Kedves Jehova Tanúi, valóban úgy van?
És akkor mégis miről beszélünk ha azt mondod,hogy Jézus azaz Mihály adja a hatalmat,akkor nem az angyal hanem Jézus azaz Mohály győzi le az Ördögöt.
Nagy a filozofiad ami már többször elbuktatott.
Szőrnyűlködöm és csak szőrnyűlködöm... Gyerekek, ez egy semleges kérdés volt, valahol mélyen valóban, gondoltam, hogy ez vitába torkollik, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkorába. Köszönöm mindenki válaszát, még a nem Jehova Tanúinak is, hisz sok mindenben egyetértek velük.
De van néhány problémám, főleg a Jehova Tanúival szemben: 1.: Sokszor írtam már ezt tudom, de nem tudom úgylátszik elégszer hangsúlyozni, hogy a Jehova Tanúi néznek, de CSEPPET sem látnak! Hisz, ha vissza olvastok picit, (azt hiszem a kérdésemben is benne van) akkor meglátjátok, hogy megkértelek titeket, hogy a Biblia alapján, akár utalással, akár szószerinti értelmezéssel (mindegy, lényeg, hogy benne van-e, és ha igen, akkor hol?) MUTASSÁTOK meg/BIZONYÍTSÁTOK be, hogy ott van benne az, hogy Mihály=Jézus Krisztus. Nem oly rég, (azt hiszem tegnap) Judit és Living Witness is a Héberek, a Thesszolóniai levél, és a Zsoltárokkal próbálta bebizonyítani, hogy ez a része a Bibliának amiről szó van ott van benne. A Zsoltárokkal az volt a baj, hogy 45:7 nem az a vers, hanem a Zsoltárok 45:7 összeegyezthető a Zsidókhoz írt levél 1:8 és 9 versekkel. Ezt bebizonyítottam, kiírtam. A Zsidókhoz írt levél 1:13 is meglett a Biblia alapján cáfolva (átnéztem az eredeti Görög biblában is, amit elérhettek az alábbi címen: ujszov.hu), hisz ez a vers a Fiúról beszél amit, a fejezet legeslegelején alá is támaszt: "Isten TÖKÉLETES kijelentése Fia által", illetve "Krisztus méltósága nagyobb az Angyalokénál" alcímekkel. Megértem, ha ilyet nem láttok az Új Világ Fordítású Bibliátokban, mivel így van, valószínüleg a hamisítás is célba ért, hisz össze zavarja az olvasót. :) Tudtommal, igen nagyon szerettek azzal jönni, hogy ti a Károli Bibliát is olvassátok, akkor bizony tudnotok kéne ezeket az alcímeket, hisz a Károli bibliákban rendszerint VAN alcím meghatározás. Tegnapi napon Living Witness (az írásából ez látszott), mikor ezekete a verseket cáfoltam a magam stílúsában (picit nyers, de NEM bántó) leszidott, hogy hogyan merek ilyeneket mondani, hisz ez nem is úgy van, és hogy Mihály micsoda hatalmakat kapott, holott ez a része a történetnek nagyobb része teljesen máshova tartozik. Valóban, felhoztam a hatalmakat is, de ez még arra sem válasz, hisz én ott emberekre céloztam, amit neki tudnia kellett, hisz jelen volt az ominózus kérdésemnél is, ahova nem igen válaszoltak akkor sem. :) Tehát, a lényeg az, hogy amiket erőszeretettel, szerettek felhozni versek Judit, Living Witness és társaik: Zsidókhoz írt levél (vagy Héberek, ez szerintem inreleváns), Theszolóniakhoz írt levél: NEM tudok ezzel már egy húron pedűlni, főleg azzal, aki ezt nekem felhozza, RENGETEGSZER bebizonyítottam már, hogy ez a része teljesen át lett írva (egy másik emberke kérdésénél, ahol ez volt a téma, még ki is beszéltem ezt a verset), úgyhogy ne haragudjatok, de ezzel én már nem tudok se újat se többet mondani, annál, amit elmondtam már nektek! És végül a Zsoltárok, amit vagy rosszúl írt be Living Witness, illetve elnézte. Vagy pedig a Jehova Biblia megint csak betóldott egy plussz verset mivel az, amit Living leírt az NEM található meg azon a helyen! Ennél a versnél cseppet sem kellett megerőltetnem magam ahhoz, hogy tisztázzam a Félre értést, magyarázást. A bejegyzésem, mielőtt még megint ostobaságokat gondolnánk, EGYÁLTALÁN nem rágalom vagy számonkérés vagy sírás! Csupán tisztába raktam a dolgokat, mivel látom, hogy én a kérdésemre nem igen kapok választ (kapok, de rendszerint, teljesen másról, amit én a kérédésemben megfogalmaztam) így nem is igazán tudok én sem egyetérteni senkivel sem a Jehova Tanúi közül. :) Köszönöm a türelmet és békesség nektek! :)
Jehova tanúi ez egy szekta!!!!!
