A Jehova Tanúi valóban egy hamis vallás?
Szia!
Nos ezek közül egyik sem igaz a szó szoros értelmében. A Jehova Tanúi egy keresztény felekezet, és nem egy vallás. Vallásoknak nevezzük a kereszténységet, a hinduizmust, vagy az iszlámot. Ezen belül vannak különböző felekezetek. Jehova tanúi egy protestáns (resztoránus) felekezet.
Az sem igaz, hogy semmi közük nincs a Bibliához, hiszen annak egy speciális magyarázatát vallják.
Az tény, hogy ez a magyarázat elég sajátos, nem igazán illeszkedik bele az általános keresztény tanítások rendszerébe, tekintettel arra, hogy tagadják a Szentháromságot, és kizárólagosítanak. Talán ez utóbbi a legnagyobb baj.
Egyébként én azt tapasztalom, hogy a Tanúk közt is vannak azért különbségek, vannak elfogadóbbak, és vannak kevésbé elfogadók.
Szerintem érdemes megismerni a tanításaikat, de nem kell mindent elhinni és elfogadni a tanításokból, csak azt, amiről meggyőződtél más forrásokból is, hogy igaz.
Ugyanez igaz egyébként minden felekezetre és vallásra.
Üdv. Péter
Jehova tanúi hamis tanokban hisznek, átírták és félremagyarázzák a Bibliát, egymás ellen uszítják az embereket, családokat rombolnak szét.
Nem keresztények, mivel nem fogadják el az apostoli hitvallást.
Minden vallásnak lehetnek jó meglátásai és tévedései. Persze nem mindegy a kettő aránya, s főleg nem mindegy, hogy az alapok mennyire tévesek.
Én mint keresztény azt mondom, hogy Jehova-tanúi eléggé határeset. Jobbak azért, mint a nem keresztény vallások, nem olyan hamisak, mint a Mormonok vagy a New Age-es szekták, de a kereszténységen belül valahol legalul vannak. Ezzel tehát nem azt akartam mondani, hogy nekik vagy a nem keresztény vallásoknak egyáltalán nincsenek értékeik vagy ne lehetne tőlük is tanulni.
Csak egy apróság velük kapcsolatban. A keresztények felekezettől függetlenül Krisztus követését és az általa való üdvözülést vallják. Ennélfogva, nekem baptistaként hitbéli testvérem ugyanúgy egy katolikus vagy egy református, mint egy másik baptista. Hiszen ha apróbb különbségek is vannak a gyülekezeteink között, a hitünk ugyanaz, a megváltónk ugyanúgy Krisztus.
Ehhez képest a Tanúknál a tagság az alapja az üdvözülésnek. Bármiben is hisz az ember, bárhogyan is tekint Jézus Krisztusra, ha nem vagy te magad is Tanú, akkor bizony eretnek vagy. Ennélfogva a saját gyülekezetüket többre tartják mint a keresztény Megváltót.
Már ez alapján vajon mennyi közük lehet a Bibliához...?
https://www.youtube.com/watch?v=UkygVI0dPPA
Ajánlom minden kételkedőnek, aki érzi, hogy rossz helyen van a tanúknál =)
Mihez képest sok a tag? Rengeteg alvó van, akik csatlakoztak, de aztán távol maradtak, viszont még mindig tagok.
Azért csatlakoznak az emberek, amiért minden egyébhez szoktak:
érdekesnek találják, vagy éppen megijednek az armageddontól, mivel a tanúk sajnos nem Krisztus kegyelmét és szeretetét hirdetik, hanem a jehova isten nevű szörnyük pusztító természetét. Aki még sosem találkozott a Bibliával, de keresi Istent, azt könnyű megmalmozni. Utána pedig a kiközösítés nagyon nagy visszatartó erő tud lenni.
"Szerintem erre éppen az a válasz, hogy valamit jól csinálnak, amit esetleg el lehetne tanulni. Az eltökéltség, az oda szántság, a missziós lelkület."
Ennyi erővel a napokban egy tutti melohelyet ejtettem mert fekete listán volt a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!