Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi, valóban...

Kedves Jehova Tanúi, valóban úgy van?

Figyelt kérdés
Valóban úgy van ahogyan ti hiszitek, hogy Jézus egyenlő Mihály Arkangyal? Ha igen, legyetek szívesek bemásolni azt a részt, ahol ezt a Biblia valamilyen módon alá támasztja azt. Amire még kíváncsi vagyok: Mért mondjátok azt, hogy Krisztus nem egy az Atyával, holott a Biblia utal és egyértelműen KIJELENTI ezt a TÉNYT. TITEKET KÉRDEZLEK ÉS NEM AZ "ŐRTORNYOT". Köszönöm a megértést, és a komoly válaszokat a kérdésemre. Aprópopó, sokak nem írtak választ a volt kérdésemre, mert CSUPA NAGY BETŰVEL írtam a kérdésem kisbetűs részét. Ezúton szeretném mondani, hogy NE legyen félreértés köztünk, hogy a NAGY BETŰK NÁLAM csak hangsúlyozás! Nem üvöltés, és más egyéb, szóval innen szeretnék mindenkit megkérni, hogy NE gyártsunk ostoba teóriákat, ha nem is tudjuk, mit látunk, inkább kérdezzünk előtte. :) Köszönöm!

2016. dec. 18. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: Ha már elemezted a 35-ben az igéket a többit miért nem.Azok nem értek semmit vagy azok sértik a háromságot? És amit elemezték nem igaságosan elemezted.

Neked is ahogy elnézem a pártoskodás a lényeg,nam a biblia tisztán való értelmezése.Majd Isten eldönti.De lehet nem hiszed mert ha hinnél nem pártoskodnál.

2016. dec. 23. 22:54
 42/78 anonim ***** válasza:
40.Nem adok az alapfeltevésedre,mert maga az egész háromság,nemlétező kitaláció amit egyes szekták éltetik a tűzet benne,mégcsak nem is a szekták csak egy néhány hangadó mert a többinek mindegy mert a sok filozófia a sok "itt a piros,de hol a piros "? Nem értnek belőle semmit sőt még itt az oldalon is 40%-ban többféle képpen beszéltek.
2016. dec. 23. 23:06
 43/78 anonim ***** válasza:

Akkor mit szólsz ezekhez az igékhez?

János 1:1, János 20:28, Róma 9:5

2016. dec. 23. 23:10
 44/78 anonim ***** válasza:

# 42

Hagyd már a baromságaidat, 2000 éve minden keresztény egyház vallja a Szentháromságot az apostoloktól idáig, kivéve persze az Ariánusokat és a Jehova tanúit. Éppen ti vagytok egy elenyésző létszámú kis szekta a Szentháromságot valló történelmi kereszténységhez képest.

2016. dec. 23. 23:43
 45/78 A kérdező kommentje:

"Kérdező: Ha már elemezted a 35-ben az igéket a többit miért nem.Azok nem értek semmit vagy azok sértik a háromságot? És amit elemezték nem igaságosan elemezted.

Neked is ahogy elnézem a pártoskodás a lényeg,nam a biblia tisztán való értelmezése.Majd Isten eldönti.De lehet nem hiszed mert ha hinnél nem pártoskodnál."

Kedves Válaszoló, valóban nem olvassátok el azt, amit nektek írnak, igaz? :) Ugyanis én leírtam neked, hogy mért NEM kívánok a többi versre reagálni! De ha annyira szeretnéd, szívesen reagálok rájuk:

Efè.4:6 : Itt megint arról van szó, hogy egy az Isten. De kérdem újra, hogy mért írod ezeket? Mi akik, szószerint vesszük a Bibliát, nem hisszük, hogy több Isten lenne. Ezt jó lenne már végre felfogni. :D Egy Isten van, csak az Istennek 3 megnyílvánulása (azt hiszem ez a legértelmesebb magyarázat erre, MINT A VÍZ, vagy a TOJÁS).

5Mozes.5:7 : Ugyan az, mint az előbb, nem kívánom mégegyszer leírni ugyan azt!

