló?"

Folytassam még?

2017. máj. 21. 02:33
 42/163 anonim ***** válasza:
0%
Annyit tennék hozzá,hogy azért vannak olyan jeleneleg még nem kellően alátámasztott magyarázatok,amelyek az evolúciós elmélet bizonyos hiányosságait orvosolják. Egyik szerint a gének nem önmagukban öröklődnek,hanem a gének közötti kapcsolat is, na most ennek a lényege az,hogy az utódjai között ezek a verziók nagyobb eséllyel jelennek meg,mivel régen ezek már egyszer sikeresek voltak és ez a sikeresség 'eltárolódott'. De itt még sok kérdéses dolog van.
2017. máj. 21. 10:10
 43/163 Cerevisiae ***** válasza:
84%

#46: "amelyek az evolúciós elmélet bizonyos hiányosságait orvosolják"

Az evolúciós elméletnek nincsenek hiányosságai. Ha (leegyszerűsítve) a replikáció,variáció, szelekció hármasa működőképes, és változtatja az élő anyag jellegzetességeit, akkor az evolúcióelmélet működőképessége hiánytalanul be van bizonyítva.

Ez már akkor megtörtént, amikor azt se tudták, hogy mi fán terem pl. a DNS.

Ha találunk egy idegen bolygón életet, ami szintén evolvál, csak mondjuk olyan kristályos alapon, hogy a növekvő kristályszerkezetbe a rendszertelenül beszivárgó fémionok mintázatára épül később az öröklődés információja, és erről a mechanizmusról még akkor alig fogunk valamit tudni, csak azt, hogy így zajlik a replikáció, variáció, szelekció, akkor azt fogjuk mondani, hogy most hűha(!), de nagy hézag keletkezett az evolúcióelméletben?

:)

2017. máj. 21. 14:25
 44/163 Mojjo ***** válasza:
80%
Igen, azt kell megérteni, hogy az evolúció egy algoritmus, ami minden olyan egységet törvényszerűen és elkerülhetetlenül érint, ami reprodukálja magát, ez a reprodukció nem mindig az utolsó atomig pontos, és valamilyen szelektáló környezetben történik. (Nem szelektálót nehéz mondjuk elkézelni :) ) Ennyi. Az élőlények ilyenek. A Cerevisiae által említett kristálylények is ilyenek lennének. Tökmás minden a világon, de az algoritmus az ugyanaz. És ez az algoritmus az evolúció.
2017. máj. 21. 14:34
 45/163 Cerevisiae ***** válasza:
79%

Kérdező: "Ha már a lóból nem lovat tenyészt az ateista lótenyésztő, akkor rúghat labdába a darwini elméletnek a valóságtartalmi lehetőségeivel, de amíg a lóból nem tud mást tenyészteni, mint csak lovat, addig a természetes kiválasztódás sem tud egy adott fajból nem ugyanazt a fajt kiszelektálni"

Ha valaki lóból nem lovat akar kitenyészteni, az nem ateista, hanem egy komplett idióta. Te azt hiszed, hogy létezik olyan lótenyésztő, aki meghallotta hogy a hozzád hasonlóak tagadják az evolúció elméletét, és dühből elkezdi a lovait átalakítani mondjuk "vízilóvá", hogy titeket megüssön a guta??? A tenyésztők leszarnak téged is meg engem is, és őket a bezsebelhető haszon érdekli, amit a lovak tipikus lótulajdonságaiból akarnak kinyerni. Eszük ágában sincs valami "vízilófélét" kialakítani, amikről azt se tudják előre, hogy mire lenne nekik jó. A lótenyésztő mindig és mindig abban volt érdekelt, hogy egyre lósabb lovakat tenyésszen ki, vagyis itt a szelekció soha olyanná nem válhat, ami megváltoztathatná a lovat.

