Valóban úgy van ahogy a közmondás szól: "Ember tervez, Isten végez. "?
Ezt a szólást azokra a helyzetekre szokták mondani, amikor valami nem úgy sikerül, ahogy azt valaki (egy ember) önállóan eltervezte.
Amiről te írsz, az egy másik helyzet: Isten eltervez valamit, a kivitelezés lehetősége pedig az emberé. Ez alakulhat többé-kevésbé problémamentesen, de akár nagyon nehezen is.
Sejtem, hogy ennél jóval mélyebb filozófiai eszmefuttatást vársz, de én sajnos csak ennyire vagyok képes. :D
Igen így van. Az ember tervez, de Isten végzi úgy el a műveletet, hogy az az ember számára abszolút kedvező legyen, az emberért történjen, még ha az kimondottan kellemetlen is.
üdv
27/F
LastOne.Left
Az ember tervezése csak látszólagos.
Isten munkálkodik az emberen keresztül.
Ha valami nem az "én" elvárásai szerint alakul, akkor az azt jelenti, hogy az "én" nincs összhangban Istennel.
Ha valaki képes elég alázatossá válni, vagyis ezt az "én"-t a második helyre teszi, Isten után, akkor megszűnik a feszültség. Akkor válik láthatóvá, hogy Isten milyen remekül munkálkodik rajtunk keresztül.
Szóval az összes Nobel díjat most sztornózhatjuk?
Oswieciem miként terveződött?
lengyelül ez a neve
Mármint Auswitznak
Ne hülyíts!
Szabadon akarhatom,
hogy egyszer szabad az akaratom,
egyszer meg Isteni ihletés
mondhatnám intuíció.
A balhé az enyém,
de a jó már kétséges.
Szégyeld magad!
/nem sur vagyok, félreértés ne essék/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!