Mi a Szentháromság az alábbiak szerint?
István35 bejegyzései szerin:Az Atya nagyobb Jézusnál,Szentszellemnél.
Az Atya egyenlő Jézussal és a Szentszellemmel.
Az Atya mindent Jézusnak adott akkor mi maradt az Atyának,és ha a Szentszellem nemkapott semmit,hogy egyenlőek?
János.17:3.Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent,és akit elküldték a Jézus Krisztust.
1Tesz.1:9
1.János.5:20
1.Tim.4:10
5Mozes.6:4
5.Mozes.32:39
Efé.4:6
5.Mozes.5:7
Ézsaiás.42:8
Zak.14:9
Márk.12:29
1Kori.8:6
Zsoltár.83:18,19
1Timoteus.2:5
Épp az imént kaptál vagy két tucat igét Apexustól, ami alátámasztja a Szentháromságot.
Ezek után elég pofátlan dolog hogy meg sem próbálod a saját igazad bizonyítani, hanem igéket kérsz bizonyítéknak... Miközben épp az előbb kaptál!
Majd ha azt mind megcáfoltad, akkor lesz miről beszélni.
81.Én Apexusszal a témát ha vissza olvasod elintéztem még privátban is.De te bele vágtál most haragos váddal hátrász ki,anélkül,hogy idéznéd,hol irja a Fiú és Szentlélek Istent.
Egyenesegy ki és felelj keresztény modra és hanem az se baj, de akkor illik békésen elköszönni.
Sehol semmi nem utal arra, hogy bármit is elintéztél volna. Csak kaptál egy rakás bizonyítékot, amit szokás szerint figyelmen kívül hagysz.
De akkor tessék egy konkrét ige:
1Kor 12,11
"Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek."
Tehát a Szent Lélek semmiképp nem egy személytelen erő, hisz Ő maga hoz döntést a saját tetszése szerint.
84."jehovás"nem tudsz egy nevet kimondani?Vagy nem akarod?
Pedig az állam adminisztráció ugy irja le Jehova Tanúi Vallásos szervezete.
Én sem mondom a vallásod helyett inkvizítor.
Egyáltalán mi az a szentszellem?
Na jó beismerem utána néztem (nem vittem túlzásba), jehova tanúi-s oldalt bedobott, nem is ástam magam jobban a témába.
Nos nekem ennyi elég is volt, egy ~100 éves szekta (jehova tanúi) ne akarja megmagyarázni, hogy ez nem így/máshogy volt 2000 évvel ezelőtt/máshogy van most.
Tényleg csak sajnálni tudom, akik tévútra tértek.
88.A 100 éves szekta félre magyarázza, ha nem volna igaza akkor is mentségire volna az idő.De egy kétezer éves szekta hülyeséget beszéljen, már az idő sem áll a mentségére.
De ha valaki rövid idő alatt felismeri a hibát és javít rajta az helyes.De ha valamely vallás 2000 év alatt tudja,hogy hibás a tantétele és nem javít rajta az szándékosan bünözik.
A főkérdésben lévő idézetek mind hamisak?És még legalább három annyi van.
A kettő közül valamelyik hazudik vagy te vagy Jézus és a biblia.
Én Jézus oldalán állok, neki hiszek és a Bibliának.
Az emberi okoskodást elvetem,kifejezetten utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!