Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért esznek...

Keresztények miért esznek disznóhúst?

Figyelt kérdés
Biblia tiltja, mégis megeszik, még vallásos keresztények is.

2017. ápr. 12. 12:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/345 anonim ***** válasza:
85%

"Te Pált követed vagy Jézust?

Nem a kérdésekre válaszoltok. "

Pált, mert Jézus ezt kéri. Amúgy ha Pált követed, Krisztust követed. Maga a Biblia írja:

1 Kor

11,1 Legyetek az én követőim, mint én is a Krisztusé.

Veszélyes dolog azonban a páli teológiát kritizálni, csak mert ellenmond a gondolataidnak.

2017. ápr. 12. 15:59
 42/345 anonim ***** válasza:
73%

"Nem mert nem mondja hogy ételről van szó."

Az étel befelé megy a szádon, nemde? Akkor meg mire fel kötözködsz?

2017. ápr. 12. 16:21
 43/345 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem maradjunk szelídek:)

Azt hadd kérdezzem meg, hogy a kérdező adventista? Mert akkor abbahagyom, nem fogom tudni meggyőzni

2017. ápr. 12. 16:27
 44/345 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos a szektások elég sajátosan értelmezik az ószövetségi törvényeket. Például a kedves kérdező fennakadt a disznóhús megevésén, de kérdem én, számolja, hogy szombaton hány lépést tesz meg és betartja az összes szombatra vonatkozó tilalmat? Csak kóser boltban vásárol? Lehetne még sorolni. Ha nem, akkor a disznóhús elutasítása is csak álkeresztény képmutatás.
2017. ápr. 12. 17:21
 45/345 KZitus ***** válasza:
64%

Szia

Valóban a Bibliáan csak a zsidó nemzet számára volt betíltva némely állat, amelyeket nem volt szabad fogyasztani, közötte volt a disznó(hús) is.

Mindez a keresztány korszakkal megszünt, ahogyan az egész mózesi történy is érvénytelenné vált. Egyedül Krisztus tudta azt betölteni. Krisztus a keresztelkedése után éppen azzal töltötte földi szolgálatát, hogy követőivé tegyen minél több zsidót és elmondta nekik mit kell tenniük, ogy Isten előtt elfogadható életet éljenek.

Azoknak a zsidóknak akik követőivé áltak, illteve csak némelyeknek, bizony problémát jelentett az, hogy ehetnek, vagy nem ehetnek disznóhúst. Az Apostolok cselekedetei több helyen foglalkozik ezzel a témával Végül a vének testülete hozott döntést, amely a Cselekedetek 15:28,29 olvasható „a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a paráznaságtól”.

De Pál apostol is foglalkozott ezel a témával:

1Timóteusz 4:3

ezek tiltják a házasságot, megparancsolják az eledelektől való tartózkodást, melyeket az Isten arra teremtett, hogy hálaadással részesedjenek belőle azok, akiknek van hitük, és pontosan ismerik az igazságot.

Róma 14:17

Az Isten királysága ugyanis nem evést és ivást jelent, hanem igazságosságot, békét és örömet szent szellemmel.

1Korintusz 10:25

Továbbra is mindent megegyetek, amit a húspiacon árulnak, nem tudakozódva a lelkiismeretetek miatt;

Róma 14:3

Aki eszik, ne nézze le azt, aki nem eszik, és aki nem eszik, ne ítélje meg azt, aki eszik, mert az Isten őt szívesen fogadta.

Bár ezekben a versekben tényleg nincsen megemlítve a "disznóhús", de az 1Korintusz 10:25 világosan rámutat,hogy "mindent" meg lehet enni ami a húspiacon kapható. Amit Isten tisztának és eledelnek tekint, azt tiszteletlenség lenne másként tekinteni, mint Isten.

2017. ápr. 12. 18:30
 46/345 anonim ***** válasza:
85%
Nem értem igazán a kérdésed Kérdező, ÉN keresztény vagyok és eszek disznóhúst, az hogy az Ószövetség tíltja a Zsidóknak, az nem arra ad okot, hogy felülírja a Újszövetséget, hiszen az Újszövetség a tökéletes szövetség, ahogyan ezt Krisztus is mondja a Zsidókhoz írt levél 8:6-7-ben is: "Most azonban annyival kiválóbb szolgálatot nyert, amennyivel jobb szövetségnek közbenjárója, amely jobb ígéretek alapján köttetett. Mert ha az az első kifogástalan volt volna, nem kerestetett volna hely a másodiknak." Az Újszövetségben, ahogyan az egyik felhasználó is írta, Pál írja, hogy minden állat azért van hogy az ember megegye, és uralkodjék rajta. Semmi tilalom sincsen arra az Újszövetségben, amely tíltaná a Disznó megevését. :) De aki nem akar enni ne egyék. Ha valakit ez botránkoztat, azt írja az írás, inkább ne egyél húst. Békesség neked! :)
2017. ápr. 12. 18:53
 47/345 anonim ***** válasza:
66%

A Biblia engedi a keresztényeknek:

Amit Isten megtisztított, ne nevezd azt tisztátalannak!

Ezt pedig Jézus mondta:

Nem értitek, hogy ami kívülről megy be az emberbe, az nem teheti tisztátalanná, mert nem a szívébe megy, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül?

2017. ápr. 12. 19:49
 48/345 Vortrekker ***** válasza:
66%

Nemcsak disznóhúst esznek sokan, hanem disznóvért is... Undi... 😶

Csak mert az üdvösség nem attol fugg hogy mit eszel vagy iszol, attol a disznóhús nem vált egyik pillanatról a másikra egészségessé. Ugyanolyan egészségtelen mint volt, csak nem attol fox udvozulni mert tartózkodsz tole, hanem kegyelemből.

2017. ápr. 12. 20:10
 49/345 A kérdező kommentje:

Pált, mert Jézus ezt kéri. Amúgy ha Pált követed, "Krisztust követed. Maga a Biblia írja:

1 Kor

11,1 Legyetek az én követőim, mint én is a Krisztusé.

Veszélyes dolog azonban a páli teológiát kritizálni, csak mert ellenmond a gondolataidnak."

Nem csak az én gondolataimnak mond ellent hanem Jézusnak is. A dolog szépséghibája hogy Jézus nem találkozott sosem Pállal, tehát nem kérhetett ilyet.

"Például a kedves kérdező fennakadt a disznóhús megevésén, de kérdem én, számolja, hogy szombaton hány lépést tesz meg és betartja az összes szombatra vonatkozó tilalmat? Csak kóser boltban vásárol? Lehetne még sorolni. Ha nem, akkor a disznóhús elutasítása is csak álkeresztény képmutatás."

Hát ezaz. Hol van az leírva hogy ezeket ne kell betartani?

2017. ápr. 12. 21:25
 50/345 A kérdező kommentje:

Akik szerint Jézus nem zsidó azoknak ajánlom:

Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.

Vagyis Jézus zsidó és zsidókhoz szólt.

"Csak mert az üdvösség nem attol fugg hogy mit eszel vagy iszol, attol a disznóhús nem vált egyik pillanatról a másikra egészségessé. "

Tévedsz. Akkor üdvözülsz ha betartod a parancsolatokat. Ezt Jézus mondja.

Máté 19:17 Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat."

Akik szerint nem érvényes az Ószövetség azok hogy gondolják? Az egész érvénytelen? Tízparancsolat is? Vagy mindenki kiválasztja neki melyik tetszik, azt betartja, ami nem, azt figyelmen kívül hagyja? :D

2017. ápr. 12. 21:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!