Én nem tudom elképzelni, hogy ti normálisak vagytok... :D

Hogy a ló legyen "víziló", ahhoz úgy kellene tenyészteni, hogy egy hatalmas lópupolációt el kellene különítenünk (te meg én - akik fogadást kötöttünk az eredményre) egy olyan területen, ami szomszédos egy mindenféle vízi növényzettel gazdagon ellátott nagy tóval. Állandóan és egyre erőteljesebben kellene csökkentenünk a lovak által elérhető kajamennyiséget a szárazföldön, olyan kb 10000 éven keresztül (bírni fogod türelemmel?). A 10000 éven belül állandóan figyelnünk kellene, hogy mely lovak azok, akik többször mennek be a vízbe kínjukban, hogy hátha ott találnak élelmet. Na most ezeket ki kellene válogatni, a többi lovat meg kizárjuk a kísérletből, és eladjuk őket a nem olyan vérhülyéknek, mint amilyenek mi vagyunk, akik ugye belefogtak ebbe a tenyészési módszerbe. Ekkor a vízbejárást már jobban kedvelő lovak kénytelen csak egymás között létrehozni utódokat, amik között biztosan lesz egy-kettő olyan utód, amik még mélyebbre szeretnek és tudnak bemenni a vízbe növényi kajáért. Ezeknek már kisebb vastagságú lesz a patájuk és jóval szélesebb, mint a "normál" lovaknak, és kezd átalakulni a testük súlypontja és fajsúlya is, hogy minél könnyebben tudjanak víz alá bukni. Ezek közül is kiválogatjuk a legnagyobb tehetségeket, és a többit megint eladjuk (kiszelektáljuk)... de már kevés vevőt fogunk találni, mert kell a fenének ilyen ló, max. a henteseknek.

És így és így tovább... végül a lovaink ujjai megszabadulnak a patától, és az ujjaik ugyanúgy szétválnak, mint amilyenek kezdetben voltak régen a lovak őseinél is (pl. voltak olyan lovak, amiknek külön-külön az ujjai végén voltak csak kis csini paták). Lesznek már olyan változatok is, amik ki se jönnek a vízből, és a nádasban szaporodnak, és a testük elhájasodik a jobb hőszigetelés miatt. A fejük, fogazatuk már nem is fog hasonlítani a "normál" lóéra, és a lábuk nagyon lerövidül és vastagszik, mert a mocsaras, nádas közegekben az előnyösebb.

Ha ezeknek hozol normál lovakat, akkor már csak nagyon kevés akarna ezekkel párosodni. Amelyik mégis tudna, az utódot eredményező párosodás már esetleges lenne, és inkább a sikertelenség lenne a jellemző. Ha még tovább alkalmazkodnak a "vízilovaink" a vízhez, akkor újabb 20000 év múlva már nem tudna egyik se közös utódot létrehozni a "normál" lovakkal.

Na, ekkor sikerült kitenyészteni erőltetett rohammal a "vízilovat", ami már egy tökéletesen más faj, és még csak nem is hasonlít az eredeti lóra. Te ekkor kifizeted nekem a láda sört, a fogadásunk tétjét, hiszen lógó orral be kell látnod, vesztettél.

Én nagyon jól jártam ezzel a fogadással, mert közben elköltöttem a kísérletre az USA évi bevételének az 1000-szeresét (te is, mert persze feleztük a kiadásokat), közben az égvilágon semmi gazdasági hasznunk nem volt a dologból, és elvesztegettünk az életünkből kb. 200000 évet.

De én megnyertem a láda sört! Hurrá, hurrá!!! :D

2017. máj. 21. 18:57
 46/163 Mojjo ***** válasza:
75%

@49: a legszebb ebben az, hogy az emberiség már meglépte azt, hogy az eredetitől alapjaiban eltérő állatokat tenyésztett ki. Te magad is mutogattad ezt annak a másik (?) kreásnak, aki szerint a béta-laktamázt termelő baktériumok csak lebarnultak. Igen, a kutya. A farkasból - az általad említett évezredek alatt - olyan lényeket is sikerült kitenyészteni, amik leginkább valami vasalóval jó emberesen orrbavágott patkány-tengermimalac hibridre hasonlítanak. Ha a kreás barátunk erre is azt mondja, hogy a lóból csak ló lesz - illetve a farkasból csak farkas -, akkor menten tökönszúrom magam :D

Szemléltetés:

előtte: [link]

utána: [link]

Kérdező, ez szerinted akkor hogyan is van? :D

2017. máj. 21. 19:53
 47/163 anonim ***** válasza:
74%

Mojjo, sajnos lefutottam már párszor ezt a kört.

