Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a Szentháromság az alábbiak...

Mi a Szentháromság az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

István35 bejegyzései szerin:Az Atya nagyobb Jézusnál,Szentszellemnél.

Az Atya egyenlő Jézussal és a Szentszellemmel.

Az Atya mindent Jézusnak adott akkor mi maradt az Atyának,és ha a Szentszellem nemkapott semmit,hogy egyenlőek?

János.17:3.Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent,és akit elküldték a Jézus Krisztust.

1Tesz.1:9

1.János.5:20

1.Tim.4:10

5Mozes.6:4

5.Mozes.32:39

Efé.4:6

5.Mozes.5:7

Ézsaiás.42:8

Zak.14:9

Márk.12:29

1Kori.8:6

Zsoltár.83:18,19

1Timoteus.2:5

2016. dec. 26. 14:44
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/271 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, fejezd már be a hisztit!

A Szentháromságban EGY Isten van, és ez az Isten HÁROM személyben jelent meg a Bibliában. De ugyanarról az EGY Istenről van szó mindahányszor!

2017. máj. 13. 20:13
 112/271 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező!

Én azt a linket azért tettem fel neked,hogy TUDJ különbséget tenni a TÁRGY meg az ELEM között.

Mert elég SZÉGYEN, hogy valami olyasmit akarsz megérteni mint a Szentháromság miközben HALVÁNY GŐZÖD SINCS, hogy mi a TÁRGY és mi az ELEM!

Kompri??

A belinkelt oldalnak semmi köze sincs a Szentháromsághoz!

Segíteni akartam,hogy megértsd a föld elemeit de már bánom.

Tudod nem csak az őrtoronyból áll a világ mert az Őrtornyon túl is van élet és vannak emberek és nem is akár milyen emberek hanem olyan emberek akiknek ma meg köszönhetjük, hogy különbséget tudunk tenni egy TÁRGY meg egy ELEM között!

Egyébként már jeleztem neked,hogy a TŰZ csak egy PÉLDA, érted!-PÉLDA volt!!!

Mondhattam volna PÉLDÁNAK a vizet, mondhattam volna PÉLDÁNAK egy virágot bármit mondhattam volna PÉLDÁNAK.

Te rátapdtál erre a PÉLDÁRA és csak fújod az értelmetlen dumát.

Vagy így akarsz felidegesíteni?

Hát sikerült neked gratulálok!!!

Ezt tanítják nektek ott bent, hogy mikor sarokba szorítanak akkor tegyétek a hülyét?- és ez keresztény viselkedés szerinted!?

Nem azt tanítja a Biblia,hogy egyenes utakon járjunk?

És nem nemesebb dolog ha az emberre úgy tekintenek mint egy egyenes őszinte emberre, mint inkább egy gyökérnek lássanak?

Biztos,hogy az első padban ülsz...

Mi a te motivációd, hogy így viselkedsz?

Felteszel egy kérdést és a jóhiszemű emberek segíteni próbálnak,hogy meg értsd a lényeget.

Te mit csinálsz erre!?

Mindenkit ki oktatsz és csúfot űzöl a válaszokból mert egyszerűen nem is érdekelnek a válaszok, te nem is azért tetted fel a kérdést mert komolyan érdekel a válasz hanem azért,hogy kiélvezd a beteges fantázia világodat!

Ötös!!!

Csak azt nem veszed észre magadról,hogy olyan buta vagy mint a fekete föld!

Nem tudsz különbséget tenni egy példa meg egy valóság között mitöbb halvány gőzöd sincs a fizikáról meg még ki tudja miről, de te a Szentháromságot meg akarod cáfolni mert te annyira tökös gyerek vagy...

Hát öregem viszed a babérokat!

Én befejeztem!

2017. máj. 13. 20:53
 113/271 A kérdező kommentje:
112.Miért nem lehet mindenkinek a saját véleménye,anélkül,hogy degradálnád.
2017. máj. 13. 21:54
 114/271 anonim ***** válasza:
0%

112.Mégis miről beszélsz a kérdezővel?

Nem is tudom miért állt le veled.

Irod a kérdezőnek "Én azt a linket azért tettem fel neked,hogy tudj különbséget tenni a tárgy meg az elem között.Mert elég szégyen ,hogy valami olyasmit akarsz megérteni mint a Szentháromság miközben halvány gőzöd sincs,hogy mi a tárgy és mi az elem!

Kompri??

Tudod mi a tárgy?

Tudod mi az elem?

Pld.ha azt mondod,hogy "vasajtó"ez tárgy.

Az elemei:Fe,C,Cr,ami a Fe=vas,C=szén,Cr=krom.

Na tehát a vasajtó ezekből a kémiai elemekből áll.De ötvözhetik ezt a fémet más kémiai ötvöző anyaggal is.

Ugy,hogy itt szükséged van egy kevés kémiára,főként legalább a MENGYELEJEV táblázatra és annak az alap ismeretére,elemi szerkezetére.

Mert a tárgyak körülvesznek minket de ezek elemekből épülnek fel.

Példabeszédek írója irja:"ne legyél tul bölcs a magad szemében".

Én most néked is megirhatnám az enyémet és a kérdezőnek is,de a példabeszédek írója azt mondja,hogy"az értelmetlen harc a bolondoké"

Akkor taníts mást móresre,ha már te is az vagy.

Külömben nincs bajom veletek,azt hisztek amit akartok.De ez a tárgy es az elem fura tanítás volt.

2017. máj. 14. 15:18
 115/271 Crussader ***** válasza:
84%

Nahát 114-es!! :D

Ezután mindent ami tárgy így fogjuk nevezni, "Fe,C,Cr,ami a Fe=vas,C=szén,Cr=krom."

