Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Ti miért nem hisztek...

Ateisták! Ti miért nem hisztek istenben?

Figyelt kérdés

2017. febr. 12. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
Csak arra kérlek,hogy az utolsó kommented első két mondatát olvasd el újra, mert ellentmondásos.
2017. jún. 9. 14:57
 62/85 anonim ***** válasza:
Bár már volt említve, hogy nem lehet bizonyítani Isten létezését, válaszod az volt, hogy amit nem tudunk bizonyítani, azt természetesen nem hisszük el. A hitnek pont ez a lényege. Annak ellenére, hogy nem tudom bizonyítani Isten létét, megvagyok róla győződve. Ez a hit. Ha valaki berohan a házadba, és azt mondja, hogy az ég az éjszaka kellős közepén, akkor te menekülsz nem? Nem keresed a bizonyítékokat, hanem elhiszed neki, meg vagy győződve róla, hogy igazat mond.
2017. jún. 9. 15:04
 63/85 anonim ***** válasza:
És tulajdonképpen erről szól a keresztyénség.
2017. jún. 9. 15:06
 64/85 Mojjo ***** válasza:
100%

@62-63: mondtam, hogy ha nem hajt valami kényszer, akkor értelmetlen a hit. Ha azt mondják, ég a házam, eléggé hajt kényszer, szerintem nem kell ragoznom, miért. Titeket pedig pszichológiai kényszerek hajtanak vallásos hitbe.

Természetesen igen, a hitnek ez a lényege. Senki nem mondta, hogy nem. Csak arról beszélgettünk itt ebben a topicban, hogy mi miért is nem hiszünk.

Amúgy milyen érdekes: te a bizonyítatlanságot legyerekesezted, meg kezdetleges gondolkozádoztad, és megpróbáltál bizonyítékokat hozni. Csak miután ez nem sikerült, kezdted el hangoztatni, hogy dehát a hithez nem is kellenek bizonyítékok. Szerinted nem érdekes ez? :)

2017. jún. 9. 15:20
 65/85 anonim ***** válasza:
Szerintem elfáradhattál már ebben a hosszú szócsatározásban. Amikor az egyik hozzászóló azt mondta, hogy nincs semmilyen materiális, azaz kézzelfogható bizonyíték Isten létezése mellett, akkor én ezt gyermeki és kezdetleges gondolkodásmódnak bélyegeztem. Igen, hiszen amint már kifejtettem, ami be van bizonyítva, abban nemlehet hinni, mert azt mindenki tényként kezeli. A bebizonyítatlan dolgoknál viszont annál is inkább szükség van hitre. Hogyha hajt a kényszer, akkor van rá szükség? Már megbocsáss, de ez nem úgy működik, hogy az egyik embernek szüksége van hitre, a másiknak nincs, ezért számára nem létezik Isten. A hit nem az ostobáknak, gyerekeknek, idős asszonyoknak ,elmebetegek, érzelmileg labilis és a bizonytalan embereknek lett kitalálva! Ez a valóság! Azt hiszem sajnos rengeteg ember későn fog ráébredni a valóságra, amikor már nem lesz választási lehetőség. Kívánom neked, hogy addig dönts Jézus mellett, ameddig teheted.
2017. jún. 9. 15:40
 66/85 anonim ***** válasza:
Én nem próbáltam bizonyítékokat hozni, csak megpróbáltalak benneteket ráébreszteni arra, hogy semmivel sem valószínűbb az, hogy nem létezik Isten, mint hogy igen. Hiszen ha bebizonyítanám, -már ha lehetséges lenne- akkor nem is lenne szükség hitre.
2017. jún. 9. 15:54
 67/85 Mojjo ***** válasza:
100%
@65-66: bizonyítékok híján milyen alapon jelentheted ki tényszerűen, hogy ez a valóság? Illetve valószínűséget egész pontosan hogy számoltál?
2017. jún. 9. 16:31
 68/85 anonim ***** válasza:
0%
Hogy milyen alapon közlöm tényszerűen? Hát, csakis meggyőződésemből adódóan, mert én ezt hiszem, és ugyebár a hit a bizonyítatlan dolgokról való meggyőződés. Valószínűséget nem számoltam, nem is lehet ebben a helyzetben, de még csak nem is szükséges, mert ha egy ember ezt a kérdést objektíven, kívülről szemléli, hasonló következtetésre juthat.
2017. jún. 9. 16:39
 69/85 Mojjo ***** válasza:
100%
@68: hasonló következtetésre jutHAT valóban. Helyes a feltételes mód. Ha olyan a beállítódottsága, ja, igen. Ha meg más, akkor nem. Tényszerűen annyit tudunk, amit már leírtam: egyelőre semmi nem utal arra, hogy létezne bármiféle isten.
2017. jún. 9. 17:21
 70/85 anonim ***** válasza:
100%

" Igen, hiszen amint már kifejtettem, ami be van bizonyítva, abban nemlehet hinni, mert azt mindenki tényként kezeli."

Aham... Dobd csak fel a kérdést itt a vallás topicban, hogy kinek mi a véleménye az evolúcióról. Hiába az egyik legtöbb oldalról bizonyított folyamat (ráadásul nem csak az élővilágban), a többség hülyeségnek, konteónak, hamis igazságnak, "csak elmélet"-nek (kedvencem) fogja titulálni.

"Már megbocsáss, de ez nem úgy működik, hogy az egyik embernek szüksége van hitre, a másiknak nincs, ezért számára nem létezik Isten. A hit nem az ostobáknak, gyerekeknek, idős asszonyoknak ,elmebetegek, érzelmileg labilis és a bizonytalan embereknek lett kitalálva! Ez a valóság!"

No várj várj. A magyar nyelvben a hit szó kétféle értelemben használatos, bár többnyire az emberek összemossák (mind ateista, mind vallásos oldalról). Az, hogy én hiszem azt, hogy sikerülni fog a matek és fizika emelt szintű érettségim ha tanulok rá, valamint hiszem azt, hogy ezekkel a tantárgyakkal bekerülök a BME-re, továbbá azt elvégezve könnyebb lesz az életem, ehhez is hit kell, aminek pedig nem sok köze van semmiféle valláshoz. Ilyen hite bizony mindenkinek van, és mindenkinek szüksége is van rá, ezt aláírom.

De arra a hitre, hogy valami nem bizonyítottan létező felsőbb hatalomban hinni, ez viszont már csak kevesebbeknek szükséges, nekem pl. egyáltalán nem. És fenyegethetsz bármennyi Jézussal meg pokollal meg ilyesmivel, engem az sem izgat, mert nem érdekel ez az egész, nem hiszem azt, hogy léteznének ezek a dolgok, és még soha nem tapasztaltam semmiféle hátrányát sem ezen vallásos hit hiányának az életemből. Legfeljebb jót mosolygok rajtad, pont ahogyan te is jót mosolyogsz rajtam, és ezzel kvittek is vagyunk. Neked szükséged van rá, úgy érzed, nekem meg nincs, úgy érzem, ennyi az egész.

Nekem alapvetően nincs is semmi bajom a vallással, a vallásos emberekkel. Azt viszont nagyon nem tudom elviselni, mikor valaki a vallásos hitére hivatkozva bizonyított tudományos tényeket kezd el tagadni, ráadásul ezt széles nyilvánosság előtt is közzé teszi. Ezt elmebajnak tartom, és mivel az ilyen illetők többnyire a Bibliára vagy a vallásukra hivatkoznak, így értelemszerűen a keresztény vallásban látom az illető elmebajának gyökerét.

2017. jún. 9. 19:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!