Jehova Tanúi valóban Isten választott népe?
Hát akkor nem vagy elég figyelmes
Az egyik válaszomban leírtam, hogy Jehova külön nem használt fel egy szervezett népet a pogányok ideje alatt.
Esetleg egyéneket akik igyekeztek megvédeni a Biblia igaz tanítását, amitől az "egyetemes egyház" eltért, ezeket hívták a sötét közép korban reformereknek.
amikor Jézus elfoglalta a trónját, akkor lejárt a pogányok ideje, hiszen a jogos uralkodó már itt van és vezeti a gyülekezetet
1931-ig pedig nem így hívták őket, hanem biblia kutatóknak.
Ekkor teljesedett az a prófécia, hogy azok akik elkezdték az írásokat kutatni, hogy nagyobbá legyen a tudás, megértették az Ézsaiás könyvében leírt próféciát, és alkalmazták,
Ha ezzel nem értene Jehova egyet, akkor megakadályozta volna, hogy illetéktelenek vegyék fel a nevét,
Hiszen más vallások nem éltek azzal a lehetőséggel, hogy ezzel a névvel választottak legyenek, és elkezdjék a Jézus által kapott Tálentumok sokszorosítását. ami nem csoda, mert nem értették ennek a versnek sem a jelentőségét.
Ők megtartották azt az egyet amit el is ástak.
S az nem is kamatozott.
S ezt most nem azért mondom, mert magam is Tanú vagyok, hanem mert ez van az írásokban.
Sokan tudják azt a verset, hogy sokan olvassák az írásokat, de nem mindenkinek adatik meg annak megértése.
Ezen nem kell csodálkozni,mert ez is megvan írva. és Jehova dönti el kit alkalmaz bizonyos feladatokra.
Katy Weaver
Kedves Katy!
Melyik Ézsaiás versre alapozták a Bibliakutatók a próféciát?
Nem vagyok képben...
Az Ézsaiás könyvében van írva, A 2. rész 2-verstől az utolsó napokra vonatkoztatja hogy sokan jönnek Jehovához, hogy ezen az úton járjanak, Jézus bemutatta, mit jelent Istennek imádatot bemutatni.
A 43. fejezetben pedig a 10. verstől Jehova Tanúiként azonosít majd embereket, akik ahogy a vers írja, tanúskodnak, arról, hogy Ő Isten
(Ézsaiás 43:10-12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.
ezt a későbbiekben maga Simeon megerősítette, a cselekedetek könyvében.
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
Valamikor a Zsidók voltak Jehova Tanúi, mint választott nép, mindenki tudta milyen Isten a Zsidók Istene,
Ezt meg kell tudniuk a Többieknek is.
Csak már nem a volt népe körében, mert azok felrúgták az Istennel való szövetséget, ezért választott magának Jehova más emberekből népet, akik megteszik amit Jehova kér.
(Máté 21:42, 43) . . .« 43 Ezért mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely megtermi gyümölcseit.
(Héberek 8:9) 9 nem a szerint a szövetség szerint, amelyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről, mert nem maradtak meg szövetségemben, úgyhogy nem törődtem tovább velük« — ezt mondja Jehova.”
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!