Jehova Tanúi valóban Isten választott népe?
Egy kereszténynek, véleményem szerint az alábbi álláspont sokkal elfogadhatóbb:
Az egyetemes egyház
Hisszük, hogy az újszövetségi gyülekezet azoknak az újjászületett és bemerített hívőknek a közössége, akik Jézus Krisztust megváltójuknak elfogadják és az ő Igéje szerint élnek.
Valljuk, hogy az újszövetségi gyülekezet nyilvánvaló ismertetőjegyei: a tiszta igehirdetés, a bemerítés és az úrvacsora ige szerinti alkalmazása, az imádkozás és az éneklés, az önkéntes adakozás, a szeretetszolgálat és a gyülekezeti fegyelem.
Hisszük, hogy van egy szent, egyetemes és láthatatlan egyház, ennek feje Jézus Krisztus és tagjai a különféle látható egyházak tagjai közül mindazok, akik a bárány vérében megmosattak és újjászülettek.
Hisszük, hogy gyülekezeteink az egyetemes egyháznak, Krisztus testének élő részei és minden esetben, amikor a Szentírásra épülő hitelveiket a gyakorlatban következetesen megvalósítják, a láthatatlan közösség látható képmásai.
:)
Sokak nagy bánatára itt vagyok, bár igazából nem tudom miért kellene erre csak nekem választ adni.
Más részt Én a Bibliából válaszolok, És nem azt mondom ami nekem tetszik.
Tetszett a "kárhozottak" válasza
Persze ha ezt a múltra vonatkozóan értette.
A válaszom elején, annyit szeretnék elmondani, hogy a Bibliában minden esetben le van írva, hogy Jehova választja ki azokat akiket a céljára felakarja használni,
ez a múltban is így volt, valamikor az Izraeliták voltak választott népe, de természetesen a más nemzetekből valók is elfogadhatóak voltak, ha azok szerint a törvények szerint élnek, ahogy Ő akarja.
Ezért így egyforma egységes imádatot mutattak be, minden féle emberek. Így aztán egy "vallás" volt .
Amikor Ábrahámnak ígért Jehova ezt mondta:
(1Mózes 18:18, 19) 18 Hisz Ábrahám nagy és hatalmas nemzetté lesz, és általa nyer áldást a föld összes nemzete. 19 Hiszen azért ismertem meg őt, hogy megparancsolhassa fiainak és a háznépének őutána, hogy őrizzék meg Jehova útját, igazságosságot és jogosságot cselekedve; azért hogy beteljesítse Jehova Ábrahámon, amiről beszélt neki.”
Ebből a versből jól látható, hogy mindenkinek, az utódoknak is egyféle képen Jehova előírása szerint kell élniük, és imádatot bemutatniuk, s mindegy milyen nemzethez tartozik.
A Biblia szerint Isten választottai, vagy is Jézus követőinek egyik azonosító jele az, hogy nem képezik részét a világnak, annak ellenére, hogy itt élnek, de egy egységet alkotnak az imádatban is akárhol éljenek.
(Sofóniás 3:8, 9) . . .. 9 Akkor tisztává változtatom a népek nyelvét, hogy mindannyian segítségül hívják Jehova nevét, hogy vállvetve szolgálják őt.«
Vagy is egységben mindenki egyet beszéljen...
Isten soha nem engedte, hogy a választott népe más vallással, vagy néppel keveredjen, s ezt Jézus is megerősítette.
A Biblia szerint Jehova választja ki, hogy kiket akar a munkájára kiválasztani, nem az emberek.
Jézus azt mondta, hogy senki nem mehet hozzá ha az Atya nem vonzza
ezért is mondja, hogy sokan vannak hivatalosak, de kevesen a választottak.
a kérdezőnek pedig a biblia vers ami erre utal az Ézsaiás, és a cselekedetek könyvében van. ez egy prófécia, ami beteljesedik az utolsó napokban.
(Ézsaiás 2:1-3) . . .: 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.”. . .
(Ézsaiás 43:10-12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
Mivel Jézus a kinevezett királya Jehovának, ezért Jehova Jézuson keresztül köt szövetséget a királyságra bizonyos emberekkel, de nem mindenkivel.
(Lukács 22:28, 29) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban; 29 és szövetséget kötök veletek, mint ahogy az én Atyám szövetséget kötött velem, egy királyságra,
A vers szerint nem mindenki tart ki a próbáiban, ahogy Jézus kitartott, valaki hamar feladja,
S azt még szeretném elmondani, hogy az, hogy Isten felhasznál egy munkára embereket, az még nem jelent semmit, mert csak a kötelességét végzi, amivel megbízták,
Az egész élete alatt keresztény életet kell élnie, minden területén az életének, akkor lesz esélye Isten királyságában élni.
(Lukács 17:10) 10 Így ti is, ha megtettétek mindazt, amit feladatul kaptatok, mondjátok: »Semmirekellő rabszolgák vagyunk. Azt tettük, amit tennünk kellett.«”
(Sofóniás 2:2, 3) . . ., 3 keressétek Jehovát, mind, ti föld szelídei, kik végrehajtjátok bírói döntését. Keressétek az igazságosságot, keressétek a szelídséget! Valószínűleg rejtve lesztek Jehova haragjának napján.
Katy Weaver
Az igaz kereszténység napjainkban nem egy földrajzi nemzet tagjai, mint az ókorban az Izraeliták voltak, de ez nem jelenti azt, hogy nem egy látható és egységes földi szervezetről van szó! Ez teljesen nyilvánvaló volt az első sz.-ban is, hiszen valóban egységes és látható földi szervezetet alkottak, melyek nem egymástól független módon szerveződtek, és egymásnak gyakran ellentmondó, sőt egymással gyakran véres konfliktusba kerülő csoportokból álltak, hanem éppen ellenkezőleg.
Ők NEM "láthatatlan" közösséget alkottak, hanem nagyon is láthatót. "Láthatatlan" közösséggel Néró sem tudott volna harcolni.
Kérdezőnek:
Sajnos, mint sok mindenk mást, téged is átvertek azzal a drágalátos tanuk, hogy összemossák magukat a keresztényekkel. A keresztények istene és a jehovistáké egészem más. Mi keresztények nem tisztelünk és istenítünk semmilyen jehova nevű lényt. Ebből adódóan a MI bibliánkban sehol nincsenek említve jehova tanui, akik mellesleg 1931-ben jegyezték be ezt a nevet, addig nem is voltak olyanok, hogy jehova tanui. Érdekes nem? Szóval a Mindenható soha nem is nyilatkozhatta azt, hogy valami köze is lenne a tanukhoz, hacsak nem tette ezt 1931 után amit kétlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!