Kétféle evolúciós gyakorlati, az életből vett példát tudtok mondani?
Evolúció az nincs. Mert az nulla. Isten pedig egy.
Darwin csak okos akart lenni. Létesülés, létrejövés az nem jöhet létre teremtőerő nélkül. És intelligencia nélkül sem.
Nem tudom, jól értem-e a kérdést. De ha igen, akkor pl
1, a mobiltelefonok evolúciója
2, a kutyák koevolúciója az emberrel
Kifejtenéd kicsit, mit értesz általános evolúció alatt?
Tudtommal egy evolúció van, aminek az alapjait Darwin írta le. Az egy dolog hogy másokra is használjàk, csillagevolúció, vallások evolúciója, stb, de ezek csak átvitt értelmű kifejezések.
A Bibliában pedig nincs szó róla hogy van vagy nincs.
Itt valóban fontos az értelmezés, mert azon múlik minden.
Általános evolúció alatt értem az élővilág evolúcióját, mivel az evolúció szó alatt a legtöbb embernek a biológiai evolúció jut eszébe elsősorban.
Gyakorlati példa az élővilág evolúciójára például a tenyésztés. Igaz ez egyfajta mesterséges evolúció, hisz nem természetes szelekcióról beszélhetünk, hanem az emberi elvárás adja a szelekciós nyomást, de lényegében ugyanazok az evolúciós folyamatok teszik lehetővé ilyenkor is a populációk változását.
Viszont akkor azt kell megkérdezzem, hogy miben gondolod másnak a Darwini evolúciót az élővilág evolúciójánál?
„Egy idő után annyi eltérés lesz,hogy nem fogják megérteni egymást.”
Ez férj és feleség között is előfordul. Ha tehát arra gondolsz, hogy van valami különbség evolúciós szempontból az egymás nem megértése okán, hát nincs.
„Gyakorlati példa az élővilág evolúciójára például a tenyésztés” - ez jó példa az egyesre.
A kettes ez a kategória:
„A darwini evolúciós elmélet – ahogy a tudományokban a fejlődést figyelembe véve ez megszokott – nem teljesen lezárt volta ellenére, tudományosan megalapozottnak tekinthető és kellően leírja a fajok keletkezését és átalakulását.” /A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége - Budapest, 2008. február 26./”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!