Hogy,hogy nem jutott ez eddig senkinek az eszébe!!??

Aztán az már mindegy,hogy vas vagy fa vagy műanyag és neked köszönhetően mától a tűz,víz,levegő,föld is tárgynak lesz nevezhető!

Az amit te itt levezettél én tudod minek szoktam nevezni?

Kapaszkodás egy szalmaszálba!

Úgy kapaszkodtok mintha az életetek függne tőle csak nehogy véletlenül igaza legyen a vitapartnereteknek.

Te és a kérdező egy követ fújtok és én ebben olyan biztos vagyok mint abban,hogy holnap felkel majd a nap.

Ne zavartasd magad a válasszal mert úgysem fogok rá reagálni bármit is írhatsz. Csak egyszerűen nem bírtam szó nélkül elmenni a kémia órád mellett.

2017. máj. 14. 19:23
 116/271 anonim ***** válasza:
0%

115. Sajnálom,hogy nem értetted a példázatomat,de a te szinteden nem csodálom.

Nem is erőltetem mert aki ezt nem érti egyebet sem ért.

Mégis csak tévedek az 59%-ost megértetted mert egy KÖVET FUJTOK.

Azzal nincs is semmi baj,ha Igazad van.

De még ha hiába is, még segitek egy példával:éspedig az emberi test a föld anyagának elemeiből épül fel,ha a kémiát és annak elemeit vesszük Figyelembe.

"Kapaszkodás a szalmaszálba"

Na ez mégis valami,azzal szembe,hogy ti a semmibe kapaszkodtok,főleg te,hogy nagy ostobán berobogtál tudat nélkül és a valóságot szalmaszálnak látod.

Holnap már lessz rendelés a szemészeten és hátha olya szemüveget ajálnak,hogy a valóságot valóságnak látod.Tudjad itt a szellemi szemeidre gondolok.

A tárgyat különben te allapitottad meg"tűz,viz,levegő,föld".

Ahoz,hogy csatát nyerj,kénytelen vagy háborúzni.

"Nehogy igaza legyen a vitapartnernek"Legyen igaza,de az ostobaságot és a hazugságot nem summázom!

2017. máj. 14. 20:20
 117/271 anonim ***** válasza:
83%

# 116

Szövegelsz még a semmiről, vagy esetleg érdemben is felelsz arra, amit a 102-ben írtam?

2017. máj. 14. 21:03
 118/271 A kérdező kommentje:

116.Miért kéne én feleljek a 102-ben lévőkre?

Ha jol tudom én vagyok a kérdező.

Továbbá az egyedüli igaz Isten léte nem kérdé. János.17:3.Itt Jézus mondja meg ki kicsoda.

Amit te irsz azt a biblia nem irja.

Külömben amit Nagy Konstantin létrehozott pogány létére és az Isten szavába nincs benne remélem nem akarod ugy tálalni mint Isten szavát.

Akik bedőltek neki nem voltak keresztények,hanem bűnrészesek a hamis tan nyuktázásában és folytatásában.

2017. máj. 14. 21:56
 119/271 szp72 ***** válasza:
83%

@ Most akkor jó volna kimondani végezetül,ha a Fiú Isten és a Szentlélek is Isten,hogy három Isten van.És ha ezt nem mondod ki akkor a 102 bejegyzésedet vágod keresztbe.

Ha nem akarsz hinni a Szentháromságba ne higgyél, de döntsd el, hogy meg akarod érteni azt, amit elutasítasz vagy vakon akarod elutasítani.

A mesebeli hétfejű sárkány egyetlen sárkány, amelyet hét sárkányi személy birtokol. Mind a hét személy sárkány, de mégsem hét különböző sárkány, hanem egyetlen sárkány.

El lehet képzelni egy olyan embert, egy egyetlen testű embert, amelyet két emberi személy birtokol. Nincs két ember, csak két emberi személy, amely ugyanazt az egyetlen emberi testet birtokolja. A kétfejű sziámi ikrek tulajdonképp majdnem ilyenek.

Isten természetesen nem többfejű sziámi iker, mert ő nem testi lény, neki nincs sem emberi teste, sem emberi feje. Neki szelleme van, a szellem az ő lényegi valója, mert Isten szellem. Míg az ember mindent a testével, az Isten mindent a szellemével csinál, ezzel jön-megy, ezzel van jelen, ezzel érint, ezzel beszél, ezzel fejt ki erőt.

A Szentháromság és a Biblia tanítása az, hogy Isten szelleme egy az egyben Krisztus szellem is, az egyetlen közös szellemük teszi őket egyetlen egyé, két személy birtokolja ugyanazt az egyetlen mindenható isteni szellemet. Az Atya tökéletesen mindenét odaadja a Fiúnak, a teljes szellemét, így minden ami az Atyáé az a Fiúé is.

A szellem (vagy más szóval lélek) az Atya és a Fiú tökéletes egysége, két személy tökéletes egysége nem lehet se személytelen, se egyik se másik személy, hanem csak egy titokzatos harmadik, ezért igazából, mint az Atya és a Fiú közös és egyetlen Szelleme (Lelke) nagy betűvel írandó.

2017. máj. 14. 22:05
 120/271 anonim ***** válasza:
88%

"Miért kéne én feleljek a 102-ben lévőkre? Ha jol tudom én vagyok a kérdező."

Bár ez eddig is nyilvánvaló volt, de ezzel most újfent lebuktattad magad, hogy több fiókról írogatsz, hogy válaszokat írkálj a kérdésed alá.

2017. máj. 15. 07:41
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!