Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért esznek...

Keresztények miért esznek disznóhúst?

Figyelt kérdés
Biblia tiltja, mégis megeszik, még vallásos keresztények is.

2017. ápr. 12. 12:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/345 anonim ***** válasza:
76%
Kedves Kérdező, problémák vannak látom. Az evésnek semmi köze a megváltáshoz. NEM azt kell elfogadni, hogy: OK, vannak parancsolatok!" Dehogy! Isten áldozatát KELL elfogadni, ugyanis ezt mondja Krisztus, Pál és maga a Biblia: "Mert ki a hazug, ha nem az aki, nem vallja, hogy Jézus valóban a Krisztus?" vagy "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki nem juthat az Atyához csakis ÉN általam!" és "Tartsátok meg a legfontosabb parancsolatot, miszerint: Szeresd úgy felebarátod, mint önmagad" és "Mert a törvény cselekedeteiből senki nem igazúl meg előtte, hiszen a törvény csak a bűn felismeréséért van." és "Most a törvénytől függetlenül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot tesznek a törvény és a próféták. Istennek ez az igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által lesz mindazoké, akik hisznek. Mert nincs külömbség, mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek Isten dicsősége nélkül, és az ő kegyelméből ingyen igazulnak meg a Krisztus Jézusban való váltság által." Ezek a versek, kifejezetten Krisztusba való hitre buzdít, nem arra, hogy ne egyél Disznó húst, vagy más Ószövetségben Zsidóknak leírt tíltott állat húsának evéséről! Vért NEM szabad se enni se inni, mivel abban van az élőlény életereje, de hogy disznóhúst ehetsz vagy nem ehetsz, NEM oszt, NEM szoroz! Békesség neked. :)
2017. ápr. 12. 22:02
 52/345 anonim ***** válasza:
100%

"Akik szerint nem érvényes az Ószövetség azok hogy gondolják? Az egész érvénytelen? Tízparancsolat is? Vagy mindenki kiválasztja neki melyik tetszik, azt betartja, ami nem, azt figyelmen kívül hagyja? :D"

Ehhez a részhez még annyit fűznék hozzá, hogy: Nem, nem erről van szó! Az Ószövetség volt, benne a Bibliában és mi olvashatjuk. De csak mint a törvény megismerésére való betekintést. Ószövetséget tudjuk, és ha megértettük, hogy ezek a törvények vannak, akkor bizony ezeket nem tudod betartani. Egyiket sem! Folyamatosan káromlod az Istent, csak egy icike-picike "Istenem!" felkiáltással is. Mindig káromlod, az Ószövetség ennek a felismeréséért van! Az Újszövetség viszont, megmutatja, hogy van kiút és van életed is, ha elfogadod. Ez a kettő közötti külömbség, az Ószövetség bevezet abba, hogy felismered-e, hogy benne van hiba. Sőt... inkább csak hiba van bennünk, mint bármi jó. :D Az Újszövetség viszont, hogy ha beismerted a hibáid, akkor itt a megoldás csak fogadd el. Ennyi! :)

2017. ápr. 12. 22:09
 53/345 anonim ***** válasza:
100%
...és mindezek után a kérdező nyugodtan hajtja álomra fejét - "ma is jót kötekedtem, igaz hogy közben lefejeztek néhány kopt keresztényt, éhen halt a sarki koldus, szomszédom beteg, nincs aki ápolja, nem végeztem el semmi érdemleges feladatot- de kit érdekel?"
2017. ápr. 12. 22:13
 54/345 anonim ***** válasza:
100%

Én is keresztény vagyok (adventsita), és vallásos okból nem eszem disznóhúst (stb).

De volt idő, amikor megtértem egy történelmi egyházba, fiatalon, akkor eszembe se jutott magamra érteni ezt a kérést.

Egyrész a mo-i kultúra miatt, illetve a nagy egyházak nem foglalkoznak annyira ezekkel a kérdésekkel, de attól még a lényeget jól képviselik: Jézus, Isten Fia, Megváltó. :)

2017. ápr. 12. 22:42
 55/345 anonim ***** válasza:
51%
Szia végig olvastam a válaszokat .s úgy látom nem kaptad meg a választ. Péter ĺát egy látomást, leszál egy kendö az égből tele mindenféle állatal, barmokal emlösökkel csúszó mászokkal, és azt mondja az Úr neki hogy öld és egyed, de Péter ellen áll mert nem eszik tisztátalant. Azt mondja neki az Ur erre hogy ne mondt te tisztátalannak amit én megtisztitottam!! Háromszór ismétlödik meg ez a látomás! Amit nem szabad a keresztényeknek sem az az állatot megelevenitö vérrel együtt enni a hust!! Az apcselben van ez az igerész, nincs most idöm kikeresni. Ép dolgozni megyek. Remélem tudtam segiteni.
2017. ápr. 13. 06:37
 56/345 anonim ***** válasza:
55# rengeteg választ kapott, de nem érdekli. Tipikus adventista hozzáállás, amikor a Biblia ellentmond neki, mégis kényszeresen kötözködik tovább. Több oldalon keresztül értelmes és értékes hozzászólásokat kapott, mégsem érti. Na akkor vajon ki lakik benne?
2017. ápr. 13. 06:54
 57/345 A kérdező kommentje:

"Balinhun"

"Ehhez a részhez még annyit fűznék hozzá, hogy: Nem, nem erről van szó! Az Ószövetség volt, benne a Bibliában és mi olvashatjuk. De csak mint a törvény megismerésére való betekintést. Ószövetséget tudjuk, és ha megértettük, hogy ezek a törvények vannak, akkor bizony ezeket nem tudod betartani. Egyiket sem! Folyamatosan káromlod az Istent, csak egy icike-picike "Istenem!" felkiáltással is. Mindig káromlod, az Ószövetség ennek a felismeréséért van! Az Újszövetség viszont, megmutatja, hogy van kiút és van életed is, ha elfogadod. Ez a kettő közötti külömbség, az Ószövetség bevezet abba, hogy felismered-e, hogy benne van hiba. Sőt... inkább csak hiba van bennünk, mint bármi jó. :D Az Újszövetség viszont, hogy ha beismerted a hibáid, akkor itt a megoldás csak fogadd el. Ennyi! :)"

Nem tudod betartani az Ószövetséget? Pedig pont az lenne lényeg. Azért vannak a törvények hogy betartsd. Egyébként nem válaszoltál a kérdésre. Akik szerint nem érvényes az Ószövetség azok hogy gondolják? Az egész érvénytelen? Tízparancsolat is? Vagy mindenki kiválasztja neki melyik tetszik, azt betartja, ami nem, azt figyelmen kívül hagyja?

2017. ápr. 13. 08:03
 58/345 anonim ***** válasza:
Megtudhatjuk végre, hogy te betartod-e az összes 613 ószövetségi parancsot vagy sem?
2017. ápr. 13. 08:10
 59/345 A kérdező kommentje:

56-os nem kaptam választ. Amit eddig kaptam az csak azt erősíti meg bennem hogy mindenki kiválogatja a neki tetsző parancsokat, amit meg nem akar betartani arra rámondja hogy nincs érvényben, és arra hivatkozik hogyha mégis Jézus majd eltörli ezt a bűnét.

A gagyi beszólásod pedig nem érdekel.

2017. ápr. 13. 08:12
 60/345 A kérdező kommentje:

"Megtudhatjuk végre, hogy te betartod-e az összes 613 ószövetségi parancsot vagy sem?"

Megmutatnád azt a verset az Újszövetségben ami érvénytelenné teszi a 613 ószövetségi parancsot?

2017. ápr. 13. 08:15
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!