Erre jön mindig a nagy okosságuk, hogy "hát de akkor is kutya maradt, nem szúnyog, vagy barackfa". Mire megkérem hogy akkor definiálja nekem pontosan mitől és meddig kutya a kutya. Na erre már csak jön a mellébeszélés, hogy hát miért kéne már neki biológiai definíciót adni. Mire közlöm hogy talán azért, mert különben milyen alapon jelenti ki hogy a "kutya az kutya", ha nem is tudja megfogalmazni hogy mi az a kutya.

Erre pedig vagy tereli a témát, vagy átmegy személyeskedésbe, vagy egyszerűen válasz nélkül hagyja a dolgot. Értékelhető reakciót még egyikük sem tudott adni...

2017. máj. 21. 20:05
 48/163 Mojjo ***** válasza:
71%

Van másik kérdés: nem az, hogy a kutya kutya-e, hanem, hogy a farkas és mondjuk az a lény, amit mutattam, az ugyanaz-e. Mert azt egy hat éves is tudja, hogy a farkasból lettek kitenyésztve. De ha valaki azt mondja egy csivavára, vagy palota pincsire nézve, hogy igeeen, a farkas az farkas maradt, akkor ott valaki túltolta a törkölypálinkát:D

Márpedig ez a kérdésem/kérésem a kérdezőhöz: nézzen meg egy csivavát és/vagy egy palota pincsit és mondja el, hogy akkor a farkas farkas maradt-e. Mellébeszélés nélkül, igen, vagy nem.

2017. máj. 21. 20:12
 49/163 Cerevisiae ***** válasza:
77%

Itt is mutattam a luxpup-ot a Kérdezőnek:

[link]

Nem vennék rá mérget, hogy ezt mindenki kutyaként azonosítaná be... :)

Kérdeztem a Kérdezőtől, ha a lóból csak ló lehet, akkor hogy lett a farkasféléből ez a luxpup? Hiszen farkasból csak nagytestű farkas lehet. Látott már valaki más eredményt? Osztán még a kreacinisták is belátják, hogy ez az alighogy kutya is a szürkefarkasszerűből alakult ki.

Látott már valaki busman ember nászából szép magas fehér embert létrejönni? Senki. Ennek ellenére a különböző emberfélék kialakulását bizonyítottnak tartják a valláskárosultak is (vagyis nem a vallással van bajom, hanem az elvakultakkal), de a törzsfejlődést nem.

Mi a szar logika alapján tartják bizonyítottnak a különböző emberfélék kialakulásának lehetőségét, ha tök ugyanúgy senki nem látott még új emberfélét kialakító folyamatot se, pont ugyanúgy, ahogy törzsfejlődésest se?

Ráadásul ha elfogadják az ilyen újfajta embert létrehozni képes evolúciót, mondván hogy közben új szerv soha nem alakul ki, akkor mi a szarért nem alakulhatott ki az ő elméletük szerint a mejomszerű ősből az ember? Semmiféle új szerve nincs az embernek a csimpánzhoz képest. Akkor???

Mert az ember sokkal okosabb... basszus... a csimpánz is mérföldekkel okosabb, mint a legbutább majomfaj képviselője.

De mondjuk azért a kutyák genetikailag még kompatibilisek a farkasokkal szaporodásügyileg, viszont az én "vízilóim" semennyire, és nyilvánvalóan új szerveknek is kellett képződniük. Uszony, miegyéb...

2017. máj. 21. 20:15
 50/163 anonim ***** válasza:
84%

Hm, jogos. Bár van egy sanda gyanúm hogy erre inkább nem is fog válaszolni.

A tegnapiak alapján nem igazán érdekelte mi a válasz, csak jól ki akarta élni magát.

2017. máj. 21. 20:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!