Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Ti miért nem hisztek...

Ateisták! Ti miért nem hisztek istenben?

Figyelt kérdés

2017. febr. 12. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
100%

"egyetlen bizonyítékot se találtam Isten létezhetetlenségével kapcsolatban."

Nem ebben a témakörben írtuk le, hanem másik fórumon.

Nagyon röviden:

1: önellentmondások (végtelen jóság ÉS igazságosság),

2: ellentmondás a világgal (végtelen tudás és előrelátás valamint az előzők - ÉS a világunk, ami közel sem optimális, még kevésbé tökéletes, és soha nem is volt az).

2017. jún. 9. 21:45
 72/85 anonim ***** válasza:
0%

69: Elmondom mit csinálsz. Elindulunk egy pontról, te állítasz valamit, én megcáfolom, te válaszodban ezt hibásnak véleményezed, majd én újra cáfolok, és ez mind megy újra és újra... Egy idő után kifogysz az érvekből,-amit egyébként pont te mondtál rólam-de mivel nem tudsz semmi újat felmutatni, ezért visszatérsz disputánk alapjához, speciel a te állításodhoz. Ennek nem látom értelmét. Egyébként jót beszélgettünk, én élveztem azt, hogy egy kicsit beleláthattam a "másik oldal" gondolatvilágába, én is elgondolkoztam, egyszóval, örültem neki.

69: teljesen egyetértek veled, azt kivéve, amit az evolúcióval kapcsolatban írtál. Ha azt hiszed, hogy az evolúció tudományosan bizonyított, akkor bizony tévedsz. Teljesen őszintén, minden lekezelés nélkül tanacsolom, hogy nézz utána egy kicsit jobban a dolognak. Az evolúció 6 fő részre bontható. Ezekből 2 az(amik mai világunkhoz legközelebb állnak), ami bizonyítható, de tudtommal ezek egyike sem mond ellent sem a teremtésnek, sem valamely transzcedens, természetfölötti létezésének. Így hát nem kell ahhoz "nagyobb hit", hogy valaki a teremtésben higgyen, mint az evolúcióban. Nem ástam magam bele a témába nagyon, mert nem igazán köt le, de nézz utána jobban, előfordulhat, hogy valamit rosszul írtam, tévedtem. Egyébként kommented minden további részével teljesen egyetértek :)

2017. jún. 9. 21:52
 73/85 anonim ***** válasza:

71: Számomra kicsit furcsán fogalmaztál, de azt hiszem értem azt, hogy mire gondoltál.

Igazságosság-Jóság

Nem látom, hogy ez a két tulajdonság miért mondana ellent egymásnak. Hadd hasonlítsam Istent egy érméhez. Két oldala van: igazság és szeretet(jóság). Az érme egy, két oldallal. Megpróbálom elmagyarázni, hogy ezt mi támasztja alá a valóságban.pp

2017. jún. 9. 21:59
 74/85 Mojjo ***** válasza:
100%

@72: valószínűleg egy másik vitát nézhettél. Amúgy egy titka van a dolognak: baromi sok időbe és energiába kerülne bővebben kifejteni a dolgokat, és láthatóan felesleges is. Így pedig untat Ami miatt te valószínűsíted, hogy létezik isten, az nem valószínűsít semmit, ez már ki lett tárgyalva. Mellesleg nem, hogy nem cáfoltad, nem is reagáltál rá. De mondom: fárasztó és felesleges. Egy egyszerű tényközléssel hamarabb rövidre lehet zárni. Ha azt mondod, mégis _őszintén_ érdekel a bővebb álláspontom, kifejthetem, de kétlem, hogy így lenne.

Egyébként az evolúció egy teljes körűen bizonyított természeti jelenség. Mellesleg a szaporodás mikéntjéből adódóan nem tudna nem létezni. Ha empirikus bizonyítékaink nem lennének rá, még akkor is tudnánk a létéről, mert elkerülhetetlen és törvényszerű. Aranyos, hogy hozzáteszed, hogy nem ástad bele magad, míg én pl évekig sz.ptam az egyetemen, hogy legyen egy biológus diplomám, de biztosan elhiszem neked, hogy nem létezik egy természeti jelenség, ha te mondod :)

2017. jún. 9. 22:01
 75/85 anonim ***** válasza:
100%

"Az evolúció 6 fő részre bontható."

Ezeket leírhatnád, mert szerintem itt mindenkinek újdonság lesz.