Ezsaiás.42:8 : Ugyan az!

Zack.14:9 : Itt is ugyan az, de egy valamit itt azért kommentálnék. Az Írás azt írja, hogy: "Az Úr lesz az egész föld királya..." Itt megkérdezném, hogy ki a királyok Királya a Biblia szerint? Ezekre való versek: Jelenések 19:11-16, ahol Krisztus eljöveteléről beszél a Biblia, hogy fehér lovon űl és úgy hívják Őt, hogy Isten igéje, igazságosan ítél (Krisztusé avagy Fiúé az ítélet: János 5:22) tehát itt Krisztusról van szó, aki ítél és aki kriályoknak Királya, és uraknak Ura! :) Szóval, ezt te úgy másoltad be látszólag, amit nem olvastál el, illetve nem tanúlmányoztál eléggé az Őrtoronnyal, mivel ez TELJESSÉGGEL Krisztus Istenségét támasztja alá! :)

Mikeás.12:29 : Nos, Mikeásból csupán 7 vers van, elnézhetted a dolgot, vagy az Őrtorony többet ír, mint maga a Biblia. Megnéztem a ti oldalatokon lévő online Bibliát, de abban is csak 7 fejezet van, szóval nem tudom, itt melyik részre utaltál.

1Kor.8:6 : Ugyan az, amit Efézusnál 4:6-nál írtam, ugyan akkor, azt nem igazán értem, hogy nem olvassátok tovább magát a verset? Még az ÚVF-ben is az áll, hogy: "egy az Úr is, aki által van a Mindenség..." Ő maga a teremtő e versszak szerint! :)

Zsolt.83:18,19 : Itt is ugyan az.

1Tim.2:5 : Ugyan az.

Mostmár látod, hogy mért nem kívántam tegnap ezekre válaszolni? Isten EGY van ezt mi sem mondjuk másképp. Azt, hogy TI értetlenségből milyen teóriákat aggattok ránk, az nem egyenlő az igazsággal! :) Mindenesetre, én választ adtam ezekre a versekre, még ha saját magadtok ellen is beszélsz vele több helyen és látszólag nem olvassátok el azokat, amiket hivatkozás képp felhoztok. Úgy látom, ti megelékszetek azzal, hogy elmondják nektek, hogy itt mi áll az Őrtorony szerint és kész, nem foglalkoztok vele tovább. :) Ez bizony helytelen! Mivel, így megtőrténhet az ami megis történt, hogy magad ellen fogsz beszélni. :) Olvasd a Bibliát és tanúlmányozd azt! Békesség neked. :)

2016. dec. 24. 09:43
 46/78 A kérdező kommentje:

Itt pontosítanék:"...hogy fehér lovon űl és úgy hívják Őt, hogy Isten igéje, igazságosan ítél..."

Így:

"hogy fehér lovon űl és úgy hívják Őt, hogy Isten Ígéje, aztán igazságosan ítél majd..."

2016. dec. 24. 09:50
 47/78 anonim ***** válasza:

Vidiripi

(Dániel 10:13) 13 De a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem, és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre; én pedig Perzsia királyainál maradtam.

Senkinek nem tűnt fel? Itt azt írja hogy: "...és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre..."

Kiemelem! "az EGYIK elöljáró fejedelem" Az egyik! Tehát van több is. De ha ez Jézusra vonatkozik akkor az hogyan lehetséges hogy az egyik?

2016. dec. 24. 11:05
 48/78 anonim ***** válasza:

"Kiemelem! "az EGYIK elöljáró fejedelem" Az egyik! Tehát van több is. De ha ez Jézusra vonatkozik akkor az hogyan lehetséges hogy az egyik?"

Ha tudnád, mennyiszer tettük már fel nekik ezt a kérdést...

2016. dec. 24. 21:45
 49/78 anonim ***** válasza:
43.Ez még nem minden.
2017. jan. 9. 10:32
 50/78 anonim ***** válasza:
Folytasd.
2017. febr. 8. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!