Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi valóban egy...

A Jehova Tanúi valóban egy hamis vallás?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják,hogy semmi közük a bibliához,messze érdemes őket elkerülni.
2016. ápr. 18. 12:32
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Most nézzem a neten,hogy ők nem is bibliát olvasnak hanem saját maguk kreált irományokat,és egy saját bibliát,de az van a bibliában,hogy nem szabad változtatni,rajt,itt a neten nagyon nagy korrekciókat hajtottak végre benne,ugy látom ők magukhoz igazitották az irásokat,nem ők igazodtak az irásokhoz,pedig nagyon megtévesztő mert az utcán hiteleseknek tűnnek,de hogy most utánna néztem, báránybőre bújt farkasokról van szó,valszeg. Javitsatok ki ha én tévedek!
2016. ápr. 18. 13:42
 12/35 A kérdező kommentje:
Ajaj! Még durvábbat találtam,hogy szerintük már Jézus visszajövetele megtörtént már csak láthatatlanul,ajaj, ha az emlékeim nem csalnak anno azt olvastam hogy az Antikrisztus vallja,hogy Jézus láthatatlanul visszajött,Jézus állitólag ugy tér vissza hogy minden ember látni fogja stb,na elég is volt ebből igy ennyi,megbizonyosodtam arról,hogy egy hamis tanokat hirdető,egységről van itt szó. Nem tudom mi vezérelt oda annyi embert,de lehet nem jártak utánna az igazságnak és porul jártak,na mind1!
2016. ápr. 18. 13:48
 13/35 anonim ***** válasza:
11%

"sokan azt mondják"

Miért nem győződsz meg erről Te magad?

S azután eldöntheted hogy egyetértesz, vagy sem.

Senki nem mondta, hogy kötelező.

2016. ápr. 18. 15:02
 14/35 anonim ***** válasza:
0%

Persze Mi tanuk, inkább a Bibliában leírt imádatot, szeretnénk bemutatni Istennek, mint "vallásos" felekezet lenni, a sok közül.

Vallásosnak lenni, vagy keresztény életet élni nem ugyan az.

2016. ápr. 18. 15:05
 15/35 anonim ***** válasza:
82%

"Persze Mi tanuk, inkább a Bibliában leírt imádatot, szeretnénk bemutatni Istennek, mint "vallásos" felekezet lenni, a sok közül.

Vallásosnak lenni, vagy keresztény életet élni nem ugyan az."

Pontosan melyik Bibliában leírtakat? Az újvilágfordításban? Kérlek, legalább nevetség tárgyát ne csináljatok szándékosan magatokból, szerinted miért határolódik el a világ keresztény egyházainak 90%-a attól a fordítástól? Megnyugtatlak nem azért, mert Krisztusnak sem akartak hinni, ha nem azért, mert hozzá nem értő emberek, a saját maguk hitnézeteinek megfelelően alakították ki. Mivel a Biblia" amire építve vannak az érvek megbízhatatlan, így az általa képviselt emberek távpontjai is ezáltal azzá válnak.

A mondandód második felével teljesen egyetértek, sokkal fontosabb Istent szolgálni, mint az embereket, ezért nem szabad részt vállalni egyáltalán emberi dogmáktól, és az apostoli eredettől elszakadt egyházban, hiszen az arianizmus irányzatot már Krisztus utáni korai időkben is eretnekségként kezeltek.

2016. ápr. 18. 15:39
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Ez a "sokan vannak" - egy igen relatív adat. Meglepően kevesen vannak, ahhoz képest mennyire aktívak... :-)

Körülbelül 8 millióan világszinten.

Összehasonlításképpen: a Hetednapi Adventisták több mint 18 millióan vannak, a baptisták 41 millióan, az evangélikusok 74 millióan, reformátusok 80 millióan, vagyis a Jehova Tanúi ezekhez képest nagyságrendekkel kevesebben vannak... :-)

Ráadásul nem is nagyon nő a taglétszám világszinten, az elmúlt két év alatt kb. 2%-kal nőtt ez kb 160 ezer fő, összehasonlításképpen például a hetednapi adventisták ugyanennyi idő alatt több mint 1 millióval lettek többen... :-)

Üdv. Péter

2016. ápr. 18. 16:12
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
Melyik vallás tudott többet felmutatni?
2016. ápr. 18. 18:31
 18/35 anonim ***** válasza:
37%

"Melyik vallás tudott többet felmutatni?"

Mire gondolsz? A:

-Piramisokból való jóslásra.

-Az alapító bírósági hivatalos okmányokkal, és emlék okirattal bizonyított örökbefogadott lányának parázna kapcsolatára.

-A szabadkőműves páholy, a zion watchtower számain megjelenő bal felső sarokban is feltüntetett hivatalos, templomos lovagrendel való kapcsolara.

-Krisztus Biblia ellenes láthatatlan eljövetelére.

-A meghamisított Bibliára, amit szakértelemmel nem rendelkezők írtak, saját szájízük szerint.

-Az rengeteg tönkretett, megcsonkított, és pszichésen megterhelt családokra, emberek.

És még lehetne sorolni, ezekre gondolsz, hogy ezeknél van e egyház amely többet elért? Igen van, bőven sok, akiknek fele annyi vaj sincs a fülük mögött, és még a felét sem írtam le azoknak, amiket a tanúk hazugságként kezelnek, viszont írásosan, és hiteles biblia kutatókkal alátámasztott, például saját vezetői testületük volt tagja által írt publikációból, leleplezéséből olvashatunk.

Amúgy azért nem szeretek az itten levő megvezetett jehova katonákkal beszélgetni, mert ők, ti azt a réteget képviselitek, akik a legjobban megvannak vezetve, pontosan ezért hiábavaló minden szemfelnyitásra való kísérlet. Persze azért vannak hála Istennek kivételek, akik már szabadok =)

2016. ápr. 18. 18:52
 19/35 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagyok tanú, a kijelentésem arra vonatkozott hogy a kereszténység többi ágának vagy az iszlámnak vagy a buddhizmusnak az igazára sincs több bizonyíték. Amúgy nekem mindegyik ugyanolyan.
2016. ápr. 18. 19:14
 20/35 Inkviziciós detektív ***** válasza:
81%
Istvan 35 pl. Jehova tanuihoz jart orakra, itt is vedte a tanitasaikat, es most eros Krisztus-hivo lett. Tok jo hogy vannak ilyen peldak. :)
2016. ápr. 18. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!