Keresztények miért esznek disznóhúst?
"Akik szerint nem érvényes az Ószövetség azok hogy gondolják? Az egész érvénytelen? Tízparancsolat is? Vagy mindenki kiválasztja neki melyik tetszik, azt betartja, ami nem, azt figyelmen kívül hagyja? :D"
Ehhez a részhez még annyit fűznék hozzá, hogy: Nem, nem erről van szó! Az Ószövetség volt, benne a Bibliában és mi olvashatjuk. De csak mint a törvény megismerésére való betekintést. Ószövetséget tudjuk, és ha megértettük, hogy ezek a törvények vannak, akkor bizony ezeket nem tudod betartani. Egyiket sem! Folyamatosan káromlod az Istent, csak egy icike-picike "Istenem!" felkiáltással is. Mindig káromlod, az Ószövetség ennek a felismeréséért van! Az Újszövetség viszont, megmutatja, hogy van kiút és van életed is, ha elfogadod. Ez a kettő közötti külömbség, az Ószövetség bevezet abba, hogy felismered-e, hogy benne van hiba. Sőt... inkább csak hiba van bennünk, mint bármi jó. :D Az Újszövetség viszont, hogy ha beismerted a hibáid, akkor itt a megoldás csak fogadd el. Ennyi! :)
Én is keresztény vagyok (adventsita), és vallásos okból nem eszem disznóhúst (stb).
De volt idő, amikor megtértem egy történelmi egyházba, fiatalon, akkor eszembe se jutott magamra érteni ezt a kérést.
Egyrész a mo-i kultúra miatt, illetve a nagy egyházak nem foglalkoznak annyira ezekkel a kérdésekkel, de attól még a lényeget jól képviselik: Jézus, Isten Fia, Megváltó. :)
"Balinhun"
"Ehhez a részhez még annyit fűznék hozzá, hogy: Nem, nem erről van szó! Az Ószövetség volt, benne a Bibliában és mi olvashatjuk. De csak mint a törvény megismerésére való betekintést. Ószövetséget tudjuk, és ha megértettük, hogy ezek a törvények vannak, akkor bizony ezeket nem tudod betartani. Egyiket sem! Folyamatosan káromlod az Istent, csak egy icike-picike "Istenem!" felkiáltással is. Mindig káromlod, az Ószövetség ennek a felismeréséért van! Az Újszövetség viszont, megmutatja, hogy van kiút és van életed is, ha elfogadod. Ez a kettő közötti külömbség, az Ószövetség bevezet abba, hogy felismered-e, hogy benne van hiba. Sőt... inkább csak hiba van bennünk, mint bármi jó. :D Az Újszövetség viszont, hogy ha beismerted a hibáid, akkor itt a megoldás csak fogadd el. Ennyi! :)"
Nem tudod betartani az Ószövetséget? Pedig pont az lenne lényeg. Azért vannak a törvények hogy betartsd. Egyébként nem válaszoltál a kérdésre. Akik szerint nem érvényes az Ószövetség azok hogy gondolják? Az egész érvénytelen? Tízparancsolat is? Vagy mindenki kiválasztja neki melyik tetszik, azt betartja, ami nem, azt figyelmen kívül hagyja?
56-os nem kaptam választ. Amit eddig kaptam az csak azt erősíti meg bennem hogy mindenki kiválogatja a neki tetsző parancsokat, amit meg nem akar betartani arra rámondja hogy nincs érvényben, és arra hivatkozik hogyha mégis Jézus majd eltörli ezt a bűnét.
A gagyi beszólásod pedig nem érdekel.
"Megtudhatjuk végre, hogy te betartod-e az összes 613 ószövetségi parancsot vagy sem?"
Megmutatnád azt a verset az Újszövetségben ami érvénytelenné teszi a 613 ószövetségi parancsot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!