Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért esznek...

Keresztények miért esznek disznóhúst?

Figyelt kérdés
Biblia tiltja, mégis megeszik, még vallásos keresztények is.

2017. ápr. 12. 12:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/345 anonim ***** válasza:

Látom a mellébeszélés nagyon megy.

Te hány embert köveztél már halálra mert szombaton dolgozni mert vagy kétféle anyagból készült ruhát hordott?

2017. ápr. 13. 08:20
 62/345 anonim ***** válasza:

Feltettem egy nagyon egyszerű kérdést. Betartod-e az összes parancsot (613 db van). Miért kérdéssel válaszolsz rá? Nem lehetne egy egyszerű igen - nem választ adni? Sehol sem beszéltem arról, hogy nem kell vagy kell.

Egyszerű kérdésre miért nem tudsz válaszolni?

2017. ápr. 13. 08:20
 63/345 A kérdező kommentje:
62-es, én irtam ki a kérdést, arra válaszolj. Egyébként sem jó ha átmegy személyeskedésbe. Az hogy én vagy te, betartjuk-e ezeket, nem válasz arra hogy be kell-e tartani vagy sem.
2017. ápr. 13. 08:50
 64/345 anonim ***** válasza:

Az Isten nem a visszavonások istene!

Amit egyszer kijelentett,az örökérvényű.

Hiába keresel a Bibliában olyan kijelentést,hogy Isten meggondolta magát valami parancsolata tekintetében.

2017. ápr. 13. 08:52
 65/345 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudod betartani az Ószövetséget? Pedig pont az lenne lényeg. Azért vannak a törvények hogy betartsd. "

Pont nem az a lényeg. Akkor ezek szerint te is halálra kínoznád a szelíd kegyes Krisztust, mert "szombaton gyógyított???????

Élnek megátalkodott gazemberek - akik "betartják a 613 törvényt" - közéjük tartozol?

De mindenkinek elsősorban maga felé vannak kötelezettségei- tehát azt vizsgáld meg, Isten tetsző módon élsz-e vagy bűnösként.

2017. ápr. 13. 09:08
 66/345 anonim ***** válasza:

Pedig elég lényeges kérdés. Nem rémlik egy bizonyos ige más szemében a szálkáról?

2017. ápr. 13. 09:12
 67/345 A kérdező kommentje:

" Pont nem az a lényeg. Akkor ezek szerint te is halálra kínoznád a szelíd kegyes Krisztust, mert "szombaton gyógyított?????? Élnek megátalkodott gazemberek - akik "betartják a 613 törvényt" - közéjük tartozol?"

Ez a 613 törvény Isten törvénye vagy sem? Egyébként Jézust nem ezért akarták megölni.

2017. ápr. 13. 09:32
 68/345 A kérdező kommentje:

"Az Isten nem a visszavonások istene!

Amit egyszer kijelentett,az örökérvényű.

Hiába keresel a Bibliában olyan kijelentést,hogy Isten meggondolta magát valami parancsolata tekintetében."

Tehát szerinted az Ószövetségi törvények érvényesek ma is?

2017. ápr. 13. 09:33
 69/345 anonim ***** válasza:

Félrebeszélsz kérdező, hamukázol aljas gazemberek módjára.

Számon kéred másoktól - amit te sem tartasz be, gondolom azért nem felesz erre.

És egész napodat ezzel töltöd. Ráérsz, nincsen semmi fontosabb dolog a világban, mint alázni a keresztényeket.

Szombaton gyógyít- ez volt az egyik vád. És ezek szerint szerinted Jézus Krisztus sem tartotta be a 613-at - ha te betartod nagyobb vagy nála, igen.

Hidd ezt.

Viszlát.

2017. ápr. 13. 09:49
 70/345 anonim ***** válasza:

"Nem csak az én gondolataimnak mond ellent hanem Jézusnak is. A dolog szépséghibája hogy Jézus nem találkozott sosem Pállal, tehát nem kérhetett ilyet. "

Aham, itt van a kutya elásva. Te nem hiszel a teljes Bibliának, hanem csak bizonyos részeknek. így nincs értelme vitatkozni és az Igékkel érvelni, mert csak at fogadod el, ami neked tetszik. Pál találkozott Jézussal. Apcsel 9, bár gondolom szerinted Lukács is hazudik ...

"Hát ezaz. Hol van az leírva hogy ezeket ne kell betartani?" Az apostoli levelekben, amit Te nem fogadsz el ...

13,34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást [rész 15,12. 3 Móz.19,18. Mát. 22,39. Gal. 6,2. Jak. 2,8. 1 Pét. 1,22. 1 Ján. 2,5.8- 10.3,11.4,16.21.] szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

Itt sem látok sem tiltást, sem szombattartási felhívást:)

2017. ápr. 13. 09:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!