Kedves Jehova Tanúi, valóban úgy van?
Olvasom a válaszokat, és elborzadtam... Tudni illik, amit Living Witness olyan szépen bemásolt, az a FIÚ-ról beszél! :) "(Héberek 1:13) 13 Melyik angyalról mondta pedig valaha is: „Ülj az én jobbomon, mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.”
Egyik angyalnak sem tett erre ígéretet, csak egynek a fiának, mivel ez a jutalma a tetteiért.
Ezért is Ő az angyalok fejedelme. S mint ahogy talán tudod is, ark-” előtag jelentése: ’vezető’ vagy ’fő’, egyetlen van.
És mint ark angyal magasabb pozícióba kerül vagy is királyi rangot kap,
A társaidnál inkább felkenetés nem azt jelenti, hogy angyali természetében változik, hanem a rangjában, ark angyalból, királyi pozícióba kerül.
Mint Dávid is ember maradt, de pásztorból király lett.
Isten csak egyetlenegy égi teremtményének adott teljhatalmat a többi angyal fölött. Istenen kívül,Jézus Krisztusról írja azt a Biblia, hogy angyalok vannak neki alávetve."
ecetera-ecetera... Ha jól elolvasod, ezt a részét a Bibliának az elején az áll, hogy: "Krisztus méltósága nagyobb az angyalokénál" és külömbséget is tesz a Biblia ezen része IS, hogy angyal és Fiú (Sajnos azt látom, hogy a kedves Jehova tanúi néznek, de NEM látnak) A Fiúnak ezt mondja, az angyaloknak pedig azt, itt külömbségek vannak. :) Aztán, amit még láttam: Próbáltok bele magyarázni dolgokat, amit vagy ti vagy azok, akik titeket tanítottak félre értelmezték a verseket vagy megmásították picit a Bibliát, ugyanis, a Zsoltárok 45:7-ben NINCS ilyen versszak, olyan van, amit ha gondoltok, nyugodtan vessétek össze Zsidókhoz írt levél 1:8-9 versekkel, mivel a Zsoltárok 45:7-8 dettó ugyan az, és itt Kriályról van szó illetve a királyok Királyáról, aki ugye Jézus Krisztus. (lásd: Jelenések 19:16, ahol a Biblia a vissza jövetelről beszél mikor a Fiú/Bárány vissza tér :) ) Szóval, nagy sajnálatomra az van, amitől féltem kedves Judit és Living Witness, hogy egyáltalán nem olvassátok a Bibliát. :) Vannak a kiadványaitok és kész, abból nyertek ihletet. (elnézést, valóban elég nyers voltam, csak nem szeretem ha hülyének néznek, és ti SAJNOS rendszerint annak néztek) A gond ott van, Kedves Judit, és Kedves Living Witness, hogy próbáltok magyarázni a Bibliából dolgokat, holott úgy veszem észre magatok sem, értitek rendesen az Írást! Vannak olyan dolgok, amiket egyáltalán nem tudtok megmagyarázni és megtenni sem. (gondolok itt, az Őrtorony és/vagy más egyéb folyóirataitok letételére, miközben vitázok veletek) és gondolok arra, hogy nem tudjátok megmagyarázni azt, hogy Jézus valóban nem lenne maga AZ Isten. Mert: A biblia számtalan helyen bizonyítja, azt, hogy Isten igenis Krisztus (ezt már RENGETEGSZER elmondtam megmutattam, és nem éltetek azzal, hogy megnézzétek illetve elgondolkodjatok rajta, helyette eltüledeztek vagy nem beszéltek velem, gondolok itt az előző kérdésemre, ahol azt fírtattam, hogy kitől származnak a Hatalmak). Szóval, Isten maga Krisztus, és ez fordítva ezt elég egyértelműen elmondja Krisztus János evangéliuma 10:30-ban ahol KIJELENTI, hogy Ő és az Atya EGY! Aztán, Ézsaiás is KIJELENTI az Ézsaiás könyve 9:6 versben, hogy: "Mert gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk, és az uralom az ő vállán lesz. Így nevezik: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!" Itt azt hiszem elég tisztán és érthetően leírja a Biblia, hogy ez bizony Krisztus maga, akit eképpen fognak nevezni. A kérdésem, mielőtt még megint ostobaságokat mondanátok/kérdeznétek, EGYÁLTALÁN NEM provokatív