Az evolúció ugyanis pontosan KETTŐ részből áll, és 100%-ig bizonyítva van. Semmiféle kétség nincs arról, hogy ez valós folyamat.

"de tudtommal ezek egyike sem mond ellent sem a teremtésnek, sem valamely transzcedens, természetfölötti létezésének."

Valóban - csak a bibliai teremtésnek.

"Így hát nem kell ahhoz "nagyobb hit", hogy valaki a teremtésben higgyen, mint az evolúcióban."

Ezzel most magadnak rúgtál egy gólt.

Ha azt mondod, hogy az evolúció NEM mond ellent a teremtésnek, akkor mi akadályoz meg, hogy mindkettőt elhidd?

Mert, csak?

2017. jún. 9. 22:02
 76/85 anonim ***** válasza:

"Nem látom, hogy ez a két tulajdonság miért mondana ellent egymásnak."

Azért, mert nem vetted figyelembe, hogy mindkettő VÉGTELEN.

Kérlek, vedd ezt figyelembe és gondold újra.

2017. jún. 9. 22:06
 77/85 anonim ***** válasza:
0%
Isten szeretett volna szeretni, ezért megteremtette a világot és az embert. Ő azt akarta, hogy az ember boldog legyen, ezzel akarta kifejezni a szeretetét. Mindent megteremtett jónak. Ő nem robotit akart teremteni, hanem érző embert, aki önként szereti őt és nem kötelességből. Szabad akaratot adott neki. Az ember pedig rosszul döntött. Isten jellemzője az is, hogy tiszta. Ez azt jelenti, hogy nincs benne bűn. Épp ezért az ember engedetlenségét, amely bűn, nem tudta elviselni, ezért kiűzte az embert az Édenből. Tulajdonsága még az is, hogy igazságos. Azt olvassuk a Bibliában, hogy Ő az ő képére és hasonlatosságára teremtette az embert. Tehát Isten azt akarta, hogy az ember rá hasonlítson, hogy Őt kövesse. Tehát Isten azt akarta, hogy az ember hozzá hasonlóan bűntelen legyen. De mivel az ember ezt nem akarta, ezért Isten igazságossága folytán képtelen volt nem büntetni. De hiszen ez ellentmond a szeretetének. Nem. Isten elküldte az Ő egyszülött Fiát, hogyha lenne olyan ember, aki hisz Őbenne, és bánja bűneit, kegyelmet kér, akkor Isten azon megkönyörül. Ennyire szeret minket Isten! Minden az emberen múlik. Az ő döntése hogy mit választ, de tettének gyümölcsét learatja attól függetlenül hogy jól döntött vagy sem. Úgyhogy ez nem ellentmondásos. Sajnos a második érvet nem értettem igazán, kérlek fejtsd ki bővebben!
2017. jún. 9. 22:18
 78/85 anonim ***** válasza:
100%

#77, ne haragudj: nincs kedvem még egyszer elkezdeni ezt a vitát. Ami állításokat hoztál, az mind, kivétel nélkül téves. Már sokszor leírtam mindegyikről, hogy miért - ha nem tudod, inkább keress vissza.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy ha egy jó szándékú hívővel vitatkozom, akkor egyszer, valahol a 6. lépés tájékán megmakacsolja magát, és elkezd tagadni egy nyilvánvaló tényt.

Onnan kezdve meg vége. Úgy nem mehet tovább a vita, onnan kezdve veszekedés lesz belőle.

2017. jún. 9. 22:23
 79/85 anonim ***** válasza:
100%

# 72 " Teljesen őszintén, minden lekezelés nélkül tanacsolom, hogy nézz utána egy kicsit jobban a dolognak. Az evolúció 6 fő részre bontható."

- Talán neked kellene (őszintén, minden lekezelés nélkül) utánanézned dolgoknak, és akkor nem mondanál ilyen rettenetnagy baromságokat... 6 rész? Milyen 6 rész?

Az evolúciós elmélet (mint természettudományos elmélet) az élőlények mai változatosságának kialakulását írja le, egyetlen, közös létformából. A kulcsszavai pedig: replikáció, variáció, szelekció. A többi Mojjo úgyis részletezi majd :).

2017. jún. 9. 22:27
 80/85 anonim ***** válasza:
100%
Oh, bocsánat, lemaradt: Mojjo HamburgerTestvér....
2017. jún. 9. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!