Mi a Szentháromság az alábbiak szerint?
István35 bejegyzései szerin:Az Atya nagyobb Jézusnál,Szentszellemnél.
Az Atya egyenlő Jézussal és a Szentszellemmel.
Az Atya mindent Jézusnak adott akkor mi maradt az Atyának,és ha a Szentszellem nemkapott semmit,hogy egyenlőek?
János.17:3.Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent,és akit elküldték a Jézus Krisztust.
1Tesz.1:9
1.János.5:20
1.Tim.4:10
5Mozes.6:4
5.Mozes.32:39
Efé.4:6
5.Mozes.5:7
Ézsaiás.42:8
Zak.14:9
Márk.12:29
1Kori.8:6
Zsoltár.83:18,19
1Timoteus.2:5
Sajnálom kérdező, nem akarlak megbántani!
A Szentháromság 100%-ig biblikus! Hidd el nekem én sem hittem ezt el évekig! Ugyanúgy (ha még nem jobban) elítéltem ezt a tant, de csak addig, ameddig meg nem vizsgáltam.
Eleinte nem értettem teljesen, nem hittem el. A reakcióm az volt, hogy máris ellenérveket gyártottam. Aztán az Úr akaratából megértettem és ma már erősebben hiszek benne, mint annak idején azokban a tanításokban, amelyeket évekig gyömöszöltek a fejembe.
És az egyiptomos dolog Russel-el kapcsolatoan 100%-ig igaz. De nézz csak utána!
"Na mi a Szentháromság az idézeted szerint?"
Az Atya, Fiú és Szent Lélek tökéletes egysége az egy Istenként.
# 53
Tökéletes megfogalmazás, de ezt a két isten vallása sosem érti meg...
54.Na idézd hol irja Fiú Isten,Szentlélek Isten.
Hazugság nélkül.
Nicsak ki beszél! Én tudok olyan igét mutatni ahol Istennek írja a Fiút, pl János 1:1.
Ellenben ha a te hited a Biblián alapszik, akkor hol ír olyasmit hogy Jézus csak egy angyal?
56.
Mihály jelentése magyarul=ki olyan mint Isten.A válasz egyedül Jézus Krisztus.
János.1:1.A mellékmondatot igy kellene lefordítani:"a szonak ugyanaz a természete volt mint Istennek"(Journal of Biblica Leteratura,1973.85,87.oldal)
János.1:18.azt irja:"Istent soha senki nem látta"
Na de Jézust igen,és az Ő tulajdonsága által ismertük meg Istent.Mindha Istent láttuk volna őbenne,de nem Isten volt.A Fiú volt.
Nem azt kérdeztem hogy te mit akarsz beleerőltetni a Bibliába. Hanem hogy hol ír a Biblia olyasmit, hogy Jézus csak egy angyal? Nos?
A Fiú pedig épp ugyanúgy Isten, mint az Atya.
Róma 9:5, János 20:28, Filippi 2:6
A Biblia szó szerint Istennek nevezi Jézust. Persze nem kell ebben hinned, de ne hazudd hogy a hited a Biblián alapszik, ha egyszer épp azt próbálod tagadni amit a Biblia ír!
Dehogy tagadom, hiszen a Szentháromság is egyetlen Istenről beszél! Legalább olvasd már át a korábbi válaszokat, hogy mi is az hogy Szentháromság, mielőtt hülyeséget beszélsz!
Te viszont olyat tagadsz ami konkrétan le van írva több helyen a Bibliában, amikor azt állítod hogy Jézus nem Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!