kérdés! Annak tűnhet, mert nem láttok a fejembe és nem tudhatjátok mit is szeretnék belőle kihozni. Ezt csak úgy tudhatjátok meg (mivel emberek vagytok ti is), hogy megvárjátok a végét, illetve kibírjátok a végéig. :) Szóval, türelem, és picit több oda figyelést kérnék részetekről. Oh, és aprópopó Living Witness: A 1Tesszalonika 4:16 versére nem tudok már kielégítőbben válaszolni, mint ahogyan válaszoltam neked annak idején vagy neked Judit. Mindkettőtök jött már ezzel a verssel, hogy: "(1Tesszalonika 4:16) 16 mivel maga az Úr le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával. . ." ami teljességgel át lett írva, az eredetit nézzétek meg és ha azon elgondolkodtatok és felfogtátok (nem bántás képp) akkor beszélgehtetünk tovább arról is. :) Köszönöm, békesség nektek!
Már megbocsáss, de amikor Mihály ark angyalként élt, egyáltalán nem kapott királyi hatalmat még.
arra a későbbiekben került sor, addig az angyalok Fő fejedelmeként élt.
A hierarchikus elrendezésben nem kizárt hogy némely angyal kapott nagyobb kiváltságokat, vagy "hatalmat kapott", de nem lett egyenlő Mihály fejedelemmel.
az egész angyali sereget, Ő vezeti,
Egy ezredben is vannak századosok, de az egész századot az ezredes vezeti.... most nem jutott eszembe jobb szemléltetés.
"Már megbocsáss, de amikor Mihály ark angyalként élt, egyáltalán nem kapott királyi hatalmat még.
arra a későbbiekben került sor, addig az angyalok Fő fejedelmeként élt."
Ez a magyarázat ismétcsak megbukik azon, hogy az angyal Dániel 10:21ben nem ismeri el saját fejedelmeként Mihályt, csakis a 'ti' fejedelmetekként beszél róla Dánielnek...
Kedves Living Witness, nem egészen értjük egymást. Ugyanis, A Biblia azt írja, hogy Mihály csak úgy mint a többi egy angyal, nagyobb rangban van ugyan ez így igaz, de angyal. Nem tesz külömbséget Mihály arkangyallak, mert egy angyal ő is. Remélem ezt érted. A Biblia is csak úgy tesz külömbséget, hogy nevén nevezi őt, miszerint Mihály arkangyal/főangyal, illetve csak Mihály vagy Seregek vezére megszólítással él. Holott Krisztusnak csak nem annyi neve van a Bibliában, mint Istennek: Krisztus, Messiás, Megváltó, Fiú, Bárány, Azzazel (jelentése: Bűnbak, aminek a jelentése: Hibáztatott személy, akit egy bekövetkezett baj, kár okozójának tartanak, pedig nem ő az igazi vétkes) vagy mondhatnám úgy is, hogy Jézus vagy eljövendő, vagy Felkent. Ezeket a neveket a biblia Mihályra SOHA sem alkalmazta csakis Krisztusra. :) Mint mondtam, látszólag nem láttok semmit, pedig szeretnétek és én ezt ismerem, mert magam is sokáig ilyen voltam. NEM nekem kell magyarázni az írást NEKEM kell MEG magyaráznia a Szent Szellemnek avagy Istennek az írást, ugyanis ÉN vagyok az aki kevesebbet tud, mint Isten, érted? :) Valóban ahogyan mondtam is Seregek Vezére képpen is ír a Biblia róla, de ez SEM összetéveszthető a Seregek Urával, aki meg Isten maga! (Külömbség szabad szemmel is igen jól látható: Zakariás 8:1. versétől, beszél a Biblia Seregek Uráról, Aki teljesen mást tesz vagy mond, mint a Seregek vezére (Mihály). Ugyanis A Seregek Urának (avagy Istennek) van egy népe, amit gondolom, megint nem láttatok meg, és ezt a népet fogja kivezetni illetve megszabadítani a napkeleti népektől, és kijelenti 8:8 vers végén, hogy Jeruzsálembe fogja őket vezetni (így elis érkeztünk oda, hogy a csipkebokor sem Mihály, de ezt majd talán késöbb, elősszőr ezt emésszétek) és ők lesznek a népe, és Ő Istenük lesz Hűséggel és Igazsággal. :) Szóval, ez sem igazán helytálló érv, HA érvelni szeretnénk!
