Mi a Szentháromság az alábbiak szerint?
István35 bejegyzései szerin:Az Atya nagyobb Jézusnál,Szentszellemnél.
Az Atya egyenlő Jézussal és a Szentszellemmel.
Az Atya mindent Jézusnak adott akkor mi maradt az Atyának,és ha a Szentszellem nemkapott semmit,hogy egyenlőek?
János.17:3.Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent,és akit elküldték a Jézus Krisztust.
1Tesz.1:9
1.János.5:20
1.Tim.4:10
5Mozes.6:4
5.Mozes.32:39
Efé.4:6
5.Mozes.5:7
Ézsaiás.42:8
Zak.14:9
Márk.12:29
1Kori.8:6
Zsoltár.83:18,19
1Timoteus.2:5
h8.De mennyire szègyen a gyalázkodásod,mialatt ismeret hiányában,átcsapsz szemèlyeskedèsre.Èn amit leirtam az igazat irtam használva a bibliát.Te pedig jösz a semmivel ès szemèlyeskedve osztod az inteligenciát.
Itt látszi nem az ember ès az Isten dolgai az elsö naked hanem annak a vèdèse amiben benne vagy ismeret nèlkül.Elkène olvasni azt a harminc igèt,hátha valami megmarad belöle ès átgondolni mègis van-e egy szemerkènyi igazam.
16%-os, hogy írhattad volna az igazat, amikor Gabriel Tailor pont előtte írta le, hogy a háromság tana sosem beszélt három istenről, te pedig közvetlen ezután azon erősködtél hogy de? Idézlek, "Mondják egy van aztán három."
Olvasd már vissza a saját hatodik kommentedet! De komolyan, olvasd vissza! Te komolyan nem látod benne hogy minden mondatod vagy valótlan, vagy terelés? Minden egyes mondatod!
Azt hittem egyszerűen sunyi pofátlanságból játszod itt magad, de kezdem úgy érezni, hogy fel sem fogod milyen szinten gáz és szégyenteljes egy hívő emberre nézve amiket műveslz. Akkor pedig tényleg nagyon komoly a baj!
"6.Nèzd meg az utalásokat a biblia verseidnek, vagy leirjam?"
Tudod mit? Írd! Kíváncsi vagyok hogy egy olyan igébe, ami Jézus Krisztust mindenek felett áldandó Istennek nevezi, mi mást vagy képes belelátni azon kívül, hogy van egy bizonyos Krisztus akiről itt szó van, és hogy Őt az író bizony mindenek felett áldandó Istennek tartja!
"13.Idèzd a Görög forditásbol."
Itt fent van a teljes Biblia eredeti héber/görög szövege, alatta angolul az egyes szavak jelentése külön-külön, és az egyes igék mellett a teljes angol fordítás.
De amúgy miért, tán nem hiszed hogy tényleg az Isten szót használja Pál Jézusra, vagy mi?
A 14. kommentelőnek pedig üzenném, hogy épp ez a Szentháromság lényege, hogy nem három különálló isten van, hanem a Bibliában megjelent három isteni személy teljes és tökéletes egysége az egyetlen igaz Isten!
Illetve helyesbítenék, amit linkeltem, ott épp csak a római levél olvasható. Innen kiindulva viszont bármelyik Bibliai könyvet szabadon kiválaszthatod:
6.Görög forditá magyarra:
Roma.9:5.övéik az ősatyák, és tölük származott a Krisztus a test szerint.Isten,aki felette van mindeneknek,áldott legyen örökké!Ámen.
Filipi.2:6 "aki,noha Isten formájában létezett,nem foglalkozott az elbirtorlás godolatával,tudniillik azzal,hogy Istennel egyenlő legyen"
Kérdező, komolyan azzal próbálsz érvelni, hogy bemutatod, az ÚVF mennyire elferdítette ezeket az igéket?
Semmi nincs például Róma 9:5 esetében ami indokolná azt a pontot, amivel direkt megmásítottátok az ige jelentését, nehogy már véletlenül Krisztusra vonatkozzon hogy Isten, ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!