Keresztyén az igazi vallás !!!!!
33.Na hát,nem is tudtam.
Megkèrdezhetem,mit jelent a szekta?
A válasz,hogy Krisztus nem egyenlö az Atyával.
1Te:1:9
1Tim.4:10
1János.5:20
5Mozes.6:4
5Mozes.32:39
Efè.4:6
5Mozes.5:7
Ezsaiás.42:8
Zack.14:9
Mikeás.12:29
1Kor.8:6
Zsolt.83:18,19
1Tim.2:5
Filippi 2:6-8 egyértelműen leírja hogy Jézus Istenségét maga mögött hagyván született közénk emberként.
Ennélfogva az, hogy egy tucat igével próbálod hangsúlyozni, hogy igen, az ember Jézus Krisztus nem Isten vagy azt jelenti, hogy nem érted, képtelen vagy összefüggéseiben értelmezni azt, amit a Biblia ír, vagy szándékosan próbálsz másokat megtéveszteni. De egyik eshetőség sem túl szerencsés...
A szektákkal kapcsolatban pedig, a wiki első mondata:
"A szekta a leggyakoribb értelmezés szerint egy nagyobb vallási, kulturális, politikai, vagy szociális szempontból jól megkülönböztethető csoporttól elkülönülő, azzal szemben álló kisebb csoport."
Ez alapján egyértelműen illik rátok a szekta megnevezés.
Kedves utolsó Krisztus egyenlő az Atyával:
János evangéliuma 10:30
János evangéliuma 14:9-től
János evangéliuma 1:1
János evangéliuma 1:14
Ézsaiás könyve 9:6-7
Római levél 9:5 Ezt a részt a Jehova Tanúi TELJESEN át írták, ott van pont ahol nincs is igazából. Pedig, mivel állításuk szerint olvassák az eredeti kéziratot, nem igazán értem a döntést, hogy a: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen." a "Krisztus a test szerint..." után NINCSEN pont az eredetiben. Ugyanis, aki kicsit jártasabb a Görög nyelvtanban, az tudja, hogy az Ógörögben, illetve Görögben NINCS pont, sem vessző! A Károliban, amit szintén állításuk szerint), szeretnek használni, hisz a JW.org-n erőszeretettel alkalmazzák hivatkozás képp! Abban az áll, hogy: "akiké az atyák, és akik közül való Krisztus is test szerint, aki Isten mindenek felett: áldott legyen mindörökké. Ámen." az eredetiben pedig így (szótár által való fordítás): "Akiké az atyák, és akikből való Krisztus hústest szerint, mindenek felett való Isten, áldott mindörökkön-örökké. Ámen!" Ha annyira, szeretik a Jehova tanúi az eredetit illetve a Károli fordítású biblát akkor nem értem, mért beszélnek ezek ellen. :)
Zsidókhoz írt levél 1:8 Szintén át lett írva! Ugyanis az ÚVF "„Az isten a trónod örökkön-örökké..." isten-t mint tárgyat említi meg. Az eredeti és a Károli ehelyett pedig, mint FŐNÉV: "A Fiúnak pedig: ...A Trón a tied ó Isten Örökidőkre fenn áll..."