Nem igazán értem a felháborodást sem, mivel tettem ellened? Nem kedvelem azt, mikor az ember nem tesz semmit, de már a nyakának ugranak (lehet te nem ezt tetted, mindenesetre az írásodból ez látszik!)
Kedves Kérdező!
Te vagy a 8477. aki ezt és ehez hasonló témát kérdezget!
De mivel azt már tudjuk,hogy akiben nem Isten Szent Szelleme él,az nem értheti meg a Bibliát helyesen ,mert azt csak a Szellem világosítja meg.
Ezért vannak tévúton ,és élnek tévtanításban a "Jehova Tanúi" és a hozzájuk hasonló szervezetek.
Úgyhogy sajnos felesleges befektetés a kérdésed,amire majd te is rá fogsz jönni,vagy már látod is a sok élre magyarázkodásbol .
Egy dolog még hatásos ellenük,hogy imádságba Isten elé visszük ezeket a szegény tévelygőket,hátha megtérnek és elhinnék azt amit a Biblia ír ,hogy Jézus Krisztus Úr az Atya dicsőségére.
És nem Jehova fogja őket feltámasztani ,hanem Jézus ,mert minden hatalom az Ő kezében van.
És Jézusnak kell számot adni a mi életünkröl,nem Jehovának.
A többit valószínű ,te is tudod..........
15."Ez a magyarázat ismètcsak megbukik,azon,hogy az angyal Daniel.10:21-ben nem ismeri el saját fejedelme-kènt Mihályt,csakis a "ti"fejedelmetekkènt beszèl role Dánielnek..
Vizsgáld meg irodalmi,nyelvtani èrtelmezèssel
Dan.10:21.b."ès senki sincsen,aki ènvelem tartana ezek ellenèben,hanem cask Mihály a ti fejedelmetek."
Most mièrt kellene az angyal azt mondja,hogy az angyalok fenedelme is amikor egy emberrel beszèlt Dánielel. Az angyaloknak is kelettvolna mondja akkor biztos az szerint fogalmaz, de mivel az emberrel beszèlt az embereknek igy tökèletesen fogalmazott.Lekelettvolna irja,hogy Jèzus,Mihály mikor született,mit tett azota minek volt a valakije ès meg az angyaloknak is a fejedelme hol ott az is volt ès meg sokminden.Ebben a magyarázat sorozatban a biblia vers elveszitenè èrtelmèt ès a figyelem ellaposodna.
Vegyük a Judas.1:9."Pedig Mihály ,az arkangyal,amikor nègyzeteltèrèse volt,azÖrdöggel........"
Mièrt Mihály ès mièrt nem egy bármelyik angyal.A válasz adodik,az Ördög mivel az Isten legnagyobb ellensège ,aki alatt rengeteg bukkot angyal van igy Isten táborábol a legnagyobb azaz Mihály vagyis Jèzus tudta felvenni a harcot az Ördöggel. Ès igy megbukkott a te èrved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!