Károli Biblia: "A Fiúhoz pedig így: "A te trónod Ó Isten, mindőrökké megáll...""
Ezek azok a versek amik IGAZÁN alátámasztják azt a TÉNYT, amit leírtam. :)
"A válasz,hogy Krisztus nem egyenlö az Atyával.
1Te:1:9 : 1Theszolóniakhoz írt levélre gondolsz? Mert ha igen, akkor ez bizony mellé, mivel itt arról beszél a Biblia, hogy Pál hálát ad a gyülekezet hitéért. :)
1Tim.4:10 : 1Timóteus 4:10 mért lenne igaz arra az állításra, hogy Krisztus nem egyenlő Isten? Itt Pál arról beszél, hogy az embereknek mit hírdessen és mit tanítson! Arról szól, hogy Isten minden ember megtartója kiváltképpen a Hívőké.
1János.5:20 : Rendben, ez már legalább a témához fűződik, csak arra kérlek, hogy olvasd tovább, és nézd meg mit ír 1János 5:20: De tudjuk azt is, hogy Isten Fia eljött és értelmet adott nekünk arra, hogy megismerjük az igazat, és mi az igazban, az Ő Fiában, Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök élet. Itt végig Kriszturól beszél, méghozzá úgy, hogy Ő az Isten maga. :)
5Mozes.6:4 : Nem értem: "Halld meg Izráel: az Úr, a mi Istenünk, az egyetlen Úr!" Ez mért állna amellett, hogy Isten nem egyenlő Krisztus? Persze, nálatok Jehova van, de a feltételezést akkor sem értem. :)
5Mozes.32:39 : Ezt sem igazán értem... az mért lenne Krisztus Istensége ellen, hogy egy az Úr vagy Isten? A kettő NEM zárja ki egymást! :)
Mivel tartozkodom a mennyiségtől, és nem is az érvelés a célom! :) így a többivel nem kívánok foglalkozni, legyen elég az amiket leírtam és a türelmem megengedett. :) Elnézést a hosszú monológomért, ezt lehet kicsit többet veséztem mint kellett volna. Kedves utolsó nem sikerült meggyőznöd, szerintem és a Biblia alapjai szerint helytelen az, amit TI tanítotok a gyülekezeteitekben. Békesség nektek! :)
"33.Na hát,nem is tudtam.
Megkèrdezhetem,mit jelent a szekta?"
Ehhez pedig én is csak annyit fűznék hozzá, hogy a szekta szinónímái: gyülekezet, felekezet
Mivel ti nagyon szerettek azzal példálózni, hogy Isten gyülekezete vagytok ez úgy igaz rátok, mint más gyülekezetekre is. A Szekta megszólítás, ha úgy használják bántó is lehet, de ha a megszokott szavait mondjuk, akkor már annyira nem. :)
36."Ennélfogva egy tucat igével próbálod hangsúlyozni"
Én nem is tudtam,hogy biblia versel nem szabad igazolni vagy cáfolni.
Látod hol van a szemtelenség ?
Amikor konkrétan a Bibliából kapod a cáfolatot és tehetetlen maradsz,csapsz át személyeskedésbe.
Ez a kereszténység legjobb tulajdonsága,mármint neked.
Ha azok az igék amelyeket lejegyeztem a 35 bejegyzésben neked ellenségnek számít akkor beszéljünk a komunizmusrol.
Szekta:Tudod mit jelent?Isten amit kér és nem adunk,és amit nem kér és adunk.Na ez a szekta.És erre van bibla vers is.Jel.22:18,18.
Mivel a háromság csak hozzátevés amit Isten nem kér,igy szektásnak bizonyultál.
A te szeszögedből is,mert nem rég szakadtatok le az ősötöktől
Hoztál egy tucat igét, amirőlazt képzelted, hogy a te igazad bizonyítja.
Erre hoztam egy igét, amivel rámutattam hogy az igéid nem bizonyítékok, hanem az alapfeltevésed hibás.
Ennyit erről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!